- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új AMOLED kijelzős Garmin óra érkezett, itt a Forerunner 570
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
dSERiES #2263 üzenetére
Nos, így egy délután alatt még nem sok mindent látok, egy picit talán gördülékenyebb, de 2-3 alkalmazás ugyanúgy megakasztja, szóval csodát nem tett ez a frissítés. Progamok, felület érdemben nem változott.
Szép dolog az LG-től, hogy még mindig támogatja, de az optimalizálás valahogy nem akar összejönni.
Pedig mint írod, tényleg jó készülék, funkcionalitása is rendben van, csak a sebessége olyan, hogy hetente átlag 2-3x akarom a falhoz vágni
Amúgy ha érdekel, az enyém még mindig eladó, beszéljünk privátban. Bár nem tudom mit vennék helyette, mert az én fogalmaim szerinti középkategóriában (60-70k) elég siralmas a kínálat.
Képek a verzióváltásról:
-
bollokcs80
Korrektor
Új frissítés érkezett!
A csomag mérete 72 MB, szóval tuti nem Lollipop.
A leírás szerint javítja az alkalmazások stabilitását.
Meglátjuk, javul-e a laggolás.
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Ha esetleg érdekel valakit, az enyém eladó.
-
bollokcs80
Korrektor
http://mobilarena.hu/hir/erkezik_a_lollipop_az_lg_l90-re.html
Ha anno kicsit kivárok a telóvásárlással, most vághatnám a centit...
(mondjuk a 20E bugfix azért még kijöhetne....)
-
bollokcs80
Korrektor
Arra van valakinek ötlete, hogy képernyőlezár(ód)ás után miért "alszik el" a WiFi?!
Annak ellenére, hogy a haladó beállításoknál kifejezetten bejelöltem, hogy Mindig aktív legyen.
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Még semmi nyoma a V20E-nek?
-
bollokcs80
Korrektor
Január 2: V20E még sehol (se kábelen, se OTÁ-n).
-
bollokcs80
Korrektor
Remelem sebessegben is javul meg, mert a 20D-tol nem vagyok elajulva...
Azert szep, hogy nem hagynak minket magunkra.
Foliaban nem tudom melyik jo, en tokban hordom ejjel nappal.
-
bollokcs80
Korrektor
Ok. Köszi!
-
bollokcs80
Korrektor
Nekem tegnap este jott meg OTA-n, kb. 10-15 perc alatt frissult. Egyelore nem sok kulonbseget latok, szerencsere az SD-kartya irhatosag hackelesem megmaradt.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
littlelion21 #1928 üzenetére
Ha torlod az osszes widgetet zarokepernyorol, akkor kiteszi az orat.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1864 üzenetére
Az én pénztárcámhoz képest sok.
Anno az L9 II nyitóárát is sokalltam, aztán mikor beállt megvettem. Valószínű a Nokiáé is mérséklődni fog kicsit, 70 körül már jó vételnek tartanám.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1855 üzenetére
Erdekes en is ezen gondolkoztam, de tul magasan nyitott a 735 szerintem...koszi az eddigieket.
(Privatban megirhatnad milyenek a tapasztalataid
droidrol atterve.) -
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Az lg-firmware oldalt a Chrome és a Mozilla is "vírusosnak" jelzi, de ha ezen átrágja magát az ember, a kdz image-ek akkor sem elérhetők. Tud valaki megbízható linkeket?
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Arra tudtok valami beállítási lehetőséget, hogy két "ismert" WiFi közül ne az utoljára használtra ugorjon fel, hanem arra amelyik közelebb van (=erősebb a jele)?
Nem a telefon hibája, hanem Android betegség, de több helyen ugrálok WiFi-k között és eléggé zavar...
-
bollokcs80
Korrektor
Az F6 fórumában bukkant fel ez a progi, állítólag root nélkül is megoldja az SD írást.
Szerintetek működik itt is? (Én már sajnos rootoltam, nem tudtam kipróbálni...)
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Az also csati micro hdmi kompatibilis szerintetek?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
fireman123 #1441 üzenetére
Próbáljatok meg egy újratelepítést és nézzétek meg, hogy akkor mi a helyzet. Ha az sem segít, akkor mehet szervízbe szerintem.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1436 üzenetére
Na jo, de te kigyilkoltad a fel Droidot, nem?!
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1377 üzenetére
Szuper lett, így minden megvan egy helyen.
Jó kis közösség gyűlt itt össze kérem alássan...
-
bollokcs80
Korrektor
A rootolásos témához egy tapasztalat: Akinek hozzám hasonlóan gyári KK van fent és csak az SD kártya írásvédettsége miatt rootolna, annak javaslom, hogy dSERiES kolléga #1339-es hozzászólásából csak az alábbiakat csinálja meg:
1. Towelroot letölt, telepít.
2. Play Áruházból KitKat SDFix letölt, futtat.
3. Ha kész KitKat SDFix törlése.
4. Telefon újraindítása.
5. Towelroot törlése.Így csak ideiglenesen lett rootolva a telefon (bár gondolom a nyoma megmarad), de pont elég ahhoz, hogy feloldható legyen a zárolás (ami csak egy sor átírása egy konfigfájlban).
A köszönet természetesen dSERiES-t illeti meg.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1285 üzenetére
Pár napja átkapcsoltam ART-ra és én is érzékelem az általad leírt javulást, érezhetően gyorsabb a menükben, szinte teljesen megszűnt a laggolás. Fagyást nem nagyon vettem észre, egyszer talán "beakadt" a galéria. Üröm az örömben viszont, hogy az átállás után kb 800 MB-al csökkent a belső tárhely kapacitása.
Valamit valamiért...
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1285 üzenetére
Én mindjárt az upgrade után kipróbáltam, de nem éreztem semmi változást, és több appból (Temple Run 2, Wikipedia, stb.) random kidobált. Utána visszaállva Dalvikra nem voltak ilyenek, de akkor kezdett zavarni a laggolás.
Megnézem én is, hátha...
-
bollokcs80
Korrektor
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Van arra valami mód hogy masik launcherben (NOVA) elerjem az lg-s widgeteket? A gyari launcher nalam idegesito modon laggol 4.4en, de a widgeteket mar megszoktam es kellenenek...
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1185 üzenetére
Ugy nezem uj eu open is jott...hatha lesz egy ujabb update
-
bollokcs80
Korrektor
Szerintem sem eri meg.
-
bollokcs80
Korrektor
Az SD kártya írhatóságát meg lehet oldani rootolással (vagy esetleg máshogyan)? Kedvelem a KK-t, de ez a fícsör egyre jobban idegesít. Kábelen keresztül, LG programból frissítettem 4.4-re.
-
bollokcs80
Korrektor
Eddig azt hittem bennem van a hiba, de most, hogy írjátok....
Én is érzékelem a lassulást. Főleg olyankor hajlamos beszaggatni a menü, ha egy nagyobb programból/játékból kilépsz és nem szabadult még fel a memória.
Jó lenne egy kisebb, "ráncfelvarró" update, reménykedjük.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #1090 üzenetére
Köszi!
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Valaki próbálta már, hogy a micro USB csatlakozó OTG képes-e?
-
bollokcs80
Korrektor
Reset után, "szűzen" kb 260-270 Mb szabad RAM-om lett.
Az ART-ról viszont visszaáltam Dalvik-ra, sebességben nem éreztem nagy különbséget a kettő között, utóbbi viszont egy árnyalatnyival stabilabbnak tűnik.
A memóriakártya slottal másnak is volt gondja, vagy én vagyok béna?!
Ma kiszedtem egy nagyobb másolás miatt és fél órámba telt mire vissza tudtam tuszkolni - a leírással ellentétben érzékelőkkel felfelé /Meg is áldottam a koreai összeszerelőket
/
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #991 üzenetére
Az időjárás widgetet hogyan tetted átlátszóvá? A gyári szerintem nem tud ilyet...
-
bollokcs80
Korrektor
Félmegoldást találtam.
(Ha feltételezzük, hogy a rendszerbeállításoknál be van kapcsolva a Chrome szinkron
) :
Chrome/Beállítások - Alapok/[E-mail cím]/Szinkronizálás
Itt ha kiveszed a pipát a Mindent szinkr. mellől (a többi maradjon bepipálva!), akkor működik.
Sajnos ez a "gyári" böngészőre nincs hatással.
Érdemes még ellenőrizni a Rendszerbeállítások/Mobil adat menüpont felugró menüjében az Automatikus adatszinkronizálás "bepipáltságát" is.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #920 üzenetére
Az összefoglalóban majd frissítsd lszi a szoftververziót, hadd menjen jó híre...
-
bollokcs80
Korrektor
Rendszerbeállítások/Telefonról/Szoftver adatok
Itt elkezded gyorsan egymás után nyomogatni az Android Verzió-t. Bejön egy "K", azt egyszer hosszan megnyomod, bejön a KitKat-es logó és ha azt is egyszer hosszan megnyomod, akkor megvan.
Amúgy egyszerre WP8 paródia és főhajtás a korábbi Droid verziók előtt. (ld. Cupkake, HoneyComb, Jelly Bean, stb....)
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #917 üzenetére
Én pont ezért vagyok baromi elégedett, úgy érzem, hogy az LG-nek nem csak a legújabb-legdrágább készülékek eladása fontos, hanem igyekszik minél több készüléket támogatni/frissíteni és minél több vevőt "kielégíteni" (sic!)
Ahogy elnézem, sok munkát ölhettek a frissítésbe mert a launcherben is elég sok változás van. Közzéadom amiket én tapasztaltam, hátha hasznos lesz másnak is:
A frissítés kábelen keresztül 25 perc alatt lezajlott, ebből 15 perc maga a frissítés letöltése ( UPC ADSL 29-es körzet - ez van
). Újraindítás után egyből használható is volt, hardware resetet nem csináltam, de átálltam az új futtatókörnyezetre (+1 restart, 4-5 perc optimalizálás).
A hardveres dolgok:
Tapasztalataim szerint a belső tárhelyen kb. 300-400 megával kevesebb hely lett, nem tudom hogy a rendszer vagy az új hozzáadott programok miatt.Kis takarítás után ebből kb 100-140 MB visszanyerhető.
A KnockOn nekem elég hektikusan működik, felébresztésnél kb. ötből kétszer, de olyan erősen kell koppintani, hogy már elkezdtem félteni az üveget.
Lezárásnál azonnal reagál.
Valamit bütykölhettek a fényerőn is, mert korábban 25%-on használtam, most pedig 0%-ra(!) levéve is tökéletesen látható minden.
A szoftveres rész:
Én a magam részéről egetverő gyorsulást nem érzek, de tény, hogy 100-120 megával kevesebb RAM-ot eszik. A felület tényleg elegáns és letisztult lett, bár az ikonok kicsit szögletesek. Van néhány új widget is, az FM rádióé kimondottan jópofa és hasznos.
(Itt jegyezném meg, hogy a frissítés után csak két téma maradt, a "húzós" képernyőzárnál szintén csak két effekt elérhető, illetve nincsenek előre összerakott záróképernyők - mivel most már ki lehet rakni a widgeteket.)
A programokban kisebb finomítások vannak, plusz felrakja a Drive-ot és a Quickofficet (én előbbit ESF-ből használom, utóbbi meg amúgy is fent volt), a Hangouts-ot nem állítja be az SMS-re alapértelmezetten. Az Exchange kliensnél végre egyszerűen állítható, melyik mappákat szinkronizálja - nagyon régi problémám volt, nagy piros pont érte.
Két saját programom (Quicker, 3G Watchdog Pro) valamiért "eltűnt", de egy újratelepítés után mindkettő működött rendesen.
A SmartShare szerintem kényelmesebb volt az alkalmazásokban, most menüben kell turkálni utána.
A nyomtatást még nem tudtam kipróbálni, erről várnék tapasztalatokat.
Az LG saját alkalmazásai kibővültek, kaptunk pár új programot/kiegészítőt és az ezt kezelő program is más lett (Frissítési/App központ). Én 4.1 alatt ezeknek a 99%-át leszedtem, erre most mindet visszarakta.
Itt zavar az, hogy ezeket a programokat nem lehet leszedni, nekem a Rendszerbeállítások/Alkalmazások részben sikerült csak eltávolítani/letiltani. Nagyrészt szerintem ez az oka a fentebb említett helyfoglalásnak, ezek az appok kicsit sok helyet zabálnak (egy AccuWeather 41 MB? - nemár!
)
Összességében nagyon elégedett vagyok, ajánlani fogom az LG-t mindenkinek.
Life's Good!
-
bollokcs80
Korrektor
A knock on hol allithato be?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Oppenheimer #839 üzenetére
Izlesek es pofonok... :-)
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
#97543424 #830 üzenetére
Szerintem jobban jársz ezzel, mert
- a proci gyorsabb (1200 -> 1400 Mhz)
- a kijelző nagyobb (4.5" -> 4.7")
- a felbontás jobb (qHD -> HD)
- és mint látható, valószínűleg a KitKat is előbb jön rá.Az F6 előnye lehet az LTE illetve a picit nagyobb akksi, és talán a fizikai home gomb (szubjektív, de gépeléskor ha mellényúlok a szóköznek, elég idegesítő tud lenni, hogy kivág a főmenübe
)
-
bollokcs80
Korrektor
Az új szériának egy előnye van: Már rajta van a KitKat.
Hardveresen szerintem nem mertek már tovább lépni, mert akkor a G2-G2 mini-Nexus 5 a kutyának sem kéne.
Ha megnézed az F6 és az L9II bizonyos paramétereiben még jobb is, de régebbi a sw és nem is mindenhol kaphatóak (F6 gyakorlatilag nincs függetlenül L9 II meg szolgáltatóknál).
-
bollokcs80
Korrektor
Ma a Veletech-en megkérdeztem az LG standon egy illetékes hölgyet a 4.4/Knock On frissítésekről, de semmi konkrétat nem mond(hat)ott....TALÁN LESZ.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
fireman123 #657 üzenetére
Teljesen korrekt bolt, én is náluk vettem. (Notebookot is korábban.)
-
bollokcs80
Korrektor
Hívásra/telefonálásra teljesen jók, internet/facebook/chat funkciókra elmegy, játékra inkább ne használd. Kijelzők általában gyenge betekintési szöggel bírnak, több alkalmazás az 512 RAM miatt nem fut együtt (pl. böngészőből átlépsz mondjuk SMS-be, majd visszalépsz - újratölti az oldalt). Akksik kb. 1-1,5 napot bírnak.
Esetleg nézd meg a Huawei Ascend Y300-at. picit drágább, de jobb a kijelzője és jól bírja a strapát.
-
bollokcs80
Korrektor
Házon belül: http://mobilarena.hu/hir/bemutatkozott_az_optimus_l4_ii.html
Kijelzőméret:3,8"
Kijelző felbontása:480x320 pixel
Kijelző színmélysége:16 millió színű, IPS
Processzor sebesség:1 GHz (MeadiaTek MT6575 PowerVR SGX531 grafikus gyorsítóval)
Memória:512MB RAM, 4GB ROM
Kamera:3,15 megapixeles
Adatátvitel:3G, Bluetooth, EDGE, EGPRS, HSDPA, HSUPA, USB, WiFi
Operációs rendszer:Android 4.1 (Jelly Bean)
Akkumulátor:Li-ion 1700 mAhMéret:112.5 x 64.7 x 11.9 mm
Súly:125 g
Doboz tartalma:akkumulátor, felhasználói útmutató, hálózati töltő
Garancia:1 évAz egymagos proci miatt én nem ajánlanám, szerintem még általános használatra is nagyon gyér a teljesítménye.... Ha nagyon fix ez az árkategória (30e), akkor nézd meg ezeket: Alcatel Pop C3 vagy Prestigio MultiPhone 3400 Duo. Igaz hogy nem "nagy márkák", de teljesítményben picit jobbak.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
-Faceless- #626 üzenetére
Én filóztam MotoG, chinaphone-ok és maszek boltos S4 Mini között, végül a garancia miatt nem mertem bevállalni egyiket sem...az L9II meg jó áron jött szembe Ipon-nál.
Amúgy a 4.1-el is egészen kellemesen használható, a 4.4-nek azért örülnék mert egy ilyen szintű telefonnál már elvárna az ember némi törődést a gyártótól.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
hodostamas #622 üzenetére
Több okostelefonom is volt már, de ilyet még én se láttam...a sokak által szidott Samsung anno a középkategóriás Gió-nál is kiadott két frissítést kb 1,5 év alatt (2.2 -> 2.3.3 -> 2.3.6).
Remélem a KitKat-ból lesz valami, főleg ennek az ígérete miatt választottam az LG-t....
-
bollokcs80
Korrektor
Nem rossz (mint ahogy a sima L9) sem volt rossz, de a 3-5-7 mindkét szériában elég gyenge volt. Ennyiért én egy Nexus 4-re szavaznék inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest