- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
( V )
veterán
válasz
randras_83 #212 üzenetére
ahh így már értem!
kiváló stratégia, most már kezdem kapiskálni mi van a cég sikere mögött ...oh wait
-
( V )
veterán
válasz
katalin888 #205 üzenetére
gondolom az hogy az átlag user (vagy egyes esetekben akár a szakértő mérnök informatikus) nem fog vesződni a romolással hanem kifizeti az előre telepített verziót.
-
( V )
veterán
én is tökéletesen értem amit leírsz részletesen, és a hosszú évek alatt kialakult vásárló szokásokat befolyásoló gyártói hozzáállást is. más kérdés hogy nem értek egyet a prekoncepcióval. én azt szeretem ha én birtoklom a használati tárgyaimat és nem fordítva. ahogy olvastam hozzászólásokat a topic elején, szerintem nem csak én gondolom ezt így.
rendben zárjuk le. további kellemest! -
( V )
veterán
OFF: ezzel most semmi újat nem mondtál, de köszönjük az elmúlt 2-3 nap összefoglalóját
ÓN: értem én az autós analógiádat, de mivel továbbra is arról van szó hogy a telefonok túlnyomó többsége könnyedén szerelhető otthon, mivel moduláris egységekből állnak - lásd PC vagy laptopok, ezért nem biztos hogy megállja a helyét. pl. feltételezem egy haldokló vincseszter miatt nem fog az ember feltétlenül beszaladni a szervizbe ha otthon ezt 5 perc alatt ki tudja cserélni. valóban a trend az hogy az emberek többsége elszalad a legkisebb dologgal is a szervizbe ill. ha garanciálisan nem javítható, eldobja és vesz újat. na pont ez az amiről az iFixit szól, hogy ne termeljük az e-szemetet, ha nem muszáj ill. ne terheljük a zsebünket ha otthon is könnyedén megoldható a dolog.
ettől persze még lehet vigyázni a holmikra -
( V )
veterán
válasz
monti0222w #180 üzenetére
feladom - egy kommunikációs árkot érzek köztünk, nem tudom mit hogy asszociálsz abból amit leírtam, de legyen igazad!
-
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #175 üzenetére
Ez nincs így.
pedig pont az általad linkelt oldalon van vastagon szedve:
It is our responsibility to caution you that not all claims resulting or caused by or from the unlocking of the bootloader may be covered under warranty.laikusság
gratula a szakmádhoz (én csak közgazdász-informatikus vagyok de nem dolgozom a szakmában), de a kijelentéseid után csak arra tudtam következtetni hogy a, laikus b, direkt eltúloz. igazából még most sem tudom eldönteni hogy melyikNem jó a mondatértelmezésed és ezek szerint a tájékozottságod sem.
a helyes megfogalmazás úgy szólt volna hogy "HTC is egyetlen a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy"
mondj a HTC-n kívül 3 gyártót 3 gyártót, amelyik kiadott olyan Androidos telefont, ami nem laggol gyári szoftverrel.
LG(Nexus), Asus, Xiaomi, Huaweii, (és remélhetőleg a Lenovo is majd), berakhatjuk a Samsung-ot is de csak a Note 3 miattnem javítható
fentebb leírtam a példát mire értik ezt. -
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #171 üzenetére
megint a szövegértelmezési problémák... javítható oké, vegyük alapul hogy pofára ejtetted és ripityára tört. elviszed szervizbe mennyi lesz a szerelés? megrendeled az alkatrészt otthon kicseréled, szerinted az mennyivel lesz olcsóbb? az iFixit-t lényege pont ez a különbség
én meg továbbra is azt mondom hogy csak mert valamit állítasz még nem lesz úgy...
-
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #166 üzenetére
problémamentes használhatóság a fontos
lásd N50 kattintással olyan rendszer van a telefonon gyárilag, aminél nincs jobb.
szerinted, másnak meg más tetszik (mi több nem is biztos hogy android vonalon)2011 óta gyártott összes HTC modell bootloadere online unlockolható
jah unlockolható, csak épp a gari is ugrik vele együtt...na de sebaj.
kicsit necces heti szinten órákat sz@rakodni, csak hogy használható legyen amiért egyébként egy vagyont fizettem
heti szinten órákat? kb fél óra (se) volt a BL nyitás és customizálás azóta max heti 5 perc ha viszket a tenyerem a frissítés miatt (nem azért mert amúgy nem használható tökéletesen hanem mert flashláz ragadós)
A Sense 6.0-ban meg nem tapasztalhattál olyat amitől padlót kellett volna fognod, ha egyszer nem is használtad soha... "miért nincs benne ez az alap Androidban"
kipróbáltam, kielemeztem (vagy egyébként pontosan hány nap elteltével szabad már véleményt alkotni), jó de részemről nincs mitől hanyatt esni. ami nincs benne az alap androidban és hiányzik azt beleteszem ami meg nem kell, fel se kerülszintén csak megjegyzem, hogy a HTC egy a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy
én is így gondolom: a HTC is csak "egy a rengeteg gyártó közül, aki képes olyan telefont kiadni ami egyáltalán nem akadozik és nem fagy"stb. stb. stb.
nézd én elhiszem hogy te neked a szent meggyőződésed hogy android vonalon csak pénztárcával lehet a jót / minőséget megszerezni és nálad az a HTC One-ban teljesedik ki - ezért azért amazért amit nincs kedvem tovább részletezni annyira viccesen laikusak az érveid (a szoftveres részre gondolok mivel a design elemek szubjektívek) hogy bele se érdemes fogni elmagyarázni az ellenkezőjét, vagy pl h az android rendszer plaszticitásának szépségét. és aki szót mer emelni ezen imádott készülék márkája ellen (nem csak 5 évvel ezelőtti generációk ellen, bizony a közelmúltban is készültek olyan felső / közép kategóriás HTC-k amiket a tulaj kis híján a földhöz csapkodott mert annyira probléma és akadásmentes volt és bocsánat, de egy márka történetét nem a legutóbbi flagship határozza meg) akkor az automatikusan ilyen olyan amolyan...
örülök (őszintén), hogy a HTC is elkezdett feljönni a ténylegesen használható prémium telefonok közé (még ha kicsit megkésve is) és annak is hogy most már developer verziót is kiad. kicsit későn kezdte ugyan, de remélhetőleg ki fog tudni táncolni a csőd széléről a cég. kissé mulatságos (csak hogy a témáról is beszéljek) hogy ez a legutóbbi készülék nem javítható, de sebaj a csóró geek úgyse fog ilyet venni, a prémium vásárlót meg amúgy sem érdekli, majd vesz másik világ legjobbja készüléket...
monti0222w
ööö a HTC-t fikáztam és nem a Sense-t ill a One-t, ami valóban jól teljesít, de ezzel együtt nem értek együtt azzal a kijelentéssel hogy innentől kezdve akkor ez lesz an Android alfa-omegája és erről vitázunk (fórumon szoktak ilyet, nem csak a kijelölt helyen bólogató bírkázni), ha ez neked trollkodás akkor bocsi és lapozd át. kijelenthetsz akármit de ettől még nem biztos hogy igaz lesz és megnyugtatlak hogy a szövegértéssel nem nekem vannak gondjaim. -
( V )
veterán
Minek kell Neked a nyitott bootloder, egy nexusnãl? Hát az nem a legcsodálatosabb Android?
LOL és te vádoltál engem trollkodás miatt
nálam az android a root után kezdődik.
aksi máshol is gond, ha nincs min 3000mAh pl Note 2, ezzel együtt is nálam gond nélkül elmegy egy napot 5 óra kijelzővel is; hangszóró nem izgat, amennyire kell bőven elég (amúgy őszintén ki az aki egy két centis kis vacakon hallgat minőségi zenét és nem fülessel?); a kijelző színei egyike a legjobbaknak a piacon [link] (értsd legközelebb áll a normál színekhez); a beszerzés valóban macerás, de nem megoldhatatlan.
Remusz911
Örülök hogy valaki látja és értelmesen is össze tudja foglalni a lényeget! -
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #159 üzenetére
két malomban őrlünk és úgy látom nincs értelme folytatni a diskurzust, mert egyszerűen más a koncepciónk ill. értékítéletünk a jó fogalmáról. neked az árcímke és az űrtechnológiás alumínium a mérvadó, nekem a belbecs a használhatóság és a kihasználhatóság. Igen tudom mi a referencia modell, igen tudom milyen a vanilla android, de ugyanakkor azt is tudom hogy 2 kattintás és onnét kezdve azt tesztek a telefonnal amit csak szeretnék, úgy turbózom fel ahogyan nekem tetszik. nem tudom mi az eget verő extra a Sense 6.0 amitől padlót kéne fogom (én legalábbis semmi ilyet nem tapasztaltam benne), de hogy nem kell egy gyártó előre meghatározott szoftver környezetére hagyatkoznom azt is tudom (az űrtechnológiás alumínium kaszni meg pláne nem tudom milyen előnyt jelent egy telefon esetében a design elem és epénisz növelést leszámítva, hacsak nem szándékozol 3000 évig használni). na pl. ez az ami miatt nagy ívben elkerültem a HTC-t meg a kis gúzsba kötős zárt bootloaderes rendszerével ami javíthatatlanul lagglik és fagy (a.k.a. desire vonal). de vigasztaljon a gondolat hogy kifizettél egy volvo árát amit én megkaptam egy fordéért cserébe
-
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #157 üzenetére
LOL azért mert megnézem mire költöm a pénzem már csóró és irigy vagyok? volt szerencsém HTC-hez még a Desire időszakból de csak igen rövid időszakra (nem véletlen). elismerem azóta HTC már 2 jó telefont is kiadott abból az egyik a One. én nem ezt fikázom (más kérdés hogy a mostani M8 nem javítható LOL amiről a téma szól). azt sem állítom hogy az N5 az okostelefonok alfája meg ómegája, csak egy nagyon jó és szerethető telefon kitűnő áron. mindamellett én ebből a 8 hszből nem alkottam ilyen gyors személyiségelemzést rólad, sem nem személyeskedtem, uh lehet hogy azért nem én leszek a "sekélyes".
(#151)
herélt referencia android? ez nagyon LOL! akkor gondolom pl egy m3-as bömbölő is repedthangú tragacs, amennyiben nem tudod hogy kell kettesbe váltani...
mint már mondottam az okosteló is csak annyira okos amennyire a gazdájajóccakát és pusz!
-
( V )
veterán
válasz
xxxyyyzzz111 #155 üzenetére
hát mást nem lesz könnyű... tudod van az a mondás hogy az okosteló is csak annyira okos amennyire a gazdája...
-
( V )
veterán
válasz
xxxyyyzzz111 #152 üzenetére
neba, nincs benne rádió?
bazze viszem is vissza rögtön holnap, kösz hogy szóltál!
azért ha már a topicját is olvastad akkor én már nem is mernék vitába szállni veled. igaz nekem is csak 4-500 órákat fut minden féle hiba vagy mikro/makro lagg nélkül és akkor is csak max az aktuális rom / kernel frissítés miatt indítom újra, de a fenébe is igazad van, hagyom inkább a fenébe!
spawn21
bocs főnök, nem tudtam hogy így van... de akkor gondolom más vélemény az már rögtön falra hányt borsó + trollkodás.nincs HTC-m csak nexus 5-öm de a kollégáéval összevetettem és valóban ugyanazt tudja. nem érdekel az unibody fémház. ő anno 200-ért vette én 110-ért. számold ki a matekot - ilyen egyszerű.
-
( V )
veterán
válasz
Rhino666 #146 üzenetére
hát alkalmazkodva az axiómádhoz, vehetsz pl még egy másik flagship htc-t vagy nem veszel okostelefont.
ami engem illet, én zaciba vágnám és vennék az árán egy fehér meg egy piros N5-t. (pirosat csak hogy vasárnapra is legyen)
egyébként korábban kicsit túloztam, 3310 természetesen vicc volt - a 6310i na az ami felülmúlhatatlan!
-
( V )
veterán
válasz
xxxyyyzzz111 #143 üzenetére
gyakorlatilag bármit, pl fogsz egy Nokia 3310-est, alufóliába tekered és már jobban jártál mint akármelyik hátécével
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #118 üzenetére
ár/érték-ben értve
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #115 üzenetére
egyértelmű hogy a Nexus fényévekkel jobb, ebben egyetértünk
-
( V )
veterán
válasz
monti0222w #111 üzenetére
ami igaz az igaz sok más hasonlóan gyenge termék / gyártó van akár android vonalon is, de azért akad egy két használható is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged