- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
okmaci
csendes tag
válasz
georgeh #14069 üzenetére
Szia, ha jól emlékszem, akkor az Igo saját menüjében kell keresned a megoldást, ott lehet állítani, hogy látszódjon-e vagy nem.
Más.
Ha jól emlékszem, valamikor 2013 októberében lettem boldog tulajdonosa a 780-amnak, amit csak most ősszel váltott egy Vibe x3 lite. Én annyira meg voltam elégedve vele, hogy a gyári 110-es ROM-mal használtam, nem volt vele semmi bajom, az angol felülettel sem.
Mivel az asszony S660-asa elkezdett haldokolni, így újra kézbe került a teló, és vidáman indítottam egy factory resetet, majd a reset közben jutott csak eszembe, hogy anno átparticionálásra került a belső memória és az lehet, hogy bezavarhat. Kicsit később volt csak időm ránézni a telóra, (kb fél óra) de csak a bootképernyő Lenovo feliratánál állt. Mivel a fórumot read only módban azért még mindig követem, így az összefoglalóból már töltődött is BlueEagle S228-asa, így életembe először indítottam a Flashtool-t, kis gyomorgörccsel, mivel igen sok bejegyzésen van túl a topic, amiben féltéglásított (bár utólag szinte mindig helyreállítót) telefonokról volt szó. Viszont nemsokára, az első probálkozás sikeresen zárult, elindult a telefon, rajta az új rommal. Majd meglátjuk, hogyan teljesít "második" életében a feleségem kezében.A kis összefoglaló lényege: KÖSZÖNÖM mindenkinek itt a topicban a hozzászólásokat, még azoknak is, akiknek baja volt, hiszen a hibákból is sokat lehetett tanulni, de különösen Blue Eagle rendíthetetlen munkáját amit ennek a telefonnak szentelt!!!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
georgeh #13900 üzenetére
Azért írtam azt, hogy előbb az S228-ra dobj fel egy másik, azaz a V101 for KitKat modemet. Azt tanácsolom, hogy egyenlőre dobd vissza a S228-at és az előbb linkelt modemet rakd fel rá. Ezt a modemet zip-ben hagyd meg és másold SD-re. TWRP rekó alól installáld a zipet.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
georgeh #13891 üzenetére
Ja igen! Te most az S228-at tetted fel. Nos abban a modem nem a zigazi számunkra. Ott egy modem csere esetleg adhat javulást. Sőt! V101_1.3g modemet kéne feldobni, azt amelyik recoveryből telepíthető. Kukkants bele az összefoglalóba, ott lesz. Egy perc a csere. Ezután is feldobhatod még az S124-et, ami nem is biztos, hogy a telódnak teljesen jó lesz. Tudod a kamera és vaku miatt.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
georgeh #13879 üzenetére
Összefoglaló 4.1 pontja. Ezt olvasd el. Pipálni mindenképp ki kell, ha Firmware upgrade módban pakolod fel a romot a telóra, másképp nem is engedi. Viszont azt tudni kell, ha a telón egy tök más rom volt mint amit fel szándékozol tenni akkor a sima Download szóba sem jöhet! Csakis a Firmware upgrade!!! Persze, persze Download módban nem kell minden összetevő, azaz képfájl előtti jelölőnégyzetbe pipát tenni, de ekkor csakis azzal a firmware-val lehet dolgozni ami éppen a telón van.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
georgeh #13876 üzenetére
Az akksit nem kell kivenni.
Szerviz? Háát hallod nem lesz szerencséd szerintem. De nem legyen így. Szerintem csak az a gond, hogy nem a te telód generációjának megfelelő preloader van rajt.
Töltsd le ezt és rakd fel, de szigorúan Firmware Upgrade módban.
szerk: hopp Kami megelőzött! de ez lesz igen!
MÁS: most szinkronizálom a Drive-mat és rakom fel azt az S124 romot amiről írtam, szóval ezt: Lenovo P780 : P780_ROW_S124_140403_1GIntSD
-Pre-rooted
-Include GAPPS
-Added Hungarian language
-Custom recovery (CWM Base V6.0.1.2 from Cappa72)
-Include SuperSU v1.94, ES File Explorer version 3.2.3.1
-Re-partitioned: Build-in storage= 1GB; Internal storage= Original + 500MB
-Radio Modem replaced with MOLY.WR8.W1248.MD.WG.MP.V10.P10
-Added Battery menu in SetupAztán teszem az összefoglalóba is.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
georgeh #13861 üzenetére
Leszedtem ezt és feldobtam a kíváncsiság végett. Ez a S110, azaz a legelső és valóban gyári rom.
Én ezt több dolog miatt nem ajánlanám: a legelső javítatlan kiadás, tele gyermekbetegségekkel, nincs benne magyar nyelv, stb.Ezt javaslom neked inkább. Ez ugyanaz a gyári sok kiegészítéssel, pontosabban: tartalmazza a teljes magyar nyelvet is, átparticionált belső tárhely, így nem fog pár telepített app után rinyálni, hogy kevés a hely, a gyári e3 recovery lecserélve egyedi CWM recoveryre, előrootolt, ES File explorer hozzáadva a haladók számára. Nagyjából ennyi.
Ha vársz, dobok fel még újabbat ami: tartalmazza a számunkra kompatibilisebb rádió modemet és a beállítások menühöz hozzáadott Akkumulátor almenüt. Vagy inkább újraszinkronizálom az előző linkbe. Addig ne töltsd míg nem szólok.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
georgeh #13848 üzenetére
Asszem már jó, próbáld akkor légyszi...
voltaképp erről van szó, ugye?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
georgeh #13841 üzenetére
Szia!
Amikor a Download gombot megnyomod: akkor még nincs összekapcsolva USB-kábellal a teló és a PC, vagy össze van, de a teló teljesen ki kell kapcsolva legyen. Ez utóbbi esetben a Download megnyomása után a teló SD-kártyájánál lévő piros Reset gomb megnyomására lesz szükség (illetve ezután kell összedugni ha még eddig nem volt - első eset) a VCOM kapcsolódáshoz.
Szóval így csinálod?Más: milyen ROM van most a telón és mi a kiszemelt amit most felraknál?
-
juhasz.jozse
tag
válasz
georgeh #3648 üzenetére
Elvileg ezt kéne látnod.
Tehát nem Lenovo eszközt kell keresni, hanem az MTK preload USB VCOM port mivel minden MTK6589 procival szerelt telefonnak (így a P780-nak is) ugyanaz a VCOM driver kell.
A drivert ne telepítsd, hanem válaszd ki a Win7 mappából az eszközkezelővel, vagy az usbdeview-al
Lehet hogy az aláírás miatt a Win7 sikítozik majd, figyelmen kívül lehet hagyni.Remélem így már sikerülni fog, ha nem akkor lehet hogy holnap csinálok egy step-by-step leírást a driverek telepítéséhez screenshotokkal, mert sokszor kérdésként merül fel.
-
ZoleeWolf
tag
válasz
georgeh #3635 üzenetére
Aha, akkor gondolom te csak a lenovo-s usb drivert tetted fel, a VCOM drivert nem.
A driver fent van az összefoglalóban.
Felrakni kell egy kis "gyorsaság", az eszközkezelőt nyisd meg,és a telót kikapcsolt állapotában csatlakoztasd a PC-hez. Na itt kell az említett gyorsaság, mert az általam előbb feltöltött képen látható bekeretezett rész csak 2-3 másodpercig lesz látható, és ez alatt az idő alatt kellene az egér jobb gombjának segítségével a driver frissítési részt megnyitni. Innentől már csak be kell tallózni a driver helyét és minden rendben lesz! -
beg
veterán
válasz
georgeh #3608 üzenetére
Az általad kínai bizgentyűknek behatárolt dolgok nem mindegyike eltávolítandó (hacsak nem tyúklábas nevű mind, akkor igen). Máskülönben ez lehet a vége. Tedd vissza a mentést és próbáld újból. Vagy tegyél fel egy főzött romot és nem kell kínai cuccokkal hadakoznod. Téma összefoglalóban benne van, nyisd le.
-
-
beg
veterán
válasz
georgeh #3545 üzenetére
(#3544) cappa72 válasza georgeh (#3543) üzenetére
"A CN (kínai) kiadáshoz pedig itt: [link]"
De van egy másik mód is, ha már láttad az összefoglalót, benne van, hogy flashtools-al felteszel egy life romot, az visz magával TWRP recoveryt is.
Több út van, de előtte célszerű sokszor átolvasni az összefoglalót.
-
válasz
georgeh #3543 üzenetére
Most fontos tudni, hogy a más CWM való a ROW és a CN változatokhoz.
Ami az összefoglalóban van, az mindkettő CN (kínai) változathoz készült.
A ROW válzotat is elérhető, és linkeltem is. [link]
A CN (kínai) kiadáshoz pedig itt: [link]Ehhez a telefonod verziójánál nézd meg, hogy milyen. Ha benne van a ROW azonosító, akkor a ROW-nak megfelelőt tedd fel.
(Kb. két napja elkezdtem egy írni egy bejegyzést róla, de olyan hosszú, hogy még nem jutottam a végére. Tisztázni szeretném ugyanis a ROW és CN közötti különbségeket, mind CWM, mind Flashtool-os ROM telepítések esetén)
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Háztartási gépek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest