Hirdetés
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CivicEsi
senior tag
Kedves HTC-s társak.
Bár még a Desirenél tartok, de amint visszatérek magyar honba, illetve amint letelik a szerződésem a Vodánál szeretnék bejátszani magamnak egy Sensationt, de addig is lenne egy kérdésem.
A desirén, hogyan tudok úgy háttérképe berakni, hogy az látszódjon egy az egybe a kijelzőn, és ne az legyen, hogy a lapozok a 7 főképernyő között, akkor az folyamatosan "csúszik" vele?
Ezt a képet szeretném használni, milyen felbontásban töltsem le, vagy mit csináljak?
480x800-ba szedtem le. -
Skillet
addikt
Vannak már gyári 2.3-ból főzött romok? Mik a lehetőségek?
-
bbalika81
aktív tag
válasz
sippet #31988 üzenetére
nem nem
vissza raktam gyári ruu-t úgy vittem szervízbe, alaplap cser meg bill fólia csere.
visszakaptam egy szűz telefont.
belaktam, programok stb.
most akartam rootolni és fent említett hibat kapom. minden driver fent van, hboot-ban my htc az eszközelőben ahogy kell.a neten olvastam, hogy úgy orvosolták ezt, hogy resetetlték a telefont. de én nem szeretném resetleni.
-
sippet
senior tag
válasz
bbalika81 #31987 üzenetére
na várjál, ezt most nem értem. tehát úgy adtad le szervízbe, hogy
1. szervizelés előtt nem mentetted le róla az adatokat, és nem nyomtál rá nandroid backupot.
2. most azért nem akarsz resetet csinálni, mert akkor elvesznek róla az adataid.ezek szerint egy rootolt, nem gyári recovery-s telefont adtál le szervízbe, amihez ők nem nyúltak hozzá, csak a hardveres hibát javították? ráadásul megszüntették alóla a rootot, de az adataid, amiket most le akarsz menteni, rajta maradtak? ezt nem nagyon tudom neked most elhinni.
ha viszont úgyis legyalulták (vagy te magad legyalultad) a custom recoveryt, akkor mi az istennek akarsz egy szűz telefonra nandroid backupot ereszteni?
[ Szerkesztve ]
-
bbalika81
aktív tag
na, vissza kaptam ecarböl a dezit, minden jól megy csak az unrevoked nem akarja a root-ot feltölteni.....
vki ötlet???? -
prezson
tag
Sziasztok!
Eddig Pzoley data2ext++ romját használtam. Volt néhány programom, pl blood pressure log illetve a Libra nevű testsúlymérő, ami tele volt fontos adatokkal. Természetesen csináltam titanium backupos mentést, de azt nem célszerű visszapakolni, ezért csináltam magukból a programokból mentést - viszont nem tudom hova visszapakolni, ugyanis nem találom a könyvtárjukat
A korábbi romon ott volt a Libra ill. BPLog könyvtár a gyökérben, most nem találom a systemben nem engedélyezi a keresést a es file explorer, én meg nézegettem, de sehol sem találtam
Ginger-Sense-DTP-FN V2.10do A2SD+ verzió - ezt a romot használom most. Van valami tipp? Vagy ha önmagában az adatokat állítom vissza titaniummal, az jó lehet? Félek, nehogy galibát okozzon, mert anno máshogy volt partícionálva a kártya...
[ Szerkesztve ]
-
paprika
aktív tag
Hali srácok. Vacilálok e telefon és az X10i között. Szerintetek melyik a jobb és miért ? Pro-kontra !
Ehhez létezik a 2.3 Sense felületl hivatalosan ?
-
r4z
nagyúr
Szoktam rajta játszani is, Angry Birds - Doodle Jump - Radiant HD trió nekem elegendő. Ha meg komolyan akarok játszani, arra ott van az Xbox360
Gingerbreaden kívül más főzött ROM nem nagyon van, a Sense 2.1 szerintem teljesen jó, a root minden CFW-ban alap, az Ext partíció használata pedig csak kivételes esetekben van elhagyva. Innen szemezgethetsz.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
A gyári 2.2-ről és a 2.3-ról tudok nyilatkozni. Sebességben nincs számottevő különbség, mivel a 2.2 is villámgyors. Amiben jobb a 2.3, az a memória kezelése, nálam 100MB-al több RAM volt a 2.3-ban, mint a 2.2-ben ugyanolyan használat és progik mellett. Emellett a 2.3-nál kicsivel kevésbé merül az aksi, de lehet hogy csak a kalibráció pontosabb benne. Bug egyáltalán nincs a 2.3-ban.
Ha csak gyári rom-ot akarsz használni, akkor nyugodtan tedd fel a 2.3-mat. Tudnod kell, hogy 129MB a szabad internal memória, amelyből a google account élesítése elvesz pár megát, illetve nálam 450 névjegy kb. 30MB-ot tett ki a facebookról letöltött fotókkal együtt. Magyarul marad kb. 90MB felhasználható memóriád. Emellett root nincs rá, tehát ha felteszed a 2.3-at, akkor nem tudsz rá főzött rom-ot varázsolni.
Ha sok alkalmazást akarsz telepíteni, akkor viszont válassz főzött rom-ot, van olyan ami nagyon egyszerű és csak ezt a kiadott gyári 2.3-at tartalmazza, benne root és sd-n lévő ext3-ra való telepítés lehetőségével, így nem fogy el az internal memória. Viszont ehhez rootolt 2.2 szükséges, ez az alap.
-
r4z
nagyúr
Szia!
Próbálok tömören válaszolni.
A fejlesztői elérhető, de nem ajánlom. Nem lehet rootolni, és semmivel sem jobb, mint a gyári 2.2 (talán egy picit jobban gazdálkodik a belső memóriával). Sense 1.0 van rajta, ami az eddigi gyári ROM-okon is.
Felhasználóknak szánt változat valószínűleg nem lesz.
A főzött ROM-ok 100%-osan használhatók a mindennapokban is. Nekem egy 2.3.3 alapú Sense 2.1 ROM-om van, és ugyanolyan gyors és stabil, mint a gyári.
Sense 3.0 ROM-ok még nincsenek teljesen jól portolva (főleg a Rosie), de a Lockscreen például nagyon jól megy.
3 napot talán kibír ilyen használattal, ha keveset nyomkodod.
148MB elérhető a programok tárolására + a memóriakártya (már amelyik program támogatja az App2SD-t). De létezik Ext partíció is, amivel gyakorlatilag korlátlan belső memóriát érhetsz el - ha már custom ROM-ban gondolkodsz, mindenképpen ajánlott megcsinálni a particionálást.
RAM-ból mindig lesz elég, nem kell rá figyelni, mint az SGS-nél.
Az AOSP ROM-ok érezhetően gyorsabbak egy kicsit, de a Sense ROM-ok is teljesen jó sebességgel üzemelnek.
720p divx-et nagyon szépen viszi, akadás nem jellemző.
A dobozban egy töltőfej, USB kábel, és egy fülhallgató van, plusz a telefonban egy 4GB-os Samsung Class2 memóriakártya.
55-60k környékén lehet egy hibátlan példány extra dolgok (dokkoló, tok, stb.) nélkül.
Én semmi pénzért nem vennék SGS-t. A Dezi sokkal kiforrottabb modell. Nincs battery drain, normális anyagokból van, rendesen működik a GPS is. Ezeket nem lehet elmondani az SGS-ről. Nem mondjuk, hogy jobb, mert nem igaz. Van amiben az SGS a jobb (játék, kamera), van, amiben a Dezi (anyagok, Sense, stabilitás).
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Megjelenése óta szemezgetek a Desire-el és talán most jött el az idő, hogy számomra is elérhető árba került. Első hozzászólást elolvastam, de lenne még pár kérdésem felétek.
Hivatalos Gingerbread fejlesztői változata akkor már elérhető a készülékre ugye? Tapasztalatok milyenek róla? Használható, vagy a főzött romok többet nyújtanak? Van esetleg valakinek arról infója, hogy mikor lesz elérhető a felhasználóknak szánt bug-mentes változat? Illetve ebben a hivatalos Gingerbread-ben melyik Sense van/lesz? Van esély a hármasra?
Főzött romok (elsősorban Gingerbread alapúak) hogy állnak? Mindennapi használatra alkalmasak már (értsd nincs FC, nem indul újra telefonálás, esetleg GPS használat közben)?
Sense 3.0-ás romok hogy állnak? Gördülékenyen futnak a full Sense 3-as romok?Akksi mire elég napi 5-10 perc telefonálással, napi 5-10 perc wifi-vel (éppen csak egy reggeli szinkronizáció) 2g hálózaton auto fényerővel?
Mennyi belső memória áll rendelkezésre a programok telepítésére illetve mennyi RAM áll rendelkezésre illetve a RAM-ból általában mennyi szabad? Nem fogytok ki időnként a RAM-ból? Meg van a multitask érzés? Nálam Blade-en szinte mindig van kb 100-150 Mb szabad RAM, mégis sokszor eléggé sokáig tart egy pics@ program betöltése is...
Mire elég a vas Sense felület mellett illetve sokat dob a teljesítményen egy alap android felület? Újabb játékok közül mik azok, amik nem vagy nagyon darabosan futnak rajta?
HD videókkal megbírkózik konvertálás nélkül? Home-on, menükben való görgetések, animációk ugye nem akadoznak?A telefont használtan venném? Mennyi szerintetek a reális ára egy AMOLED-es, karcmentes Desire-nek? Mire érdemes odafigyelni vásárlás során, illetve mi található a dobozban?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Szerk.:
Még egy extra kérdés!
Nézegetem nagyon az SGS-t is. Kicsit nagyobb a kijelző, de nincs rajta villanó. Kicsit talán erősebb a proci+video gyorsító páros, de nincs Sense és sokszor kifogy a RAM-ból (úgy hallom).
Miért mondjátok mégis azt, hogy az SGS jobb? Akkor is az SGS-t vennétek, ha most ez a Desire vagy SGS csak egy átmeneti telefon lenne pár hónapig?[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #31965 üzenetére
na akkor itt vmi más gond van.
ezt csináltam:
Desire eredeti állapotra való visszaállítás II. /pl szervíz miatt/.
1. Töltsd le a következő fáljt :
PB99IMG_2.29.405.5_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_release_159811_signed.zip
2. Nevezd át PB99IMG.zip-re
3. Másold fel az sd kártyára
4. Kapcsold ki a telefont
5. Megnyomod a hangerő gomb minuszt és nyomva tartod
6. Megnyomod a bekapcsoló gombot és nyomva tartod mindaddig amíg a kijelző nem kapcsol be.
7. Elengedsz minden gombot, és automatikusan felteszi az RRU-t, és fent lesz az eredeti root-olatlan rom.ezt írja ki:
nekem erre bemegy a recoverybe.
a kártya fat32 primary.
csak a PB99IMG.zip van rajta.Ha install zip from SD card, akkor ezt írja:
Ean't open /sdcard/PB99IMG.zip (bad)
Installation aborted.Mi a gond???
-
racerx
őstag
Na felraktam a Data++ particios Leedroid 3.3 HD portolt romot (szokásos sense 2.1 , Ace 2.3.3 + Sense 3 addon). Kíváncsi leszek hogy fog szuperálni, mikor fog számomra lassú lenni
-
sbazsi
veterán
gyári romot honnan tudok leszedni.
pzoley-nál ami volt lekaptam, de az vmiért nem megy.
(cant open sdcard/pb99img.zip. kétszer is letöltöttem, két külön neten.)
shipped roms oldalt néztem, de nem tudom melyik kell nekem.
elvileg gyári független.[ Szerkesztve ]
-
racerx
őstag
[link]
Ismeritek? Érdemes lecserélni (az eddig tökéletesen működő cwm2507-esemet) erre. Mondjuk nagyon nem buzulom a telómat mostanában,(bár most akarom a data++ -os Leedroid hd-t felrakni) de ebben lehet a particiokat is cserélgetni,, szval jónak tűnik. -
-
Skillet
addikt
válasz
Zirowe #31953 üzenetére
Hd? És hogy jön ide most a hd?
sensation-ön is megy a sense 3 elég szépen
Amúgy nekem is előjöttek a hardver gomb problémák. Menu gomb és a két hangerő gomb. Nem igazán tudom mit is csináljak. Lehet csere után is idővel újra elő fognak jönni ezek a dolgok. Megrendült a bizalom a htc-ben. Pedig már szemezgettem a sensation-nel.
Most még talán el lehetne adni a dézit. De nem tudom mit vegyek helyette. -
racerx
őstag
válasz
Skillet #31950 üzenetére
Én is azt vettem észre, hogy először mionden jó meg szép, nincs röccenés , akadás, lag, aztán pár hét és elkezdi az összes portolt rom...
De lehet h kipróbálom ezt a leedroidot, a data++ particioval. Ui eddig mindenből a sima stock particiosat használtam, nem volt kedvem vacakolni, de már több helyen is olvastam , hogy ezek az extra particiosak (data33, oxygen hboot) gyorsabbak jóval. -
Skillet
addikt
cool sensationból talán még az egyel régebbit, v5 ha jól tudom. meg volt pár, elvileg nem full sense hármas is. pl insertcoin nightly v51. a kettő között lehet csak én vagyok zizi, de nem vettem észre különbséget. 3d sense widgettek meg fordulós home... minden ugyan olyan volt. nem akadt! pzoley-tól is volt egy 3.0 rom amit toltam és szintén nem akadt. de már nem vágom melyik volt az
miért?[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz
ShadowK #31949 üzenetére
ez nagy durr? akkor lenne szép ha full 3.0 sense lenne. de ez nem az. sőt, a teljes hármas sense-ről is lehet röccenésmentes videót csinálni. fel kell picit húzni a processzort
nálam ment úgy mint állat. sehol nem volt egyetlen kis akadás sem! amúgy minden rom az elején ilyen. aztán telepakolod minden sz@rral és idővel lomha lesz.
-
ShadowK
tag
Lagmentes Sense 3.0 gyors preview videó cooltechgadgets.com-ról
-
viktor82
őstag
válasz
Tarantula33 #31947 üzenetére
Rendben,konkrétan még nem találtam semmit,de figyelni fogom a topikot!
-
dombila
őstag
válasz
viktor82 #31942 üzenetére
Hát ez nem fog menni.
A HD7 Windows Mobile telefon, a Desire-től különböző HW-rel. (3G, WLAN, sd card...)
Biztosan nem meg rajta a Ginger-Sense, de talán még Android-ot sem portoltak rá. Talán egy HD7 topic-ban kellene érdeklődnöd, magáról a felnyitás lehetőségeiről is.[ Szerkesztve ]
-
viktor82
őstag
válasz
Tarantula33 #31940 üzenetére
Lehet vagy nem lehetséges a múvelet?
-
slice14
veterán
Sziasztok, kéne egy kis segítség. Szervízbe kéne vigyem a telóm mert valami gond van a hangszóróval, de a telót rootoltam. Hogy tudom visszarakni a rootolatlan romot? A gyári romról van mentésem, de ez már a rootolt verzió.
-
r4z
nagyúr
válasz
prezson #31932 üzenetére
Ugyanolyan stabil mind, mind a négyet használtam már. A ROM odex vagy deodex felépítése sebességben sokkal többet számít, mint a script. Nagy különbséget nem vettem észre köztük, ha normál használatról volt szó, nem benchmarkokról. Inkább az általuk adott szabad memória a nagy különbség.
[ Szerkesztve ]
-
prezson
tag
Köszi szépen a részletes leírást, ezt félrerakom magamnak
Ha azt szeretném, hogy gyors és stabil legyen a rendszer, melyik romot ajánlanád? a A2SD+ vagy az A2SD-X pl a gyorsabb, vagy nincs lényegi különbség?
Engem nem hoz lázba a home képernyő meg a sense 3.0, mivel mindenre, időjárásra is külön progit használok...
-
r4z
nagyúr
válasz
prezson #31930 üzenetére
Igen, ugyanúgy kell particionálni mindegyik A2SD-fajtánál a kártyát (FAT32+Ext).
A2SD = .apk-k átrakva az sd-ext-re
A2SD+ = .apk-k és a dalvik cache átrakva az sd-ext-re
A2SD++ = .apk-k, dalvik cache átrakva az sd-extre, /data linkelve az sd-extre
A2SD-X = majdnem ugyanaz, mint az A2SD++, csak gyorsabb az I/O kezelés (ezt Zoley biztosan jobban meg tudja határozni, mivel ő készítette az utóbbi kettőt)[ Szerkesztve ]
-
prezson
tag
Sziasztok! Felraknék egy újabb pzoley romot, a mostanit már hónapok óta használom és azóta sok változás történt, meg akadozik ez már.
A2SD++-ot ugyanúgy kell partícionálni, mint az A2SD-t?
Továbbá a GYIK-et nézve nem világos, ott A2SD és A2SD++ rom van, viszont a romoknál van egy csomó A2SD+, erről pedig nincs leírás... Vagy ez a sima A2SD-nek felel meg?
kösz a segítséget!
-
Reddevil84
tag
Nem tudom de amióta ezt ( http://www.pzoley.matraszele.hu/index.php?p=114 ) a romot használom,nekem nem hiányzik a sense felület!
Az elején kicsit furcsa volt,de most már örülök neki! Ezt is nagyon szépre lehet varázsolni! -
batabe
senior tag
megint egy kis bulvár
[ Szerkesztve ]
-
N4ri87
senior tag
válasz
racerx #31920 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, hogy a Messages app fogja az enyémet. Mi történik, ha qtadbvel letörlöm? Használhatatlan lesz a handcent is?
(#31921) Nova91
Nem egy massenger appal van a gondom, hanem a rendszer saját Messages appja rosszalkodik. Sms fogadásnál, vagy smsek megnézésénél durván beakad az egész vagy fc, sms küldésnél meg minden alkalommal fc.[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Klikk a move to Sd gombra.
Settings/Applications/Manage app -on belul ramész az adott appra és ott van ilyen lehetőség vagy nincs.
Következő lépés lehet "app 2 SD" program leszedése marketről.
Harmadik pedig az előző opció rootolt készülékkel.
Továbbá a ha helyhiány miatt kell akkor az egyes appoknál a clear cache is ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
fcb11
csendes tag
Hogyan lehet a telefon memóriájáról átrakni dolgokat a memóriakártyára?
-
Daanika
tag
Sziasztok!
Sokaig probalkoztam, de megint rajottem, hoyg ilyen melysegeiben nem ismerem a telefont, es nem is merek belenyulkalni.
Szoval segitseget szeretnek kerni valakitol aki a Dezin megcsinala ezt a Goldcard nevu dolgot, hogy vegre le tudjam gariztatni! Termeszetesen nem lennek halatlan! En pesti vagyok, de minden megoldas erdekel! Aki tud es akar segiteni annak: d44n1k4@gmail.com
Koszi elore is! -
Nova91
tag
válasz
N4ri87 #31908 üzenetére
Az a baj, hogy ezt a rom-ot tünteti fel a hivatalos oldal miszerint a legújabb. EZ elvileg a legfrissebb.
De a programot kéne ismernem mert beírom és elég sok ilyen van. Valami link is jó. Én is 1000 sms-t állítottam vissza régi romról, szal ha nálam nem lesz hiba akkor érdemes ezt felrakni.
-
N4ri87
senior tag
válasz
Nova91 #31896 üzenetére
Hali!
Erről a Romról van szó: 3.0.8.2. Azért megjegyezném, hogy kb 2700 SMSről csináltam backupot, majd állítottam vissza az új romnál.
Tegnap a messages app sorozatos szarakodása miatt 11 óra alatt csontra merült a gépem...
Előre is köszönöm a segítséged!(#31903) racerx
Megvolt a full wipe, mielőtt feltoltam a romot. Lehet, hogy Radiot kéne cserélnem???[ Szerkesztve ]
-
Damage401
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérésem, akinek 2.2 bármilyen romja van illetve fent van neki a Skype, hogy mikor videó telefonál skypon akkor neki is nem fókuszál a kamera és homályos a kép?
Üdv
Damage -
Nova91
tag
válasz
kerlas #31898 üzenetére
Köszi a választ!
Azt igen úgy csináltam csak szarul írtam le.(6.4 GB elöszőr primary, fat32, aztán ext3)
Ez az a rom.
Elvileg az A2SD++ scriptel nem fogy a hely az internalról nem?
( Egyébként fura mert kb felraktam már 100 MB-ot, de még mindig van 94 MB az internálon, szóval tényleg olyan mintha sima A2SD rom lenne, de leírás szerint A2SD++) -
pzoley
őstag
válasz
dombila #31894 üzenetére
Pedig most csinálom a 3D verziót, odex, NOSD és A2SD verzióban. Akkor hagyjam is abba ?
Amit én eddig használtam kigyomlált 3D-set az semmivel sem volt lassabb mint a 2.1-es + 3.0 sense. Csak a Rosie lesz 3D, és a widget-tek változnak. Minden más ugyan az.
[ Szerkesztve ]
-
-
nandiweb
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata nagyobb aksival?
Üdv.
-
sssz
őstag
ezt azzal egészíteném ki - mert én is így jártam pár hete -, hogy miután nyomsz neki egy resetet valami teljesen más nevet adj neki mint előtte volt, mert az bekavar. Nem tudom miért, de nálam így volt. 3szor nyomtam resetet és adtam (volna) ugyanazt a nevet a routernek, pontosabban a kapcsolatnak, mint előtte volt és egyszer sem siekrült. aztán kipróbáltam új SSID-el és láss csodát, egyből működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest