- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mate 20 pro témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dualcore
őstag
Ezt nem tudja, ezen a téren BT nagyon buta.
Nekem csinál olyat is, mikor a műhelyben a 3.5 ös átalakítóval szól a zene, persze a hangerő koppon, mert így is halk, aztán 2 óra munka után egyszer csak leveszi a hangerőt, hogy nehogy hallás kárisodást kapjak. De van amikor csak 20 perc kell neki hogy megkíméljen. -
Zototh64
őstag
Egy fr-el együtt menj vissza 9-re.tedd fel a recordert, majd frissítsd 10-re,,de fr nélkül, és így működik.
Utána lakd be a telót csak.
Hisuith mentésből ne állíts vissza appot. SMS hivaslista mehet.
Sajna csak így megy.
Vissza állás előtt törölj minden azonosítót. Ujjlenyomat, arc stb. Gugli fiókot is töröld.
Elvileg így minden fog működni szépen, nem fog össze akadni semmi.
Nálam legalábbis minden pöpec. -
törölt tag
Ne haragudj, de a szakirodalom általam olvasott, jelentős része, mindenhol a P30 Pro kamera rendszerét hozza ki győztesnek, a Mate 20 Proé ellenében.
Most így hirtelen ITT egy példa. De keress rá, több androidos meg telefonos cikk is kering a neten, amiben összehasdonlítják e két teló kamerarendszerét. Amúgy főleg az 5x optikai zoom miatt jön ki győztesnek, mert amúgy hangyafasznyi a különbség, már ahol van egyáltalán. -
Silenzio
addikt
Bejön, de olyan fos volt a stream minősége (legalábbis ma reggel otthon), hogy nem tudom megítélni a kameraminőséget. Vajon a bokeh full digitális, esetleg kameraképeket dolgoz össze? A kolibri fasza, ha támogatni is fogják 3rd party appok, esetleg a HW ír normális manual video módot állítható bitrátával, akkor nekem való készülék lesz.
-
Silenzio
addikt
Nem rossz, csak a sok lassítás meg timelapse mindig a szkepticizmust váltja ki belőlem, mondván, ezt is csak azért csinálták, hogy elfedjék a ricegést, ami szinte minden telónál jelen van. Azt hiszem, neked már mutattam. 1:20 körül érdemes megnézni a kép széleit, a falakat, az ajtókeretet stb. akkorákat ugrik a kép, mint a bakkecske.
(Mondjuk Mate 20 Prónál nem tapasztaltam, legalábbis Manual Camerával. Mást nem is próbáltam, a gyárit se.) -
Silenzio
addikt
Azóta a Mobilarena is lehozta a képeket.
A 8K-t és a hiperszuperlassítást nehezen hiszem. 4K 120 fps racionálisabb lépés lenne, mint egyből 8K-val durrantani. Az az überbrutál lassítás meg egészen hihetetlennek tűnik még célhardvertől is.
(#11311) hito: Pedig az amerikai középnyugat ihlette a muzsikát.
Valószínű a 130 éves parasztházamnál alkalmasabb helyszínt is találhattam volna, az igaz.
-
Fifi
őstag
Szia!
Én átálltam teljesen harmadik féltől származó appokra a legtöbb alap funkciónál is (SMS, e-mail stb.), így egy készülékváltásnál nem kell az adott rendszer egyedi programját kiismerni, megtanulni csak telepítem a megszokott appomat, a gyárit meg letiltom/törlöm
SMS-re nálam a Textra teljesen bevált. Sokkal többet tud, mint a beépített huawei alkalmazása.
-
Silenzio
addikt
Ez az okosórás dolog továbbra sem működik igazán. Lecsatlakozik az óra, ha bezárom az appot. Most, hogy kilőttem az Amazfit appra a rendszer automatikus kezelését, és kézire beállítottam, hogy ne optimalizáljon, az óra visszajön azonnal, ahogy lecsatlakozik, de időnként mégis leválik és "nem jön vissza". Valaki találkozott ilyesmivel? P30-nál nem volt gebasz.
Bocs, de te írsz necces dolgokat.
Nyilván egóból, akkor szokott olyan történni, hogy idiótának nézed a másikat. Amúgy amit mondasz, az hol zárja ki, amit én mondok? Én azt állítottam, egy akciószekvenciát, amiben egy elemi erőnek nagyobbnak kell tűnnie, átlag 50-60 körül vesznek fel, majd 24-re lassítják. Esetleg 48 vagy 40 az alapsebesség. Bármilyen fps elérhető mind kémiai filmnél, mind profi eszközöknél. És ezt kb. minden filmben így csinálják. Amiben nem, az pl. a Kisváros-szintű magyar tévéfilmek\sorozatok, na, ezekben néz ki úgy egy felrobbanó autó, mintha petárda robbant volna egy alumíniumdobozban. Merthogy kb. ez történik. Nem tudom, láttál-e már valódi robbanást, pont olyan, mint a Kisvárosban, csak általában több a láng.
Az lenne a cáfolat, hogy jelenetenként változik? Nem, amúgy snittenként változik, nem jelenetenként.Nem tudom, honnan vetted, hogy 5x-ösére kéne lassítani, amikor kerek perec azt pofáztam, hogy a cél az, hogy lassabban menjen, de ne tűnjön lassításnak. Ezt egy másik bolygón humornak hívják? Ez nálad az irónia? Ez a kigúnyolásom eszköze? You're doing it wrong.
12 fps utoljára az 1910-es években volt, akkor is a szarabb rendszerek tudtak csak annyit, a jobbak felmentek 16-ig is a 24-es sztenderd bevezetése előtt.
Az engem kurta farkú malacra nem érdekel, hogy neked hol kezdődik a lassítás. Téged se érdekelt, nekem mik a szempontjaim. Nekem meg itt indul. Oszt akkor?
Erre szokták használni a leggyakrabban moziban a 60-at, és kész, legfeljebb Terrence Malicknél vagy a Hardcore Henry-nél van egyéb haszna is. Mindössze ennyit akartam mondani. De ez meg téged nem érdekel, úgyhogy ugorjunk. Kicsit vonatkoztassunk el a filmtől. Csak kapásból féltucat olyan vloggert tudok mondani, akik rendszeresen 30-ra vagy 24-re lassítják a 60-at, egyszerűen, hogy fluidabbnak tűnjenek a kameramozgások, kevésbé remegjen, szebb legyen az emberi mozgás... Tökéletesen működik a dolog.
Ezt nézd végig jó alaposan, utána hurrogj le.
És ez csak az első találat, a többi nyilván sokkal jobban illusztrálja, miről is beszélek.
Digitális zoomra:
Ja, hát tartalék bőven van benne, ha így értetted, akkor oké, elnézést, hogy nem figyeltem eléggé. Majd kipróbálom, meddig lehet elmenni minőségvesztés nélkül, és belinkelem ide.Amúgy meg nem látod. Azt látod, hogy az egyik szenzor jó minőségű, jól optimalizált, a másik meg kevésbé.
-
Silenzio
addikt
Kösz a linket, de ugyanerre referáltam én is, számomra ez azt jelzi, hogy rohadtul sérülékeny. Ma volt egy meetingem a Közgázon, felfelé észrevettem, hogy domborulnak alattam a lépcsőfokok, görbül a tér, mintha nagylátóban látnék vagy anamorfikus lencsével. Úgyhogy valószínűleg a szemüvegemet képtelen megszokni az agyam - hozzászokott a rosszhoz. A hátlap ettől még kezd leválni, de szerintem pikpakk megjavítható, ha van gari, ha nincs.
60 fps:
Ha egy autó felrobban egy filmben, vagy ha hvcs két görögdinnyével a hóna alatt az utcán sétafikál, vagy ha mondjuk elönti az ár a makettengert régebbi filmben (Superman árvize megtekinthető lassítás nélkül, pont úgy néz ki, mint amikor ráöntesz egy vödör vizet a terepasztalra, mert hogy pont ez történt), azt kb. 60-ról lassították le. NAGYOBB hatást ad a dolgoknak, méltóságteljessé teszi a mozgást, de nem látszik rajta egyértelműen, hogy lassítás. Arra a 240 fps alkalmatlan, de szerintem még a 120 is. Úgyhogy it renders your argument invalid, kb. MINDEN, akciójeleneteket felvonultató filmben használják, és igen, lassításra. A mai napig.FHD-ra:
Szenzorfüggő. Valamiért a Mate 20, és különösen a P30 szarul néz ki full HD-ban. iPhone-nál pl. nincs ilyen minőségromlás, Samsungnál meg... Nem emlékszem.VHS-re rszp kolléga már reagált, érdekes, ugyanazt akartam írni, a betát, de akkor már volt laserdisc, sőt HI8 is. A VHS a 80-as években kb. az volt, mint ma a másfél gigás xvid.
Egy kis matek:
(3840*2160)/(1920*1080)=
Szabad a gazda? Nem 2, hanem egészen kereken 4.
Bocs, de ha hülyeséget írsz, én is kijavítalak - a jövőben is.
A többi meg ízlés dolga, videózzatok csak 60 fps-sel, de ne felejtsétek el hozzá felkapcsolni a vakut meg az összes csillárt a környéken.
Az, hogy felveszem, ahogy kiverem a kádban, az családi videónak számít?
-
-
Krinyo
senior tag
-
scream
veterán
Akkor gondolom ebből a képből sem lehet levonni semmiféle következtetést.
Én is fogtam a kezembe a P30 Pro-t és nagyobb érzetet keltett bennem, mint az amúgy sem kicsit M20P-m, de a méretek szerint meg szinte ugyan akkora a két készülék fizikailag.
-
sixpak
nagyúr
Nekem a legnagyobb problémám a telóval, hogy kicsi...illetve lehetne azért 1 centivel nagyobb, átlósan.
Megszoktam a nagy telefonokat, meg sokat nézem esténként a Netflix-et telón, jól jönne néhány plusz mm.Szerk.: mondjuk nekem elég nagy a kezem (is
), de elfogadom, ha valakinek az ennél nagyobb már nem kényelmes.
-
Monngoose
aktív tag
-
Hanfi
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Akkor elmegyek meg is veszem. És ha bejön akkor talán meg is tartom. Még egy kérdésem lenne. Az androidra van valami megoldás a fotóimat átpakolni vagy csak hozzáférni az icloud ból, hoz? Nem kis mennyiségről lenne szó. kb 300Gb van icloud felhőben.
-
Tomtotom
senior tag
Javítottam a hsz-t. Egyébként minden teló oda kerül, csak tényleg nem mindegy, hogy ki javítja. Technikus, vagy erre betanított munkás, esetleg diák, ki tudja..... Általában, ha úgy kaptam vissza a telót, addig reklamáltam, míg cserélték, de volt pozitív példa is. A Mate 10pro, illetve most a 20pro, amit még nem kellett beküldenem. A Mate 8-omat is csak akksicserére küldtem, azt viszont újjá varázsolták.
-
Tomtotom
senior tag
Pedig így működik ott sajnos, én is hallottam róla. A dolgozók sűrűn cserélődnek, sok a betanított munkás.....Illetve kaptam tőlük vissza úgy is telót, hogy kijelzőt cseréltek, a kameralecse alatt por volt, az új kijelző a fólia alatt meg hajszálkarcos. A Mate 8-omat viszont nagyon profin csinálták meg, kijelző csere akkuval együtt, illetve új hátlap. Olyan lett, mint az új. Személy szerint én nyáron nem mernék beküldeni telefont hozzájuk, mert ilyenkor minden melóhelyen sokan mennek szabira 😀
-
Fifi
őstag
Hát tegnap éjjel utánaolvasgattam.
Ahogy látom a rootolás itt nem olyan egyszerű, mint samsungnál és a garancia bukása mellett még fizethetek 50 dodót is a bootloader unblock kódjáért, ha egyáltalán találok olyan oldalt, ahol lehet venni, mert sorra függesztik fel ezt a szolgáltatásukat és nem is garantálják, hogy 100% jó a kód
Ma megjön a telefon, barátkozom vele és ha pár nap után nem sikerül root nélkül élhetővé tenni, akkor elgondolkodom mi lesz ...
-
Jelenleg szerviz vonalra tettem sajnos mert voltak vele bajok. Egyenlőre S10+, de erősen gondolkozok a Note 10+ on. (Note 9-ről jöttem M20pro-ra)
Amúgy nagyon jó készülék, az S10+ nem hozza az akku idejét, az hiányozni fog. De pl az ujjlenyomat és arc feloldása nagyon jó. -
xedamen
senior tag
Bevittem a körúti Huawei szalonba és átvették. Elmondta az ügyintéző, hogy ez nem al első eset, hogy biztosítós javított telefont visznek vissza hozzájuk. Az ugyanis a TMX központban kerül javításra, míg amit a boltba viszel be, azt ott javítják. Ma reggelre már fel sem villant a kijelző, pedig be volt kapcsolva. Mutattam az ügyfélszolgálatos nőnek, hogy keresztbe tudok fújni a telefonon 😂 mondta, hogy ilyen nincs ez durva... Sőt, mikor elkezdtem mentegetőzni, hogy tudom beázásra nem vonatkozik a garancia, azt mondta "dehát ez vízálló, vagyis az volt, amíg jól volt megragasztva". Kíváncsi vagyok, hogy ezt még javítják-e. Az összes kamera (első/hátsó) párás volt, kijelző halott, gondolom ujjlenyomat olvasó is vizes lett, meg konkrétan minden, hisz nem csöpögött, hanem folyt ki a víz a telefonból. Azt mondta, hogy a héten meglesz :) nagyon pozitívan csalódtam, meg sem próbáltak kötekedni, pedig annyira készültem...
-
xtmod
senior tag
lényeg, hogy sikerült. nekem előtte p9-em volt, arról minden fóliát, üveget megkezdett a hátlapi tok. de egyből, már a felrakáskor. remélem ez jó lesz, mert 2 karcot fedeztem fel a kijelzőn. ilyen az előzőn, két és fél év fólia nélküli használat után se volt. pedig ezen elméletileg még erősebb kijelző van.
-
hito
nagyúr
Stock kamera:
Open camera:
Érdemes megnézni ugyanazokat a részleteket összehasonlítva. A fény-árnyék kezelése is sokkal jobb az Open Camera-nak. Nem mondom, hogy ég és föld, de számomra elég látványos a különbség. Ráadásul rossz fényviszonyok között beltérben még inkább előjönnek a különbségek az OC javára.
A látószög egy picit más, mert nem volt bekapcsolva a stabi az OC-ban.
-
xedamen
senior tag
Érdekes... Elég beleolvasni a fórumba.
"Nekem most 59%-on van, és 1 óra 15 perc a kijelző idő.. Alig csináltam vele bármit is.."
De ha te mondod.... -
-
Rick4
félisten
Nem, nem kértem segítséget, eldöntöttem én azt magamtól is.
Amit tud egy OP6, nekem az is elég, amúgyis arra van, hogy ha csörög, akkor rényomok és beszélek.
Ja, mindezt úgy, hogy a készülék felveszi a beszélgetést, ez ugyan kimaradt, de ebből engedni nem tudok, nem szempont, hogy ezt már nyitott bootloaderrel, roottal, custom rommal teszem-e, de az S10 is azért esett ki, mert ez a feature sajnos nincs benne..Tény, 170-ért korrekt a Mate20 pro, nem is erről van szó.
Mindössze egy hamarosan bekövetkező készülékváltás kapcsán olvastam végig a tesztet, és végiggondolva, mit is tudok a huawei-kről, a problémás garis háttérre hívtam fel a figyelmet, ne fusson senki se lyukra. Hivatalos magyar gari legyen, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Formula-1
- Tudományos Pandémia Klub
- Google Pixel topik
- Synology NAS
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest