- VoLTE/VoWiFi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hintalow
senior tag
Alaplapot mennyire nehéz kicserélni benne? Házilag megoldható?
-
Bagoly29
csendes újonc
Sziasztok. Valakinek nincs szüksége P780 készülék alkatrészekre? Az enyém eladóvá vált. Működőképes most raktam rá (Lenovo_P780_S228_ROW_PreRooted_TWRP) ROM-ot és ezzel a térerő problémák is javultak nem tudom miért de már jobb a térerő mint korábban volt. A GPS is jobb. Privátban lehet érdeklődni.
-
lbarna
tag
válasz
vlaci79 #13794 üzenetére
Én a P780-st Asus Zenfone Max-ra cseréltem.
A haverom pedig ilyenre cserélte Lenovo Z90-7 -
vlaci79
senior tag
Lenovo P780 utódján gondolkodom, számomra 1 sim a nagy hátránya.
Vélemény?
[lenovo-k80-4gb] -
GyurosAki
tag
Sziasztok!
Sajnos megint kell írjak. A legutóbb sikerült életet lehelni a telefonba amit megint köszönök. Viszont újra elszállt valami.A készülék nem kapcsol be. Csak tölteni lehet, azt is 0,48A max (töltőről is.) Számítógépre dugva az ég világon semmi sem történik. Driverek rendben (még februárról). Nem villan fel semmi. Az eszközkezelő sem mutat semmit. USBDeview is néma.
Van ötletetek, merre érdemes elindulni?
Köszi -
Tinky
tag
Sziasztok!
Törőt kijelzős P780-at keresek donornak. Enyém alaplap hibás tehát kijelzőm jó.
Köszi előre is
Üdv -
-
válasz
Victoryus #13786 üzenetére
Pontosítok, ha a mobil netet bekapcsolom, akkor már egész gyorsan talál jelet. Még tesztelgetem... Az epo-nál a dátumok továbbra is tavalyiak, bár sikerült frissítenem a fájlt. Fura.
Plusz ami még érdekes, hogy most már nem rootolt a telefonom, felugrik ugyan a SuperSu ablaka, de nem lehet megnyomni rajta semmit. Pl nem megy a LagFix meg az aksi kalibrálás se, pedig eddig ment. -
Még mindig a gps-szel küzdök. Próbálom az epo-t beállítani, de hülyeségeket csinál. Engineer mode-nál egyáltalán nem frissíti az epo fájlt, a rendszerbeállításokban igen, de érvénytelen: a letöltési idő a mai, de a kezdeti és a lejárati idejére 1 évvel korábbi dátumot ír.
Az IGO (eddig 3 félét próbáltam...) nagyon nehezen talál jelet, meg el is veszti, Endomondo továbbra is pontos. -
Bottalfog
tag
válasz
Blue Eagle #13784 üzenetére
Köszönöm szépen!!!!!!!!!!!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Bottalfog #13783 üzenetére
Egy esetleges kavarodást a lefordított a sok gépi kód között. A vájp után újrafordít a JIT, "tiszta lappal" kezd a Dalvik, eltűnnek az esetleges kód maradványok, váratlan újraindulások, feltételezve, hogy itt volt a gebasz. Már jártam így. Dalvik tároló törlés után az első indulás hosszabb lesz, pont azért mert újra lesz fordítva akkor minden app.
Esetleg ki lehet próbálni az ART futtató környezetet is.
-
Bottalfog
tag
válasz
Blue Eagle #13782 üzenetére
Csak meg szeretném kérdezni, hogy mit oldana meg a Dalvik-cache vájp? mert szeretem tudni a háttér infókat is
Köszi előre is.
-
Bottalfog
tag
Sziasztok nektek nem szokott at S228- rom spontán újra indulni? Meg ki ki lépni bizonyos alkalmazásokból?
mesenger, facebook, ilyenek. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Hintalow #13777 üzenetére
Igen, ahogy erről értesülsz is Azimut a tudor ebben a témában.
Kollégáim, barátaim általában csak a bóti, márkás, garanciális csodákban hisznek, fizetik a horribilis törlesztőket, rootolás szóba sem jöhet, töltögetik mindennap a készülékeket, nem tudnak idegesítő gyári appokat eltávolítani, oszt' jól elejtik a végén.
Ez iggen tetszett, köszike! De tényleg, van benn igazság, na meg a slusszpoén.
Más: Azimut, Jamal0! Mi újság a térerő felelős új chip reballing ügyben?
-
azimut
aktív tag
válasz
Hintalow #13774 üzenetére
Eddig ez vált be nekem. Sok, vagy kevés az ára, nem tudom megítélni. Többször megírtam, a módszeremet. Eddig 2 teljesen működő telefont vettem, ebből egy új, egy használt volt. Emellett vásároltam fel alaplaphibás készülékeket, jellemzően 12- 15 000.-Ft árakon.
Anyagi lehetőségeimhez mérten havi 10-12 000.-Ft költséget jelentettek az alaplap vásárlások, 2 alkalommal kijelzőkkel kísérleteztem, háromszor akkut rendeltem, még 2 db középső hátlap érkezését várom, így valódi részletefizetéssel jutottam a telefonokhoz. 3 telefon használatban, 3 telefon tartalékban, nagyjából egy év eredménye, a család telefonügyileg teljes biztonságban van, hiba esetén a tartalékhoz nyúlunk. A tartalékokon gyakorlatozva bátran kísérletezek az újabb romokkal, beállításokkal.
Ha összeadjuk, talán kijön 1-2 új telefon ára, de ilyen paraméterekkel a 6 db esélytelen. Kollégáim, barátaim általában csak a bóti, márkás, garanciális csodákban hisznek, fizetik a horribilis törlesztőket, rootolás szóba sem jöhet, töltögetik mindennap a készülékeket, nem tudnak idegesítő gyári appokat eltávolítani, oszt' jól elejtik a végén. Igaz, a gyári csomagolás bontogatásának is megvan a szépsége. Mint minden technika, rövid idő alatt elavulttá válik, azért még egy darabig kitartok.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Blue Eagle #13776 üzenetére
Tudom
Inkább csak a "legalább megpróbáltam" érzés miatt mentem ebbe az irányba.Ez alaplap cserével orvosolható amúgy ha jól gondolom ugye? mennyiért szerezhető be egy ilyen? én most ebay-en néztem meg, ott 10-11 körül találtam pár darabot.
Van esetleg olyan, aki ebben itt tapasztalt?
-
Bottalfog
tag
Sziasztok!
A minap, teljesen véletlenül, az egyik bolonbdos órában a már halottnak hitte telefonomat, rá raktam gépre és elkezdett, tölteni. ebben a pillanatban is nagy csodának éltem meg, mert nem csak kis lámpa gyúlt ki hanem volt hozzá kikapcsolt állapotban megjelenő töltés animáció. Ezen felbuzdulva feltoltam a BlueEagle féle s228 as romot, fel is ment egy hibája volt, nem volt tér. Aztán rátaláltam erre a videóra. Ez a proci újra hevítése nélkül, nekem megoldotta a térerő gondomat, nem tökéletesre, de működik a telefon.
A videóban a fickó, pár darab papírral és egy kis celluxszal kitámasztja, a processzort hogy jobban érintkezzen az alaplappal. A lehető legszkeptikusabb voltam de, nekem bevált hátha valakinek jó lesz.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Blue Eagle #13771 üzenetére
Na ez most jó kérdés, mert nem nálam van a teló. Kami által fordított S124CN rom van rajta, ha ebből kisakkozható
-
Hintalow
senior tag
válasz
Blue Eagle #13769 üzenetére
P780 V101 (ha ez az) telenoros
Melyik modem ajánlott?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Hintalow #13768 üzenetére
rákerestem neked
Mi a jelenlegi alapsávod (modem) verziója? Milyen szolgáltatónál vagy? -
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
A térerő egyre gyakrabban megy el, először megpróbálkozom modem cserével, (bár szerintem itt fizikai problémák lesznek)
Hogy kell cserélni modemet, van valahol a topikban leírás róla? -
azimut
aktív tag
A Helena nevű romot jBart-master segítségével lefordítottam, appokat is adtam hozzá, azért még ebből is kellett csetkelni párat. Nincs benne böngésző, nem baj, a sajátomat (adblock browser) tettem bele. Naptár, óra, musicfolder player, xposed framework, nova launcher az .apk-k közé, aztán install, és megjelent a magyar nyelv! Majdnem 100%, a rejtett bugyrokban maradt angol.
Valaki korábban sötét hátterű névjegyzéket és tárcsázót követelt (talán cool13 fórumtárs).Ez eddig jónak tűnik, még nincs tele reklámokkal, amúgy is az adaway-jal kezdtem.
A rom olyan, hogy nem kell hozzá gravitybox sem, ennek ellenére tettem bele pár apróság miatt. Tesztelni szeretném, de nem vagyok hardcore felhasználó, ezért sokáig tart.
figur10: Írj privátban, van valamim!
-
Figur10
tag
Sziasztok.
Nincs valakinek eladó jó kijelzője? -
Ha oda-vissza váltogat a telefon a 3g meg a h+ között, az hiba? Vagy ilyen a blue mobile? Nem szoktam nagyon mobilnetezni, de ma muszáj. Viber közben is meg böngészés közben is.
-
azimut
aktív tag
Megérkezett egy felújított alaplap, erről a helyről már negyedjére rendeltem, mivel ráforrasztott hangerő szalagkábellel szállítják. Az alaplap jó, de a hangerőkapcsolók nem működtek, ill. egy kis mozgatással igen. Az emmc hibás alaplapról leforrasztottam, és sikerült az áttét. Eddig nem mertem, mivel féltem az alaplap égetéstől.
Az új alaplapot VIBEUI 1503 verziószámú baralajbival szállítják. Régen lelkesedtem érte, ma már nem annyira. S228-at alapnak toltam rá, majd kipróbáltam ezt a Helenát. Angol, orosz, ukrán, sajna nincs magyar nyelv, de ennyire minimál rom-ot még nem láttam, mindössze 15 ikont találtam.
Ezen felbuzdulva a kedvenc 4.4.4 AOSP-omat pc-n kezdtem .apk-tlanítani, de olyan jól sikerült, hogy pár funkció nem működött. Megint nekiugrottam, de olyan minimálra nem sikerült megfaragni, mint a Helenát. Még tettem bele pár .apk-t. A flashelhető (S124, S228) romokat még nem sikerült testre szabni, a rekóból .zip-ek jól előkészíthetők, a system/app könyvtárban lehet matatni.
Kérdésem: bootanimációkat és boot logókat szeretnék kipróbálni, az Universal Android AIO Flasher tool pc-s progit próbálta-e valaki? Vagy esetleg kézzel, a bootanimation.zip-et megtaláltam, de hol van a boot logo? Vannak-e kipróbált beszerzési források?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Victoryus #13760 üzenetére
Szia! Nálam is hasonlóan viselkedik, bár 30-ról nem esik csak úgy rögtön 13-ra, csak gyorsul, aztán az utolsó 0-15 %-ot megint jól bírja. Jó, tudom itt már nem kéne nyektetni, de ha nincs éppen töltő...
Más: kijelző törés
Van most nálam egy Blackview BV5000, törésállónak van titulálva és van vagy fél kiló.
Nem baj, de ennek is eltörték a kijelzőjét. A kijelzők már csak ilyenek, törnek.
-
Jó állapotú aksija nincs valakinek eladó? Megint kezdi, hogy 30-ról leesik 13%-ra. Mondjuk 100-30 között nagyon bírja .
-
-
YADA
tag
Nálunk a párommal nem ilyen jó az arány. Már az 5. példányt használom... a többi 4 kipurcant (elsődleges hiba oka: mind kijelző törés... de azért sikerült 2 alaplapot is kicsinálni az évek alatt)
-
Enyém is jó. Egyedül a gps-szel nem vagyok elégedett, de az is alkalmazás függő. Endomondoval jó, szülinapos igo-val meg elveszti a jelet. Sygic is szokott jelet veszteni. Lehet majd valami online térképpel próbálom, most már van mobil netem.
-
válasz
K_a_m_i #13754 üzenetére
Most néztem meg, 265$-ért rendeltem be 2013.július végén, amit kevesebb mint egy hónap múlva meg is kaptam. Azóta egy napot sem volt kikapcsolva, az aksija ugyanolyan pöpec, mint új korában. Nagy bajban leszek, ha egyszer telefont kell cserélnem. Best buy kategória nekem.
-
K_a_m_i
tag
válasz
Blue Eagle #13753 üzenetére
Nálunk 4 db van és mindegyik tökéletes. Az egyikben kellett csak hangszórót cserélni. Ja meg volt egy elejtéses kijelző csere, de az is jó azóta is. Az egyiket 8000 ért vettem alkatrésznek, mert hogy nem kapcsolt be. Aztán kiderült, hogy annak sincs semmi baja.
-
Blue Eagle
őstag
Háát igen. Teljesen jól gondoljátok. Persze nem tudjuk mekkora idehaza a P780 populáció. Nem lehet sok, idehaza nem volt hivatalos kiterjesztés alatt.
Legyen ellen példa is a rosszal szemben: nekem 2 éve megvan. Tökéletesen, zavar nélkül teszi a dolgát bármilyen rommal. -
azimut
aktív tag
A jelzések ellenére én bízom abban, hogy ez egy kiváló telefon. A fórumon valószínűleg csak a problémás esetekkel találkozunk, ki tudja hány ezer P780-as teszi a dolgát gond nélkül, tulajdonosaik nem járnak erre.
Nameg ki tudja hány márkásnak kikiáltott csillió forintos trendi telefon hibásodik meg rövid idő alatt. Az utóbbi 3 hozzászóló P780-a esetében legrosszabb esetben alaplapcsere, ami 9-13 E Ft-os költség, ennyiért a trendi telefonhoz legfeljebb bekapcsológombot lehet beszerezni.
Remélem sikerül megoldást találni a hibákra, a felderítési sorrendet tartsátok be, amit Blue Eagle többször leírt:
1. Milyen ROM?
2. Mentés, redback működik-e?
3. Mentés más módszerekkel esteleg.
4. Gyalu, flash
5. Ha nem megy, mi a hibaüzenet?
6. Zörög-e benne csavar?
7. Tölt-e?
8. Biztosan hardverhibás-e?
9. Honnan szerezzek új alaplapot? -
sznoopy1977
tag
Sziasztok,
Pár év használat után, ma elég fura dolgot csinált a telefon. Se kép, se hang. Bekapcsológombra nem csinál semmit, bill kombinációkra sem reagál, csak arra, ha rádugom a gépre, akkor a google logó felvillan pár másodperce, a számítógép is hangjelzést ad, hogy talált valamit, de semmi reakció. Kb 2 percenként megismétli ezt.
Menthető, vagy megy szegény alkatrésznek?
Köszönöm
-
vofelyszaky
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
P780-as telefonom másfél éves pályafutása végén (most döglött meg a töltés, előtte is rengeteg szarakodás, kínlódás) jutottam odáig, hogy soha többé ilyen kínai-rendeléses cucc. Vettem egy magyarországi telefont 4 év garanciával, és kínlódjon a fene tovább. Sok sikert mindenkinek... -
Blue Eagle
őstag
válasz
cool13 #13745 üzenetére
Blue Eagle erre további ötlet?
Nem egyszerű. Miért? Azt írod, gombokon keresztül nincs semmi szoftveres elérés, azaz "Hard Bicked" állapotban van a teló. Így pl. ADB elérés sem lehetséges, tehát marad MTK eszközökön a jó bevált SP Flash Tool. 4001-es hibakódod van akkor, ha flesselni akarsz egy firmware-t. De mi újság akkor, ha pl. readback-et akarnál csinálni? Ezt próbáltad már?Amúgy megoldható valahogy, hogy ne kelljen beírni a telefonszámba a +36-ot. Régen elég volt csak a számot. Most ez nem elég.
válasz erre#13746) azimut
Nekem még a Preload elejébe is beleszántott, hiszen a Recovery és a Sec_ro együttesen 12 MB. A képfájl 13,1, tehát 1,1 MB gyalogolt a Preload-ba ami még nem is olyan nagy hiba, de az S228-nál a Sec_ro eltűnése IMEI anarchiához vezetett.Orvoslat: a helyes recovery, sec_ro, és a preload újra feltöltése.
-
azimut
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13744 üzenetére
Uhh, az imei-k maradtak, vissza a jó kis s124-et+régebbi TWRP. Soha többet...
-
Blue Eagle
őstag
válasz
azimut #13743 üzenetére
Letöltöttem a ROW-hoz valót és amikor jött lefelé már tátva maradt a szám:
13,1 MB a mérete a recovery képfájlnak?! Ejha, hisz csak 6 MB a partíció mérete!
Érdekes lehet beletuszakolni 13-mat. Felraktam, de nem is műxik, igaz, mitől is lenne jó!
Szerk: viszont a recovery szakasz után lévő partíciókat a 13.1 MB szépen haza is vágja, mint pl. a sec_ro részt. Ezután szép kis IMEI vesztés van. Erről ennyit. Lehet írni a kedves szerzőnek, hogy mennyen inkább vasutasnak, inkább annak se, mert hazavág sok embert...
-
azimut
aktív tag
Ezt a TWRP-t próbálta már valaki? ROW tesztkészülékre próbáltam feltenni, csak bekapcs logóig jutott, magától újraindul, majd megy az Android, de semmilyen rekó nincs. Lehet, hogy nem kéne erőltetni?
-
Ti állítottatok a telefonon bármit? Faster gps van fent, hogy gyorsabban találjon jelet, de semmi hatása. Rom még mindig slx.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #13734 üzenetére
Azt felveszi. Feltöltés után elaludt a led.
Victoryus Nálam sincs gond a szülinapossal.
-
Sándor -P20-
senior tag
nekem megvan a szüliapp, és tökéletesen működik. Viszonylag gyorsan talál jelet, és elég pontos is.
Vezetéshez leginkább a waze-t használom. A legpontosabb a térképadatbázisa, bár a házszámokat elég gyéren kezeli.
Ha pontosan kell valamit mérni, g:hu és tuhu, vagy openmaps.... -
Jamal0
tag
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Victoryus #13736 üzenetére
Azt nem tudom, hogy melyik készülék milyen sorrendet foglal el a GPS használhatósági szempontból és én magam sem vagyok nagyfogyasztója a témának. Annyit viszont hallottam, hogy ez a szülinapi IGO több szempontból sem az igazi. Bár én "lemaradtam" róla így személyes tapasztalatom nincs, amit az elmondottak alapján nem is bánok.
Küldtem PÜ-t.
-
Tegnap próbáltam a szülinapi IGO-t, hát elég fura. Vissza gombra kapásból kilép az egész programból.
Alig talált gps jelet, de ha meg is találta, sokszor elveszítette. 2x indítottam újra a telefont, mire hajlandó volt navigálni is. Endomondóval szoktam használni, az nem szokott panaszkodni a gps jelre.
Egyébként jó lenne, trafipaxok is benne vannak. Lecseréljem egy Redmi 3-ra? Nekem kell a pontos gps, főleg nyáron. -
Jamal0
tag
válasz
vofelyszaky #13731 üzenetére
Esetleg ahogy többen is mondták hozzám is elhozhatod esetleg elpostázhatod, azimut forumtársunkal többször postaztunk már alaplapot eddig semmi probléma nem volt, esetleg ha szét tudnád szedni és egy nagyfelbontású fótot küldeni a csatlakozóról az nagyban segítene. A leírásban részletes útmutatót találsz a szétszedéshez amihez csak egy kis csillag csavarhuzo kel.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #13728 üzenetére
Semmit nem reagál a gombokra. Recoba sem tudok belépni, semmi. A win hangjaiból ítélve, folyamatos restart van. A képernyő fekete.
-
válasz
vofelyszaky #13731 üzenetére
-
Jamal0
tag
válasz
vofelyszaky #13724 üzenetére
Ha szerencséd van akkor csak a microusb nyílt szét, használódott el, egy egyszerű csere megoldhatja a problémát, ha viszont a alaplapi pad ek váltak fel kicsit nehezebb a helyzet. Javaslom keress fel egy szervizt ahol alkatrész szinten is foglalkoznak szereléssel nemcsak modulárisan.
-
cool13
őstag
válasz
vofelyszaky #13724 üzenetére
Az a panel, maga az alaplap. Az meg vagy jó vagy rossz. Esetleg a csatlakozó csere segíthet rajtad. Hátha megjavul.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #13725 üzenetére
Szia!
Meg volt mind. Semmi. -
vofelyszaky
csendes tag
Segítséget kérnék. Sajnos gondom van a töltéssel és a számítógéphez való csatlakoztatással. Valószínüleg tönkre ment az a panel, amin az usb csatlakozó van. Tud valaki alkatrészeket szerezni a P780-hoz. Vagy ismertek olyat, aki tud? Köszi
-
azimut
aktív tag
válasz
Hintalow #13720 üzenetére
Háromféle választ fogsz kapni:
1. Mi a rom verziószáma, modem driver csere, flash, stb. (Blue Eagle, szoftveres megközelítés)
2. Térerő ic újraforrasztás/reflow, kóbor csavarok keresgélése, stb. (Jamal0, hardveres megközelítés)
3. Alaplap csere (én, radikális megközelítés).Nagyjából ez a felderítési sorrend, az általam nagyrabecsült, jó arcok (BE és J0) korábbi hozzászólásait is nézd át, hogy az alaplaphibát 100%-osan kiszűrd.
Tavalyi útmutatásaid indítottak el a romcsere, mókolás lejtőjén
, azóta hardveresen is bütykölgetek, de csak alkatrészcsere szintjén.
-
Hintalow
senior tag
Hi!
ahogy olvasgatom a topicot, ha a telón elkezdett random hullámvasutat játszani a térerő, akkor kezdhetek aggódni?
Mivel érdemes ilyenkor próbálkozni? -
osssian25
csendes tag
Sziasztok!
Eddig nem látott hibát írt ki a telefonon vissza kapcsolása után. "sim card not detected"
Semmire nem reagált, és ráadásul most már csak a Lenovo logó virít. (Többszöri újra indulás, reset gomb nyomása) de semmi....
Kérlek ha tudtok valami ötletet jelezzetek, sikítsatok...bármi.
Köszi!
-
Jamal0
tag
válasz
azimut #13716 üzenetére
Igen azokat az ic ket cserélik meg még valamit amire még nem sikerült rájönnöm.
Érdekes viszont, hogy az általam cserélt lapokban többnyire van térerő amit dobál, de ha van az majdnem teljes erősségű így lehetséges, hogy szoftveresen van a bibi, sajnos nem sok időm jut a kísérletezgetésekre.Az hogy a usb csati nyomására elkezd jó lenni az csak mechanikailag hozzá nyomja azt a bizonyos ic-t a telefon házához így érintkezik, ezért mondtam, hogy egy újra melegítés is megoldaná valószínűleg a problémát.
-
azimut
aktív tag
válasz
ingyom007 #13715 üzenetére
Nem vagyok Csang úrék reklámarca, de egy alaplapot még megérne - lassan százalékot is kérhetnék. Már a negyediket rendeltem, nemsoká meglesz, oszt' csere. A többi jól működik.
Szerintem felújított alaplapok, térerő ic-ket cserélnek, a kisipari buhera tartósabb, mint a Lenovo-művek robotjainak fércmunkája.
-
ingyom007
tag
válasz
Blue Eagle #13714 üzenetére
Ugyan miért haragudnék ezt szeretem a ph fórumon... Mindenre kapok választ
VGA-t kétfélét is sütöttem már tepsiben csak, hogy éljenek még addig amíg megjön az új.
Amit nem értek, hogy ha az usb csatlakozót nyomom hozzá a laphoz akkor annak a forrasztásai mentek meg(gondolom én) de ennek mi köze a térerő ingadozáshoz?? Vagy lehet ezzel meghajlik az alaplap így máshol pont úgy domborodik, hogy még létrejön valamiféle érintkezés. Na mindegy sajnálom ezt a telefont, mert jól kiszolgált de a használt árakat elnézve nem tartom érdemesnek a javítással járó költségeket(postázás+maga a szervíz). Inkább megtartom egyfajta kisméretű tabletnek.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
ingyom007 #13713 üzenetére
Egy kis segítség a megértéshez:
BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
Saját szavaimmal: BGA tokozás: apró óngolyócskákon keresztül kapcsolódik a chip a panel (nyák) pad-ekhez (ejtsd: ped). A végleges kapcsolat forrasztási hőmérsékleten következik be. Ezek a kapcsolatok (golyók) engednek el egy idő után a hideg-meleg váltakozása, vagy pl. nyák csavarodása folytán.
Az ezutáni javítási folyamatot nevezik Reballing-nak azaz golyózásnak. Több esetben a chip cseréje is esedékessé válik.A leggyakoribb meghibásodás a PC ill. Notebook alaplapokra épített nagy teljesítményű grafikus processzoroknál (GPU) figyelhető meg. Itt túl nagy a hőingadozás, pl. ha valaki sokat játszik vagy futtat 3d igényes feladatokat.
Remélem nem haragszol, de lehet Te is tudtad ezeket...
-
Jamal0
tag
válasz
ingyom007 #13709 üzenetére
Én a helyedben minél előbb felkérésnék egy szervizt ahol alkatrész szinten is javitanak, mert ha leszakadnak az alaplapról a forrasztasi pad-ek akkor javíthatatlan lesz a készüléket, ha a mostani módszerrel működik a dolog akkor szinte 100% hogy cserélhető az alkatrész
-
Jamal0
tag
válasz
Sándor -P20- #13710 üzenetére
Az alsó hangszóró csere könnyű mivel nincs forrasztva most így nem tudom hogy mik a méretek de könnyen kideritheted. Nem kell hozzá különösebb eszköz.
-
Sándor -P20-
senior tag
A hardweres gurukhoz guruktól lenne egy kérdésem kérésem...
Nevezetesen az alsó, a csengetésre is szolgáló hangszótó méreteire, illetve típusára lennék kíváncsi.
Továbbá, hogyan kell az alsó hangszórót kicserélni?
Sajnos a felső hangszóró cserék után úgy néz ki, hogy az alsót is eléri lassan a végzete... (fémreszelék)
Előre is köszi a segítséget. -
ingyom007
tag
válasz
Blue Eagle #13702 üzenetére
Na nem hagyott nyugodni a dolog keresgéltem elszántan míg találtam egy megoldást! Ez lett a vége. Leszedtem a hátlapot egy zsugorgumit kettévágtam a csatlakozó felé tettem és a hátlap visszacsavarozásával odaszorítottam a gumidarabkákat. Valamiért a csatlakozó alaplaphoz való szorításával megoldódik a hiba nem tudom, hogy minden helyzetben ez megoldás lehet-e. Meg hogy mennyire tartós megoldás... De én örülök, hogy helyrejött. Azt sem tudom, hogy más rátalált-e már az efféle javításra. EZEN a fórum linken találtam rá a megoldásra gondoltam megér egy próbát mielőtt fejvesztve kiadnék nem keveset egy feleslegesen jó új telefonért.
-
azimut
aktív tag
A témáról még mindig nem szállok le, tanácsot kérek. A mentés elkészítése alap dolog, de mindig arról van szó, hogy backup/restore ugyanazon a telefonon.
Az engem érdeklő dolog az, hogy saját testreszabott rom-om legyen, amelyet más készülékekre is feltehetek. Először a meglévő rom pc-n mókolása irányába mentem, az androidos .img fájlokat körülményes szerkeszteni, majd visszacsomagolni, de Kék Sas barátunk privátban irányt mutatott (áldassék neve)
, így képzelem a dolgot:
1. A telefonon lévő rom-ot szerkesztem (alkalmazásokat törlök, ill. telepítek, ami nekem mindig kell), a sacatterét elkészítem MTK-val.
2. Readback FT-al.
3. Összekészítek egy pakkot, azt "sokszorosíthatom" - pl. e3 helyett TWRP.Nnnnamost, tartok az imei vesztéstől, ill. bármilyen, a rom-tól független fájl felülírásától. Az említett S124 mellett az S228-at szeretném még meghekkelni.
Jó így, vagy hogyan? System-ből töröljek-e, ha igen, mit használjak? Egy cheklist is elegendő lenne, a többinek utánaolvasok.
-
Bottalfog
tag
válasz
Blue Eagle #13704 üzenetére
Széjjel szedtem és minden, a helyén van. Szerinted létezhet, hogy alaplap a hibás ?
-
Bottalfog
tag
Sziasztok !
Előadnám az ügyem, hátha van benne valami tanulság
Egyik nap térerő gondok kezdtek el jelentkezni. Mondom magamnak biztos rossz a modem, kikapcsoltam és majd újra be minimális javulás de végül is egyik simnél sem volt változás. Ez volt a probléma egyszerű és érthető része(számomra).Pár órával ez után, elindítottam egy játékok, és felvillant a kijelező a hangszóró elkezdett búgni, megnyomtam a reset gombot, mivel semmi másra nem reagált, leállt és nem indult be napokig. Azután beindult, mert véletlenül leesett az asztalról, és rezzent egyet, ezen felbuzdulva bekapcsoltam. És ment. Valami csökkentett módot futattot, amit eddig még soha nem láttam.
Látva az eredményt flash tools-szal új romot kapott, és ment kép napig, térerő ingadozással, majd pedig a térerő teljes eltűnésével.
Aztán ismét jelentkezett a kivilágosodó, kijelző és búgó hangszóró, ismét leállt, és azóta csak a piros led hajlandó dolgozni.Elromlásakor ez a rom volt rajta: 4.4.4_Stable_ROW, ujra éledése után pedig a BlueEagle féle s 228 rottolt, jól be vállt (ezúton is köszi
) rom került vissza. De sajnos ez sem jelentett megoldást. Eddig arra jutottam, hogy van egy szép téglám. Row és Cn verziókra, mindig figyeltem. Inkább a flashtoolst használtam. Csak egyszer ment a TWRP-s telepítést, ennél a romnál 4.4.4_Stable_ROW, de akkor is s228 ra.
Ha bárkinek van hasonló élménye, kiváncsi vagyok minden tapasztalatra. Ha pedig megoldás is akad valaki tarsolyában, azért pedig eszméletlen hálás lennék.
köszi előre is.
-
ingyom007
tag
Jól olvasom, hogy ezek szerint ez típushiba, hogy folyton elmegy a térerő? Pár napja csinálja a telefonom gyári rommal. Valamit lehet vele kezdeni szoftveresen vagy vehetek másik telót?
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest