Kiváló év a Huawei mögött

A nemzetközi helyzet ellenére a Huawei kitűnő évet zárt, a kialakult szituáció viszont tovább fokozódhat.

A Huawei hivatalosan is közzétette a tavalyi évre vonatkozó számokat, amelyek a kialakult nemzetközi gazdasági helyzet ellenére is kimagaslóak. A hazai piacot kérdés nélkül uralja, de világszinten is 240 millió készüléket sikerült leszállítani, ami 50%-os erősödés éves összehasonlításban. A gyártó az 5G szegmensben is nagyon erős, 6,9 millió eszközzel rekord részesedéssel bír a piacon.

A Huawei a Services fejlesztésére fókuszál 2020-ban.
A Huawei a Services fejlesztésére fókuszál 2020-ban. [+]

Ren Zhengfei, a Huawei Technologies elnök-vezérigazgatója 110 milliárd eurós árbevételre számít az eladások alapján, ami éves viszonylatban 18%-os növekedést jelent. A 2019-es mérleget nyilvánvalóan a hazai protesztvásárlások dobták meg, de a Google szolgáltatásokkal még rendelkező P30-as széria is jól teljesít. A Huawei Watch GT 2-ből három hónap alatt 2 millió példány fogyott, a FreeBuds 3-ból pedig egy hónap alatt több mint egymillió. A számok természetesen elmaradnak a várakozásoktól, ilyen körülmények között viszont kimagasló eredménynek minősülnek.

Az Egyesült Államok viszont további lépéseket fontolgat a kínai gyártó lehetőségeinek szűkítésére. A Reuters értesülései szerint a Trump adminisztráció olyan szabályozás kialakításán dolgozik, amivel még jobban korlátozhatja a Huawei hozzáférését. A tervezet benyújtásával és elfogadásával a külföldön gyártott, nagyon kevés amerikai technológiát integráló, úgynevezett low-tech termékek is elérhetetlenné válnának a Huawei számára.

Előzmények

Hirdetés