Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Na nem már, hogy ha pancser szervizes megrongálja, akkor user fizeti ki???
De az általános szervizelési probléma nem a user baja, kb. nem érdekel, hogy a gyártó mit szenved vele.
A eldobható termékek gyártása 30+éve kezdődött nem most... (vigyük tovább a problémát alapon...)
Ennyi erővel pampoghatunk a globális felmelegedésen is az se OFF. -
vicze
félisten
Hát LOL. iFixit igenis az otthoni javítást vizsgálja nem a szervizest.
Szakszerviznek nehogy már problémát okozzon, ha okoz akkor az nem szakszírvíz... Ne legyünk már nevetségesek. A Józsi a GSM bolt raktárában meg maradjon a kaptafánál... (Őt az otthoni javítás kategóriába sorolom...)
Ha garin kívül kell javítani nem a 500Ft ragasztó anyagköltsége fog földhöz vágni.
Én meg akkor ésszerű gondolkodást kérek részedről, az egész topik az otthoni javításról szól, amiket érvnek felhozol pitiáner tételek egy javítás költségénél. Jelenleg a telónknál a javítás pedig kimerül a kijelző és aksi cserében, minden más belső alkatrész szinte cserélhetetlen. (esetleg még kamera, rezgőmotor)@Tigerclaw: A HTC Advantage USA only program, aminek a keretén belül minden kijelzősérülést cserélnek(1x), akkor is ha leejtetted. Mi ebből csak a 2év frissítési garanciát kapjuk (régi One is visszamenőleg), illetve akár Google Drive 75GB-t 2évre készüléktől függően.
-
vicze
félisten
Nem kell felkapni a vizet, csak mutattam egy elég keményen ragasztottat, mint írtam ilyen a többi is.
Akadnak kivételek írtam is, de azok a ritkák, mivel sokkal drágább a gyártása ezeknek, ha jól tudom egyik Nokia se ragasztott.
A cseppállóság nagyon nem ennek a függvénye amúgy, hanem leginkább az alkatrészek nano bevonatának. Az IP certekhez kell + védelem.Az iFixit-et ajnározóknak meg ajánlanám figyelmébe ezt. A One mini-t is ugyan úgy szervizelik minden probléma nélkül...
-
vicze
félisten
"Már eleve a ragasztott elő-hátlapokat is homlokráncolva "fogadom el""
Aha...Nincs olyan unibody ami ne ragasztva lenne. 1-2 akad csak és az új One estén még viszonylag kevés ragasztást is használtak szerintem. Sőt mindegyik pont ennyire javíthatatlan, 3 felett elég ritkán kap bármelyik is, hogy miért pont a One van felfújva az nem igazán értem...
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, de sajnos ezen csak valami EU-s vagy hasonló szabályzás javíthatna, mint amilyen a töltők szabványosításával kapcsolatos volt, vagy mint ami az autók fogyasztására, károsanyag-kibocsájtására vonatkozik. Bevezethetnék pl. hogy pl. 2018-tól csak olyan telefon forgalmazható az EU területén, amiben az akku cserélhető (felhasználó által is).
A moduláris felépítést is szorgalmazni kellene, vagyis hogy a mobiltelefon, notebook, számítógép ne egy nagy nyáklapon kerüljön megvalósításra, hanem lehetőség szerint több kisebb egységből építsék fel, hogy olcsóbban, könnyebben lehessen javítani és ezzel hulladék is kevesebb keletkezzen, vagy a cég vállalja fel, hogy ha már mindent egy lapra integrált, akkor ne cserélje, hanem professzionális technológiával javítsa az alaplapokat, vagyis amit főztek maguknak, egyék is meg.
Tényleg horror, hogy mekkora mennyiségű elektronikai hulladék keletkezik évente és mennyire lehetetlen újrahasznosítani az azokba beépített nyersanyagot. A hulladékgazdálkodásban el kellene érnünk azt, hogy a szeméttelepekre csak a környezetre nem káros szervetlen hulladék kerüljön és minden mást hasznosítsanak újra. Persze ehhez a szelektív hulladékgyűjtés is 100%-os legyen, ami nálunk pl. még sehol sem tart. Össznépi hulladékszigetek helyett a háztartásoknál egyedileg kellene szelektíven gyűjteni és a kukáskocsinak is újrahasznosítóba kellene vinni az újrahasznosítható szemetet, nem a szeméttelepre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest