- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
XIAOMI REDMI NOTE 2 / XIAOMI REDMI NOTE 2 PRIME
ITT VAN A LEÍRÁS, MIELŐTT KÉRDEZEL OLVASD MÁR EL LÉGY SZÍVES!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joergie
őstag
válasz
adrian94 #21572 üzenetére
Én most váltottam, zte axon 7 mini lett, kínából rendelve alig párezret kellett rákölteni pluszban. van nfc, b20, kicsit több ram, amoled fullhd, kicsit kissebb, van benned dedikált dac( digitális-analóg hangkonverter). Cserébe elég gány a proci benne, viszont 31ezerből eljött 2 hét alatt, bár garim az nincs rá. Nem vennék xiaomit, hiányzik az nfc és a b20.
https://www.kimovil.com/en/compare-smartphones
Szerintem ez a legjobb up-to-date kereső, lehet kutakodni. -
joergie
őstag
válasz
adrian94 #21566 üzenetére
A B20 csak egy 4G szabvány, bizonyos 800mhz-es húllámhosszon, tehát hasonló a 2G hálózatokhoz. 3G hálózatoknak sokkal kissebb a hatósugara, és úgymond lélegzik a hatósugara, szóval minél többen használják az adott tornyot, annál kissebb a hatósugara.
Vannak más LTE/4G szabványom, b3, b7, b40 stb, ezeket tudja a telefon, tehát városban, sűrűbben lakott területeken nagy valószínűséggel találni fog 4G hálózatot. Az a baj vele vidéken, ahol sok helyen kellene a B20 a jó sávszélességhez, és csak 3g (HSDPA) van, hogy az sokkal jobban meríti az akkut(és alacsonyabb a sávszélesség, bár szerintem ez még nem lenne baj), és a fenti jelenség miatt sokszor csak edge lesz elérhető, ami használhatatlan.Sok telefonnál bár a chipset(itt helio x10) tudná a B20-at, de mivel beépített antenna hiányzik ehhez a 800mhz-es b20-hoz, így hardveresen nem lehetséges bekapcsolni, így ebben a telefonban sincs utólagos lehetőség.
-
Benir8
senior tag
válasz
adrian94 #21558 üzenetére
Itthon nem találok jó töltőket.
Ha te is onnan vetted a telót akkor egy próbát megér. Tronsmart WC2F eustockról. -
ztibor
senior tag
válasz
adrian94 #21025 üzenetére
A MIUI mindig nehezebben konfigurálható volt, viszont legalább alapból le vannak tiltva az appok arról hogy mindenhez hozzáférjenek és azt tegyenek amit akarnak.
Én örülök ennek, mert nem hiszem hogy egy fiszem faszom appnak alapból miden engedélyt meg kéne adni.a másik problémádra nem tudok választ, nekem ilyet nem csinált 1,5 év alatt.
-
nyisziati
veterán
válasz
adrian94 #21023 üzenetére
Sajnos ez egy megkerülhetetlen MIUI "fícsör".
Ahogy olvasgatom a fórumokat, kb. a problémás esetek felét ez okozza. Sokan nem is tudnak a létezéséről, csak panaszkodnak, hogy nem jön az értesítés stb.
És van, hogy a "lakatolás" se segít, ami elvileg a memóriában tartaná az appot. -
szochyo
csendes tag
válasz
adrian94 #20353 üzenetére
Hello.Ha bemész a setting/about phone részre és egymás után 4-5ször rákattintasz a MIUI version-re akkor előjön egy developer option menü.setting/additional setting-en belül fog megjelenni,és a developer options menü legalján van egy apps szekció.Itt ki lehet kapcsolni mindenféle miui app killer és optimalizációs cuccot.Nálam pl a spotify állt le 5-10 perc után mindíg és csak ezzel sikerült megoldani.
-
adrian94
őstag
-
include777
aktív tag
válasz
adrian94 #19669 üzenetére
Ez nagyon egyéni, hogy melyik a jobb. A telefonom globál stable-val kaptam, mireco-val, abs megfelelt, de szeretek kirpóbálgatni új dolgokat, ezért twrp->és miui.hu-s fejlesztőit használtam, mindig a legfrissebbet.
A nagy problémám a sot volt, ami egyik fejlesztőiben hoz majdnem ua használattal 4 órát, másikban meg esik a százalék az akkuból majdnemhogy percenként.
Raktam egy tiszta xioami.eu-s stabilt, azóta csak ilyet használok, kevesebb nyűg, perpill a 4 óra sot-ot hozza folyamatosan, amire Nekem kell, tökéletes.
Jobb azért nincs, mivel a fejlesztőibe egy csomó olyan bekerül, ami pl a stabilba nem.
A stabil meg azért stabil rom, mivel nagyjából mindenkinél ugyanazt hozza mindenben [stabilitás, sot, hangerő, rendszer lagok, memória használat, melegedés].
Ha nem akarsz nagyon sokszor új romot rakni, akkor az eu-s stabil tudom ajánlani, akár a 8.0.1 akár a 8.0.2-őt.
Amennyiben heti frissítést szeretnél folyamatosan felrakni, újdonságokat kipróbálni, akkor a miui.hu-s fejlesztői.De ez tényleg nagyon egyénfüggő.
-
include777
aktív tag
-
Milestone2
nagyúr
válasz
adrian94 #19416 üzenetére
Ha ilyet kérdezel leginkább semmit....
TWRP-ben van egy Backup/Mentés gomb, arra ráböksz, kijelölsz mindent, kijelölöd hogy külső SD-re mentse.
Elindítod a mentést. Örülsz ha vége van. Minden ROM flesselést kötelező mentéssel kezdeni. Aztán ha minden sikeres volt, később törölheted a mentést az SD-ről. De jól jöhet, ha valami gixer csúszik a telepítésnél...és mondjuk a systemet már törölted, de nem akar felmenni az új rom. -
Milestone2
nagyúr
válasz
adrian94 #19414 üzenetére
Telefopn belső memóriáját ellenőrizd nincs-e ott bármi hasznos.
Ha van mentsd PC-re vagy SD-re.
ROM letölt az SD-re.
TWRP elindít.
Mentés a jelenlegi ROM-ról az SD-re.
(Én itt kikacsolnám, kiszedném az SD-t)
TWRP, Wipe/Törlés menü.
Advanced wipe menü
Mivel az SD-t kivetted már nem tudod kijelölni.
Dalvik, System, Data, Cache, Internal memory kijelöl
Elhúz csúszka, mindent töröl.
Kikapcs, SD-kártya vissza.
TWRP indít
Install/Telepítés menü
SD kártyáról friss ROM telepítés.
Reboot. -
zolszi
tag
válasz
adrian94 #19385 üzenetére
Nekem a Miui 7 fejlesztői romokkal volt ilyen problémám. Én a runtastic app-ot akartam futtatni, de egy idő után mindig bezárta, vagy a GPS jelet elvesztette és nem mérte a lefutott távolságot.
Miután megjelent a Miui 8 stable, azt raktam fel tiszta telepítéssel. Azóta rendesen működik
Lehet neked is meg kellene próbálni. -
eshe
tag
válasz
adrian94 #19376 üzenetére
beállítások-rendszer-akkumlátor-alkalmazások akkumulátor használatának korlátozása de előbb próbáld meg az energia takarékos módot kikapcsolni próbakèppen ha így jó akkor be tudod állítani erre az egy alkalmazásra ott. Èn is használok egy trafipax jelzőt így a háttérben futva .
-
zolmesz
aktív tag
válasz
adrian94 #19316 üzenetére
Én egyszer, szintén a kedvező ár miatt vettem az Ebay-ről egy Piston 3-at, de persze hamis volt, nagyon rossz volt a hangja, és a reklamáció után visszakaptam a pénzem is. Máshonnan vettem kicsit drágábban, de még jóval a magyarországi árak alatt egy másikat, de az klasszisokkal jobb volt, mint a hamisítvány, hangban.
Szóval szerintem nem érdemes ezekkel a nagyon olcsó utánzatokkal foglalkozni, mert utána úgyis venned kell egy normálisat, szerintem. -
ktommy91
addikt
válasz
adrian94 #19144 üzenetére
MIUI 8 5.0.2 alapon. Viszont nofearnohappy és csapata összehozzta a custom kernelt.
Csak az infra nem működik benne, de biztos azt is meg fogják csinalni. XDA-n már van AOSP 6.0 alpha ROM.
-
Gremovan
csendes tag
válasz
adrian94 #19129 üzenetére
Egy: Beállítások - Értesítések és állapotsor - Alkalmazás értesítések . Itt állítgathatod melyik app hogyan értesítsen.
Kettő: lehet nem ébred fel az app, hogy értesíthessen. Ez energiakezelési beállítás. Beállítások - Akkumulátor és teljesítmény - Alkalmazások akkumulátor használatának kezelése - Alkalmazás kiválasztása a korlátozáshoz. Megkeresed az appot és beállítod, hogy Nincs korlátozás.
Remélem ez segít. -
Istuu15
senior tag
válasz
adrian94 #19090 üzenetére
2015 New Nilkin Tempered Glass Screen Protector for Xiaomi Redmi Note 2 9H Hard Anti-Scratch 0.33mm Super Thin Glass
http://s.aliexpress.com/nYZzqQVZ
(from AliExpress Android) én innen szoktam venni a nilkint, megbízható eladó, gyorsan szàllít. Màr 2 mi külső askit is vettem tőle. -
disy68
aktív tag
válasz
adrian94 #18121 üzenetére
Értem, ahogy olvasgattam, előjött a hiba másoknál is, volt aki a Wizzardrii oldotta meg, de elvileg a QuickPic-es háttérképbeállítás során lehet olyat választani, hogy képarány/aspect ratio és annál kéne kísérletezni (nem használom, nem tudom kipróbálni).
-
-
Milestone2
nagyúr
válasz
adrian94 #16922 üzenetére
TWRP.
Mentés/Backup menü
Jelölj ki mindent készíts egy mentést.
Törlés/Wipe menü.
Alul elhúzod a csúszkát a Factory Resethez.
(Ha nincs semmi fontos a belső tárhelyen, akkor ha kész a Factory reset be lehet menni az Advanced Wipe menübe és csak külön az internal storage-t kijelölni és formázni. SYSTEMET NEHOGY!!!)
Ha kész Újraindítás/Reboot menü
Rendszer/System almenü.Megint várakozás, és a telefon teljes újra belakása...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
adrian94 #16912 üzenetére
Ha ez kérdés volt....akkor igen...meg tudod...telefon kikapcsol...majd úgy kapcsol be hogy a hangerő fel és a bekapcs gomb egyszerre nyomvatart addig míg a recovery el nem indul.
Ha ezt (hasonlót) látod, akkor TWRP:
Ebből a Reboot menü, System almenüjével tudsz visszatérni MIUI-ba.Ha ezt látod, akkor gyári MiRecovery:
MiRecovery-nél a hangerő fel-le gombok a navigáló gombok, a bekapcs gomb az enter.
A főoldalon az English-t választod, enter.
Majd a Reboot menüt, enter.
És ott a System-et, enter. -
Milestone2
nagyúr
válasz
adrian94 #16910 üzenetére
Akkor gondolom TWRP a recovery...?
Az első gondolatom, hogy ha akad/szaggat/nyűglődik a rendszered, akkor célszerűbb lenne tiszta telepítéssel ROM-ot feltenni, de azzal újra be kellene laknod a telefont, amit írtál, hogy nem szeretnél...
De egy próbát megér, hátha megy anélkül is....
Letöltöd ezt a telefonodra.
Elindítod a TWRP-t.
Bemész a Törlés/Wipe menübe.
Ott az Advanced Wipe menübe.
Ott CSAK 2 dolgot jelölsz ki.
Cache
Dalvik/Art
Pipa mindkettő mellé.
Alul elhúzod a csúszkát.
Ha készen van vissza a főmenübe.
Telepítés/Install menü
Mint egy file kezelőben megmutatod, hogy hová töltötted le a 6.5.19-es ROM-ot.
Elhúzod alul a csúszkát, engedélyezed a telepítést.
Ha készen van, Újraindítás/Reboot menü
Rendszer/System almenü.
Sokáig bootolhat. -
moli.hu
őstag
válasz
adrian94 #16132 üzenetére
Nem tudom, hogy amikor azt irtad, hogy szilikon, akkor a szilikonra gondoltal-e, de mivel mindenki mas is (szemre) nem szilikon, hanem TPU tokokat linkelt, ezert hat en is.
Rendeltem 3-at is, ez es ez meg nem erkezett meg, de ez - bar nekem nincs nagy tapasztalatom a tokokban, eddig osszes telefonombol csak a Jiayu G3S-nek volt tokja, az is csak azert, mert ajandekba kaptam hozza, de - szerintem hozza a nagy TPU-atlagot, amit eddig a rokonok telefonjain lattam. Sot, annal jobb az oldalan es hatan alakitott csuszasgatlo zonak miatt. Es a gombok nem bemelyedesben vannak, ami mig vekony anyagnal elmegy, de ilyen vastag toknal mar fontos. Es nem iphone-design, ami ugye verciki.
-
Istuu15
senior tag
válasz
adrian94 #16132 üzenetére
Én ilyet használok lassan fél éve és nagyon bevált. Szinte törhetetlen a telefon benne, a gombokat is könnyű megnyomni benne és ettől az eladótól már 4x is rendeltem és hamar megjött mindig. Konkrétan ha meg van adva, hogy május elseje és május huszadika között kéne megérkeznie akkor május elsején ott lesz a postaládában.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
adrian94 #15587 üzenetére
Idézet innen: miuiandroid.hu
Sehogy. A MIUI rendszer nem támogatja az alkalmazások SD kártyára való áthelyezését.
De a nagy adatot használó alkalmazások adathalmazát át tudod helyezni az SD kártyára a Foldermount (ROOT szükséges) nevű alkalmazással.
Az alkalmazás telepítése után az App elemző menüpontban megtudod keresni, mely alkalmazások foglalnak helyet, majd azokat egyszerűen áttudod helyezni az SD kártyára, majd ha kész, felcsatolva azok már az SD kártyáról futnak, helyet szabadítva fel a belső memóriában. Az applikációt tedd be az automatikusan induló programok közé, hogy rendszerindításkor fusson, és adj meg neki az engedélykezelőben minden szükséges engedélyt.
Amennyiben nem csatolja fel a mappákat (5.0.2 alatt tapasztaltam), akkor a Supersu telepítésével vagy a SeLinuxMod changer program telepítésével orvosolhatod a problémát.
Supersu telepítése esetén felléphető problémák:
Amikor a binárist frissítene a Supersu, és nem tudja újraindítani magát recoveryben, akkor manuálisan tedd meg a recovery restartot, akkor is lefuttatta a scriptet.
Ha a Supersu nem oldja meg a gondot:
Töltsd le a SeLinuxMode Changer apk-t. Telepítsd fel. Telepítéskor vinnyogni fog a rendszer, és tiltani a telepítést, és nem a vírusírtó, maga az operációs rendszer, továbblépve feltelepül.Hajtsd végre a módosításokat, amiket kell, leírás van a linkelt oldalon. Tedd be az indítópultba. Ezek után működni fog a mappák mountolása. -
Milestone2
nagyúr
válasz
adrian94 #15336 üzenetére
Ennél a témánál 极-桌面!
Ha az alsó fehér egeret felfelé húzod az a nyitás.
De ha a fényképezőre duplakopp akkor fényképező, és a többi ikon is értelemszerűen azt nyitja meg aminek megfeleltették: zene, naptár, tárcsázó, témák, fotók, jegyzet, számológép, azt hiszem ennyi van beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest