-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
Szerintem kár rugóznod ezen a "fordított gombkiosztáson"...
Ilyen nem létezik.
Járd kicsit jobban körbe a piaci kínálatot és rájössz, hogy nem egyedi dolog a baloldalra tett "vissza" gomb!Ha meg gonosz akarnék lenni, akkor azt is mondhatnám: az a szabványos!
Az Android piacon a Google az úr, ő diktálja a divatot...márpedig emlékeim szerint az összes referencia teló és a - szintén hozzájuk köthető - most bejelentett Moto G is ilyen kiosztással jött!
Tehát a baloldalon lévő vissza az standard...a többi a fordított! -
Sógi
addikt
válasz
littlelion21 #96 üzenetére
Nem, az enyém/F6 8-as, el van írva a Telenor oldalán is
Még a dobozás is rajta van, hogy 8mpx -
Parson
addikt
sziasztok, mivel itt nagyon pörög a topic, had kérdezzem meg, hogy szerintetek ez az LG optimus L9 II vagy a HTC Desire 500-at érdemes választani ?? - általános használatra - zenehallgatás is csak általános szintű igény. (Tegyük fel, hogy az árkülönbség nem számit...)
-
Sógi
addikt
Tuti rajta maradt a fólia a kamerán(?) vagy koszos volt a lencse
, most is 8 mpx-es LG-t használok és teljesen korrekt képeket készít....
-
Dan86
csendes tag
Igazán nincs mit.
A gombvilágítás részhez részemről még utoljára annyit, hogy valóban nem kell expedíciót szervezni a gomb megtalálásához full sötétben, 0 világítással.
Ez csak szimplán zavaró, akit nem érint, az örülhet, mert eggyel kevesebb gondja lesz a telefonnal, az amúgy igencsak rövidke hibalistáról!
A fordított gombkiosztás meg szerintem akkor is szokatlan, attól függetlenül, hogy az LG telefonok nagy részén, és a Nexusoknál így van.
Hiába ez a trend, ha a legtöbb telefonon nem így van.
Persze ez is megszokható, csak az általam vázolt körülmények között picit nehezebb alkalmazkodni, de ez sem kardinális probléma.
Mindezektől függetlenül szerintem jó telefon, hasonló áron (4x000 Ft) nem jársz vele rosszul, sőt! -
tixem
addikt
hát annyira már nem is tetszik. Jó jó, de valahogy nem áll össze a cucc, a kameráért nagy kár. Ez talán a legfájóbb, mert még elnézném a megvilágítatlan gombokat, ha emitt gurítana valami használhatót, de így nem. Idol X inkább mtk ellenére is.
-
C5-00
csendes tag
Amúgy énnekem személy szerint nem tetszik a Sony menüje. De ez megint csak a szubjektív kinek a pap kinek a papné kategória.
Szerintem mindenkinek az tetszik jobban amelyikhez hozzá van szokva. Nekem anno Ericssonról nem volt jó átállni a Nokiára, de megszoktam. Utána sokáig azt mondtam, hogy semmi mást csak Nokiát. De az Android megjelenésével ja és persze a (z általam nagyon rondának tartott) Win8 megjelenése óta inkább Samsung vagy Lg menüs telefon jöhet szóba nekem. De mondom ez csak az én véleményem. -
sarkanyolo2
őstag
Ezt a tesztet vártam!
Az LG L9-emhez képest egyedül a notfication ledet vártam, hogy legalább tegyék bele a II-es modellbe, de nem jött össze...
Ettől függetlenül tényleg nagyon sok téren fejlődött pozitív, illetve negatív (hátlap ocsmány, az L9-emen pedig igen is szép
) téren is.
FONTOS, hogy videó szintjén nagyon leszerepelt, bár nem tudom, hogy full HD-s videót raktatok-e ki, de ez vicc.
-
mtcob
senior tag
A gond az, hogy az Xperia mini/mini pro párosnak (meg úgy az egész '11 es SE készülékeknek) nagyon korrekt TFT kijelzőjük volt, LED háttérvilágítással, élénk színekkel és jó betekintési szögekkel....
SP-nél fakók a színek, és a betekintési szög is elég gyenge, plusz napfényben sem a legjobban olvasható, az LG IPS sokkal szebb/jobb annál, ezen nincs mit vitatni
Önmagában nem vészes az SP, de mellé tennéd az L9 II-t akkor elég látható lenne a különbség
Ettől független hardverben az SP a jobb, ha komoly játékra is használod, akkor érdemesebb azt venni....
Egyébként nem feltétlenül lesz használhatóbb a későbbiekben, ez a szoftveres támogatás hosszúságán és a kiadott szoftverek minőségen múlik.....és sajnos pont a sony az aki nem optimalizál sokszor rendesen....láttam én már tablet Z-t laggolni az app drawerben
LG szoftveresen bár talán kevésbé frissít, legalább egy atomstabil rendszert ad ki a keze közül, több hasznos funkcióval... -
C5-00
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
A gombok kivilágításához még annyit, hogy mint írtam nem volt még érintőképernyős telóm, ezért nem tudom milyen ha rossz gombot nyomok meg, de ha jól olvastam itt nem is az a probléma igazából, hogy nincs megvilágítva, hanem, hogy felcserélték a gombok sorrendjét. Na az már probléma. Mert sötétben 3 ekkora gombot eltalálni szerintem nem olyan nehéz. Az én Nokiámon sem nagy kunszt a billentyűzár gombjait eltalálni sötétben, pedig azok jóval kisebbek ám.
-
e-newsee
addikt
Tök jó, hogy mindenki a kijelzőkön teker. Nekem az Xperia mini prommal semmi gond nincs, pedig nem mai gyerek. Oké, napfényben nem sokat ér, de gyakorlatilag 180 fokból is látszik. Ha azt eléri egy SP szintje, akkor nekem bőven jó. Persze ettől függetlenül a mai kor igényeihez jó lenne alkalmazkodni. És én is valószínű azért az SP mellett kötök majd ki, mert az a hardver miatt később is használhatóbb marad. Ugyanúgy, ahogy egy jobb hardverrel rendelkező laptop is tovább lesz használható, mint egy gyengébb.
-
Mpi
csendes tag
Nem értem a Sony-fanatikust. Bog, becsülöm a türelmedet.
Nagy mázlista, aki most a Vodánál 40 körül el tudja hozni, én másfél hónapja ennyiért L7 II-t vettem a flotta mellé a Telenornál.
Egyébként, ahogy elnéztem, ebben sincs fényérzékelő szenzor, ami gáz. Erre nekem a 2way brightness vált be, ötletes.
Az LTE-nek nem sok előnyét látom, egy átlagos havi csomagot pár perc alatt le lehet vele rántani, ha van hálózat, de általában nincs. Nálunk max 4-5 Mb, de 3G-re is csak Youtobe-nál van szükség, minden másra elég az edge. A Voda az más, nekik gprs az alap, az meg tényleg lassú. -
Dan86
csendes tag
Hogy a lőcsbe jön ide a szobalámpa kapcsolója?
A szobalámpa kapcsolója nálatok egy kapacitív szürke gomb egy okostelefon szerű fekete felületen?
Mond meg, hogy hol vetted, mert nem megyek oda vásárolni!Viccet félretéve ez beidegződés, nem pedig mentális probléma.
Egyszerűen abból fakad, hogy az előző hat androidos telefonomon fordítva voltak pozícionálva a funkciógombok, itt pedig nem.
Ha ez szerinted komoly gond, akkor nálad van komoly gond. -
NoMagix
addikt
Y300 méretei:124,5 x 63,8 x 11,2
L9 II méretei: 128,4 x 66,5 x 9
Elhanyagolható a méretbeli különbség!Nem vitatkozni szeretnék, de szerintem ez az LG is lehet egykezes!
Amúgy a legtöbbször két kézzel használom a telefonom, menet közben vagy ülve és fekve is pedig csak 4" a kijelzője, de sok a készülék "húsa"!Hogy a lőcsbe jön ide a szobalámpa kapcsolója?
Gondolom, pusztán csak a megszokásra akart utalni!
A fénytelen gombokat is meglehet szokni és talán a LG-nél is így gondolkodtak! (na meg a költségcsökkentésen!) -
Dan86
csendes tag
Kipróbáltam a javasolt alkalmazást, tudja amit kell, ajánlom másnak is, ha nyűg lenne az, hogy nincs LED villogó.
-
Dan86
csendes tag
Igen, csak azt elfelejted, hogy ez az átlagos testfelépítésű embereknek egy kétkezes telefon, míg az Y300 egykezes. Így általánosságban az egyik kézzel tartod, a másikkal pötyörészel, nem pedig egy kézzel csinálsz szinte mindent a telefonon. Valóban nem egy négyzetméteren kell megtalálni a gombokat, de azt gondolom Te is belátod, hogy nulla világítással nehezebb, hiába tudod, hogy aránylag hova kell "pöttyinteni".
-
zkosaras
aktív tag
Szoftveresen nagyon rendben van a készülék, egyáltalán nem hiányzik a 4.2-4.3.
Pár válasz a kérdéseidre:
- a fényerő csak manuálisan állítható (a lehúzott értesítősávban is van erre egy csúszka)
- melegedés: kb. 10 perc Asphalt 8 után csak langyos volt a hátlap felső részénél, szvsz nem vészes
- az alsó ikonok tetszés szerint variálhatók
- ébresztés: jól olvastad, nem tudják
- gyors tárcsázás: van, mondjuk erre én a kedvencek fület használom
- nevekhez mehetnek egyedi csengőhangok is
- lefelé fordítva alapból nem némul, de erre lehet van alkalmazás
- a tárcsázó felismeri a kontakt nevét a begépelésnél
- képernyő tükrözés: ha tv-d tudja lehet
- erős napfényben még nem sokat tudtam használni, de rendben a fényerő, jól olvasható
- a navigációt még nem használtam
- elmulasztott események: van rá alkalmazás, én most ezt tesztelem
- fejünkhöz emelve automatikus fogadhatunk a hívásokat: nem, nem is hiányzik
- töltés: nem mértem le, töltő függő is
- a legtöbb alkalmazás áthelyezhető kártyáraMegelőztek
-
-
Dan86
csendes tag
Van-e fényszenzora? Nem találkoztam vele a menüben, csak a manuális beállításokkal.
Melegszik?
Kicsit, alkalmanként, de nem zavaró.A fő képernyőn az alsó ikonok fixek, vagy variálhatók?
Variálhatóak.A készülék tud-e ébreszteni, ha ki van kapcsolva? Nem.
Lehet-e gyorstárcsázni vele?
Lehet.Nevekhez lehet-e külön külön csengőhangokat társítani?
Igen.Ha a készüléket lefelé fordítom, akkor le lehet-e némítani vele a készülék csengését?
Nem, legalábbis nem találkoztam ezzel a funkcióval a beállítások között.Tárcsázáskor tudja azt, hogy a számbillentyűk lenyomásakor az ahhoz tartozó betűk segítségével a megfelelő neveket beadja?
Igen.Lehet-e a képernyőjét tükrözni egy Lg LedTv-re?
Nincs LG TV-m, kérdezd meg az LG-t.Külön állapotjelző led nincs, de tud olyant például, mint egyes telefonok, hogy ha van elmulasztott esemény (hívás vagy sms), akkor a kézhezvételkor rezgetéssel jelez?
Nem.A telefonnal történő navigálásról, tud-e valaki tapasztalatokat mondani?
Működik![moderálva]
Napfény mellett a kijelző mennyire olvasható, illetve tükröződik-e?
Enyhén tükröződik, de nem zavaró, jól látható napfényben.A fejünkhöz emelve automatikus fogadhatunk a hívásokat?
Nem.A telefon feltöltése mennyi idő alatt történik meg?
Attól függ, hogy mennyire van lemerülve, gyári akkuval használod-e.
0% körülről, gyári akkuval, gyári töltővel 1.5-2 óra lehet talán, nem mértem pontosan.nem iGO-zunk, mert még mindig warez!
[ Módosította: crey ]
-
NoMagix
addikt
Az Y300-nál is kapacitív gombok vannak, amik csak sötétben kapnak megvilágítást, viszont, ha nem nyomkodom X másodpercig(böngészés és olvasás közben, játéknál), akkor lekapcsolja a gombok fényeit, utána, amikor teljesen sötétben vannak mindig sikerül megtalálnom a vissza nyilat vagy a házikót mellétapizás nélkül!
Nem 1 négyzetméteren kell megtalálnom a gombokat! -
Dan86
csendes tag
"A kapacitív gombok megvilágítására ha valakinek komoly szüksége van, akkor annak az embernek komoly testi vagy szellemi hiányosságai lehetnék és az élet más területén is nagy bajban lehet.
"
Szerintem meg annak lehetnek komoly hiányosságai, aki ilyet leír!
Teljes sötétben gondolom Te abszolút jól látod a fekete alapon sötétszürke gombokat...
Ezt gondold át újra, meg azt is, hogy ilyen körülmények között hányszor tapiztál mellé, miközben valamelyik funkciógombot akartad nyomogatni. -
C5-00
csendes tag
Még annyi, hogy most 4.1 vagy "4.akárhány" az 2 év múlva már úgy sem fog érdekelni senkit, amikor már 6.x szériák lesznek.
Azért néhány dolog érdekelne ezzel a készülékkel kapcsolatban. Légyszi aki tud válaszoljon! Olyanra gondolok akinek már van ilyen készüléke.
- Van-e fényszenzora? Azaz a fényerősséget be tudja-e állítani automatikusan?
- Melegszik? És ha igen az zavaró vagy elenyésző?
- A fő képernyőn az alsó ikonok fixek, vagy variálhatók?
- A készülék tud-e ébreszteni, ha ki van kapcsolva? Valahol olvastam, hogy állítólag az androidok ezt nem tudják.
- Lehet-e gyorstárcsázni vele? Pl. telefon számgombja hosszan vagy számgomb és hívás gomb és a számhoz hozzáadott telefonszámot tárcsázza-e?
- Nevekhez lehet-e külön külön csengőhangokat társítani?
- Ha a készüléket lefelé fordítom, akkor le lehet-e némítani vele a készülék csengését?
- Tárcsázáskor tudja azt, hogy a számbillentyűk lenyomásakor az ahhoz tartozó betűk segítségével a megfelelő neveket beadja? Mint a predektív szövegbevitel.
- Lehet-e a képernyőjét tükrözni egy Lg LedTv-re? És ha igen, hogyan? Pl., ha szeretnék egy a telefonon levő játékot a Tv képernyőjén nézve játszani.
- Napfény mellett a kijelző mennyire olvasható, illetve tükröződik-e?
- A telefonnal történő navigálásról, tud-e valaki tapasztalatokat mondani?
- Külön állapotjelző led nincs, de tud olyant például, mint egyes telefonok, hogy ha van elmulasztott esemény (hívás vagy sms), akkor a kézhezvételkor rezgetéssel jelez?
- A fejünkhöz emelve automatikus fogadhatunk a hívásokat?
- A telefon feltöltése mennyi idő alatt történik meg?
- Mivel még nem volt Androidos telóm, ezért annyit még kérdeznék, hogy ha teszek bele egy memóriakártyát, akkor az meg tudom a készülékkel csinálni, hogy az utólag feltelepített alkalmazásokat a kártyára helyezze és onnan használja?
Bocs, hogy ennyi kérdést írtam, de szeretnék biztosra menni a vásárlás előtt. -
MrSealRD
veterán
Nem ízlés kérdése...mert nem a külső az egyetlen különbség...Igények kérdése inkább.
A cikkeket szerinted kinek készítik? Szerinted maguknak írják? Igenis érdemes bizonyos véleményekre odafigyelni. Pontosan azért, hogy olyan cikkek legyenek amiket jó továbbra is olvasni. Veled még nem fordult elő, hogy terelni kellett a munkádat mert változtak a körülmények?
-
mtcob
senior tag
Jó kis telefon ez, kezdőára sok jelenleg, de ha ~1 év múlva úgy lemegy az ára mint a sima L9-nek akkor BestBuy lesz, ahogy az L9 is az volt a maga kategóriájában
Egyébként kicsit 4X HD átcsomagolásának tűnik, gyengébb anyagminőséggel (hátlap),gyengébb kamerával, infrával és pár szoftveres extrával
prociban se jár sokkal előrébb, szóval jelenleg egyedül a jövőbeli (?) támogatás ami az L9 II felé billenti a mérleget...
SP-vel szembem én inkább ezt venném, kijelző szokásos LG minőség, szoftveresen nem lehet belekötni, mert jóval több mindent tud mint az Xperia UI, frissítés erre is lesz minden bizonnyal, infra meg jól jöhetaki játszik sokat az vegyen SP-t, ezen kívül ez ésszerűbb választás annak aki nem játékra veszi
-
C5-00
csendes tag
Üdv!
Néhány hozzászólást ismételve és kiegészítve szeretném a véleményem megosztani.
Először is még nem volt soha androidos és más érintőkijelzős telefonom.
Szerintem, mint mindegyik teszt itt, úgy ez is eléggé objektív. De mint sok minden az életben, úgy ez is szubjektív. Kinek milyen az ízlése. Ezért, ha valakinek nem ez a véleménye, akkor szerintem nem fikázni kell, hanem tényekkel alátámasztva megosztani másokkal azt a véleményt.
Az, hogy fogalmazási vagy helyesírási hibák vannak a cikkben? Kit személy szerint engem nem érdekel. Nem mert a szükséges információkhoz ingyen jutok hozzá. A hibák ellenére megértem miről van szó. Illetve, ha hibásan, de gyorsan jön egy tesztleírás, akkor a gyorsaságra szavazok. Főleg úgy, hogy szeretnék egy új készüléket vásárolni és ezen az oldalon megjelent teszten kívül még sehol máshol nem írtak ilyen terjedelmű, részletes és ráadásul magyar nyelvű véleményt a készülékről. Csak, hogy mi van benne, mekkora meg stb.
És ha már vásárlás. Ha valaki szeretné elkerülni a szürke importtal érkező készülékeket és nincs pénze egy igen drága készülékre, de szeretne egy jól használható, nem túl gyenge telefont venni, annak szerintem ez tökéletes. Az én előfizetésemmel 60ezer. S3 mini 57ezer, Xperia Sp 86ezer és Huawei P6 85ezer. Így és ha még azt nézzük, hogy a szürkeimportos telók között hasonló árban (60ezer +-5ezer) mik vannak, akkor igen csak űberelhetetlen ajánlat. Ráadásul eddig ez az első készülék, azok közül amiket kinéztem magamnak, amelyiknek a független legolcsóbb ára nagyságrendekkel nagyobb, mint az én előfizetésemhez tartozó ár. És nekem az 5-10ezer Forint igen is sokat számít.
Az LTE háborúról csak annyit, amit már előttem is leírtak, hogy egy 42Mbit-es letöltés még túl sok is. Egy sima 3G is tökéletes a mai Magyarország területén. Főleg úgy, hogy a lakosság zöme nem Budapesten él és még tényleg sok helyen 3G sincs.
Kijelző vagy hardver! Nagy kérdés. A hardver nélkül nincs értelme egy jó kijelzőnek és fordítva. Egy csúcs hardvert sem fog az ember élvezni egy átlag alatti kijelzőn. Itt az olvasottak alapján megtalálták az arany középutat. És hogy kinek mi jön be? Amoled-IPS-TFT? Az megint egy szubjektív dolog. Szerintem hozzászokás kérdése. A hardvernél meg nem tök mindegy, hogy hány pontot kap egy telefon, ha nincs akadás a menű használatakor? Hisz most szabad szemmel úgy sem tudom eldönteni, hogy hány miliszekundummal gyorsabban lapozott a másik készülék.
Nincs értesítő Led? Hm évekik meg voltam nélküle. Amúgy meg elég csak ránézni a telefon kijelzőjére és már látszik is. Amúgy meg a "mobil"telefon nem azért mobil, hogy magunkkal vigyük.Én nálam speciel szinte mindig nálam van, vagy legalábbis a közelemben. Ha meg valamiért nincs a közelemben, akkor mint más is szerintem az az első, hogy megnézzem kerestek-e.
A hátlap minőségére kitérve, egy tok csodákra képes.És hogy védjük a telefonunkat, manapság a nagy kijelző és egyéb dolgok sérülésének elkerülése miatt szerintem majdnem mindenki tokban tartja a telefont.
A kapacitív gombok megvilágítására ha valakinek komoly szüksége van, akkor annak az embernek komoly testi vagy szellemi hiányosságai lehetnék és az élet más területén is nagy bajban lehet.
Így részemről a legnagyobb hiányosságnak a kamerát tartom csak, a sok pozitívum mellett. Bár itt annyit azért hozzátennék, hogy egy elkészített képet, főleg egy 8 Mp-es képet úgy sem nézeget a kutya sem teljes nagyításban. A monitoron vagy máshol megjelenített kép szerintem meg vállalható. Pláne ilyen áron. -
M5Norbi
őstag
Egyébként abszolút nem rossz telefon. Nem tudom mire föl ez a sok véresszájú támadó.........
Vagy ekkorák az elvárások? Hát kérem olyat kell választani. Nekem tetszett az SP megnéztem többször de annyira nem kell oda meg vissza lenni tőle.Ez simán lehetne alternatívája. Ízlés kérdése.
A cikkek miatt meg mit háborogtok? Ha nem tetszik olvasgassatok máshol.Ha a Barátok köztnek van egy rosszabb része akkor is irány az RTL székház? Na ugye hogy nem. Peace.........
-
margithid
veterán
Bizony-bizony!
Az egy hajszállal jobb telefon mint ez
Az meg, hogy annak mennyi volt a kezdőára nem fontos, msot van, most kell összehasonlítani az árakat.
Nehéz helyzetben vannak amúgy a gyártók, mivel ilyen fél éves csúcsgépek kerülnek annyiba mint egy új középkategóriás.
Én biztos nem ezt venném, még 70k-s kártyás ár mellett se, mivel 85k a két év garanciás Optimus G! -
gerii
addikt
válasz
dreamdancer #59 üzenetére
Ebben van valami.
-
Blackmirror
őstag
Ez egy olyan telefon,amire nem azért veszel tokot, hogy a hátlapot védd
Ettől eltekintve megérdemli a tetszett plecsnit szerintem is.Remélem lesz a fuksziás szolgáltatónál is.
Vodafone-nál pl legkisebb havidíjú előfizetéssel 40eFt, az nem rossz(annak akinek megfelel az olyan csomag). -
Pantal
senior tag
válasz
Permet Elek #55 üzenetére
Engem pont az az egy példa érdekel, mert L9 volt nekem, szerettem, ha az F7 jönne hozzánk, én lennék az egyik első, aki megvenné, ezért reagáltam le, nem letámadni akartalak.
-
dreamdancer
őstag
Igazán ideje volna már újragondolni a pontozási rendszert az alapoktól. Egy részén felett egyszerűen eljárt az idő (pl. kijelző mérete tisztán felhasználói ízlés, preferencia kérdése, ezt minősíteni olyan, mintha a színét pontoznátok). Másrészt ha az 5-6 pontot tekintjük átlagos minőségnek, ami egy tizes skálán elég logikus, akkor a csavargatásra recsegő készülékház hogy eredményezhet 8-as összeszerelési minőséget? Mi az 5-ös (átlagos), a minden lötyög? és a 3, hogy érintésre szétesik?
Vagy az anyaghasználat, ha a fémnek látszó műanyag, az ujjlenyomatgyűjtő, kopogós hátlap 8-at ér, akkor mi az átlagos 5-6, a tejfölöspohár? És a 3 pont, a papír?
Tényleg nem kötözködés akar lenni, csak az utóbbi 1-2 évben a pontozás elvesztette a tényleges információs értékét, semmitmondóvá vált.
-
fffeco
tag
válasz
Permet Elek #55 üzenetére
Azt hiszem Te félreérted az infra szerepét ... nem fájlküldésre van mint régen hanem távirányító appokhoz.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
Retekegér #46 üzenetére
Hidd el, akinek kellett az andreo 320, az sose fog 305-ös telefon venni. Akinek meg elég a 305. Valószínű nem fogja megvenni. 90ezerért. Max szolgáltatónál. Minél olcsóbban. De ott 5-10e difivel van jobb vétel. És ez nem benchmark kérdés. A proci, hogy egy kicsit gyorsabb. Az már különösebben engem sem érdekel.
47. Pantal: Most, hogy off ba felsoroltam pár alternatívát. Ne ragadjunk le 1 db példánál.
49. Bog.: Elhiszem neked mindezt. És tetszik nekem is az LG új felülete. De sajnos. Az én álláspontom az, hogy ennyiért jelenleg van más alternatíva ami jobb lehet másnak. Maximum kevésbé látványos és itthon kapható. F7-et kivéve. Ezt off ba be is írtam. Nem hülyeség az infra. Csak mióta kiment a divatból, mindenki megoldotta máshogy. Így ma, nem sok életképes helyzetet látok, ahol elég sűrűn, sok felhasználó használná. Maximum 2-3 ember a 100-ból. Persze, ha újra divat lesz. Változik majd a helyzet. De lehet inkább wifi lesz mindenben. Ki tudja. És a lenovók is, egész minőségiek manapság. Bár itthon még hivatalosan nincs. Amúgy én se vennék Sp-t.
-
fffeco
tag
Két napja van L9 II-m 81ezerért vettem függetlenül és nem bántam meg. Ok ronda a hátlap és tényleg barnás erős napfényben fekete helyett, de a cucc sebessége,a kijelző minősége, jól testre szabható szoftver kárpótolnak. Kijelző körüli rész is szép keskeny jól ki van húzva. Vehettem volna Nexus4-et is, de nekem nagyon fontos a kijelző és azt láttam, hogy ebből a szempontból az L9 II sokkal jobb.
-
halkow
őstag
Agyon sporot és még is 90 rúgo az szép,kapacitiv gombok világításának kihagyása az gáz +led már csak ezértse kéne
-
pengwin
addikt
"A kisebbik dél-koreai gyártó" ... az első oldalon (CSAK) kétszer
Vegyetek már fel egy éhező bölcsészt, hogy új szókapcsolatokat találjon ki meg átnézze a cikkeket publikálás előtt... -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Permet Elek #40 üzenetére
Nézd, rám nehéz azt mondani, hogy ne szeretném a Sony-t. Majdnem egy évig nyomtam Xperia S-t, hónapokig SP-t és Z-t is. Kedvelem az interfészt, nemigen zavart a kijelző sem. De nagyon kellemes az új LG UI, a kijelzőbe nem lehet belekötni, az klasszisokkal jobb, a sebességkülönbség pedig nem számottevő, Full HD videót viszi, jól van optimalizálva a rendszer. Van benne infra, szerinted hülyeség, én viszont biztosan használnám, ha nem lenne otthon egy Logitech Harmony.
A 4G hiánya a jelenlegi hálózati lefedettségek és az általános telefonos felhasználás mellett ritkán érezhető, ebből kiszedhető az akkumulátor, fotózásban az SP sem egy korszakos király, innentől pedig ízlések és elvárások kérdése, hogy kinek és melyik jön be jobban. És senki sem írta sehol, hogy jobb, mint az SP, de bizonyos dolgokban azért az, más dolgokban meg nem. -
Dan86
csendes tag
Köszi a tippet, kipróbálom.
Bár nem tudom, hogy hiányzik-e, hogy lássam, ha zaklatnak!
Ami még tetézi a világítás nélküli kapacitív gombok problémáját, hogy itt fordítva van elhelyezve a "menü" és a "vissza" gomb más telefonokhoz képest.
Így sötétben néha szoktam @nyázni, de ez is megszokható, a hátlappal együtt.
Ahogy korábban is írtam, ennyi kompromisszum vállalható az ennyire barátságos árazásért cserébe. -
Pantal
senior tag
válasz
F7 jó is lenne, ha használható lenne nálunk.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Nagyon is van értelme az SP-hez hasonlítani, mert ha tesztik, ha nem, egy ligában versenyeznek. Hiába erősebb hardveresen a Sony, sokan lesznek, akik nem benchmark eredmények alapján választanak. Hogy számodra az infra nem hasznos, az nem jelenti azt, hogy másnak se lenne az.
-
Rover623
félisten
"A baloldalon tudjuk bekapcsolni a készüléket, ez a gomb viszont egy kicsit mélyen ül és a nyomáspontja sem az igazi. "
(Ez már nem az első eset itt...
)
Bog:
"Az L9 II árban és tudásban az Xperia SP-hez és az Alcatel Idol S-hez van a legközelebb. Meg a Nexus 4-hez, talán."
A Nexus 4-hez?
Ez komoly? -
Dan86
csendes tag
Pár napja vettem a Vodánál kis kedvezménnyel 41000 Ft-ért ezt a telefont a legalapabb "GO" tarifacsomaggal.
Egyet értek a cikkben és itt írottakkal, messze a legidegesítőbb a kapacitív gombok "láthatatlansága" sötétben. A kijelző LED hiánya, illetve a sztenderd műanyag hátlap annyira nem zavaró, a kamera vállalható, de tényleg nem az igazi.
Viszont valóban nagyon szép a kijelző, jól optimalizált a szoftver, megfelelő a hardver.
Ennyiért simán megérte, és bizonyos pontokon valóban "megszorongatja" a konkurenciát, főleg ilyen jó áron! -
lowlight
tag
Köszi a tesztet! Jó "kis" teló ez. Az áron lehet fanyalogni, de... lesz ez olcsóbb. A fényes fekete hátlaptól én is kész vagyok. Lehet állandóan törölgetni, ha bántja a szemünket az ujjlenyomatos felület látványa. Az F6 is ilyen fényes lett, ha jól tudom (itt kérdezném: F6 teszt lesz?) Mondjuk ez zavar pl. a HTC Desire 500-nál is. Érdekes, hogy az L7 II-nél a fehér variáns háta nem fényes felületű. lehet ennél is így van.
-
Permet Elek
senior tag
Minden nézőpont kérdése.
De köze nincs ennek a telefonnak az SP-hez. Max a kijelző mérete és felbontása. Mert mindenben alulmarad tőle. Kivéve az ips-t. És beadagolhattok bármit. Aki SP-t vett, szóba se jön nálla ez a telefon. Akinek meg csak az ips számít. Vesz olcsóbban gyengébb hardverrel. Vagy egy árban, picit drágábban, de minőségibbet.
Inkább van ez Xperia L szinten mindenben. Csak ugye az meg 4,3col kisebb felbontással. Szóval ehhez se hasonlíthatjuk. Bár aki L- en gondolkodott. Annak, inkább alternatíva. Sony oldalról. De kapni s4 minit 85e. Házon belül meg 90ezerért, nexus4, optimus G, F5, F7. De akár HTC-ből egy S4-es one S, X. És még sorolhatnám. És egyikkel se jár rosszabbul senki, szerintem.
Szóval ez a telefon, ennyiért vicc. De még 60-ért se kéne. Hiába a szuper ips kijelző.
Infra meg minek? Van nfc, bluetooth, wifi. Tv-t kapcsolgatni? Meg az őskövületes infosoknak. Akinek még akad infrájuk itt-ott.
-
zkosaras
aktív tag
A kártyás ár valóban sok, DE a Vodánál minimál előfizetéssel fele annyiért is el lehet hozni, ami nagyon korrekt ár egy ilyen készülékért. Az SP, Idol S innen nézve jóval drágább.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Katsuo Nobuo #36 üzenetére
Javítva, thx.
-
bollokcs80
Korrektor
Nem rossz (mint ahogy a sima L9) sem volt rossz, de a 3-5-7 mindkét szériában elég gyenge volt. Ennyiért én egy Nexus 4-re szavaznék inkább.
-
Katsuo Nobuo
csendes tag
Kicsi szünettel tovább olvasva találtam még két problémásabb részt Legendd.
A tesztképek alatt közvetlenül:
"Megmondom őszintén én többet kicsit többet vártam a telefontól képalkotás területén."
Az adatkommunikációs fejezet második mondata:
"LTE támogatás ugyan nincs, de dual carrier HSPA módot ismer a telefon, ez 42 Mbps-t hozhat ideális esetben feltöltéskor, 5,76 Mbps-t feltöltéskor."Ezeket a kisebb hibákat leszámítva nekem tetszett a cikk. Szerintem objektív, ezek pedig nüanszok, kis figyelmetlenségek amik bárkivel megesnek.
Nyugodj meg, mert korrekt voltál, a gyengeségek is ki voltak fejtve az erősségekkel együtt.Köszönöm a cikket!
-
hodostamas
addikt
Mi ez a nagy LTE láz? miben tud többet mondjuk ennek a telefonnak a 42mbit/s-jénél, azon kívül hogy papíron gyorsabb? Persze aki HD filmet tölt le, annak egyértelműen elöny, de máshol milyen különbség van? Olyan gyorsan még a hardver se tudja renderelni az oldalakat mint ahogy megérkezik..
Amúgy a hátlapon, és az értesítési LED hiányán kívül szerintem semmi baj ezzel a telóval, ebben az árban nagyon megéri. (ez alatt most az előfizusakat értem, akik már 45-ért el tudják hozni a legkisebb csomagban is akár)
-
roli543
őstag
Ennyiért Optimus G-t lehet kapni... Sok érte..
-
MinionFlasH
senior tag
Szerintem nagyon jó teszt! Jó rálátást biztosít előnyökre hátrányokra! Én el tudom fogadni, hogy a cikkírónak nagyobb tapasztalata, szaktudása van mint nekem... ő írja, én olvasom, ezt sok ember figyelmen kívül hagyja, és más kemény munkáját 3 mondatban porig alázza...
Én szeretem a lapcsaládot, a tv-m (Samsung) képét nem tudtam elfogadhatóra varázsolni, felkerestem a lapcsalád cikkét, és abba benne volt ők mire állították (contrast, stb,stb) és láss csodát baromi jó képe lett! Igen tudom van aki sokkal jobban be tudta volna állítani azt a 12-15 értéket mint ők, nekem viszont azóta is örömet okoz a tv-m képe!
Na csak ennyi, kicsit több respectet a cikkíróknak !
-
dsr
senior tag
Akárki akármit mond , szerintem nagyon szép telefon , teljesen korrekt hardverrel
-
Bog
HÁZIGAZDA
1. Ez egy megszólítás, kedves fórumtársam.
2. Ne legyél már ennyire értetlen. Az L9 II árban és tudásban az Xperia SP-hez és az Alcatel Idol S-hez van a legközelebb. Meg a Nexus 4-hez, talán. Ezért ezeket a készülékeket vettük alapul, amikor pozícionálni szerettük volna a piacon a készüléket. Nem értem, hogy mi a baj a "megszorongatja" kijelentéssel. Megszorongatja? Igen. Miért? Mert hasonló árfekvésű és tudású. Legyőzi? Nem, nem egyértelműen. Jobb a kijelzője? Igen, ebben jobb. Van benne olyan funkció, ami az SP-ben nincs? Igen. És fordítva? Fordítva is. Akkor mi a baj azzal, hogy megszorongatja? Mi a fityfenét kellene ezen átgondolni?Fogalmam sincs, hogy miképpen kapcsolódik ide, hogy nekem az "IPS imádókat" "fegyelmeznem" kéne egy Sony tesztnél. Téged sem fegyelmezlek, egyszerűen megfogalmaztál egy támadó jellegű hozzászólást (milyen bogyót evett a tesztelő), amire érvekkel reagáltam. Elég furcsa, hogy ezek után még durcázol. Sehol nem írtam, hogy fogadd el, hogy a telefon szuper, azt sem, hogy tévedtél. Csak annyit írtam, hogy miért jogos az a kifejezés, hogy megszorongatja.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Köszönjük, viszlát!
Az elődhöz viszonyítva pozitívum a hardver és a kijelző fejlődése, a hátlap viszont maradhatott volna, illetve fizikai home gomb és a megvilágítás is.
A kijelző karcállóságáról miért olyan nehéz az LG-nek korrekt tájékoztatást adnia? Az L9 kapcsán is nyomozni kellett rendesen... -
zoo8800
veterán
Ezekből csak az LTE számítana nekem - persze csak akkor, ha támogatná a díjcsomagom, de nem támogatja.
Az erősebb GPU akkor számítana nekem, ha komolyabban játszanék is a telefonon, de ehelyett havonta egy órát se játszok, azt is valami kockatologatós hülyeséggel, amit bármelyik GPU elvisz. A rendszer sebességét sem csak a CPU határozza meg, az LG-n pedig eléggé rendben van a video szerint.
A magasabb verziószám is jó dolog, de
1, az még nem kapta meg
2, semmi info arról, hogy ez ne kapna frissítéstEzzel szemben a kijelző minőségével folyamatosan szembesülsz, akárhányszor használod a telefont. Személy szerint az AMOLED a kedvencem, bár az IPS se rossz. Szvsz mindkét technológia agyonveri a Sony kijelzőjét.
Ebben a telefonban a hátlap az, ami úgy igazán nem tetszik, a telefon méretei, vastagsága szerintem pont jó, főleg a kijelző átmérőjét tekintve. A bővíthető memória se rossz dolog.
-
satz18
őstag
Nem vagyunk egyformák. Valakinek az a fontos, hogy jobb legyen a benchmarkon, valakinek meg, hogy élénk színeket kapjon és 10 foknál jobban meg tudja dönteni a kijelzőt. Akinek az előbbi jön be az veszi az SP-t, akinek meg az utóbbi, az meg vesz bármi mást ami nem
sonyTFT. -
csakzolcs
tag
Miért ne néznénk a kijelzőt ember, elvégre az egész telefon egy kijelző... -.-' 10éve nokiát is azért vett sok ember, mert patent volt a gombsora, meg masszív volt, a hardver ami benne van kutyát macskát nem érdekelt. és itt a hardver is jól össze van rakva, te is csak a csomót keresed mindenbe, és igen, egy érintőKIJELZŐS telefonnak a kijelzője a legfontosabb mert azt bámulod amikor a hardvereddel csinálsz valamit... okostojás...
-
MrSealRD
veterán
1. Nem vagyunk barátok.
2. Jó lenne akkor kicsit átgondolni a szavak jelentését. Megszorongatja? Ennyi erővel 10 más típust is odaírhattatok volna...mert hát van akinek fontos az infra.
Remélem legközelebb a Sony-s tesztnél is ilyen éberséggel fogod az IPS imádókat is "fegyelmezni". Mert ezt valahogy fordított esetben nem szoktam látni.Egyébként egy töltéssel kb 3 óra kijelzőidő jön ki. 2 nap alatt. Az emberek értékrendje meglehetősen szokatlan amikor a mi a fontos és mi nem dologról van szó.
De legyen nem rugózok ezen...Szuper ez a telefon!!! Én tévedtem... -
Katsuo Nobuo
csendes tag
"Ha oldalról felnyitjuk a csomagolást, akkor rögtön az LG újdonságát láthahatuk, ez alá zsúfolták be a legszükségesebb tartozékokat."
Volt egy kis elütés.
-
NoMagix
addikt
Köszönjük a tesztet!
Nem rossz, de a kamera tényleg pocsék!
A kijelzőt irigylem az Y300-hoz képest!Legendd!: nem lehetne elfelejteni a kisebbik és nagyobbik dél-koreai jelzőket!?!
Nagyon OFF: az Y300 tesztjénél még nem volt mérés a kijelző fényerejéről, tudnád ezt pótolni?
-
Cilindrik
aktív tag
Nem a tompa szögről van szó.
Nekem volt SP-m 3 napig utána visszaküldtem. Nagyon kis baró teló minden tekintetben kivéve a kijelzőt.
Engem személy szerint nagyon zavart hogy mikor ránéztem (zeneszám váltás, netezés mittoménmégmi) és kicsit is megdöntöttem mert pl le akartam húzni az értesítési sávot, már fehéredett.Amugy az IPS meg mintha sötétedene ha kicsit megdöntöm valamint nincs fekete.
AZ AMOLED-nek meg kevés a fényereje és nincs fehér.
Szóval mindegyiknek van baja és ezek nyílván csak szőrszálhasogatások, de el lehetne fogadni hogy valakinek ezek jobban számítanak mint más.Badboys: "Mert engem a hardver érdekel jobban mivel nem nézem a kijelzőt csak ha szükséges" Akkor te mit csinálsz a telefonnal?
-
Supersol
tag
Harmat gyenge....Csúnya,fekete,műanyag,buta....LG....
-
Badboys
őstag
A kijelzőbe gyönyörködsz egész nap? Mert engem a hardver érdekel jobban mivel nem nézem a kijelzőt csak ha szükséges. 4.1 el ez kész röhej. Nincs gomb világítás vak sötétben ?
Sajnos az LG a mai napig bele szarik a frissítésbe. Amivel meg veszed azzal is adod el mert nem jön rá semmi csak foltozgatás. Tapasztalat 4X HD amivel megjelent 4.1 azt toldozgatták-foltozgatták. A Sony sem kapkodja el,de legalább ki ad 1-2 fő frissítést.
Jó pont a levehető hátlap-cserélhető akksi-bővíthető memória. Ennyi.
-
MrSealRD
veterán
Oké, a kijelzőtechnológia fétis önmagában nem ér semmit mint azt mondtam. Én tényleg elhiszem, hogy van akiknek fontos, hogy tompaszögből is nézegesse de ez a hétköznapi használatban nem életszerű.
Tipikusan azért gyengébb kijelzős a Sony mert nem az van a datasheet-en, hogy IPS és már el is van döntve, hogy sz@r. Ennyi. A használatból kiderült, hogy semmivel sincs előrébb. Telefonról beszélünk, nem professzionális médiatartalom szerkesztéséről...(fotós, filmes...egyéb) -
dlaj
őstag
válasz
MuzikJunkie #2 üzenetére
nem sorjás a széle, csak nem vetted le róla a fóliát (elsőre én is ezt hittem)
A cikkhez: "fizikai home gombbal együtt a ledes jelzőfénynek is búcsút mondhatunk."
Az L9-en nincs jelző led! -
xmaas
őstag
Hat ez a telefon a "kaksi" kategoriaban van erosen szerintem a tesztelo veletlenul sajat szemeben vilagitot azzal a infra csodaval azert teszett neki ennyire mert nem latta jol
-
satz18
őstag
Ha 60k-n realizálódik az ára majd jó alternatíva lehet. Egyenlőre a nexus 4-el versenyzik, ami tök irreális. Nálam még mindig a SGS 3 mini a favorit az androidos középkategóriában.
-
MrSealRD
veterán
A tesztelő milyen bogyót evett a verdikt írásakor?
Megszorongatja az Xperia SP-t?
- nincs LTE,
- SP-re beígérték a 4.3-at, erről még semmit nem tudunk
- CPU gyengébb
- GPU gyengébbMiben szorongatja? Mert IPS fétise van valakinek az még önmagában fabatkát sem ér.
-
oszi666
őstag
maga a cikk nagyon igenyesre sikerult, objektiv. gratula!
-
MuzikJunkie
aktív tag
Egy napig volt, vagyis inkább fél napig első LG 9 I a birtokomban, mert még a vásárlás estéjén meghalt.
Sorjás volt a széle, játéktelefonnak tűnt a könnyűsége miatt, egyedül a kijelzője volt szép.Ebből kiindulva durva visszalépés a II... Hátlap borzalmas, kihagyni a gombok világítását meg egyszerűen WTF!
Summázva: összeraknak egy jó telefont (G2), amit követ 3-4 rossz (L széria).
-
sprinter24
aktív tag
Nagyon csúnya, semmitmondó, rókabőr design... Nekem az L széria a kezdettől fogva felejtős státuszban van. Ami viszont pozitiv az a kijelző és a hardver fejlődése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest