Hirdetés
-
Mobilarena
Mate 20 pro témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorilla glass 5-höz képest k**va hitvány a kijelzőt védő üveglap.
zsebben semmi mellett, csak a telefon, olyan karcokat szed össze nekem hogy mindjárt sírva fakadok.
-
Krinyo
senior tag
Lehet vele alkotni, azért ez nem sámli...
-
novger
tag
Aod képes értesítéseket megjeleníteni?
-
gleni
csendes tag
Sziasztok. Ma láttam a youtube-on, hogy van 310-es firmware. Valakinél jelzett már?
-
Krinyo
senior tag
sample
-
bajtokarpi
őstag
válasz
bkiky01
üzenetére
Szia!
Nekem azt mondta, hogy 1-2 órán keresztül zsebbe se tegyem, majd utána kb. 24 óra mire teljesen kiszárad (eltűnnek a foltok). Nekem nem szöszölt, tök rendes volt. Mondjuk bármi probléma lesz, én szó nélkül visszaviszem, és kérek egy cserét. De eddig meg vagyok vele elégedve.
-
bkiky01
senior tag
Mm clearplex fóliát felrakás után mennyi idővel lehet használni? Mit eltökölt a srác, ezt meg ezt írd alá, semmi felelősség.. Utána adta oda.. Kiwi leszek 6-ért milyen..
-
Krinyo
senior tag
Az elején gáz volt a videó minősége, de nagyon sokat javult a frissitésekkel. Fény kell neki, akkor nincs semmi probléma már. A Z5C-m etalon volt ezen a téren, már erősen megközelítette. :)
-
hito
nagyúr
Igen, csodát nem várok, csak egy emészthető szintet
Amit láttam 1-2 helyen, az már az. Viszont nem is értettem, de tesztenként is elég nagy a szórás minőségben (és most itt nem a netes tömörítésre gondolok). Arra gyanakszom, hogy ha van benne elektronikus stabilizáció, ami kapcsolható, akkor az egyiknél működött, míg a másiknál nem. Általában az abszolút képminőségen sajnos ront az elektronikus stabilizáció, mert belecroppol a képbe. A pixelsűrűség ugye adott, de kvázi digitális belenagyít azzal, hogy levágja a széleket. RX100-as gépeimnél is így működött. Minél komolyabb elektronikus stabilizálást nyomtam rá, annál szarabb lett a videó minősége. Legjobb akkor volt, ha teljesen kikapcsoltam.sixpak:
-
hito
nagyúr
válasz
sixpak
üzenetére
Na, remélem beválik
A videófelvételi képességekről majd írhatnál, engem is az érdekel nagyon. A fotós teljesítményével tisztában vagyok kb. Volt P20 Pro-m, P30 Pro-m is. Videóban egyik sem győzött meg. Sőt a P20 Pro kifejezetten csapnivaló volt. Az érdekessége a dolognak az, hogy még az első szoftverrel volt a legemészthetőbb a minőség. Utána szép lassan használhatatlanná vált a videófelvétel a P20 Pro-ban. Mindig tudtak rajta egy kicsit rontani, a végén eladtam. -
-
hito
nagyúr
válasz
sixpak
üzenetére
Végül megvetted a M20P-t?
Érdekes volt olvasni a gondolataid az LG V széria hanyatlásával kapcsolatban. V20 volt az utolsó ebből az eresztésből nálam, pont a másodlagos kijelző elkaszálása miatt, ami véleményem szerint az egyik leghasznosabb újítás volt az elmúlt 5 évben a mobilpiacon. De ezt úgyis csak az érti, aki használta. Valami elképesztő felhasználói élmény kapcsolódott hozzá. Kötelező elemévé tenném minden mobilnak. Erre még az az egy is megszűnik, ami volt
-
Kovaratis
senior tag
Én végig, fél éve kábé mindenféle üveg, vagy fólia nélkül használom. Egy sima kék xProtector szilikontok van rajta, semmi baja eddig. Melegburkoló vagyok pedig, és mindig velem van.

-
soni77
csendes tag
Sziasztok.Én is most cseréltem le az Samsung s7 telomat erre a telefonra. Nagyon jó nekem spigen tok és üveg van rajta de az ujjlenyomat olvasó tökéletesen működik 10/10. Volt hozzá vezeték nélküli töltő is szerintem ennyi pénzért most baromi jó vétel.
-
Sógi
addikt
válasz
gatesz
üzenetére
Nekem is bevált a clearpex tokbarát fólia (5 hónapja a telefonon van), mindig összekarcolódik, aztán kisimul reggelre
Ha nagyon bele akarok kötni, oldalról nézve, bizonyos fényszögekben látszik egy kis narancsosság, de ez már szőrszálhasogatás... 
De van rá garancia fél év vagy egy év már nem emlékszem, akinek nem jön be vigye vissza, reklamáljon, tuti vissza adják a pénzt...Elvileg

-
dudu98
tag
-
dudu98
tag
Üdv mindenkinek! Kijelzővédő fóliával kapcsolatban én kétszer vásároltam clearplex fóliát, mind a 2 alkalommal legfeljebb egy hónapig bírta, aztán elkezdett "kráteresedni", gyakorlatilag ilyen rögök keletkeztek benne

Most egy ilyen fóliával próbálkozok, annyi, hogy sok a szállítási idő (kb. 1,5 hónap), de legalább üveg és uv ragasztóval kell felvinni. Lehet, hogy az ujjlenyomat olvasó nem működik majd vele, de tökéletesen illeszkedni fog rá. Ha megérkezett, akkor megosztom, hogy milyen
-
boogiemano
tag
Sziasztok!
a 3D panorama funkcioval (nem a scanning) keszult kepeket mivel lehet "nezhetove" tenni pl pc-n? a Fyuse megosztas nem igazan az amire vagyik az ember.
Tudtok erre valami megoldast?
-
gatesz
tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Köszönöm. A tok barát verziót tetetted fel?
Mit mondtak a boltban, ha le akarod szedni akkor le tudod gond nélkül?
-
bajtokarpi
őstag
válasz
gatesz
üzenetére
Szia, én kb. másfél hete tetettem fel a Westend MM-ben. Én eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, szépen rásimul az ívelt részekre is. Viszont egy picivel "tapadósabb" érzésem van, mint mikor nem volt rajta a fólia. Ha oldalra döntöd a telefont minimális "narancsbőr" effektust észre lehet venni, de egyáltalán nem zavaró. Ujjlenyomat olvasó tökéletesen működik vele, szerintem megéri feltetetni.
-
gatesz
tag
Sziasztok, úgy látom megoszlanak a vélemények a Clear plex fóliával kapcsolatban, és sok a régi hozzászólás. Aki használja, ossza már meg az eddigi tapasztalatait. Vagy ha valakinek bármilyen véleménye van róla. Nagyon köszönöm!
-
Lord Lion
csendes tag
Tegnap éjjel bevilágított a Hold az egyik szobába, és próbáltam vaku és egyéb megvilágítás nélkül képeket készíteni a szobában lévő tárgyakról, ahogy ebben az érdekes megvilágításban vannak. Totál sikertelen volt. Mindent próbáltam: Fotó, Pro, Este, meg kínomban már a többit is. Az eredmény: kb. semmi nem látszik. Akinek sikerült hogyan csinálta?
-
p2pp
őstag
FiiO BTR3 használok a kocsiban is.
Igen nagy megelégedettséggel.
Csak ajánlani tudom.
Persze nem olcsó.
De sztem megéri az árát.
Flac-ben a telón elég sok helyet foglalnak a számok, de vmit vmiért.
Nagyon észrevenni a különbséget az mp3-hoz képest.
Sima mezei Sennheiser fülesem van.
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Szerintetek a jelenlegi kínálatban van még rá sansz,hogy a zöldülő kijelzőbe lehessen belefutni?(szolgáltatótól venném meg).....illetve van köztetek aki P20pro-ról váltott Mate20pro-ra?
(Miben nyújt keveset -többet ahhoz képest, illetve ezen sincs 16:9 méretarányú fotózás?)
Köszi! -
Sumptuous
senior tag
válasz
Szpisti
üzenetére
Szemmel nem látható. A szem már 24 Hz- felett folyamatosnak látja a 'villódzást', ezek a PWM-ek meg akár több tíz kHz-es tartományban villognak. A fénycső(30kHz)/izzólámpa(50Hz) is villog. Ha a telefon 960Fps-es módján át nézed, akkor látható is. Sajnos ezek a villódzások hiába "láthatatlanok", mégis hatnak az arra érzékeny emberek szemére/agyára, fárasztják azt. Ha hajlamos rá az illető, akkor ákar 10-40 perc telefonon való olvasás/videózás után is jelentkezik a fejfájas/egyéb tünet. Ha meg valaki nem érzékeny rá, akkor nem vesz észre semmilyen mellékhatást.
@Barthezz2: Látom, megelőztél

Igen, ez is jogos, az említett felhasználásra bőven elég a telefon alap tudása is. (Szerencsére) -
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Igen, tudom. De az Aptx HD egy gyakori fícsőr a konzumer piacon is, (manapság minden komolyabb fülesben jelen van), míg az LDAC inkább egy professzionális, nehezebben elérhető és drágább alternatíva.
Egy spotify stream-hez, youtube videóhoz bőven elég az Aptx HD-is. Ha meg valaki flac-ot és egyéb fínomságokat szeretne hallgatni, valószínűleg nem itt fog előszőr hallani az LDAC-ról. Ezért írtam inkább az előbbit.
-
spawn21
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Akkor azt kell venni. Vagy várj pár évet amíg más gyártó is használni fogja a technológiát
Felesleges ezt csinálni. Mindenki másnak jó, ugye milyen jó hogy nem csak a Huawei létezik
-
popey37
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
szoval szar telo ne vegyétek.
-
válasz
Szpisti
üzenetére
A kijelző fényerejét úgy csökkenti, hogy gyorsan ki-be-ki-be kapcsolgatja a LED-eket. A DC szabályozás meg úgy, hogy csökkenti a LED-ekre jutó feszültséget és ezáltal világít halványabban.
A PWM szabályozás a ki-be kapcsolgatás miatt "villog", ami valakinek zavarja a szemét, DC-nél értelem szerűen nincs ilyen, ezért szemkímélőbb.Röviden, tömören
-
spawn21
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Vajon hány telefon tudja?

Mindegy melyik gyártó mit tesz a telefonba, folyton akad egy Márta sztyuárd aki mindenbe beleköt. Kellene egy ilyen szakmát indítani. Vajon kaphatna OKJ pecsétet?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Maci74: nekem a nillkin tokok jöttek be. Üveget évek óta nem használok
-
maci74
tag
Sziasztok!
kérdezném az aktív használóktól,h. melyik az a fólia ill. üveg kijelzővédő amelyikkel gond nélkül használható az újlenyomat olvasó?
Továbbá tokból mit ajánlotok amit rálehet tenni akár az üvegfólia esetén is.Köszönöm előre is az ötleteiteket!
-
Szpisti
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Ööö... Mi is ez a PWM?
-
South Velen
addikt
Én érdeklődtem PWM dologban a Huaweinél, normális választ nem kaptam 2 hét alatt, hogy egyáltalán tervezik -e, szóval inkább más készüléket választottam.
Blama lenne, ha a P30-ba beleraknák, ebbe meg már nem, de nem kockáztattam, főleg, hogy a Mate 20 Pro szinte teljes tartományban PWM-es, így még OLED Saver-rel se igazán lehet megoldani.
Na meg évek óta nem sikerül megoldaniuk és nem is akarják, hogy ne olyan buzinagy legyen a méretezése a notifikációs panelnek, ami egyrészt ronda, másrészt bele se lehet rendesen olvasni az értesítésekbe, hiszen ekkora mérettel alig fér ki az infó. Minden más gyártónál teljesen megoldott, hogy a dpi állítás a notipanelre is érvényes legyen, de a Huawei-nél EMUI 9 óta nem, szóval gondolom ez nekik feature.
Szóval lerendeltem én is a telekomtól 129-ért PP-re, de ott hagytam végül. Nekem mind a kettő kulcskérdés. Ha valakinek ezek nem fontosak, persze kurva jó vétel, baromi gyors a rendszer, egész jók a kamerák.
-
Szpisti
addikt
válasz
Kkromer
üzenetére
Autóba füles? Sose. Nem mondom, hogy annélküli zenehallgatás nem vesz el a hallásból, de a füles aztán tényleg, teljesen "megsüketít"... Akkor fejeztem be a kocsiban a füles használatát, amikor nem hallottam meg egyből egy mentőautó szirénázását, ami mögöttem jött, csak késve tudtam reagálni... Akárki, akármit gondol erről, a fülekre is szükség van a vezetésnél...
-
Kkromer
aktív tag

-
popey37
addikt
na végre, erre vártunk.
-
Kkromer
aktív tag
Le is zártam. Más készülék után nézek..Viszlát!
-
-
Szpisti
addikt
...hogy lássátok ilyen is van:
Fél éve megvan a teló, de még füles nem volt beledugva. Mivel sofőrként dolgozom, csak autóban hallgatok zenét, oda meg bőven elég a bluetooth kapcsolat. Az meg tökéletesen működik 3 féle fejegységgel, plusz egy JBL hangszóróval is.
-
spawn21
veterán
válasz
Litván Zongora
üzenetére
Köszönöm a semmilyen választ.
Részemről lezárt a téma. -
bob001
csendes tag
Sziasztok! Nekem hiányzik a jack aljzat, de ha már nincs, akkor bt.-os agybadugós fülest vennék. Tudtok esetleg viszonylag jó minőségű fülest 20e. alatt?
-
válasz
spawn21
üzenetére
Tényleg?
Számomra nem az jött le, hogy tisztában lenne itt bárki a különbségekkel, csak azt lehet érezni, hogy ha valaki belekritizál a telefonba kicsit komolyabban, akkor néhányan reflexszerűen tiltakoznak.
Pedig nem kéne, mert a V20 felől érkezve a jelző, amin lovagolsz, teljesen helytálló. Pláne olyasvalakinek, akinek ez fontos. A kolléga ilyennek tűnt, ezért szólaltam meg egyáltalán, nektek nem hirdetem az igét. Érted, ugye?
-
popey37
addikt
válasz
Jack Oneill
üzenetére
értsétek meg: vannak vájtfülüek is. csak azt nem értem , hogy Ők miért telefonon akarnak minőségi zenét hallgatni?
lehet kapni komoly zenelejátszókat több százezerért, na azzal lehet.
egy telefontól ne várjon senki studió minőséget, mert nem ez a fő opciója. -
válasz
spawn21
üzenetére
Úgy biztos nem szól, mint a Note 9/S10 (de írhattam volna S6/7/8-at is), mivel ezekben (az Exynos verziókban) dedikált DAC/Amp és jack csatlakozó van. Sajnos androidon az analóg USB audio 44k/16 bit limitált, így hiába van a készülékben jobb DAC, nem fog hi-res módban szólni, ha passzív (analóg) USB átalakítóval használod. Ha meg külső USB DAC adaptert használsz (mint a fent linkelt Hidizs), akkor nem a készülék, hanem az adapter hangzásáról beszélünk (ami ugyanúgy szól egy J5-tel, mint a Mate 20P-vel).
Más szóval, ha nincs 3.5 jack a telefonon, akkor:
- passzív (analóg) adapterrel szarul szól, mert ez inherens android korlát,
- USB DAC-kal vagy BT eszközzel úgy szól, mint bármely más telefon, amin van USB C / Bluetooth.
Plusz problematikája a dolognak, hogy az android elavult USB audio támogatással rendelkezik, a szabványnak egy ősrégi, kb. 5 éves minimumát támogatja. Minden, ami efelett van, gyártóspecifikus, ezért van az a káosz, hogy a különféle USB-C fülesek és külső DAC-ok egyik telefonnal működnek, a másikkal meg nem, látszólag random módon.Szerk.: a "szarul szól" úgy értendő, hogy egy jó fülessel (pl. RHA T20i) hallhatóan rosszabbul, mint pl. egy S7 a jack kimeneten.
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Pitaka mágneses/vezeték nélküli töltös autós tartom.
Létezik a telefonhoz mágneses tok?Illetve be tudom e valahol állítani, hogy a telepített alkalmazások ikonjait nem ömlesztve tegye ki, hanem mint pl. a Samsungnál felfelé legyezve jelenjenek meg?
-
popey37
addikt
válasz
Beetlejuice
üzenetére
Te olcsón vetted, én 300k-t fizettem volna érte, de mivel kell a teló amúgy is befigyelt egy 2 éves hüség, igy nem került semmibe.
bárki bármit mond a Mate 20 pro az egyik legjobb telefon a mai piacon ennyiért. gyors, a kamerája profi, nem tudok belekötni semmibe, már amiket én használok benne.
-
spawn21
veterán
válasz
Litván Zongora
üzenetére
Te azt eddig is mindenki értette
De a gagyi nem ide illik. Ne profi cucc . Érted, igaz? -
jegenye77
addikt
válasz
Litván Zongora
üzenetére
Köszi!
Lehet megvárom a tapasztalatod és ha azt mondod megéri akkor én is beruházok egyre.
Amúgy is tervben van egy jobb füles is. -
-
-
jegenye77
addikt
válasz
Litván Zongora
üzenetére
Szerintem inkább csak a megfogalmazással volt baj, hogy " gagyi"
Annyira azért nem rossz ez. Főleg azoknak akik telón hallgatnak zenét egy pár ezer forintos fülessel. De mindegy is. Nem ugyan azok az igények.
Viszont az a külső dac érdekelne engem is!
Milyet érdemes venni ehhez a telóhoz?
Ezekben az átalakítókban ami van az jó?
Még soha nem próbáltam, és nem is tudtam, hogy van ilyen. -
válasz
Litván Zongora
üzenetére
Értem, köszi.
Megtartom a V20-at ilyen esetekre....bár 90%-ban hifi cuccon hallgatok zenét, de néha esténként szoktam telóról is, V20 lesz a késő esti hifi eszközöm.
Beetlejuice: köszi.
V20-nak már haldoklik az akksija, noha cserélhető, de nem akarok már újat venni, jó lesz zenélni, videózni.
-
spawn21
veterán
válasz
Litván Zongora
üzenetére
Olvasd el ki mit írt.
Senki sem mondta hogy ebben egy ultra high-end DAC van. Ez a telefon úgy szól mint egy note 9, S10, mi9Nem HTC, V széria
-
válasz
joefasalasso
üzenetére
Nagyon is jó ár érte! Csak azért nem veszek Asszonynak is most mert ha kijön a 30 és esetleg váltok, bőven jó lesz neki ez.
-
Azért szerintem hallgasd meg olyanok véleményét, akik A-B tesztelték a Mate 20 Pro-t más telefonok mellett, jó minőségű fülessel, külön rendelt, nem gagyi adapterrel.
Én megtettem ezt, LG V10 és HTC 10 összevetésben, és nagyon nem ajánlom senkinek, hogy a Mate audio képességeire bízza magát ilyen készülékek után. Egyszerűen óriási a különbség, tök függetlenül attól, hogy egyébként a Mate egy briliáns telefon. Sokan nehezen fogadják el, hogy szeretett telefonjuk valamiben gyenge - én nem tartozom közéjük, elfogadom, hogy nem lehet minden tökéletes. Én szeretem ezt a telefont, de a mobilos zenehallgatásról teljesen leszoktatott.
Szerintem a külső DAC jó megoldás lehet, a magam számára is fogok keríteni egyet.
-
Beetlejuice
tag
Én V30-ról váltottam, mert a páromnak kellett egy új telefon, és a bennem élő kütyübuzi meglátta a lehetőséget a cserére. Meg kell mondanom, hogy napi használatban nem sok előnyét látom a 70.000-es V30-hoz képest, pedig pont kétszer annyiért vettem.
Bajom nincs vele, mert teszi a dolgát rendesen, de senkinek nem tanácsolnám, hogy kétszer annyi pénzért ezt vegye, mert lényeges előnyt nem tudnék mondani, ami indokolná az árat. A hifi DAC és a jack kimenet kérdése, pedig akár még az LG felé is billentheti a mérleget, ha valakinek ezek fontosak. Szóval vannak az LG Vx széria mellett és ellen is érvek, de value-for-money tekintetben szerintem a V30 tönkre veri a Mate 20 Prot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 Pro 128GB gyári független új akku!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amit láttam 1-2 helyen, az már az. Viszont nem is értettem, de tesztenként is elég nagy a szórás minőségben (és most itt nem a netes tömörítésre gondolok). Arra gyanakszom, hogy ha van benne elektronikus stabilizáció, ami kapcsolható, akkor az egyiknél működött, míg a másiknál nem. Általában az abszolút képminőségen sajnos ront az elektronikus stabilizáció, mert belecroppol a képbe. A pixelsűrűség ugye adott, de kvázi digitális belenagyít azzal, hogy levágja a széleket. RX100-as gépeimnél is így működött. Minél komolyabb elektronikus stabilizálást nyomtam rá, annál szarabb lett a videó minősége. Legjobb akkor volt, ha teljesen kikapcsoltam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) egy jó választás.