- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Teljesítménygondok, tekerte vinyót, procit - magas hardverigény, driver hiány stb...igaz SP2-vel már stabil volt, de azért volt vele sokaknál szívás. 8-nál meg mi a gond, főleg a felület (metro mizéria), mikor nem az az egyetlen ahol használni lehet, ott a desktop is. Persze, akadt kis driver gond itt is, de orvosolták javarészt.
ceia: írtad, neked nincs semmi olyan igényed, amihez új OS kéne.
Tehát akkor marad 2 lehetőség:- használod továbbra is XP-t, ha tudatos vagy minden téren és odafigyelsz kiegészítő védelmekre, egy ideig nem lesz gond, bár ki tudja milyen ütemben használják ki gyengeségeit a vírusírók. PC World áprilisi számában van egy jó leírás XP-hez, MS saját szoftvere az EMET, vagy programok virtuális futtatása (Sandboxie) se hülyeség. AV közül néhány meglepően sokáig támogatja, pl. Webroot (2019-ig), azt használom én is, jó kis védelem, de lyukas oprendszert nyilván az se tud 100%-osan megvédeni.
- dualboot: ha jövőben akarsz komolyabb dolgokat is csinálni gépeden, v biztosra akarsz menni védelem terén és nem az előbbi pont macerás XP foltozásaival időt tölteni. Raksz XP mellé Linuxot, de, ha nem tetszik, akkor 7/8/..9, és tudsz nosztalgiázni. Nekem is egyik laptomon van 7 / 8.1, meghagytam előbbit, mert lusta voltam róla mindent áttelepíteni, meg tesztelgetni, egyéb funkciókra is jó a több rendszer, illetve nem upgrade-eltem, hanem külön licenszem van mind2-re, szóval azért is. Manapság sokx inkább 8.1-et használom és nem hiányzik a 7-es különösebben, de azért jó, h ott van az is és tudom továbbra is használni.
Neked is járható út lenne ez, mert lemondani úgyse akarsz te a kis drágasárodról
, de ha tudnád továbbra is használni másik rendszer mellett, az gondolom jó lenne. Persze, ha van elég hely vinyón, elég lenne hozzá vasad, de mondtad, h vétel, gépbővítés sem lenne megoldhatatlan.
-
King Unique
titán
Általánosságban ez egy bizonyos fokig igaz, de ceia esetében, azért kicsit másról is szó van, ha követted a fejleményeket.
Azért a gépbővítés + pénzkiadás egy idő után szükséges, érthető, persze nem kell minden 3. évben (annyi az IT-konfig elavulása), de sokan XP-vel 6-10 éves konfigokat használnak, akkor meg mire számítanak... Persze, de jó lenne, ha nem kéne semmiért se fizetni, még a legótvarabb gépen is elmenne minden, csak sajna ez a fajta mentalitás nem mindig kivitelezhető. De nem csak MS, nagyon sok gyártó emeli az új kiadásoknál a hardverkövetelményeket, ami egy bizonyos fokig érhető, azon túl meg direkt csinálják, h rákényszerítsenek a vásárlásra, de ez egyáltalán nem új keletű dolog manapság, sőt. A Win 8 Core verzió meg nem drágább, mint a sima Win 7 HP, sőt utóbbiból a Professional / Ultimate verziók ára volt pofátlanul húzós. Nem beszélve a különféle diák és MSDNAA kedvezményekről, mert manapság egyre többen járnak felsőoktatásba. Másik oldalról meg sokan alapból virágbolti verziót raknak fel, szal szerintem nem az OS beszerzése itt a fő probléma.
Akár bevonhatták volna usereket jobban, az igaz, de sokan pusztán a Metro felvetésére elutasítóan reagáltak volna, márpedig hagyományos desktop felületet már nem nagyon volt hova cicomázni normális keretek között, kicsit muszály volt újítani más téren, h a 7-es tulajokat is késztessék a váltásra, mert ha egy 7 klón csinálnak, akkor meg azért nem váltanak. Illetve, amit pedzegettem, h mezei home user nem lát át mindent objektíven, főleg egy számára merőben új koncepciónál, ha rajtuk múlt volna, 8 néven XP 2, v 7-es klón lett volna kiadva.
Ennél a "W8 kinézete, kezelése" dolognál, előbbi része valóban szubjektív, kinek mi tetszik, második viszont nagyon el van túlozva, mert aki egy 7-es után leül elé, elsőre talán kicsit megilletődik, de kinek 1.2 délután, kinek pár óra, de alap dolgokat bőven összerakja magától. Főleg a 8.1 Update 1 óta, ami akkora visszafejlesztés, szamárvezető lett, mint a huzat a sok elégedetlenkedő miatt, h akinek még ezután is akkora gondot okoz a rendszer kezelése, azt , némi túlzással, de jobb, ha nem jellemezzük...
Olvastam másik topikba, h neked kikapcsolásal akadt gondod elsőre siam Win8-on, de hát arra van google, v a jól bevált Alt+F4. Igaz Charms Bar azért adja magát beállításoknál, de sima 8-nál még fogjuk rá, h gond volt.(#245) Tamás88 : az meg a másik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mint irtam nem tegnap derult ki, hogy vege az xp korszaknak, lehetett volna felretenni pl. egy Brazos apu_s gepre, az nem egy hatalmas kiadas ha elore gondolkodnak. Mint irtam, az internet sincs ingyen, szoval valamit csak lehet felretenni. Autot is ugy cserelunk, hogy felreteszunk ra...
Amit tovabbiakban irtal az monjuk hogy okes, de az eredmenye megis erint minket, pl. ha a mi netbankunkat donti be a botnet. XP alatt semmi nem ved a hulye felhasznalotol, a tobbinel legalabb ott az uac, amit azert csak nem kapcsol ki mindenki, foleg nem a total hozza nem ertok, akiknek a leginkabb szuksege van ra.
Ceia_val meg pl. azert van bajom, mert meg az sp3 frissiteseit se engedi telepulni.
-
Jégkokó
veterán
Hát azért nem feltétlenül ez lehet az egyetlen oka annak, hogy sokan nem váltanak xp ről.Nekem is van olyan kolegám aki szerint az xp az állat mert a win 7 tökre szar szerinte és nem futtattja normálisan a programjait, de amikor rákérdezek, hogy milyen programokat arra már nem tud válaszolni. Egyébbként meg nemakkora összeg a gép pár évenkénti fejlesztése, manapság 20-30 ezer ből már lehet simán komplet olyan gépet venni ami simán viszi a win 7 et is.
-
Toncsi
aktív tag
támogató jegy?
Egyes iskolákban egy normális szülői értekezletet nem lehet megtartani, mert a szülők fele nem ér rá/szarik az egészbe, szerinted ott mennyien támogatnák az iskolát?Jelenleg ott tartunk, hogy nincs takarítónő fél éve az iskolában, délutánonként felváltva az osztályok maradnak bent takarítani. EÜ dolgokra a dolgozók dobnak össze pénzt...
-
sanzi89
addikt
Van támogató bál, iskolai alapítvány, egyéb rendezvények, adó 1%-ot lehet felajánlani, stb, stb, stb. Így is lehúzzuk sokszor a szülőket - fénymásolásra/nyomtatásra, versenyekre költségek, stb - egy elvileg állami finanszírozású intézményben. Többre egyszerűen nincs pofánk, így is drasztikusan megnőttek a szülők költségei az elmúlt bő 1 évben, mióta nincs önrendelkezési joga az iskolának.
És ne haragudj meg, de ezt úgy gondolom kívülről nem lehet objektívan megítélni. Plusz ami működött egy adott városban, egy szülői bázissal, az lehet, hogy csúfos kudarc lesz máshol. Erre nincs tuti recept. Van ahol a szülő vállalkozásának meg se kottyan pár százezret felajánlani az iskolának, van ahol a gyerek nem vesz öltönyt ballagásra. -
sanzi89
addikt
Alapból hibás a nézőpontod. Lehet céges selejtezés, lehet aprón meg akárhol csemegézni, de miután az iskola nem rendelkezik 1Ft-tal sem, az informatikai beszerzés pedig központilag tiltva van - egyébként is csak közbeszerzési forrásokból lehetne vásárolni, mindenki tudja milyen ár/érték arányú cégektől - addig az állami iskolákban gyakorlatilag mindenki verheti a seggét a földhöz. Ezerszer bagatellebb dolgokra nincs pénz - pár ezer forintos pecsét, év végén a kimagasló diákoknak pár ezerért könyv - nemhogy több százezerért, esetleg milliókért lecserélni komplett géptermek gépeit.
-
sirály12
őstag
Pedig elhiheted, hogy így van.
Nagyon sok iskolának és egyéb intézménynek, csak álom egy olyan géppark amit felsoroltál!
Például a hivatalokban máig dos-os progikat is használnak!Nagyon nem mindegy az ország melyik részén él az ember! Sajnos!
Szerk.: A win dominanciával kapcsolatban: Ebben egyet értek veled. Jobban kellene szorgalmazni az egyéb, nem Microsoft rendszerek terjedését, tanítását. De mit vársz akkor, ha nagyon sok vagy inkább úgy mondanám a legtöbb számítástechnika tanár sem tudna a linuxal mit kezdeni? Ez szintén tapasztalat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest