Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
BenHans
addikt
Rendben. De ezért nem lehet csak a HTC-t okolni, ők ezzel rosszat nem akartak, pláne hogy akkor szidhatnánk egy csomó mindent mert egyszerűen ez a trend sok más műszaki cikk esetében is gyártótól függetlenül.
És ezért a minőségért inkább kötök egy kis kompromisszumot... (a legtöbb vásárló meg még. mindig nem próbál javítgatni hanem ha tönkremegy leadja szervizbe és olyan is egyre kevesebb van aki két évnél. tovább használ valamit)szép napot!
-
BenHans
addikt
Én értem mit szeretnél ebből kihozni, de Te nagyon nem vagy képben arról amit már többen, többször is leírtunk. Most a szövegértés problémás vagy ahogy mi megfogalmazzuk a sokadik hsz-t, midegy...
Alapból, egyik gyártó sem az otthoni buherára tervez. Istenem, csak ki ne találja valaki, hogy pl a samsung azért nem használ minőségi burkolatot mert ők gondolnak az ifixit-re és hogy otthon megcsináld... Ez lenne még a nagy show.
Részemről téma lezárva. Ez így nem egy hasznos vita, vagy eszmecsere hanem csak fölösleges billentyűkoptatás. Olyan mintha úgy kéne tapsolni hogy nem érhet össze a tenyerem, magamat verni pedig nem fogom...
-
It is our responsibility to caution you that not all claims resulting or caused by or from the unlocking of the bootloader may be covered under warranty.
Lefordítsam neked vagy csak direkt nem akarod érteni (ezt sem)?de a kijelentéseid után csak arra tudtam következtetni hogy a, laikus b, direkt eltúloz
Akkor ott gondok vannak igencsak.helyes megfogalmazás úgy szólt volna hogy
Csak érted te, ha akarod.Más kérdés, hogy én ebben az értelemben írtam és szándékosan értelmezted félre.
Xiaomi, Huaweii
Na jó, te tényleg abszolút levegőbe beszélsz.Kár tovább feszíteni a meddő vitát, mert látszólag csak alaptalanul cáfolgatsz tényeket és félreértelmezhető mondatokon lovagolsz, ha már nem maradt más amibe kapaszkodhatnál.
És még engem neveznek trollnak az emberek.
Van hova fejlődnöm ilyen téren.
-
monti0222w
addikt
Annyira elbeszélsz mellettem, hogy az már nem is igaz. Senki nem szólta le az N5-t te jössz ide bizonygatod az igazad meg mennyire megérte megvenni, milyen olcsó és ár- értékben az a dögösebb, legyen, de mivel nem vagyunk egyformák igy fogad el, hogy vannak emberek nem is kevesen akik szeretik és megveszik az adott HTC készüléket! Mindegyiknek készüléknek megvan az elönye hátránya. Hidd el én is tudok mondani olyan telokat amik, ha a frissítéseket nem nézzük ár-értekben jobban megéri megvenni mint az N5-t.
-
jah unlockolható, csak épp a gari is ugrik vele együtt
Ez nincs így.én is így gondolom: a HTC is csak "egy a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy" + (a szövegértéssel nem nekem vannak gondjaim)
Nem jó a mondatértelmezésed és ezek szerint a tájékozottságod sem. A mondat lényege az volt, hogy a rengeteg gyártó közül nagyon kevés az, aki problémamentesen használható okostelefont gyárt. Vagy ha tévedek, mondj a HTC-n kívül 3 gyártót, amelyik kiadott olyan Androidos telefont, ami nem laggol gyári szoftverrel.Elárulom, nem fogsz találni.
viccesen laikusak az érveid
Az én érveim több szempontból is megalapozottak, mivel egyrészt már lassan egy évtizede használok HTC készülékeket, másrészt mérnök informatikus vagyok, harmadrészt java fejlesztéssel és teszteléssel foglalkozok főállásban, negyedrészt meg megbízásból Android fejlesztéseket is vállalok. Van bőven tapasztalatom és szakértelmem ahhoz, hogy valaki csak úgy laikusnak nevezhesse az érveimet, főleg ha az a valaki minden nemű tapasztalat nélkül, valótlan vagy fél évtizeddel ezelőtt igaz dolgokra alapozva elfogultan nyilatkozik.nem javítható
Garanciában cserélik és kapsz egy vadi újat. Nem jobb így, mintha azt a szart kapnád vissza szétberhelve ami már egyszer tönkrement? Más kérdés, hogy nem igazán hallottam még első kézből garanciáztatott HTC-ről (egy híján 10 HTC-vel volt dolgom eddig). Elég jól vannak megtervezve, összerakva és minőségi anyagokkal dolgoznak. Meg egyébként is, van egy olyan irányelvem, hogy ha egy márkában csalódok (értsd: tönkremegy, gariztatni kell), olyat nem veszek többet és ennek köszönhetően már évek óta nem volt garanciális panaszom semmilyen területen (leszámítva a Logitech Performance MX egeret, amit kb. 3 éve vettem és ugyanazzal a szériahibával kicserélték egy vadi újra kétszer anélkül hogy vissza kellett volna küldenem az eredetit - ezzel a garanciális ügyintézéssel teljesen elégedett vagyok, ezért mertem venni tőlük mást is azóta). Szóval én inkább veszek olyat akár gari nélkül, ami nem megy tönkre, mint olyat, amire van garancia, de élni is kell vele - mert az kellemetlenséggel és csalódással jár. -
spawn21
veterán
Ez a leejted és eltörik igaz minden nagy kijelzős telefonra. Szerintem egyikre sm vonatkozik ilyenkor semmilyen garancia. Tehát mind drága mulattság
Tavaly a One 1-es pontot kapott. Ennek ellenêre, olyan gyönyörűen szervizelik, hogy csak na
itt sem lesznek gondok. Vagy Te neki állnál otthon barkácsolni a nexussal?
-
monti0222w
addikt
Ember, az általad lefikázott Sense és a gyérebb procci ellenére is van olyan gördülékeny és mondhatni laggmentes az ONE, mint az általad istenített n5 erősebb proccival és laggot produkáló Ui-val! Remélem érthető vagyok, s veled ellentétben nem járok az N5 topicba a htc-t isteníteni, épp ezért kimerem jelenteni azt, hogy te egy troll vagy! Nem két beírást csináltál hanem vagy húszat,remélem ez is érthető!
-
Nem, nekem főként a problémamentes használhatóság a fontos, amint ezt már korábban kifejtettem. És ha a One is műanyag lenne, mint minden más, valószínűleg akkor is azt vettem volna egy éve - jobb híján. Lehet hogy két kattintással olyan rendszert reszel a Nexus 5-re, amilyet akarsz, de nekem 0 kattintással olyan rendszer van a telefonon gyárilag, aminél nincs jobb.
Ha meg mindenáron főzött sz@rokkal akarsz szenvedni, mert unatkozol és nincs jobb szabadidős elfoglaltságod, akkor elárulom, hogy a 2011 óta gyártott összes HTC modell bootloadere online unlockolható. Régen én is főzött romokat használtam meg írogattam magamnak, azóta meg csak örülni tudok, hogy nincs rá szükség, mert két munkahely mellett kicsit necces heti szinten órákat sz@rakodni, csak hogy használható legyen amiért egyébként egy vagyont fizettem (legyen az 100k vagy 200k).
A Sense 6.0-ban meg nem tapasztalhattál olyat amitől padlót kellett volna fognod, ha egyszer nem is használtad soha.
De egyébként sem az az agyeldobós dolog, hanem az a "miért nincs benne ez az alap Androidban" fícsörlista, ami után (ahogy korábban is írtam) akármelyik másik Androidos okostelefon hígfosnak (ejtsd: hiányosnak) tűnik.
A fém kaszni meg lehet, hogy csak design és epénisz, de egy prémium kidolgozású telefon után a műanyag telefonok gagyi gyerekjáték hatását keltik és nem csak ránézésre, hanem tapintásra is. Abszolút kiábrándító élmény kézben tartani egy akármilyen Samsungot, mert egy drága, prémium kategóriás, minőségi termék igenis legyen érzésre is az.
És szintén csak megjegyzem, hogy a HTC egy a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy (mint a Samsung csodák), ahogy a bootloader sem feltétlenül zárt (bár az enyém az, mert semmi szükségem nem volt rá, hogy kinyissam - és ezt egész addig nem fogod átérezni, amíg nem tapasztalod meg). 5 évvel ezelőtti dolgokat teljesen feleslegesen hozol fel egy idén kijött készülék ellen, mert már a kettővel ezelőttire sem volt igaz. De ezzel legalább azt eléred, hogy ismételten bizonyítod hogy olyasmiről beszélsz, amiről fogalmad sincs és mindezt olyan dolgokkal támasztod alá, amik már rég nem relevánsak.
Összegezve: Nem az a telefon a jó, amit könnyen lehet buherálni, hanem az, aminél nincs rá szükség. És hogy témánál is maradjunk, ugyanez a szerelhetőségre átvezetve is igaz; nem az a jó telefon, amelyiket könnyű szerelni, hanem azt amelyiknél nincs rá szükség...
-
-
Remus389
veterán
jó de meg kell ertened hogy a külső design és anyaghasznalat megér sokaknak ennyi plusz pénzt
nem mindenki geek, a külcsín sokaknak nagyobb súllyal esik latba mint a belbecs (mellesleg a htc one nem gyenge abban sem )
egyébként a kijelző, az is jobb lehet a htc-nel
szóval htc a külcsín -nél virít(ha a kijelző is annak számít ), a nexus a belbecsben és talán az ár-érték -ben
de pl kamera összességében egál
egyéni preferencia, magam részéről a htc one-t választanám (de elvagyok az az öreg i9000-rel is, mint tudod ), olyan dolgokról vitaztok ami szubjektív, teljesen feleslegesen
-
Te magad állítottad, hogy mennyire kevés tapasztalatod van arról, amiről éles véleményt alkotsz, nem egészen értem hogy ettől miért én leszek a sekélyes.
Csak tájékozódás céljából ajánlom figyelmedbe az alábbi Wikipedia oldalt, ahol a referencia Android készülékek listáját találod. Nem mellesleg jegyzem meg, hogy a Google megnevezés is tükrözi, hogy ez valóban egy referencia készülék - ahogy az a tény is, hogy ezeknek a különböző generációit különböző gyártókkal gyártatja, pl. LG, ASUS, vagy akár a f*s HTC. Az, meg hogy herélt elég magától értetődő kell hogy legyen, mert csupasz Android van rajta mindenféle keretrendszer, loader vagy harmadik féltől származó appok nélkül. Ha a natúr rendszer önmagában elegendő volna a mindennapi használatra, akkor nyilván nem adná minden létező gyártó minden készülékét agyonfícsörözve a gyári droidhoz képest (és nyilván te is a gyári rendszert használnád, nem valami harmadik féltől származó, főzött romot).
Tehát a leszűrt tanulság, hogy Nexus 5 egy modern, gazdaságos referencia development platform (pl. Ford Focus), a HTC One pedig egy prémium kategóriás okostelefon (pl. Volvo S80).
Nincs bajom a Fordokkal, de szeretem a Volvo által nyújtott extrákat és prémium minőséget, kifizetem érte azt plusz pénzt.
És nem nézem le a Ford tulajokat, de elvárom hogy cserébe ők se nevezzék f*snak a Volvot ész nélkül, csak mert az is ugyanúgy elvisz A-ból B-be, ráadásul azon is csak négy kerék van, minek kétszer annyit fizetni érte?! Hát a kényelmes bőrülésért, a napfénytetőért és a kétzónás digitális klímáért.
Szóval nehéz komolyan venni, ha Ford tulajként a Volvo topikban lehurrogod az egész márkát, csak mert a te kocsid "ugyanazt tudja", mint a szomszédé és fele annyiba került, ha csak egyszer ültél Volvoban, egy 240-esben, anno 10 éve...
És persze lehet akármilyen okos, a ropogós műanyagból sosem lesz űrtechnológiás alumíniumötvözet az IQ-szintem hatására.
-
Nem attól vagy troll, hogy más a véleményed, hanem hogy nincs alapja, mert (feltételezem) soha nem is volt HTC-d és annyi tapasztalat alapján fikázod le, hogy összevetetted a munkatársadéval, te csóró és irigy vagy, ő meg naiv és túl drágán vette az övét. Ettől nem a HTC lesz f*s, hanem te leszel sekélyes és igénytelen. És ami még ennél is rosszabb, hogy ezt büszkén hangoztatod.
-
-
-
-
-
pengwin
addikt
Értettem én: jobb a hw a N5-ben, és a gsmarena olcsóbbnak írja 100 ojróval. A Nexus-széria amolyan android reklám, nem az a lényegük, hogy a készülékeken keresse magát hülyére a gyártó, vagyis nyomott az áruk, és az N5 fél évvel később jött ki, mint a One, és nem tudom, lehetett volna-e Krait 400-as proci 2013.02-ben a One-ban.
De már mások is írták: nem minden a specifikáció, és a HTC a One esetében tényleg odatette magát, van, akinek megéri megvenni (nekem sem érné meg, gondolom neked sem, csak fogadjuk el, hogy valaki szerint van ugyanolyan jó a Sense miatt).
-
pengwin
addikt
Jaj, hagyjuk már ezt: hiába erősebb a Nexus 5 hardvere, a Snapdragon 600 meg mire nem elég?
Egyébként meg teljesen más a célközönség: a Nexus androidja eléggé fapados, már-már kiállt a ROMlásért! Ezzel szemben a One egy átalakított, szerintem kifejezetten arra a készülékre tervezett rendzsert futtat, amit mint már HTC felhasználók írták más topic-ban: nem szokás ROMolni. Ezek így két teljesen más android-felhasználói kört fednek le.
A tárhelyről nem is beszélve: egy majdnem 5"-os fHD telefonban ne 32Gb legyen már a maximum... N4 és N5 is ki kellett volna jöjjön dupla (32 és 64Gb) tárhelyes változatban is, ha már csak felhőcskével bővíthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- One mobilszolgáltatások
- Mesterséges intelligencia topik
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged