- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Huawei Mate 8- A Kirinpáncélos
Új hozzászólás Aktív témák
-
csocsoszán
őstag
válasz
-FreaK- #9211 üzenetére
Ne vedd magadra, mivel nem jársz a gondolataimban!
Egyszerűen az előző kommentekben kiérezhető a hatalmas várakozás a nugátra! Erre írtam amit írtam!
Felesleges gerjeszteni a szóváltást! Mert mégegyszer leírom nem a kommentedhez írtam!
Ha nem lennél ilyen goromba még meg is köszönném a fáradozásaid, amiket megosztasz velünk! Na erről ennyit. Remélem nem folytatod. -
Zototh64
őstag
válasz
-FreaK- #9207 üzenetére
Én is szeretem, a legfrissebbet, csak mostanában (az elmúlt 1-2 hónapban) valahogy nem tüzel fel annyira.
Nyomkodnám már a 7-est én is, de vannak most fontosabb dolgok.
A próbálgatós emberekről meg csak annyit, hogy ha ők nem volnának (pl:xda-s srácok, de értem magunkat is, nyilván nem egy kategóriában velük), nem lenne főzött romunk egyik telefonra sem, és nem lenne annyi segítség a kezdő romolgatósoknak, és itt most mindegyik márkára gondolok.
Jut eszembe 52 vagyok, Nokia 9210i-vel kezdtem a telefonba turkálást androidban pedig az S1-el.
Szóval semmi baj azzal, hogy próbálgatsz. Én is eddig egész évben próbálgattam, Cunaja-tól a Kang-on át. Csak most egy kicsit nem.
Minden esetre, érdeklődéssel várom, hogy mire jutsz, mert érdekel.
Ami nem tetszik nekem személy szerint, az az időnkénti szóhasználatod. Kicsit hárklis a fülem, a Magyar nyelvre. Ezért viszont ne haragudj, én sem haragszom, csak nem tetszik. Attól még építő jellegű dolgokat szoktál megosztani velünk, ami sokszor segíthet. -
Kukti
tag
válasz
-FreaK- #9207 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat és várom a leírást.
Nem kell foglalkozni azzal ki mit gondol erről én sem ma kezdtem a moddingolós témákat, és emlékszem anno milyen hévvel vágtam bele a Defy-nél vagy az Xperia Z nél (igen 5 éves telefont cserélek
) . Élveztem és ez volt a lényeg. Jelenleg ez utóbbit váltotta a Mate 8 (4/64) és nem azért mert nem elég, csak nem szeretek két telefont cipelni magammal
-
berigazek
őstag
-
-
DzsonKonor
tag
válasz
-FreaK- #8989 üzenetére
Infó:
Firmware Details :-
Android Version :- Marshmallow v7.0
UI Version :- Emotion UI 5.0
Firmware Versions :- B521
Huawei Mate 8 :- NXT-L09 / NXT-L29
Release Date :- 15.Nov.2016
Firmware :- NXT-L09C432B521-log / NXT-L29C432B521-log
Status :- Official (beta)
Region :- Europe
Size :- Both file 1.4 GB
Changelog :- See here. -
count_zero
tag
válasz
-FreaK- #8857 üzenetére
Köszi előre is
Időjárás widgetként semmi preferenciám, bármi, ami hőmérsékletet megjeleníti, jó lenne. Korábban én a Transparent Clock Widgetet használtam. Azt ki tudnád esetleg próbálni, hogy az 1Weather widget meg tudja-e jeleníteni a hőmérsékletet a státuszsorban?
A Luser2000 fórumtárs által említett dual SIM kezelési kérdés engem is érdekelne, most valóban nehezen látható egy kicsit...
-
Luser2000
addikt
válasz
-FreaK- #8854 üzenetére
A 7-es droid vagy ez Emu 5-ös verzája a KÉT KÁRTYÁS hívások megjelenítését másképp kezeli mint az általunk jelenleg ismert verziók?
Gondolok itt arra, hogy jelenleg gyakorlatilag megfejthetetlen / nem látható / rosszul látható, hogy ha volt egy bejövő hívásod, hogy az MELYIK KÁRTYÁRA érkezett.
Jelenleg ugye az van, hogy a Tárcsázóban az adott kártyának megfelelő Hívásindító ZÖLD gombot keretezi be (vékony fekete kerettel), illetve a Híváslistában az adott tétel előtt megjelenik egy bolhányi 1-es vagy 2-es ikon.
Másképp van-e ez az új rendszer alatt?Köszi,
Balázs -
count_zero
tag
válasz
-FreaK- #8812 üzenetére
Pont ezt írják ott is:
Be careful !
7.0 beta
no keyboard .
no sim manager .
no file manager .
cant rooted .
to rollback (just dload old rom )adb push
segítségével tudsz apk-t másolni, de mivel nincs filekezelőd és rootod, így hirtelen nem tudom, hogyan tudnád elindítani.Itt a szintaxis egyébként: [link]
-
count_zero
tag
válasz
-FreaK- #8799 üzenetére
Van úgy, hogy 15 percet is elmolyol...
Még egy ötlet: ha csak boot.img-t meg recovery.img-t flashels a stockból, akkor utána elvileg van stock recoveryd. Nomármost ha ezt el tudod indítani gombkombinációval (vagy fastboot reboot recovery) akkor sd kártyáról, dload mappából fel kell, hogy tudja rakni az eredeti update.zip-et.
-
count_zero
tag
válasz
-FreaK- #8793 üzenetére
Ennek pedig mennie kéne... nem lehet, hogy rossz partícióméretű romot próbálsz felrakni? Próbáld letölteni a telefonod eredeti modellváltozatának megfelelő update.app-ot az xda stock rom topicjából, Huawei Update Extractorral szedd szét négy image filera, és próbáld azt flashelni, illetve a még nézd meg az instrukciókat itt: [link].
-
count_zero
tag
válasz
-FreaK- #8295 üzenetére
Őszintén szólva talán nincs is olyan nagy jelentősége. Stock Androidban is így van már Lollipop óta, kivették a korábban létező szűrési lehetőséget, ezzel együtt egy kezemen meg tudom számolni, hányszor próbáltam kiválasztani valakit a kontaktlistából. Jellemzően csak elkezdem gépelni a nevet, és annyi. Persze nem szép.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
Zototh64
őstag
válasz
-FreaK- #8135 üzenetére
Na lehúzom ezt a Henry féle
http://forum.xda-developers.com/mate-8/general/android-7-0-n-nougat-beta-huawei-mate8-t3452909
(ez csak 1.Gb, és szeptemberi feltöltés. Furi) Nugátot, ezt még kipróbálom, vagy ha adtok egy linket normális Nugátról, akkor letöltöm és felteszem azt is.
Az éjjel meg volt, de most nem találom. -
count_zero
tag
válasz
-FreaK- #8137 üzenetére
Pedig ebben a hozzászólásban éppen ezt írják. 2 Gb RAM, 4.4 Android, 3.0 EMUI, 720p display stb.
Ez egyszerűen egy előzetes build, gyakorlatilag alfa állapot, a property paget nem töltötték készülékspecifikus infókkal, nyilván ez a default. Gondolom, van egy közös Nougat-EMUI build, és abból csinálnak forkokat különféle telefonokra.
-
Zototh64
őstag
válasz
-FreaK- #8135 üzenetére
Ok, hogy egy valami elírás.
Android 4.4, Emui 3, Ram 2Gb. Felbontás 1024x720, soroljam még?
Ez egy kicsit sok elírásnak. Gép ha megőrülök sem ismeri fel, szóval nagyjából ennyi.
Mindegy, van egy gyári telóm megint.
Meg hiányzó dolgok, amik a Kang-ban benne vannak.
Mindegy, holnap estig biztosan így marad.
Max ha van linketek újabb rom-ra, mint a B320 azt még szívesen feltenném ma. -
count_zero
tag
válasz
-FreaK- #7649 üzenetére
Működött, köszönöm szépen. Az update után feléledt a LINK+ funkció is. Egyelőre fogalmam sincs persze, csinál-e valójában valamit, de jól hangzik.
Úgy tűnik, a build.prop néhány beállítása viszont azt eredményezi, hogy a Phone Managerben megjelennek új opciók, viszont cserébe egyes widgetek összeomlanak restart után, le kell szedni őket kézzel és visszarakni. Nem nagy gond, de ezzel majd játszok még, később összeírom, mit tapasztaltam.
Két kérdés a tisztelt fórumtagokhoz:
- Akik két kártyával használja KangVIP-pel a készüléket, az lát-e protocol indicatort (4G, H+, 3G, E stb) mindkét térerőjelző ikon fölött, vagy csak a fő slotnak kijelölt kártyánál van ilyen?
- Van-e valami közvetlen elérése annak a menünek, ahol azt lehet beállítani, hogy melyik alkamazás olvassa a notificationoket? Stock Androidon ez a Security alatt van, de itt egyszerűen hiányzik minden menüből. Trükkösen elő lehet hozni, ha telepítesz olyan alkalmazást, aminek kell ez a beállítás, akkor megjeleníti, de egyébként nem tudtam rájönni, hogy lehet előhozni. Tudja esetleg valaki?
-
count_zero
tag
válasz
-FreaK- #7647 üzenetére
Mindenekelőtt köszi a fáradozást.
Szerintem valami olyasmi történt, hogy a mentés végével nem tudta lecsatolni a kötetet, és megsérült valamelyik file, amikor restartoltál.
Esetleg azt ki tudnád próbálni, hogy memóriakártyára vagy usb OTG-re backupolsz, és azt másolod át gépre (ha van kártyaolvasód vagy valami OTG kábeled). Ha ez nincs, akkor esetleg próbáld újra, majd még TWRP-ből, annak a fájlkezelőjével másold át valahova máshova az előállt könyvtárat, és azt zipeld be.
-
-
M3aN
senior tag
válasz
-FreaK- #7575 üzenetére
Nagyon jók a Nillkin tokok. Én egy Frosted Shield tokot rendeltem barna színben még amikor megvettem a készüléket, külföldről, 2500Ft volt eredeti csomagolással, mindennel. Ez nem áll el, nagyon masszív, bár ebből kifolyólag levenni sem egyszerű. Ezt is bátran ajánlom, én is előbb a szilikont néztem, de végül ez jobbnak tűnt!
-
Zototh64
őstag
válasz
-FreaK- #7560 üzenetére
Az Android az ilyen, ezt tudomásul kell venni!
Ha jól működő rendszert akarsz, akkor azt nyomkodni kell napokig, de inkább 1-2 hét amire beáll minden a helyére (akksi is).
Ha tetszik ha nem, ez van.
Ha a gyárit rakod fel, azzal is kell "küszködni" ha a legjobbat akarod kihozni belőle.
A slim-en sem megy minden elsőre. Legfeljebb csak azt hiszed.
Egyszóval ha nincs kedved "pöcsölni" hogy a Te szóhasználatoddal éljek akkor legalább ne fogalmazz meg véleményt egy egy rom-ról. -
csocsoszán
őstag
válasz
-FreaK- #7553 üzenetére
Felhasználói "nem tudomot" ne fogd a romra!
Mondtam kis munka.
Kizárt, hogy ha valami 1.5Gb (slim??? Haha!) Ne terhelje jobban a romot mint az 1Gb. Majd én felrakom ami nekem kell! Gapps 75Mb. (Több képernyő sosem ment a slimben. Igaz a gyárit is ki lehet váltani app-al)
A többit meg leírták előttem. (Ki használ gyári billentyűzetet? Kínai account-ot mióta megvan mindig is felraktam, van 200Gb ingyen tárhelyem!)
Szerintem megfontolandó a slim felrakása! De nem egyértelmű! -
Zototh64
őstag
válasz
-FreaK- #7553 üzenetére
No ezeket a kínai dolgokat szépen ki lehet venni. Kb 5 perc alatt, mindegyiket.
Billentyűzet nálam a swiftkey megy, simán átállítva rá, mint a gyárin eus romokon.
Tárcsázó is rendben van teljesen, semmi kínai nincs benne. A sárga oldalakat kell kitörölni hozzá.
Az a privát appokban van, yello page néven.
Mint ahogyan Csocsoszan is írta, kicsit dolgozni kell vele, de megéri. -
csocsoszán
őstag
válasz
-FreaK- #7416 üzenetére
[link]
Ez az eredeti KangVip361 kínai változat! Gaps és supersu kell hozzá! Persze igény szerint!
(Sajnos baidu reg kéne az eredeti kínai oldalról letöltéshez! Ha valakinek van baidu regisztrációja mikor jön új igazán letölthetné, és feltehetné valahova ahol az egyszerű ember is letölthetné!) -
Luser2000
addikt
válasz
-FreaK- #7101 üzenetére
Igazából a problémát nem értem. A Samsung vélhetően más GPS chipszetet alkalmaz, mint a Hávej. Ezen felül a dekodoló algoritmus (jelfeldolgozás) során alkalmazott gyártói megoldásból is következhet helymeghatározási pontatlanság. Ráadásul van olyan eset, amikor érdemes Glonass nélkül meghatározni a pozíciót.
Addig amíg van 4-6-8-16 méteres pontosság, addig miért nem mindegy, hogy az hány és milyen hold alapján állt elő? Ezt nem értem, bár próbálom megérteni, meg segíteni a magam módján. -
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #6480 üzenetére
A múltkori userdata flashelés után tűnt el a hely, utána olvastam, másnak is, a megoldás a factory reset. Hurrá.
Amúgy kérdeztem, hogy van-e egyszerűbb megoldás arra nem megy a témázás, téma váltás, azt írtátok nincs, nos, rémlett, hogy még is van
itten-e: [link]
Ez a másik telóról userdata flashelés egy borzalmasan rossz megoldás, erős a sejtésem, hogy emiatt vannak a szoftveres gondjaim.Na most akkor backup-> factory reset-> kangvip 353 fel->backup vissza->újra beállítani mindent.
szerk: backup? ha nincs hely, nehéz lesz.. éjfél múlt, inkább nem cseszek ki magammal megint, majd holnap folytatom
szerk2.: csak nem bírom ki.. a kangot azért felrakom sideload-al. -
csocsoszán
őstag
válasz
-FreaK- #6385 üzenetére
A Kang B352-nél (az első Kínai változatnál!) nálam sem volt billentyűzet! Szinte minden apk-ról csinálok a root uninstaller-el mentést. Így én is bosszankodtam de megoldottam. Viszont az újraindításnál érdekes mód már ott volt a billentyűzet.(kettő is, az általam telepített meg a gyári.)
A Kínai változaton king root van, én a TWRP-ből rá szoktam telepíteni a supersu-t. (A csomagolt változatot)
Az kilövi a kingrootot.
A data formázásra: nekem is szokott vacakolni! Kipipálom a csatolásnál az összeset majd elindítok egy próba mentést, ha nem ír hibát akkor félbehagyom és akkor jó a csatolás! Ez a TWRP hibája!! Valami nem 100-as!
Ja és piszkos hosszan dolgozik, már azt hinnéd nem jó!! És a csík sem megy, csak villog! -
HUTCHDB
nagyúr
-
Lecs@
addikt
válasz
-FreaK- #5471 üzenetére
Csakis Fastboot parancsokkal próbálkoztam eddig. MIvel egész nap melóztam, most tudok gondolkodni következő lépésekkel.
(#5472) csocsoszán arra még gondoltam, hátha kiveszem az SD - m, és dloadba másik FW - vel próbálkozok. De szerintem a Recovery nem fogja " akarni " , mivel a verziónak megfelelő kéne.
(#5474) -FreaK- fastboot oem unlock ..... - ra gondolsz ? Ugyanaz a FAILED kép fogad a parancssorba.
-
HUTCHDB
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka
- Hír A Huaweihez „igazolt” Lionel Messi
- Hír Mobilarena TV: A Kirin ereje
- Hír CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal
- Hír Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950
- Hír Ilyen élőben a Huawei Mate 8
- Hír Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8
- Hír Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje
- Hír A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?
- Autós topik
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest