- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
-
törölt tag
Érzékeny területen puhítja Kína Trumpot
[link] -
Ricardo
titán
Az eddigi szankciók nem ütöttek akkorát, mint szerették volna, jön a további szigorítás. [link]
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #160 üzenetére
Nem egyetlen appról van szó. 15-20 megvett app már kb. átlagosnak tekinthető. Én vagy 2 éve használok iOS-t, nem vagyok túl költekezős ezen a téren, de ennyi fizetős appom már nekem is van (bár egy részüket akciók idején szereztem be, attól még ha rendszert váltanék azokat is teljes áron kellene megvennem).
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Ricardo
titán
Ki tudja mit hoz a jövő. Trump bácsi most az Eu-val kezdett izmozni. Mert az kizsigereli az USA- t.
-
Giovan!
addikt
Ez is android, ahogy a kolléga is említette, rendszerváltás tehát nem történt. A szolgáltatásokat illetően a Google azt csinál a sajátjaival ami akar (persze csak a törvények adta keretek között), elvégre az ő tulajdonában vannak. Tehát senki sem vert át senkit, az android most is nyílt forráskódú.
A másik meg, ez a hozzászólás sem adott magyarázatot arra, hogy miért érné meg randomjózsinak a Huawei androidját választani a Google androidja helyett, ahol most érhető el minden a Storeban, nem 6 év múlva lesz az szerencsés csillagállás esetén.
-
Schuler888
senior tag
"Én nem neheztelek rájuk amiért FÉL év után ennyire jutottak egy 12 éve létező egyeduralkodó rendszerrel szemben."
Te tenyleg ennyire nem vagy kepben? Ugyanazt az alaprendszert hasznaljak, ami 12 eve letezik, csak a google kivonta belole a GMS-t es most ezeket probaljak alapszinten potolni, egyelore vitathato sikerrel.."Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
őstag
Mi történik most? Egy több mint tíz éve folyamatosan faragott és világszerte elterjedt mobil rendszer alapelemeiről kiderült, hogy nem free, noha eddig igyekeztek ezt sugalmazni, azért is terjedt el ennyire. A világ elhitte és elfogadta, használta, nem is igazán igyekeztek alternatívát csinálni. Aztán jött a pofáraesés, és most kényszerből, azonnal kell valamit összedobni a gugli rendszere ellen. Lehetőleg olyat, amiben van hosszabb távú, összetett fejlődési lehetőség, és nincs benne újabb gugli aknához hasonló buktató . Én nem neheztelek rájuk amiért FÉL év után ennyire jutottak egy 12 éve létező egyeduralkodó rendszerrel szemben. És az természetes, hogy aki 77 lánccal odakötötte magát a guglihoz, az nem fog váltani, egy épp most készülő, formálódó alternatívára. De nem mindenki ilyen.
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #150 üzenetére
Ez csak az én véleményem, de szerintem 15-20k értékű appnak jobban odanéz az ember, mint az új telónak, hiszen a vasat cserélni kell pár évente, de azokat az appokat már megvette egyszer, minek fizetne értük még egyszer pusztán azért, hogy huawei telót használhasson?
A fő probléma az, hogy én nem látom a meggyőző érvet, ami a huawei appstore-ja mellett szólna a google-ével szemben.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
janeszgol
félisten
válasz 7Heads Drago #150 üzenetére
Én több tucat játékot megvettem, szerintem a fél százat is meghaladja. Természetesen ezeket nem venném meg újra, de új játékok lehetnek majd. Akár olyanok is, amik a Playben nem lesznek. Dörzsölöm a tenyerem.
-
7Heads Drago
veterán
Mondjuk arra azért kíváncsi lennék, hogy kinek hány fizetős app-ja van a telón. Sztem nem jellemző 10-nél több. Nekem alig pár db van és azok is max 1500 ft-osak voltak. Sztem sokkal nagyobb gond lehet pl egy játék, vagy olyan aminek van mentése.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Mire mindennek lesz alternatívája, telepíthető lesz GAPS
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Giovan!
addikt
Pressure mounts on Huawei with threat of increased US sanctions: [link]
(mobilról továbbra sem lehet rendesen linkelni ahogy látom...)[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
-
törölt tag
válasz janeszgol #135 üzenetére
A TikTok most nagyon felkapott a fiatalok körében egy nagy baj van vele kínai kézben van és nincsennek rajta politikai hirdetések amivel befolyásolni lehetne őket.
Szóval amerikában már kikiáltották a rendszer ellenségének.
A kínai TikTok elérte a napi 400 millió felhasználót és a legszomorúbb hír ebben az ortodox liberálisoknak, hogy nem kínai a legnagyobb felhasználói bázisuk ha nyugateurópai.
[link][ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Itt Európában nem luxus dolog az okostelefon. Többen kíváncsiságból párhuzamosan is elkezdhetik használni. Aztán használják az ott lévő appokat, amivel esetleg felkelthetik mások kíváncsiságát is. És elkezd terjedni. Leginkább a fiataloknál, mert nekik minden felkapott dolog sikk. Egy példa erre az FB esete. Az már nem divat a fiataloknál, már a fene se tudja mi az. Elképzelhető, hogy itt Európában is felüti majd a fejét azon appok, amik a Huawei boltjában vagy csak ott lesz elérhető.
De ki tudja, lehet semmi sem fog változni itt. Csak találgatok, illetve kíváncsian szemlélem az eseményeket. -
Quqesz
nagyúr
[Érdekességek] a nagyvilágból.....
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Giovan!
addikt
válasz janeszgol #129 üzenetére
De ha az nem lesz, akkor miért éri meg a huawei megoldását választani, mikor a Play store-ban sokkal több dolog van, és amúgy is ahhoz köti az embert a már felhalmozott appmennyiség?
Nem hiszem, hogy ez a HMS nekünk európaiaknak lett kitalálva, inkább a világ fejlődő régióiban lesz ez sikeres, ahol még nem köti az embereket semmi a Google-hez, és mivel sokuknak a huawei fog először okostelefont adni a kezébe, abban az ökoszisztémában rendezkednek majd be. Meg persze Kínában, de ott a propaganda miatt alapból előnyből indulnak.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Tegyük fel, valakinek van egy androidos telefonja, play storeból vett alkalmazásokkal megtömve, amik a google acountjához vannak kötve. Valamilyen oknál fogva az illető most fogja magát, és lecseréli huawei-re a készülékét, ahol nincs lehetősége a play store igénybe vételére. Ő hogy fér hozzá a play store-ból megvett appjaihoz? Felteszi apk-ból? Ugyan...
Én várok türelemmel, a piac viszont nem biztos hogy ilyen megengedő lesz
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Én vettem zenét Playből. Kétszer tölthetek le egy albumot, viszont a teljes albumot a meghatározott zeneletöltővel bármennyiszer (az az egész könyvtárat leszedi), és bármennyiszer bármivel meghallgathatom, mivel sima mp3-at kapok.
A Playben van lehetőség már meglévő zenéid legalizálására, gondolom az AppGallery-ban is lesz erre lehetőség.
Giovan! és a többiek várjanak picit: amint kiforrta magát, jó lesz az. És akkor jön a többi App bolt (Samsung, Sony stb).[ Szerkesztve ]
-
őstag
Aki olyan helyről vesz zenét, hogy máshol nem tudja lejátszani csak a play musicból, azt átverték, mert nem a zenét vette meg hanem a hozzáférést. Én is vettem zenét netről, és bármikor le tudom játszani, bármilyen lejátszóval, offline is. Kimásolhatom cd-re, pendrive-ra. Viszont ha mindenhonnan letörölném akkor megint meg kellene vennem. De nem azért vettem meg, hogy letöröljem.
Azok a fizetős appok nem működnének aminek aminek a gugli a tulajdonosa. Amit külsős fejlesztő rak fel a play-re és megveszem, akkor nem a gugli tulajdonát veszem, az csak közvetítő, hanem a fejlesztőtől veszem meg, ezért guglifüggetlen telefonon is működnie kell. És működik is, az összes megvett appom frissül az aptoid-ról, és maradnak full verziósak. Olyan appot még nem vettem aminek a gugli a tulajdonosa.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
A gyártó saját szerverein találató adatok nyílván megmaradnak akkor is, ha apk-ból felrakva jelentkezel be.
Viszont ami a google serviceshez kötődik, annak értelemszerűen búcsút mondhatsz. Volt egy kolléga, aki a Play Musicban található zenéit említette példaként, de a már Playben megvett fizetős appok is ide sorolhatóak. Vagy küldesz egy screenshotot a tulajdonodban lévő fizetős appról a huaweinek, ők meg cserébe megengedik, hogy a store-jukból ingyen szedd le az az appot?Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
őstag
Ja, egy érdekesség. Valaki azon is problémázott, hogy a playen megvett dolgai kárbavesznének ha gugli nélküli telefont venne és újból meg kellene vennie azokat az appgalleryből. Kíváncsiságból töröltem a play-en megvett Sygic-et, és feltelepítettem az appgalleryből. Beírtam az aktiváló kódot és ugyanúgy működik, öröklicensz aktiválva, kiegészítőket is tudom használni, természetesen magyar nyelvű. Viszont az ikonja alatt akad pár csirkeláb
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz #88470784 #121 üzenetére
Nem értem, szerinted bárkit meglepnek az ilyen hírek? Nem új appot kell írni, csak a létező androidosat kell felrakni a huawei storejába is, hülyék lennének a cégek nem “portolni”, mikor óriási felhasználótáborról beszélünk.
Google appok viszont nem lesznek (ha csak fordulat nem következik be az ügyben, amit én személy szerint sajnálnék), amik nélkül erősen kérdéses, hogy érdemes-e androidos készüléket vásárolnia a nyugati embernek.
A végletekig márkahű vásárlóknak bizonyára az, de szerintem ilyenből nem áll túl sok a huawei rendelkezésére nyugaton (nem, ez a fórum nem reprezentatív ebből a szempontból ).Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
őstag
És a navigáció egy elég fontos pipa. Volt már aki azon élcelődött, hogy majd valami kínai navigáció lesz ráfaragva a Huaweire és az mennyire nem fog boldogulni itt Európában. Egyébként a Sygic is elérhető az appgalleryben.
Felhőbe mentés van, dokumentumok (drive) és fotók is, ez is pipa -
Quqesz
nagyúr
Azért vannak akik továbblépnek a tiltáson: [tom tom]
Egy kipipálva[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Na, ez egy teljesen jó érvelés.
Igazad van, belátom, kissé talán túl idealistán álltam a kérdéshez, de azt tartom, hogy a MS esete továbbra sem feleltehető meg a huawei-ének, mert ott legalább az összeg méreteiről tudunk, illetve arról is, hogy ez mekkora részét jelenti a bevételüknek, vagyis hogy mekkora részben függ a cég az államtól. Persze mint arra rámutattál, nyílt kontroll nélkül is elérheti a rezsim amit akar, azonban ez mégiscsak bonyolultabb, veszélyesebb játszma, mint az, amire a kínai elvtársak vannak rákényszerülve.
Ráadásul bármennyire hatékonyan kémkedik is az USA, a zsarolás teljesen más szintjét jelenti az, hogy a kínai rezsim bármiféle kimondott vagy sugallmazott fenyegetés nélkül, egyszerűen az EU-ban kiépített huawei-hálózat létével bármikor zsarolhatja az európai országokat. De tényleg, még csak utalgatniuk sem kell, minden vezető EU-s politikusban ott lesz a gondolat, hogy ne merjen szembeszegülni Kínával, mert számolni kell a lehetőséggel, hogy Peking kárt tehet az infrastruktúránkban. És a jövőben várhatóan (többek közt a kínai gazdasági növekedés további lassulása miatt) megszaporodik majd a vitás kérdések száma...
Semmi bajom Kínával, sőt, kifejezetten kedvelem a kínai kultúrát és történelmet. A disztópiákat viszont nem szeretem, márpedig a jelenlegi rezsimjük azt épít éppen, ahol totális kontrollt gyakorolhatnak az állampolgárok fölött (állampolgári ellenőrzővel, politikai fogolytáborokkal). Itt egy cikk, főleg a totális megfigyelőállammal foglalkozik, de már ez is elég ok szerintem az aggodalomra: [link] .
Amúgy nem tudom mi köze annak, hogy melyik gyártó termékét használom a kínai vezetéssel kapcsolatos véleményemhez, de gondolom mindenki magából indul ki...
Igen, a legjobb megoldásnak azt tartanám, ha európai cégekkel oldanánk meg a hálózat kiépítését, akkor is, ha azok esetleg drágábban dolgoznának.
Nincs transzparencia, emiatt nem látunk rá a huawei és a kínai állam kapcsolatára, emiatt a biztonság kedvéért nem árt a legrosszabbat feltételezni, mert akkor nem érhetnek kellemetlen meglepetések. Hol az ellentmondás?[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Amíg nem látjuk a valódi adatokat, addig a legrosszabbat kell feltételeznünk, mivel a tét túl nagy.
Huha. Amúgy ha ez így lenne nem is értem hogy bárki más hogy rúghat labdába.
Transzparencia az nincs, ezek ellenére úgy vágod a témát mintha bent ülnél és tv-n néznéd Kínát és a Huawei-t.
2. Az, hogy az USA kémkedik, feljogosít-e bárkit arra, hogy kiszolgáltassa az infrastruktúránkat a huaweien keresztül Kínának? Jobb lesz-e ettől bármi? És mi van ha megfordítjuk a kérdést? Ebből is látszik hogy a folyó két ellentétes oldalán állunk, híd meg sehol.
Amúgy meg nem értem mit vagy felháborodva timsign hsz-n. Nem neked szólt a hsz. Hacsak nem magadra ismertél benne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aki esetleg szeretné kipróbálni a huawei AppGalleryt nem csak az ideológizált megszakértett megmondóemberek véleményére adni innen feltelepítheti, nem csak huawei telefonokra.
[link] -
törölt tag
Már van Viber, Snapchat is plusz fentvan a fiatalok között nagyon népszerű Tik-Tok.
Ezek a fiatalok pedig hamar felnőnek ám és már nem érdekli őket a facebook mert ott van anyu és apu is.
Plusz a HMS 4-el az új szolgáltatások között meg jelent a térkép is.
Az AppGallery letölthető bármelyik androidis telefonra nem csak huaweire. -
janeszgol
félisten
Ezt én is így látom. Egyre több a megszorítás, amire még az egyes gyári megoldások is rátesznek egy lapáttal. Pont jó helyen vagyunk, ilyen a Huawei is. Egyszerűen már hányingert kapok a szoftverétől. Oké elhiszem, hogy az emberek döntő többsége tök hülye az okostelefonhoz (is). Sosem fognak hozzá érteni. Emlékszem egy 2014-es cikkre, hogy a szervizbe vitt telefonok kétharmadának problémáját megoldotta egy újraindítás. Ez hatalmas felesleges kiadás (vételezés, szállítás, bevizsgálás, "javítás", szállítás).
De azért engedtessék már meg, hogy ha én beállítok valamit, akkor az legyen úgy. -
Ricardo
titán
válasz janeszgol #103 üzenetére
A Google is sokmindent tesz azért, hogy Megkönnyítse az emberek leválását. Egyre több a korlát, és egyre kevesebb döntést hagy a felhasználóknak. (pedig ez volt a legnagyobb előnye az IOS-sel szemben), de ha őt szabályozzák, akkor kivonul. Ez nem feltétlenül a legjobb út a piaci dominancia megörzéséhez hosszabb távon.
-
-
janeszgol
félisten
Nehogy úgy járjon ez is, mint a videós piac. Amíg volt a Netflix, meg mondjuk a HBG GO, addig oké volt. Aztán ma már van 11 ilyen szolgáltatás, köztük a legnagyobb tőkével rendelkező Disney-vel, ami teljesen felboríthatja a piacot.
Nos, appok terén is járhatunk így. Oké az MS beteszi mindenhova az appjait, de más?[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz keszi1991 #97 üzenetére
A kommented mindkét része (az is, hogy szerinted tényleg ez a gond, hogy Jóska mit ír Katinak, meg az is, hogy az egész kommunista kémkedési problémát egy ios vs android vitára szűkíted, ráadásul flamekeltő stílusban jobbnak beállítva az egyiket) arra utal, hogy vagy gyerekesen állsz a témához, vagy szimplán nem fogod fel.
-
Ricardo
titán
"mert ugye demokráciáról beszélünk, ahol fontos az átláthatóság."
Azt azért ne gondold, hogy ez az átláthatóság teljes. vagy szerinted nincsenek a háttérben olyan feltételek, egyezségek (ebből adódóan pénzek) amit nem kötnek a nyilvánosság orrára?
Persze ez is sokkal jobb , mint a teljes átláthatatlanság, de naív dolog azt hinni, hogy mindent az "orrunkra kötnek" Titkos állami és katonai megbízások soha nem lesznek átláthatóak.
-
keszi1991
tag
Megkerdezhetem Tőled h Te miért "félsz" v utalod Kínát? Miert lenne baj ha látna mindent? Szerinted az érdekli őket h írsz az asszonynak h mi kell a boltból? Szerinted az amcsik nem látják? Vagy csak szimplán egy majom almás vagy aki nem bírja elviselni h a kínaiak már ezerszer előrébb járnak mint jobsek..
-
_cHAos_
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
_cHAos_
aktív tag
Összefoglalva:
#trumpli
#az USAisrossz (pártállami diktatra 4ever!444)
#szegényGoogle(helyesen Alphabet, mellesleg a világ második legértékesebb márkaneve és ötödik legnagyobb vállalata, forrás: Forbes)
#kileszaSOROSkínaigyártóaLISTÁN (az nem számít, hogy tul kicsik vagy nincsenek mesterterveik)
+1: # GYÍKEMEBREKMegszakértve: a Huawei a kereskedelmi háboru előtt sem állt a helyzet magaslatán, ha a mobileszközeik szoftver(környezetét) nézzük, így hogy az Egyesült Államok kivágta alóla a know how-t, "belpiacos" gyártókká degradálódtak vissza. Az, hogy megpróbálják számokkal igazolni az ellenkezőjét...
[ Szerkesztve ]
-
timsigm
csendes tag
A személyeskedés kérdésében elnézést kérek mindenkitől.
Nem tudom mi a probléma a hozzászolásom jelentését illetően, az eddigi hozzászólások eléggé tág mederbe torkoltak a témához képest. Pusztán példával éltem, hogy az állam kapcsolata egy céggel amit páran nehezményeztek és elitélnek, attól még lehet "mondjuk úgy" logikája.
Attól, hogy amerikában lévő demokráciában te tudomást szereztél arról hogy létrejött egy szerződés egyáltalán nem biztos, hogy a szerződés minden ponytja publikus, abban pedig lehetnek érdekességek és ugyanugy nem tudsz róla mint a kínairól sem.
Azért érdekes lenne azt olvasni a pentagon napi könyvelési tételei közt, hogy megvesztegetés, telekomnak kifizetés a lehallgatásban való részvétel miatt,....
Ha láttál már állami szerződést ami nemzetbiztonság témát érint akkor tudod miről van szó.
Mint a munkaköri leírásod: ez, meg az, meg amaz, És az amivel a felettesed megbíz. Na azt kövesse valaki vissza.Az első pontodra a válasz, természetesen nem. saját védelmére hivatkozva természetes hogy nem kell kiszolgálltassa. Csak ennek a kérdésnek a lerendezésére lett volna kevésbé szinpadias megoldás is. Amolyan tolvaj vagyok, meglopnak és akkor keresztes háborút indítok.
A második részben általános választ tudok adni mert ahogy említetted ez egy speciálisabbb demokrácia. Rengeteg kreatív könyvelési tételt lehet kitalálni ami elég tág, hogy az alap mellett más is beleférjen és a kutya sem tudja visszakövetni.
Honnan lehet azt tudni, hogy a amerikai hadsereg MS szerződésében és kifizetései között van-e, lesz-e olyan tétel amiben mondjuk egy backdoor kialakításának vagy meglévő be nem foldozásának az ára van.Amúgy pedig tényleg nem török egyik felett sem pálcát. Az, hogy mi megy a szinpadon amit látunk az egy dolog, de hogy mi megy/mehet a színfalak mögött nem tudom és így elitélni bármelyik felet, khm...
-
Giovan!
addikt
Ha hozzászólsz egy beszélgetéshez, legalább nagyjából fusd át, mit fogalmaztak meg a többiek a témában.
De amúgy bírom az ilyen “én nem állok senki oldalán, de...” kezdetű érvelést, bár kissé zavar, ha megpróbálnak hülyének nézni. Az idiótázást meg kerüld, nem minden érvelési hiba ütközik a fórum szabályzatával, de a személyeskedés speciel igen.
Két hozzáfűznivaló mindenestre a hozzászólásodhoz:1: Az, hogy az USA kémkedik, feljogosít-e bárkit arra, hogy kiszolgáltassa az infrastruktúránkat a huaweien keresztül Kínának? Jobb lesz-e ettől bármi?
2: A magyar karbantartócég elszámol-e ezzel a speciális helyzetből fakadó előnyökkel, megjelenik-e ez a pénzügyi beszámolói közt (pl. az adózás kapcsán), kikérhetőek-e ezek az adatok az állami szervektől, meg kell-e indokolni az ilyen speciális status odaítélését?
Mert ezek ugye egy demokráciában alapvető dolgok (bár ez a mi demokráciánk eléggé... hogy is fogalmazzak... speciális) és ebben ragadható meg a különbség ahhoz a kapcsolathoz képest, ami a kínai állam és a huawei között fennáll. Ott semmit sem tudunk, mert nincs transzparencia (lásd a föntebbi hozzászólásomat).Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
timsigm
csendes tag
Érdekes dolog ez a huawei-es botrány a hálózatkiépítés miatt. Sokan támadják őket. Nem állok egyik oldal pártjára sem, de ugye az megvan hogy pár éve az Usa bukott bele, hogy lehallgatta Merkel telefonját és a németekkel karöltve a franciákat.
Az meg, hogy Trump bácsi fel van háborodva a kínai termelés miatt. Hát szöszi! nem kellett volna 40 éve kiköltöztetni az amcsi cégeket oda az olcsóság miatt, hogy nagyobb haszont tegyetek zsebre.
Megszedték magukat a kínaiak a termelésbôl, meg az odavitt technológiából és felnött a feladathoz, mostmár tud sajátot is csinálni.
Aki pedig azon van felháborodva hogy a huaweibe van állami kéz az tényleg egy idióta és ráadásul még álszent is. Magyarországon törvénybe van iktatva, hogy ferihegy területén dolgozó malévból megmaradt repülőkarbantartó cég a "stratégiailag fontos" státuszban van és egyedi szabályozás van rá. Minden ország igyekszik azokon a helyekre figyelni ami stratégiai fobtossággal bír. -
Giovan!
addikt
válasz xZer0kidx #87 üzenetére
Amíg nem látjuk a valódi adatokat, addig a legrosszabbat kell feltételeznünk, mivel a tét túl nagy. Márpedig a teljes infrastruktúráját (mert az 5G-re minden rá lesz kötve, ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni) nem teszi függővé az ember olyan cégtől, amely potenciális veszélyforrást jelent.
Szóval lényegtelen mekkora sikereket ért el a K+F részleg, mert a céget illetően nem a technológiai hiányosságok jelentik a problémát, hanem a transzparencia hiánya.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
xZer0kidx
senior tag
"Én értem ,hogy az egyik átlátható a másik pedig nem és ez szerintem sem jó így. De pont erről van szó még mindig, az egyikről tudjuk a másikról pedig (mi halandók) sejtjük, de tényként kezeljük."
Szerintem MEGÉRTETTEM MÁR.
De ennek így nincs értelme, leírtam ,hogy mire reagáltam felesleges kiragadni egy mondatot és azon lovagolni. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy a K+F "sikereit" kár elbagatellizálni (hiába kanyarodtunk el, erről volt szó eredetileg) mert nem tudjuk, hogy az erre szánt összeg profit arányos e vagy sem. És amíg nem tudjuk az igazat addig azt is feltételezhetjük, hogy az.
Ennél messzebb nem mennék már a témában mert erősen feltételezésekre épül."Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
Giovan!
addikt
válasz xZer0kidx #85 üzenetére
Az amerikai hadsereg kiírt egy pályázatot a számítástechnikai infrastruktúrája modernizálására, amit a MS megnyert. Nagy összegről van szó, milliárdokról, de ezzel el kell számolnia (hiszen mi is tudunk róla), cserébe pedig megvan határozva, hogy mivel tartozik az államnak, mert ugye demokráciáról beszélünk, ahol fontos az átláthatóság.
De a huawei esetében semmi sincs a nyilvánosság orrára kötve. Bármennyi pénzt odavethet nekik az állam, bármikor, bármire, és bármit kérhet érte. Érted már mi a probléma?Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
xZer0kidx
senior tag
Szerintem a kollégának (nekem) nem kellett értenie miért nem foglalkoztok a nyugati multik állami támogatásával inkább, mert nem erről volt szó. Próbáltam egy állítást (Huawei másol) árnyalni azzal, hogy célozgattam a K+F re fordított összeg méretére. válaszul megkaptam, hogy ez nem nagy szám, mert a kínai állam pénzeli a céget. Oké akkor nem nagy szám, de:
Idézett komment:
Persze megértelek ez az "állami pénzelés" tényleg szemétség. Remélem a Microsoft nem azért lett az ötödik mert eladta a hadseregnek pl. a Hololenst és az Alphabet az első, mert szintén fejleszt, fejlesztett(Maven 2019-ig) a hadseregnek. A hadsereg mögött a világ egyik legnagyobb országával. Idézet vége.Ha a Huawei a 4. mert Kína pénzeli és a Microsoft az 5. mert a USA pénzeli, akkor a tőzsde megemlítése a téma kapcsán irreleváns, de legalábbis nem kapcsolódott közvetlenül a beszélgetés menetéhez mert az alap tézist nem cáfolta meg.
A válaszom (talán nem elég egyértelműen de) továbbra is arra vonatkozott, hogy a Huawei fejlesztéseit elbagatellizáljuk, mert arra a feltételezésre alapszik, hogy az állam besegít, míg más érdemeinél esetleg nem probléma ha az állam besegít. Én értem ,hogy az egyik átlátható a másik pedig nem és ez szerintem sem jó így. De pont erről van szó még mindig, az egyikről tudjuk a másikról pedig (mi halandók) sejtjük, de tényként kezeljük.Bocs ha kicsit katyvasz lett ,de sokszor átírtam.
[ Szerkesztve ]
"Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #80 üzenetére
Olvastad a cikket, ami alatt kommentelsz? Mert én igen, és nem fogod elhinni, de a huawei pénzügyi eredményeiről szólt. Amúgy sem én hoztam fel a tőzsdét, egy kolléga nem értette, miért nem foglalkozunk a nyugati multik állami támogatásával inkább, mire én megosztottam vele, hogy azoknak el kell számolnia az állami támogatásokkal is, mert a részvényeseket és az állami szerveket (bizony, ahol szét vannak választva a hatalmi ágak, ott ezek egymást is ellenőrzik) érdekli az ilyesmi is, míg a huaweinek nemhogy részvényesei nincsenek (illetve a saját dolgozói elvileg valamiféle részesedéssel rendelkeznek, de az ilyesmit nem kötik az orrukra), de egy olyan totalitárius állam segélyezi, ami nem maga sem tartozik semmiféle elszámolással senkinek (még a saját polgárainak sem).
-
Giovan!
addikt
Igen, az egy dolog, hogy lesz alternatívája egy youtube-nak pl. (most is léteznek egyébb videómegosztók), de honnan szereznek rá videókat? Hogy érik el, hogy a már létező csatornák inkább oda töltsék fel a videóikat? Félreértés ne essék, a youtube jelenlegi állapotában nem a szivem csücske, jót tenne neki ha egy komoly vetélytárs megszorongatná kissé, szóval itt én a huaweinek szurkolok, de nem hiszem, hogy képes lesz felnőni a feladathoz.
-
xZer0kidx
senior tag
válasz #88470784 #62 üzenetére
Hmm most arról a Microsoftról van szó amelyik kereskedik/dett az amerikai hadsereggel és a Huawei-el is egyszerre?
Ők kapnak kereskedelmi engedélyt, szegény gránátalma exportőr pedig nem. Mondjuk jogos az mégiscsak egy fegyver...
-
7Heads Drago
veterán
Mire? Vagy minek? Ti egy Huawei teló vásárlásból már mindent tudtok. A terelés ott kezdődik amikor bejön egy telo topikba a tőzsde. Nem is értem hogy a gsm arénán a specifikáció-s részen miért nem szerepel ez is. Persze kellene egy ujgur sor is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz TheBikerider #72 üzenetére
Izzad, mint kurva a templomban.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
törölt tag
válasz mjani1172 #76 üzenetére
Az a baj hogy ez még igaz is.
Mondjuk a kínaiak használni nem tudják ott megfogjava nagy tűzfal vagy hogy hívják.
Csak furcsának érzem, hogy az eretnek a gonosz, világok pusztitója, maga a sátán huawei alkalmazás boltjában megjelenek a keresőjükkel és az összes termékükkel.
Eddig az volt itt a kifogás, hogy hiába csinálnak saját boltot, nem fognak működni az értesítések és a banki appok a google keretrendszer hiánya miatt.
Most hogy ezt is sikerült pótolniuk (elég rövid idő alatt) a HMS-el nem tudom mi lesz a következő kifogás. -
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #74 üzenetére
Ok, tegyük fel, az USA köcsög. Ez akkor most mit is változtat az állításaim helyességén vagy helytelenségén? Miért nem azokra reagálsz, terelés helyett?
A tanácsaidra nincs szükségem, de ha már tanácsokat osztogatunk, és is adnék egyet neked: olvasgass kicsit az érvelési hibákról, mert a hozzászólásaidat kb. példatárként lehetne használni hozzájuk. Terelés, whatabautism, szalmabábérvelés, mindez megspékelve alapvető fogalmak ismeretének hiányával, szóval van min javítani. Sok sikert hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Nem vagyok fogalom zavarban Te vagy zavarban ha azt hiszed hogy minden úgy van ahogy leírva látod. Pont ugyanúgy ahogy a Kína is ezt teszi. Nem érdekel egy jelentés se.
Én meg mondok egy másik példát:
Van egy ország a föld másik felén és teli van olajjal, és a kormányuk nem tud rendet tartani az országban. Mi lenne ha átmennénk rendet tenni? Úgyis rengeteg fegyverünk van , hagy fogyjon. Meg hát ki tudja hol mi csuran-cseppen. Ez fair?
Továbbra se értem, hogyha te ennyire kened vágod a tőzsdét mit punyadsz itt a fórumon ebben a lepukkant kis országban? Érdemes lenne tarisznyát ragadnod és szerencsét próbálni az Óperencián túl. Nagyon sok mesében sikerült már hasonló.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #71 üzenetére
Abban nem kételkedek, hogy lesz alternatíva mindenre, a minőségükben már inkább.
-
veterán
Mennyi okos figura van itt a fórumon...
Csupa politikus, elemző, külkereskedelmi szakértő, ésatöbbi... és mind ide jár veszekedni. Egymásnak feszülnek....
....kínlódnak, mint disznó a jégen, vagy mint kurva a templomban.
(vagy valami ilyesmi)Hujavej! Monnyon le!
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
7Heads Drago
veterán
Aztán youtube, gmail, play music, google drive, chrome, play store, google pay, google maps, google books, stb. van-e?
És mivel ezek mind mars-i technológiával lettek tervezve már nem is másolhatóak.
Persze hipp-hoppra nyilván nem fog menni, de hidd el lesz itt mindenre alternatíva.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #67 üzenetére
Megint a fogalomzavar...
A tőzsde nem egy bank, hanem egy piac, aminek megvannak a maga szabályai. Ha valaki azt akarja, hogy foglalkozzanak a részvényeivel, akkor igyekszik a pénzügyi mutatóit elérhetővé tenni, mert ismeretlen cuccot nem szivesen vásárolnak az emberek. Ezért aztán az a cég, amelyik jelen van a tőzsdén, átlátható ebből a szempontból, de ezt már 12 topikkal ezelőtt is kitárgyaltuk, akkor be is linkeltem egy Apple és egy Alphabet negyedéves pénzügyi jelentést, hogy vesd össze a huawei-ével. Az persze előfordul, hogy nem teljesen őszinték ezek a cégek a részvényeseikkel szemben, de ez ellen is vannak módszerek.A másik meg, a Google, mint minden nagyvállalat, keresi a rést a pajzson, a kiskapukat a rendszerben, mert elsődleges célja a profitszerzés. De ez nem ugyanaz, mint teljesen más rendszer szabályai szerint játszani (ahol nemhogy ügyeskedni nem kell, sőt, az állam adja a pénzt lóvéra, korlátlan mennyiségben, hiszen ki számoltatná el azért, mert erre költi az adófizetők pénzét?), és hasznot húzni abból, hogy a többi versenytársat meg kötik a szabályok, amiknek a megszegéséért nekik büntetés jár.
Mondok egy leegyszerűsített példát. Tegyük fel, elkezd visszaesni a mobilpiac növekedése, a gyártók kénytelenek árat emelni, hogy a csökkenő eladások ellenére is talpon maradjanak. A huawei viszont nincs rákényszerítve, hogy jó mutatókat produkáljon, mivel nem kell elszámolnia a részvényeseknek, nem is ugyanazon célok motiválják, mint a többieket, szóval simán benyeli a veszteséget (az állami források segítségével), és nem emel árat. Így aztán az emberek az ő készülékeit veszik, mert olcsó, ezáltal a cég óriási előnyhöz jut, és leuralja a piacot. Ez szerinted fair?
-
7Heads Drago
veterán
Ezt könnyen ellenőrizhetek, az általad említett cégek ott vannak a tőzsdén, el kell számolniuk vele, honnan mennyi pénzük van.
Ezek szerint akkor te még a mesékben is hiszel? Ha ennyire megbízható a tőzsde, miért nem tőzsdézel?
Az se különb mint bármelyik bank vagy állam. Pl a posta bank vagy a kínai állam. De rengeteg más példát is lehetne hozni.
A másik meg hogy szerintetek a Googlet az állam nem pénzeli? Pl a be nem fizetett adó az mi???[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz #88470784 #65 üzenetére
Aztán youtube, gmail, play music, google drive, chrome, play store, google pay, google maps, google books, stb. van-e?
Az európai felhasználók nagyon nagy részének nincs élet a google services nélkül androidon, ezt azért nem nehéz belátni.
-
törölt tag
És már az otp is elkezdte feltölteni az apját, szóval megis csak van élet a googlen kívül.
Viber is fent van már.
Hát ez ciki.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz #88470784 #62 üzenetére
Van pár tízmillió (esetleg pár százmillió, nem ismerem a pontos számokat) huawei felhasználó Kínában, akiknek eddig sem volt pálya a Google ökoszisztémája (állami tiltás miatt ugye), na most őket is el lehet érni, hülye lenne nem megragadni az alkalmat a MS, pláne úgy, hogy nem is kell sok munkát beleölni, mivel androidos appjuk már van, ez meg egy android fork lényegében, szóval csak feltöltik ugyanazt ide is és mehet is a buli
Google szolgáltatások viszont ettől még nem lesznek a huawei telókon, márpedig a világ Kínán kívüli részének ez eléggé fontos.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Giovan!
addikt
Elég egyszerű a válasz: az USA nem egy megvalósult disztópia, ráadásul a legerősebb katonai szövetségesünk és a legfontosabb gazdasági partnerünk (a “nekünk” alatt az EU-t értem). Persze nekik sem szeretném teljesen kiszolgáltatni a kontinenst, így ha egy amerikai cég lenne a huaweihez hasonló mértékben erős pozíciókban a hálózatfejlesztés terén Európában, akkor az sem tetszene, viszont kevésbé zavarna, mint ami jelenleg folyik, a fent felsorolt okoknál fogva.
A szakma mellé nem én keverem a politikát, ebben az esetben a kettő elválaszthatatlan, mivel a huawei tiltásának részben politikai okai is vannak.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
dutrás
őstag
-
Giovan!
addikt
Ha velem akarsz beszélgetni, címezheted akár nekem is a választ. Ja, hogy akkor azzal kellene foglalkozni, amit valóban leírtam, és nem a szalmábáboddal, amit saját belátásod szint tömsz ki zagyva víziókkal, amiket aztán könnyedén szétszedsz, és lám, csak te maradsz felül a vitában? Persze elhiszem, hogy így könnyebb, de ez mégiscsak egy szakmai fórum, ahol a vita szabályait megpróbáljuk tiszteletben tartani, és azokra az állításokra reagálni, amiket a beszélgetőpartnerünk valóban megfogalmazott, nem arra, amit szerintünk gondol.
Nos ezek után annyit fűznék a hozzászólásodhoz, hogy a huawei hálózatfejlesztési monopóliumával (mert sok európai, NATO-országban az van nekik) kapcsolatos aggályaimat nem sikerült eloszlatnod, bár úgy sejtem, ez nem is szerepelt a céljaid között. Felmerül a kérdés, mi volt akkor a célod ezzel az impozáns kis kirohanásoddal?
-
őstag
Te elhiszed, hogy eljön a lelki békéje ha a Huawei végleg megszűnik? Mert mi lesz akkor? Vele együtt megszűnik a kínai belpolitika? A kínai rendszer? A kínai külpolitika és a kínai hadsereg? Sőt, úgy an blok az egész Kína? Aztán csak egy fehér folt marad a helyén, amit majd lassan benő a demokrácia virágsszőnyege?
Vagy? Amint a Huawei már nem tényező, kikiáltják Washingtonban az új ellenséget, amely szintén kínai eredetű lesz. Trumpék nem fognak leállni, amíg nem kína lesz az 52.-ik állam. Sokan egyenlőségjelet tesznek a kínai állam és a Huawei közé, és naiv módon azt gondolják, hogy az összes többi kínai cég valami különleges anyagból van amire nincs hatása a kínai hatalomnak. Itt nem az a kérdés eltűnik-e végre a Huawei, hanem az a kérdés melyik cég lesz a következő célpont? Az amelyik az usa érdekek útjában lesz, és ilyen mindíg lesz. Ez egy hosszú sor és nincs vége...oroszok, tálibok, muszlimok, Irán, Huawei...Biztos lehetsz, hogy lesz következő, aki gonosz, az életedre tör, és az usának meg kell védenie téged. De alhatunk nyugodtan, mert az amerikai fegyverarzenálba az M16, atombomba, F-35, atomtengeralattjáró stb mellé odakerült a "nemkapszguglit", amitől a fél világ azonnal összefossa magát -
Giovan!
addikt
A mobilos részleg csak járulékos veszteség, valamit valamiért.
Amúgy ott sem teljesen tiszta a helyzet, ugyanis mivel a huawei nem kizárólag a piacról él, mint a többi versenyző, így a jelenlétük inkább káros, hiszen olyasmit is megengedhetnek maguknak az állami támogatással a hátuk mögött (pl. nagyobb veszteségeket vállalhatnak be), amit a többi versenyző nem, így azok pozíciót veszítenek, míg a huawei (minden remek készüléke ellenére is) érdemtelenül erősödik. Ez nem igazságos.
-
-
Giovan!
addikt
Persze, ha kilépnek a tőzsdére, és átláthatóvá teszik a cég pénzügyeit, akkor nálam is más megítélés alá fognak esni. De ez vélhetően nem fog bekövetkezni, aminek megvannak az okai...
A szankciók nem folytották meg a céget, egyelőre. Viszont egy ekkora cégóriásnak vannak tartalékai, amik elegendőek pár ilyen vészterhes év átvészeléséhez, és akkor még nem is beszéltünk az állami forrásokról (meg ugye messziről jött ember azt mond amit akar, egyáltalán nem biztos, hogy olyan simán mennek a dolgok, mint azt állítják).
Viszont hosszú távon ez az embargó elegendő lehet, ha nem is a bedöntésükhöz, de legalábbis az olyan szintű meggyengítésükhöz, hogy Kínán kívül ne rughassanak labdába.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Quqesz
nagyúr
válasz mjani1172 #47 üzenetére
Giovan
Én nem kívánom a huawei halálát, mert jó szereplője a piacnak. Ennek az lenne a feltétele sztem, hogy tisztuljon meg az állami befolyástól és tényleg tiszta piaci szereplőként jelenjen meg. Hogy van-e erre esély nem tudom, de volt itt már pár olyan nyilatkozat, ami akár ebbe az irányba is tolhatja a dolgokat. Viszont azt is látni, hogy ezek a szankciók nem folytották meg a céget.[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy arra mennyi esély van hogy azért cseszegetik a huawei-t, mert esetlegesen nem engedik be az amerikai hírszerzési dolgokat hálózat szinten?
Mert nekem egyre inkább ez a forgatókönyv áll fent.
Nyilván az usa az nélkül is megtud figyelni szinte bárkit, hogy Huawei hálozat lenne.
-
janeszgol
félisten
Annak súlyos ára lesz, hiszen a 3G-4G Európában jellemzően Huawei eszközökön működik. Tehát sok mobilszolgáltató cserélhet. Persze kivezetik amúgy is a 3G-t és 4G-t majd (gondolom), de az nem lesz két fillér. És ennek gondolom tudod mi lesz a következménye.
[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
A kijelentes is eleve hulyeseg. Arrol nem beszelve, hogy a "vilag legtobb penzet" nem igazan nyelvhelyes szerkezet, az "inni-ovacio" meg valami reszeges hallelujah lehet..
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Quqesz
nagyúr
-
Giovan!
addikt
Itt már rég nem csak a huawei felhasználókról van szó. Ők választhattak, azt használnak, ami jólesik nekik. Viszont a hálózatfejlesztést illetően nem mondhatod azt, hogy te nem szeretnéd ha teljesen a huaweire lenne bízva a városod infrastruktúrája, mert erről nem kérdeznek meg.
-
Quqesz
nagyúr
Akkor legalább nem vagyok egyedül. Megint futjátok ugyan azokat a köröket, mint minden egyes huawei-es cikkeknél, hogy mennyire megmondjátok szerintetek milyen is a helyzet. Megvolt köszönjük léphetünk. Legtöbb huawei-es felhasználó megértette, hogy ha a jövőben is a cég termékét akarja használni(az újakat), akkor számításba kell venni a google nélküliséget. Amíg ez a trumpi van hatalmon és a csapata, addig ez így is marad. Aztán majd jönnek megint az alkuk, ha nem ő lesz, de még az sem jelenti, hogy javulni fog a helyzet. De lesz egy pont, amikor már nem is fogják akarni......ráadásul én adatlopások, hackercsoportok miatt jobban aggódnék az oroszok miatt.
Giovan
"kiszolgáltatjuk a társadalmunkat egy diktatórikus nagyhatalomnak, akivel a jövőbeni kapcsolataink valószínűsíthetően romlani fognak."
Amig viktorunk a vezető ez nem fog ilyen irányba tolódni. Kína jelenleg nagyon is erős a magyar kormány érdekeltségében. De azzal teljesen egyetértek, hogy semmilyen ország cége ne kerüljön monopol helyzetbe pl egy hálózat kiépítésben. Csakhogy a valóság erre mindég rácáfol.........[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz janeszgol #35 üzenetére
Teljesen eloszlatni sosem fogják a kételyeket, amíg átláthatóvá nem teszik a pénzügyeiket. Azt viszont nem fogják meglépni, mert akkor kiderülne, mekkora részt vállnak a kínai adófizetők (bölcs vezetőik döntései nyomán) a huawei sikereinek biztosításából, amit meg a cég érthető okokból nem engedhet meg, hiszen azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy kínai szintű diktatúra semmit sem vár el a támogatásért cserébe.
Háttérhatalomról továbbra sem volt szó, bár a kollégát talán kissé elragadták az indulatok.
A kínai kommunista rezsim nagyon is létező dolog, nem egy háttérhatalom.Nem mondom hogy zárják ki teljesen a huaweit a hálózatfejlesztésből (bár a legjobb megoldásnak azt tartom), de ahogy az egyik topikban egy kolléga felvetette (sajnos nem emlékszem már ki volt), az is hatalmas dolog lenne, ha legalább nem lenne egyedüli szereplő a szektorban (mint ahogy most állnak a dolgok sok országban), hanem 2 -3 céggel együtt kellene dolgoznia. Ez eléggé lecsökkentené az esetleges kínai zsarolási potenciált, hiszen a többiek is rálátnának a folyamatra, az ő eszközeik is be lennének építve a hálózatba.
Az is megfordult a fejemben, hogy lehet nem is ostobák ezek az eu-s államok, hanem jobban ismerik Amerikát, a hálózati kiépitéseket és a kémkedés mikéntjét mint mi egyszerű halandók. Áh nem ez badarság.
Nem értem, ez miben hatalmazná fel őket arra, hogy megteremtsék a lehetőségét a kínai zsarolásnak? Ha az USA lehallgat, akkor szúrjunk oda nekik azzal, hogy jól zsarolhatóvá tesszük magunkat, vagy mit kéne ez alatt érteni?
[ Szerkesztve ]
-
xZer0kidx
senior tag
"Egy diktatúra alattomos férge a Huawei ami..."
Valóban nem beszélt senki ilyesmiről.Sajnos ezek továbbra is az azt hiszem, azt gondolom válaszok. Érthetően megemlitik több cikkben, nyilatkozatokban a forráskódokba való betekintést, a licenc eladásokat, a "biztonsági" központ létrejöttét és ez csak egy kis része a kockázatok felszámolásának. De legalább beszélnek róla, ötletelnek, javaslatokat tesznek és nagyon helyesen törvényes keretek közé akarják ezt az egészet terelni, nem csak annyit szajkóznak, hogy nemzetbiztonsági probléma, nemzetbiztonsági probléma. Az is megfordult a fejemben, hogy lehet nem is ostobák ezek az eu-s államok, hanem jobban ismerik Amerikát, a hálózati kiépitéseket és a kémkedés mikéntjét mint mi egyszerű halandók. Áh nem ez badarság...
Helyes mederbe kell terelni a dolgokat nem mindig lesöpörni mindent és mindenkit a térképről. Szerintem
-
csorbajeno
veterán
Csak hogy a hálózati gondok egy kicsit kézzelfoghatóbbak legyenek. Emlékeztek még 2013 márc. 15-re? Akkor a havazás miatt az Eon által kiépített rendszerek összeomlottak(nemcsak vezetékek szakadtak. Első kézből tudom, mert az egyik haverom 3 napik éjjel-nappal, néhány óra alvással csinálta a vezérlő rendszerek helyreállítását). Na ezt az 5G bevezetése után ügyesen belépve a rendszerbe pikk-pakk meg lehet bénítani egész országokat, sajnos. Ugyanígy van ez, ha a másik két cég építi ki a hálózatot, de ahogy fentebb is írták, ne egy cég legyen az építő, vegyen részt a hálózatépítésben mindhárom hálózatfejlesztő.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Kenytelenek. Oke talan megallna a sajat laban is a telefon reszleg, de Kina nem egy tehetos orszag. Ha beszukul a halozatos piac, lehet beszukul a telefonos is.
Ki kene probalniuk, atvilagitatni, feheriteni es ki a piacra. Persze ez egy normalis vezetoseget feltetelez, amit megeloznek a normalis szavazok. -
Giovan!
addikt
Most akkor azt játszuk, hogy úgy regálunk hozzászólásokra, hogy nem olvassuk el őket?
Nem a telefonokról van szó, hanem arról, hogy azáltal, hogy monopóliumot adunk a huaweinek a hálózati szektorban (mer' olcsó...), kiszolgáltatjuk a társadalmunkat egy diktatórikus nagyhatalomnak, akivel a jövőbeni kapcsolataink valószínűsíthetően romlani fognak.
[ Szerkesztve ]
-
csorbajeno
veterán
Azért a Google is kapta az EU-tól, legutóbb azért, mert alapértelmezett böngészőként a sajátját használja.... Az Ericsson és Nokia mögött nem egy egypárt rendszer áll, akik köztudottan megfigyelik az ország lakóit(nagy valószínűséggel a Huawei altal kiépített hálózaton keresztül). Szóval a két csoport nem egy súlyban van. Én is sajnálom, hogy a Huawei telefonok visszaszorulnak, mert voltak újításaik, de én is úgy látom, hogy egy kicsit vissza kell őket fékezni. Sajnos minden háborúban vannak áldozatok és most ezt a szerepet a Huawei mobiljai kapják, mert ha nem ennyire szigorúak a szabályok, akkor a cégek megkeresik a kiskapukat és mennek tovább. Gondolhatod, hogy a Huawei milyen dokumentációba enged betekintést, ha még csak a tőzsdén sincsenek jelen, nehogy belelássanak a pénzügyi dolgokba. Ugyanilyen a licence is.
-
Giovan!
addikt
Mivel lenne jobb ha az erccson vagy a nokia kerülne monopolhelyzetbe. Akkor meg ők uralnák a világot.
Lehet lemaradtam valamiről, de az általad említett két cég ha jól tudom a piacról kénytelen megélni, a működésükbe nem szólhat bele egy terjeszkedő diktatúra.
#28) xZer0kidx:
Ha a mobiltelefon nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot rejt mint a 4G/5G hálózat akkor Trump valóban jól csinálta, mert ahogy olvasom a Huawei nagy szeletet kap az eu-s hálózatok kiépítéséből.Az már azon EU-s országok ostobaságának eredménye, akik kizárólag a huawei-el fejlesztetnek, és az amerikai tanácsok ellenére továbbra is csak a zsebükre gondolnak, és nem számolnak a biztonsági kockázatokkal. Ez ellen az USA annyit tehet, hogy megpróbálja teljesen ellehetetleníteni a huaweit, hátha az tönkremegy és ezáltal felhagy az európai terveivel is, esetleg a nyomás hatására a hálózati szektorról mond le. Ez eltarthat egy ideig, én mindenesetre bizakodó vagyok
A cikk a huawei állapotával foglalkozik, ebbe a hálózati szektor is beletartozik, a cikk is foglalkozik vele érintőlegesen, háttérhatalomról pedig senki sem beszélt eddig a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
dutrás
őstag
válasz xZer0kidx #28 üzenetére
Sőt a teljes licencet felajánlotta eladásra.
@Giovan
Akkor ilyen alapon a Google-ba is bele kéne rúgni egy iszonyatosat hisz majdcsaknem monopolhelyzetben van.
Mivel lenne jobb ha az erccson vagy a nokia kerülne monopolhelyzetbe. Akkor meg ők uralnák a világot.
Ne legyetek már ilyen demagógok.P50 pro/Honor 200 pro
-
-
xZer0kidx
senior tag
Tényleg sikerült tisztázni és a fellépés is jól sikerült. A Huawei mobiltelefonok szép lassan "kiszorulnak" az európai piacról az 5G hálózat pedig ahogy látjuk nem. Mi átlag felhasználók ezzel valóban "jobban" jártunk, mintha ez fordítva történik meg, ja nem. Ha a mobiltelefon nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot rejt mint a 4G/5G hálózat akkor Trump valóban jól csinálta, mert ahogy olvasom a Huawei nagy szeletet kap az eu-s hálózatok kiépítéséből.
Nagyon helyesen pl. a 3 legnagyobb német mobilszolgáltató is közös eu-s szabályokat javasol, többek között a beszállítók hozzák nyilvánosságra a fejlesztésekben alkalmazott szoftvereik forráskódját. Ezt pl. a Huawei támogatja és betekintést nyújt a dokumentációkba, az Ericsson és a Nokia viszont ellenzik ezt a javaslatot.
Bár ahogy látom ez egy parttalan vita. Továbbra is a háttérhatalom a legfontosabb vitatéma és nem maguk a készülékek vagy azok ellehetetlenítése.
-
Giovan!
addikt
Hogy az állam beleszól a pénzéért cserébe a huawei működésébe, az nem kérdés, totalitáriuséknál így megy ez, nem tudom mit értetlenkednek ezen sokan.
A gond az, hogy nem csak telókat akarnak adni olcsón a nyugatnak, hanem hálózatot is építenének. Értsd, azt a hálózatot, amire a kórházaink, autóink, otthonaink, az egész civilizációnk rá lesz kapcsolva hamarosan. Ez ellen fel kellett lépni, örülök, hogy valaki bele mert állni a dologba, és meg merte rugdosni a huaweit (mintegy példát is statuálva a céggel), még ha az egy általam kevésbé kedvelt figura is volt.Remélhetőleg ezzel sikerült tisztázni, hol húzódnak a határok, nem örülnék neki, ha más cégek ellen is fel kellene lépni, vannak ugyanis olyan kínai márkák, amiket kedvelek (pl. az OPPO).
-
Giovan!
addikt
válasz xZer0kidx #14 üzenetére
Ezt könnyen ellenőrizhetek, az általad említett cégek ott vannak a tőzsdén, el kell számolniuk vele, honnan mennyi pénzük van.
A témához: A huawei azt nyilatkozik amit akar, senki sem tud utána menni, kb. világelsőnek is mondhatják magukat, ugyan milyen alapon firtathatná ezt bárki is?
-
Schuler888
senior tag
-
Quqesz
nagyúr
"Apa, kezdődik.... "
Jacis
Vegyél Escobar hajlítható telefont, az mögött nincsen kommunista állam, csak.... "tiszta" forrásból van[ Szerkesztve ]
-
-
andor80
senior tag
Mire jó a szankció NEKED? Másológép ?Miről beszélsz?
A huawei a világ legtöbb pénzét fekteti inniovációs fejlesztésekbe.Rendkívűl egyszerű a véleményed vélhetően súlyosan rosssz helyekről tájékozódsz.Sajnállak.Már most is "könyörög" hónapok óta trumpnál a google mert súlyos dolgokba fut bele.Elveszíti éppen egyik legfontosabb fejlesztői partnerét de mindegy neked a hszed alapján akármit írhatók az alúfólia alá nehezen jut be amúgy is. Hagyom is ezt a topikot read onlyba félelmetes az egyszerűség szakamaitlan terjedése. Pedig ez az egyik legnagyobb tech site...[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
xZer0kidx
senior tag
Mint átlagfelhasználó ez pont nem érdekel. De ettől az alap állítás nem igaz. Nem másol hanem fejleszt. Én szeretném ha maradnának és lenne értelmes verseny a nagyok között.
Persze megértelek ez az "állami pénzelés" tényleg szemétség. Remélem a Microsoft nem azért lett az ötödik mert eladta a hadseregnek pl. a Hololenst és az Alphabet az első, mert szintén fejleszt, fejlesztett(Maven 2019-ig) a hadseregnek. A hadsereg mögött a világ egyik legnagyobb országával.
-
xZer0kidx
senior tag
-
7Heads Drago
veterán
Zsír. És akkor most mi lesz?
Kár hogy az én évem nem sikerült ilyen jól. Persze lehet hogy az a baj hogy nem android-ios -win fut rajtam...[ Szerkesztve ]
-
andor80
senior tag
Szánalmas ez a sznkciózás...Ezzel hosszabb távon a googlnak tesznek be.Mert huawei után ugye xiaomi azután oppo stb lesz a célpont.Rákényszerítik őket egy akár googlnél is jobb ökoszisztéma létrehozására .Nagyon rövid időn belül.Aztán majd néznek ki a fejükből az amerika tech cégek...Nem álomvilág ez pénzük tehetségük megvan hozzá.Mára globál szinten itthon is szakszervizek eladóhálózat minen kiépűlt.Szeretem a gugli cuccait de simán váltok ha elérik a kínaiak a szintet pár nekem fontos alkalmazással.Ráadásul maradnak androidon szóval nem értem ezt a felesleges izmozást a barom trámplitól.Nem most kellett volna ebbe az állítsuk meg a kínaiakat vonalba belállni.Mára egyenrangúak sőt....
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Quqesz
nagyúr
Hogy ennyire sokat adtak el nem tudni pontosan, kicsit inkább marketing szagú. Ezek a szankciós dolgok meg már dőljenek el, mert egyik nap ezt, másik nap meg azt mondanak, full katyvasz az egész. Olyan, mintha trumpi is amilyen lábbal kel, olyat nyilatkozik. Viszont hosszú távon az amerikai cégeit fogja kigolyózni, mert ha már ennyit másolt kína fel is fogja használni(egyszerűen rákényszerül). Nem véletlen a HMS gyorsított fejlesztése. Aztán már állítólag a xiaomi is készül szankciók ellen......
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Persze a Huawei pénzügyi osztályán megvannak a pontos adatok hidd el.
-
janeszgol
félisten
Ezek a szamok ellenorizhetok? En orulnek a sikernek, mivel kedvelem a markat. (Ovisoknak: csak a markat es termekeit.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elfelejtettem a film címét
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Xiaomi Redmi Note 10 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB 12GB RAM Dual ÚJ, 2-ÉV GARANCIÁVAL, SZÁMLA + DOBOZ + TÖLTŐ SZETT!
- iPhone 12 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3968
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- 19db tel kijelző + 2db tablet kijelző
- Iphone 4 32GB Újszerű állapotban, vadonat új akkumulátorral
- Apple Iphone 12 128gb, fekete, független,szép állapotú dobozával együtt
- Iphone 14 Pro Max Deep Purple 86% akksi 2025.11.26-ig Notebook.hu Garis
- Iphone 14 Pro Max Arany 87% akksi 2026.03.17-ig Emag Garis