- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
vittorio7
őstag
válasz
sirály12 #128 üzenetére
Én itt: Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet Fiumei út 17. (Budapest)
Láttam olyan PC-t idén februárban, aminek a crt monitorán ez a kijelző védő szerepelt: Microsoft windows 2000
Nem tudom, mi lakozhatott a ház belsejében, de brutál hangos volt. És nem hinném, hogy i3.
Rákérdeztem állítólag sok ilyen gépük van.
-
peti_s
addikt
válasz
sirály12 #128 üzenetére
Akkor ez rossz szervezés. A volt sulimban a P3kat hulladékfeldolgozóba vitték, a CeleronD-k is sztem hasonló sorsra jutottak. Emlékszem rá, hogy még a P3kkal a számtech tanár végigkérdezte a sulikat h kell-e nekik, mindenki azt mondta h nem, nekik már ennél jobb van. Ezután a diákok, tanárok azt vihettek el belőlük amit akartak, utána ment a hulladékfeldolgozóba. Amúgy itt hardveraprón, meg vaterán is találni céges selejtezéseket, nagyon olcsón össze lehet dobni ezeknél sokkal jobb gépet. Nekem is a polcomon van egy E2200, és egy E3200 nem használom őket semmire, eladni meg nem éri meg, mert csak olyan olcsón lehetne.
-
peti_s
addikt
válasz
sirály12 #120 üzenetére
2004ben ahova én jártam utoljára általánosba már csak XP-s gép volt. Nem voltak erőgépek, de mindegyiken XP ment. Középsulimban 2007ig Windows 2000 volt P3 800 MHz-el, utána CeleronD CPU, 512 MB RAM és XP volt, ennek a felét 4 éve lecserélték szintén XP-s laptopokra, 2 GB RAM, C2D CPU, majd 1 évvel később cserélték le az összeset ami legalább 40-50 gépet jelent W7-s E7500-s processzorú gépekre. Asszem 4 GB RAM-al, 64 bites már. Mindenhol virít a gépeken a pályázatos matrica. Ezek után nem hiszem, h sok sulira jellemző lenne az az állapot. Fősulin ilyen C2D gépeket már leselejteznének, i5 2500, Q9300-k vannak W7 Enterprise-al. Másik fősulin 3 éve Pentium D 945-s gépeket selejteztek le.
Másfelől, undorítónak tartom ezt a Windows dominanciát az oktatási intézményekben, az ilyen helyeken pont az ingyenes Linux kezelését kéne tanítani, ha meg vki nem él az így megszerzett tudásával az használjon Windowst. -
BonFire
veterán
válasz
sirály12 #111 üzenetére
„de persze számítógépekre senki nem adna a sulinak pénzt! És azt hozzá kell tennem, a suli a csőd közelében lavírozik minden évben, és a környéken lévő többi iskola sem jobb ilyen szempontból.
A kérdésem: Mire is tegyenek win7-et, vagy 8-at?”Ha egyházi az iskola (mint ma a legtöbb), akkor kérjenek az Úrtól, ő majd ád!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sirály12 #111 üzenetére
Ezekkel a gépekkel mit tanítanak? Mi fut még el rajtuk aminek van valami haszna is?
Mondjuk egy bash terminál használatot el tudok képzelni rajtuk, arra még teljesen jók és az legalább hasznos is, nekünk is tananyag volt fősulin egy félév erejéig. Mint ahogy az én időmben a dos parancsokat tanították általánosban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest