- Telekom mobilszolgáltatások
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slx rom van fent. Tegnap óta a Messenger Lite-nak hívásnál nincs hangja. Videó hívásnál se. A lite-ot meg nem is engedi törölni se. Sima Messenger meg folyamatosan újraindul. Ennyi volt, kilőtték? Frissíteni se tudom, mert ez bele van főzve?
Mikrofon, hangszóró rendben egyébként. -
YADA
tag
válasz
Victoryus #14251 üzenetére
Meg mindig mukodik egy peldanyom, de az kb 5 telefon legozasabol szuletett. (hullottak mint a legyek, reszben konstrukcios gyengesegbol, reszben balesetek miatt)
Viszont kb 35-100% kozott el csak az akkuja, modhatni hulla, de az is eleg egy modern SIM kartyaval 21-23 nap uzemidore! Van meg 3 masik akku, de fogalmam sincs milyen allapotuak.
Az egyik legregebbi alaplap es ROM van benne, meglepodtem mennyivel gyorsabb mint barmelyik ujabb ROM verzio. -
válasz
cappa72 #14250 üzenetére
Idén még csak 8 éves lesz
A Nokia E51-em is aktív használatban van a P780-nal együtt. Igaz az már a 3.aksit eszi. Anyu használja őket, az E51-et imádja mert kicsi, könnyű, jól bírja az aksija. Netezni meg úgy is csak otthon szokott. Têny, hogy lassú szegény P780 a mai kütyükhöz képest, de amíg a messenger lite elfut rajta...
-
Nálam még mindig használatban van egy példány, a szokásos slx rommal. Sajnos kitört a töltő csatlakozó tartója, így elég problémás feltölteni. Az aksi is 40%-ról kapásból bezuhan 15-re, de facebook lite-ra még mindig jó, meg netezni szolidan. Szerintem lassan elengedem, ha tovább zuhan az aski kapaciítása, lesz helyette egy strapafon.
-
válasz
bagolytoll #14247 üzenetére
Csak akkor, ha van még oly elvetemült fórumtárs, vagy felhasználó, aki/k utánajárnak, hogy a régi dolgok hogyan pótolhatók.
Másképp nem valósul meg.
(legutóbbi bejegyzés is több, mint egy éves - a tiéd előtt) -
bagolytoll
csendes tag
Az összefoglalóban sok link már nem működik, nemletölthetőek a fájlok. Ez fog változni?
-
válasz
cappa72 #14245 üzenetére
Köszi
Azóta voltak fejlemények
- 3-as SP ki tudja olvasni, hogy ez 8GB-os (5-tel nem tűnt fel)
- Valamelyik ROM-ot mintha el is kezdte volna feltenni, de megállt közben, amíg nem reseteltem a telefont, nem látszott USB eszközként sem
- Próbáltam a preloadert cserélgetni, semmi változás
- Formázás sajnos már volt, de mondjuk nem gáz, egyrészt erről már mindenki lemondott, másrészt ha megjavul, akkor is rokonnál lesz játszós teló, SIM már nem nagyon fog belekerülni.
- 99% 2013-as a teló, az akkun a CMIIT ID 2013CP5888Ez alapján tudsz esetleg olyan ROM-okat, amik felmehetnek erre?
-
Tyűha...
Hát akkor lehet, hogy az emmc döglött.
Persze ne temessük előre.Ha van még benne valami élet, akkor először próbálj meg menteni róla SP Flashtool-lal.Ha az sikerül, akkor talán megállapítható mi voltrajta, vagy mit próbáltak rászuszakolni, vagy egyáltalán van-e értékelhető infó róla.
CN/ROW keveredéskor általában az ebr2 (rég volt, fejből nem emlékszem) íródik felül, és ha azt helyesre cserélte az ember, akkor visszaállt a rend.
szerk.: ha majd semmi sem működik, na akkor lehet formázni az emmc-t. Ha meg majd az sem, akkor nem csak tetszhalott, hanem papírnehezék.
(Nálam is van egy emmc-hibás p780 még...) -
Hello,
Valakinek van még emléke ennek a ROM-olásáról? Kaptam egyet brickelve, és nem tudni, mi lehetett rajta. A CMIIT alapján valami brutál korai 2013-as cucc, de fogalmam sincs, hogy CN? ROW? Milyen verzió lehetett?
MTK soros portként látszik, egy ROM el is jut SP flash tool-lal a bootloader feltöltésig, de aztán közli, hogy NO SPACE:
Hogyan tudom kideríteni, mi való erre...?Köszi minden ötletet
Fél nap guglizás után már tanácstalan vagyok :S
-
válasz
K_a_m_i #14242 üzenetére
Köszi! Egyelőre nem romoltam, megy azzal ami rajta volt. 4.4-es valami. Youtube, messenger meg egy böngésző eldöcög rajta ezzel is, sim meg nincs benne. Otthoni 'netgép' lett belőle. Még bírja a kiképzést
Anyum megtanult rajta netezni, meg chatelni. Egyelőre marad az E51-nél, mert azt nem kell félteni, ha a táska alján hánykolódik azt is bírja. Azért szegény P780-at ha odacsapja valamihez véletlen, törik a kijelző.
-
Hú de kihalt a fórum. Még mindig használatban van a teló, csak lassú. Az SLX romon kívül van még valami, ami normális, meg gyors? Azt hiszem azt fogom visszatenni.
-
azimut
aktív tag
válasz
Casoli #14238 üzenetére
Ez még mindig működik 2 telefonon is.
-
-
Valaki tudna olyan ROMot javasolni, ami minimál ROM? Hulladékoktól mentes, ami gyorsabban megy mint egy normál ROM.
-
Tök jó, hogy még mindig megvan a P780. Simán megy rajta az AdAway, amivel a Redmi3-on 1 napja szívok, mert hiába van root joga, nem bírja átírni a host fájlt...
Megoldás: lementettem a P780-ról a fájlt, a Redmi3-on meg simán bemásoltam mind a 2 helyre. Ennyi... ezt meg simán engedte. Mindenesetre marad a P780 is, sok mindenre jó még mindig. -
narrow123
újonc
Üdv!
Ha esetleg valakinek van törött, de működő készüléke, vagy csak egy alaplapja, az ne tartsa magában.
Megmenteném az elmúlástól az enyémet...... -
válasz
obazssonaj #14230 üzenetére
Próbáld ki másik routerrel.
-
obazssonaj
csendes tag
Sziasztok!
Ha van még itt valaki....A telóm a wifi jelet látja, de nem kapcsolódik rá.Folyamatosan próbálkozik. Hatókörön kívül, azonosítási hiba, kapcsolat mentve ilyen üzeneteket ír.
Köszönettel: Szabó János -
K_a_m_i
tag
Sziasztok! Nincs meg valakinek véletlenül a 8Gb-os telefonhoz való CWM recovery: Lenovo-P780-8GB-ROW-CWM6028-recovery-by-Cappa72-v2.img ? Sajnos a régi letöltő link (#6677) már nem működik.
-
Az enyém négy és fél éves. Hátlapi műanyagok kívül mást nem kellett cserélni. Az utőd egy redmi 4x lett.
-
Sándor -P20-
senior tag
Az enyém sajnos bootloop-ol...
Amikor elraktam még minden ok volt.
Kb két hete szerettem volna feltölteni / bekapcsolni, de sajnos csak a lenovo logóig jut el, és egy pillanatra megrezegteti a motort, majd kilép. Újabb lenovó felirat, majd rezgés.
A belső reset gomb megnyomása ugyan kivitte a bootloop-ból, de az újabb indítási kísérlet ugyanazt eredményezte.
A recovery menüket nem próbáltam. Majd talán az ünnepek alatt. Esetleg megpróbálom újra flesselni.
Szeretném még életre kelteni. Nagyon szerettem a kicsikét.Utódként egy Blackview BV6000-et nyúzok.
-
okmaci
csendes tag
Még nekem is megvan, jelenleg az autóban navigációra szoktam használni, a mai napig töltés nélkül navigál folyamatos képernyővel 6-7 órán keresztül. Jó kis telefon volt, szerettem!
-
YADA
tag
Epp a napokban allapitottam meg hogy mar 4 eve hasznalom a 780-ast. Szinte mar rekord.
Igazabol parom hathatos kozremukodesevel ketten egyutt elfogyasztottunk 5db-ot belole.
Az utolso mukodo darab mar legozas eredmenye. De meg birja. Meg haldoklo allapotaban is tovabb uzemel mint az ifju titan akkubajnok remenysegek ujonnan. (cserebe lassabb naluk picivel)
Szoval nehez lesz az utodlast megoldani. -
Nekem is megvan még, ez a tartalék telefonom + ébresztő + mobil wifi + power bank
Mikor mi.
-
válasz
Casoli #14218 üzenetére
Bizton kell működnie; ha nem műxik, akkor driver probléma van.
Vagy nem tetted még fel a cdc drivert, vagy ez a hiba nálad is (inf fájl nem elégséges)más módszer csak akkor lehet, ha... és itt elég széles a skála...
Elsőnem kiolvasnám a /dev/nvram tartalmát
ha az üres, akkor leformázták a telefont szőröstül-bőröstül.
ha nem üres, akkor lehet még rossz a protect_f , protect_s vagy akár a secro is.
Szóval 4 összetevős az imei helyes generálódása a rendszerbe (szerk.: teljesen pontosan inkább a /data partícióra/ba) -
válasz
Casoli #14216 üzenetére
ugh... az baj. mélyvíz topik.
-
Az mit jelent, ha SIM kártya nélkül a beállításoknál nincsen IMEI szám egyik slotra sem? Így vettem, esetleg vissza lehet írni valahogy a ROMba?
-
osztszoroz
aktív tag
válasz
bagolytoll #14214 üzenetére
Ezt a típust szinte lehetetlen téglásítani. Saját tapasztalat. Ennek ellenére szerintem felesleges szenvedni vele.
-
bagolytoll
csendes tag
válasz
osztszoroz #14213 üzenetére
tégla eladó
-
osztszoroz
aktív tag
válasz
bagolytoll #14212 üzenetére
rengeteg idegeskedést és időt spórolsz meg,ha elengeded ezt a telót.totál zsákutca...
-
bagolytoll
csendes tag
S228 után kiírta, hogy DL fail és újraindulgatott. Sok gomb lenyomásával valahogy kikapcsolt és megpróbáltam megint az S228-at, csak most bepipáltam a flash toolsban a DA DL-t. Nem működött.
Azóta azt írja a windows, hogy hibás eszköz és egyáltalán nem tudom flashelni és bekapcsolni semAzthiszem az ügyet lezártnak tekinthetjük
-
bagolytoll
csendes tag
válasz
osztszoroz #14210 üzenetére
Szia! Köszi, hogy válaszoltál, egy próbát megért. Azért van ami magyarrá változott
Melyik ROM-t ajálljátok? Magyarított S228 honnan tölthető le?Köszi!
-
osztszoroz
aktív tag
válasz
bagolytoll #14209 üzenetére
Root +more locale2
-
bagolytoll
csendes tag
Gondoltam, hogy mégis a kínaiból kellene kiindulni, ezért megpróbáltam flashtoolsal feltenni az S125-öt. Felment, majd nem kapcsolt be a telefon. Visszatettem az s123-at és beiratom apámat egy angol tanfolyamra.
-
bagolytoll
csendes tag
Plusz infó a telóról: P780.V23, 2013/12/06 12:26
Android 4.2.1
Model number: Lenovo P780_ROW
Build Number: P780_ROW_S123_131231 -
bagolytoll
csendes tag
Sziasztok! Van egy p780 nálam, sok kínai bigyó volt rajta, majd töröltem olyan dolgokat, amit nem kellett volna és semilyen naptár nem működött. Flash Toolsal ráraktam egy s123-at, de nem volt magyar nyelv.
FlashToolson kívül mást nem szivesen tanulok meg, nagyon örülök, hogy ez sikerült.
Milyen rom-ot ajánlotok?
Cél:
1. legyen stabil
2. magyar nyelv
3. nem lassú rendszer, akár gyors...
4. no kínai karakter
5. wifi, hotspot, térerő, kamera működjön
6. minden egyébb működjön és legyen jó
7. lehessen vele telefonálni, sms-t küldeni és ezek a tevékenységek ne keltsenek rossz érzést.
8. Flash Toolsal lehessen feltenni, hacsak nincsennek erős érvek.Esetleg a jelenlegire tudok magyar nyelv updatet rátenni?
Olvastam, hogy Blue Eagle készített egy s124 et, ami magyar, és + tárhely is van. Később erről kiderült, hogy problémás? A linkje nem működik.Köszönöm!
-
SzGergo_
csendes tag
válasz
Fairplays #14205 üzenetére
Üdv.,
Hosszabb ideje niem volt már bekapcsolva. Azért tettem félre mert nem kapcsolt be, miután eltört a kijelzője.Közben szereztem egy plusz telefont de az sem volt egy ideje használva. így most ez sem akar bekapcsolni, hiába kombóztam a kettőt.
Hogy érted a "bikázást"? hogy csinálnád? -
Fairplays
aktív tag
válasz
SzGergo_ #14204 üzenetére
Üdv!
Pontosabb leírás? Napi használatban van? Rom csere után nem kapcsol be? Érte bármi külső hatás?
Ha sokáig nem volt töltőn a telefon előfordulhat hogy 10-20 perc múlva tudod csak bekapcsolni.
Ha túlságosan alulmerült, akkor, nem fog bekapcsolni, "bikázásal" lehet próbálkozni... -
SzGergo_
csendes tag
Sziasztok,
Volna egy problémám a P780 asommal.
Nem akaródzik bekapcsolni. Piros led világít ha töltöm, de se hárd reset se bekapcsoló gombra nem reagál.
Lehet még tenni vele valamit?
Köszönöm. -
AszkaNettka
újonc
Sziasztok!
Új vagyok itt, és bevallom, még nem olvastam vissza teljesen, csak néhány oldalt.. Olyan problémánk van, hogy teljesen meghalt a p780 telónk, be se kapcsol... Kérdésem az lenne, hogy ennek ellenére lehet új androidot rátelepíteni?? a Huawei Honor 3C-met már anno újraraktam, de ott más gond volt. Illetve melyik androidot célszerű felrakni, amennyiben lehetséges valahogy...
Köszönöm előre is!!! -
K_a_m_i
tag
Sziasztok! Van egy tartalék P780 aminek elment a térereje. Gondoltam ez is hardverhibás lett, de azért gondoltam megnézem más rom-mal is, aztán megnéztem úgy is, hogy leformáztam az egészet és egy korábbi működő mentésből visszaraktam az nvram.bin-t és protect_s.img-t FT-lal. Kipróbáltam egy halom modemet is, az imei rendben van, de a legjobb ameddig eljutok, hogy manuális hálózatkeresésnél kiírja, hogy Vodafone HU 2G. (Vodafonos kártya) Emellett még kellene lennie Vodafone HU 3G, T-Mobile H 2G (tiltott), T-Mobile H 3G (tiltott), TelenorH 2G(tiltott) és TelenorH 3G(tiltott), de ezek közül egyiket sem találja meg. Valaki találkozott már ilyennel? Attól, hogy a saját 2G-t megtalálja, de csatlakozni már nem tud ez még lehet hardverhiba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Star Citizen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- SONY LCD és LED TV-k
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mikrotik routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest