- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juliuska
senior tag
válasz
monti0222w #200 üzenetére
ööö... hmm.. melyiken...?
az i9000 topikban lévőn, vagy az itteniben...? -
( V )
veterán
válasz
monti0222w #180 üzenetére
feladom - egy kommunikációs árkot érzek köztünk, nem tudom mit hogy asszociálsz abból amit leírtam, de legyen igazad!
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #171 üzenetére
megint a szövegértelmezési problémák... javítható oké, vegyük alapul hogy pofára ejtetted és ripityára tört. elviszed szervizbe mennyi lesz a szerelés? megrendeled az alkatrészt otthon kicseréled, szerinted az mennyivel lesz olcsóbb? az iFixit-t lényege pont ez a különbség
én meg továbbra is azt mondom hogy csak mert valamit állítasz még nem lesz úgy...
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #118 üzenetére
ár/érték-ben értve
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #115 üzenetére
egyértelmű hogy a Nexus fényévekkel jobb, ebben egyetértünk
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #111 üzenetére
ami igaz az igaz sok más hasonlóan gyenge termék / gyártó van akár android vonalon is, de azért akad egy két használható is.
-
Peterson_
addikt
válasz
monti0222w #103 üzenetére
Ez is egy nézőpont, de azt nézd, hogy máshol a legdrágább modellt veszed, akkor sincs ilyen lehetőséged.
Nem olyan sovány az a lista ha meglesedEmellett, én úgy gondolom, hogy pont az ilyen lépések segítenének a HTC-n, hogy "megengedhessék maguknak" pl az agresszívabb marketinget vagy bármi hasonlót.
Nem véletlenül mozdultak el ebbe az irányba, az egy alkalommal ingyenesen vállalt kijelzőcsere formájában.
Aki azt mondja, hogy egy készülék, vagy egy gyártó választásában nem játszik szerepet az, hogy a háttérszolgáltatások, támogatás, garanciáztatási körülmények milyenek, az vagy hazudik, vagy a Holdon él.
Vagy marha szerencsés, és még soha nem volt gondja egy készülékével sem. -
debrejo
senior tag
válasz
monti0222w #93 üzenetére
Nem azt akartam mondani hogy otthon úgy basznak át a palánkon ahogy akarnak, külföldön meg a seggedet is kinyalják, bár tény hogy némi igazság van benne. A laptopomat másodszor vittem vissza a szakszervizbe, garis még, egyszer egy vinyó csere volt, másodszor a tapipad hülyült meg. A tapipadnál fel voltam készülve hogy a fejemhez vágják hogy biztos nem megfelelően/túl sokat használom, nem ilyen igénybevételre lett tervezve, vegyek munkagépet bla-bla. Semmi ilyesmi nem volt, bevették, kicserélték, viszlát.
A telefonnal arra akartam kilyukadni hogy a bonyolultan öszeszerelt telefonoknál nagyobb a hibázási lehetőség, nem csak otthoni buherálásnál hanem szervizben is. Egy 3310-es Nokiát bárhol könnyebben javítanak mint egy unibodys akármit, még Timbuktuban is
-
dejaris
addikt
válasz
monti0222w #82 üzenetére
Akkor beszerzel egy szerszamot aminek a vege szinte ugyanolyan, mint a gitarpengetoje
-
mrlujoak
veterán
válasz
monti0222w #90 üzenetére
...és még mindig nem rólam van szó.
Általánosságban, mint általános, mindenkire ható problémáról vakerolok itt. De úgy látom nem akarjátok megérteni."régen" - pár éve - még érintős okostelefon esetében is lcd nélkül tudtál kijelzőüveget cserélni.
Ma már ez rendre egyben van, így csak kompletten cserélhető (üveg,digitizer,lcd)
Régen - és ma is számos modellnél - hátlap le, oldható kötések ki (csavar) és máris javítható az okostelefon.Manapság pedig a kompaktság (vékonyítás és egyéb) hatására minden lehető alkotót egybeépítnek, egymásra rögzítenek, ragasztanak.
Akkumulátort a kijelzőre, alaplapot az akkura/kijelzőre, burkolatba.
Lassan a készüléktestek olyan vékonyak lesznek, hogy egyáltalán nem is fognak menetet vágni bele, hogy csavart tehessenek bele.
Mindent ragasztani fognak. Extrém vékony (hajlékony) alaplapot helyére hajtogatva beragasztják majd a kijelző tartófelületére, és onnan leszedni sérülés nélkül kihívás lesz.Ez a "rossz" tendencia már az olcsóbb, alsókategóriába is leszivárog.
De a személygépjárműveknél is ez a helyzet.
Egyszerhasználatos ragasztott szélvédők, apró, patentos rögzítéssel feltett burkolati elemek, panelek, melyek levételkor - szakszerű levételkor is! - eltörnek, így adott a panelcsere.
Régen egy izzót simán ki tudtál cserélni, manapság meg annyira összetett és kompakt lett a motortér, hogy van olyan autó, aminek a lökhárítóját le kell szerelni, hogy izzót cserélhessünk...Az ilyen gyártói megoldások csak tovább fokozzák a problémát.
Legyen az otthoni, vagy garanciaszervizes javítás. -
Vassili_Zait
senior tag
válasz
monti0222w #77 üzenetére
Pont hogy az az 1-2% nagyon is sok ember... Amúgy én is pengetővel és locktite-tal raktam össze egy htc-t, 6000-ből... Amire a szervízben 30+szerelési költséget ajánlottak... És még szórajoztatott is...
-
dejaris
addikt
válasz
monti0222w #77 üzenetére
Lehet a vilag egymiliardad reszerol is szo, akkor is ez az oldal nekik szol, nem pedig boldog boldogtalan htc one tulajnak, aki szemelyes tamadasnak veszi es kikeri maganak ezt a gyenge ertekelest. A gitarpengetovel nem ertem mi a bajod, tokeletesen megfelel egy kis feszegetesnek. De kepzeld, nyugaton allnak inkabb neki berhelni ilyet, pusztan kalandvagybol es persze a sporolas remenyeben, mivel nem vagja haza, ha veletlen nem sikerul.
-
dejaris
addikt
válasz
monti0222w #74 üzenetére
Ki mondta, hogy azt feltelezem, hogy ezt csinalja mindenki otthon? Direkt irtam, hogy az ilyen afinitasu embereknek van az ifixit oldal, akik egyaltalan nem egy bena tarsasag, csak otthoni modszereket mutnak be. Nem veletlen, hogy muanyagkessel es gitar pengetovel szorakoznak, mert ezek az otthon elerheto felszerelesek. A plane nyugat sem allja meg a helyet, ott van a legtobb ido a hobbira... Gondolom egy puzzle tesztelo oldalrol szolo cikbenrol szolo iras alatt is mindenki okoskodik, es bizonygatja, hogy mar pedig nagy es jo minosegu kepet lehet nyomtattatni is...
-
mrlujoak
veterán
válasz
monti0222w #70 üzenetére
Ennyire nem lehettek értetlenek.
SZERVIZBEN. Nem otthon. Szervizben.
Ha nem garis a javítás - mert egy kijelzőtörés nem az - akkor a szerviz (legyen az GSM, vagy garancia/szakszerviz) azt nem a két szép szemedért fogja cserélni.Márpedig ha egy kijelzőcserében tönkremegy még valami más alkotó (teszem azt ragasztott kijelzőkeret, vagy a ház/előlap egy része) akkor azt is cserélni fogja a szerviz. Pénzért.
Ma egy Xperia Z megbontásakor kapásból kell egy új ragasztótömítés. Tehát ha csak bele szeretnél nézni, máris vásárolni kell egy tömítést. Ezt pedig a szerviz kő keményen kiszámlázza. A sérült alkatrészen (vagy ami miatt bele kellett nézni) felül.
(#67) vicze1 :
OK, mutasd már meg, hogy hol írtam le, hogy otthon, a vevő saját maga végzi a cserét!!
...mert ez már kezd óvodás szint lenni.
MINDEGYIK többletköltséges hozzászólásom a GSM szerviz/szakszerviz/garanciaszerviz NEM garanciális, tehát fizetős megmozdulására vonatkozik, SOHA nem írtam, hogy a user maga kezd otthon bohóckodni.
Srácok! ÉRTELMEZŐ olvasást kérnék, mert az amit TI ezen a fórumon tesztek az nem az!
-
mrlujoak
veterán
válasz
monti0222w #38 üzenetére
...nem akarom, csak célszerűbb.
Mivel pl. egy törésből eredő csere nem garanciális, így máris azonnal a vevőn csapódik le a gyártástechnológiából adódó plusz költség.
Például az új ragasztó(tömítés), vagy a szétszerelés közben sérült (járulékos sérülés) elem pótlása ilyenkor a vevőt terheli, így lesz a nem garis - teszem azt kijelzőcsere - munkadíja több, mint egy nem ragasztott esetében.Ezen felül pedig igen is figyelni kell a felesleges hulladék keletkeztetésre, mert már most is komoly gond az elektronikai hulladék kezelése.
...az pedig, hogy mely topikban mondom el az ipari hulladék mondandót (és nagyon remélem itt tényleg az E.hulladékra gondoltál) az én dolgom. Majd ÉN eldöntöm...
Egyelőre nem a Nokia, a Samsung, vagy az LG nehéz szétszedéséről szól a cikk.
-
-=Starwing=-
tag
válasz
monti0222w #44 üzenetére
Ha nem ragasztják, akkor hogyan rögzítik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mesterséges intelligencia topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest