2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

LG Optimus L9 II - szemmel is látható fejlődés

A dél-koreai gyártó a korábban bemutatott L9-nek is piacra dobta utódját, mely nagyon szép formatervvel, gyönyörű kijelzővel és villámgyors szoftverrel kecsegtet.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Egyre nehezebb egyedit alkotni akkor, ha nem valami extra csúcsmodell létrehozása a cél, hanem a középkategóriában próbálkozik egy gyártó. A hardver adott, kábé én is rendelhetnék Kínából egy saját szájízem szerint összelegózott telefont ezres darabszámban, úgyhogy előtérbe kerülnek a szoftveres adottságok és márkaidentitás. A formaterv kezd egységessé válni, ami nem is meglepő, hiszen az egyre nagyobb kijelzők miatt nehéz is lényeges módosításokat végezni, így egyre fontosabb az ergonómia és a vékonyság, mivel csakis így lehet lehetőséget adni az egykezes használatnak. Az LG régi motoros, a kisebbik dél-koreai gyártóban újabban ismét megvan a felhasználók felé irányuló figyelem, a fejlesztők hallgatnak a visszajelzésekre, plusz kutatásokat végeznek, hogy mi lenne a legcélszerűbb a kényelmes kezeléshez, elég csak G2 hátul elhelyezett gombjaira vagy a LG G Pad 8.3 szoftveres adottságaira gondolni.

LG Optimus L9 II
[+]

Az utolsó két Nexus telefont is készítő cég tavaly bemutatta az L szériáját, mely több tagot is számlál már azóta. A számozás egyértelműen követte a piaci pozíciókat – az L3 a legkisebb, az L9 a legnagyobb tag – meglehetősen sok fogyott ezekből, egyik jobban, másik kevésbé jobban sikerült. Nem véletlen, hogy a vállalat is átgondolta a terméksorozatot, majd sokkal jobb utódokkal látta el ezeket, sok eszközből lett kétkártyás modell, s bár itthon nemigen forgalmazzák, de a paletta új tagokkal is bővült, mint az L1 II, vagy az L4 II. Most az LG Optimus L9 II kerül terítékre. Fontos, hogy az Optimus megnevezés már csak az alsó- és középkategóriás eszközök ismertetőneve lesz, a felsőbb szegmensben elhagyja ezt a vállalat. Az L9 II óriásit fejlődött elődjéhez képest, villámgyors rendszer és adatkommunikáció jellemzi, ráadásul valóban öröm használni, más kérdés, hogy egy elég erős mezőnybe csöppent bele.

LG Optimus L9 II
[+]

A telefont továbbra is egy kartondobozban tálalják, amin kiemelték az L9 II megnevezést és a készülék képét. Ha oldalról felnyitjuk a csomagolást, akkor rögtön az LG újdonságát láthatjuk, ez alá zsúfolták be a legszükségesebb tartozékokat. Kapunk egy microUSB kábelt, egy töltőfejet és egy normál kialakítású, viszonylag egyszerű fülhallgatót, a szokásos leírások társaságában. A masina fekete és fehér színben érhető el, "trendibb" változatok tehát nem kaphatók.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • LG G Pad 8.3 - vissza a jövőbe

  Végre megint van LG táblagép a piacon. És ez főleg azért jó hír, mert egy kifejezetten korrekt, mégsem túlárazott masinát tett le a koreai gyártó. Így kell visszatérni.

 • LG Optimus G Pro - nagy testben nagy tudás

  Roppant nagy, sokat tud, tele van ügyes okosságokkal, de vajon nem jön-e túl későn? Nem lehet, hogy már mindenki a G2-t várja?

 • LG Optimus L7 II - visszafogott fejlődés

  Az LG Barcelonában leplezte le a második generációs L széria tagjait, melyek közül most a legerősebb, az Optimus L7 II járt nálunk.

 • LG Optimus L5 II - elütő kettősség

  A dél-koreaiak az L5 ráncfelvarott verziójával támadnak, rendkívül megnyerő külső, kiválóan optimalizált szoftver, ám kicsit elavult hardver jellemzi.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.