- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
CPT.Pirk #275 üzenetére
ha meg lehetne csinálni a "gyárban"
jobbana te ízlésednek jobban megfelelőre"Amúgy a dokumentumokat sosem használtam, régi de nem ok nélküli beidegződés hogy nem tartok semmit a Windows partícióján, amit nem muszáj."
pár kattintás tetszőleges helyet kijelölni a személyes mappáknak, nekem kb 12 éve volt utoljára a win particióján, amikor az egész 20G-s vinyó 1 partició volt.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
CPT.Pirk #266 üzenetére
de értem.
Hogy a default intéző milyen azt ki le nem magasról? ha kétablakos kell akkor elinditok egy kétablakos filekezelőt, nem lő fejbe érte billgéc. Egyébként tabos kiegészítést használok, (QTTabbar), ha néha elinditom az ftp miatt a TC-t, nem érzek kielégülést, hogy "végre két ablak egy ablakban - megváltozott az életem"
Hogy szerinted mi az értelmes és emberi az a te szubjektív véleményed, másoknak meg feláll a szőr a hátukon a linuxos megoldásoktól. Ilyen a szelavi.
-
SityiSXT
őstag
válasz
CPT.Pirk #268 üzenetére
Kakan csomot?
De legalabb a mappat megjegyzi...
Ertem en, mire gondolsz, csak nekem mar picit szorszalhasogatasnak tunik.
Mondjuk nekem fenn van a FreeCommander XE, de honapok ota hozza se nyultam. Miota az Intezo szepen kipakolja a Dokumentumok, Letoltesek, stb mappakat, nekem egyszerubb odakattintani, mint egy *Commanderrel vegigbumszlizni a C:\Users\felhasznalo\akarmi mappakon. Az oldalsavba pakolhato kedvencek meg nagyon praktikusak, csak jobb klikk rajtuk es megnyitom oket uj ablakban. Olyan nagyon en nem szoktam nagy fajlmaceralast vegezni, hogy az Intezo ne legyen eleg, de nem allitom azt, hogy masnak a *Commander ne volna kezreallobb/hasznosabb. -
baloo79
tag
válasz
CPT.Pirk #231 üzenetére
XP kinézetre ez sem utolsó: [link]
Eddig 2 db, volt XP-s gépet migráltam Manjaro Linuxra Mate felülettel, illetve egyet Ubuntura, szintén Mate felülettel, és ezzel a témával működnek. Lesz még egy asztali gép, ami szintén ilyen felületet kap majd.
Most teszteltem egy Win7-es kinézetet is ( [link] , ikontéma: [link] ) , az is príma.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
CPT.Pirk #220 üzenetére
Sok éve kísérletezek linuxal, virtuálgépen van fent pár, mióta az eszemet tudom szívesen áttérnék rá, de ha nincsenek az általam használt programokkal egy szinten levő programok, akkor nem tudok váltani de ha valaki tud nekem A Lightroom szintű raw konvertert, PaintShopProXx kényelmű képszerkesztőt egy vegas tudású video és Nuendo tudású zeneszerkesztőt akkor már megyek is, mert semmi érzelmi kötődésem nincs a vindózhoz.
-
stopperos
senior tag
válasz
CPT.Pirk #220 üzenetére
Elnézést rosszul szóltam, de szerencsére CPT.Pirk jól értette: parancssor = bash/zsh/csh/powershell...
Az emacs-ot ne hagyd ki, mert akkor a másik tábor fog keresztre feszíteni. Bár tény, hogy én is vi-os vagyok. Ez kb olyan mint hogy a banánt melyik végéről kezdjük...arnyekxxx:
A grafikus szöveg szerkesztést nem nevezném nagy élménynek. Beszúrok egy képet, majd az átcsúszik, eltűnnek a tördelések, mert valamit a szöveg elején még beleírtam. 8 oldal és 2 ábra felett már nem használsz Word-öt vagy PowerPoint-ot. Beírom a szöveget a kedvenc szerkesztőmmel (vi) és hozzáadom a szabályokat, a latex meg betördeli nekem tökéletesre. Prezentációra ott a latex-beamer.
Vegyük a szakdolgozatom: Van egy rakás mérési adatom, de xml-be vannak ágyazva a mért értékek. Ebből van 536 MB (14 hónapnyi adat, kb.1500 gépről). Írok egy perl scriptet, ami átalakítja ezt csv-be (itt már táblázataim vannak). Ezt kiértékelem awk segíségével (oszlopokkal nagyon szeret dolgozni), majd ezt betöltöm gnuplot-ba, ami köré írnom kell egy 10 soros wrappert, hogy a grafikonon a tengelyek jók legyenek. Itt már ábráim vannak.
Sőt, mondom az egyik Windows-os projektemet: poweshell segítségével begyűjtöttem a kékhalált szenvedett gépek listáját egy mssql adatbázisból, majd azokhoz csatlakozva leszedtem a kernel dump-ot, amit egy microsoft-os eszközzel kielemeztem, és visszafrissítettem az adatbázist releváns adatokkal, pl hiba oka. Ezt nehéz lett volna kézzel bedolgozni.
Én már üzemeltetői szemmel használom a számítógépet.Annyiban igazad van, hogy rövid távon grafikusan a gyorsabb, összekattintom az egészet. Valószínűleg videót sem tudok vágni parancssorból (de átkódolni igen), illetve dj sem leszek. Illetve nem fogok tudni olyan jó eszközöket megkerülni, mint Eclipse, VisualStudio. Links sem fog egy Firefox-ot helyettesíteni. Arra akartam kilyukadni, hogy ez a túlzott grafikus dolog nem mindig előnyös. Van amit máshogy is meg lehet csinálni. A "csakawindóz" emberek pedig nem látják ezt.
Szerk: A win 8-ra váltás is emiatt jelent gondot, mert ő "csakastartmenü". Meg hogy a start menü az csak a bal sarokban lehet. Ezért olyan nehéz kivégezni az XP-t, mert sokaknak az volt az első számítógépes kalandjuk és örök emlék fűzi hozzá őket. A többi rendszer meg idegen számukra, egyszerűen félnek mást megszokni. -
VIPowER
őstag
válasz
CPT.Pirk #199 üzenetére
"Ez így nem stimmel. Linux nagyon sok fut, a "desktop" Linux van kevés."
Ez így van. Én fogalmaztam rosszul.
Az internetről letöltött bármilyen exe fájl indításakor rákérdez az XP hogy "Futtatja ezt a fájlt".
Biztos kikerülhető valahogy, de ez is valamiféle védelem.
Weboldal igen, arra meg figyel a vírusírtó.
Szóval nem lesz világvége ha marad az XP még egy darabig, és a júzerek is odafigyelnek. -
VIPowER
őstag
válasz
CPT.Pirk #195 üzenetére
"Azt hiszed biztonságban vagy? Kezd el megnyitogatni pl. a nyilvános blocklisten lévő url-eket: link"
Én nem szoktam hülyeségekre kattintgatni, az meg hogy biztonságban érzem magam relatív.
Hülye emberek, akik hülye módon mindenre rákattintanak, azok meg is érdemlik hogy tele legyen vírussal stb-vel a gépük. De ez ellen nem véd a Win 7/8 sem. A linux meg azért véd ez ellen valamelyest, mert arra nem érdemes vírust írni, olyan kevesen használják a Win-hez képest. Már nem emlékszem pontosan hány éve van XP a gépemen, de vírussal mondhatni nem is találkoztam. Bár volt egy pendrive-os Autorun valami, de az csak...
Az XXX oldalak: Bevallom, néha ránézek a kedvenceimre, de még sohasem akartak bántani, mindig jókedvűen léptem ki az oldalról és vírusmentesen.
Amúgy én is próbálkozom Linux-al, de egyelőre még nem vagyunk olyan jó barátságban mint az XP-vel. -
peti_s
addikt
válasz
CPT.Pirk #181 üzenetére
Ezzel az a baj, h nem veszed észre, h nem azért nem váltanak az emberek XPről mert idióták, és nem értik meg h váltaniuk kell, hanem mert azt tapasztalják h az nekik elég. Jó ez így nem teljesen igaz, én is hallom innen onnan, hogy nincs pénz újabbra, 512 MB RAM-on pedig nem fut újabb Windows használhatóan. Amúgy amíg volt támogatása az XPnek u.úgy voltak botnetek, ezzel h most nincs, nagy változás nem történt. Ha pedig senki sem használna XP-t, akkor megoldanák h a 7-t támadják, és jönnének az okosok h váltsunk 8-ra. 8-ra meg az életben nem váltanék, olyan ótvar ronda, és számomra idegesítő h pl. egy haveromat kellett felhívnom amikor nálam volt egy 8-s laptop, h hogyan kell kikapcsolni.......
XP-ről való váltás esetén meg ott van az új gép ára, ami megint nem 1-2 Ft. Sok embernek a számítógép nem ér ennyit, nem ül mindenki a gépe előtt órákat, van aki csak mondjuk negyed órát. De tovább folytatva, azon ismerőseim akik az XPvel szívtak, feltelepítettek mindenféle toolbarokat, azt a pendriveon terjedő vírust is beszívták, azok u.ezt megcsinálták Vista, és W7 alatt is. Egy jól szervezett támadás ellen az XP biztosan kevesebbet nyújt, de ilyennek mi nem vagyunk kiszemelt áldozatai. Azok akik gépe zombi lesz, pedig kizárólag a saját hibájuk során érik el, feltelepítenek vmi olyan programot amit nem kéne, rákattintanak vmi olyanra amire nem kéne. Elég megnézni FB-n, h terjednek azok a kattintós spam-vírus szerű idiótaságok. Sosem lesz az összes ember ilyen szempontból tájékozott, így mindig megmarad a kockázat. Az intelligens net, és számítógép használat, pedig tényleg rengeteget számít, főleg ha mellette van vmi kiegészítő védelem is. Ha mindenképp ellenséget keresel magadnak, akkor nem az XP az, hanem az idióta felhasználók. -
ceia
őstag
válasz
CPT.Pirk #178 üzenetére
Ejnye, csak ne diszkrimináljunk! Mi van azokkal, akik nem tudnak megvenni egy Win7-et, pláne a hozzá szükséges új gépet? A Linux pedig túl bonyolult neki? Akkor az ne netezzen, ugye? Az önzés szó inkább rád illik. Van pénzed jó gépre, mindig a legújabb OS-re, és ezért azt hiszed, tiéd a net? Ahogy írtam, a M$ tehetne ez ügyben sokat, de csak papol a biztonságról, valójában csak a bevétel érdekli. Az pedig, hogy nem hiszel nekem, a te bajod. Biztos hazudozok a gépemről, mert az nagyon megéri nekem..
(#177) arnyekxxx Bizonyítsd be, hogy botnetes a gépem, különben ez csak a "fekete ember" szintjén van.. tudod, aki elvisz ha rossz vagy
-
sirály12
őstag
válasz
CPT.Pirk #114 üzenetére
Természetesen win95 és win98 vegyesen. Igaz a boot 5-10 perc is lehet, de óra előtt bekapcsolják és akkor megy. Mivel a gépeken net nincs, így az nem lassítja!
Ott dolgoztam pár évig, most már egy jó ideje nem. Mióta eljöttem nem igazán változott a géppark.[118] BonFire: Nem, ez egy normál általános suli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest