- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
Ferenczi Áko #4966 üzenetére
Én most cseréltem el a P30 Prót egy Mate 20 Próra és egy iPhone SE-re. Nem akarok oktondi flame-et nyomatni, de nem bántam meg. A Mate-tel fél órával azután, hogy megkaptam, szívességből le kellett forgatnom egy afféle reklámot, könyvtrailert, és az anyagot visszanézve videóban köröket ver a P30 Próra. Színhelyes, ez is remekül lát a sötétben, az a furcsa röcögés, szaggatás teljesen eltűnt, a zoomobit is lehet hasznosítani filmekhez (a P-é "sok", túl magas a gyújtótáv), a fehéregyensúly szinte mindig megfelelő, míg a P elég rendesen szétb*sza a színeket, kivéve ha mondjuk David Finchernek hívnak, és mindent sárgában meg kékben szeretsz forgatni.
Ehhez jön még hozzá, hogy a telefon maga mennyivel szebb, kevésbé bumfordi, kisebb, jobb a hangszórója, mérföldekkel jobb a kijelző (bár DC dimming nincs), lekoppintották a Face ID-t, csak gyorsabban, és VAN LED!
Jó dolog a periszkópos kamera, de szerintem a P30 Pro nem a legjobb irány, vagy épp a Mate 30 fogja bebizonyítani, mennyire jó átkötés volt...? Szerintem a pionírokat még nem érdemes megvenni, és ez az RYYB szenzor meg az 5x periszkópos zoom erősen kísérleti műfaj. Majd ha 8 gyártó rácuppan és megtanulnak rá programozni. Sosem gondoltam volna, hogy én, a nagy iPhone buzi ilyet mondok, de ha mondjuk beizzítod a Manual Camerát, és nekiállsz kamerázni 4K 30 fps-sel, akár odacsap az almának is. Az sem mellékes, hogy a 1080p sem néz ki olyan rettenetesen, mint a P30 Prón, úgyhogy bár valószínűleg a szenzor zseniális, a szoftver kalapálásra szorul. Ez a videó győzött meg a cseréről. Az emberalakokon látszik, hogy a bőrtónusokat túlélesíti, de sikerült kiküszöbölnöm.
Természetesen a kis iPhone-tól sem válok meg, összeeresztem a kettő videós tudását, hátha tényleg meg tudom cáfolni, hogy minden szar videóban, ami Droid. Nagy kár, hogy a HW híres-neves fotós appja ennyire ergya videóval szolgál, mert minden Mate és P-tesztben elmondják, milyen rossz a videó, meg frame drop meg ez meg az. Pedig egy icipici app minden kamerájából kihozza a maxot.(#5034) Zugi: nem egy liga a három, az S10+ üzemidőben sem az az über, és fotóban is a "jól néz ki, de nem jó" kategória. Az más kérdés, hogy mint fentebb leírtam, szerintem a P30 Pro főkamerája még véletlenül sem színhelyes, se nem természetes. Én a Mate-et venném.
-
Aryon87
félisten
Jo dontest hozol. Ahogy mas is irta, akksiban es fotoban erosebb a P30Pro.
Nekem ez elott S9+ volt, 3 honapig birta, ment szervizbe, miutan mar tobb map utan is powerbankkal mentem haza a munkabol vele. P30Pro lassan 5 honapja megvan, eddig 2 alkalommal ment le 50% ala egy 11 oras munkanapon. Most is 58%-on van jelen sorok irasakor, es volt nyustolve boven.En talan 2-3 negativumot tudnek csak felhozni ellene: edge panel, aminek nem latom ertelmet, meg a Samunal sem, nemhogy a Huaweinel. Ertesitesi LED hianya. P Smart 2019-en (ideiglesen volt nalam, mig a P9 szervizben volt) az also kavanal van egy picike pont, ha oda befert, ide is berakhattak volna siman. Es azt hiszem ennyi lenne nekem a negativum.. talan meg a jack hianya, de mar kezdem megszokni a BT fules megoldast, igy az mellekes nekem.
Pozitivum meg kismillio van. -
adomok
tag
válasz
Ixion77 #5046 üzenetére
Szerintem ezt a Huawei-Android témakört egy jelenleg forgalomban lévő terméknél nem érdemes a negatívumok közé sorolni. Ezekre az eszközökre nem érvényes a korlátozás, illetve ha a P30 Pro mostantól kezdve csak a kötelező biztonsági frissítéseket kapná meg, akkor is a piac egyik legjobb készüléke maradna még egy darabig (nem látok jelenleg olyan Android funkciót, amit ha nem kapnék meg, hiányt éreznék). Arról nem beszélve, hogy az Android 10-et is az elsők között fogjuk megkapni (bár az sem hiányzik nekem) Az új Mate széria már érdekesebb lehet ebből a szempontból, de várjuk ki a végét
-
adomok
tag
A Mate 20 pro lett volna anno az én választásom is, de szerencsére (legalábbis így utólag), éppen megjelent a P30 pro amikor telefont váltottam. A Mate 20 pro kézbe véve nálam azonnal kiváltotta a "kell" érzést (kivéve a notch), de fotózásban erősebb lett a P30 pro, így végül ezt választottam és nem bántam meg. Egyéb márkákhoz mérten nekem nagyon bejönnek a szoftveres megoldások is, akár az egyszerűen működő asztali mód, vagy a gesztusvezérlés, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint amit most hoz az Android 10. Arról nem is beszélve, hogy a frissítéseket sem hanyagolja el a gyártó és talán ez az első olyan mobilom, aminél egy-egy havi frissítés, valóban tartalmaz a felhasználók számára is kézzelfogható újdonságokat (lásd pl.: DC dimming). Az üzemidő szerintem erősen felhasználás függő, de az biztos, hogy ezt a készüléket nehéz egy nap alatt lemeríteni.
-
Ixion77
addikt
Én az alábbi negatívumokat tapasztalom:
1, Kicsi. Főleg szélességre adnék hozzá. Note 10+ észrevehetően nagyobb. Az én felhasználási szokásaimnak jobb lenne
2, Huawei termék. Jelenleg ugyebár nem túl fényes a Huawei-Android kombináció jövőképe
3, Van notch. Sokkal jobban szeretnék egy K20 jellegű megoldást, mivel gyakorlatilag nem használom az előlapi kamerát
4, Nem támogatja a Camera2 protokoll teljeskörűen.
5, Nincs Jack aljzat
6, Nem egyértelmű a vízállóság. Bár elvileg az, gyakorlatilag nem ajánlott vízbe meríteni.Előnyök:
Ez a lista túl hosszú lenne, neki sem állok. -
törölt tag
Emiatt én is gondolkodóba esem, S10 miatt, mert most egy Meizu 15-ös készülékem van, 3000-res akksival, de valahogy egálnak érezném ezt az akksi dolgot. Engem a melegedés aggaszt még azon a vonalon. Igaz, Huaweiből jelenleg max Mate 20 Pro, meg sima P30 érdekelne, a Pro nekem még a M20P-hez is nagynak érződött a kis kezemben :)
-
Zugi
aktív tag
Köszönöm a véleményed. A videózás nálam sem játszik, amennyi meg néha nagyritkán kell, arra nekem tökéletes egy sima HD minőség is, nem kell 4K.
Nem vagyok márka hű, első Huawei-em lenne és eddig szinte minden egymást követő mobilom más-más márkájú volt, az éppen aktuális ár/érték arányban legjobb best buy-t keresem.
Amúgy igen, a Mate 30 Pro is egy kérdést vetett fel bennem, de arra még várni kellene még ha nem is sokat, a lehetőségem pedig most van meg, na meg az Android korlátozós kavarás ott már erősen jelentkezhet, így inkább a biztosra megyek :)Igazából Mate 20 Pro-t néztem volna ki, de az már nincs a Telenor céges árlistájában. A korábbi S7 Edge-vel megszoktam a lekerekített kijelzőt, és nagyon elegáns, de praktikussága 3 év alatt sem győzött meg, azonban így a 30 Pro-nál nem lesz szokatlan.
Amin kicsit ódzkodtam: erre az előlap rezegtetős hangerősségre vagyok kíváncsi, és természetesen zavar a jack hiánya ill. az értesítési led is. Valamint az arcfelismerős a leírások szerint a Mate 20 Pro-ban jobb, mint ebben, ez tehát itt visszalépés, bár kérdés használnám -e egyáltalán, mert még sosem volt ilyennel dolgom.
-
Zugi
aktív tag
Mobilaréna tesztjeiből szemezgetve akksira vonatkozóan:
Samsung S10+ : "Az üzemidő sajnos egyáltalán nem kiemelkedő, de abszolút elfogadható. böngészésnél viszont igen gyorsan merült, abban az ütemben mindössze 10 óra jött volna ki a telepből."
Huawei 30 Pro : "A 4200 mAh-s telep kitűnő üzemidőt biztosít, a legbuzgóbb fotózás, videózás és játék esetében is bő egynapos használattal, ami kettőre ugrik, ha nem nyúzza az ember a kamerát folyamatosan. 20 órát lehet videózni egy töltésről egyhuzamban, illetve 16,5-öt netezni egy másik kalkuláció szerint."Tehát egy 10 óra szemben a 16,5 órával elég jelentősnek hangzik, ez ugye nem csak 10-15%-nyi eltérés, hanem jóval nagyobb. Kérdés ez a használatban valóban így van -e?
-
adomok
tag
Szia,
elsődlegesnek írtad a jó üzemidőt és a fotózást. Ha csak ezt a 2 dolgot nézzük, akkor már jó döntést hoztál. Nem nagyon tudnék hasonló jó választást ajánlani, ha a fotózás alatt nem csak az "előveszem és kattintok" módszert preferálod,. Mióta ezt a mobilt használom (április), többet fotóztam vele, mint előtte 2-3 év alatt a korábbi mobiljaimmal és még most is csak karcolgatom a lehetőségek tárházát. Természetesen a hirtelen lövök egy képet módszer is remek, hiszen kevésbé vagyunk korlátozva, egyetlen látószögre. Soha nem volt korábban Huawei telefonom, a többi márka aktuális csúcs készülékeit mindig kipróbáltam, bár a samukat nem szerettem soha. Ha hiányosságot kellene mondani, az a videós vonal, de ezt már kivesézték a kollégák itt a topicban. Én szinte soha nem videózok, ezért számomra ez nem hátrány. Egyéb negatívumot én nem tudok mondani és nem a márkahűség vagy fanatizmus miatt, egyszerűen csak elégedett vagyok a készülékkel. Ráadásul még szép is
Persze ha a pénz nem számít, lehet várnék a helyedben a Mate30 pro-ra, mert szerintem az is nagyon ütős lesz és biztosan a videózás is javul benne.
-
F-ECT$
titán
Azért az S10+ -on is elgondolkoznék a helyedben, ha az S7E-vel jóban voltál az aksit leszámítva, ugyanis abban már az is elég jó. Olyan 10-15%-kal tud többet a P30 Pro, ami már nem sokat számít 7-10 órás kiejlzőidők mellett.
De a P30 Pro is remek telefon: jó üzemidő, sebesség, kamera, szóval ezzel sem jársz rosszul
-
Zugi
aktív tag
válasz
Ixion77 #5037 üzenetére
Feltételezem a mobilbirtoklás nem egy szekta, így nem csak a jót lehet elismerni, hanem az esetleges negatívumokról, zavaró tényezőkről is említést tenni, amik csak működés közben jelentkeznek és gyors benyomású tesztekből nem derülhet ki. Nem fogom körbeturnézni minden más topicban is ugyanezt a kérdést, várva azt hogy csak a jókat mondja mindenki a magáéról, hanem reméltem lehet objektíven is véleményt formálni.
-
Ixion77
addikt
-
tibcsi0407
félisten
EMUI 10 hírek: [link]
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok! Erősítsetek meg, hogy jó döntést hozok ha ezt a mobilt választom és nem a Mate20 Prot, vagy a Samsung S10 Plus-t. Ár itt nem játszik, mert céges lesz. Eddig egy Samsung S7 Edge-t használtam teljes megelégedésre, de az akksija sokadik csere után sem volt az igazi és egyre tarthatatlanabb lett a pár órás készenlét. 3 év nyúzás után eljött az ideje egy újra váltásnak, tehát ennek kerestem az utódját.
Ha sorba lehetne tennem, nekem mindentől a legfontosabb a választásban az akkuidő. Amelyik telefon nem hozza a kiemelkedő szintet, az tárgytalan. Elsősorban ez tántorított el a Samsung S10Plus-tól. Emellett nálam a fotózás is nagyban játszik, szóval így alakult erre a választásom, de úgy általában telefon használhatóságában is tényleg jól járok? Játszani soha nem játszom, ellenben rengeteg túra, gps és térkép alkalmazást futtatok.
Szerintem szinte az összes magyar tesztet végigolvastam, ill. sok külföldit is, de mint itteni aktívan használóktól (főleg akik használták már az említett másik 2 típust is) jól jönne egy megelégedettségi vélemény.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Ladybird66 #5032 üzenetére
Igen, innen vettem: [link]
LOL. a hazai Blitzwolf shopot ne vedd komolyan.. -
Ladybird66
tag
válasz
tibcsi0407 #5030 üzenetére
Mennyi? Mert én linkeltem hármat. 3 ezertől 20-ig kategóriát.
A tied is alis? -
tibcsi0407
félisten
válasz
ferrari0819 #5029 üzenetére
Nekem Redmi a Airdots van, kb ugyanennyi volt. Imádom!
-
ferrari0819
tag
Én ezt tudom ajánlani linkami nagyon bevált, a családban már 4 embernek van és több ismerősnek is ajánlottam és mindenki nagyon meg van elégedve. Mind árban és minőségben hangzásban szerintem a legjobb. Volt hogy véletlenül az ingem zsebében maradt és 1,5 órás 40 fokos mosásban vett részt, jól kiráztam belőle a vizet és a mai napig működik ez kb 1 hónapja történt.
-
gazso75
aktív tag
válasz
Ladybird66 #5027 üzenetére
Valószínüleg, anyaghasználat, és ebből adódó minőség különbség.
-
Imre9211
aktív tag
Ez már nevetséges... Nem is ez a legjobb szó rá... Szánalmas
[link] -
Sumptuous
senior tag
Végre megérkezett a várva-várt, vékony tokom. Annyira sokat késett, hogy az ali már az árát is visszaadta... De megérte rá várni. Olyanoknak ajánlom, akik tudnak vigyázni a telefonra, de szeretnék úgy lerakni az asztalra, hogy se a kamera, se a készülék ne karcolódjon meg.
Egy esést nem biztos, hogy kibírna benne a telefon..A kamera nagyon szépen védve van, a kijező viszont nincs, így fólia/üveg ajánlott mellé. Viszont nem kell a tokbarát verzió, mert semennyire nem nyúlik rá a képernyőre a tok. A keretbe kapaszkodik inkább.
-
anti1966
tag
válasz
Ladybird66 #5020 üzenetére
majdnem
olyan kellene, ami videót vesz fel, majd tudom szerkeszteni, hogy mikortól és meddig lehet kivágni a lassítást -
törölt tag
Sziasztok! Használja valaki a Hivoice-t?
Illetve olvastam több helyen, hogy kilövi EMUI az alkalmazásokat. Ha az ember az akku kímélő módot kikapcsolja, vagy az alkalmazásnál magánál beállítja, hogy ne figyelje az appot, hanem hagyja futni a háttérben - nem a lakatra gondolok, jelenleg más telefonom van, ott így hívják ezt a beállítást, itt nem tudom, hogyan - akkor gondolom ez itt is megoldható?Köszönöm!
-
anti1966
tag
Sziasztok
Tud-e valaki segíteni, hogy a képernyő időkorlátja melyik menüben található, illetve a rezgés erőssége is hol állítható?
Köszönöm -
Vexille
tag
válasz
VadMagyaros #5003 üzenetére
Áhá! Király, köszönöm szépen frankón működik! A letöltés nem fontos.
Azt megoldom PC-ről máshogy, s vezeték nélkül rádobom.
-
Sumptuous
senior tag
Használja közületek valaki a "Villogáscsökkentés"-t?
Én jelenleg igen, és az a bajom vele, hogy az automata fényerő nagyon bénán működik. Van hogy olvasok valamit, és egyszerűen annyira leviszi a fényerőt, hogy nem látom. (A képernyő auto. kikapcs 5 percen van, tehát az nem lehet a probléma.) Jobban utánnajárva, arra jutottam, hogy a fényerő érzékelő a képernyő mögött, a kijelző "világítás" inaktív pillanatában olvas. (Értsd: PWM-módban az alacsony jelszint alatt.) Viszont ugye a villogáscsökkentő pont a pwm-et váltja, tehát itt nem villog a képernyő, hanem a LED feszültségének változtatásával éri el a fényerő változását. Tehát a képernyő egyfolytában világít (nem villog) így itt nincs "inaktív állapot" és (szerintem) emiatt nem működik megfelelően a fényérzékelő.
Ez csak nálam van, vagy ez egy tervezési hiba?
Ha kikapcsolom a Villogáscsökkentést, akkor megfelelően működik.Itt látható a szenzor működése: "Enables ambient light measurement during display blanking periods"
Ti tapasztaltok ilyesmit?
-
Dorcsika
junior tag
válasz
VadMagyaros #5003 üzenetére
Szia! Ez a white/pink verzió is ugyanúgy működik?
-
VadMagyaros
csendes tag
válasz
Vexille #4996 üzenetére
Itt tudod leszedni a legújabbat [link] Reklám mentes youtube, lezárt képernyőnél is megy, és háttérben is megy
0. ha már feltetted akkor töröld le elsőnek
1. leszeded a MicroG Ver.0.2.6.17455 ezt telepíted elsőnek.
2. alatta van Noon root White/Dark 14.21.54 ezt meg másodjára telepíted
3. már be is tudsz jelentkezni csak nem lehet letölteni vele -
F-ECT$
titán
Waze le van lakatolva, mégis bezárja a háttérben pár perc után. Mit lehet tenni hogy ne így legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
ma 5x-ös teleobjektíves lencsével emeli a Huawei a tétet, hogy fotózásban ismét hozzá igazodjanak. A sebesség és az üzemidő is ott a szeren, de hová lett a beszédhangszóró?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest