- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
Hát igen, már #150. hsz óta szenvedünk egy XP trollal, aki nem hallgat az észérvekre, mert neki nem jó ha ráerőszakolják a jobbat. Szerintem itt az ideje, hogy romba döntsük az internetet és fogadjuk el a másik véleményét, még ha nincs is igaza. Van amit már nem lehet idegekkel bírni.
-
stopperos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
King Unique #327 üzenetére
Azt hiszem vesztettünk. Az XP megkapja az ie frissítést: [link] Holnapra itt is lesz.
Én hivatalosan is feladom. Az XP-t nem lehet kiírtani, mert úgyis maradnak olyan felhasználók, akiknek az fog kelleni, hiába bármi, nem lehet őket meggyőzni. Egyszerűen "CSAK". -
stopperos
senior tag
Nem szoktam olyan sokat letölteni, de pl egy ilyen hangnak örülnék, mert néha annyira belemerülök a munkába, hogy elfelejtem megnézni hogy lejött e már. Egy ilyen hang pedig felhívná a figyelmem.
Meg is van [link] Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, mert ez egy jó ötlet volt. -
stopperos
senior tag
Troll on:
De azon a tényen nem változtat, hogy az új felületet ráderőltették, és neked kell trükközni, hogy a régi jól megszokottat visszakapd. Ki tudja, hogy mi kerül fel még ezzel az extension-nel. Nem a felülettel van igazából a bajom, hanem hogy kérdezés nélkül megkapom, és nem is lehet kikapcsolni alapból.
Ez ugyanaz, mint amikor Windows 8 esetén a Classic Shell (vagy mi a neve) nem megoldás, mert egyszer félrekattintok és előjön a Metro UI, amit nem is használtam még csak videón láttam. De már akkor felfordult a gyomrom. (R)(C)
Troll off:
Természetesen én is ezt az extensiont javasoltam a felhasználóimnak, de eddig mindenki nagyon pozitív véleménnyel volt az australis-ról. Mondjuk párnak kellett cserélni a personas-t, mert kisebb lett fenn a skinezhető terület, és emiatt nem mutat annyira jól. Jót tett a felületnek a vérfrissítés. -
stopperos
senior tag
Tudtam, hogy ismerős a felhasználó neved, mert már láttalak más tech oldalon hozzászólni, csak régen volt az már. Most beugrott, hogy melyik régi hír lehetett.
-
stopperos
senior tag
Ezzel kapcsolatban (régi vs új konfig) végeztem egy érdekes mérést kb 1 éve. Az AMD Thunderbird 950-es+Alaplap+IGP+1 HDD 110 W körül fogyasztott. Az Intel Celeron 2,66 GHz+Alaplap+IGP+1HDD 82 W-ot fogyasztott. Illetve egy 2 magos Intel Celeron+DDR3 ram+Alaplap+IGP+1HDD = 62W. Na ekkor mondtam azt, hogy van értelme gépet újítani. Nem csak a sebesség miatt, hanem a fogyasztás miatt is.
-
stopperos
senior tag
pedig jó kis figura, le is mentem. Ezt fogom felhasználni a mostani konfiguráció menedzsmentes szoftver dokumentációjában (amit mellesleg parancs soros szerkesztőben írok (most mcedit), és latex-el fogom pdf-re fordítani).
Próbállak megérteni, de még pár kérdést engej meg: Milyen office-t használsz? Milyen vírus kereső fut a gépen? Melyik böngészőt preferálod?
-
stopperos
senior tag
Bár menthetetlen vagy, de próbáld ki a royale_noir témát.
Csomagkezelő: sokáig én is azt hittem, hogy a windows-os megoldás az igazi. Volt egy install mappám, és abból telepítettem a programocskáimat. Aztán elkezdtem uhu-t, majd később ubuntu-t használni, és többet nem kellett keresgetnem, mert tudtam válogatni és újakat ismertem meg.Azóta amúgy új dolog kezd el hódolni, amire már a fedoráék ráéreztek. Manapság a legérdekesebb dolgok github-on történnek, letöltik onnan a forrást, fordítják és telepítik. Ha nem megy rendesen, akkor beleszólnak a forráskódba, hozzáírnak...
-
stopperos
senior tag
válasz
CPT.Pirk #220 üzenetére
Elnézést rosszul szóltam, de szerencsére CPT.Pirk jól értette: parancssor = bash/zsh/csh/powershell...
Az emacs-ot ne hagyd ki, mert akkor a másik tábor fog keresztre feszíteni. Bár tény, hogy én is vi-os vagyok. Ez kb olyan mint hogy a banánt melyik végéről kezdjük...arnyekxxx:
A grafikus szöveg szerkesztést nem nevezném nagy élménynek. Beszúrok egy képet, majd az átcsúszik, eltűnnek a tördelések, mert valamit a szöveg elején még beleírtam. 8 oldal és 2 ábra felett már nem használsz Word-öt vagy PowerPoint-ot. Beírom a szöveget a kedvenc szerkesztőmmel (vi) és hozzáadom a szabályokat, a latex meg betördeli nekem tökéletesre. Prezentációra ott a latex-beamer.
Vegyük a szakdolgozatom: Van egy rakás mérési adatom, de xml-be vannak ágyazva a mért értékek. Ebből van 536 MB (14 hónapnyi adat, kb.1500 gépről). Írok egy perl scriptet, ami átalakítja ezt csv-be (itt már táblázataim vannak). Ezt kiértékelem awk segíségével (oszlopokkal nagyon szeret dolgozni), majd ezt betöltöm gnuplot-ba, ami köré írnom kell egy 10 soros wrappert, hogy a grafikonon a tengelyek jók legyenek. Itt már ábráim vannak.
Sőt, mondom az egyik Windows-os projektemet: poweshell segítségével begyűjtöttem a kékhalált szenvedett gépek listáját egy mssql adatbázisból, majd azokhoz csatlakozva leszedtem a kernel dump-ot, amit egy microsoft-os eszközzel kielemeztem, és visszafrissítettem az adatbázist releváns adatokkal, pl hiba oka. Ezt nehéz lett volna kézzel bedolgozni.
Én már üzemeltetői szemmel használom a számítógépet.Annyiban igazad van, hogy rövid távon grafikusan a gyorsabb, összekattintom az egészet. Valószínűleg videót sem tudok vágni parancssorból (de átkódolni igen), illetve dj sem leszek. Illetve nem fogok tudni olyan jó eszközöket megkerülni, mint Eclipse, VisualStudio. Links sem fog egy Firefox-ot helyettesíteni. Arra akartam kilyukadni, hogy ez a túlzott grafikus dolog nem mindig előnyös. Van amit máshogy is meg lehet csinálni. A "csakawindóz" emberek pedig nem látják ezt.
Szerk: A win 8-ra váltás is emiatt jelent gondot, mert ő "csakastartmenü". Meg hogy a start menü az csak a bal sarokban lehet. Ezért olyan nehéz kivégezni az XP-t, mert sokaknak az volt az első számítógépes kalandjuk és örök emlék fűzi hozzá őket. A többi rendszer meg idegen számukra, egyszerűen félnek mást megszokni. -
stopperos
senior tag
A nagyon vissza vágyóknak készül a ReactOS. Megvolt már az első kékhalál, meg pár nem induló program. De legalább olyan hiányzó dolgok belekerültek, mint normális app center és váltható aztal.
-
stopperos
senior tag
Kollégiumi hálózatunk nagy részében még 2009-ben sikerült kiiktatni a windows XP-t és Ubuntu linuxok mentek fel a helyükre. Egy gép maradt, amin a könyvelő szoftver megy, annak frissítése nyáron fog megtörténni, de csak Win7-re.
A kollégisták még elvétve használnak még xp-t, de nekik is ma járt le a türelmi idejük. Már nem regisztráltathatják a mac címüket, ha XP-t futtatnak. Az átálláshoz természetesen segítséget nyújtunk, ha linuxra történik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest