Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• xZer0kidx

senior tag

válasz Giovan! #84 üzenetére

Szerintem a kollégának (nekem) nem kellett értenie miért nem foglalkoztok a nyugati multik állami támogatásával inkább, mert nem erről volt szó. Próbáltam egy állítást (Huawei másol) árnyalni azzal, hogy célozgattam a K+F re fordított összeg méretére. válaszul megkaptam, hogy ez nem nagy szám, mert a kínai állam pénzeli a céget. Oké akkor nem nagy szám, de:

Idézett komment:
    Persze megértelek ez az "állami pénzelés" tényleg szemétség. Remélem a Microsoft nem azért lett az ötödik mert eladta a hadseregnek pl. a Hololenst és az Alphabet az első, mert szintén fejleszt, fejlesztett(Maven 2019-ig) a hadseregnek. A hadsereg mögött a világ egyik legnagyobb országával. Idézet vége.

Ha a Huawei a 4. mert Kína pénzeli és a Microsoft az 5. mert a USA pénzeli, akkor a tőzsde megemlítése a téma kapcsán irreleváns, de legalábbis nem kapcsolódott közvetlenül a beszélgetés menetéhez mert az alap tézist nem cáfolta meg.
    A válaszom (talán nem elég egyértelműen de) továbbra is arra vonatkozott, hogy a Huawei fejlesztéseit elbagatellizáljuk, mert arra a feltételezésre alapszik, hogy az állam besegít, míg más érdemeinél esetleg nem probléma ha az állam besegít. Én értem ,hogy az egyik átlátható a másik pedig nem és ez szerintem sem jó így. De pont erről van szó még mindig, az egyikről tudjuk a másikról pedig (mi halandók) sejtjük, de tényként kezeljük.

Bocs ha kicsit katyvasz lett ,de sokszor átírtam. :)

[ Szerkesztve ]

"Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"

Új hozzászólás Aktív témák