- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
arnyekxxx #265 üzenetére
Nem érted, mert szerintem nem is akarod érteni. A mappa dolog csak egy apróság volt. Ezen a vonalon ha tovább nézzük, Win alatt nincs és nem is lesz két ablakos intéző, Linuxok többségében viszont alapból benne van, de ez megint csak egy apró példa.
Az egésznek emberibb, értelmesebb megoldásai vannak. Egész nap többnyire Wines környezetben fejlesztek a melóban, felüdülés leülni valami más, értelmesebb elé.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
arnyekxxx #260 üzenetére
Az attól függ hogy szereted-e használni a Windowst. Még a Windows7-nél sem jutottak el arra a szintre, hogyha intézővel bemegyek egy sok mappát tartalmazó mappába, ott böngészek, akkor visszajőve egy almappából oda rakjon vissza, ahonnan bementem. Ehelyett azt a mappát berakja a képernyő aljára.
A derék XP legalább meg sem próbálta megjegyezni honnan mentél be, az visszadobott az elejére...
Persze van TC az intéző helyett, de nehogy már ne lehessen ilyesmit ésszerűen megoldani, mikor másnak sikerült több esetben is.
Szóval felüdülés tud lenni átmenni kicsit Linuxozni, még ha pl. a játék vagy célprogram miatt gyakrabban indul a Win.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
arnyekxxx #219 üzenetére
Jajj ez fájt.
Attól hogy valamit lehet, még nem biztos hogy kell vagy érdemes.
Amúgy parancssort írt persze, de konzol, terminál, parancssor, bash, bash terminál, parancsértelmező ezek mind ugyanazt jelentik. Gondolom nem próbáltál még Linuxot, ezért indulsz ki abból a nagyon buta parancssorból ami Windows alatt van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
arnyekxxx #217 üzenetére
Terminal, nem wines parancssor. Ha össze kellene vetni, akkor inkább a Windows powershelljét nézd, az alap parancssor nagyon buta.
A szövegszerkesztéssel meg vigyázz, itt PH!-n ha ezt elsütöd egy forgalmasabb topicban, rögtön rád ugrik valaki, aki felvilágosít a vi, vim, nano stb. használatáról, ezek igen nagy múltra tekintenek vissza.
A terminálos videó vágás sem lehetetlen, pl. ffdshow használatával. Szerintem a zenére is létezik megoldás. Tulajdonképpen még karakteres internet böngésző is van, bár ezt még nem sikerült használnom, meg annyira nem is érdekelt.
A kolléga mondjuk kicsit túlzott a terminál használatával, de sok dolog tényleg gyorsabb benne mint kattintgatni a menükben.
A befagyó ablak helyett inkább azt mondanám, hogy x időre megáll a gép. Win7 is csinálja ezt, pl. ha másol valami perifériára. Hiába a több magos proci, az ablak elhalványul, a mutató pörög, aztán pár másodpercig nézel mint a moziban hogy mi van.
-
vittorio7
őstag
válasz
arnyekxxx #148 üzenetére
Elnézést, de nem tudom, mire vélni ezt a királyi többest: "Ok, megegyeztünk„
Kivel egyeztél meg? Saját magaddal? Mert nem velem az biztos. Gratulálok.
Sajnos úgy rágalmazhatsz ahogy akarsz(ezek szerint ez is a szabad ország része), de nem én kamuzok. Ne saját magadból induljál ki, kérlek.
Továbbá: „Csak én érzek kamuszagot?” Nem tudom milyen szagot érzel...
Nagyon Off topikos már ez a téma. Úgyhogy részemről véglegesen le is zárom.
További szép napot kívánok Neked.
-
vittorio7
őstag
válasz
arnyekxxx #145 üzenetére
És nem keverd bele Kovács Urat. Nem méltó az emlékéhez.
-
vittorio7
őstag
válasz
arnyekxxx #145 üzenetére
Kb. így történt. 4-5 éve. Azóta csak jogtiszta szoftverei vannak a szomszédnak. Azt, hogy nem volt kedvük javítani, én tettem hozzá. De hardveres hiba volt a gépen. Bevitte, megvizsgálták, és így járt.
Nem kell elhinned, a kutyát nem érdekli, hogy ki mit hisz, vagy mit gondol.
Ha azt leírom, hogy az usb csatlakozó sérült/törött el. És arcoskodott a szervizzel, aztán ez történt, akkor ezt sem hiszed el. Meg a laptop alaplapi csatlakozóival, töltő, lan voltak még gondjai.
Azt se írjad kérlek, hogy nem láttál még törött usb csatlakozót, mert én már láttam ezen a laptopon. Meg két gagyi Mercury pc házon. De láttam már törött kalapácsot is... Minden megoldható.
-
vittorio7
őstag
válasz
arnyekxxx #96 üzenetére
Pl. az eszközkezelőben nekem kellett megkeresni a szabványos ahci driver-t ssdhez. Mert nem találta sehogy sem. Akkor a 8.1-en kereste a Win élmény indexét. (Jó sokáig).Telefonon azt mondták a Microsoft ügyfélszolgálatán, hogy két nap múlva visszahívják. Addigra megtudta már máshonnan, hogy már nincs élmény index a 8.1-en.
Meg hiába van jogtiszta 8-asa, nem teheti fel egyből a 8.1-t Nem írhatja be abba a legális kódját.
Én mondtam neki, hogy szerintem úgy tud 8.1-re váltani, ha feltelepíti a 8-ast, utána az összes frissítést, majd jöhet a váltás a 8.1-re. És ezt mondta az ügyfélszolgálat is neki később.
Meg szerintem egy összetákolt valami ez a Win8/8.1. Ha neked tetszik ez, akkor menj át hozzá a szomszédba, és segíts neki Te, kérlek. Mert sok problémája van még. Erre se kapacitásom, se energiám nincs.
Ja igen, van egy jogtiszta 8-asa, és egy jogtiszta 8.1-e is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest