- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Nagyon gondolkozom ezen a telefonon mert talán ezzel járnék a legjobban vodánál és ez az ami tud is mindent kijelzőben, kamerában, hardverben amit szeretnék csak nem tudok megbarátkozni a külsejével. De majd ezt feldolgozom.
Kérdések azok lennének hogy vodásra is elérhető-e a kitkat illetve hogy kit kat alatt lehet-e játék datáját sd kártyára helyezni vagy csak a belsőre engedi? Továbbá szeretnék rá valami szilikon vagy kemény hátlapot, hol érdemes nézelődni, hol van ehhez a típushoz esetleg többféle is?
-
milka18
csendes tag
Köszi a segítséget
de még mindig nem értek valamit,ha meg csinálom ezt lépést.....
(3.) rootfix kicsomagol, benne lévő "init.engdo.post_boot.sh" fáljt ki kell cserélni a gyárival (/system/etc/init.engdo.post_boot.sh)
akkor,hogyan fogom ezt meg csinálni?
4.) /system/etc/init.engdo.post_boot.sh fájl gyári permissionjeit X-eld vissza! (rw-, r--, r--)vagy meg marad a gyári is? De ha ki kell cserélni akkor gondolom az el tűnik onnan.
-
dSERiES
senior tag
válasz
milka18 #1394 üzenetére
Szia, üdv itt
Pl. Root Browser-rel elpötyögtetsz oda ahol ez a fájl van, hosszan nyomod és a felugró menüben: Permissions.
Akkor előjön egy ilyen: <kép>
Az RW R R, az az elsőnél Read-Write, második-harmadiknál csak Read Read-et jelent.
(Ott az összes többi fájlnak ugyanaz lesz) -
orc88
őstag
Egyébként ezeket a lépéseket nem muszáj megcsinálnod
akkor is lesz rootod
-
milka18
csendes tag
Sziasztok, új vagyok !
Most csatlakoztam a csoportba, nem vagyok egy nagy telefon zseni.
KK root-al kapcsolatban, nem értem mi az a "4.) /system/etc/init.engdo.post_boot.sh fájl gyári permissionjeit X-eld vissza! (rw-, r--, r--)" ?hogy ha valaki leírná meg köszönném. !
üdv.
-
dSERiES
senior tag
Linkelek pár MOD-ot, ha már így van Root
hátha nem ismeritek
Csak aki érti hogy kell, átcserélt fájlokról backupod legyen mindig!! (én pl. nem törlöm csak átnevezem .BAK-ra)
LGHome Launcher 5x5 (a G Flex weatherrel nem érdemes próbálkozni, nekem nem ment.. a launcher viszont jó, legyen másik fent azért! Home gombra kérdezi hogy melyiket szeretnéd indítani ugye
)
LG G3 billentyűzet, letöltő linkje.
G-Flex LGHome Téma + Időjárás widget
(Időj. átcserélős system/priv-app-ben vagy sima app-ben van! Permission-t vissza kell jelölni..)G-Flex fonts azaz betűtípusok. (Ez úgy látom CWM-es, régiekről backup! előtte).
Credit a készítőknek, aki nem én voltam, csak beszúrom ide..
Tesztelem én is őket, priviben szívesen segítek ha valakinek kérdése van
-
orc88
őstag
Most akartam formázni, de PC-n nem hozza ki a lehetőséget...
-
orc88
őstag
Vissza állítottam Dalvikra de nem múködik... Nem lehet h SD kártya miatt nem jó? Probáltam linkelni a Lin2SDvel de ott még áthelyezni se tudtam, mert több hiba sort írt az SDröl.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1377 üzenetére
Szuper lett, így minden megvan egy helyen.
Jó kis közösség gyűlt itt össze kérem alássan...
-
hodostamas
addikt
összefoglaló frissítve a root-al, stb..
-
dSERiES
senior tag
Szerintem erre a FolderMount app jó lehet.
-
zkosaras
aktív tag
válasz
bollokcs80 #1363 üzenetére
Köszi a tippet!
A root nekem is csak ezért kéne. Nagyon hiányzik már egy rendes fájlkezelő app.
Ezt próbálta más is? Valóban működik? -
orc88
őstag
Tudja esetleg valaki a választ, a #1364 kérdésre?
-
Kiskera01
csendes tag
Hogyan tudnám megcsinálni azt, hogy a 2 GB körüli játékokat a playről az sd kártyára telepítse , ne a belső tárhelyre?
-
dSERiES
senior tag
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Szolgáltatói, gyári 4.4.2-es KitKat-re (teljeskörű magyar TTS támogatás van)kéne app,ami felolvassa a bejövő sms-eket....tudtok ilyet,ami megbizhatóan,könnyen működik?
-
dSERiES
senior tag
válasz
hodostamas #1365 üzenetére
Összedobtam egy listát, itt megtekinthető:
Google DriveHa valakinek van hozzáadni valója vagy megjegyzése, írjon és adok szerkesztési jogot.
(Apk neveket ha tudná valaki jó lenne, bár szerintem egy programmal pl. System Tuner jobb eltávolítani mint csak úgy törölni az apk-kat.)
Mondanom sem kell: csak saját felelősségre, gari ugrik, nem vállalok felelősséget a felrobbant, stb. telefonokért.
-
orc88
őstag
Olvastam több fórumon hogy vold.fstab fájl szerkesztésével meg lehet cserélni az SD kártyát a telefon memóriájával, szóval SD-re telepíti a dolgokat. Ez működhet a telón KitKat alatt?
Még egy dolog:
Átállítottam ART-ra a telot és az Asphalt 8 egyes pályákon laggol. Dalviknál nem volt ilyen gond, szvl ez valószinüleg Art miatt van? -
bollokcs80
Korrektor
A rootolásos témához egy tapasztalat: Akinek hozzám hasonlóan gyári KK van fent és csak az SD kártya írásvédettsége miatt rootolna, annak javaslom, hogy dSERiES kolléga #1339-es hozzászólásából csak az alábbiakat csinálja meg:
1. Towelroot letölt, telepít.
2. Play Áruházból KitKat SDFix letölt, futtat.
3. Ha kész KitKat SDFix törlése.
4. Telefon újraindítása.
5. Towelroot törlése.Így csak ideiglenesen lett rootolva a telefon (bár gondolom a nyoma megmarad), de pont elég ahhoz, hogy feloldható legyen a zárolás (ami csak egy sor átírása egy konfigfájlban).
A köszönet természetesen dSERiES-t illeti meg.
-
dSERiES
senior tag
Pöpec ez a KitKat nagyon. A sok szemét eltávolításával sztem ugyanolyan gyors és 'polished' mint a Jelly Bean. A KnockON kár hogy kiszámíthatatlanul működik, viszont a Zene alk. pl. sokkal-sokkal szebben szól és a sok QSlide app is nagyon jó + letölthető témák / betűtípusok stb...
Az viszont tény hogy sokkal több a gyári bloatware benne, mint a 4.1.2-ben és aki csak úgy használja ahogy eredetileg van, valsz. lassabb, nem annyira kényelmes.. -
dSERiES
senior tag
válasz
Kiskera01 #1357 üzenetére
Egy egyszerűbb módja a SD írás engedélyezésnek.
(Szerintem a sok színes-felületű app is csak ezt csinálja).
Root Browserrel könnyű megcsinálni.Kicserélni, azaz defaultba az SD-t tenni nemtudom hogy kell, készülék függő a beállítás sztem.
-
Kiskera01
csendes tag
Sziasztok , így hogy mostmár rootoltam a telefonomat
, megoldható-e a hogy az SD kártyámat lássa belső tárhelyként , és a belső tárhelyet SD kártyaként? Régebbi Samsung Galaxy W telefonomnál megoldható volt , csak átkellett egy két dolgot írni a vold.fstab fájlban , itt is működik a módszer?
-
dSERiES
senior tag
válasz
hodostamas #1352 üzenetére
Érdekes. De ez az 1.94 SuperSU? Szerintem azért nem tudod frissíteni mert az új nem jó hozzá, majd reszel vmit a SuperSU-n a csávó és akkor lesz jó. Addig nemkell frissíteni.
De a Root jogot kapott progrik megragadnak a SuperSU menüben, nem?
-
orc88
őstag
válasz
hodostamas #1352 üzenetére
Igen. Másnak is azt írja, köztük nekem is
-
hodostamas
addikt
-
Imurai
tag
válasz
hodostamas #1349 üzenetére
Többet is próbáltam, de csak ebben lehetett beállítani a swap helyét. Ellenben egyik se brick-elt (bár a többi nem is működött
)
Arra tényleg vigyázni kell, hogy ha hardveres swap-ot készítünk (swap partícióval), akkor vigyázni kell a jó fájlnévre, mert amit alapból felajánl, az nekünk nem jó.
Szerintem próbáljátok ki, nekem működik szépen.
Én mondjuk PC-n formáztam swap-ra a mSD végét. -
dSERiES
senior tag
Én erről hallottam jókat: RAM Booster (root). Jobb vele a multitasking állítólag, meg gyorsabb a telefon.
-
Imurai
tag
Most, hogy már van root, ajánlom a leírásba betenni ezt: Swapper2 használata
Nekem a ramexpander nem akart elindulni, ezzel viszont működik a dolog. Csináltam egy fél gigás swap partíciót a microSD végére, és tényleg kevesebb a fc! (konkrétan eddig sok volt, most egy sincs) -
Imurai
tag
Király vagy dS!
Működik a root, nekem restart után is rögtön van root! (mondjuk én legórtam a SuperSU-t a francba a telepítés után, nekem ne ugasson a frissítéasért, még a végén brick lesz, így biztonságosabb) -
dSERiES
senior tag
válasz
cspisti #1344 üzenetére
Lehet hogy zárttal is megy, fene tudja, még nem próblátam...
Megkell próbálni ennek a manual installját TowelRoot után hátha felmegy (bár azt se tudom hogy a JB-recovery-t helyettesítő CWM jó-e a KK-recoveryjét helyettesíteni
lehet hogy softbrick lesz) annyira nem vágom én se....
(Nexus-on ha bootloadert nyitsz, ugrik minden, gyári resetet csinál tőle... namost ha itt JB-n csak simán felmegy a CWM és minden progid megmarad, akkor gondolom nem nyitja a bootloadert tehát zárttal is működik a CWM valahogy...)Sőőt, van egy Flashify nevű progi is ROOT kell hozzá (ami már van ugye), ezzel is meglehet próbálni "flash"-elni a Varcan RootFix-et.
-
dSERiES
senior tag
-
cspisti
tag
válasz
dSERiES #1339 üzenetére
Köszi, már régóta vártam!!!!
Müködik! Igaz én nem csináltam meg még a fix-et, igy is kituttam gyomlálni a nekem nem kellö appokat!
Próbáltam feltenni a SU-t ahogy irtad de mikor indítottam frissíteni akarta a binálist, csak nem tudta vmiért!
De mindegy is a gyomlálás és a cpu vezérlés mükszik szépen, nekem csak enyi kellett!
Újraindítás után meg 2 katt és van root!
Köszi hogy megosztottad! -
dSERiES
senior tag
Na:
Van root gyári, CWM nélküli KitKat-re, bár egy kicsit bonyolult. A Towelroot v2-vel működik (telefonról letölthető) és a SuperSU v1.94-gyel.
Csak aki érti, az próbálja, a tag itt softbrick-elte a telóját vele (állítólag az új 2.0-ás SuperSU-val, vagy ő se tudja!)Ha jól értem:
1.) towelroot letölt, futtat
((elvileg itt már van ROOT-od, csak újraindulás után elveszik, ezért kell az alábbi fix))
2.) varcain rootfix letölt
3.) rootfix kicsomagol, benne lévő "init.engdo.post_boot.sh" fáljt ki kell cserélni a gyárival (/system/etc/init.engdo.post_boot.sh) (ehhez pl. Total Commander / Root Browser hasznos)
4.) /system/etc/init.engdo.post_boot.sh fájl gyári permissionjeit X-eld vissza! (rw-, r--, r--)
5.) "/system/etc/"-ben lévő install-recovery.sh fájlból töröld az utolsó sort ("/system/etc/install-recovery-2.sh") és mentsd
6.) /system/etc/install-recovery.sh fájl gyári permissionjeit X-eld vissza! (rwx, r-x, r-x)
Ennyi!Tesztelgetem én is, közbe ha lesz valami egyszerűbb verzió (2 klikkes) felteszem!
-
iguana77
csendes tag
Sziasztok!Valaki tudna segíteni,hogy lehetne visszatérni 4.4.2-ről az előző verzióra,asszem 4.1.2-volt....
Nagyon idegesít ez az új rendszer,lassú szar az egész.Egyáltalán nem azt csinálja,amit én akarok.Se rootot,se custom romot nem akarok,se b@sz@kodni az ilyen program kikapcsolással,meg ilyen nyomi mágiákkal... S2 galaxyról tértem át,de már megbántam.
Ha nem jön össze akkor 45ezresért eladó!!!!! -
orc88
őstag
válasz
bollokcs80 #1335 üzenetére
Ok, Köszi!
-
orc88
őstag
válasz
bollokcs80 #1333 üzenetére
Mennyi átlagosan a foglalt/szabad ram?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1285 üzenetére
Pár napja átkapcsoltam ART-ra és én is érzékelem az általad leírt javulást, érezhetően gyorsabb a menükben, szinte teljesen megszűnt a laggolás. Fagyást nem nagyon vettem észre, egyszer talán "beakadt" a galéria. Üröm az örömben viszont, hogy az átállás után kb 800 MB-al csökkent a belső tárhely kapacitása.
Valamit valamiért...
-
DANDE22
tag
Nekem teljesen rendben van, nem szaggat akadozik semmit, pedig hozzá nem nyúltam.
Lehet, hogy csak szerencsés vagyok.
-
fffeco
tag
válasz
hodostamas #1328 üzenetére
Annyit még hozzá tennék, hogy jelly bean downgrade miatt nekem mind a kétszer bootloopos lett a teló, de egy akksi ki- be-hard reset megoldja, aztán mehet az lg toolos frissítés
-
jaPe
tag
Oh Yeah!
Akkor hamarosan rootolom énis és nagytakarítás!
Amit viszont nem tudok felfogni, hogy barátnőm G2 minije amiben elvileg ugyanúgy 1 GB RAM van szintén 4.4.2 alatt miért lát ~860 MB RAM-ot amíg az L9 II csak ~760-at. Igazából pont az a 100 MB hiányzik ahhoz, hogy minimális szintű multitasking működhessen. :/
-
fffeco
tag
válasz
hodostamas #1325 üzenetére
1. kdz updater-vel visszarakod jellybeant
2. lg toolal frissited kitkat-ra
ez után a rejtett menüben "not rooted" felirat fogad.
kétszer is eljátszottam.. tuti működik. és nem csak nekem. -
bajusz15
senior tag
2 nap nyomkodás után véleményem: amire nekem kellett ( zene, face, szép és nagy kijelző, gyengébb játékok ) azt hozza, viszont ez a nyúlfarknyi memória már most idegesít
Lehet valamit kezdeni a telóval, hogy már egy facebook-ról "home" gombot nyomva ne töltse újra a kezdőképernyőt, amit van kemény 6. ikon?
-
orc88
őstag
Root után felraktam ezt az appot: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gejos.android.rambooster
Nekem sokat gyorsított rajta, főleg játékok közben érezhető. -
dSERiES
senior tag
Ezt esetleg tesztelné valaki KitKat-en, hogy rootolja-e? Nekem most nem az van fent..
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1285 üzenetére
Én mindjárt az upgrade után kipróbáltam, de nem éreztem semmi változást, és több appból (Temple Run 2, Wikipedia, stb.) random kidobált. Utána visszaállva Dalvikra nem voltak ilyenek, de akkor kezdett zavarni a laggolás.
Megnézem én is, hátha...
-
bajusz15
senior tag
Na beléptem a klubba egy fekete vodás példánnyal
4.4.2 volt rajta alapból, a kopogtatás-bekapcsolás nem működik, értesítési sávra dupla koppra viszont szépen kikapcsol a kijelző. -
dSERiES
senior tag
Abban sem jó, tudom, ez van, várni kell újabb ROM-ra, nem 4.4.3-at értem ez alatt, verziószám maradhat ugyanaz, csak az LG-s jelölése lesz más (pl. v20C, v20D stb.).
Úgy tudom, azok a telefonokon, melyek utólag kapták meg a KK-et, azokon sem működik túl jól (Sőt, az L90-en vagy G2 minin sem nagyon - hátha ír akinek ilyenje van hogy milyen)
-
Rasnac
aktív tag
-
Rasnac
aktív tag
Sziasztok !
UPDATE: Igen , sikerült felfrissítenem és vissza is tennem a JB-t ,KITKAT jó volt , DE a knock on pl nem megyensehogyse akarta magát aktivizálni , pedig még tippként is kiirta a kitkat ...
Aztán a másik legnagyobb problémám hogy nem tudok letölteni az külső SD kártyára .És ez biza nagyon fájó momentum :/
egyébként tudtok valamilyen megoldást (root nélkül ) amivel ez megoldható , azt tudom hogy a saját fájlkezelője engedi a másolgatást , de pl egy Ttorrent nem enged rá tölteni , se egy total commander átnevezni.
(vagy ha nagyon úgy van akkor rootal)
Pluszban : ART-ot kiprobáltam valóban több szabad hely kell neki a belső SD-n , és kicsit lassan indult el az első start-ja , viszont onnantól elég jó volt , néhány app : galéria , real racing 3 , antutu , random kidobott , ezért még ezzel várnék egy kicsit . De a Dalvik jól müködött , bár nem tudom miért többször fagyott ki a Home mint JB-n. Ez lehet mondjuk az én hibám is mert kicsit nyüstöltem hogy mit tudSzóval én visszaraktam a JB-t.
(ha lesz megoldás a root-ra KK-ra illetve SD írás akkor azt kérlek írjátok meg , köszi )
Üdv -
bajusz15
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest