- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ath
senior tag
enyém se a legjobb már. kiszakadt az aksiból a kábel fele, visszaforrasztottam, kontakt van, beragasztottam, de nem bízom benne túlzottan. emellett az élettartam se a legjobb
egyre többet fagy még slx-el is, fb-től sokszor újraindul, ha elindítom az appot. a memória egyre kevesebb minimális app szám mellett is.
keresek is meg nem is alternatívát, egyelőre normális utódot nem találtam olyan áron, amire azt mondom nyugodt szívvel ki is adnám érte.jó kis teló volt ez, de túljárt felette az idő
-
azimut
aktív tag
A lencse helyén egy zöld fólia van, alatta a ragacs, amihez az üveg lencse tapad. Hangerő, kibekapcs gomb, usb fedő és lencse kombót is találtam - ez a sok bizbasz fogyóeszköz.
Ehhez a telóhoz tényleg minden van.
Rácstisztítás fogkefével.
Az akksi szerintem nálad is púpos, nézz bele oldalról, a fém hátlap más esetben "minden körülmények között" felpattan. Vagy (bocs, ha már tudod) hibalehetőség összerakáskor: az akksi fém fedlapja a mikrofon alá csavarozandó!
Alaplapról csak úgy fecsegtem.
-
azimut
aktív tag
Aliról vettem 3x, ebből 2 jó egy nem. Mindkétszer puffadt akksikat cseréltem - a hátlap nem akart rápattanni, nézem, mint egy kitömött párna.... Nem a legolcsóbbat kerestem, hanem a visszajelzéseket olvasgattam.
Ezzel szívtam, bedőltem a hamis adatoknak. Működik, de hamar merül. Ahogy linkeltem, látom az árak emelkedtek, viszont az alaplap 30 dodó alá süllyedt.
Középső hátlap, annyi a probléma, hogy a kamera üveg nincs, át kell tenni a régiről, ami törik. Usb fedő sincs hozzá. Basszus, ezt kellett volna venni, lencse és hátlap is van.
Van néhány bazárom, kijelzőm is, de annak annyi a széséghibája, hogy az alsó funkciógombok ábrája rá van gőzölve, a led nem látszik át (micsoda hülyeség), a képe hibátlan. Újonnan a keretbe ragasztott lcd+érintő sem drágább, mint ha külön vennéd, nem kell mókolni a duplafix-el.
Közben az ANSP rom sem vált be - nem ismeri fel az sd-t, visszatérek a Helenához, vagy az AOSP-hoz.
-
-
mzeperx
tag
értem, hát nekem ez a harmadik tönkremenő Lenovo a családban a p770 egy év után nem látta a tornyokat, semmilyen modem fájllal és firmware-el, csak ha felmásztál rá, a második ez a p780 ami egy éves korától erősen térerő problémás, tehát belvárosi utcákon 50 % elérhetőség, és 1,5 éves korára tégla a belső memória halála miatt. És van egy k80 aminek pár hónapos korára a routertől 50 centis körben van wifi térereje, hardver reset stb bármi után is.Összes telon szilikon, nem voltak dobálva stb. Persze lehet, hogy csak nekem nincs szerencsém.
Ugyanezek itt mind eladóak
P770 térerőhibás, működik 15%-ban lehet használni belvárosban kb,
P780 térerő és memóriahibás /tégla/,
k80 pár hónapos, garanciális gyenge wifi hibás (én nem idegelem magam, és nem bajlódom a kínai visszaküldéssel)Nosztalgiával csak az akkuidőkre tudok gondolni.....
-
ath
senior tag
Egyetertek, es csak nehany aprosaggal egeszitenem ki.
Azert, mert a Te telefonodnak problemaja volt, meg nem a marka a szar. Az, hogy milyen allapotu alaplapot adtak el, nem tudjuk ellenorizni, igy az sincs kizarva ugyan abbol a problemas szeriabol egy darab volt. Persze engem is bszna az ideg, de tomeggyartasnal lesznek problemak. Nem veletlenul vannak autokbol, motorokbol stb visszahivasok.
Azt megertem, ha Te nem veszel tobbet lenovot, de ilyen egyertelmuen kijelenteni, hogy szar szerintem nem lehet. Nalam is volt zorgo (pontosabban hatlap levetelekor kipottyano) csavar, azota se kerult vissza, es 2,5 eve jol mukodik. A most rajta levo bauuu kitkat nem a legjobb, es ha lenne vegre idom tennem is vissza az slx-et, de ezt leszamitva ujra megvennem. -
-
mik000
csendes tag
Ossz 2,5 giga
1 giga OS
1,5 giga alkalmazasok
50mb szabadAlapertelmezett iras a memoriakartya.
Ezek az appok nagyreszt rendszerappok, minden mas a memoriakartyan van van, ha onnan eltavolitok egy programot, nyerek kb par mb helyet a belso memoriaban is ami par nap alatt lassan elfogyTisztito appokkal pl clean master se megyek sokra, csak ideiglenesen szabadit fel helyet
-
-
Mindkettő row, szerintem twrp-ből simán felmegy. Holnap talán lesz végre időm rá. 1-2 óra úgy is elmegy vele.. A héten volt egy totális lefagyása, pedig csak játszottam és játékon belül chateltem. Ma egyszer spontán kilőtte kedvenc játékom csata közben. Alkalmazás leállt... Ja, ha játék közben hívnak, akkor ugyanúgy fekete kép fél percig legalább, se felvenni, se kinyomni nem tudom. Csengőhangot ismét elfelejtette. Egyébként az sd kártyán van, eddigi romokkal nem volt ilyen gond, csak ha kivettem a kártyát. De most hetek óta benne van, még csak a pcre se volt rákötve.
-
e=mc²
őstag
Namost, az alkalmazasokat lehet folderekbe csoportositani, de annak is van egy maximalizalt erteke, vagyis ez meg mindig nem az igazi megoldas. (talan masik tema/launcher kellene?)
Az ertesito hangok allitasahoz par Volume Control nevezetu appokkal probalkoztam, de semmit nem er. Neten olvasgatva sokaknal elofordult ez, de igazan megoldas nincs ra. Illetve az, ha kimented azt a hangfajlt amit hasznalsz, valamilyen szerkeszto programmal leveszed a hangerejet, es visszamented a telora.
Modemcsere done V51+S820-ra. Nemsokara megyek vilagga es meglatjuk milyen.
Szerencses modon a Security-t es meg minden mas appot is belehet tenni a Notification Center -> Activate App Notification menu kivetelei koze, igy aztan olyan, mintha nem lenne. De van, mert ha blokkol valamit, akkor nem latod, akkor manualisan el kell inditani, es beallitani vele mait akarsz. Az mar elony, hogy nincs az ertesitesi teruleten eltunhetetlenul, es az ikonja sem foglalja a helyet foloslegesen.
-
e=mc²
őstag
Egy nap utan tapasztalat errol a ROMrol:
Nincs olyan, hogy alkalmazok menu, azaz minden app a fokepernyokon lapulnak meg, ami szamomra idegesito.
ertesito es csnegohangok erossegenek a skalazasa nem igazan jol valosul meg, ugynis a teljesen nematol a csuszkat egyel nagyobbra veve meg nappal is hangos, nemhogy ejszaka. Ezt lehetne valamivel orvosolni?
Meg nem mentem ki a telepulesrol, de mar erzem, hogy ebbol modem csere lesz.
Security valami rettenet. Ertem en, hogy kell, meg jo, meg minden, de lehessen mar kikapcsolni valahogyan. -
Blue Eagle
őstag
Az eszköz csak kikapcsolt telónál, gépre kapcsolva és csak egy pillanatra válik láthatóvá. Ez így természetes. Viszont tartósan a Flash Tool szólítja meg download/kiolvasás, teszt módban.
Szeretném megemlíteni, hogy bizonyos, aláíratlan driverek a win8/8.1-re nem hajlandóak csak úgy simán felmenni. Ehhez ki kell kapcsolni (átmenetileg) ezt az ellenőrzést.
-
Blue Eagle
őstag
Bocs, félreértettem, nem kijelentő mondatot írtál, hanem kérdezted.
Az altalad emlitett S228 romnak mindegy, hogy cn vagy row maga a telefon? Korabban ebben a topicban olvastam, hogy ha SPFlash Tools-al teszed fel a romot, akkor mindegy, de az oldalon a leirasban irja, hogy
"...The baseband contained within this ROM is for ROW (rest of the world) hardware version of Lenovo P780, 2nd SIM will not work if you use it on non-ROW (for China) devices. If you're unsure if your device is ROW or China, look at the text on the battery. If the text it's mostly chinese, then you have the non-ROW hardware version of P780...."Az S228 ROW romot felrakhatod bátran, de modem cserére itt is készülj fel.
Vagy a betoltendo scatter az ami meghatarozza? Ha igen, akkor jol gondolom, hogy nem az en scatterem (korabban lementett) kell, hanem ami a csomagban van hozza?
Igen, minden romnak van scatter fájlja (memória térkép) amit a Flash Tool értelmez és ez szerint írja fel a megfelelő címekre a partíciókat.
(Firmware upgrade módot kell választani még CN-ROW vagy fordított romok váltásánál is az eltérő kiosztások miatt - ezt elfelejtettem az imént írni, bár ez most nem érint téged közvetlenül.)
3as es 5os SP is van. Melyiket javasolt hasznalni?
Az S228-hoz az ötös verziójú Flash Tools-t javasolom használni.En meg mindig az S110-et hasznalom 2013 oktobere ota (akkor csak egy modem csere volt es kesobb particio modositas), es most kezd neha magatol repulo modba kerulni, ritkabban lefagyni. Gondoltam egy frissebb rendszer jot tenne, igy a S228-at gondoltam ra.
Húha! Az jó régi már. A JB vonal legfrissebb romja, ami már egy éves múlt, az S124_ROW. Kinézetre olyan mint az S110. A S228_ROW az KK alapú, és teljesen más a felület.
-
Blue Eagle
őstag
(#11583) e=mc²
Szevasz!
"Nekem utolag be kell vinnem MTK Droid Tools-al?"
Na ez az utolsó mondat a bibi. Ugyanis akkor neked is sérült az Nvram partíciód, de nem gond, tudok csinálni ha priviben elküldöd az IMEI számsort ami a te telódé.
"Tovabba ha SPFlash Tools-al teszek fel egy romot, akkor honnan fogja tudni, hogy mi az IMEI? Azt a "particiot" (talan nvram) nem irja felul ilyenkor valamilyen adatokkal?"
Az SP Flash Tool segítségével kettő féle módon lehet romot felrakni a telóra:
-Download mód - ekkor az "érzékeny" partíciókhoz (Nvram, protect_f, protect_s, pro_info) nem nyúl hozzá, nem formázza a 4 GB flash NAND memóriát. Csak a kijelölt partíciók lesznek felülírva.-Firmware Upgrade mód - Ezt a módot használjuk nagyobb volumenü romcserénél, platformváltásnál.
A Flash tool a következő séma szerint jár el:
1. kiolvassa és lementi a BackupData könyvtárba a feljebb írt "érzékeny" partíciókat
2. teljes formázást végez az EMMC memórián
3. flesseli a romot
4. visszaflesseli az előzőleg lementett "érzékeny" partíciókat
5. ellenőrzést futtat le, kész.Szóval, ezért marad meg az IMEI Firmware upgrade után. NEM KEVERENDŐ ÖSSZE AZ ÖTÖS VERZIÓJÚ FLASH TOOL FORMAT ALL + DOWNLOAD MÓDDAL: AZ MINDENT VISZ ÉS CSAK A ROM LESZ FELÍRVA. AGYŐ IMEI!!!!
(#11585) duronx
Akkor neked a régi, azaz a 2013-as kell. Alapértelmezetten ez van a romokban.
-
Blue Eagle
őstag
Lehet, hogy a te esetetben köze van az átpartícionáláshoz, de akkor sem tudom még ezt sem elfogadni. Az S110 az ROW alapú. Ezt követte az S112, majd az S116, S119, S123 és végül az utolsó 4.2 JB a S124. Ez mindegyike OTA frissítésként (is) érkezett meg a P780-akra, egyenként néhány mega nagyságban. A frissítések leginkább a rendszer stabilitását javították. Igazából sajnos nem tudom miért az S110-nél "ragadtál le"? Már bocs a nyers fogalmazásért! Még az S116 is sokszor megröccent valamiért, akár negyedpercrig is. Mindez csak fokozódott az idő során, ahogy használtam. Szerencsére az S124 már sokkal jobban, szinte teljesen mentes ilyen kellemetlen tünetektől. Javaslom neked a frissítést!
-
somasz
addikt
-
cool13
őstag
Mondj egy olyat, ahol nincs függés.
Amúgy azért lettem Androidos, mert az Apple még jobban köti a kezem. Elegem lett belőlük.Felmásoltam vcard-ból őket, majd gondolom szinkronizálta kérés nélkül a gmail-ben elmentettekkel. Minden névjegy többször szerepelt. Miért nem veszi figyelembe ha már szerepel a listában?
-
e=mc²
őstag
-
szobcsab
csendes tag
Jó hír: a firmware a rom része. Kicseréltem, de még tesztelni kell, hogy tényleg jobb-e.
Így:
1. letöltöttem a modem.img firmware.t pl.innen: http://lenovo-forums.ru/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=3283
2. a mobilomon lévő Total Commanderrel megnyitottam a tömörített állományt és a /etc/firmwares illetve a /etc/mddb mappákba másoltam a megfelelő file-okat, de a régieket egyelőre átneveztem, hogy vissza tudjam állítani az eredeti állapotot (rootolt a készülék, ugye)
3. beállítottam a file jogokat 644-re, a tulaj és a csoport: root
4. újraindítottam a cuccot, és imádkoztam, hogy találjon hálózatot.
5. talált.
6. örültem, és ideírtam.Ha javult, ha romlott, jelentkezek. ;-)
-
han_lev
senior tag
Ezt szerintem fölösleges autóban töltőre tenni. Én egy fél napot végigGPS-eztem vele úgy hogy nem tettem töltőre, régebbi telefonok 2 órát is alig bírtak töltés nélkül GPS-el, (IGO), ezen meg az IGO 4 órát is ment és csak valami 45 %ot merült.
Bluetousos headsettel használva, vagy kihangosítóval szinte meg sem kottyan neki.
Én csak most tudom megtenni, hogy 15%alá nem megy az akksi, mert a korábbiak mind lemerültek hamarabb :: -
randras
veterán
Light Flow
WLAN -> Advanced -> Keep WLAN on during sleep, illetve LAP optimization
Nekem összeszerelésben egyetlen problémám van: a hangerő szabályzó gombok lötyögnek, zörögnek. Pláne ha a kapacitív gombokra nyomva megrezzen a telefon, akkor hallani ahogy odaütődnek a körülötte lévő kerethez. Na ez kiábrándító, de nagyon.
-
tonyrulez
őstag
-
e=mc²
őstag
Megvalami:
Az Android nem tud magyarul, angolul hasznalom. Kinai karakterekkel eddig csak ket helyen talalkoztam:
- egy gyari app neve volt, ami a kezdokepernyon viritott az uninstallig.
- mar nem emlekszem a nevere app, amivel superuserkent (Titanium backuphoz hasonloan) lehetett hasznalni. Na benne voltak kinai irasjelek, uninstall megvolt.A mai napon dobtam el eloszor a kezembol (persze, hogy nem jott meg meg a flip case), es a hatlapja leesett. Szerintem kozrejatszik a fent mar emlitett pattintasos illeszkedeses problema.
Szinten a mai napon volt eloszor olyan, hogy meg akartam valamit nezni a telon es ki volt kapcsolva. Csak a reset gomb segitett.
Visszajelzo ledje mukodik. Piros, ha tolt, sarga, ha van nem fogadott hivas, es zold, ha nem is tudom mikor zold, de volt mar olyan. Kek, ha Facebook esemeny van.
Ami meg kisse csalodas, hogy a menu es a vissza gomb, kisse beljebb van a szelehez kepest, igy meg szokatlan, es mivel nincs megvilagitva, ezert nehezen talalom el mindig elsore sotetben.
Ja es ma betelt a belso tarhelyem!
-
randras
veterán
Azt majd én is megpróbálom, de egy ideig most nem módosítgatok semmit a telefonon.
Úgyis jön a kínai telefonom kínai tablet párja, azon jobban elférek majd, meg amúgyis tehermentesíti majd a telefont.
A linkek meg szerintem jó helyen vannak, jól jöhetnek még itt valakinek. Egyébként szerintem érik az igény egy első hsz-ra.
Gyűlünk...
-
randras
veterán
Mit szeretnél? Én ROM-ot így flashelek:
Flashtool-t megnyitom, ott betöltöm a scatter file-t, mindent beállítok, el is indítom a Firmware upgrade-et/Download-ot (!), majd a kikapcsolt telefont rádugom kábellel a gépre. Így nem kell semmilyen reset-et nyomni, automatikusan elkapja a Flashtool abban az állapotban az eszközt, amikor még flash-elhető eszközként látszik hardver szinten a gépen (és eszközkezelőben is).
Az egész akku kivételnek/resetnek annyi a lényege, hogy így látszódjon a telefon a gépen:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- Gmail
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest