- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
válasz
SityiSXT #350 üzenetére
Egyáltalán nem hiszem azt, de pont olyan támadásoktól védenek meg, amik valós kárt tudnának okozni még nekem is. (pl. a rendszerem tönkretétele) Semmi konkrétumot nem tudsz mondani arról, hogy pusztán az XP használata miatt nekem mitől is kéne tartanom. De ha mégis, jöhet
-
ceia
őstag
OK, tudomásul vettem, de vállalom azt a "veszélyt", ami ezzel jár. Ha majd muszáj lesz újabb windowst felraknom a flash, antivírus, Firefox.. stb. támogatás megszűnése miatt, akkor az a 7 lesz
(esetleg 8-as skinnel?)
-
ceia
őstag
válasz
King Unique #339 üzenetére
A kompatibilitási mód sajnos nem sokat ér, főleg játékoknál. Természetesen vigyázok én, aki azt hiszi hogy nem, az nagyon téved. A netezést nem veszélyeztetheti semmi
Tessék, eredetiek a képek, semmit nem írtam át!
És mindig ez az eredmény, mivel az Avira és a Comodo kiszűr mindent realtime, és minden letöltött futtathatót csekkolok a Virustotalon is - ha valami nem biztosan tiszta, inkább nem kell. Szerintem sok win7 tulajnál nincs ilyen rend..
Ahogy írtad (és én is már) semmi személyes, nem netbankolok, nincs fontos levelezésem, nem tanulok, nem dolgozom a gépen, csak net, játék, zene, és a gépen nézem a TV-t. Ezekért állítom olyan biztosra, hogy senki sem tud olyan veszélyt mondani, ami fenyegetne az XP-m miatt.(#341) Speed(R), (#342) stopperos Szerintem ti erősen túloztok, én messze nem trollkodok. Ha valaki leírja a véleményét, és az nem egyezik a többiekével, az még nem az. Akkor lenne az, ha ez a Win7 és Win8 rajongók topikja lenne.
-
ceia
őstag
(#335) King Unique Pontosan azért írtam, mert az XP-nek kisebb a hardver igénye. Szerintem ha XP-n futtatnék virtuális gépen w98-at és azon egy 3D játékot, jobb lenne az fps, mint ha ugyanezt a nagyobb hardverigényű win7-en tenném. Mivel 3D játékokról is szó van, nem elég a minimális hardverigényre alapozni.
Nem értem az miért baj, ha nekem tetszenek a régi játékok? Sokan vannak így vele. Hangulatban, játszhatóságban jobban bejönnek mint az újabbak.(#336) SityiSXT Ez a veszélyforrás konkrét példa nélkül.. most erre mit mondhatnék? Egy feltételezett dolog, ami nem biztos hogy bekövetkezik (és nem is tudom, hogy konkrétan mi lenne az) miatt vásároljak meg egy 27 ezer ft-os szoftvert, amikor a mostani is tökéletesen megfelel? Ezt ugye nem gondolod komolyan? De ha lesz bármi problémám az XP-vel, természetesen azonnal leváltom.
-
ceia
őstag
válasz
King Unique #333 üzenetére
Ha szükségem lesz a 7 tudására, beszerzem és felrakom, de egyelőre nem kell - később talán még olcsóbban is kapok
Rengeteg régi játékot szeretnék lejátszani, és ehhez mégis jobb az XP.. biztos fog kelleni virtuális gép is, hogy 98-at tegyek rá, annyira régi kedvenceim is vannak! Az én PC-men valószínű, hogy XP-n ez is jobban fog menni, mintha 7 lenne fent. Már évekkel ezelőtt azért választottam ezt a procit, mert tudja a virtualizációt.
-
ceia
őstag
(#325) SityiSXT Az első cikkben általánosságokat írnak, ebből nem derül ki, hogy konkrétan milyen kár érhetne. Az UAC nem sokat számít. Wn7-en is okézhat mindenre a user. XP-n sem kötelező rendszergazdának lenni, és akkor ugyanott vagyunk. IE-t meg nem használok, tehát a PMIE nem játszik.
A teszt pedig nem hoz ki nagy különbséget - sőt, ha egy proli usert nézünk, neki még jobb is az XP:
Több 1MB-os file másolásában 2 mp a különbség, jelentéktelen.
1GB-os fájlokat ki másolgat?? Nem számít.
Neten 1MB-os fájlokban gyorsabb az XP 3 mp-cel.
Megint csak 1GB-os fájlok másolása ráadásul neten szintén nem gyakori..
CD rippelés (mit mást csinálna vele az ember?) Ebben jobb az XP.
DVD írás (ezt sem a felhőben tároló értelmiségi csinálja már..) az XP ebben is jobb.
XP egyik játékban 3 frame-mel jobb, másikban 2 frame-mel rosszabb. Tehát itt átlagban jobbFőleg ha azt is vesszük, hogy a régi játékokkal kompatibilisabb, és hát XP-n mivel játszana valaki, nem is Crysis 3-mal.. Én pedig kifejezetten a régi játékokat kedvelem. A M$ biztonsági írásai meg nem objektívek, ők mindenképpen hazabeszélnek.
A classic felület (jó színekkel) még mindig jobb mint a 7 sajátja, nem kizárt, hogy később majd így fogom használni. (vagy skinnel..)
(#326) King Unique Én pedig azt írtam le, hogy nem csak az a baj a metroval és a charms barral, hogy nem akarom használni, hanem látni sem akarom. Erre pedig nincs megoldás a 8-ban. Tehát inkább a 7.
Firefoxban szerencsére van ESR 24 is, egyelőre az a terv. De már van olyan kiegészítő is, ami visszahozza az australis előtti felületet. -
ceia
őstag
Mellesleg éppen most olvasom a Firefox topikban, nem csak nekem van az új üdvöskével aggályom: [link]
De érdemes tovább olvasni, vannak jó megoldások.. (ESR24) -
ceia
őstag
(#311) stopperos Az eddigi design nagyon tetszik, az australis kifejezetten nem. Azért nem mindegy. Nekem a csúnya design ugyanaz, csak látványban, mint valami idegesítő zaj a fülemnek. De ebből kiindulva: képzeld el, hogy a Firefox minden letöltés végét egy hanggal jelezné és ez kikapcsolhatatlan lenne. Az eddigivel elvoltál, mert kellemes volt, de a frissítéssel egy új, idegesítő hang is jött. Mit teszel? Húzod a szád ahányszor meghallod, de hősiesen tűröd mert az új mindenekfelett, váltasz egy kevésbé tetsző böngészőre, vagy visszateszed az előző, kellemes verziót? (hozzátéve, ha netbankolsz persze nincs választásod, azt elismerem)
(#313) King Unique nem minden a kinézet, és nem csak a komfortról van itt szó, hanem vannak sokkal fontosabb dolgok is benne Oké, mondjál egyet.
start menüjének farigcsálása szerintem már túlzás.. bőven megszokható XP után XP-ben sem a saját startmenüjét használom, hanem a benne hagyott classic (w98) menüt. Ha meghagyták volna a 7-ben is, egyel kevesebb problémám lenne vele.
Rendben, van külsős startmenü, de a metrot az sem dobja ki a rendszerből. Nekem a 8-cal pedig a metro és a charms bar a két alapvető problémám, és ezektől nem lehet megszabadulni. Ezért még mindig jobb a 7, amiben legalább ezek nincsenek, és "picit" átalakítva használhatóvá tehetem (remélem).
nem frissít és kiteszi gépét, saját maga biztonságát a veszélynek Látom, a propaganda szövegekre fogékony vagy..-Ám mondanál is egyet? (de ne a botnetet plz.. az bizonyíthatatlan)
(#314) Tamás88 Akkor inkább NT4.0! (csak ki kéne egészíteni direct3d-vel és usb-vel..) Használtam egy ideig melóhelyen, azon kezdtem el netezni. (cel2-460mhz / 64mb ram!) Atomstabil OS volt és ment rajta olyan w98 játék, ami XP-n már nem
(motorace) De végülis én úgy használom az XP-t mint egy w95-öt: classic menüvel, gyorsindító nélkül - a grafikán kívül használatban semmi különbség.. és ezért jó!
(#317) nap Ki fogom próbálni ezzel a 29-et. Ha tényleg visszahozza a felületet ugyanolyanra ahogy nekem most van, és nem lassítja le a rókát.. maradhat. Nem vagyok egyedül a (jó) ízlésemel: 36094 letöltés eddig.
-
ceia
őstag
(#300) King Unique Te azt hiszed, csak azért nem tetszik a 7/8, mert még nem próbáltam ki. Tévedsz. Tudom mi újat hoztak, mit veszítettek el, és ez alapján meg tudom ítélni, hogy teszenek-e, vagy sem. Ezen a kipróbálás sem változtatna. Én nem vagyok olyan komfortra vágyó, mint ti. Nekem fapados rendszer kell, ami egyszerű mint a faék. A 8 teljesen elfogadhatatlan, már leírtam, miért. Valószínűleg a 7-et fogom használni, ha az XP-vel már macerás lesz netezni. De ahhoz jól át kell alakítanom, hogy megfeleljen az elvárásaimnak. Simple téma, minden újdonság kikapcsolva, classic startmenüvel kiegészítve, ikonok lecserélve, és akkor már majdnem olyan lesz mintha 8 desktop lenne jobb ikonokkal, csak metro és egyéb "tudások" nélkül. A M$ egyáltalán nem engedett a felhasználóknak, hiszen nem azt kapták, amit kértek: Ugyan visszakerült a startgomb, de az a metro startképernyőt hozza be
Aztán most visszakerült a startmenü, de az metros csempéket is tartalmaz
Ebből is látszik, hiába minden kérés, a metrot mindenképpen a képünkbe akarják nyomni. Lehet, hogy bugyuta user felkérés de ezrek követelték, amit már illene (sőt érdemes volna) figyelembe venni.
(#304) Tamás88 Akkor olvasd el mégegyszer az utolsó mondatát: [link]
Ha neked írnák, te nem találnád sértőnek? Ráadásul csak azért, mert nem vagy vele azonos véleményen a M$ rendszereit illetően? Akkor jó.. A másik: Nem tudod, miről volt szó. Én válaszoltam neki PÜ-ben néhány keresetlen szóval a sértésére, erre ő szintén küldött PÜ-t, amit nem olvastam el (na vajon mi lehetett benne), és letiltottam a továbbiakat.
Ne hidd, a Vista rosszabb, mint a 7 - és még rondább is..(#305) Iscariah Tévedek? Dehogy tévedek, de most itt rávilágítottál arra, hogy mi a baj: Én nem azt állítom, hogy az XP jobb a 7/8-nál, persze azt sem, hogy azok jobbak. Én azt mondom, hogy nekem mi a jobb. Az én igényeimnek melyik megfelelőbb, nekem melyik tetszik. Remélem, így már meg vagyok értve
(#309) stopperos Az nagyon nem tetszik, a lekerekített tabbal, babakék színekkel, nagyon b*zisan néz ki. Én biztos nagyon sokáig nem váltok feljebb a 28-nál. (most az van) Csak akkor, ha már muszáj lesz, mert elavul a 28, és használhatatlanná válik. Addig talán lesznek újabb verziók, amiben választható lesz másik felület is, vagy újra változtatnak rajta, de jó irányba. A skinezésnek pedig nem vagyok a híve.
(#299) SityiSXT Hibáztál, így jártál. Ezen már nincs mit csiszolni.
-
ceia
őstag
(#292) King Unique (visszafelé rád is igaz, amit ránk mondasz) Nem. Én OS-eket minősítek le, nem egy embert, akit nem is ismerek, mint ahogy ti engem.
Ki kéne próbálni, használni és utána véleményt alkotni róla Kinek milyen a felfogása - nekem nem kell kipróbálnom azt, amin látom, hogy eleve nem jó. Most mit próbáljak ki pl. a 7-es tálca csoportokba rendezésén, vagy előnézeti képén? Mi a különbség aközött, hogy videón látom, vagy én csinálom? Nekem nem kell egyik sem, csak egy tálca kell, amire le lehet dobni az appokat, meg ott választani közülük. Meg kell egy minimális, logikus startmenü, ahonnan elindíthatom a proggikat, hogy ne a desktopot szemeteljem tele velük - ennyi. Ezen nem változtatna az sem, ha kipróbálnám gyakorlatban. Felesleges erőforráspazarlásnak tartom a 7/8 tálca trükkjeit. Én értem hogy neked tetszik - te viszont nem érted, hogy nekem nem, hanem azt gondolod, hogy csak azért nem tetszik, mert nem próbáltam ki.. és mert az, ami neked tetszik, meg ami a 7/8-ban benne van, az csakis jó lehet. (ez a próbálgatás sok pénzembe is kerülne, vagy van ingyenesen kipróbálható Win7?) A 8 Metro pedig NEM kapcsolható ki teljesen, hiába állítható be, hogy desktopra bootoljál, attól még néha beköszön, és én látni sem akarom a gépemen azt a felületet. Ízlése is van az embernek, nem csak a használati funkcionalitás számít, és azt sem szeretem, ha rámerőltetnek valamit. (ami ellen ezrek tiltakoznak még rajtam kívül) Nem adok ki pénzt ilyen OS-re. Csinálták volna meg hogy kikapcsolható legyen, mint ahogy kérték tőlük. (a Charms Bar sem kapcsolható ki) Én azért remélem, hogy a 9-ben már teljesen kikapcsolható lesz a primitív ui - ha nem, továbbra is maradni fog az XP-k egy része. Ha annyira féltek a biztonság miatt, írjatok a M$-nak, hogy gondolja át a felhasználók kérését, mert azzal sok újabb Win8-9 vásárlót szerezhetne, meg persze több pénzt. De úgy tűnik tesznek mindkettőre, csak ők akarnak diktálni, ez érdekli őket.(#291) SityiSXT Nincs itt semmiféle lavina, csak te szeretnéd gerjeszteni, mert a PH szabályaival ellentétben te sértő módon írtál nekem a hozzászólásodban, és én ezt nem hagytam szó nélkül - csak én privátban, nem nyilvánosan! Te vagy az első a PH-s tagságom óta, akinél ezután letiltottam a PÜ fogadását. Ne szítsál itt gyűlölködésre, inkább gondolkodj el azon, amit írtam.
-
ceia
őstag
Nem kéne azon vitáznunk, hogy melyik a szebb. Ennek nincs értelme. Társalogni róla persze lehet, de itt már nem erről van szó. Neked ez, nekem az. Más dolgokban is más az ízlésünk, pl. színekben, mégsem vitázik senki arról, hogy a kék szebb, mint a zöld. Mindenki használja azt, amelyik bejön neki. Ha nekem nem tetszik a Metro felület, miért vegyek ilyen OS-t 27 ezerért? Főleg hogy semmi olyat nem tud pluszban, amit hasznosnak tartanék. Sajnos ezt a felületet kikapcsolni sem lehet teljesen. Láttam képeken, videókon hogyan működik és nem tetszik. Miért nem lehet ezt elfogadni? Csak azt skandáljátok, hogy a 7/8 az jobb, meg szebb, meg hogy csak én nem értem, hogy mennyivel jobb az.. Jó, talán nektek az, én megértem, írtam is már, hogy miért. Külföldi fórumokon ismeretlen dolog ez az agresszív meggyőzni akarás, mindenki elfogadja a másik véleményét, és nem minősítik negatív jelzőkkel, csak mert neki más tetszik, mint nekik. Szerintetek aki nem olyan mint ti, az csakis hülye lehet. Tisztelet a kivételnek, mert azért akad itt olyan is.
-
ceia
őstag
válasz
SityiSXT #280 üzenetére
Én ezek közül egyiket sem használom, kivéve a Firefoxot, ahol igenis látható az XP-s ablak kék felső része a gombokkal, és jobb oldalt pedig a szabvány XP-s görgetősáv. Vagy pl. megnyitom pl. az Options menüjét, az is az XP-s felület elemeiből van megcsinálva. De ott van az ACDSee, WinRar, Soundforge, WinCmd, CCleaner, sőt a Paint Shop Pro is amit használok, hogy csak párat említsek, amik mind a rendszer garfikáját használják.
PÜ ment. -
ceia
őstag
(#257) Speed(R) Tehát azt mondod, a 8.1-et már úgy fel lehet telepíteni, és aztán használni, hogy soha egyetlen metro start képernyőt illetve metros felületet / alkalmazást nem fogok látni..? Hű, akkor miről beszélünk, a 8.1 jó!! -Vagy nem?
(#258) SityiSXT A windowsos alkalmazások is a windows grafikai elemeit használják, tehát akkor is az OS-re jellemző grafikát látod.
(#259) CPT.Pirk Ezek szerint neked nem volt Amigád. Szerintem meg nagyon király az a font, és a proggi felülete azért legós, mert nagymértékben konfigurálható (legalábbis az Amigás verzió az).
(#271) King Unique Ha neked a metro felület és modern app szép, gratulálok, erre mást nem mondhatok.
"Egyedi szokásaid vannak tény, de ez a "kinézek az ablakon", nem kell semmi más, mit mondjak erre..." Igen, nekem van egy ilyen "egyedi szokásom", hogy kinézek az ablakon ha tudni akarom, milyen az idő - mint ahogy minden normális ember így tesz. Ha többet akarok tudni, írtam, hogy megnézem a neten, pl. itt. Sokkal többet nyújt, mint az időjárás csempéd.
A win7-ben pl. a tálca hülyeségeit akarnám kikapcsolni [link] [link] (itt kivéve a gyorsindítás visszahozását, mert az nem kell, XP-n is kikapcsoltam) és a startmanüje is el lett rontva az XP-éhez képest, emiatt kell 3rd party startmenü, olyan, amivel megcsinálhatom ugyanezt. De ha a sajátja is képes erre, akkor annál jobb.. (bár kétlem)
Amit leírtál két lehetőséget, pontosan így lesz. Még sokáig csak XP, aztán később, ha már nem lehet használni netezésre, kell valami újabb, de az XP marad mellette játékra mert rengeteg régi játékot akarok még végigtolni. Mire a mostaniakig eljutok, már azok is régiek lesznek. -
ceia
őstag
válasz
SityiSXT #255 üzenetére
Nem
Nekem azért olyan fontos a felület, mert nagyon sokat gépezek. Meglátjuk, hátha a 9 jobb lesz. Minden második Windows bukta, a 8 egy második volt. Nekem a 7 is jó lenne 8-as desktop felülettel, vagy a 8 is, ha nem lenne benne a metro. Ennyi a fő problémám, amennyiben a kezelés anomáliáit ki lehet kapcsolni mindkettőnél.. 7-nél a tálcán egymásra pakolt alkalmazásokat pl., 8-nál dettó, meg charmbar, meg a sarkok. (meg még ki tudja..) Plusz kell külső startmenü, talán még 7-nél is.
-
ceia
őstag
(#251) CPT.Pirk Egzotikusak
de azt hiszem kijelenthetjük, hogy megjelenésben, rendezettségben mindegyiket felülmúlja még az XP-s Total Commander is, de tudásban sem hiszem, hogy nagyon le lenne maradva. Viszont a Worker érdekes, jó a felhasznált betűtípus, és nagyon hasolít az Amigás Directory Opusra!
(#252) King Unique Na, akkor Win 8 Metro felület: ronda modern ui appok (pl. calculator), két színű, túristajelzés szerű ábrák (ikonok?), primitív modern ui kapcsolók, csempék, tv menükhöz hasonló felület egy desktop OS-ben. Nekem pedig a szépen rajzolt színes ikonok, ablakok, gombok tetszenek, ami a MacOS-ben van, vagy a minimalista, letisztult design, ami pl. a Win8 desktop felülete. De ez utóbbi nem keverendő össze a Metro felületével, mert az nem letisztult, hanem szvsz primitív. Az időjárás appokról: Én kinézek az ablakon
vagy ha nagyon érdekel, megnézem neten, milyen idő várható. Semmi szükségem nincs arra, hogy állandóan a desktopon legyen hány fok van, hányadika, mennyi RAM, vagy hány százalékos a proci használat.
-
ceia
őstag
(#249) SityiSXT Egyáltalán nem biztos, hogy botnetes a gépem. Kár, hogy nincs ennek kimutatására valami szoftver. Nem várható el senkitől, hogy csupán azért vegyen meg egy 27 ezer forintos OS-t, mert mások azt feltételezik, hogy a jelenlegivel botnet része a gépe. Más okom meg nincs váltani.
(#250) stopperos A nagy etalon a Norton Commander, sokáig annak a színeivel használtam! Próbáltam újabb Total Commandert is, de ez jobb
-
ceia
őstag
(#242) King Unique A M$ mindent magáért tesz. Nincs Metro mizéria. Egyszerűen nem tetszik sokaknak. Csúnya primitív felület amit a mobil piac miatt akarnak ráerőltetni a desktop felhasználókra. Lesznek még problémáik ezzel, ha a 9-ben sem tesznek le róla.
Nem jól gondolod, akár ma vehetnék nagyobb gépet, meg 7 vagy 8-at. De nincs szükségem nagyobb gépre, a 7/8 pedig nem tetszik, ennyi. Én sem vagyok maradéktalanul elégedett az XP-vel. Örültem volna egy mégjobb OS-nek, és arra költenék is. Lehetek válogatós, mert ha nem teszik az új OS, nyugodtan megtarthatom az XP-t, ugyanis az is megfelel mindenre, amire kell. Ti nem tehetitek meg, nektek muszáj váltani, mert jó gépet akartok, és azt olyan dolgokra is használjátok, amihez jobb az új rendszer. (pl. a felhő, bankolás, mobil eszközöket, kamerát rádugni, új játékok, munka vagy felső fokú iskola) Engem mindez nem érint.(#244) CPT.Pirk Ez már tényleg kinéz egy fájlkezelőnek, de az az előző nem nagyon. (Pl. a Bookmarks menü nem éppen fájlkezelőkre jellemző) Nekem ez egy (a) fájlkezelő
(#245) Tamás88 Használtan is lehet venni alkatrészeket
Hadd oszlassak el egy tévedést: Nem az a baj, hogy a 8-nak nem tudnám megtanulni a használatát. Persze hogy meg tudnám, ha akarnám. De nem akarom, mert nem tetszik ahogy használni kell. De még ha kikapcsolhatóak is lennének a "feature-jei" a Metro miatt akkor sem kéne. Ez nem csak esztétikai, elvi kérdés is.
-
ceia
őstag
(#226) CPT.Pirk Az egy Linuxos fájlkezelő? Én nem találtam volna ki hogy az. A videó 52. mp-éig még tetszett is az OS (nagyjából) de aztán kezdődött a káosz! Számomra ez túlkomplikált, a grafika pedig a szokásos alacsony színvonalú, mintha valami retro custom rendszer lenne. Talán túl gyorsan is mutatják, de én csak néztem, hogy mi van..? Ez hatásos lehet az újra, feature-ökre éhes trendiekre, de rám pont ellenkezőleg hat.
(#227) stopperos Nem az XP felületével van a problémám, amit linkeltél megvan, és még több másik is. De mégis maradtam a kék Lunánál.
(#228) King Unique Ha elfogadnám a metrot akkor a M$ győzne, azaz legyőzne. Sosem fogadom el amit rám akarnak erőszakolni, (google plus detto) pláne ha nem tartom működésben sem jónak és még ilyen csúnya is. Ellenérzést vált ki belőlem, látni sem akarom, de nem is fogom - legalábbis az én monitoromon "élőben" nem. Magad is feltételezted, előfordulhat, hogy néha előjön a Metro. Nekem emiatt már eleve elfogadhatatlan a win8. A M$ nem hajlandó kiktathatóvá tenni, hát akkor nem kell. Talán a 9.. bár én ezek után már annyira sem tartom ezt a céget, mint eddig. Nem kell kipróbálnom sem a Linuxot, sem a 7/8-at. Olvastam róla, láttam képeket, videót róla, nem tetszik. Felőlem adhatnak 100GB ingyen tárhelyet is, ha egyszer nincs rá szükségem. Nem bízom az adataimat rájuk és macerás is neten feltöltögetni 1Mbittel. Nem csak nekem nem tetszik a 8, sokaknak. Akik szintén elfogadnák, ha választható lenne a felület már telepítéskor. Az adware-t legfeljebb utólag törölném, vagy legalább az ikonjait, de a metro erőltetése nagy hiba volt.
A pingvinnel kapcsolatban: jó, titeket nem zavar. De mi lenne, ha nem pingvin lenne, hanem pl. ez?
Kinek mi a zavaró - nekem már a pingvin is az. Hülyén néz ki. OS-nek jobb lenne nem állatos logó, mert van aki épp nem szereti azt az állatot annyira, hogy mindenütt az vigyorogjon rá.
Az ilyen XP skinek meg egyáltalán nem jók. Vagy legyen tökéletes XP másolat, vagy nincs semmi értelme. -
ceia
őstag
(#214) Tamás88 Nekem akkor is zavaros lenne ha nem a jól áttekinthető betűjeles meghajtók lennének. (van C,D,E,F, G optikai, R ramdrive) A win 98 óta nem használtam a parancssort, XP-n nekem nem kellett. DOS-t anno használtam és szerettem, de az megint más. Mondjuk ott sem magát a parancssort használtam, hanem NC-t, amivel szerkesztettem az autoexec.bat-ot és config.sys-t. Én nem tanultam az iskolában számítógépezést. Volt valami gép, de ahogy jött, el is zárták, nehogy valami baja legyen
A hülye nevek alatt a Linuxos felhasználói programok nevét értem, elég buta neveket adnak nekik. A Windowsos programnevek sokkal jobbak, értelmes angol szavak. Az Excel gondolom azért nem E betűs, amiért az XP, ami valójában ExperienceAz én startmenüm azért jobban tetszik, mint ez a 8-as. Az a babakék kijelölés amivel a menüben mozogsz (és a gombokon is olyan van) nagyon taszító, nézd meg az XP-é mennyivel szebb és csak szegélyezi a gombot körben, amelyik felett az egér van, azon meg szép narancs színű. Na jó, a slideren itt is babakék van, de azt utálom is az XP-ben.
A 8 semmiképpen sem kéne, túlságosan elijesztettek tőle a metroval. Félnék, hogy előugrik valahonnan! Ha csak 1x meglátnám a monitoromon, úgyis leszedném. Linuxos oldalakon biztos akadnak pingvinek! Nem próbáltam, de sokat olvastam róla és megnéztem a distrowatch-on jópárat.(#215) CPT.Pirk Nekem eléggé furcsa, ha nem lenne ott a KDE logó meg a konsole, azt hinném, ez már a Win9
csomagkezelő / szoftverközpont hát ez sem hangzik túl jól. Úgy hangzik, hogy nagyon be vagy határolva, honnan szerezhetsz programokat. Windowson a neten akárhol kinézhetem magamnak, letöltöm, és telepítem. Ez szabadabbnak tűnik, nem? A harmadik képeden is eléggé fura az a desktop. Mitől? Bal alsó sarokban a /home/live felirat azon a .. gombon(?). Az ablakán: minek a fül? Minek a zöld pipa? És a grafikusok már megint: szürke háttéren azok a szürke mappák, gombok, alig látszanak, az ablakkezelő gombok meg már túl minimálok, legalább színesek lennének.. A második képről inkább nem is írok semmit, de borzalmasan néz ki.
(#221) King Unique Azt azért biztos meg lehetne oldani, hogy telepítéskor választhassak: metro vagy desktop (utóbbi esetben sose lássak metrot!), kell-e Store, kell-e OneDrive, van-e Xbox-om, mert ha nincs, arról sem kell semmi. Én ezekre gondoltam, ha nem kellenek, miért erőltetik a gépemre? Miért foglalja a tárhelyet, és több fájlt kell ellenőrizni a védelmi programoknak scan-eléskor. Az érintőképernyőérzékelés meg ki tudja, jól fog-e működni? Már előre látom: érintőképernyőm van, de mindig desktopra rak -és vica versa.. Ha már nem lehet XP, most még nem tudom mi lesz. Mindenképpen marad második OS-nek, már csak a régi játékok miatt is. De hogy mivel netezek majd, az jó kérdés. Nem zárom ki a Linuxot, de túl idegen, és nem láttam még nekem tetsző felületet. 8 semmiképpen, nem látom biztosítottnak, hogy sose lássak a monitoromon metrot - és ehhez nagyon ragaszkodom. Pedig jobban néz ki, mint a 7. Talán a 7 simple témával vagy valami skinnel, plusz külön startmenü programmal.. de még az is kevés, túl sok ami nem tetszik benne. (még a balra néző ikonjai sem!) Jó nagy meló lenne számomra elfogadhatóvá tenni.
-
ceia
őstag
(#210) King Unique Nekem tényleg csúnya a 7, viszolygok a designjától. Nem barátságos, otthonos, hanem hivatali, irodai kinézetű. Persze tudom, hogy sokaknak pont emiatt tetszik. Puritán XP? Vegyük pl. a tálcát: a 7-é csak egy sötét ráadásul túl vastag sáv, a tetején egy világos csíkkal. A tray ikonok dettó: XP grafika, 7 piktogramm. Ennyit a puritánságról. Win 8: Metro és egyéb dolgokat meg nem kötelező használni Tehát mindegy, mennyi szeméttel rakják tele a rendszert? Nem kötelező, de minek oda, ha nem kell? Ne települjön, legyen választható. Az én pici startmenümből is minden elérhető - ami nem kesze-kusza, ha a user átszerkeszti ahogy akarja, nem korlátoltan, mint a 8-nál.. Próbálj ilyet csinálni
Én nem csak kikapcsolásra használom, ott van minden olyan program, amit nem használok gyakran. Csak a naponta használtak ikonjai vannak a desktopon, nem szemetelem tele. Ami szerinted abszurd: így gondolom, így látom. Nem adok ki 27 ezret egy minden szempontból csalódás 7-ért, és a metrotól elborzadok, ha meglátom. Én nem nem akarok új rendszert, akarnék, csak nem ilyet. Tudom, hogy bármeddig nem használhatom az XP-t. Második OS-ként viszont maradni fog még sokáig, addig, amíg szükségem lesz rá a régi játékok miatt. (sok a bepótolnivalóm) A Linux meg úgy rossz, ahogy van, a mappának titulált meghajtók, a konzolozás, csomagokból telepítés, hülye program nevek, idióta pingvin mindenütt, és hiába van száz disztró, ha egyik sem igazán szép. (a Linux világában a coderek egyben a garfikusok is..?
)
(#211) Ed3r_X_ Nyolcezret megérne a 7, a 8 még egyet sem.
Egyszerűbb, átláthatóbb a 7? Na ez érdekes. Mindenkit az eye-candy fog meg, és hogy modernebb, újabb. Ha drága kütyüket dugdosol rá a PC-re, (smart teló, fényképező, MP3 lejátszó) vagy erős géped van, akkor tényleg jobb - de kis gépre, csak netezni, régebbi játékokkal játszani felesleges pénzkidobás.
-
ceia
őstag
válasz
stopperos #207 üzenetére
Mindenképpen pozitív, bár nem hiszem hogy meg lehet oldani a 100% kompatibilitást. Arról gondoskodott a M$..
(#202) Tamás88 Na, akkor van már egy. De ezt pont a M$ adta ki, szóval nem olyan nagy csoda.. bárcsak a Midtown Madness is ilyen lenne! De az még XP-n sem megy, pedig nagyon szerettem csak úgy krúzolni Chicagoban
-
ceia
őstag
(#203) CPT.Pirk Hát nem, én csak egy átlag user vagyok, bár abból a fanatikus verzió, vagyis egy év alatt 4 évet gépezek
(másokhoz viszonyítva) Nekem sem okozott gondot a frissítés hiánya. Az a véleményem, hogy az vagy sikerül, vagy nem, ez sokmindentől függ. Van akinek jó marad a rendszere, van akinek nem. Én nem kísérletezem. Mivel több éves tapasztalatom, hogy anélkül biztosan jó marad a rendszer (meg még kell hozzá pár dolog) ezért maradok ennél - most már pláne, hiszen nem is lehet frissíteni. (engem nem érint a dolog
) A 7-nél már jobban megoldották, de jópár év eltelt, ők is fejlődtek valamit. (sajnos a design részleg visszafelé) Azt nem gondolod komolyan, hogy te bármit másokra gondolva teszel? Senki sem ilyen - ez is több éves tapasztalatom, sajnos testben már nem vagyok olyan fiatal, mint lélekben.
(#206) Jégkokó Nekem nem a 7/8 kezelése okozna problémát (megélnék közben pár infarktust, de azért menne
) hanem a 7 nagyon csúnya szegény, nem bírná a szemem és a gyomrom sem. A 8 meg tényleg kukábavaló digitális szemét, ez a véleményem róla. Ha telepítéskor választani lehetne metro / desktop között, lenne normális start menü, nem lenne store, one drive, xbox.. és egyéb reklámok* akkor (talán) jobb lenne, mint a 7 és talán elfogadható lenne számomra is. Desktop módban jobb lett a GUI, kár, hogy elrontották az egészet a mobil/érintőképernyő anomáliával.
Nekem az XP is stabil, nincsenek fekete képernyők (?) az új hardverek meg nem érdekelnek, még sokáig marad a mostani gépem. (nincs smart mobilom, kamerám, mp3 lejátszóm.. stb. -nem is lesznek, csak pendriveom van, de azt tudja az XP is)* Nem az IE miatt kellett volna a M$-ot elővenni, az jó, hiszen különben mivel tölthettünk volna le másik rendeset? (Firefoxot..) Hanem ezek miatt! OS-be ilyen hazamutató dolgok? Ajánlják a weboldalukon, az első IE elindításakor. Onnantól tudod, ha érdekel, rámész a dologra, installálod tőlük és mehet. De beépíteni ezeket az OS-be, na ez inkább támadható kéne legyen.
-
ceia
őstag
(#195) CPT.Pirk Nem adtam ki soha semmilyen shell parancsot DOS/Win98 óta. Azt sem tudom, mire való amit írtál. (azt gondolom, hogy internet elérésével kapcsolatos) Nem iszom, nem dohányzom, édesség annál inkább
De van annyi pénzem, hogy vehetnék 7-et pl. csak annyira rossz, hogy nem adnék ki rá 10 rugót sem. Nem netbankolok és nem Minecraftozok. (béna játék) Nem okozott semmit az SP3 frissítéseinek telepítése, mert nem volt ilyen. Sosem frissítettem még az XP-t, telepítés után azonnal letiltom. Nem járok xxx oldalakra, nem érdekel. És hülyeségekere én sem kattintok
(#196) Jégkokó Én azért mégis teljesen másnak látom.. a 7 csúnya. A 8 ablakok tetszenek, de nem merném mondani, hogy az egész desktop kinézete tetszik, nem láttam még mindent. (csúszkát a hangerőhöz pl.) Az meg nem igaz, hogy teljesen meg lehet szabadulni a metrotól. Valamikor, ha csak néha is, látnám - és ez már elég ahhoz, hogy ne kelljen a 8. Kaparnám a földet, ha azt látnám, hogy ilyen rusnyaságra adtam ki pénzt.
még egyes nagyon régi programokat is mindenféle patch nélkül is képesek futtatni nem ugy mint az xp Ne is haragudj, de ezen csak mosolyogni tudok. Közismerten még kevésbé kompatibilisek visszafelé, mint az XP. Na ez is baj. Érdekes, az Apple-nél megoldják.(#197) VIPowER +1
Remélem, tetszikGrat a gépedhez, komolyan jó látni a sok NASA gép között!
-
ceia
őstag
(#193) Tamás88 Nekem is SP3, (bár én nem érzem lassúnak, igaz, régen volt már SP2-m) és azt nem engedem frissíteni. Sok helyen olvastam, hogy a frissítés lelassította az XP-t. Ha nekem 3,5 éve jól működik, akkor lehet benne valami, nem? Én nem kockáztatok, ahogy írtam első a működés, aztán a biztonság.
(#194) Iscariah Nem annyira bonyolult annak, aki már tudja. (így nézve semmi sem bonyolult)
-
ceia
őstag
(#180) Iscariah De bizony utánaolvastam, mert egy időben engem is érdekelt. De rájöttem, hogy nem nekem való. Semmi sem szimpatikus benne a működésétől a felületéig. És igenis bonyolult. Mert konzol nélkül úgysem úszod meg, ahhoz pedig már fórumokat kell olvasni. Az XP-hez nem kell parancssorozni, és fórumozni sem, hogy használni tudd.
(#181) CPT.Pirk 2001-től? Bevallom, az XP volt az első, amit megvettem. Azt hittem, az XP után egy mégjobb OS jön, mivel addig így volt - de tévedtem. A 7 nem tetszik, a 8 meg pláne. Lenne pénzem rá, de ilyen förmedvényekre nem szívesen adnék ki, pláne ennyit. Az XP abszolúte megérte: tetszik, és milyen sokáig használhatom! Vannak, akiknek 27000ft túl sok egy OS-re, mikor ott van a már megvett XP, ami még mindig működik, tudja, amire kell. Milyen netezés áráról beszélsz? Nekem havi 2900ft - ez már azt jelenti, hogy van itt pénz?? Napi 96! ft a net. Vagy ezt kéne félreraknia valakinek, és nem használni addig a netet amíg össze nem jön egy win7-re való? De miért félsz annyira a botnetektől, meg mások XP-jétől, hiszen a TE rendszered biztonságos!?
A frissítést pedig azért nem engedem, mert az tönkretenné a jó rendszerem. Nekem ez a fontossági sorrend: Jó működés - Kellemes felület - Biztonság. Ez van. Ez csak a PC-m, amin nem dolgozom, csak netezek, tv-t nézek!, zenét hallgatok és játszom.(#182) arnyekxxx Figyelj, ha komolyan gondolod, támaszd alá az érved: Konkrétan milyen veszélyt jelent rám nézve az XP használata, sőt, a frissítetlen
XP használata? Csak egyet mondj, megcáfolom azt, hogy az veszély számomra! De ne a bizonyíthatatlan botnetet.. persze ha tudsz egy programról ami kimutatja, jöhet, és aztán mellékelem az eredményt!
(#183) peti_s Ott a pont!
(#188) VIPowER Természetesen van naprakész védelmem, azt rendszeresen frissítem! Comodo tűzfal, Avira antivírus, és MBAM scan is hetente - plusz minden letöltött futtathatót megnézek a Virustotalon. Ami nem egyértelműen tiszta vagy false positive, törlöm le.
-
ceia
őstag
válasz
CPT.Pirk #178 üzenetére
Ejnye, csak ne diszkrimináljunk! Mi van azokkal, akik nem tudnak megvenni egy Win7-et, pláne a hozzá szükséges új gépet? A Linux pedig túl bonyolult neki? Akkor az ne netezzen, ugye? Az önzés szó inkább rád illik. Van pénzed jó gépre, mindig a legújabb OS-re, és ezért azt hiszed, tiéd a net? Ahogy írtam, a M$ tehetne ez ügyben sokat, de csak papol a biztonságról, valójában csak a bevétel érdekli. Az pedig, hogy nem hiszel nekem, a te bajod. Biztos hazudozok a gépemről, mert az nagyon megéri nekem..
(#177) arnyekxxx Bizonyítsd be, hogy botnetes a gépem, különben ez csak a "fekete ember" szintjén van.. tudod, aki elvisz ha rossz vagy
-
ceia
őstag
válasz
tothmaxy182 #173 üzenetére
SP3-ként települő XP-m van amit nem frissítek, plusz jól átnéztem a gpedit.msc-t és services.msc-t.. meg még pár apróság. De ahogy írtam, az a lényeg, hogy ki-ki legyen elégedett azzal, amit használ és a szegényes felületi opcióit leszámítva én elégedett vagyok az XP-vel. Teszi a dolgát. A Linux eleve nem jó nekem, mert játszom is. Eddig összesen két! embert ismerek személyesen, aki használ Linuxot
(#174) CPT.Pirk Ha egyszer bármi hátrányát tapasztalom, és botnetet sejtek a dolog mögött, ígérem, átgondolom a dolgot
-
ceia
őstag
A hardverek még gyorsabban elavulnak. Szerintem már az én gépemre is hízelgő az alapgép jelző. De volt majdnem ugyanolyan gépem is mint a tiéd, csak kicsit szerényebb volt: 2.6GHz, csak HDD, alaplapi vga! és nekem jól ment rajta a net
(#171) CPT.Pirk Dehogynem, csak az OS használat nem egy olyan kategória, amiben érvekkel kéne meggyőzni valakit. Az a lényeg, hogy tetszen, és legyek vele elégedett.
-
ceia
őstag
Elavult az, ami már nem felel meg a mai elvárásoknak. Ez általánosságban igaz az XP-re. De ha mindent* tud amit én elvárok tőle, azaz megfelel az elvárásaimnak, akkor számomra nem alvult. A 7/8 nem hozott semmi olyat, amire szükségem lenne - sőt, inkább olyanokat, amire nem. (főleg a 8)
*a felület konfigurálhatósága lehetne jobb is, de ebben a 7/8 sem hozott lényegi változást. -
ceia
őstag
Én csak nézek, miket tudnak egyesek összehordani az XP-ről.. Csak mert nekem az van (pro sp3, 2GB rammal, eléggé alapszintű gépen), és jelentem: nem lassú (a boot sem), nem szokott öszeomlani, nem húzom fel félévente (a jelenlegi 3,5 éve fent van), pedig netezek is vele, a Firefox 26.0 tökéletesen megy rajta akár 15 tabbal is, a Youtube videók is HD-ben, szóval minden klappol. Ha valakinek gondjai vannak vele, az user error! Komolyan mondom, ilyenkor arra gondolok, hogy legjobb lenne egy videót feltenni róla a YT-ra, a bootolástól kezdve a HD videókig megmutatni mindent, és odadörgölni az ilyen illetőknek, hogy akkor ez mi..? De sajnos nincs megfelelő kamerám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Assetto Corsa Competizione
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest