- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
cool13
őstag
válasz
amtibacsi #14084 üzenetére
Nem bántam meg.
Hátrány nem lehet, ha csak a száraz adatokat veted össze. Ezek az adatok ami miatt megéri.4 mag 1,2 GHz-es vs 8 mag 1,7 GHz-es proci
41% -kal gyorsabb processzor
4G van.
10% -kal keskenyebb
15% -kal könnyebb
62% -kal több megapixel
100% -kal több beépített memória. -
válasz
amtibacsi #13684 üzenetére
Ha net közben a másik nem elérhető, akkor meg kell keresni azt a menüpontot, amit valami olyasmi, hogy
"adatforgalom előnyben", és azt ki kell kapcsolni.Ha belépsz az engineering mode-ba, akkor ott a
Telephony -> Mobile data service preferred menüpontban van. Ha ki van pipálva, akkor vedd ki a pipát.
Nagy eséllyel ez lesz a gond, mert alapesetben a mobil adatforgalom a hívásnál magasabb priorítású. -
azimut
aktív tag
válasz
amtibacsi #13412 üzenetére
S228 + Adblock Browser (tényleg van ilyen böngésző), megy rajta.
Innentől off téma - nem találtam "témába vág", "off topic" kapcsolón kívül "vegyes" kapcsolót.
Nejem Lenovo A820-asához, amelybe már vettem korábban akksit (1800mAh, kitűnően működik). Most ezt a 3500mAh-ást találtam, ugye ez átverésgyanús? Vagy létezik olyan olcsó technológia, amely ugyanakkora térfogatba nagyobb teljesítményt szuszakol be?
Hopp, mégsem off-téma, P780-ashoz is mutogatnak 4950mAh-ás akksit. hasonló borítóval. Hazánkfia feedbackja szerint: "Bit slower than I expected to get here, but arrived in good order and very good product. Impeccable, feel free to take him all the seller!" Esetleg köztünk van a vevő? Vélemény?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
amtibacsi #12683 üzenetére
Van valami progi, amivel ellenőrizni vagy ki-be kapcsolni lehet a szenzorokat ?
Van, igen. A Factory mód: a telefont bekapcsolod hangerő fel + Power gomb hosszan nyomásával. Itt teszteket és kalibrációkat lehet eszközölni. Ha esetleg kínai karakteres lenne a menü, akkor itt egy kis segédlet. nem teljesen azonos, de a lényeg benne van. -
e=mc²
őstag
-
bigh
csendes tag
válasz
amtibacsi #12549 üzenetére
ha még az eredeti romod van vagy vibeui alapu a beállításokon belül a funkciók között(eggyel odébb lévő "fül") van egy olyan, hogy a hangerő gombokra felébreszti a telefont. ez alapból be szokott lenni kapcsolva ha ezt kikapcsolod elméletben nem fog reagálni semmit a gombokra ha csak nem megy a zene lejátszás de az úgy is csak azt halkítja hangosítja nem a csörgést.
-
e=mc²
őstag
válasz
amtibacsi #12549 üzenetére
Alapjaban veve a hangero gombokat lezart kepernyonel nem kellene erzekelnie. A fokapcsolot termeszetesen igen. De ez ROM fuggo. Talalkoztam mar kulonbozo romoknal olyannal, hogy megis mukodott, illetve touch security-vel is ha mondjuk feloldodna a kepernyozar. Ez szerintem szoftveresen allithato. Keress ra az "android volume button turn on screen" varazs szavakra.
A kikapcsolas mellesleg hardverhiba is lehet, pl. erzekeny a mikrokapcsolo, vagy a keret kicsit eltort/elmozdult.
-
RoMix85
aktív tag
válasz
amtibacsi #12410 üzenetére
Vibeui romnál nálam is leállt folyton ha benéptem a hálózati beállításokba. Pl én nem tudtam a sim 1-ben lévő karit 2g-n használni, mert nem volt olyan lehetőség. Szerintem próbálj meg egy másik romot is, hátha...
slx, vagy nemrégiben közzétett rom, nálam tökéletes [link]Mármint a ROM, mobil netem nincs.
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
amtibacsi #12405 üzenetére
Ma sikerült kísérletezni. Mindegy, hogy 3g vagy 2g, netezés (adatforgalom) közben nem vagyok elérhető. Kétsimes a telefon, ugyan ez a helyzet, ha a másik számon netezek, az sem elérhető, ha azt hívják. Az adatforgalommal ellentétes kártyára viszont kimegy a hívás. Egy okos ötlettel egymásra irányítottam a két kártyát, így vígan netezhetek bármelyikkel :-) Van egy menü a mobilhálózatoknál: Adat használat és alkalmazás vezérlés. Gondolom itt kéne valamit beállítani, de vagy nem történik semmi, ha rábökök vagy kiírja, hogy az alkalmazás leállt. (Network settings leállt) Milyen progit indít el ez a menü ? Más progival nem lehetne helyettesíteni ?
-
cs.zs.
veterán
válasz
amtibacsi #10674 üzenetére
Unióban telekommunikációs eszközön nincs vám. Ezt megkerülendő találta fel valamelyik magyar okostojás a "vámeljárási illeték" kifejezést, és ezzel meg is vagyunk szopatva, és vámot sem szednek, és ehhez jön még az unió legdrágább áfája... Mindenhol olcsóbban jutsz hozzá mint itt, nem csak a sógoroknál.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
amtibacsi #10202 üzenetére
Minek javítani ami jó? Igaz, de itt nem ez a kérdés, hanem van igényed root jogra vagy sem?
Hintalow!
Hivatalosan a Lenovo a P780 -ra nem ad ki olyan romot amiben van magyar nyelv. Tehát lehet az ROW, abban sincs. Ha mégis van, akkor az főzött rom vagy az S124 amit megcsinálgattam, hogy legyen benne. -
Blue Eagle
őstag
-
han_lev
senior tag
válasz
amtibacsi #9800 üzenetére
A sógoromnak is gyári s136-os azt hiszem. Az s124-es is gyári alapból. Szerintem ha meg vagy vele elégedve , akkor nem érdemes piszkálni.
Persze érdemes addig nyaggatni, mig ki nem jön minden tulajdonsága a rendszernek.
Aztán amíg ilyen telónk lesz, szerintem mi itt leszünk alkalmanként ha baj van hogy segítsük. -
han_lev
senior tag
válasz
amtibacsi #9764 üzenetére
Ha jól működik nincs is értelme.
Egyébként nincs nagy gond. Csak ott tévedtél hogy a KitKatot valami plusz proginak vélted. BlueEagle csak azt akarta" nekem nyelvre lefordítva" mondta, hogy a KitKat az a Windos Vagy Ubuntu, vagy OS ajogy tetszik.
JB a régebbi windovs
KitKat az újabbik.Ami a "ledeket kapcsolgatja" az pedig hasonló lehet mondjuk egy olyan programhoz, mint .... mondjuk a laptopon az érintőpadot vezérli. Driver am beépül az oprendszerbe, és beállítás felület amit látsz.
Annyiban talán más az Android oprendszer ( jó, sokban más, mert ugye arm architektúrás proci meg minden..)hogy kevésbé bonyolult, és nem lehet úgy telepítgetni a drivereket mint a PCnNa,ezt jólmegaszondtam..
-
Blue Eagle
őstag
válasz
amtibacsi #9761 üzenetére
Huha...
A ROM az maga az Android amit a telefon saját EMMC memóriájának egy szakaszára juttatunk (flesselünk) fel.
A Kitkat pedig az Android platform egyik verziójának az elnevezése.Ezek szerint pl. nem a ROM kapcsolgatja az értesítő ledet, hanem a KitKat ?
Egyik sem. Az androidba ágyazott, telepített alkalmazás (apk) működtet, és drájveren keresztül működik.A GPS érzékenysége mitől függ ?
Függ a jóműködése hardveresen és szoftveresen is.Az SLX romoknak Jelly Bean az alapjuk.
-
-
válasz
amtibacsi #9654 üzenetére
Nem próbáltam, ugyanazon van. Így legalább jobban kijön a különbség a romok között. Most már az slx 26 van fent, wifi gond egyből megszűnt. Gondolom az s124-ben másik driver van, vagy valamit másképp kezel, talán kevesebb feszültséget ad? Az s124 mindenesetre takarékosabb az akkuval. Bár lehet, csak az alacsonyabb kijelző fényerő miatt.
Nekem egyelőre (vagyis továbbra is...) az slx a tuti. Figyelem tovább a KitKat verziókat, hátha javulni fognak. Az elképzelés jó, de amíg ilyen idegesítő én nem teszem fel mindennapi használatra. -
-
Blue Eagle
őstag
válasz
amtibacsi #9501 üzenetére
Szia!
Nvram.bin mentése:
Hozzávalók:
-MT6589-USB-VCOM-driver
-Flashtool_v3.1324.0.177_Fix_preloadFolyamat:
1. MT6589-USB-VCOM-driver telepítése
2. flash tool indítása
3. scatter tallózása amit mellékeltem, megjelenik egy sor: NVRAM (nem kell pipálni semmit)
4. Katt legfelül Read back fülre, erre megjelenik egy sor kipipálva ezt így hagyod
5. ha a mentési útvonal nem megfelelő, dupla klikkel módosítsd és Mentés gomb, utána ablakban zöld pipa OK.
6. végén katt a kis kék nyilas Read back gombra, ezután kikapcsolt telót feldugni a gépre.
7. alul piros folyamatsáv, majd kék (ez a kiolvasási rész). Zöld karika: kész!Nvram visszaállítása:
1. flash tool indítása
2. scatter tallózása amit mellékeltem, megjelenik egy sor: NVRAM, pipáld ki
3. pipáld ki a felső gombsorban a DA DL all with check négyzetet
4. kattints egyszer az NVRAM szövegrészre
5. tallózd be a lementett nvram.bin fájlodat
6. Katt a kék nyilacskás Download gombra, és dugd fel a kikapcsolt telót a gépre.
7. piros, majd sárga, végül szürke folyamatsávok alul. zöld karika: kész. -
han_lev
senior tag
válasz
amtibacsi #9513 üzenetére
A te romod nem "tiszta" gyári rendszer. Ha jó látom Baralajbi által "főzött" rom. Nagyon jó. Viszont a gyári frissítés a romban végzett átalakítások ("főzések") miatt nem biztos hogy menni fog. A frissítés lehet hogy nem fogja megtalálni a kapcsolódási pontokat. Szerencsés esetben erroral eldobja. Rosszab esetben nagyobb gond is lehet.
Ezt Baralajbitól kellene megkérdezni. Az is lehet hogy simán felmegy a frissítés. Viszont ha CNes, ahogy mondták, erősen lehet, hogy minden kinai lesz -
han_lev
senior tag
válasz
amtibacsi #9507 üzenetére
A flashtoolszal tehát - ahogy cool irta - mindent feltehetsz, az egész cucc, amit BlueEagle leírt fekerül. Így ha bírja a hardwer akkor menni fog.
Recoweryből - telefonról sd kártyáról - csak hasonló romokat, rendszert tehetsz fel. Bár én úgy tapasztaltam, hogy lehet váltani "kisebb"ről (JB) nagyobbra, régebbiről újabbra.
Vagyis a JBs rom CWMjéből fel lehetett tenni KitKat romot.
Visszafelé már nem próbáltam.
Remélem érthető volt. Nem kavarni akartam, csak érthetőbbé tenni. Sok szakkifejezést használunk, amit én is hosszú idő után tanultam meg. És eleinte a korábbi ismereteimre húztam rá.
-
han_lev
senior tag
válasz
Alapvetően az a baj, hogy ezeknél a telóknál KÉTFÉLE rendszer ( windos ha ugytetszik) van. Az összefoglaloban ez le is van irva.
1. A CN (china) ami a kinaiaknak szánt cuccos alapban. Van hogy ez itt is jó, európoidozálják, magyarítják (de főleg oroszosítják, aztán minden más)2. A ROW ( a VILÁG számára) ez az eu-am számára írt rendszer.
A baj, hogy a kettőnek ( sok más mellet) a partociókiosztása más ( vagyis más méretekben használja a telefon belsejébe dugott memóriát - mondanám, hogy winchestert, merevlemezt, de a többiek megölnek
... legyen memóriakártya ??
. )
Szóval ezt a kettőt nem jó keverni. Főleg ha recoweryből telepítesz, mert ott sokminden megmarad a régiből, és ezt nem tudja hova tenni az esetlegesen feltett új, ahogy juhasz.jozse írta. Bocsi, így tényleg nem menne fel.
Aztán van egy másik vàltozás, ami a "rendszer" fejlődéséből adódik.
JB (Jelly Beam) az android régebbi verziója. Ennek a számozása 4.2. ....
KitKat ez a fejletteb. Ennek a száma 4.4.....
Mondjuk olyan mint a win7 - win8. Bár lehet azt kellet volna mondjam XP - Win7 . Mert egy egy androidverzió van, hogy sokkal több dologban más mint az elődje. Olyan ez mint mondjuk volt a win 95, win 98, win 2000 (pontosabban inkább a Millenium, mert a Win2000 már Ntfs volt) Ezek hasonlóak voltak, ugyanarra az alapra épültek. Aztán jött az XP, ami teljesen más lett. (Vista)
A Win7 megint sokban más, mint az XP. Stb.Ezért kell figyelni. Főleg akkor, ha recoweryből (TWRP, CWM) fleshelsz fel rendszert.
De a flashtoolsz a számítógépről flashel, alapvetően (ha minden ki van pipálva ) akkor teljesen felül ír mindent. Olyan mintha leformáztad volna a gépet
Bocsi a hibás írásért, telóról alig látom, mitvírzam...
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Itt BIOS -ról (Basic Input Output System — ez köti össze a pc esetében a hardvereket az OS -sel. Önmagában egy firmware ami hardver és szoftver egyben) nem beszélünk.
Az android recovery nem más mint egy microOS, saját kernellel, és tudjuk milyen feladatok ellátására (mentés, visszaáll, update, stb.) szolgál.A ROM maga a system és a boot szakasz. Ha firmware-ről beszélünk, akkor az EMMC összes részét ide számoljuk (ROM + recovery, mbr, ebr, preloader, cache, nvram, secro, usdata,stb).
Mi semmit sem nevezünk és neveztünk el. Mondjuk úgy, hogy ezt magasabb szinten teszik meg. -
han_lev
senior tag
válasz
Bocsi, most látom hogy írtad 4.4.2
Igen, ezt a problémát jeleztem, szerintem ha Blue Eagle megcsinálja Cool be is teszi az összefoglalóba - mi meg nagyonnagyon hálásak leszünk. Biztos egyre többen kapják majd a telót KitKatelTalán rámenne az SLX de inkánbb ne próbáld ki. Az SLX 4.2.2 es JB.
Majd mentés utám, azt várd meg.. -
han_lev
senior tag
válasz
Szerintem ha ez a rom van fennt, akkor az MTKDroidToolsal tudsz menteni. Ha jól emlékszem ez egy 4.2.2 es JB és rootol. Ha rácsatlakozol a gépre az összefoglaló leírása szerint root és backup, akkor simám lementi neked. És abban benne lesz az Nvram is... Azt hiszem. A második Droidos mentésem nekem is kb így volt.
-
válasz
amtibacsi #9180 üzenetére
Az nvram mentése sokkal fontosabb, mint a /data-ban lévő imei fájlok.
adb shell-ben:
cp /data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/MP0B_001 /data/local/tmp/IMEI.bak
exitaztán adb-n keresztül ki lehet már szedni a gépre:
adb pull /data/local/tmp/IMEI.bak c:. #ez a Windows-os
adb pull /data/local/tmp/IMEI.bak ~/. #ez meg a Linux-os -
Blue Eagle
őstag
válasz
amtibacsi #9123 üzenetére
Sziasztok! Nem bántó, ejtsük...
fu de utállok mobilról!
Más: modem dolgok. Most én sem a v52 sem a v101 -et nem használom, helyette egy teljesen más verziót. Tesztelgetem. Volt egy súlyos anomália, de úgy néz ki nem ettől a modemtől volt. Mindenesetre még várok vele, nem szeretnék másnak rosszat!Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy kinek van bluetooth-os fülhallgatója amin telózni is lehet, s ráadásképp az S124 rowot használja? Azért érdekel, mert ha telózik valaki bluetooth fülessel, akkor dob-e valami szöveget, ablakot az illetékes rendszerapp?
-
amtibacsi
aktív tag
-
ath
senior tag
válasz
amtibacsi #9084 üzenetére
valószínűtlen, inkább csak sok volt a szemét abban a sávban, ez meg érzékenyebb volt. exem hiperszuper céges samu laptopja is hasonlóan reagált panelben, ahol az én dellem, p780om gond nélkül használta a jelet.
azt láttam eddig a 3-4es csatornákat kevesebben használják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest