Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BenHans

addikt

válasz ( V ) #197 üzenetére

Rendben. De ezért nem lehet csak a HTC-t okolni, ők ezzel rosszat nem akartak, pláne hogy akkor szidhatnánk egy csomó mindent mert egyszerűen ez a trend sok más műszaki cikk esetében is gyártótól függetlenül.
    És ezért a minőségért inkább kötök egy kis kompromisszumot... (a legtöbb vásárló meg még. mindig nem próbál javítgatni hanem ha tönkremegy leadja szervizbe és olyan is egyre kevesebb van aki két évnél. tovább használ valamit)

szép napot!

• BenHans

addikt

válasz ( V ) #189 üzenetére

Én értem mit szeretnél ebből kihozni, de Te nagyon nem vagy képben arról amit már többen, többször is leírtunk. Most a szövegértés problémás vagy ahogy mi megfogalmazzuk a sokadik hsz-t, midegy...

Alapból, egyik gyártó sem az otthoni buherára tervez. Istenem, csak ki ne találja valaki, hogy pl a samsung azért nem használ minőségi burkolatot mert ők gondolnak az ifixit-re és hogy otthon megcsináld... Ez lenne még a nagy show. :D

Részemről téma lezárva. Ez így nem egy hasznos vita, vagy eszmecsere hanem csak fölösleges billentyűkoptatás. Olyan mintha úgy kéne tapsolni hogy nem érhet össze a tenyerem, magamat verni pedig nem fogom...

:R

• BenHans

addikt

"A:mondj a HTC-n kívül 3 gyártót, amelyik kiadott olyan Androidos telefont, ami nem laggol gyári szoftverrel.
    B: LG(Nexus), Asus, Xiaomi, Huaweii, (és remélhetőleg a Lenovo is majd), berakhatjuk a Samsung-ot is de csak a Note 3 miatt :) "

Te jó ég, itt kezdődnek a bajok. Eddig csak a Nexus volt az etalon, de azt kb a ref. mivolta miatt nem is hasonlítanám semelyik másik készülékhez, mert más igényeket fed le, nem véletlen és a további meddő vita is felesleges lenne.
    De azért mert valamiben bivaly a HW és/vagy éppen mérsékeltebb az ára ne hasonlítsuk már a HTC-hez, pláne ne az itt felsoroltakat, mert mindegyik jó, de koránt sem állnak azon a szinten mint a One akár m7 akár m8 ha már ehhez viszonyítunk.

Android fronton a HTC a One(M7)-tól kezdve egyszerűen magasabbra rakta a lécet optimalizálás terén, hiába a gyengébb vagy alacsonyabb órajelű SoC. Ez az a felhasználói élmény(+Sense) amit HTC érzés-nek neveznek, persze ehhez a magas minőségű burkolat és annak ergonómiája is hozzájárul. (külcsín és belbecs)

Témához: A fejlődés mindig együtt jár a visszafejlődéssel is, és akkor van baj ha a visszafejlődés lesz a nagyobb súlyú, de itt nem erről van szó. Pl. régen a Ladát lehetett berhelni, a beázott gyertyát megtörölni és visszarakni, vagy éppen édesanyám a szakadt ékszíjat anno nejlonharisnyával helyettesítette és ment tovább de az első szerelőig tuti elért vele ahol kapott új szíjat. Na ez az amit egy mai autónál nem lehet megcsinálni. A fejlődés mégis szembetűnő: Lada vs. akár egy mezei Astra...
    Az átlag ember hiába vesz olyan márkát mint Mercedes, BMW, Audi stb. ha egy sufniszervizre bízza vagy komoly szakértelem hiányában maga próbálja javítgatni. Ha jó autó kell, akkor gondolni kell a fenntartási költségekre is. (aki BMW-t vesz az számoljon azzal hogy ha minőségi és szakszerű javítást akar amire garanciát is vállal a gyártó, az kicsit drágább lesz mint az xyz autószerviz a szomszéd utcából de gondolom az előnyeit sem kell taglalnom)
    De más műszaki cikkekről is elmondható ugyanez. Ki javít otthon TV-t, hűtőt, mosógépet, mikrót egyebet? Ugye elég kevesen.... Ugyanígy vagyok a telefonommal. Ha elromlik, és nincs gari, akkor két év után vagy veszek újat, vagy áldozok rá és beküldöm a szervizbe. A legtöbb ember még mindig így van ezzel, akár szétszedhető és könnyen javítható, akár nem, nem értenek hozzá, és még az is kis százalékban javítja magának aki valamelyest ért hozzá, mivel ő tudja hogy egy pici nyomás oda ahova nem kell és cseszheti.

Ha az a baj, hogy a szerviz plusz árat számol fel nem garis javításnál azért mert a bukot nem tudja sérülésmentesen leszedni (ami nincs így de tegyük fel) egyszerűen nem teheti meg, amit nem az ügyfél okozott azt nem fizettethetik ki vele. Én minden szerviz előtt körbefotózom az adott cikket, hogy ha hibás burkolattal kapom vissza legyen bizonyítékom. De szerencsére több tapasztalat is alátámasztja, hogy a szerviz meg tudja oldani sérülés nélkül, tehát nem kell egetverő plusz anyagköltségeken stresszelni.

Egyébként meg ilyen értékű cuccokra vigyázni kell, ha pedig nagyon nem tud az ember akkor arra vannak a készülékbiztosítási opciók amit már ha jól tudom nem csak szolgáltatónál lehet kötni hanem mintha olvastam volna a generalinál is ilyen lehetőségről.

• BenHans

addikt

válasz Rhino666 #166 üzenetére

Szívemből szóltál. :R Annyival kiegészíteném, hogy akik nyitották és custom romot raktak fel azoknak is a nagy része Sense romokat használ, nem véletlen. :)

• BenHans

addikt

válasz Ed3r_X_ #137 üzenetére

Egy ismerősömnek a kopott burkolatot cserélték hox-on gariba és amikor az enyémmel volt gebasz akkor rairattam hogy karcos kamera plexi és én is full új burkolt kaptam. És ami érdekes, hogy az ismerősöm nagyon nem szokott vigyázni a telefonjaira és az új burok nem kopott. Lehet volt valami gyártási hiba és pár esetben így jött ki.

A GG viszont karcolódik. És bár mély karcom még nem volt, én már nem használok telefont fólia nélkül. Külföldi fórumokon is márkától típustól függetlenül panaszkodnak a GG-re. Nálam a fólia alatt kop-kop megvan. Még jó, meg is őrülnék ha így is karcolódna. :DDD

• BenHans

addikt

válasz Ed3r_X_ #135 üzenetére

Viccen kívül úgy gondolom, hogy ha nem HTC flagship akkor az első alternatíva nálam az iPhone. Csak ennél a kettőnél kapom meg gyárilag a smooth működést a kiváló optimalizációt, az ízléses, és átgondolt UI-t és csúcs minőségérzetet. :K

De mivel engem már minden a droidhoz köt, egy ideig még marad poleban a HTC. ;)

• BenHans

addikt

Egy újabb topik ahol mehet a majomkodás... :C :W

Az iFixit által kiosztott 1-es osztályzat ellenére sallang és sérülésektől mentesen javítható a One M7 is. Ezek úgy szedik szét hogy nem tudják a HTC hogy tervezte meg, így még jó hogy ilyen lesz az ő "értékelésük". Lehet szeretni vagy nem szeretni a HTC-t, de ugye nem hisszük azt hogy olyan amatőr banda hogy a saját kárára tervez megbonthatatlan telefont, lehet spec eljárást, szerszámot is terveztek... :U Aki bolti garival vesz bármit is az meg így járt, sztem ha valaki ilyen árban néz magának készüléket az ne olcsóskodjon 15k-n de szigorúan szvsz..
    És igan, otthon valóban elég nehéz lesz sérülésmentesen szétkapni, de a szerviz eddig elég jól megoldotta. Aki otthon akar berhelni az vegyen olcsóér egy trabit, garantáltan lesz vele dolga, ha nem is minden nap, de kéthetente egy kuplungkiemelő... :DDD

A gyártók nem egyszerű betanított munkásokkal javíttatnak. Van technikus ismerős, és el lehet hinni hogy nem gyorstalpalóban tanulta a TESCO parkolóban a kocsi tetején. ;)

A nagyon elmés "kamera nélküli telefon" hozzászólásra csak ennyit reagálnék: "A buta emberek különös szenvedélyt táplálnak az olyan következtetések iránt, amelyekre a maguk eszével jutottak." (Lev Tolsztoj)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés