- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Amíg XP-t használtam, nekem sem jött be a 7nek ez az újítása. Még mielőtt feltettem a 7-t, utánanéztem h lehet visszaalakítani olyanra mint XP alatt volt, mert vissza lehet. De amint feltettem a 7-t, és elkezdtem használni, rájöttem hogy sokkal jobb így, nem össze-vissza vannak a tálcán a megnyitott alkalmazások, hanem csoportosítva, rendezetten. Egy videó sosem u.az mint mondjuk 1 hétig használni egy OS-t. A W8tól én is idegenkedek, de ma már inkább használnék Vistát, vagy 7-t mint XP-t.
-
peti_s
addikt
válasz
King Unique #273 üzenetére
SP2-vel lényegében u.az mint a 7. Vistával is driver gondok voltak, u.úgy mint 8al. A teljesítmény gondoknál amit mondasz, az a meghajtó indexelés volt, meg kellett várni amíg végigmegy, nem egy állandó probléma volt, az igazat megvallva én soha észre nem vettem h megy. Családban van Vistás gép, a kezdetektől, semmi gond nem volt vele sem teljesítmény alapján, sem stabilitás miatt. A 8nál meg majdnem minden kritika a kezelőfelületet érinti, nem lehet egy lapon említeni a 2-t.
-
peti_s
addikt
válasz
King Unique #271 üzenetére
Áruld már el lsz, a Vistával mért volt több gond? Ott a kezelőfelületet senki sem ócsárolta, sőt egy halom XP tulaj mindenféle Vista témákat vadászott a gépére. Most pedig SP2vel van olyan jó mint a W7.
-
peti_s
addikt
válasz
King Unique #242 üzenetére
Tök másról van szó. Azok akik nem hajlandóak használni a 8-t, nem az van velük h otthon megvan nekik mert ajándékba megkapták, hanem elvárják az XP-t használóktól h vegyenek új gépet, és vegyék meg hozzá még 1 valag pénzért a W8-t. Erre nem hajlandóak. (Én sem lennék az.)
A második kör, h sokan W7ről nem hajlandóak váltani, mert 1 minek, 2 többek között engem is nagyon ki tud készíteni a W8 kinézete, kezelése. A MS is belátta h bukás a W8, ezért jött a 8.1, jön vissza a start menü úgy ahogy, az idegbeteg Steve-nek csát mondtak, és nézd meg hány %-s részesedéssel bír az OS-k piacán. Tegyük azért azt is hozzá, h sok laptopon már csak a W8 megy, így aki ott W7-t használna, nem tud, tehát a valós W8 felhasználók száma még kevesebb lenne. Amúgy ott van a 7, nem tudom h emlékszel-e rá, abba bevonták a felhasználókat, h miket szeretnének, és jó pár ilyen ötlet meg is valósult, lényegében nem igen lehet kivetni valót találni rajta, nekem egyedül az egy szinttel feljebb gomb hiányzik. Ezután saját ötletüket rákényszerítik a népre, pont egy olyan OS után aminek a fejlesztési ötletetelésébe először beleszóltak a felhasználók is. Mégis mire gondoltak, h ők jobban tudják mi kell a felhasználóknak? -
peti_s
addikt
Ezek az emberek nem értenek a gépekhez, ezért általában újban gondolkoznak. (Ne lehessen átvágni őket használttal.) Az pedig többe kerül, + az új Windows, persze abból is 8 ami kezelőfelületileg úgy szar ahogy van, főleg egy olyan embernek aki az XP-t megszokta, ismerte, és semmi kedve nincs egy teljesen új felületet megtanulni használni. És mivel tudja többre használni mint az XP-t? Semmivel. Akinek már oka volt váltani, pl. vmit nem tudott XP alatt megcsinálni, váltott.
(#186) arnyekxxx, jelenleg ez pár embernek még elég. Ha majd nem lesz elég, gondolom váltanak.
(#187) CPT.Pirk, ezek az emberek nem tudnak erről. Honnan tudnának? Nem érdekli őket, nem foglalkoznak vele. Fel sem merül bennük, h mert régebbi gépük van, vmivel nagyobb veszélynek vannak kitéve. De, mint már előző hsz-mben kifejtettem, alig nagyobb ez a veszély, sokkal nagyobb gond az h ha idióták, akik minden szarra rákattintanak. Mert amit így bekapnak XP alatt, azt szintúgy Vista és W7 alatt is.
-
peti_s
addikt
válasz
CPT.Pirk #181 üzenetére
Ezzel az a baj, h nem veszed észre, h nem azért nem váltanak az emberek XPről mert idióták, és nem értik meg h váltaniuk kell, hanem mert azt tapasztalják h az nekik elég. Jó ez így nem teljesen igaz, én is hallom innen onnan, hogy nincs pénz újabbra, 512 MB RAM-on pedig nem fut újabb Windows használhatóan. Amúgy amíg volt támogatása az XPnek u.úgy voltak botnetek, ezzel h most nincs, nagy változás nem történt. Ha pedig senki sem használna XP-t, akkor megoldanák h a 7-t támadják, és jönnének az okosok h váltsunk 8-ra. 8-ra meg az életben nem váltanék, olyan ótvar ronda, és számomra idegesítő h pl. egy haveromat kellett felhívnom amikor nálam volt egy 8-s laptop, h hogyan kell kikapcsolni.......
XP-ről való váltás esetén meg ott van az új gép ára, ami megint nem 1-2 Ft. Sok embernek a számítógép nem ér ennyit, nem ül mindenki a gépe előtt órákat, van aki csak mondjuk negyed órát. De tovább folytatva, azon ismerőseim akik az XPvel szívtak, feltelepítettek mindenféle toolbarokat, azt a pendriveon terjedő vírust is beszívták, azok u.ezt megcsinálták Vista, és W7 alatt is. Egy jól szervezett támadás ellen az XP biztosan kevesebbet nyújt, de ilyennek mi nem vagyunk kiszemelt áldozatai. Azok akik gépe zombi lesz, pedig kizárólag a saját hibájuk során érik el, feltelepítenek vmi olyan programot amit nem kéne, rákattintanak vmi olyanra amire nem kéne. Elég megnézni FB-n, h terjednek azok a kattintós spam-vírus szerű idiótaságok. Sosem lesz az összes ember ilyen szempontból tájékozott, így mindig megmarad a kockázat. Az intelligens net, és számítógép használat, pedig tényleg rengeteget számít, főleg ha mellette van vmi kiegészítő védelem is. Ha mindenképp ellenséget keresel magadnak, akkor nem az XP az, hanem az idióta felhasználók. -
peti_s
addikt
Végigjártam a ranglétrát Win95-től kezdve, és az volt a legtöbb dologban jó. Egyszer sem volt kékhalál, nem fagyott be, nem voltak driver gondok, stabil volt, pont úgy működött ahogy kellett neki. Középsuliban, azokon az ótvar gépeken, 128 MB RAM-al is használhatóan ment, nem volt lassú. Anyám gépén 2004től 2010ig az volt, 256 MB RAM-al, P3 CPUval teljesen használható volt, youtube videókra is. A biztonsági teszteken pedig jobb mint az XP, és ha jól rémlik akkoriban 2007 körül amikor kellett a propaganda az XPről való váltásnak, a Vistát is elverte. Had ne soroljam fel hol használtam az összes többi rendszert.
(#133) sanzi89, középsulimban nálunk is ez volt. Semmi fejlesztésre nem volt pénz. Mit talált ki erre a suli, bevezették a támogató jegyeket. Meg lehetett szavazni mit újítsanak fel (amikre a diákok, szülők is panaszkodtak h rossz), és arra a tanulók szülei 2000, 3000, 5000 Ftkat ajánlhattak fel. Összejött ebből egy egész jó összeg, és megcsinálták. A mai világban azért ne mondja azt senki, h több millió egy ennél jobb géppark. Annyira ótvar gépeket sorolt fel sirály12, aminél már ingyen elvihető részekben jobbat találni lassan apródon, vagy akár itt PH!-n. Akkor sem lesznek sokkal előrébb, de előrébb lennének. Egy 775-s gép amúgy 25Kból kijön.
-
peti_s
addikt
válasz
sirály12 #128 üzenetére
Akkor ez rossz szervezés. A volt sulimban a P3kat hulladékfeldolgozóba vitték, a CeleronD-k is sztem hasonló sorsra jutottak. Emlékszem rá, hogy még a P3kkal a számtech tanár végigkérdezte a sulikat h kell-e nekik, mindenki azt mondta h nem, nekik már ennél jobb van. Ezután a diákok, tanárok azt vihettek el belőlük amit akartak, utána ment a hulladékfeldolgozóba. Amúgy itt hardveraprón, meg vaterán is találni céges selejtezéseket, nagyon olcsón össze lehet dobni ezeknél sokkal jobb gépet. Nekem is a polcomon van egy E2200, és egy E3200 nem használom őket semmire, eladni meg nem éri meg, mert csak olyan olcsón lehetne.
-
peti_s
addikt
válasz
sirály12 #120 üzenetére
2004ben ahova én jártam utoljára általánosba már csak XP-s gép volt. Nem voltak erőgépek, de mindegyiken XP ment. Középsulimban 2007ig Windows 2000 volt P3 800 MHz-el, utána CeleronD CPU, 512 MB RAM és XP volt, ennek a felét 4 éve lecserélték szintén XP-s laptopokra, 2 GB RAM, C2D CPU, majd 1 évvel később cserélték le az összeset ami legalább 40-50 gépet jelent W7-s E7500-s processzorú gépekre. Asszem 4 GB RAM-al, 64 bites már. Mindenhol virít a gépeken a pályázatos matrica. Ezek után nem hiszem, h sok sulira jellemző lenne az az állapot. Fősulin ilyen C2D gépeket már leselejteznének, i5 2500, Q9300-k vannak W7 Enterprise-al. Másik fősulin 3 éve Pentium D 945-s gépeket selejteztek le.
Másfelől, undorítónak tartom ezt a Windows dominanciát az oktatási intézményekben, az ilyen helyeken pont az ingyenes Linux kezelését kéne tanítani, ha meg vki nem él az így megszerzett tudásával az használjon Windowst. -
peti_s
addikt
Azokat az emaileket azért kapod, mert vagy te megadtad olyan oldalon az email címed ahol nem kellett volna, illetve egy olyan ember aki tőled már kapott, vagy te küldtél neki levelet kiadta a jelszavát, és így hozzájutottak a címedhez. Nem az XPhez köthető.
A közszférában tavaly és idén is sok helyen lecserélték a számítógépeket (sajnos sok helyen bérléses rendszerrel, amire nagyon ráfizetünk, de hát a korrupció már ilyen). Az oktatási intézményekben nagyon jó gépek vannak, ahol még lehetne fejleszteni az a rendőrség. Ott még mindig vannak őskövület gépek. (Tök jó h nem vagyok rendőr, így nem tudnak onnan kirúgni.)
Összegzésül ha nem kaptam volna anno ajándékba a W7-t, biztosan nem vettem volna meg, 25-30K-t sztem kevés embernek ér akinek eddig megfelelt az XP. Akinek meg nem, az már váltott, aki még nem, annak új hardver is kéne, az úgy pedig már nem "csak" 25-30K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest