- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spark_777
tag
válasz BroCreSt #398 üzenetére
Az Expansys-nál most változott a státusz,eddig a beszerzési idő bizonytalan volt,most váltott,csak vevői megrendelésre szerezzük be címszavakra.Tehát elvileg zöld utat kaptak,csak biztos limitálva vannak a készletek.Remélem a február 26-án leadott Speedshopos megrendelésem elég lesz az első szállítmányhoz...
"Ha a kenyér beszél, a morzsák hallgatnak."
-
Xaels
félisten
Én nem látom azt a nagy próbálkozást az újdonságokkal. Sőt sokszor inkább az az érzésem, hogy inkább csak újragondolnak 1-2 konkurens megoldást. Na de nekem aztán mindegy.
A One-hoz visszatérve, nekem megfelel a 4mpx, bele gondolva biztos a design bánta volna ha kétszer ekkora érzékelőt kellett volna bele tenni. A 808 sem a szépségéről híres. Azon felül meg a nagyiknak elküldeni a fotókat bőven elég.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
batai15
félisten
mi ez az iphone s? ibeam dolog ?
konkrétan nincs bajom azzal hogy törekszik. mind össze vázoltam miért tartanak itt.
magával a márkával viszont nagyon is sok a gondom.
olcsó bóvli tucat telefon kinézet, az összes samu egy forma. nem beszélve a millio fajta galaxyról. idén is lesz galaxy s advance plus plus plus... ja és a nature ui(touch wiz) -
FragMaster
addikt
Azért nem szimplán emelt órajelű exynosról van szó, hisz történt egy ca9-ca15 váltás is. Egy ca15 mag fogyasztása meg nem olyan alacsony, mint egy ca7-es segédmagé. Főleg ha mindkét csoport tud skálázódni ugyan úgy. Nem kell azért bevenni a parasztvakítás parasztvakítást
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Bone123
HÁZIGAZDA
És mér zavar téged a Samsung sikere? Ők legalább próbálkoznak újdonságokkal és nem ugyanazt adják el újra meg újra. Az UltraPixel Samus parasztvakítás a HTC részéről (végeredményben a sylusnak és a Zoe-nak és van értelme) és az LG is a Samut másolja (no meg jön a nagyképernyős iPhone S- akarom mondani iBeammel ). Nem kell megvenni, de ha megveszed, három újításból egy biztosan jól fog jönni, és a HTC One is ezen az úton jár. (A BlinkFeed pl. totálisan felejthető, a nagy hangszóró viszont teljesen rendben van).
-
Spark_777
tag
Na,a Speedshopnál már elkezdték az átvételi időt hátrébbtologatni... márc. 18 helyett,most márc. 20,de ez 100%ban változik még.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
az s4 nagy része paraszt vakitás lesz
csak a marketing miatt lesznek hatalmas eladások.
nem tudom mindek plusz 4 mag mikor elvileg tudna skálázódni. de ugye egy szimplán emelt órajelü exynos nem durrat volna, pedig főként erről lesz szó az erősebb magok esetében. sajna a samunak hatalamas előnye van, mert saját maga fejleszti a chipjeit , gyakorlatilag azt csinál amit akar. a többi gyártó követi. ez és a hatalmas marketing miatt, elév nagy előnye van. de főleg a marketing miatt. sajna ez van , mi kevesen vagyunk a sok hiszékeny buta ember ellen. én sose vennék samsungot. -
FragMaster
addikt
Látod, hogy a 4mpx-es kamerával is gyártási problémáik vannak olyan szinten (20-30%-os kihozatal), hogy elnapolják a kisebb piacok rajtjait. Szvsz ezért is lett végül ekkora 6-8mpx helyett, ezt még úgy ahogy le tudják gyártatni igazán nagy ráfizetés nélkül.
#388: szerintem nem lesz probléma a one-al, úgy is rámegy az akinek nem jön be a jelenlegi/következő (szerintem nem rossz) samsung dizájn. A marketingen múlik innentől, ha olyan kampányokba fektetnének mint a samsung akkor most nem lennének ekkora katyvaszban.
Amúgy nem a vetélytárs bukásáért kéne drukkolni, hanem jobbat alkotni a vetélytársnál[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
tajcsi
őstag
Pedig abban legyel biztos...nem hiszem, hogy pont ok beletesznek 8 magot a hype miatt. Ez varhato volt. Habar annyira nem fogja azt a user megerezni, mert azert mondjuk valosideju telefonhasznalaskor nem nagyon van szukseg 8 magra...hat igen...2 nap...de lesz az 5 is mire lesz valami alap osszehasonlitas. Na es akkor mar elgondolkodom, melyik iranyba is kezdjek el sporolni.
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
p06
senior tag
Szerintem a 8 magos már biztos. + elvileg PHOLED-el jön ami lehet marketing szöveg de 25%-al kevesebbet eszik.
Meglássuk, ami biztos a One nagyon jó lett, kíváncsi leszek mit hoz ellene a Samsung.
(#390) tajcsi : A 8 magot nem használja egyszerre. 4erős és 4 energia takarékos. Elvileg a sima felhasználáshoz elég a kis fogyasztású magok használata, így keveset fogyaszt (meglátjuk) míg a nagyobb dolgoknál használja a másik 4-et.
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
Holnapután kiderül, hogy a samsung mit alakított
De szerintem ugyanaz a szappantartó dizájn lesz mint a tavalyi, és semmi extra
És az remélhetőleg rajtam kívül sok embernek nem jön be , és lesz esélye a HTC-nek is némi profitot termelni.
Persze akkor lesz gáz, ha a 8 maggal nagyobb eredményeket produkál, és az amoled kijelző miatt nem is fogyaszt túl sokat, és még a 4 energiatakarékos mag ugynaúgy a fogyasztást jó irányba befolyásolja, akkor lesz probléma, mert akkor megint csak lemarad...[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
addikt
"A fényképeket is érdemes megnézni!"
Szerintem ezek elég jó képek, ha tényleg ilyeneket csinál, akkor nem lesz probléma
Amúgy meg tényleg, ha őszinték akarunk lenni a telefonnal készült képek jó része a facebookon és más oldalakon landol, tehát felesleges is óriás méretü képzajos képeket kreálni egy telefonnal, inkább legyen kisebb, de jobb minőség...
Ettől sokkal többet nem lehet elvárni, egy telefonba épített cucctól.
(Bár ahogy írtam már régebben is én a HTC helyében 6 MPixel-esre csináltam volna, az lenne az ideális...)[ Szerkesztve ]
-
Red@Arc
tag
Ezen a lengyel nyelvű teszten, valahol középtájon írnak az akkuról.
Crome fordítás:
"Az akkumulátor élettartama
A kapott eredmények szerint a HTC egyik kell számítani a jobbak. Munkánk során vizsgálatokat, a smartphone áll egész nap intenzív munka - videó, képek, filmezés, zenehallgatás és teljesítmény tesztelés. By extrapoláció, azt mondhatjuk, hogy az akkumulátor HTC One egy mérsékeltebb felhasználása az okostelefon elég, még két napig amelyet megerősített a további két nap tesztelés. Ez a sok? Nehéz kapcsolódnak hozzánk, hiszen ez az első okostelefon, Full HD képernyő, amelyhez teszt, de összehasonlítva termékekkel felszerelt HD képernyő, az eredményt kell kezelni a tekintetben.Alaptechnológiák BeatsAudio video lejátszás nem befolyásolja az idő smartphone. Rozładowywał akkumulátor múlva 6 óra és 15 perc Full HD videó lejátszás. SD anyag, a mi esetünkben, a videó minősége DVD is játszott akár 7 óra és 20 perc. Átlagos ideje az intenzív szörfözés az interneten keresztül, Wi-Fi hasonló volt, és elérte a 7 óra és 25 perc. Becsültük Készenléti idő vezeték nélküli kommunikáció tiltva, és lehetővé tette a optimalizálása energiafogyasztás mintegy 12,5 nap.
Video: 6-8 óra.
Internet: 7 óra. 15 min.
Beszélgetési idő: kb 18 óra.
Készenléti mód (Wi-Fi kompatibilis): 7 nap
Készenlét: 12,5 nap"Eléggé zagyva a fordítás, de szerintem a lényeg kihámozható.
Szerk.: A fényképeket is érdemes megnézni!!
[ Szerkesztve ]
...csak álmodni mentél! https://www.flickr.com/photos/138293221@N04/
-
lcee79
addikt
A Motorola RAZR MAXX HD-be tavaly a motorola belerakott 3300 mAh-es akksit, én ezt veszem alapul.
Többiek mind alulkalibrálták[ Szerkesztve ]
-
Red@Arc
tag
Tudom, hogy mértékadóbb a Verge véleménye, de a kisördög ott bujkál a véleményükben. A HTC a kamerát egyértelműen a közösségi - fiatalok által gyakran használt - oldalakhoz fejlesztette. Nagyítani nem lesz szabad a képeket, de én most is azt mondom, egy telefon nem profi képek készítésére való. Nem posztereket akarok készíteni, legfeljebb a nagyinak néhány képet az unokákról 10x15-ben nyomtatva.
@lcee79:
Ha nem is egy 3000-es, de egy 2500-2600-as jobb lett volna. Mondjuk én már megtanultam, hogy pótakku és/vagy töltőkábel mindig van nálam.
-
lcee79
addikt
-
Bone123
HÁZIGAZDA
A Verge azért nívósabb a hangzatos nevű ExpertReviewsnál, igaz gyanúsan felértékelik az Apple termékeket, legalábbis a riválisokhoz mérten.
A teszt alapvetően dícséri a One-t gyorsasága, kijelzője, sötétfotói és főleg dögös designja miatt, de felrója azt amit mások is, alacsony fényképfelbontás ideális körülmények között, alacsony üzemidő ami mondjuk ellentmond eddigi megfigyelésekkel, és a Sense bonyolultsága.
A cucc az S3, NoteII és One X kiváló osztályzatát kapta, és jobban járt, mint bármely idén megjelent telefon
-
Red@Arc
tag
Elolvastam, szerintem túl szubjektívre sikeredett. Olyan "hibákat" rónak fel, amelyek már szinte kötözködésnek számítanak: pl. a stock android felület jobb a Sense-nél, a BlinkFeed nekik egyenlő a W8 csempével (egy szaklap, hogy lehet ennyire stupid?). A kamerát lehúzták a végértékelésben, bár érthetetlen módon a kamerát tárgyaló részben meg dicsérték. Az akku kb. 10 órát bírt ki (tweet, net, email), emiatt szintén lepontozták. Összességében vegyes érzéseim vannak a teszttel kapcsolatban, és nem a telefonnal van bajom. Nekem így is KELL!
Itt egy másik teszt!
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
Kint van a a theverge teszt...
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Xaels
félisten
válasz FragMaster #373 üzenetére
Akkor azt feldughatják maguknak kb.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz FragMaster #373 üzenetére
A Tegra 4i az A9 generáció, nem A15, mint a Tegra 4. Ügyes húzás.
-
Xaels
félisten
Idén nem is nagyon volt T4-es telefon beharangozva. A ZTE-ről pletykálnak, de szerintem az LG 2 szívás(O2X, O4X) után beint nekik végleg, a HTC is úgy néz ki kiesik a prakszisból. A Shield-jük meg jópofa lenne 30.000 pénzért, nem 100 körül. Nekem nagyon úgy néz ki, hogy talán az Asusra számíthat még Tablet fronton meg 1-2 olcsó kínaira, de ezt a piacot nagyon csúnyán bukóra veszik. Mondjuk személy szerint nem sajnálom őket, amit a PC piacon műveltek évekig kriminális és ezt mondom úgy, hogy volt 8800GTS és 9800GTX-em is.
-
lcee79
addikt
Ja az NVIDIA szeret mindig trükközni a dolgokkal, videókártyáknál is mindig csak bizonyos játékok futnak jól nvidiával...
Arm processzorokkal nem kellene így szórakoznia, mert a következő évben már nem biztos hogy a gyártó ésvagy a vásárló nagy közönség őket részesíti előnyben, főleg ha az előző szériában csalódott, még akkor sem, ha látszólag egy-két tesztben jól is szerepel majd...HTC-vel sem tartott sokáig a kapcsolat, előtte évben az LG is bepróbálkozott a tegra 2-vel...
Qualcommal általában nincs probléma, és arról nem is beszélve, hogy xda-sok is ehhez vannak szokvahttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Xaels
félisten
Most nem akarom megint a T3-at fikázni, de baromira fejletlen ilyen téren. Nem véletlen volt, hogy LTE-s verzióba S4 került és az a verzió sokkal jobban szerepelt az Anandtech akkutesztjén is.
-
lcee79
addikt
Ja ezt írtam én is
Vagyis ezt akartam kihozni abból a mondatból, hogy "Persze a videóhoz nem kell wi-fi feltétlenül"
Azért is írtam, mert nekem a ONE X-en a wifi elég sokat fogyaszt, attól legalábbis többet mint amennyit én szeretnék (ASUS Transformer Pad TF300T-n alig veszem észre, hogy be van kapcsolva a wi-fi)
Nálam ha megy a kijelző akkor 90% hogy megy a wi-fi is... Úgyhogy nem mindegy mennyit fogyasztJa és transformer kapott a tegra procijára 4.2.1-es androidot is, úgyhogy a HOX-ra is remélhetőleg nemsokára jön...
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
Ezek azt mondják, hogy 8 és fél óra video playback...
AMi azt jelenti, hogy ha nem videót néznék akkor több lenne??? Persze a videóhoz nem kell wi-fi feltétlenül
De azért az elég nagy előrelépés lenne a ONE X-hez képest...
Kiváncsi leszek rá, hogy ez tényleg így lesz-e (mondjuk egy egész munkanap kell a teszteléséhez )https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Spark_777
tag
Ezt a hozzászólást kaptam most a HTC magyarországtól:
HTC Magyarország Kedves György!
A HTC One magyarországi premierje kapcsán előfordulhat némi csúszás, de még várjuk a gyártás visszajelzését.
Bakker...
-
Bone123
HÁZIGAZDA
A spanyol indulást is elhalasztották...
-
Red@Arc
tag
Nem rossz az akkuidő! Teszt
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
engem érdekelne hogy a full alu ház miatt, a gsm, wifi stb ,mert ez a fém házas telók hátránya
-
atike
nagyúr
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hollandiában is elhalasztották a startot. Ez nyilván nem érinti a nemhivatalos viszonteladókat (mint az Expansys), az viszont jó kérdés, hogy ők (és rajtuk keresztül mi) mennyihez jutnak hozzá.
-
Xaels
félisten
Ha a nagyobb EU piacokon kapható lesz akkor Expansys-tól lehet majd rendelni ide is. Ők adnak hozzá 2év gyártói garit
Én gondoltam, hogy jól fog szerepelni akku tekintetében. A Butterfly/DNA is jól szerepelt pedig abban jelentősen kisebb kapacitású akku van. A One X legnagyobb baja ilyen téren a Tegra3, a Snapdragon 600 sokkal jobban bánik az erőforrásokkal.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz BroCreSt #355 üzenetére
Nem vennék rá mérget, Szingapúrban törölték a holnapi indulást, április, sőt május lehet az ottani megjelenés. A hírek szerint a HTC az európai és amerikai piacokra gyúr, de fontosság szempontjából mi magyarok aligha vagyunk elől. Mindenesetre Németországban már az első megrendelők hozzájutottak a jószághoz és nagyon pozitívak a tapasztalataik, főleg akku fronton ami manapság talán a legérzékenyebb szempont.
-
Spark_777
tag
Most már valami hivatalos állásfoglalást tehetnének a HTC-nél hogy mi az igazság a gyártási nehézségekkel kapcsolatban...Talán túl pici piac vagyunk mi ahhoz hogy a mi készleteink bárkinek segítsenek,így megmaradhat azt nekünk
Innen már nincs visszaút,már a sim kártyámat is lecseréltem,csakhogy egyből használhassam a ONE-ban.
Imádom a Sensation-t de ideje továbblépnem (azért meg nem válok tőle)[ Szerkesztve ]
-
BroCreSt
aktív tag
Ha esetleg nem volt még..
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
Kasya
nagyúr
Azert a Sony is tudott hozni egy Exmor HDR-t, amit eddig a jelek szerint az Oppo jobban tamogat. A Samsung ha nem is hoz ujat, marad a marketing...illetve a szinekkel valo jataszas.
A Nokianal pedig tenyleg profi osztaly dolgozik a kamerakon...
HTC-re kivancsi vagyok, mert mikor a Nokia bejelnt valamit (N8, 808, 920), akkor azokat eleg szep eredmenyekkel es teszterek tapasztalataival ala is tamasztja. Ezt a HTC-nel eddig nem lattam, csak az eloadast...es ezt nem csak a kamerara, de a hangzasra is ertem. -
lcee79
addikt
2. linket olvastam pont ma reggel az sg.hu-n pár hónapja még az apple meg a nokia is hadakozott...
A nokiának a 808 pureview tervezésekor felvettek valami kamerazseniket szerintem...
HTC is jobban tenné ha ezt a példát követné, mert szerintem kamerában sosem volt erős...
De hogy ha már beletesznek egy "forradalmi" újítást, az legalább lenne jobb mint a konkurenciák, ne rosszabbHa a samsung is kitalál valamit, akkor már esélye sem lesz a htc-nek az ultrapixellel sajnos
-
tajcsi
őstag
Tudod, szerbeknél még nagy cucc az iMac...azért...elegánsabb...semmi más. Szerb mentalitás. WOW faktor, egyszerre van htc one és imac az asztalon...
Am nem hiszem h susmol..ja, ezt láttátok? Hogy utálom az epölt!!!!és a nokiát is!!!
Kasya
na ez a bajom a HTCvel, jobb lencsével szarabb post processinggel ratyibb képet csinál mint a nokia...[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
Ahhoz képest, hogy jelenleg azért még a HTC ONE X nem egy elavult vacak és mondhatni még az élmezőnybe tartozik, ezen a teszten legtöbb esetben majdnem 2x annyi pontot csinál a ONE és a többi is lehagyja az X-et
Szóval ha csak ezt a tesztet látnám nem gondolnám, hogy ez egy tavalyi csúcsmodell.Szóval ha nem is forradalmi, azért elég jó eredményeket produkál ez a ONE.
Persze a fejlődés nem áll meg, és legközelebbi csúcsmodellek meg ettől lesznek gyorsabbak...(#343) tajcsi: érdekes hogy egy iMac van azon a videón a ONE felhasználónak...
És van is hasonlóság az iphone és a ONE közt, lehet hogy a háttérbe valamit susmol a HTC és az APPLE?...[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
920 vs One
Ha jol lattam, meg nem volt... -
tajcsi
őstag
http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_htc_one
Itt van egy elég jó teszt!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Impresszív de nem forradalmi. Kíváncsian várom az Octa eredményeit.
-
tajcsi
őstag
Majd az XDA-sok lehet, hogy kihoznak belőle valamit...kezdetben mindig ratyi a htc-k kképminásége..am nem tudom felfogni,miért nem bízzák rá a cam algoritmusokat egy fejlesztő csapatra van belőlük mint a csillag az égen, lehet ők mennének valamire, ha már a htcnél nem nagyon...
-
Danny750
őstag
válasz FragMaster #336 üzenetére
Köszi az infót!! Ezek szerint a kijelzőben van még tartalék....(a frissítésekkel jönni fog a kalibrációs app a Z-re)
Stilo18: nekem a P mellett sem gázos a kijelző...
Bine123: A Z sem laggol be csak bizonyos háttereknél minimálisan+más launcherrel meg egyáltalán nem! Én gyágyival használom full Hd-s képekkel és egyáltalán nem laggol![ Szerkesztve ]
>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Jelenleg úgy tűnik, hogy minden igyekezet ellenére is be-belaggolnak az S4 Pro típusú 1080p-s telók, mint az XPeria Z vagy Droid DNA, de a SD600-asokról (One, G Pro) eddig csak pozitívat hallani. Úgy tűnik kell az a 25%-nyi plusz a fullHD kihajtásához. Kíváncsi leszek az Exynos Octára, a Samsung általában nagyon jó munkát végez az optimalizálással, ám kicsit siettetettnek tűnik a technológia, meglátjuk mire lesz képes.
-
stilo18
addikt
Itt van még egy rövid teszt:
Egyre jobban várom... A végén mégis maradok a HTC-nél, nem lesz ebből idén sem Samsung...Persze ha nagyot villant az S 4...
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
FragMaster
addikt
válasz Danny750 #330 üzenetére
Nem kapott ips-t, ugyan az a kijelző van mind a kettőben, csak a japán változat máshogy van kalibrálva:
Clearing up the display issue of the Xperia Z
Xperia Z: European and Japanese displays compared"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
bloomberg
tag
Ezzel a telefonnal kapcsolatosan elkapott az az érzés, mint ami anno 16 évesen Pamela Anderson melleit látván....húúú de megfogdosnám
Remélem tönkremegy a mostani telóm, hogy nem kelljen megmagyarázni méé kell egy ilyet venni
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
Szerintem várjuk meg azokat a teszteket ítélet hirdetés előtt ahol mással is ugyanazon körülmények között tesztelnek. Majd a Gsmarena tesztje pontosabb képet fog adni.
-
-
doggie
aktív tag
Szerintem sajnos el kell fogadni, amitől tartottam, hogy hiába a hype és marketing, pl. a 920-ashoz képest 2x méret (2 μm2 vs 4 μm2) a képek zajtalansága és részletgazdagsága elmarad még ettől is. Tudom, ez a telefonnak csak egy kis összetevője, de a beharangozott hírhez képest nagy csalódás. Mielőtt még valaki azt mondaná, hogy minek járok ide trollkodni, attól még a telefon nagyon tetszik, mint designra mind tudásra.
"Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
-
Danny750
őstag
Japánban a Z ips kijelző-t kapott...
A tft-s Z is bőven vállalható, mèg iphone5 tulajoknak is tetszett....+nemsokára lehet kalibrálni a kijelzőt is!
Kinek mi a fontos? ONE is kiváló készülék, valamivel erősebb hardverrel, kisebb de szebb kijelzővel, viszont a Z-nek is vannak pozitívabb tulajdonságai pl: bővíthető, ips 57....
Mindezek ellenére kíváncsi vagyok hogyan teljesít majd a tesztekben!
Sajna a kamera nem hozza a várt eredményeket az eddigi tesztképeken...[ Szerkesztve ]
>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
lcee79
addikt
Ebben a PDF-ben van összeszedve a htc oldaláról, amit már láthattunk más híroldalakon is
Nagyon nyomatják, hogy ez a kamera mennyire hiper szuper...
Jó lenne ha ilyen lenne...Kíváncsi leszek valós életben milyen szintet fog hozni...
Mondjuk néztem ilyen optika méreteket, és nem nagyon találtam a neten, hogy eddig mondjuk egy 8mpixeles telefonkamerában mekkora és milyen tulajdonsággal bíró szenzor volt...
Egy helyen írták, hogy 1/3,2 (merthogy eddig ilyen volt a telefonokban, gondolom...), az milyen kicsi a pureview-hez képest.
Ez alapján nem túlzottan nőtt a méret ebben...https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
-
doggie
aktív tag
Szerintem meg semmi különleges, ez pl. botrányos. :-(
"Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
-
Red@Arc
tag
Jon Choo egyik kommentje az akkut illetően is biztató: "I am still testing the battery life, but here's an example. On my first day, I shot 300+ pictures, some HD videos, being on 3G the entire time, occasional Twitter, Instagram, Facebook, Foursquare etc., the battery finally gave up after about 9 hours 30 mins. I think it's pretty good!"
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Egy sor teljes méretű kép a megbízható kamerateszter Jon Chootól. Konklúzió: a kamera jól szerepelt, kiváltképp kevés fénynél, de nappal is felveszi a versenyt a riválisokkal. A 4MP viszont hátrány mert nem szolgáltat elég részletet nagyításhoz.
-
Xaels
félisten
Elovastad az írást? Kb. ugyanaz a kategória mint eme topikhoz tartozó írás. Csak az MA-sok már Londonban kipróbálták. Nem előzött le senki senkit.
FragMaster: értem, nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
Red@Arc
tag
A laptársak már megint gyorsabbak, vagy az MA-s fiúkat nem hívták meg a tegnapi tájékoztatóra? Olvasnék már Tőlük is valami jó összefoglalót!!
-
lcee79
addikt
Március végétől kapható itthon a HTC One
"A vállalat ezt megfejelte egy olyan extrával is, miszerint exponálásnál nem csak egy kép rögzítése zajlik, hanem ezzel párhuzamosan egy négy másodperces videót is eltárol a kamera. Ebből az ujjunk húzásával határozhatjuk meg melyik pillanatot akarjuk kivágni, melyik az, amelyik szerintünk tökéletesen sikerült. Nagyon érdekes képesség ehhez kapcsolódóan az egyszerű szerkeszthetőség, amit egy szülinapi partin készült 4 másodperces folyammal prezentáltak. A lufikkal teli "képen" mindenki más időpontban mosolygott, van aki az elején, van aki a végén. A fejeket egyenként megérintve a készülék a kiválasztott személyről készült legjobb pillanathoz tekert, majd egy rövid feldolgozás után előállított egy végső fotót ahol már mindenki mosolygott."
Mondjuk szerintem a nokia a lumia modelleknél ezt vagy hasonlót alkalmaz már... Egyszer láttam egy videót, de ott nem emléxem hogy rendesen le lett volna írva, hogy mit csinál...
Mondjuk én a htc helyében annyit változtattam volna, hogy valahogy a 4 mpixel helyett valahogy 6-ot csináltam volna legalább, hogy a teljesen laikusok is azt mondják, hogy kisebb kicsivel, de minden más jobb paparméter, biztos jobb lesz a kép...
Úgyhogy ezt valószínűleg majd úgy reklámozzák hogy Ultrapixel...[ Szerkesztve ]
-
-
Xaels
félisten
válasz FragMaster #311 üzenetére
Még azt sem tudjuk milyen lesz az 5.0. Szvsz már a 4.2 is izzadság szagú volt kicsit. Most már inkább azt kéne elérni, hogy a 4.X legyen a legelterjedtebb verzió.
-
penell1234
tag
Már van egy rövid teszt a Mobilporton. Link
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
válasz FragMaster #309 üzenetére
Úgy volt. De igazából olyan mindegy a 4.1-4.2. Mindkettő Jelly Bean. Szerintem az a fontos, hogy jól optimalizálják a Sense-t és működjenek a funkciók megfelelően.
A Sony meg így mellette tényleg gyenge.
-
FragMaster
addikt
Lol @ xperia z csodakijelző
Kíváncsian várom a szolgáltatós árakat.
Szerk.: viszont nem úgy volt, hogy az android 4.2 a megjelenésre kész lesz? Itt nem épp így hangzott, sőt...[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Egyre jobban tetszik ez a teló, alig várom már, hogy kipróbálhassam. Vajon mikor kerül itthon forgalomba?
-
lcee79
addikt
De nem feltétlenül azért, mert a fényképezőgéped technikai paraméterei nem teszik lehetővé, hogy jobb legyen
Szerintem pár frissítés és jó képeket csinál ez is, és a legszebb, és egyik leggyorsabb telefon lesz a ONE, ha nem lenne most meg a ONE X akkor biztosan nem is gondolkodnék és simán megvenném, de ezzel most meg vagyok teljesen elégedve (fél órája kaptunk pl új firmware-t ), és nem gondolom, hogy azzal sokkal jobban meglennék, főleg hogy egy jót jóra nem cserélek sosem... (annyira még nem rántott be a fogaskerék )https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
addikt
Azt nem tudom pontosan hogy csinálják, hogy ugyanolyan típusú érzékelőhöz mégis jobb képminőség párosul, de néha szokott sikerülni, a biztos.
DE azt is tegyük hozzá, hogy látunk tesztképeket, amiket felrakosgatnak weboldalakra, hogy bemutassák milyen fantasztikus is az új kamera... És annak is tűnik, mindaddig, amíg meg nem veszik a fiatal emberek és láthatjuk facebookon, hogy is mutatnak a képek a valóságban, otthon fényképezve, (főleg tükörből... ) néha valahogy olyan mintha egy 1000 ft-os telefonnal készültek volna a képek, úgy hogy 100e-200e ft-os telefonnal készített kép (én fel sem tennék olyan minőséget...)
Szóval a lényeg az, hogy néha valahogy sikerül jobbat, másszor meg rosszabbul bekalibrálni/programozni/franc se tudja ezt ...
Én mondjuk támogatom, hogy felesleges a sok pixel, hogy még jobban kivehető legyen a képzaj, de ha nem csinálnak valamit szoftveresen nem lesz sokkal jobb egyik sem a másiknál...
Valaki a megapixelekre esküszik, valaki a fényérzékenységre fejleszt
Én személy szerint szenzorméretben hiszek Fullframe-ben ahhoz kell tudás hogy sz@r képet csináljDe azt mondja meg valaki, hogy mi az istenért nincs a telefonok kameráján PAUSE gomb????
Nekem az hiányzik legjobban, miért kell 1 témáról 5 db videó fájlt csinálnom, ha meg akarom állítani felvétel közben? (régebbi symbianos Nokiámon volt!!!)[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
Szerinitem itt már nem magával a lencsékkel van a baj, hanem a képfeldolgozó algoritmusokkal...javitsatok ki ha tévednék, de ugy a samun és a htcken nem egyforma android van, mármint, alap az android a többi mind saját algoritmus, többé kevésbé ugye...
Pl azt hiszem a szifon a samutol vette anno a kameramodulokat aztán sok esetben jobb képeket produkált mint egy ugyanolyan kameraparaméterű samu telefon, de mondom javítsatok ki ha tévedek.MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
lcee79
addikt
"úgy tudom/tapasztaltam, hogy egy egységnyi cmos/ccd lapka után a 2x érzékelő méret, nem csak marketing dumaként kéne sokkal részletgazdagabb (talán zajmentesebb) képet produkálnia hanem a valóságban is."
Ezt még nem tudjuk biztosan hogy nem lesz-e így... szerintem jobb képeket fog csinálni mint a 2012-es htc-k... ők végülis erre tudnak csak fejleszteni, azt nem biztos hogy sikerül megoldani (ha szeretnék, ha nem), hogy minden mobilllal készült képet felül fogják múlni
Én amúgy azt mondtam, hogy ha jól vagyok informálva akkor 1/3 méretű érzékelő van benne
ehhez képest a kis gépekben is általában 1/2,5 és 1/2,33 tehát kicsivel nagyobb ettől, ha nem is sokkal... és ezekhez képest is már ég és föld a képminőségbeli különbség egy 3/4-edessel
vagy egy APS-C-vel (23,6*15.6mm 368 mm2) készült kép között.
Tehát én még mindig at mondom, hogy ez egy mikroszkópikus méretű lapka (4,8*3.6 mm-es 17,3 mm2)A többit meg kicsit elnagyolva írtam, és tudom hogy az utómunka dob rajta a legtöbbet igazából, de azért van pár oldal ahol kiírják, hogy mivel készült a kép, vannak ilyen képeim, mint amiről írtam
[ Szerkesztve ]
-
doggie
aktív tag
Ezzel sajnos nem tudok egyetérteni. :-(
Elég régóta foglalkozom fotózással, képszerkesztéssel, és én úgy tudom/tapasztaltam, hogy egy egységnyi cmos/ccd lapka után a 2x érzékelő méret, nem csak marketing dumaként kéne sokkal részletgazdagabb (talán zajmentesebb) képet produkálnia hanem a valóságban is. Nem FF minőségre gondolok, hanem mobil/kompakt kategóriában való megmérettetésre.
Hidd el, hogy egy HD wallpaper meglővéséhez nem kell 2 milkás gép, főleg nem 2 milkás objektívvel.
Azoknak a képeknek a java részét és ami szemkápráztatóvá teszi őket leginkább az utómunkának köszönheti."Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen légkondit a lakásba?
- GTA VI
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest