- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- De mennyi az annyi?
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok! Vicces, hogy napokon belül lesz 3 éve, hogy használom a P30pro-m, de eddig be sem néztem ide, mert nulla probléma volt vele. Sosem használtam egy telefont 2-2,5 évnél tovább, mert addigra már mindegyiknek megannyi nyűgje előjött, főleg akku időben és teljesítményben sem bírták a lépést tartani a fejlődéssel. Eddig a P30pro ilyen indokot nem adott, de itt 3 év elmúltával kíváncsiságból én is elkezdtem nézegetni, hogy mi lehet a jövőbeli alternatívája és többekhez hasonlóan falakba ütköztem. Nincs jelenleg olyan a piacon, amire jó szívvel cserélném. Nekem a kamera és az akkuidő amiben top-on kell lennie egy mobilnak és ahogy elnézem, ilyet egyik sem ér el manapság a piacon. Vezető márkák csúcskészülékei is kiábrándítóak. Még ha mindenképp választanom kellene, akkor az Oppo Find X5 Pro mellett tenném le a voksom, de annak ára elriasztó.
Sajnálom a Huawei vonalat, mert szívesen maradnék ha nem lenne ez a Google mizériája. Nem hiába a Huawei-t kezdték kinyírni, mivel évekkel a többi előtt járt. Úgyhogy egyelőre marad a P30pro.[ Szerkesztve ]
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy e telefonnal meg lehet -e oldani úgy képernyőkép készítését, hogy ne csak az éppen látott felületet mentse le, hanem valamennyire görgessen is lefelé, tehát azt a részt is mentse hozzá a képhez.
Korábbi S7-es Samsungom ezt tudta, és ezen a P30 Pro-n ezt hiányolom nagyon. Hátha van rajta, csak én nem lelem.[ Szerkesztve ]
-
Zugi
aktív tag
válasz pojakcs #5594 üzenetére
Simán megy az iGO is a telón, nekem egy pár évvel ezelőtti verzió fut már a sokadik telefonomon és teljesen idomul bármilyen felbontásra.
Ellenben már én is csak vésztartaléknak teszem fel, ha térerő mentes helyen lenne rá szükség, évek óta leszoktam róla és azóta a Waze megy, ami épp a mai nap kapott TTS magyar hangot! -
Zugi
aktív tag
Mindig behalok ezeken a kijelző témákon, amikor bárkinek is ez még számot tevő a döntésében.
Én Samsung S7edge-ről jöttem, aminek 534 ppi volt a felbontása, ami megegyező a Mate 20 Pro 538 ppi-s értékével. Utána váltottam most a P30 pro-ra, ami "csak" 338 ppi-s, de kutya legyek ha meg tudnám különböztetni egyiket a másiktól. Emberi szemnek ezek tök egyformák! És teljesen jó a látásom! Szóval valahol volt az a határvonal, ami felett minden már csak parasztvakítás, emberi szemnek pedig tök mindegy. Én örülök is, ha egyes gyártók visszavettek a felbontásból, cserébe jobb akkuidőt kapunk, ami számomra ezerszer fontosabb, mint, hogy milyen értékek szerepelnek az adott teló adatlapján. -
Zugi
aktív tag
Sziasztok!
Időnkémt előfordul, hogy fényképezéskor a "Fotó" módban áll a beállítás és eltűnik a zoom lehetőség. Ez mitől lehet, miképp hozható vissza? -
Zugi
aktív tag
Szerintem teljesen reális volt a kérdése. Nem kell itt részleteibe menni, azt mindenki meg tudja tenni maga is. A fő dilemmája az volt a kérdezőnek, hogy P30 pro vagy Mate 20 pro között vacillál és megéri -e megvennie egy zoom-os kamera miatt annyival többért a P30 pro-t? E téren várta a véleményünket, hogy mi itt miért a P30 pro mellett kötöttünk ki és miért nem a Mate20 pro mellett.
Nemrég én is ugyanebben a dilemmában voltam és ehhez jó lett volna itteniek véleményét megismerni. Sőt mivel ez egy újabb teló, így akadhat itt aki előtte Mate 20 pro-t is használt és jobban látja a kettő különbségét. -
Zugi
aktív tag
válasz Stevo80a #5419 üzenetére
Mindig egyesek ráugranak az ilyen véleményt kérdezőkre, hogy miért a saját fórumán kérdez az adott telefonról itt bárki is olyat, hogy ezt válassza -e, megéri -e? Pedig tényleg van benne ráció, és magamról is tudom, mert pár hete én is így jártam. Megerősítő vélemények is jók, hogy itt ki mit szeret e telóban és miért ezt vette, nem pedig a többi másikat.
Mint friss P30 pro tulaj nekem is nagyon tetszik ez a mobil. Esetemben 3db teló került képbe, ami közül választani akartam: a Samsung S10+, Mate 20Pro és ez a P30 Pro. Nem cserélgetem havonta a telefonom, most is 3 év után váltottam, de akkor a csúcstelók igényeimhez mért legjobbikát szeretném adott pillanatban elérni.
Samsungom volt előtte, amivel meg voltam elégedve, így szívem szerint folytattam volna azon a vonalon, mégis nálam a Huawei-éihez képest gyengébb akksiján vérzett el, mert az esetemben a top1 telefonválasztási szempont. Szűkült hát a kör, a Mate 20Pro és e közöttire.Ami a Mate20 Pro mellett szólt az olcsóbb ára, mégis ugyan ilyen tudása. Olvastam, hogy annak kiváló arcfelismerőjét már nem kapta meg a P30 pro, ott egy kis visszalépés történt.
A P30 pro mellett pedig a kicsivel frisebb kiadás ez a mégbrutálabb fotós teljesítmény, zoom képesség, és szebb dizájn szólt.
Mielőtt ezeken erősebben morfondíroztam volna, egy sokkal racionálisabb dolog döntött. Mégpedig, hogy amiből választhattam, a Telenor listájából, ott már nem volt Mate 20 Pro, csak a P30pro :)Gyakorlati tapasztalatom nem volt a Mate 20 Pro-val, csak most megtapogattam hétvégén egy Media Marktban. A véleményem az, hogy azzal is megelégedtem volna, mégis így utólag most már örömmel konstatáltam, hogy jól jártam a P30pro-val, ez a kivitel azért mégis csak jobban tetszik, és örülök, hogy így alakult :)
[ Szerkesztve ]
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok! Látva milyen brutális a telefon gyorstöltője, tényleg bámulatos amilyen gyorsasággal emelkedik a töltési szint benne, így felmerül bennem a kérdés,hogy jó -e neki ha mindig így, ezzel a gyári gyorstöltővel töltöm? Illetve ha egész estére e töltőre dugva hagyom? Ez olyan korábbról jövő szokás, amikor csak így tudtam korábbi telefonjaimmal elérni, hogy reggel tényleg 100%-ról indulhassak, de itt nem teszek -e ezzel rosszat az akksi élettartamának?
-
Zugi
aktív tag
Üdv, mától én is a klubban! :) Egyelőre jól eljátszadozom vele, nagyon tetszik, csak mire a korábbi telóm összes beállítását alapul véveet is ugyanúgy testre szabom mind a több, mint 140 appal, hát az sem fél nap lesz:)
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a felső állapotsori megjelenítés méretét nem lehet valahogy növelni? Brutál apró, alig látszik, pedig (még) jó a szemem. -
Zugi
aktív tag
Köszönöm a véleményed. A videózás nálam sem játszik, amennyi meg néha nagyritkán kell, arra nekem tökéletes egy sima HD minőség is, nem kell 4K.
Nem vagyok márka hű, első Huawei-em lenne és eddig szinte minden egymást követő mobilom más-más márkájú volt, az éppen aktuális ár/érték arányban legjobb best buy-t keresem.
Amúgy igen, a Mate 30 Pro is egy kérdést vetett fel bennem, de arra még várni kellene még ha nem is sokat, a lehetőségem pedig most van meg, na meg az Android korlátozós kavarás ott már erősen jelentkezhet, így inkább a biztosra megyek :)Igazából Mate 20 Pro-t néztem volna ki, de az már nincs a Telenor céges árlistájában. A korábbi S7 Edge-vel megszoktam a lekerekített kijelzőt, és nagyon elegáns, de praktikussága 3 év alatt sem győzött meg, azonban így a 30 Pro-nál nem lesz szokatlan.
Amin kicsit ódzkodtam: erre az előlap rezegtetős hangerősségre vagyok kíváncsi, és természetesen zavar a jack hiánya ill. az értesítési led is. Valamint az arcfelismerős a leírások szerint a Mate 20 Pro-ban jobb, mint ebben, ez tehát itt visszalépés, bár kérdés használnám -e egyáltalán, mert még sosem volt ilyennel dolgom.
-
Zugi
aktív tag
Mobilaréna tesztjeiből szemezgetve akksira vonatkozóan:
Samsung S10+ : "Az üzemidő sajnos egyáltalán nem kiemelkedő, de abszolút elfogadható. böngészésnél viszont igen gyorsan merült, abban az ütemben mindössze 10 óra jött volna ki a telepből."
Huawei 30 Pro : "A 4200 mAh-s telep kitűnő üzemidőt biztosít, a legbuzgóbb fotózás, videózás és játék esetében is bő egynapos használattal, ami kettőre ugrik, ha nem nyúzza az ember a kamerát folyamatosan. 20 órát lehet videózni egy töltésről egyhuzamban, illetve 16,5-öt netezni egy másik kalkuláció szerint."Tehát egy 10 óra szemben a 16,5 órával elég jelentősnek hangzik, ez ugye nem csak 10-15%-nyi eltérés, hanem jóval nagyobb. Kérdés ez a használatban valóban így van -e?
-
Zugi
aktív tag
válasz Ixion77 #5037 üzenetére
Feltételezem a mobilbirtoklás nem egy szekta, így nem csak a jót lehet elismerni, hanem az esetleges negatívumokról, zavaró tényezőkről is említést tenni, amik csak működés közben jelentkeznek és gyors benyomású tesztekből nem derülhet ki. Nem fogom körbeturnézni minden más topicban is ugyanezt a kérdést, várva azt hogy csak a jókat mondja mindenki a magáéról, hanem reméltem lehet objektíven is véleményt formálni.
[ Szerkesztve ]
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok! Erősítsetek meg, hogy jó döntést hozok ha ezt a mobilt választom és nem a Mate20 Prot, vagy a Samsung S10 Plus-t. Ár itt nem játszik, mert céges lesz. Eddig egy Samsung S7 Edge-t használtam teljes megelégedésre, de az akksija sokadik csere után sem volt az igazi és egyre tarthatatlanabb lett a pár órás készenlét. 3 év nyúzás után eljött az ideje egy újra váltásnak, tehát ennek kerestem az utódját.
Ha sorba lehetne tennem, nekem mindentől a legfontosabb a választásban az akkuidő. Amelyik telefon nem hozza a kiemelkedő szintet, az tárgytalan. Elsősorban ez tántorított el a Samsung S10Plus-tól. Emellett nálam a fotózás is nagyban játszik, szóval így alakult erre a választásom, de úgy általában telefon használhatóságában is tényleg jól járok? Játszani soha nem játszom, ellenben rengeteg túra, gps és térkép alkalmazást futtatok.
Szerintem szinte az összes magyar tesztet végigolvastam, ill. sok külföldit is, de mint itteni aktívan használóktól (főleg akik használták már az említett másik 2 típust is) jól jönne egy megelégedettségi vélemény.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest