Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badboys
őstag
Úgy őszintén te,vagy bárki akinek van garanciája a készülékre neki állsz otthon egy gitárpengetővel barkácsolni? Amennyiben meg nincs garanciád ez otthoni módszerrel a nem próbálkozom kategória. Személyem szerint nekem sem tetszik ez a nem bontható meg oldás,de őszintén 2 év garancia mire nem elég? Nem hinném,hogy valaki 2 évnél tovább nyüstöl egy telefont. A mai fejlődés és gyártási technológiák nem hozzák a használom 7-8 évi lehetőséget. Aki meg veszi az ilyen készülékeket az számol ezzel a lehetőséggel,hogy otthon nem fog benne semmit sem cserélni. Ezért nem értem miért kell ilyesmin vitázni és hülyeségeket írkálni.
-
-=Starwing=-
tag
válasz
monti0222w #44 üzenetére
Ha nem ragasztják, akkor hogyan rögzítik?
-
Blindmouse
senior tag
Azért egy linket adhatnátok, ha csak 5 mondatra futotta.
-
Ihsahn
tag
válasz
Tigerclaw #25 üzenetére
Abszolút igazad van.
Csak sajnos a hulladékkibocsátás teljesen hidegen hagy minden gyártót, amíg megfelelő profitjuk van, erre tényleg kéne jogszabályi kontroll.Amúgy az ultrapixel kamera tényleg kapufa (ahogy a régi föcitanárom mondta: "kapufa, tehát öngól"
), de amúgy nekem tetszene a One, csak az ára nem.
Trollkodni felesleges, lefikázni szintén.Nálunk is mondják spájszernek is, de pajszernek is. Grétschi tanár urat kérdeztétek már?
-
Olyan, mint az iPad. Márkaszervizben azt mondták, hogy meg tudják javítani, szétmelegítik, összerakják, de utána már nem lesz olyan, mint amilyen gyárilag volt. A döntés a miénk...
-
monti0222w
addikt
válasz
-=Starwing=- #43 üzenetére
Nem ragasztják!
-
-=Starwing=-
tag
Amúgy miért kell feltétlenül ragasztani az unibody házat?
Miért nem készítik pl. szétpattinthatóra? És akkor a júzer is cserélhetné az akksit, mégis csavarmentes lenne a ház.(persze az akksi sem lenne forrasztva)
És akkor vihetne magával pót-akksit az ember, aki nem feltétlen akar(jóval drágábban) külső akksit venni.
(feltételezem, hogy drágábbak, mint a pót-akkuk...) -
dejaris
addikt
-
vicze
félisten
"Már eleve a ragasztott elő-hátlapokat is homlokráncolva "fogadom el""
Aha...Nincs olyan unibody ami ne ragasztva lenne. 1-2 akad csak és az új One estén még viszonylag kevés ragasztást is használtak szerintem. Sőt mindegyik pont ennyire javíthatatlan, 3 felett elég ritkán kap bármelyik is, hogy miért pont a One van felfújva az nem igazán értem...
-
Paul119
addikt
Kicsit fake szaga van a hírnek akkor ennyi erővel a Z-Z1 sem lehetne sérülés nélkül szét szedni pláne hogy üveg a hátulja
-
tonerz
aktív tag
Szvsz user szempontból tökmindegy hogy mennyire szerelhető vagy nem, addig jó amíg nem kell szervizbe vinni.
-
Peterson_
addikt
Én csak a saját példámat tudom felhozni,de egyébként gyártó, és valamilyen szinten készülékfüggő is, hogy a garanciáztatásnak milyen feltételei vannak, amik akár túlmennek a jogi leszabályzoásokon is.
Az apróbetűs részben minden benne van amit a készülékek mellé a dobozba tesznek, érdemes mindenkinek elolvasni, legalább egyszer.
-
Dosi
tag
szinte tök mind1 h javítható vagy sem, ha maga a telefon konstrukcióban is elég gyenge néhol(ultrafospixel kamera
ráadásul 2 is) lényegében akinek kamera "nélküli"
telefon kell, vegyen ilyet
-
Vassili_Zait
senior tag
Nekem elég nagy tapasztalatom van HTC készülékek szervizbe hordásával, és én magam is jópárszor szereltem szét kijelzőcserére meg ilyesmi(8s 8x-et)... A lényeg, hogy a "szervizben" mindig adtak egy új telefont... radaromat 3szor cserélték ki, one x-emet 1szer... nekem ebből az jön le, hogy egy javíthatatlan konstrukció, de ha úgy vesszük minden alkalommal új telefont kapni nem olyan rossz dolog... karcosan nem fogják neked visszaadni...
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, de sajnos ezen csak valami EU-s vagy hasonló szabályzás javíthatna, mint amilyen a töltők szabványosításával kapcsolatos volt, vagy mint ami az autók fogyasztására, károsanyag-kibocsájtására vonatkozik. Bevezethetnék pl. hogy pl. 2018-tól csak olyan telefon forgalmazható az EU területén, amiben az akku cserélhető (felhasználó által is).
A moduláris felépítést is szorgalmazni kellene, vagyis hogy a mobiltelefon, notebook, számítógép ne egy nagy nyáklapon kerüljön megvalósításra, hanem lehetőség szerint több kisebb egységből építsék fel, hogy olcsóbban, könnyebben lehessen javítani és ezzel hulladék is kevesebb keletkezzen, vagy a cég vállalja fel, hogy ha már mindent egy lapra integrált, akkor ne cserélje, hanem professzionális technológiával javítsa az alaplapokat, vagyis amit főztek maguknak, egyék is meg.
Tényleg horror, hogy mekkora mennyiségű elektronikai hulladék keletkezik évente és mennyire lehetetlen újrahasznosítani az azokba beépített nyersanyagot. A hulladékgazdálkodásban el kellene érnünk azt, hogy a szeméttelepekre csak a környezetre nem káros szervetlen hulladék kerüljön és minden mást hasznosítsanak újra. Persze ehhez a szelektív hulladékgyűjtés is 100%-os legyen, ami nálunk pl. még sehol sem tart. Össznépi hulladékszigetek helyett a háztartásoknál egyedileg kellene szelektíven gyűjteni és a kukáskocsinak is újrahasznosítóba kellene vinni az újrahasznosítható szemetet, nem a szeméttelepre.
-
Badboys
őstag
iFixit, ezek valószínű,hogy a Mekk Elek barkács műhely kategória. Tavaly az One ra is ezt mondták.ezek egy balfasz társaság. A trolloknak meg jó mert van miről fosni a szót anélkül,hogy lenne tapasztalatuk az egészről. A nem kivehető akkumulátorról annyit bármivel szervizbe küldöd kérés nélkül cserélik. Erről ennyit.
spawn21!
Hagyjad ezeknek hiába beszélsz. Fogalmuk sincs az egészről,de mára meg van a kielégülés tárgya.
-
hurrikan
addikt
Ugyan... ez mekkora fizetett kamu már megint.
Tavaly is ezt írták mégis bármelyik alkatrészt gond nélkül cserélik a szervizben úgy hogy nem sértették fel a burkolatot, sőt sokaknak jobb lett a szervizből visszatérve mint előtte volt. Attól hogy az iFixit nagy béna társaság és az értékeléseiket nagyban befolyásolja a kapott zsebpénz, attól a szakszerviz még nem...
Lehet hogy otthon nem lehet cserélni, de nem is arra való.... szánalmas lehúzási próbálkozás. A szokásos Korean fanticok meg kapnak az alkalmon.
Inkább legyen nehezen szerelhető de legalább minőségi, mintsem ocsmány gagyi plasztik 200K-ért.... -
mrlujoak
veterán
Nem jó ez így...
Mindig törekedni kellene az alkotók könnyű cserélhetőségére.
Már eleve a ragasztott elő-hátlapokat is homlokráncolva "fogadom el" - mert pl a vízállóságnál,ez így könnyebbség, a kevesebb hely miatt - de hogy ennyire bonthatatlanná tegyék a többi részegység cserét, az zavaró.Nem szabadna elmenni ebbe az irányba, mert túl sok már így is a hulladék...
-
Peterson_
addikt
Jobb helyeken van az két év is, de igazad van, ezt tényleg nem vettem figyelembe.
Egyébként részemről kicsit kiakasztó: Egy unybody készüléknél én nem tekinteném az akkumulátort külön tartozéknak, pontosan azért,mert nem úgy van, hogy fogom és kikapom belőle.
Ezért is hívják beépített akkumulátornak.
Ebből kiindulva, ennyiből le lehetne forrasztani a belső flash chipet is,mondván, ja hát az tartozék memóriakártya, csak kicsit jobban benne van a szokottnál.
Egyébként a szervizelés idejével a garancia is hosszabbodik, fontosabb összetevők, vagy nagy hányadú cserénél újra is indul.
Mi a HOX-szal is úgy jártunk, hogy 4x csesződött el különböző komponense, de kb minden alkalommal cseréltek mindent-akksit is.
Pedig azt mondja, hogy...2012 Decemberében vettük. -
razzorr
őstag
Nincs olyan szituáció amit a jó öreg spájszer meg ne tudna oldani
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Gondold végig még egyszer. A gyártó egy év garanciát vállal az alkatrészekre, ami alatt használattól függően 2-300 ciklust beleraksz a telepbe, és egy mai akkumulátor kb. 400 teljes töltés után veszíteni kezd kapacitásából. És amikor az intenzív okostelefonhasználó 1,5-2 év múlva beviszi a készüléket akkucserére, nincs HTC One (M8)-a két hétig, aminek a végén kap egy 30.000 ft-os számlát, csak mert nem lehetett lepattintani otthon a hátlapot. Hogyne lenne ez júzer probléma?
-
w333
félisten
Itthon a szervizben majd úgyis összecseszik az egészet ...
Miért van az hogy kb. az összes HTC szétszedve ... a sok tyúkbél miatt egyből a sufni tuning jut az eszembe ?
-
-
Leafnshit
tag
Mindenkit meg kell sajnos, hogy nyugtassak. A szakszerviz tökéletesen es serules mentesen tudja szetszedni, javítani majd osszerakni az 1 pontos "javithatatlan" 2013-as Onet is, nyilvan ezt is
Sot tovabbmegyek. Olyan kollega is volt akinek enyhe 1 mm-es hezag volt a telefon aljan (korai gyartasi hiba) amikor beadta, es tokeletesen illszkedve, hezagmentesen kapta volna vissza, pedig nem ezert adta le. -
Peterson_
addikt
Ezek már hadd ne legyenek a júzer problémái.
A gyártó meg csak javítsa, vagy ha kell,akkor cserélje, ha már vállalta a garanciát. -
Necross
tag
Még jóhogy, miért is gyártanának ma már könnyen javítható dolgokat, ha bekrepál vegyél újat. Fogyassz ember, fogyassz!
-
tothmaxy182
őstag
Azért lehet, hogy a szakszervizeknek van valami spéci szerszáma, amivel sérülésmentesen le lehet beszegetni a burkolatot... Érdekes lenne, ha csak roncsolással lehetne szétszerelni. Azt meg kétlem, hogy minden egyes hibás darab helyett adnak egy másikat...
-
s4tch
veterán
...és még ez is előrelépés az elődhöz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest