Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy először az összefoglalót olvassa el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozsoooooo
tag
válasz
berek21 #8735 üzenetére
Üdv!
Jók a hírek! Megoldottam a problémát, tökéletes lett a telefon. Ugyebár nekem az eredeti alaplappal és a cserélttel is gyenge GPS jelem volt, így én kizártam hogy alaplap probléma legyen. Viszont miután mondtad (és ezúton is nagyon köszönöm), hogy szinte mindent lehet kapni a telefonhoz, rendeltem egy ilyet:
Gondoltam, benne van az "Antenna" szó a nevében, hátha segít. Hozzáteszem, a google-t kiolvasva sem találtam információt arra vonatkozóan, hogy hol is van szeretett készülékünk GPS antennája.
Szétszedtem megint a telót, és mikor kiemeltem a bent levő ezen alkatrészt, a 3. képen látható (tehát nem a jack dugó oldali) szélső derékszögű fülecske letört teljesen a derékszögnél. Ezen a fülön láthatóan van meghajtva az a két fémlapka, ami mint kiderült minen bajom forrása volt. Az alaplapon ugyebár vannak kivezetések, apró meghajtott drótdarab szerűségek, amik önmagukban rugóerő szerű feszüléssel kapcsolódnak ezekhez a fémlapkákhoz. Ezeket leellenőriztem, hogy megfelelően kiállnak-e, nehogy összeszerelés után ne érjenek hozzájuk, elpárolgós elektronikai kontkakt sprayt haszálva megtisztítottam őket.
Korábban írtam, hogy a jack dugóm is is érintkezési hibás, akkor még azt hittem, maga a foglalat rossz. De most hogy kicseréltem ezt az elemet, az is megjavult. Lehet kicsit deformált volt az elem, és lehet, hogy akár csak tized mm-ekkel, de megemelte a bedugott jack dugót. A fene tudja.
Szóval minden tuti, nálam boldogabb embert most nemigen találtok, akárhol is keresitek
Végszóként még egy képet hadd csatoljak:
Kösz minden segtítséget, remélem hű társam lesz még évekig ez a gyönyörűség!
Üdv,
-
zsozsoooooo
tag
-
zsozsoooooo
tag
válasz
berek21 #8729 üzenetére
Oks, thx.
Még egy kis segítség kellene.
A telón most a S102-es 4.4.2-es Kitkat van. CWM 6.0.5 recovery (kínai nyelv) és a bootloader modban elindítva a telót a fastboot oem device-info eredemenye : "Device unlocked: false"Egyelőre egy műholdat se lát most, de gondolom a kínai ROM miatt, de gondolom abban olyan gps.conf file van amivel itt nem sokra lehet menni. Szal kellene a ROW.
Azaz nyilván ki kellene nyitnom a bootloadert, az xda-n viszont már csak a lollipop alá van bootloader nyitó : itt néztem : [link]
A telefont elindítva a rendszerbe belépve a system update lefagy ("A Beállítások alkalmazás leállt." üzenettel)
Ti melyik verziójú rendszer bootloaderét unlockoltátok ?
Köszi
-
Luissimo
veterán
válasz
berek21 #8704 üzenetére
igen, de nekem az a gyanus, hogy a gyenge blututi, gyenge wifi, gyenge GPS vételt valoszínűleg nem ugyanazon az egy kábelen lévő rossz kontakt okozhatja...
a mobiljel is gyengült a telon, ahol máskor volt gyenge térerő, ott most nincs vele.mennyire deritetted fel, hogy melyik antenna melyik részhez tartozik?
-
Luissimo
veterán
válasz
berek21 #8701 üzenetére
Bocsi Haver,
Tudom ,hogy igértem Neked valamit, de még mindig nemtalaltam meg, de latom megoldottad.
GRATULA (taps)
Hamar igy szetszedted aruld mar el legyszi, hogy az, hogy gyengebb a mobiljelem, a wifim, a bluetoothom es abszolut nincs GPS jelem, azis valami szalagkabelproblema lehet, mert akkor rendelek kettot, de izibe :) -
Luissimo
veterán
válasz
berek21 #8695 üzenetére
megpróbálom neked megkeresni, anno én rendeltem valamit, de lehet hogy nem kijelzőt csak a digitalizálót...
Jelentkezem majd...
én is imádom,. imádtam, nagy kár volt, hogy abbahagyták, helyette gagyi sz@rokat nyomnak ezerrel...
a karierje végén már zenelejátszóként funkcionált, bringázáskor.
A beépített zenelelátszó programjánál azóta sem találtam jobbat, lementettem, azota minden telomra felteszem...
most egy ULEFONE POWER3S az alanyom, ez azért közelíti, kijelző ugyanakkora, csak 16:9-es, könnyebb a kézben kezelni, akksija 6300 mAh, 3 napot rohogve bír és eléggé a szívemhez nőt már azis.
JA BOCS EZTMÁRMINTHA MONDTAMVOLNA
nemtudom most mire cserélném, ha cserélnem kéne...
-
Mtomasz81
tag
válasz
berek21 #8680 üzenetére
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Berepedt a Lenovo vibe z2 pro mobil kijelzője, amit sikerült vennem (eze keret nélküli volt). Elöször rá dugtam az alaplapra ment is tökéletesen, de beragasztás után sajnos már nem. Csak háttérfényt ad ki a kijelző. Repedés nem látszik a kijelzőn. Mi lehet a gond? Lehet hogy megfeszítettem és megrepedt a lcd panel csak az üveg előlapon nem látszik semmi.
-
-
Blizzardking
őstag
válasz
berek21 #8250 üzenetére
Igen de tök jó ha felemelem és nem kell nyomkodni meg kopogtatni, hanem feléled magától. A Gravity Screen is pont ezt csinálja, amit WOT-H-A-C és Beg javasoltak anno, de ebben be van építve, gondoltam kipróbálom.
Ami az Ambient displaynek a másik lényege lenne - ahogy olvastam - hogy megjeleníti fekete fehérben a bejövő értesítéseket, azt rohadtul nem csinálja.
Az akkuideje tényleg király. Nem is értem miért a CM14-et hegesztik ilyen gőzerővel, ez sokkal jobb rom. -
Blizzardking
őstag
válasz
berek21 #7984 üzenetére
Állat. Egy darabig biztos hogy marad. Nekem kb 4-4,5 óra kijelzőidőm volt eddig, 2 simmel, sok telefonálással, majdnem minden nap volt benne navigálás, és olyan 40-50% körül volt mikor hazaértem. Este mindig töltöttem rá, mert nem bírta volna ki a következő napot. CM-mel 5,5-6 óra ugyanezzel a használattal, és elég 2 naponta tölteni. Újraindításos hibát megcsinálták, a kameráról nem nagyon tudok nyilatkozni, de nem rossz, vagy nem feltűnően rosszabb mint a gyári, viszont a fórum szerint szaraxik a bluetooth. Sajnos pont most veszett el a bt fülhallgatóm, így ezt nem tudtam kipróbálni, de okosórával össze volt párosítva egy napig, és azt egyszer se dobta el. Egyetlen hibát fedeztem fel eddig, ami minden CM13-re igaz, nemcsak erre a portra, mégpedig hogy nem lehet külön ki/be kapcsolni a simeket. Én ezt most bártan merem ajánlani, mindennapi hardcore melós nyúzásra is alkalmas, fluid, szép, jó, és az akkuideje eddig ennek a legjobb. Akinek sokat van (pl irodában) az asztalon a telója, annak lehet hogy még jobb, a MM-ben a készenléti fogyasztásra gyúrtak rá nagyon. A memória kezelése is sokkal jobb mint a Vibe romnak, maga a rendszer fele annyit eszik. Ezek az ilyen fészbúkos szarok, viber, messenger stb kis túlzással többet esznek mint az egész oprendszer (gyalázat).
Notifikációk okésak, kezeli a színes ledet, tetszőlegesen konfigurálható a szín, illetve hogy mi jelezzen, mi nem. A privacy guardja annyival fejlettebb mint a Vibe-nak, hogy rendszer appok jogait is lehet nyírbálni (ami nagy dolog, teljesen kézben lehet tartani a rendszer működését). Van dupla kopp ébresztés/altatás is. Nekem eddig hálózatos problémám szerencsére nem volt, de gyakran kezdeményezek voip telefonálást, és mintha a 4G kapcsolata stabilabb lenne, de ezt még meg kell figyelnem jobban. Szóval ennél rosszabb telóm/rendszerem sose legyen, és akkor ez is ki van lőve amig élek... -
Aqrabu
csendes tag
válasz
berek21 #7741 üzenetére
Koszonom a valaszokat!
Az egyszeru leirasokat olvasva, es az amúgy is mokolt firmwaret figyelembe veve nomeg az unbrickelhetoseget, batorkodtam belevagni a leirasnak iziben.
Az angol tudasommal nincs gond, de a modem fajlok beillesztese az kinai nekem. A leiras alapjan legalabbis. Miután frissitettem, vagy miután vegeztem mindennel?
Nyelvtani ertelmezesi hiba: "Fontos! Amennyiben frissítjük a telefont OTA, ne felejtsük utána vissza rakni a TWRP-t és a megfelelő modemfile-okat."
Szoval ha CN-bol ROW-osat csinalok akkor ezt OTA update utan a root elott tegyem, vagy mikor? -
Eszti0215
csendes tag
-
dime27
őstag
válasz
berek21 #7172 üzenetére
Feltettem idáig nagyon smooth a rendszer főleg ha fejlesztői lehetőségekben kikapcsolom az animációk sebességét!Ill videofelvétel 4k-bant is kipróbáltam arra nem emlékszem hogy a gyári ezelőtti kamerákban volt-e de azt tudom h az első Lolli alatt ami kijött a telóra szaggatott!Most félhomályos szobában sem szaggat!
-
dime27
őstag
-
Luissimo
veterán
válasz
berek21 #7030 üzenetére
"a szélén kb. 1 mm. jó, utána nem tapadt le" mondod
Igen nyilván alászorult a levegö, kikellene engedni.
Ezek a vékony hard glassok olyanok, hogy töbször fdlszedhetők.
Amikor ráhelyezed, poziciopontosan, akkor utána ráengedve szépen lassan kezd rátapadni és ahol alattamarad a levegő, ott rásegítesz kicsit..
Többszöri nekifutás után sikerülniszokott 😃 -
p@gabi
tag
válasz
berek21 #7030 üzenetére
Ez nekem is volt,meg egy kisebb felületen a hangszó(már a felső)környékén is,de néhány hét alatt eltűntek
.Gondolom az állandó tisztítgatástól,mert eléggé allergiás vagyok rá ha maszatos a kijelző,sokat törölgetem,ezért valószínű egyszercsak rátapadt és ott is maradt azóta is.Én is kipróbáltam többfajtát,egyik sem volt az igazi,ezért beletörődtem,hogy azokon a részeken valami nem stimmel a kijelzővel.Ennél nagyobb baja sohasem legyen,egyébként hibátlanul működik minden
-
kk831228
addikt
válasz
berek21 #6975 üzenetére
Igen jó lenne de ott meg az a baj az se működik sokszor ami benne van...
Régebben próbálgattam másik telókon, de meguntam mert mindig volt valami ami nem működött... A vége mindíg a gyári maradt kompromisszumokkal...
Meg annyira már nem érdekelnek ezek a dolgok mint az első pár telefonnál...
-
Kapanyél
őstag
válasz
berek21 #6905 üzenetére
Attól, hogy a piros piros, a sárga meg sárga és nincs az indexében 10-15% kék komponens, még nem túlszaturált. Ez egy elég elterjedt tévhit. Ami kicsapja a szemed, az a kontraszt. Mert az van és nagyon durva AMOLED-en. A színtelítettséget pedig lejjebb lehet húzni a legtöbb ROM-on (Samsungon).
-
csajkics
csendes tag
válasz
berek21 #6817 üzenetére
És tapasztalatotok szerint, van valami az átlagosnál erősebb modem, melyet felrakva talán javul a jel is, vagy programozva valahogy lehet csökkenteni szoftveresen a rádió modul érzékenységét? Mert így tényleg nem az igazi. Bár költözést tervezünk az idén, ott meg valszeg nem lesz gond a gyenge térerővel.
-
csajkics
csendes tag
válasz
berek21 #6813 üzenetére
Üdv!
Ezt most részletesebben kérném. Ha a beállításoknál a preferált hálózattípus LTE van beállítva nálam a SIM1-en, akkor én nem tudok simán telefonálni?
Mert az utóbbi időn hihetetlenül kezdte dobálni a hálózatot, de inkább akkor ha WI-FI-n vagyok. A lakáson belüli rossz lefedettségre fogtam, mivel vastagok a falak, s máshol ilyet nem tapasztaltam.
-
-
dime27
őstag
válasz
berek21 #6726 üzenetére
Egyenlőre amit észrevettem hogy sokkal fluidabb a rendszer még kicsi megakadások sincsenek ill az energiatakarékossági funkció alapból sokkal jobban működik a 4 mag közül IDLE-ben csak egy jár szinte mindíg 300Mhz-en (cpu-z-vel figyelgettem) Lollinál ez nem mindíg volt így!A kijelző fényereje is másabb alapból lehet a beállításokban DPI értéket változtatni ez alapból 480-on van de lehet ez alá és e fölé is menni ahogy állítja az ember!A hangminőségen nem vettem észre negatív változást nekem ugyanolyannak tűnt min az 5.02-es alatt!A térerő viszont ugyanúgy érzékeny, jobban lefedett helyeken erős kevésbé lefedetteknél mint ahol én lakom sokszor lemegy egyes szintre pedig voda és t-s kari is van a telefonomba!De pl amint beérek munkahelyemre ami kb 14km-re van ott majdnem mindíg mind a kettő maxon van!
No kb ennyi amiket észrevettem ezidáig!Jah még a memóriakihasználtság is sokkalta jobb eddig max 500-800 megát evett el a 3Gb-ból!
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
berek21 #6707 üzenetére
Az talán megoldás lenne. Viszont én először inkább a hiba okát keresném mivel a fent leírt módszer működik. Illetve nem emlékszem fastboottal flahelhető recovery img-re. Bár már nagyon rég nem keresgéltem.
Ha leszbkis időm utána nézek. Viszont arra emlékszem, hogy láttam valahol filet ami bootloader módba rakja a telót, úgyhogy nem lehetetlen.
-
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
berek21 #6475 üzenetére
Nagyon jól látod! A lenovo ebben élen van. Próbátam Lenovoból: A660,S820,K860i,P780,P70-A,Vibe X2, K910,K920 , A536 ami most eszembejut. Részünkről amit a flagship-ekkel produkálnak support terén kb a béka segge alatt van. Összeszereléssel nem igazán voltak problémáim egyik esetben sem.
-
Potrien
senior tag
válasz
berek21 #6471 üzenetére
Nem.
A T- app miatt csak telefonáltam velük.
Akkor még egyszer leírom ,látom nem figyeltél.
Számomra, fontos ,hogy a szervíz ban megbizzak, gyorsak legyenek, jó indulatuak,a hozzáállás, és a szaértelem nagyon fontos, és ügyfélközpontúság.
Legyen hozzá alkatrész, és elérhető árban legyen.
A gyártó hosszú távon (min 3-4év fejlessze a készülék szoftverét,javítsa annak hibáit)
Legyen a termék kiváló minőségű,láttszon rajta ,hogy mindenre kiterjedt a figyelmük a tervezésekor.(jó hír hogy ez nagyjából sikerült nekik)
Állandó minőségü összeszerelés(minőségbiztosítás)---ezen még dolgozhatnak bőven a lenovonál.
Átlagosnál nagyobb értékvesztés(hiába a piac, beállítja az árat ha valami nem 100%.Mivel ezeket nem láttam , így másik telefonra váltottam ,amiben idáig nem csalódtam.
-
Luissimo
veterán
válasz
berek21 #6321 üzenetére
csakhogy mutassam, hogy tényleg azonos a tokunk
nagyon szeretem, mert nem dugja el ezt a gyönyörű hátlapot, elegáns és jól teszi a feladatát.
Az a kis aládugott kártya egy paypass hitelkártya, amivel elegánsan ugy fizetek a pénztárosnál, mintha a telefonnal tenném.
nagyon király.én is kb ennyiért vettem az ebayről.
ne habozzáá.
jól védi a telefon sarkait és a kijelzőn pedig egy jókis üvegfólia van, ami nagyon jól tapad és védi a kijelzőt...ami alul kiáll a telóból, a micro porton, az pedig egy mágneses töltőkábel ellendarabja, amivel kiküszöböltük, hogy állandóan az aljzatot kelljen basztatni és ezzel a tönkremenés esélyét megteremteni ennél a kényes alkatrésznél...
-
rdt89
addikt
válasz
berek21 #6321 üzenetére
Először is üdv a klubban.
Én is olyan stílusú tokot használok, de annyi különbséggel, hogy az enyém kék és eltakarja a szép fémházat, de tökéletes védelmet biztosít. Kijelző fóliába nekem még a gyári van rajta, de fentebbi beszélgetésben nagyon is mélyrehatóan kielemezték, melyik a jó fólia.
Erre a kijelentésedre had adjak megnyugtató választ:
"Nem vagyok egy hardcore juzer talán ezért is kerül sor a váltásra"
Pedig a telefon váltással szintet lépsz, nagyon kevés olyan készülék van még mindig ami versenybe tud ezzel a remek eszközzel kelni. A kijelző meg még mindig egyeduralkodó, szóval megnyugtatlak, nem vissza léptél, hanem eggyel fentebb. Bika bika legjobbika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Eljött hazánkba a Lenovo alumíniumba burkolt óriása dual SIM foglalattal, optikai képstabilizátorral, gigászi akkumulátorral és két szoftveres felülettel, ráadásul a kijelző is brilliáns.
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest