- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
( V )
veterán
válasz
randras_83 #212 üzenetére
ahh így már értem!
kiváló stratégia, most már kezdem kapiskálni mi van a cég sikere mögött ...oh wait
-
-
-
( V )
veterán
válasz
katalin888 #205 üzenetére
gondolom az hogy az átlag user (vagy egyes esetekben akár a szakértő mérnök informatikus) nem fog vesződni a romolással hanem kifizeti az előre telepített verziót.
-
katalin888
aktív tag
Erre valami esszeru magyarazat?
-
Juliuska
senior tag
válasz
monti0222w #200 üzenetére
ööö... hmm.. melyiken...?
az i9000 topikban lévőn, vagy az itteniben...? -
Bóti
senior tag
Ebben van egy jó nagy adag mázlifaktor is.
Én a Huawei G510-emet (ami lássuk be, nem igazán csúcskategória) ejtettem le koncerten, fényképezés közben, kb 210 centiről. A hátlap jobb felső sarkán lett 2 apró karc, meg miután földet ért, arcra fordult, mint a vajaskenyér, úgyhogy a kijelző kicsit sörös, boros, töményes lett, de annyi, semmi baja nem lett. Viszont itt a fórumon is láttam már zsebben rommá tört kijelzőt is.
De mint tudjuk, a részegek védőszentje vigyáz ránk.Szervízről csak annyit (szintén Huawei), beadtam a telóm jack aljzat kontakt hibával, kicserélték az aljzatot, azóta 2 helyen eltart a hátlap, középen megnyomva pesig recseg, és a legszebb, a 3 érintésérzékeny gomb közül, a menügomb háttérvilágítása nem működik. Egyedi lett, az igaz, de ezzel csak arra reflektálnék, hogy "nem fogják karcosan visszaadni". Eleve leadtam karcmentesen, papírra mi volt írva? Enyhén karcos... Gondolom amiatt, ha esetleg a szervízben megkarconák, akkor ne tudj magyarázni, szóval mindig olvassátok el, ha szervízbe adjátok a telót, hogy milyen állapotúnak ítélik meg.
Másik fasza dolog, rögtön bekapcsolás után észrevettem, hogy nem világít a led a menügomb alatt, mondom a néninek, erre azt mondja, hogy egy panaszlevél kísérerében vissza lehet küldeni a szervíznek, és akkor megint több, mint 2 hétig várhatom, hogy visszakerüljön hozzám, hibásan vagy nem.. -
BenHans
addikt
Rendben. De ezért nem lehet csak a HTC-t okolni, ők ezzel rosszat nem akartak, pláne hogy akkor szidhatnánk egy csomó mindent mert egyszerűen ez a trend sok más műszaki cikk esetében is gyártótól függetlenül.
És ezért a minőségért inkább kötök egy kis kompromisszumot... (a legtöbb vásárló meg még. mindig nem próbál javítgatni hanem ha tönkremegy leadja szervizbe és olyan is egyre kevesebb van aki két évnél. tovább használ valamit)szép napot!
-
( V )
veterán
én is tökéletesen értem amit leírsz részletesen, és a hosszú évek alatt kialakult vásárló szokásokat befolyásoló gyártói hozzáállást is. más kérdés hogy nem értek egyet a prekoncepcióval. én azt szeretem ha én birtoklom a használati tárgyaimat és nem fordítva. ahogy olvastam hozzászólásokat a topic elején, szerintem nem csak én gondolom ezt így.
rendben zárjuk le. további kellemest! -
-
BenHans
addikt
Én értem mit szeretnél ebből kihozni, de Te nagyon nem vagy képben arról amit már többen, többször is leírtunk. Most a szövegértés problémás vagy ahogy mi megfogalmazzuk a sokadik hsz-t, midegy...
Alapból, egyik gyártó sem az otthoni buherára tervez. Istenem, csak ki ne találja valaki, hogy pl a samsung azért nem használ minőségi burkolatot mert ők gondolnak az ifixit-re és hogy otthon megcsináld... Ez lenne még a nagy show.
Részemről téma lezárva. Ez így nem egy hasznos vita, vagy eszmecsere hanem csak fölösleges billentyűkoptatás. Olyan mintha úgy kéne tapsolni hogy nem érhet össze a tenyerem, magamat verni pedig nem fogom...
-
Juliuska
senior tag
Abba ne hagyjátok GYEREKEK, ez qrvajóóóÓ
"kommunikációs árok"...? -
( V )
veterán
OFF: ezzel most semmi újat nem mondtál, de köszönjük az elmúlt 2-3 nap összefoglalóját
ÓN: értem én az autós analógiádat, de mivel továbbra is arról van szó hogy a telefonok túlnyomó többsége könnyedén szerelhető otthon, mivel moduláris egységekből állnak - lásd PC vagy laptopok, ezért nem biztos hogy megállja a helyét. pl. feltételezem egy haldokló vincseszter miatt nem fog az ember feltétlenül beszaladni a szervizbe ha otthon ezt 5 perc alatt ki tudja cserélni. valóban a trend az hogy az emberek többsége elszalad a legkisebb dologgal is a szervizbe ill. ha garanciálisan nem javítható, eldobja és vesz újat. na pont ez az amiről az iFixit szól, hogy ne termeljük az e-szemetet, ha nem muszáj ill. ne terheljük a zsebünket ha otthon is könnyedén megoldható a dolog.
ettől persze még lehet vigyázni a holmikra -
BenHans
addikt
"A:mondj a HTC-n kívül 3 gyártót, amelyik kiadott olyan Androidos telefont, ami nem laggol gyári szoftverrel.
B: LG(Nexus), Asus, Xiaomi, Huaweii, (és remélhetőleg a Lenovo is majd), berakhatjuk a Samsung-ot is de csak a Note 3 miatt"
Te jó ég, itt kezdődnek a bajok. Eddig csak a Nexus volt az etalon, de azt kb a ref. mivolta miatt nem is hasonlítanám semelyik másik készülékhez, mert más igényeket fed le, nem véletlen és a további meddő vita is felesleges lenne.
De azért mert valamiben bivaly a HW és/vagy éppen mérsékeltebb az ára ne hasonlítsuk már a HTC-hez, pláne ne az itt felsoroltakat, mert mindegyik jó, de koránt sem állnak azon a szinten mint a One akár m7 akár m8 ha már ehhez viszonyítunk.Android fronton a HTC a One(M7)-tól kezdve egyszerűen magasabbra rakta a lécet optimalizálás terén, hiába a gyengébb vagy alacsonyabb órajelű SoC. Ez az a felhasználói élmény(+Sense) amit HTC érzés-nek neveznek, persze ehhez a magas minőségű burkolat és annak ergonómiája is hozzájárul. (külcsín és belbecs)
Témához: A fejlődés mindig együtt jár a visszafejlődéssel is, és akkor van baj ha a visszafejlődés lesz a nagyobb súlyú, de itt nem erről van szó. Pl. régen a Ladát lehetett berhelni, a beázott gyertyát megtörölni és visszarakni, vagy éppen édesanyám a szakadt ékszíjat anno nejlonharisnyával helyettesítette és ment tovább de az első szerelőig tuti elért vele ahol kapott új szíjat. Na ez az amit egy mai autónál nem lehet megcsinálni. A fejlődés mégis szembetűnő: Lada vs. akár egy mezei Astra...
Az átlag ember hiába vesz olyan márkát mint Mercedes, BMW, Audi stb. ha egy sufniszervizre bízza vagy komoly szakértelem hiányában maga próbálja javítgatni. Ha jó autó kell, akkor gondolni kell a fenntartási költségekre is. (aki BMW-t vesz az számoljon azzal hogy ha minőségi és szakszerű javítást akar amire garanciát is vállal a gyártó, az kicsit drágább lesz mint az xyz autószerviz a szomszéd utcából de gondolom az előnyeit sem kell taglalnom)
De más műszaki cikkekről is elmondható ugyanez. Ki javít otthon TV-t, hűtőt, mosógépet, mikrót egyebet? Ugye elég kevesen.... Ugyanígy vagyok a telefonommal. Ha elromlik, és nincs gari, akkor két év után vagy veszek újat, vagy áldozok rá és beküldöm a szervizbe. A legtöbb ember még mindig így van ezzel, akár szétszedhető és könnyen javítható, akár nem, nem értenek hozzá, és még az is kis százalékban javítja magának aki valamelyest ért hozzá, mivel ő tudja hogy egy pici nyomás oda ahova nem kell és cseszheti.Ha az a baj, hogy a szerviz plusz árat számol fel nem garis javításnál azért mert a bukot nem tudja sérülésmentesen leszedni (ami nincs így de tegyük fel) egyszerűen nem teheti meg, amit nem az ügyfél okozott azt nem fizettethetik ki vele. Én minden szerviz előtt körbefotózom az adott cikket, hogy ha hibás burkolattal kapom vissza legyen bizonyítékom. De szerencsére több tapasztalat is alátámasztja, hogy a szerviz meg tudja oldani sérülés nélkül, tehát nem kell egetverő plusz anyagköltségeken stresszelni.
Egyébként meg ilyen értékű cuccokra vigyázni kell, ha pedig nagyon nem tud az ember akkor arra vannak a készülékbiztosítási opciók amit már ha jól tudom nem csak szolgáltatónál lehet kötni hanem mintha olvastam volna a generalinál is ilyen lehetőségről.
-
pengwin
addikt
Komolyan, ezután már csak a flame miatt fogok ide járni!
Ez a mennyiségű komment, amit a semmiről, egymás mellett elbeszélve összehoztatok... a hangnem, a stílus... felejthetetlen!!! -
It is our responsibility to caution you that not all claims resulting or caused by or from the unlocking of the bootloader may be covered under warranty.
Lefordítsam neked vagy csak direkt nem akarod érteni (ezt sem)?de a kijelentéseid után csak arra tudtam következtetni hogy a, laikus b, direkt eltúloz
Akkor ott gondok vannak igencsak.helyes megfogalmazás úgy szólt volna hogy
Csak érted te, ha akarod.Más kérdés, hogy én ebben az értelemben írtam és szándékosan értelmezted félre.
Xiaomi, Huaweii
Na jó, te tényleg abszolút levegőbe beszélsz.Kár tovább feszíteni a meddő vitát, mert látszólag csak alaptalanul cáfolgatsz tényeket és félreértelmezhető mondatokon lovagolsz, ha már nem maradt más amibe kapaszkodhatnál.
És még engem neveznek trollnak az emberek.
Van hova fejlődnöm ilyen téren.
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #180 üzenetére
feladom - egy kommunikációs árkot érzek köztünk, nem tudom mit hogy asszociálsz abból amit leírtam, de legyen igazad!
-
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #175 üzenetére
Ez nincs így.
pedig pont az általad linkelt oldalon van vastagon szedve:
It is our responsibility to caution you that not all claims resulting or caused by or from the unlocking of the bootloader may be covered under warranty.laikusság
gratula a szakmádhoz (én csak közgazdász-informatikus vagyok de nem dolgozom a szakmában), de a kijelentéseid után csak arra tudtam következtetni hogy a, laikus b, direkt eltúloz. igazából még most sem tudom eldönteni hogy melyikNem jó a mondatértelmezésed és ezek szerint a tájékozottságod sem.
a helyes megfogalmazás úgy szólt volna hogy "HTC is egyetlen a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy"
mondj a HTC-n kívül 3 gyártót 3 gyártót, amelyik kiadott olyan Androidos telefont, ami nem laggol gyári szoftverrel.
LG(Nexus), Asus, Xiaomi, Huaweii, (és remélhetőleg a Lenovo is majd), berakhatjuk a Samsung-ot is de csak a Note 3 miattnem javítható
fentebb leírtam a példát mire értik ezt. -
Ed3r_X_
nagyúr
Jó, ezt már nem mondtam, de 1-2 telefonnál tényleg egyszerűbb otthon
Rhino666:
Ohh, öcsém Nokiája is így volt, beleesett a WC-be, elsőre semmi baja, majd pár nap múlva a hangszóró odalett. Illetve nem hiába mondják, hogy ilyenkor gyorsan aksi ki, tál rizsbe belerakni, vagy ami kiszedi a nedvességet bent.
Szóval még néha az se teljesen vízálló, amire ráírják.
-
monti0222w
addikt
Annyira elbeszélsz mellettem, hogy az már nem is igaz. Senki nem szólta le az N5-t te jössz ide bizonygatod az igazad meg mennyire megérte megvenni, milyen olcsó és ár- értékben az a dögösebb, legyen, de mivel nem vagyunk egyformák igy fogad el, hogy vannak emberek nem is kevesen akik szeretik és megveszik az adott HTC készüléket! Mindegyiknek készüléknek megvan az elönye hátránya. Hidd el én is tudok mondani olyan telokat amik, ha a frissítéseket nem nézzük ár-értekben jobban megéri megvenni mint az N5-t.
-
-
Háááát, azért a Gorilla Glass jól bírja....
De az összeszerelési minőség sem rossz.
-
-
jah unlockolható, csak épp a gari is ugrik vele együtt
Ez nincs így.én is így gondolom: a HTC is csak "egy a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy" + (a szövegértéssel nem nekem vannak gondjaim)
Nem jó a mondatértelmezésed és ezek szerint a tájékozottságod sem. A mondat lényege az volt, hogy a rengeteg gyártó közül nagyon kevés az, aki problémamentesen használható okostelefont gyárt. Vagy ha tévedek, mondj a HTC-n kívül 3 gyártót, amelyik kiadott olyan Androidos telefont, ami nem laggol gyári szoftverrel.Elárulom, nem fogsz találni.
viccesen laikusak az érveid
Az én érveim több szempontból is megalapozottak, mivel egyrészt már lassan egy évtizede használok HTC készülékeket, másrészt mérnök informatikus vagyok, harmadrészt java fejlesztéssel és teszteléssel foglalkozok főállásban, negyedrészt meg megbízásból Android fejlesztéseket is vállalok. Van bőven tapasztalatom és szakértelmem ahhoz, hogy valaki csak úgy laikusnak nevezhesse az érveimet, főleg ha az a valaki minden nemű tapasztalat nélkül, valótlan vagy fél évtizeddel ezelőtt igaz dolgokra alapozva elfogultan nyilatkozik.nem javítható
Garanciában cserélik és kapsz egy vadi újat. Nem jobb így, mintha azt a szart kapnád vissza szétberhelve ami már egyszer tönkrement? Más kérdés, hogy nem igazán hallottam még első kézből garanciáztatott HTC-ről (egy híján 10 HTC-vel volt dolgom eddig). Elég jól vannak megtervezve, összerakva és minőségi anyagokkal dolgoznak. Meg egyébként is, van egy olyan irányelvem, hogy ha egy márkában csalódok (értsd: tönkremegy, gariztatni kell), olyat nem veszek többet és ennek köszönhetően már évek óta nem volt garanciális panaszom semmilyen területen (leszámítva a Logitech Performance MX egeret, amit kb. 3 éve vettem és ugyanazzal a szériahibával kicserélték egy vadi újra kétszer anélkül hogy vissza kellett volna küldenem az eredetit - ezzel a garanciális ügyintézéssel teljesen elégedett vagyok, ezért mertem venni tőlük mást is azóta). Szóval én inkább veszek olyat akár gari nélkül, ami nem megy tönkre, mint olyat, amire van garancia, de élni is kell vele - mert az kellemetlenséggel és csalódással jár. -
Ed3r_X_
nagyúr
Ez a leejted és eltörik igaz minden nagy kijelzős telefonra. Szerintem egyikre sm vonatkozik ilyenkor semmilyen garancia. Tehát mind drága mulattság
Mulatság* (elnézést, csak mániám néha
)
Amúgy arra gondolt, hogy otthon mennyire javítható. Ha meg ilyen problémás szétszedni, és nem is igazán lehet szerviz nélkül, akkor az otthoni javíthatósága kicsi. Márpedig néha bő tízezrekkel olcsóbban meg lehet úszni.
-
spawn21
veterán
Ez a leejted és eltörik igaz minden nagy kijelzős telefonra. Szerintem egyikre sm vonatkozik ilyenkor semmilyen garancia. Tehát mind drága mulattság
Tavaly a One 1-es pontot kapott. Ennek ellenêre, olyan gyönyörűen szervizelik, hogy csak na
itt sem lesznek gondok. Vagy Te neki állnál otthon barkácsolni a nexussal?
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #171 üzenetére
megint a szövegértelmezési problémák... javítható oké, vegyük alapul hogy pofára ejtetted és ripityára tört. elviszed szervizbe mennyi lesz a szerelés? megrendeled az alkatrészt otthon kicseréled, szerinted az mennyivel lesz olcsóbb? az iFixit-t lényege pont ez a különbség
én meg továbbra is azt mondom hogy csak mert valamit állítasz még nem lesz úgy...
-
tothl
addikt
Az en herom ahanyszor elromlott az eletben nem veszek tobbet htc keszuleket...
-
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #166 üzenetére
problémamentes használhatóság a fontos
lásd N50 kattintással olyan rendszer van a telefonon gyárilag, aminél nincs jobb.
szerinted, másnak meg más tetszik (mi több nem is biztos hogy android vonalon)2011 óta gyártott összes HTC modell bootloadere online unlockolható
jah unlockolható, csak épp a gari is ugrik vele együtt...na de sebaj.
kicsit necces heti szinten órákat sz@rakodni, csak hogy használható legyen amiért egyébként egy vagyont fizettem
heti szinten órákat? kb fél óra (se) volt a BL nyitás és customizálás azóta max heti 5 perc ha viszket a tenyerem a frissítés miatt (nem azért mert amúgy nem használható tökéletesen hanem mert flashláz ragadós)
A Sense 6.0-ban meg nem tapasztalhattál olyat amitől padlót kellett volna fognod, ha egyszer nem is használtad soha... "miért nincs benne ez az alap Androidban"
kipróbáltam, kielemeztem (vagy egyébként pontosan hány nap elteltével szabad már véleményt alkotni), jó de részemről nincs mitől hanyatt esni. ami nincs benne az alap androidban és hiányzik azt beleteszem ami meg nem kell, fel se kerülszintén csak megjegyzem, hogy a HTC egy a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy
én is így gondolom: a HTC is csak "egy a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy"stb. stb. stb.
nézd én elhiszem hogy te neked a szent meggyőződésed hogy android vonalon csak pénztárcával lehet a jót / minőséget megszerezni és nálad az a HTC One-ban teljesedik ki - ezért azért amazért amit nincs kedvem tovább részletezni annyira viccesen laikusak az érveid (a szoftveres részre gondolok mivel a design elemek szubjektívek) hogy bele se érdemes fogni elmagyarázni az ellenkezőjét, vagy pl h az android rendszer plaszticitásának szépségét. és aki szót mer emelni ezen imádott készülék márkája ellen (nem csak 5 évvel ezelőtti generációk ellen, bizony a közelmúltban is készültek olyan felső / közép kategóriás HTC-k amiket a tulaj kis híján a földhöz csapkodott mert annyira probléma és akadásmentes volt és bocsánat, de egy márka történetét nem a legutóbbi flagship határozza meg) akkor az automatikusan ilyen olyan amolyan...
örülök (őszintén), hogy a HTC is elkezdett feljönni a ténylegesen használható prémium telefonok közé (még ha kicsit megkésve is) és annak is hogy most már developer verziót is kiad. kicsit későn kezdte ugyan, de remélhetőleg ki fog tudni táncolni a csőd széléről a cég. kissé mulatságos (csak hogy a témáról is beszéljek) hogy ez a legutóbbi készülék nem javítható, de sebaj a csóró geek úgyse fog ilyet venni, a prémium vásárlót meg amúgy sem érdekli, majd vesz másik világ legjobbja készüléket...
monti0222w
ööö a HTC-t fikáztam és nem a Sense-t ill a One-t, ami valóban jól teljesít, de ezzel együtt nem értek együtt azzal a kijelentéssel hogy innentől kezdve akkor ez lesz an Android alfa-omegája és erről vitázunk (fórumon szoktak ilyet, nem csak a kijelölt helyen bólogató bírkázni), ha ez neked trollkodás akkor bocsi és lapozd át. kijelenthetsz akármit de ettől még nem biztos hogy igaz lesz és megnyugtatlak hogy a szövegértéssel nem nekem vannak gondjaim. -
monti0222w
addikt
Ember, az általad lefikázott Sense és a gyérebb procci ellenére is van olyan gördülékeny és mondhatni laggmentes az ONE, mint az általad istenített n5 erősebb proccival és laggot produkáló Ui-val! Remélem érthető vagyok, s veled ellentétben nem járok az N5 topicba a htc-t isteníteni, épp ezért kimerem jelenteni azt, hogy te egy troll vagy! Nem két beírást csináltál hanem vagy húszat,remélem ez is érthető!
-
Nem, nekem főként a problémamentes használhatóság a fontos, amint ezt már korábban kifejtettem. És ha a One is műanyag lenne, mint minden más, valószínűleg akkor is azt vettem volna egy éve - jobb híján. Lehet hogy két kattintással olyan rendszert reszel a Nexus 5-re, amilyet akarsz, de nekem 0 kattintással olyan rendszer van a telefonon gyárilag, aminél nincs jobb.
Ha meg mindenáron főzött sz@rokkal akarsz szenvedni, mert unatkozol és nincs jobb szabadidős elfoglaltságod, akkor elárulom, hogy a 2011 óta gyártott összes HTC modell bootloadere online unlockolható. Régen én is főzött romokat használtam meg írogattam magamnak, azóta meg csak örülni tudok, hogy nincs rá szükség, mert két munkahely mellett kicsit necces heti szinten órákat sz@rakodni, csak hogy használható legyen amiért egyébként egy vagyont fizettem (legyen az 100k vagy 200k).
A Sense 6.0-ban meg nem tapasztalhattál olyat amitől padlót kellett volna fognod, ha egyszer nem is használtad soha.
De egyébként sem az az agyeldobós dolog, hanem az a "miért nincs benne ez az alap Androidban" fícsörlista, ami után (ahogy korábban is írtam) akármelyik másik Androidos okostelefon hígfosnak (ejtsd: hiányosnak) tűnik.
A fém kaszni meg lehet, hogy csak design és epénisz, de egy prémium kidolgozású telefon után a műanyag telefonok gagyi gyerekjáték hatását keltik és nem csak ránézésre, hanem tapintásra is. Abszolút kiábrándító élmény kézben tartani egy akármilyen Samsungot, mert egy drága, prémium kategóriás, minőségi termék igenis legyen érzésre is az.
És szintén csak megjegyzem, hogy a HTC egy a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy (mint a Samsung csodák), ahogy a bootloader sem feltétlenül zárt (bár az enyém az, mert semmi szükségem nem volt rá, hogy kinyissam - és ezt egész addig nem fogod átérezni, amíg nem tapasztalod meg). 5 évvel ezelőtti dolgokat teljesen feleslegesen hozol fel egy idén kijött készülék ellen, mert már a kettővel ezelőttire sem volt igaz. De ezzel legalább azt eléred, hogy ismételten bizonyítod hogy olyasmiről beszélsz, amiről fogalmad sincs és mindezt olyan dolgokkal támasztod alá, amik már rég nem relevánsak.
Összegezve: Nem az a telefon a jó, amit könnyen lehet buherálni, hanem az, aminél nincs rá szükség. És hogy témánál is maradjunk, ugyanez a szerelhetőségre átvezetve is igaz; nem az a jó telefon, amelyiket könnyű szerelni, hanem azt amelyiknél nincs rá szükség...
-
( V )
veterán
Minek kell Neked a nyitott bootloder, egy nexusnãl? Hát az nem a legcsodálatosabb Android?
LOL és te vádoltál engem trollkodás miatt
nálam az android a root után kezdődik.
aksi máshol is gond, ha nincs min 3000mAh pl Note 2, ezzel együtt is nálam gond nélkül elmegy egy napot 5 óra kijelzővel is; hangszóró nem izgat, amennyire kell bőven elég (amúgy őszintén ki az aki egy két centis kis vacakon hallgat minőségi zenét és nem fülessel?); a kijelző színei egyike a legjobbaknak a piacon [link] (értsd legközelebb áll a normál színekhez); a beszerzés valóban macerás, de nem megoldhatatlan.
Remusz911
Örülök hogy valaki látja és értelmesen is össze tudja foglalni a lényeget! -
-
Remus389
veterán
jó de meg kell ertened hogy a külső design és anyaghasznalat megér sokaknak ennyi plusz pénzt
nem mindenki geek, a külcsín sokaknak nagyobb súllyal esik latba mint a belbecs (mellesleg a htc one nem gyenge abban sem )
egyébként a kijelző, az is jobb lehet a htc-nel
szóval htc a külcsín -nél virít(ha a kijelző is annak számít ), a nexus a belbecsben és talán az ár-érték -ben
de pl kamera összességében egál
egyéni preferencia, magam részéről a htc one-t választanám (de elvagyok az az öreg i9000-rel is, mint tudod ), olyan dolgokról vitaztok ami szubjektív, teljesen feleslegesen
-
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #159 üzenetére
két malomban őrlünk és úgy látom nincs értelme folytatni a diskurzust, mert egyszerűen más a koncepciónk ill. értékítéletünk a jó fogalmáról. neked az árcímke és az űrtechnológiás alumínium a mérvadó, nekem a belbecs a használhatóság és a kihasználhatóság. Igen tudom mi a referencia modell, igen tudom milyen a vanilla android, de ugyanakkor azt is tudom hogy 2 kattintás és onnét kezdve azt tesztek a telefonnal amit csak szeretnék, úgy turbózom fel ahogyan nekem tetszik. nem tudom mi az eget verő extra a Sense 6.0 amitől padlót kéne fogom (én legalábbis semmi ilyet nem tapasztaltam benne), de hogy nem kell egy gyártó előre meghatározott szoftver környezetére hagyatkoznom azt is tudom (az űrtechnológiás alumínium kaszni meg pláne nem tudom milyen előnyt jelent egy telefon esetében a design elem és epénisz növelést leszámítva, hacsak nem szándékozol 3000 évig használni). na pl. ez az ami miatt nagy ívben elkerültem a HTC-t meg a kis gúzsba kötős zárt bootloaderes rendszerével ami javíthatatlanul lagglik és fagy (a.k.a. desire vonal). de vigasztaljon a gondolat hogy kifizettél egy volvo árát amit én megkaptam egy fordéért cserébe
-
Te magad állítottad, hogy mennyire kevés tapasztalatod van arról, amiről éles véleményt alkotsz, nem egészen értem hogy ettől miért én leszek a sekélyes.
Csak tájékozódás céljából ajánlom figyelmedbe az alábbi Wikipedia oldalt, ahol a referencia Android készülékek listáját találod. Nem mellesleg jegyzem meg, hogy a Google megnevezés is tükrözi, hogy ez valóban egy referencia készülék - ahogy az a tény is, hogy ezeknek a különböző generációit különböző gyártókkal gyártatja, pl. LG, ASUS, vagy akár a f*s HTC. Az, meg hogy herélt elég magától értetődő kell hogy legyen, mert csupasz Android van rajta mindenféle keretrendszer, loader vagy harmadik féltől származó appok nélkül. Ha a natúr rendszer önmagában elegendő volna a mindennapi használatra, akkor nyilván nem adná minden létező gyártó minden készülékét agyonfícsörözve a gyári droidhoz képest (és nyilván te is a gyári rendszert használnád, nem valami harmadik féltől származó, főzött romot).
Tehát a leszűrt tanulság, hogy Nexus 5 egy modern, gazdaságos referencia development platform (pl. Ford Focus), a HTC One pedig egy prémium kategóriás okostelefon (pl. Volvo S80).
Nincs bajom a Fordokkal, de szeretem a Volvo által nyújtott extrákat és prémium minőséget, kifizetem érte azt plusz pénzt.
És nem nézem le a Ford tulajokat, de elvárom hogy cserébe ők se nevezzék f*snak a Volvot ész nélkül, csak mert az is ugyanúgy elvisz A-ból B-be, ráadásul azon is csak négy kerék van, minek kétszer annyit fizetni érte?! Hát a kényelmes bőrülésért, a napfénytetőért és a kétzónás digitális klímáért.
Szóval nehéz komolyan venni, ha Ford tulajként a Volvo topikban lehurrogod az egész márkát, csak mert a te kocsid "ugyanazt tudja", mint a szomszédé és fele annyiba került, ha csak egyszer ültél Volvoban, egy 240-esben, anno 10 éve...
És persze lehet akármilyen okos, a ropogós műanyagból sosem lesz űrtechnológiás alumíniumötvözet az IQ-szintem hatására.
-
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #157 üzenetére
LOL azért mert megnézem mire költöm a pénzem már csóró és irigy vagyok? volt szerencsém HTC-hez még a Desire időszakból de csak igen rövid időszakra (nem véletlen). elismerem azóta HTC már 2 jó telefont is kiadott abból az egyik a One. én nem ezt fikázom (más kérdés hogy a mostani M8 nem javítható LOL amiről a téma szól). azt sem állítom hogy az N5 az okostelefonok alfája meg ómegája, csak egy nagyon jó és szerethető telefon kitűnő áron. mindamellett én ebből a 8 hszből nem alkottam ilyen gyors személyiségelemzést rólad, sem nem személyeskedtem, uh lehet hogy azért nem én leszek a "sekélyes".
(#151)
herélt referencia android? ez nagyon LOL! akkor gondolom pl egy m3-as bömbölő is repedthangú tragacs, amennyiben nem tudod hogy kell kettesbe váltani...
mint már mondottam az okosteló is csak annyira okos amennyire a gazdájajóccakát és pusz!
-
Nem attól vagy troll, hogy más a véleményed, hanem hogy nincs alapja, mert (feltételezem) soha nem is volt HTC-d és annyi tapasztalat alapján fikázod le, hogy összevetetted a munkatársadéval, te csóró és irigy vagy, ő meg naiv és túl drágán vette az övét. Ettől nem a HTC lesz f*s, hanem te leszel sekélyes és igénytelen. És ami még ennél is rosszabb, hogy ezt büszkén hangoztatod.
-
( V )
veterán
válasz
xxxyyyzzz111 #155 üzenetére
hát mást nem lesz könnyű... tudod van az a mondás hogy az okosteló is csak annyira okos amennyire a gazdája...
-
( V )
veterán
válasz
xxxyyyzzz111 #152 üzenetére
neba, nincs benne rádió?
bazze viszem is vissza rögtön holnap, kösz hogy szóltál!
azért ha már a topicját is olvastad akkor én már nem is mernék vitába szállni veled. igaz nekem is csak 4-500 órákat fut minden féle hiba vagy mikro/makro lagg nélkül és akkor is csak max az aktuális rom / kernel frissítés miatt indítom újra, de a fenébe is igazad van, hagyom inkább a fenébe!
spawn21
bocs főnök, nem tudtam hogy így van... de akkor gondolom más vélemény az már rögtön falra hányt borsó + trollkodás.nincs HTC-m csak nexus 5-öm de a kollégáéval összevetettem és valóban ugyanazt tudja. nem érdekel az unibody fémház. ő anno 200-ért vette én 110-ért. számold ki a matekot - ilyen egyszerű.
-
Nem, én tényleg kíváncsi vagyok, hogy aki szerint a HTC sz@r az mit használ. Nem vagyok én mazochista hogy ne a legeslegjobbat használjam amiből csak tudom. Van elég problémám anélkül is hogy felesleges köröket kelljen futnom még a kütyük miatt is, ezért ragaszkodom a minőséghez (HTC okostelefon, Lenovo laptop, Logitech perifériák stb.). Hidd el, én lennék a legboldogabb ha lenne bármi amihez képest a HTC sz@r, mert akkor váltanék és annyival is egyszerűbbé válna az életem. Mert az állítólagos HTC fanboy-ságomra kizárólag a harmatgyenge konkurencia ad alapot.
Szerk: (#150) ( V ): A Nexus 5 jó teszthardvernek, hogy appokat gyárts rá, de semmivel nem több egy referencia készüléknél.
A mindennapi használatban a "herélt" Android édeskevés, főleg annak aki a jóhoz van szokva.
Nem is értem mitől lenne (sokkal?) jobb egy egyszerű referencia készülék egy zászlóshajónál.
-
-
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #146 üzenetére
hát alkalmazkodva az axiómádhoz, vehetsz pl még egy másik flagship htc-t vagy nem veszel okostelefont.
ami engem illet, én zaciba vágnám és vennék az árán egy fehér meg egy piros N5-t. (pirosat csak hogy vasárnapra is legyen)
egyébként korábban kicsit túloztam, 3310 természetesen vicc volt - a 6310i na az ami felülmúlhatatlan!
-
-
( V )
veterán
válasz
xxxyyyzzz111 #143 üzenetére
gyakorlatilag bármit, pl fogsz egy Nokia 3310-est, alufóliába tekered és már jobban jártál mint akármelyik hátécével
-
katalin888
aktív tag
Nem ertem, hogy miert kernek 50 dollarral tobbet a HTC One (M8) Google Edition-ert??
Foleg, hogy ha vegiggondoljuk minden ugyeskedes nelkul megkaphatod ugyanezt az elmenyt olcsobban, hisz veszel egy developer editiont ami ugye unlocked bootloaderrel arulnak, felrakod ra a GP verzioju ROMot es kesz is van a GPE telefonod! -
-
BenHans
addikt
Egy ismerősömnek a kopott burkolatot cserélték hox-on gariba és amikor az enyémmel volt gebasz akkor rairattam hogy karcos kamera plexi és én is full új burkolt kaptam. És ami érdekes, hogy az ismerősöm nagyon nem szokott vigyázni a telefonjaira és az új burok nem kopott. Lehet volt valami gyártási hiba és pár esetben így jött ki.
A GG viszont karcolódik. És bár mély karcom még nem volt, én már nem használok telefont fólia nélkül. Külföldi fórumokon is márkától típustól függetlenül panaszkodnak a GG-re. Nálam a fólia alatt kop-kop megvan. Még jó, meg is őrülnék ha így is karcolódna.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Csúcs minőségérzettel néha nem értek egyet, HOX LTE telóm a GG ellenére két nap alatt két mély karcot beszedett sajna, és a ház is kopott. De újabbal nem volt ilyen tapasztalatom
A Sense meg király szerintem, főleg az újabbak. A régi nem igazán jött be, de ez az új, elfogadnám. Na meg ott tényleg tudnak optimalizálni, nem mint Sony-éknál.
-
BenHans
addikt
Viccen kívül úgy gondolom, hogy ha nem HTC flagship akkor az első alternatíva nálam az iPhone. Csak ennél a kettőnél kapom meg gyárilag a smooth működést a kiváló optimalizációt, az ízléses, és átgondolt UI-t és csúcs minőségérzetet.
De mivel engem már minden a droidhoz köt, egy ideig még marad poleban a HTC.
-
-
xxxyyyzzz111
tag
"Remek"!
Szánalmas!!!
-
pengwin
addikt
Értettem én: jobb a hw a N5-ben, és a gsmarena olcsóbbnak írja 100 ojróval. A Nexus-széria amolyan android reklám, nem az a lényegük, hogy a készülékeken keresse magát hülyére a gyártó, vagyis nyomott az áruk, és az N5 fél évvel később jött ki, mint a One, és nem tudom, lehetett volna-e Krait 400-as proci 2013.02-ben a One-ban.
De már mások is írták: nem minden a specifikáció, és a HTC a One esetében tényleg odatette magát, van, akinek megéri megvenni (nekem sem érné meg, gondolom neked sem, csak fogadjuk el, hogy valaki szerint van ugyanolyan jó a Sense miatt).
-
pengwin
addikt
Jaj, hagyjuk már ezt: hiába erősebb a Nexus 5 hardvere, a Snapdragon 600 meg mire nem elég?
Egyébként meg teljesen más a célközönség: a Nexus androidja eléggé fapados, már-már kiállt a ROMlásért! Ezzel szemben a One egy átalakított, szerintem kifejezetten arra a készülékre tervezett rendzsert futtat, amit mint már HTC felhasználók írták más topic-ban: nem szokás ROMolni. Ezek így két teljesen más android-felhasználói kört fednek le.
A tárhelyről nem is beszélve: egy majdnem 5"-os fHD telefonban ne 32Gb legyen már a maximum... N4 és N5 is ki kellett volna jöjjön dupla (32 és 64Gb) tárhelyes változatban is, ha már csak felhőcskével bővíthető. -
( V )
veterán
válasz
monti0222w #118 üzenetére
ár/érték-ben értve
-
Remus389
veterán
válasz
Vassili_Zait #26 üzenetére
addig Jó míg van rá garancia addig buli
de utána szívás
gondolok arra mikor öregszik az akksi és fél napot bír már csak, vigyem, ne vigyem szervizbe(ami mondjuk 30k)? idegesítő lehet
mennyi garanciát adnak rá?
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #115 üzenetére
egyértelmű hogy a Nexus fényévekkel jobb, ebben egyetértünk
-
Ricardo
titán
Én még mindig a képekre vagyok kíváncsi. remélem ahogy egyre több tulaj lesz érkeznek a képek.
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #111 üzenetére
ami igaz az igaz sok más hasonlóan gyenge termék / gyártó van akár android vonalon is, de azért akad egy két használható is.
-
If it ain't broken - DON'T FIX IT.
-
Peterson_
addikt
válasz
monti0222w #103 üzenetére
Ez is egy nézőpont, de azt nézd, hogy máshol a legdrágább modellt veszed, akkor sincs ilyen lehetőséged.
Nem olyan sovány az a lista ha meglesedEmellett, én úgy gondolom, hogy pont az ilyen lépések segítenének a HTC-n, hogy "megengedhessék maguknak" pl az agresszívabb marketinget vagy bármi hasonlót.
Nem véletlenül mozdultak el ebbe az irányba, az egy alkalommal ingyenesen vállalt kijelzőcsere formájában.
Aki azt mondja, hogy egy készülék, vagy egy gyártó választásában nem játszik szerepet az, hogy a háttérszolgáltatások, támogatás, garanciáztatási körülmények milyenek, az vagy hazudik, vagy a Holdon él.
Vagy marha szerencsés, és még soha nem volt gondja egy készülékével sem. -
Peterson_
addikt
válasz
#31733248 #98 üzenetére
Pont mindkettővel van tapasztalatom bőven.
Nekem Note3 van, az asszonynak meg HOX.
Alapból nincs más lehetőség a HTC-nél, minthogy elküldik a készüléket a külföldi szervizbe, kéz hét míg visszajön.
Viszont gyakorlatilag cserélnek mindent már csak azért is, mert sérült készüléket nem fognak visszaadni az ügyfélnek.
A munkalapot néztem, egyszer sem az akku volt a hibás, mégis mind a négy alkalommal cserélték és a burkolatot is.monti0222w:
-Nem pont így van, mivel középkategóriában már elérhető a szolgáltatás bizonyos modellekre, csak a listát kell megnézni.
Külön jó a dologban, hogy szolgáltatónál vett készülékek esetében is megkerülheted a szolgáltatói garanciáztatást közvetlenül a Samuval intézve. -
debrejo
senior tag
válasz
monti0222w #93 üzenetére
Nem azt akartam mondani hogy otthon úgy basznak át a palánkon ahogy akarnak, külföldön meg a seggedet is kinyalják, bár tény hogy némi igazság van benne. A laptopomat másodszor vittem vissza a szakszervizbe, garis még, egyszer egy vinyó csere volt, másodszor a tapipad hülyült meg. A tapipadnál fel voltam készülve hogy a fejemhez vágják hogy biztos nem megfelelően/túl sokat használom, nem ilyen igénybevételre lett tervezve, vegyek munkagépet bla-bla. Semmi ilyesmi nem volt, bevették, kicserélték, viszlát.
A telefonnal arra akartam kilyukadni hogy a bonyolultan öszeszerelt telefonoknál nagyobb a hibázási lehetőség, nem csak otthoni buherálásnál hanem szervizben is. Egy 3310-es Nokiát bárhol könnyebben javítanak mint egy unibodys akármit, még Timbuktuban is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest