- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
debrejo
senior tag
Hadd meséljem el a saját példámat:
Magyarországon voltam amikor betört a nálam lévő telefon kijelzője (a típusát nem nevezem meg, az most tökmindegy). Bevittem szervizbe, mondták hogy ez nem garanciális, 46 mátyás volt. 2 hónapra a javítás után elkezdett rohamosan, napról-napra csökkenni a teló készenléti ideje és a unibody ház elülső-hátsó része bal oldalt elkezdett elválni egymástól!
Bevittem szakszervizbe, külföldön, ahol vettem, megnézték (20 ajró), a magyar szervizes a kijelzőcserénél megsértette az akksit (!), ami ennek hatására szép lassan tönkrement, közben meg felpúposodott, szétfeszítve ezzel a unibody házat.
Amikor legközelebb a magyar szervizes felé jártam, bementem hozzá átbeszélni ezt a javítást. Konkrétan épp hogy ki nem röhögött, másrészt szerinte ha meg is sértette volna és kicseréli, akkor is nekem kellett volna fizetnem.
Nem kell otthon buherálni a telefont, megoldja egy szerviz is annak elbaszását. -
mrlujoak
veterán
Ha a "pancser" szervizes - mert nem az - sérülés nélkül nem tud egy elemet kivenni a szerelés során, akkor azt a munkadíjba anyagköltségbe kalkulálják.
Ezen munkafolyamatokat már a szervizeléskor rögzítik, tehát ha egy tartókeret jó eséllyel eltörik a kijelző kivételekor - mert számos ilyen modell van - akkor már eleve a kijelzőcsere árképzésekor az új keret árát is belekalkulálják.
Ha hiszed, ha nem, ez így megy.
-
mrlujoak
veterán
"iFixit igenis az otthoni javítást vizsgálja nem a szervizest."
ÉÉÉS?!
Én folyamatosan az általános eljárásról beszéltem. Folyamatosan.
Mert tök mindegy, ki áll neki - szerviz, vagy a user maga otthon - ha sérül valami szétszedéskor, akkor az pénzbe kerül."Szakszerviznek nehogy már problémát okozzon, ha okoz akkor az nem szakszírvíz... Ne legyünk már nevetségesek"
Már MEGINT nem értelmezted amit írtam. Nem problémát, hanem többletköltséget okoz.
Ezt a többletköltséget nem garis javítás esetén a user, garis esetében a szervizen keresztül a gyártó viseli. Ami ezt meg a következő modelljeinek magasabb árával kompenzál, tehát ismét csak a user viseli..."Ha garin kívül kell javítani nem a 500Ft ragasztó anyagköltsége fog földhöz vágni."
...és szintén értő olvasás. Nem csak azt mertem felhozni... Mert pl kijelzőkeret, de ház is szokott sérülni. Írtam is.
Egyébként meg nézz csak utána, mennyi egy Xperia Z tömítése az eBay-en, és ha ezt szerviz szereli be, kérdezz csak rá mennyit van képük érte elkérni. Megsúgom, sokat."Én meg akkor ésszerű gondolkodást kérek részedről, az egész topik az otthoni javításról szól,"
Az, hogy én az alap problémát tovább vittem általánosítva, és ezt valaki (TE) nem tudtad felfogni - sokan mások igen - megint csak nem az én hülyeségem...
Ennyire nehéz belátni, hogy ezt nagyon benéztétek. Egy általános gyártási/szervizelési problémát hoztam fel, ami a topikhoz kapcsolódik - tehát nem OFF - ellenben nem kifejezetten az otthoni barkácsolásról szól.
Figyelni tessék!
...és akkor a lényeg, utoljára, szájbarágósan:
Nagyon nem jó ez az irány, mert így a javítások költségei is emelkednek, az e-hulladékkal egyetemben.
Teljesen mindegy, hogy otthoni barkács, szakszerű garis javítás, vagy pénzes nem garis, szervizes javításról legyen szó. -
mrlujoak
veterán
...most megint mi a fenének kell kötözködni, meg Sony-val példálozni?!
A franc essen már bele a kötözködő fomátokba!- elnézést, moderálom magam...IGEN, képzeld a nagyratartott Sony-nál sem tartom indokoltnak, de ott a vízállóság miatt elfogadható.
Azoknál a modelleknél viszont már megint nem, ami ugyan OmniBalance dizájn kapott, de nem vízálló.Egyébként meg DE, pl ott a Nokia N9, és a rá épülő winphone modellek (n800...).
Unibody, és nem ragasztott. Nem is vízálló, de a lényeg, hogy bizony VAN olyan unibody okostelefon, ami ne ragasztva lenne.(#41) -=Starwing=-:
...nem a megalkotók te, hanem a terméket alkotók (alkatrészek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged