- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
@kali & támadás:
Köszi, akkor megpróbálom ezt a mokolt módszert talán. Nagyon jó lenne a gesztus irányítás, amit persze fel lehet rakni okosba' a már egyszer tárgyalt programmal de akkor már inkább egy egész oprendszerrel rakom. Csak kérdés hogy ha kijön a hivatalos OTA (vagy mégse tetszik a hekkelt béta) akkor mennyire könnyű visszarakni a régit / frissíteni a hivatalosra...
-
Ferike81
senior tag
-
PQ
csendes újonc
Bocs kali, de szerintem nem.
Úgy tudom, hogy az USB 3.0 és USB 3.1 egyaránt kék. A csatik közt nincs is semmi különbség.
[link]
(A fenti linken elég jó leírás van az USB fejlődéséről.)
A lila szín az 5A miatt van. Alapból egy type C kábelnek "csak" 3A-t kell tudnia, az 5 A extra. Az már a Power Delivery teljes mértékű kihasználásához kell.Sőt! Akárhogy hegyezem a szemem, én nem látom a töltőkábel type A csatiján (töltő felőli vég) a plusz 5 kontaktot, csak a 4-et. Igaz a két szélső nagyobb, és jobb érintkezést biztosít, mint más csatiknál, de ez az 5 A miatt van biztosan. Ez viszont azt jelenti, hogy csak USB 2.0 kapcsolatunk van, azaz csak 480 Mbps, nem 10 Gbps. Persze lehet, hogy az én szemem rossz, javítsatok ki nyugodtan!
De ettől telefonunk tudja a nagysebességű vezetékes kapcsolatot, csak nem a töltő kábelét kell hozzá használni...
És arra jutottam, hogy valósak azok a képek, amik a Huawei ap71 típusú kábelt ábrázolják (a töltőkábel) úgy, hogy a type C csati előtt a gumi burkolat alatt IC is van. Hiszen e nélkül nem lehetne megoldani, hogy a töltő és a telefon beszélgessen egymással, mert azt a type C csati CC lábain kell, ami nincs benne az USB 2.0 type A csatiban. És nem lehet fixen huzalozva sem, mert akkor meg a sima USB kommunikáció nem működik. És e miatt a hiányzó illesztés miatt nem lehet a nem gyári kábellel szupertölteni.Más: Azt én is érdekesnek találom, hogy nem sikerül tölteni a telefont a nem gyári töltővel. Nekem pl most megy fel mindjárt a régi Lumia 640 töltőjére átalakítóval (750 mA), és mindig jó volt eddig. (Nem a szupertöltés/gyorstöltés ellen vagyok, egyszerűen csak az van fixen bedugva, és kiszolgálja mindhárom telefonunkat...)
-
Gerybut
tag
Köszönöm! Reméljük még idén megkapjuk
Egyébként a csaj aztmondta mikor átvettem miért pont a mate 10 pro, mert sok van szervizben sok a szoftverhiba. Meg hogy most jelenik meg a mate 20. Mondom egyrészt nem fogok 330ezret adni egy teloert es errol mindenhol csak jókat olvastam/láttam. Érdekes volt így átvenni a telefont... -
julius75
aktív tag
Szia,
Akkor azért megvárom a 20 Pro-t, hátha valami nagyon megfog benne.
Bár amennyit kérni fognak érte, annyit nagyon nem szívesen fizetnék ki egy telefonért.
Csinálok egy visszaállítást a G6-on, hátha jobb lesz kicsit, a következő pár hétben pedig kiderül a Mate 20 pro ára, jön a fekete péntek, bár az se sok sz@r szokott érni.sonye: köszi neked is. Rühellem én is az MM-t, pofátlanok, ha lehet kerülöm. Most is így lesz asszem'...
-
bodeesz
tag
Köszi a választ. Kicsit irónikus módon megnyugtató hogy nem egyedi az esetem, mert akkor feltételezhető hogy nem ragadok a 150-es fw-n. Kicsit valóban furcsa hogy egy pubg patch csússzon ekkorát. Habár az is lehet hogy az új zászlós hajók / főverziók hajrájában már a prio listába is alig fér bele egy ilyen patch.
-
Spricccer
tag
-
sonye
senior tag
Köszönöm! No meg a sok lökött kérdésemre a válaszokat
Eddigiek:
Ez a pro fotó mód brutál jó, már megérte
És tényleg okos jószág, felismerte az almát hogy kaja
A színek elnyűgözőek, a fény pedig tényleg nagyon rendben van.
A flac zene sony fülessel gyönyörűen szól és hangos. A gyári füles egyik telefonnál sem játszott, ez is a dobozba fog lakni. -
Szerintem ha be van kapcsolva a mobilnet és Bluetooth egész éjszakára akkor a 2-3%-os merülés nemhogy jó hanem elképesztő.Nem is hiszem hogy van ilyen.Sokkal többet kell merülnie mert a mobilnet az eszi az aksit rendessen.Ha viszont kikapcsolva van mobilnet,bluetooth,wifi,stb akkor meg szinte semmit nem fogyaszt én ezt tapasztaltam.0 max 1%-ot.Nekem nem merül készenléti állapotban szinte semmit
-
Dimaj
aktív tag
-
rhonin
senior tag
Nálam is hasonló pedig. 2 simmel amiből egyik T-s magyar a másik osztrák itt kint hasonlóan merül éjszaka és már próbáltam mindent Hard részét, sim csere és nem segít. Cella készenléti fogyaaztás százalékban közelíti a tétlen fogyasztást. Amint viszont hazamegyek Magyarba az éjszakai vagy nyugalmi fogyasztás lecsökken radikálisan erre a 2-5%ra.
Ezzel nem tudom mit lehetne kezdeni,de lehet másnál is hasonló miatt lehet ilyen magas.
-
Dimaj
aktív tag
Sajnos pedig feltűnően sokat eszik valami miatt a készülék Alvó állapotban vagyis készenléti állapotban. volt egy vicces jelenség is, az ipadem et használtam böngészésre negyed kijelzővel és annyit merült folyamatosan, mint a mellette lévő Mate 10 Pro készenléti állapotban aztán 1:00 óra után kicsit már többet fogyasztott az iPad, de elég vicces volt látni, hogy az egyik használatban lévő készülék annyit merül mint egy készenléti állapotban lévő. illetve Régebben írtam hogy hogy van nekem háromórás kijelző idő, mikor itt 6-7 órás kijelző idővel dicsekedni. Ez akkor volt mikor még megvettem a telefont, és nem használtam annyit, aztán írta valaki hogy használjam a telefont és több kijelző időm lesz, és ez bizony így is lett, aktív használat mellett simán nekem is megvan a hat hét óra, pedig a háttérben maximum két alkalmazás van ami futhat készenléti állapotban és feltűnően egy éjszaka alatt, akár 16 20 százalékot is elveszít reggelre ezért inkább csak kikapcsolom. ez sajnos tény hogy valamiért készenléti állapotban eszi a rendszer az akkumulatort, viszont aktív használat mellett ez a 6 7 óra kijelző idő nagyon jó szerintem, csak használni kell hozzá a telefont.
-
sonye
senior tag
Köszi az infót az Euronicsról. Akkor ott fogom megvenni, mert nem kell csak a város túlvégébe menni érte.
Bocs a többiektől is, ha a sok kérdésemmel kínzok mindenkit.
Tudom, hogy nincs tökéletes telefon. Nekem jó fotó, megbízhatóság és hosszú akkuidő kell. Én úgy vélem ezt mind megkapom ettől a készüléktől. -
peterson79
őstag
hali,
Csak most olvastam el az üzidet. Nem, még nem volt Wipe Cache, de éppen most próbáltam csinálni.
Hát, frissíteni akarta az EMUI-t, de nem jól lett letöltve vagy mi, úgyhogy csak rebootolni engedte most...
EMUI verzió 5.0 van fent, ez egy P9 lite teló. Magától nem láttam, hogy akart volna bármit is letölteni, szóval nem értem mire akar frissíteni.
Ha hazamegyek megnézem wifi-n keresztül mit szeretne tölteni, addig meg nem lesz Wipe..
-
peterson79
őstag
Tudom, hogy nem lehet rámondani, hogy mikor mit csináljon az ember, csak egy ilyen közelítőt dologra voltam kíváncsi, meg hogy ki hogy szokta.
Tisztítást azt hetente próbálok nyoni vagy ahogy sikerül, az újraindítst is pár naponta, amikor meg már nagyon belassul, akkor kikapcs.
A Wipe Cache az mire jó?
-
molacika91
tag
Akkor ha feltöltöm megnézem, köszönöm.
#19153 Dimaj
Mostanában szűken másfél, két nap és 5-6 óra között alakul a kijelző idő. Ezért próbáltam nulláról kezdeni. Igaz egy hónapja váltottam munkahelyet és a fél városon átutazom, közben több lett így a mobilnet használat is. Most majd kíváncsi leszek.
-
Dimaj
aktív tag
Na most az van hogy mivel 5x próbáltam megfejteni a kódot amit meg adhattam neki, nem engedi már az arc felismerést se, azt írja zárolva .. és kéri a kódot középen, most van egy kisebb tégla darabom tulajdonképp . Ha újra inditom a telefont akkor is azt írja kódot adjam meg a feloldás hoz ,nem enged tovább .
-
Értem köszi.
Akkor hiába az 1000mb/s net abból úgyis csak max a fele valósulna meg.Mobilneten meg az 1,2mb/s de azt egyetlen azolgáltató sem biztosítja jelenleg.Voda belvárosban 120 mb/s külkerületekben kb 75 mb/s 4g+ Budapesten.
Ennél gyorsabb az otthoni wifis netem ezert állok át otthon mindig mobilnetről. -
Megmondom őszintén a dual sim miatt elkacérkodtam a P20Pro csere gondolatával, az is jobban tetszik, hogy alul van az ujjlenyomatolvasó, kocsiban tartón sokkal jobb így, illetve az általam gyűlölt szoftveres navbart is helyettesíti, nem is beszélve a jobb kameráról, a notch szerintem nem zavarna bár nem tudom, lett volna is egy ember aki cserélt volna, na de 50-et kért rá (2,5 hónapos volt a telefonja, még 270ért vette), annyit ezek nem érnek meg. Egy 6 hónapos P20 pró szerintem nem érhet többet egy új, pár hetes Mate 10 Pronál forintban kifejezve, de hol találok embert aki elcserél egy csúcstelefont gyártón belül egy szinte alig különböző de mégis pl kamerában gyengébb típusra csak mert fél évvel fiatalabb? Ha már cserél, akkor másik márkára hogy azt is kipróbálja sztem.
-
Aryon87
félisten
Nem kis különbség van a kettő közt. Kíváncsi vagyok mit gondolsz majd, pro/kontra jöhet.
Én meg tegnap ellátogattam a Mi storeba, kameratesztet csináltam a mate vs Mi8, Poco és Mix 2s ellen.. Khm, érdekes eredmény született automata móddal velük, nem az lett amit vártam (volna). -
sonye
senior tag
A vicc benne, hogy trékomnál vett készülék volt. Nem volt hibája, csak kérdeztem a garit, és ott mondta az ügyfél szolgálatos, hogy 1 éven túl nem nyúlnak a hardverhez. De akkor ezek szerint hülyeséget mondott.
Mindenesetre az a helyzet, hogy kézbe fogva immáron 3. alkalommal a telefont, hát a P20 pro szappantartó és bevágott kijelzőjével szemben ez egy letisztult szép készülék. És az a gyanúm, hogy a bevágásos betegséget már mind megkapják az új csúcsmobilok.
A samsung versenytárs készülékei még szépek, de a huawei szoftvere sokkal letisztultabb nekem.
És persze az 4000-es akku Mate esetén mindent visz nálam -
-
sonye
senior tag
Köszi az összehasonlító infókat.
Ezek szerint nálam akkor 3,5 napot tuti bírnia kell, mert a H8 is bírja kb 2 napig.A másik kérdésem, hogy nézelődve a boltok között, találtam 135-ért dual barnát, de mi az az 1 év EU garancia? Akkor nincs rá rendes gari? Vagy épp a B20 nem megy vele?
Írtam a fényerő gyengeséget. Lehet, hogy van valami plusz beállítás is van? hiába toltam fel a fényerőt fullra. Valami valahol még beállítható?
Maga a teló mérete nagyon tetszik, mert a H8-hoz képet alig nagyobb, de a kijelző méret jócskán nagyobb.
-
-
pityu8
tag
Köszi életem talán legjobb csippentése volt
A HDMI hangok valaki kipróbálhatná, mert ha nincs, akkor nem tudok digionlájnozni, és megint a főnökök nyertek (ugye ezt ti sem akarnátok
).
Aksi: nekem úgy rémlik, hogy töltési ciklusok vannak az elhasználódásra.Ha csak 40%-ot tolok bele 80% helyett, akkor pont fele annyi ideig lesz jó az aksi, és ezek a ciklusok nem teljes (90-100%) töltésre vonatkozik, hanem "darabra". Szóval szerintem is lehet teletolni, de nem kell 20% alá engedni, ha nem muszáj.
A szuper töltésnél nem is a túl töltésre gondoltam (magas fesz), hanem ezeken a hajszálnyi érintkezőkön kell áttolni az 5A-t. -
Dimaj
aktív tag
Nem rég néztem egy videót akkumulátor karbantartás rol , helyes használatáról . Ott az volt a lényeg , hogy akkor tudunk a legjobban vigyázni rá, és hogy évek múlva is meg maradjon a gyári hoz hasonló kijelző idő , ha sose Hajduk le merülni , és az sem tesz neki jót ha fullra fel van töltve , hanem 20-80% között kell használni , akkor fog a legkisebb mértékben amortizálodni .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- ÚJ SAMSUNG Galaxy Z Fold 7 256GB / 512GB / 1TB
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest