- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
drpele
senior tag
Nekem kb fél éves volt a KKC72B-m és eleinte halknak tűnt a box-os amd hűtőhöz képest. Nem'tom hogy csak képzelgés-e(szerintem nem) de mintha fél év alatt sokkal zajosabbá vált volna.
A Silentbreeze egy felüdülés a KKC72B után, az tuti, hogy sokkal csendesebb!
És jobban is hűt! -
Perec
tag
Hi
Ha visszaolvasol valahová az eleje felé, akkor abból
kiderül, hogy ki nem állhatom a tuningolást! :)
Soha nem húztam semmit az eddigi gépeimen sem, és
nem is fogok. :) Ja és még annyit, hogy ez a hőfok XP alatt van,
amiben állítólag van valami integrált CPU cool! Levett házburkolattal még 2
fokot hül a proci, tehát elfogadható a szellőzése a háznak aszem.
Hi -
Perec
tag
Hi
Ház szellőzése kimondotan kielégítő. :)
1. Szerverház.
2db házventi 1 elöl alul 1 hátul táp alatt, és egy nagy jukban egy 8 Cm-es fordszzámszabájzós a ház oldalában.
2 borda marha jól fel van rakva, töbször átnéztem, alaplap kivételével, fény alatt....
3. Jó minőségű ezüstpaszta neves gyártótól ezermillió ajánlással minden médiában, minden fórumon.
lesarkazásgátló van alatta, mivel lekapartam a távtartófilceket a borda aljáról, ezzel is nyertem 3 fokot! sarkazásgátlóval az eredetivel roszabb volt 3 fokkal a hőmérséklet még télvíz idején, mikor rátettem. :)
Hi -
drpele
senior tag
Biztos, hogy valami b@szás van nálad :)) ) és terheletlenül 53 celsius terhelve 60 celsius Sbreeze-el. (a szobában 26 fok van)
1.) Vagy k...va rossz a házad szellőzése (az enyémben is csak 1 enermax venti van teljesen lecsavarva)
2.) Rosszul van feltéve a borda (mondjuk lesarkazásgátlóval)
3.) Nincs alatta (kevés) hővezető paszta -
Polesz
addikt
Most néztem meg én is. Teljes terheléssel egy 1700+ tbred xp 55 fok most a rendszer vagyis a belső hőmérséklet a házban olyan 39-40 fok. Elég zárt a mini házam tehát ez még jónak is tekinthető mivel a szellőzés abszolút nincs megoldva.
Szedd le a bordát kend át pasztával a procit és rakd vissza és teszteld újra. -
Perec
tag
Hi
Megint itt, és megint elégedetlenül. :)
Már akkor éreztem, hogy baj lesz vele nyáron! :(
Hi -
andorpapa
őstag
válasz
MrSummer #226 üzenetére
Na jó, de bb barátunk csak az új cooler felhelyezése után észlelte a system temp növekedést, tehát ha rosszul lett volna fent a chipsethűtő, akkor már korábban is ilyen értékeket produkált volna. De az is lehet, hogy a korábbi cooler megfelelő mennyiségű levegőt pumpált a northbridge fölé, most pedig valami miatt nem (pl. nem úgy áll a cooler, hogy ezt lehetővé tegye).
-
andorpapa
őstag
válasz
badbrother #224 üzenetére
Igen, láttunk már ilyet, két lehetőség van, az egyik az, hogy a szenzor pontatlan, a másik pedig az, hogy a rendszerhőt mérő szenzor valahol a procifoglalat körül van, és pont rááramlik a cooler meleg levegője. Az igazság viszont mindegyik esetben az, hogy a system temp nem lehet megegyező vagy magasabb a CPU tempnél, csak a szenzor cheatel, szóval aggodalomra semmi ok.
-
badbrother
aktív tag
Tegnap megvettem a cuccot, felraktam, és egyszerűen csodás. Most leginkább a Maxtor vinyó magas sivító hangja zavar :D
De azért azt ki lehet bírni. Zárt háznál 50-51 fok terhelve, azonban a rendszerhőmérséklet 52-53 fokra kúszott fel. Ilyet még nem láttam, hogy a proci hidegebb legyen mint a rendszer. Vagy csak rosszak a hőmérők?? Ezeket az értékeket tartotta is kb 8-10 percig, pedig logikus lett volna, hogy a ház meleg levegőjét szívó procihűtő miatt a proci is elkezd majd melegedni. De nem tette.
Aztán levettem a ház oldalát, azóta stabilan 49/46 fok proci/rendszer.
Láttatok már ilyet? -
andorpapa
őstag
Tehát a szokásos Acorp nagytorony zárt oldallapokkal és 1333-as Tbirddel? Huhh, akkor a 64 fok szinte csodaközeli állapot! Baromi rossz az Acorp házak szellőzése (sajnos tapasztalat), jelenleg nálam is a Télapónak (bocsánat, Mikulásnak, de végülis mindegy, szóval a szakállas öregnek) szánt lista elején 1 új ház áll. Ha minden jól megy, akkor már áprilisban jöhet az öreg!
Azt szűrtem le a topicból, hogy a gyári spacer baromira nem lett közönségsiker, a userek fele azt sem tudja, hogy mire való, a másik fele pedig nem bízott benne és leszedte. Hát akkor ennyit az innovatív megoldásokról. -
Tiggr
tag
Hűha! Elkezdtem olvasni a topicot, de nem volt türelmem (időm) végigolvasni. Láttam, hogy sokan kínlódtak ezzel az hűtővel, de én is vettem egyet. Neken egy Tbird 1333 MHz-et hűt, aminek a kb. 70W-os hőleadása nem semmi!
Nos, lehet, hogy a házam nem szellőzik jól, de egy biztos: 100% prociterhetéssel (DivX kódolás highest priority-vel) ment fel kb. 64 fokra. Aztán kikapcsoltam a ház hűtését, hogy csendesebb legyen, így felment 73 fokra, de semmi gáz nem volt vele.
Szóval nem egy erőgép a cucc, de szerintem szépen hűt. A két kis lesarkazásvédőről annyit, hogy rá van írva a dobozra, vagy valahova, hogy ha mást használunk, eltávolítható. Mivel én is féltem a ''felfekvésektől'', lekapartam, majd benzinnek óvatosan a maradékeot is lekaptam. Minden OK, arra érdemes odafigyelni, hogy tényleg jó irányban legyen, az egyik oldal ugyanis kicsit meg van emelve. Na ennek kéne a Socket 7 felirat felett lennie! :)) -
MrSummer
aktív tag
A szivacs és az eredeti szilikon lekaparásával a terhelt 57 fokból 54 lett :)):DD
-
Perec
tag
Hi
Na akkor most ezt én nem értem.
Te is a Breeze -ről beszélsz? Most akkor ebből 2 féle van?
Van aranyos, meg nem aranyos? Én, ahol vettem ott 24k-s nak hírdették, és
úgy is kértem, de nekem jincs semmilyen diamond meg 2000 feltüntetve sehol.
Vagy valamit félreértettem!? Egyébkénmt az enyémnek is aranysárga a bordája is, meg a talpa is. Most akkor hol is vagyok!? :)
Hi -
-
Alan
aktív tag
Igazad van, elég nehéz felrakni, és van, hogy nem akad be teljesen a két pöcök. Jobb, ha előtte kiszeded a memóriá(ka)t és úgy próbálod meg feltenni, több hely lesz a kezednek.
Leszedni meg úgy lehet jól, ha kicsit lenyomod a hűtőt (függőlegesen rá a procira), és közben egy csavarhúzóval óvatosan kibillented megfelelő oldali leszorítót. -
Perec
tag
Hi
Első alkalommal én is szívtam a felrakással, mert nem voltam biztos,
hogy mind a két pöcökbe beakadt-e rendesen a fül mert nehézkes volt a felrakás nálam is. Sajnos ehhez még hozzájött az is, hogy elég ''eldugott'' helyen van a proci és nem lehet belátni, és normálisan hozzáférni is alig, így kénytelen voltam kiszerelni az alaplapot a házból és leellenőrozni, hogy valóban helyén van-e. Levenni is elég gázos volt, de harmadszorra már becsukott szemel.... . :)
Hi -
toboz
tag
Hello!
Ezt a hűtőt mennyire volt könnyű felrakni nektek, mert én alig bírtam bepattintani, leszedni meg egyátalán nem tudom, meg sem mozdul a clip. -
Perec
tag
válasz
Lethal Gene #209 üzenetére
Hi
Mint mondottam egyetértek veled nagy vonalakban 50, vagy 56
mind1. A proci külső és belső hőmérsékletéről valóban meghallgatnék egy vérprofit, hogy Ő hogy látja ezt a dolgot. Lehet, hogy nem 20, hanem csak 15, de én valahogy, lehet, hogy tök rosszul, de valami ilyen nagységrendű, tehát tizes nagyságrendű lehetséges hőkülömbségre emlékszem, de ha valaki tudja, akkor írja már meg legyenkedves, mert érdekelne a dolog. A procit nem azért dobhatod ki negyedévente, mert 56c-on megy, hanem azért, mert kvázi elavul negyedévente a mostani rohanó fejlődésben. Az 1600+-t nemtudom pontosan, hogy mióta lehet kapni itthon, de akkor Te vagy aranyárban vetted közvetlen a futószalagról, :) vagy az a 2 év ''lényegesen'' kevesebb, mint 2, de ezen most ne vesszünk ösze. :) -
Lethal Gene
aktív tag
? és?
én csak annyit mondtam, hogy 56 fok, vagy 50 az tok mindegy!
ugyis tok stabil, és azon a 6 fokon nem mulik semmi...plane ha halk hutovel is ilyen normalis hofokon tartható a gép. :)
kimondta neked, hogy a proci belseje 20 fokkal melegebb???? ez baromsag! a hoerzekelo a proci alatt van kozvetlenul, szoval a hoeltrese max 5 fok korul lehet, de semmikepp nem 20 fok..:)
azt meg senki nme mondta, max a kereskedok, hogyha 56fokon megy a procid, dobhatod ki negyedevente....
nekem 1600+ palominom van, felhuyva 2100+ ra, es 50 fok idle. tok stabil, és mar ket eve gond nelkul megy, ami ugyebar 8 negyedév..:) -
Perec
tag
válasz
Lethal Gene #206 üzenetére
Hi
Nagy vonalakban egyetértek veled, bár én köztudottan bisztonságpárti
vagyok és a padlószőnyegre is védőhuzatot, és még a padlószőnyeg védőhuzatjára is még egy védőhuzatot teszek, sőtt nálunk még a nyitott ablakon uis huzat van! :)) Szóval tudom, hogy a procik max 90 fok maghő körül bírják a hőt max, de azért jobb tartalékolni a hőfokkülömbséget. :)) Na ezt jólmegaszondtam. :) A külső hő 57, a belső kb 20-al magasabb állítólag, akkor az már 77 körül tendál. Minél kisebb az állandó belső hő, a proci annál tovább él. Na nem mintha a mai prociknak olyan sokáig kellene menniük, mint mondjuk régebben, mikor még nem fejlődött ilyen gyorsan az iparág, de azért én szeretem a véksőkig megtartani a hardvereimet, mert a pénz ugye meg miegymás, szóval nincs annyi lóvém, hogy negyedévente cseréljek 1 teljes alaplapi garnitúrát procistul. :((
Hi -
Cane
őstag
Na nem azért, de nálam a GT Igloo2410 ment elég fankón és annak sem hallottam a hangját. A tápom eléggé elnyomta a hangokat, csak azt lehetett hallani mást nem.
-
Lethal Gene
aktív tag
-
guest666
aktív tag
Ma vettem egy ilyen hűtőt, a hangja tényleg tutko illetve nincs neki, viszont a procit nem hűti úgy mint a kisventis Coolink111.
Palomino 1700+ Idle 45-48 fok, hajtva 55 fölé megy.
Coolinkel ugyanezek: 35-38 fok hajtva 45-48.
Tényleg érdemes leszedni azt akét kis szivacsos csíkot ? -
Krix
őstag
Tényleg mesés a hangja ennek a hűtőnek és 43C-on tartja a procit 100% terhelés mellett. (P3 1000 CopM) 0%-nál 32C-os. (Szoba: 23C). Lehet még venti nélkül is elmenne passzív hűtéssel.
-
bélanéni
őstag
rendelj valamit az overclock.hu -ról . 3000-4000 -ér már vannak jó dolgok.
sajna az én Ti4200-esem se valami halk. ha azt nem számítom, nincs is hangja a gépnek. :DDD -
Norbyte
tag
Ho-hóó. Ilyet rendeltem a 2100+ -omra. Ma jön meg a K7N2-L-lel együtt.
Most már minden csendes lesz. Azona 300W-os táp, ez, csak a Ti200-on levő FOP32-es ventivel kell csináljak valamit (a gyári meghalt). -
bélanéni
őstag
nos, én is beruháztam egy ilyen coolerre.
vélemény:
hang: atomhalk! mondhatni hallhatatlan.
hatásfok: nem túl erős. inkább csak közepes. összehasonlítási alap: Titan D5TB-nél valamivel gyengébb. 56 fokról 62 fokra emelkedett a CPU hőfok.
összegzés: tuning mesterek felejtsék el! :DDD másnak ideális választás!!! -
Perec
tag
Hi
Andorpapa. Olyan teszteket nem csináltatok, véletlen, hogy melyik
oprendszernél milyen cpuhőfokok vannak alapjáraton? Érdekes tapasztalattal
lettem gazdagabb. Ugyanaz a gép, ugyanaz a szobahő és WinME és WinXP alatt 4-5fok eltérés a hőfokok között az XP javára. Ott 4-5fokkal volt alacsonyabb a hőfok, ha semmilyen progi nem ment a Win-en kívül. Ezekszerint alapból a ME jobban terhelné a procit? Ki hitte volna. Fordítva gondoltam, vagy ez téves meglátás? :)
Hi -
Tsaba
csendes tag
Ha valaki vágyik egy ilyen coolerre, az dobjon egy mailt. Eladom az enyémet, nekem nem jött be:(((
2hetes, garis, 3000Huf -
andorpapa
őstag
Cane: ne viccelj, a sárgaréz baromi rosszul vezeti a hőt! A sárga színt gondolom csak a dizájn miatt kapta. Most képzeld el, mi lenne, ha minden cooler olyan anyagból készülne, amire a színe utal. Alpha PAL8045 - kerítésvas, Titan MT1AB - sárgaréz, Thermaltake Dragon 478 - rozsdás vas. Hmmm...
LordX: 1.4-es Tbird hőleadása 73 Watt, Tbred 1700+-nak 50 Watt. A Thunderbird magmérete 117 mm2, a Palominóé 128 mm2, az A steppingű Tbred 80 mm2-es, a B steppingű Tbred pedig 84 mm2-es felülettel rendelkezik. Ebből következik, hogy az 1.4-es Thunderbirdnél 1 mm2-ére ugyanannyi hő jut, mint az ezerhetes Tbredére, de ettől függetlenül a Tbred könnyebben hűthető, pont azért, mert kevesebb hőt ad le, kevésbé terheli le a hűtőt. Arról nem is beszélve, hogy gyorsabb, és az 1400-as Tbirdöt nem fogja senki léghűtővel 2200+-os szintre húzni. -
-
Cane
őstag
A lényeg az, hogy amikor nézegettem, akkor olyan sárgaréz színe volt és nem vörösréz. Aztán az lehet hogy a vörösréz talphoz+alu bordához kapott valami felületkezelést, tanán lecsapattak rajta vmi fémgőzt?! A hűtő metszetét nem láttam. Bezzeg ha nálam van a lightsaber-om... :((
-
Cane
őstag
Ma fogtam a kezemben egy ilyen hűtőt. Hát nem tudom... Szerintem ennek az anyaga sárgaréz és nem vörösréz.
-
zeg
őstag
Zalman CNPS 5000 brutto 9875Ft. Ez egy síma léghűtőért sok.
Tehát nincs hűtő mondjuk 5 ezer körul ami ezt a procit lehűtené az előbb említett körülmények között, és még elviselhető zajjal rendelkezik? Esetleg a glacialtech diamond 2000 ami 24 karátos arannyal van bevonva? Valakinek nincs ilyen hűtője?
A proci abit kt7(kt133, NEM A) lapban van, ennek sajnos ez a max. Ha procit cserélek akkor alaplapot is, ha alaplapot akkor ramot....ennyi pénzem nincs. -
Perec
tag
Hi
Figyi kolléga! :p Ha megfogadsz egy jótanácsot, akkor
hallgass ide. Ha meg vagy elégedve a mostani hűtőddel,
akkor szerintem ne cserélj! Márpedig, mintha
úgy rémlene a levelezgetésünkből, hogy meg vagy elégedve
vele. Ha meg mégse, akkor cserélj. A 2500-ast én is nézegettem
a Brezze helyett, de most, hogy rendbejöttek a dolgok nem
aktuális egyenlőre. :DD
Hi -
zeg
őstag
válasz
andorpapa #167 üzenetére
Természetesen a ház oldallapja levéve. Ha felteszem az oldalsó lemezt, akkor plussz ventik kellenek, ami még több zaj. De ha ezen házventik csak 5V vagy 7V feszültségen mennek, akkor viszont ugyanott vagyok mint ha az oldallemez a helyén maradna. (Két ventillátor-, és 38C hőm. esetén)
-
zeg
őstag
A rengeteg pozitív hozzászólás után gondolkodtam a hűtő megvételén, de sajnos nálam nyáron a hatalmas ablakokkal ellátott tetőtéri szobában 36-38C szokott lenni kb. 2 hónapon át. Van a glacialtechnek olyan hűtője, ami képes még ekkor is lehűteni az 1.4 TB procit? És jó lenne ha mindezt 30dB zaj körül tenné, mert az 5000-et pörgő TT Volcano hűtő is tud megfelelően hűteni, csak kb olyan hangon, mint az 1200Wattos hajszárítóm.
-
andorpapa
őstag
Érdemes-e cserélni? Huhh, ez most jó kérdés. Zajszint megegyezik, az Igloo 2500 viszont jelentősen jobban hűt a 2410-nél, így ha jól tudsz bizniszelni, akkor nyugodtan szerezz be egy 2500-ast. Bár amint látom, a procid hőmérséklete nem indokolja a váltást. Szóval neked kell döntened!
-
zetecR
addikt
Itt van egy táblázat, hogy melyik AMD mennyi hőt ad le:
http://www17.tomshardware.com/cpu/20021001/images/image079.gif -
Perec
tag
-
Perec
tag
Hi
Nem mondták, én marha meg nem is kérdeztem, mert örültem neki, mint * a *-ának. :)) De tényleg, ezt így szemre, hogy lehet megmondani?
Vagy van rá progi, ami meg tudja álapítani? Ha igen, akkor ide a nevét nekije! :)
Azt tudom, hogy az 1500+ az barnáspirossasakármilyen színű votl, ez meg ződ. :DD
Hi -
Surranó
aktív tag
[OFF]
Na jó, szóljon a Codegen mellett, h
- a túlfesz idején a másik 3 túlélte
- amelyik nem élte túl, az egy másik táppal is furcsálkodik, pl nem mindig indul el a powergombra; ilyenkor ki kell húzni a tápkábelt meg visszadugni (lehet, h a tápkábel a rossz? :O)
- tényleg halk.
[ON] -
Surranó
aktív tag
válasz
bélanéni #139 üzenetére
[OFF]
Nem javaslom a Codegen tápot. Én is azt vettem, mert megbízható ismerős mondta, h neki bevált.
- Azóta az övé tönkrement.
- Az enyém elfüstölt, amikor zárlatossá tettem az egynapos Athlon XPmet :) (az ECS alaplap túlélte)
- A cégnél (említett illető a csapatvezérem, ezért ide is ilyet vettünk) 4-ből az egyik elfüstölt (szó szerint), amikor egy áramszünet után visszakapcsolták a démászosok az áramot.
+++ A másik három a cégnél megy.
+ Egy haveromnak már én javasoltam, neki is megy.
Összesen: hétből három tönkrement, kettő vsz agresszív behatásra (zárlat ill túlfesz?), de azért ez se dícséretes.
[ON] -
Perec
tag
Hi
Mélyentisztelt Andorpapa, kedves mindenki! :))
Hi -
andorpapa
őstag
''A felhasználó, mint a megnevezés is mondja felhasznál és nem hibátbehatárol, futkos, keresgél, gépetbont, gépetösszerak, kipróbál, tesztel, csavaroz, szaladgál......'' - egy tökéltes világban... De mióta létezik tömegtermelés, azóta mindig vannak gyárilag hibás darabok is, de ettől függetlenül még nem az adott széria a rossz. És én a te hozzászólásaidból ilyesmi érződik ki. Legalábbis számomra.
És az nem baj, hogy ezt elmondod, sőt fontos! Viszont a tanácstalan felhasználók az ilyen topicokat használják fel arra, hogy okosabbak legyenek. A GlacialTech Silent Breeze pedig egy jó hűtő, erre bizonyítékaim vannak ( :) ), de amikor egy új arc azt olvassa, hogy két pofa oldalakon keresztül ezen állítás helyességén vitatkozik, akkor elbizonytalanodik, és esetleg egy rosszabb, hangosabb stb. hűtőt vesz, ami nekem azért rossz, mert az én (élet)célom, hogy az embereket a lehető legjobb tanácsokkal lássam el hűtéstechnika szempontjából. Nagyjából ennyi. De tudod mit? Én itt most befejezem ezt a vitát, mert túl sok értelmét nem látom, a kérdéseket és az új véleményeket örömmel várom mindenkitől. Tőled is, Perec. -
Perec
tag
válasz
andorpapa #143 üzenetére
Hi
''ha másnál megy, akkor miért az a hibás?''
Na ezt a mondatodat nem értem!? Én nem mondtam egy szóval sem, hogy ami megy az hibás. Max. érdeklődtem, hogy az 54 fok ebben az esetben jó, vagy nem jó érték. Én azt írtam volna, hogy egy kalap szar az említett hűtő?
Hát nemtudom, de ezt szerintem nem írtam le. Azt viszont igeen, hogy nálam nem működik tökéletesen a cucc. Annak kiderítése, hogy ez tipus, vagy szériahiba azthiszem nem a felhasználó dolga lenne! A felhasználó, mint a megnevezés is mondja felhasznál és nem hibátbehatárol, futkos, keresgél, gépetbont, gépetösszerak, kipróbál, tesztel, csavaroz, szaladgál...... . A felhasználó használno akar és joggal várja el, hogy amit vesz az működjön nála is, a Pistikénél is, meg a Bélánál is.
Hi -
andorpapa
őstag
Te ezt most direkt csinálod? Nálad nem megy jól a cucc, oké, előfordul, de ha másnál megy, akkor miért az a hibás? Talán nem figyelted kellően, de az az Athlon XP 1700+ meg van húzva, méghozzá 1900+-os szintre, ami Palomino esetében is minimum 70 Watt, bár lehet akár 78 is, Thoroughbred esetében minimum 54 Watt, de vedd figyelembe a baromi kicsi magméretet, és máris arra a következtetésre fogsz jutni, hogy a max. 54 fok egy baromi jó érték, figyelembe véve azt a tényt, hogy itt bizony tuningról van szó.
Hogy nálad nem megy, az bizony szívás. Nem tudom, hogy mi okozza a problémát, de ettől függetlenül más coolerekkel is meg lehet szívni, nálam járt már több olyan cucc is, ami egyszerűen nem működött, nem érintkezett rendesen (semmilyen módon sem), be kellett lökni a ventit vagy hasonlók, de nem jöttem azonnal a fórumra és nem írtam meg minden topicba, hogy ''héló emberek, az összes XY cooler egy kalap szar, véletlenül se vegyetek!'', hanem esetleg kiderítettem a hiba okát, szereztem mégegy olyan coolert. Ha az sem ment, akkor küldtem anyjukba a cuccot. Tudom, mi alapon várom el tőled, hogy másik coolerért rohangálj. Nincs rá jogom.
De szerintem azt azért elvárhatom tőled, hogy egy konkrét cooler alapján ne fikázz le egy teljes szériát. Mert ez nem fair. Elmondom, hogy én már teszteltem a Silent Breeze nagytestvérét is, azzal sem volt semmi baj, az is kiválóan hűtött. És nem csak nálam. Másoknál is. Az eddigi információm szerint jelentős többségben vannak az elégedett Sb userek. Te nem tartozol közéjük, de a viselkedésed addig nem megalapozott, amíg nem tudod biztosan, hogy típus-, vagy szériahiba áll a háttérben. -
Perec
tag
Hi
Hát nem egy jó eredmény, vagy mégis? ?)
Majd nyáron meglátjuk, hogy mit bír a cucc.
Nálam ennyi alapban, ha nem nyúlok a géphez, csak a WinXP
megy, egy 19c-os szobában, 28c Chiphőfok mellett.
Most néztem a ház belső hőmérsékletét, és a legmagasabb érték
a legzsúfoltabb helyen 28.3c volt, a leghidegebb ponton meg
24.1c.
Hi -
divot
veterán
Látom elég nagy a véleményszórás. Íme a legfrissebb tapasztalat, hátha épp ez segít valakinek a döntésben:
Kb. 3 óra UT2 fűtött szobában - mondjuk augusztus eleje szinten.
Gép: ECSK7S5A, 512 DDR, két CD-ROM, 16 GB wincsi, Enermax duplaventis 300 W-os táp.
Belső fűtőtest a 128-as TI4200 300/510-en, és az XP1700+ 1612 Mhz-en. Fsb 147 körül.
Hőmérséklet a Silent Breeze-vel: max 54 Celsius. -
bélanéni
őstag
vegyél egyszerű Codegen 300W tápot. Azon szinte hangtalan venti van, és elég jó minőség. (6-7e ft)
-
Siendor
csendes tag
Üdv mindenki!
Én is beruháztam egy ilyen cuccra. Nagyon állat, leveri a TITAN D5TB-t ezerben, csak a tápom iszonyat hangos.... Nem tudtok arra ajánlani valamit?
Más. Valszeg azért lövi le a gépet, amiért nekem a BIOS 0-s fordulatszámot jelez. (Az MBM 2200-at) -
Perec
tag
Hi
Engedd már meg nekem, hogy hadd legyen olyan véleményem a dolgokról, amilyet én érzek, én gondolok az adott témáról. Ha gondolod én szívesen eladom neked az én ventimet, mert nekem ez ablakon kidobott pénz volt. Ami atuningot illleti nem vagyok a híve. A ''pályán vagyok'' már vagy 15 éve, (még Videoton TVC 32k-val kezdtem) de bátran állíthatom neked, hogy egyszer sem használtam processzort a gyárilag megadott értékeknél magasabb beállításokkal, így a Tuning témához érdemben nem tudok és nem is akarok hozzászólni. Aki tuningol, nyilván tisztábanvan a saját és az alkatrész tulajdonságaival és ezért csinálja a dolgot.
Ha meg nem, akkor megérdemli a sorsát! Akár hiszed, akár nem, van olyan termék, amivel én is meg vagyok elégedve, de szerintem a negatív vélemény is vélemény, bármennyire nemtetszik is valakinek. Mi lenne, ha mindenkinek csak jó véleménye lenne a dolgokról? Azt úgy hívják, hogy cocializmus, de ebbe nem akarok mélyebben belemenni. :-) Mi lenne, akkor a technikai fejlődéssel, ha az első shit dologra azt mondanák a teszterbácsik, hogy verrigúd!? :-D
Hi -
F7
tag
Szia
Igen, én is olvastam más fórumokat, de olyan emberke hümmögött, aki tuningolt, illetve fél, hogy a tuningolt 1.4 Tbirdje nem lesz 50C alatt. De ez nem arra van, halkabb, mint egy Zalman cooler. Zalmanal sem nyert még senki tuningbajnokságot :)
De mindegy, nem is mondom tovább, mert úgy is negatív választ kapnék tőled :( -
Perec
tag
Hi
Ha figyelmesen végigolvastad volna, akkor láttad volna, hogy a hangjával, mármint ami nincs neki :-) azzal én it tökre meg vagyok elégedve, de aztán ezzel ki is merült minden, ami jó ebben a cuccban. Persze ez csak az én személyes véleményem és tapasztalatom! A 233MMx-es dolgot illetően ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a hűtési teéjesítménye elég erősen hagy kívánnivalót maga után. Nem kell mindent szószerint venni! Egyébként nem én vagyok az egyetlen, akinél nem hűt megfelelően. Vannak más fórumokon többen is, akik panaszkodnak, tehát nem egyedi a dolog! A NoFAN-os dolog, az azért került bele, mert esetleg más nem szív vele 2-3 prcig, hogy keresse a hibát, hanem egyből bekukkant a BIOS-ba és megnézi, hogy mi a tényálaadék. Én pl szívtam vele 4 újraindításig, míg bekukkantottam a BIOS-ba. Lehet, hogy más rutinosabb, de érdemes felívni a tisztelt társaság figyelmét, egy esetleges hiba elkerülése végett szerintem. Ami a rögzítést illeti ez szerintem túlbiztosítás egy ilyen kis súlyú hűtőnél. Ez amolyan reklám, hogy ez is van neki, ezért is el lehet kérni pár százassal többet, és a tesztekben esetleg emiatt is kap pár pluszpontot a cucc.
Hi -
F7
tag
Hello
Ne haragudj Perec, de:
Végigolvastam a topicot, és bárki bármilyen pozitívat írt, te azonnal lehúztad az egészet.
Beírták, hogy egész jól hűt, te beírtad, hogy max 233MMX re csak. Sokan írták, hogy nincs hangja, beírtad, a Fan alarm bekapcsolt (egész addig nem volt ez gond), most a kapocsra érkezett pozitív hozzászólás, azonnal reagálsz: nincs értelme ennek a kapocsnak. Nos nem értelek igazán. :( -
drkeke
csendes tag
Tegnap tettem be egy Breeze-t a gépembe.
1600+-os procit 1740 Mhz-ig (~2100+) vittem fel. És adtam neki egy kis plussz feszt is.
Veszettül csendes a gépem még így is!
Mindíg is zavarrt a folytonos monoton zaj, főleg filmnézés közben. Így már bátrabban merek házimozi rendszert csinálni a gépemből.
Szóval meg vagyok elégedve a hűtővel, mindenkinek ajánlhatom.
És fontos, hogy a pánt nem 1-1, hanem 2-2 fülhöz rögzíti a hűtőt. Tehát aligha eshet így le szállításkor. Ahhoz igencsak sok anyaghiba kell a foglalatban!
:-))))))))) -
Perec
tag
válasz
andorpapa #124 üzenetére
Hi
Hát az eléggé valószínű, hogy az előző ventit tutira érzékelte, mert az 8300-t
pörgött minxdenféle progi szerint is, meg a BIOS szerint is. :-)
Én is erre a bibire gondoltam, csak azért rákérdeztem. :-)
Ja egyébként alátámasztom azt az állításodat, miszerint játék alatt
kevésbé melegszik a proci! Tegnap kipróbáltam és 1 óra stabil GP4-ezés
után egyből megnéztem az USDM-el, ami CPU-ra mutatott 58 fokot, és
pár perc múlva lassan elkezdett felfelé kúszni egészen 60-ig. :-( Pedig csak a WinME futott, Semmi egyéb.
Hi -
Perec
tag
Hi
''Valami lehet hogy nem volt rendben azzal a Coolink-el''
Hát az eléggé valószínű, mert anno az én 1500+-omat egy 111+
venti 35-39 fokon tartota, akármit is csináltam a géppel.
a 2100+-t is 47 fokon tartotta, de vetem egy SBreezet és nálam meg ez
van 60 fok körül a 2100+-al. :-(
Hi -
andorpapa
őstag
Hát csak tippem van. A No FAN Shutdown System opció lényege, hogy a BIOS biztonsági okokból kikapcsolja a gépet, ha nem érzékel ventilátort a csatlakozón. Onnét tudja, hogy nincs venti, hogy nem kap jelet a fordulatszám-mérő vonalon. Vagy olyan alacsony sebességen forog a venti, hogy azt már nem képes észlelni a védelem. Ettől függetlenül a BIOS és a szoftverek képesek pontosan kijelezni az értéket, csak a védelem nem. Talán 2800 rpm lehet az alsó határ, és a SB még ennél is lassabban pörög.
Ezért nem okozott hibát az előző hűtővel. Bár ez csak feltételezés. De szerintem ez a BIOS opció eléggé felesleges, mert a hővédelem úgyis megvédi a procit, és nem okoz resetet/kikapcsolást sem. -
Perec
tag
Hi
Hogy visszakanyarodjunk a Breeze-hez, még 1 érdekes momentum.
A BIOS-ban be van kapcsolva a No FAN Shutdown System menü.
Amikor elindítom a gépet és ez a menü aktív, akkor a Power megnyomása után kb 2-3mp-el a gép két füttyszó elhangzása után kikapcsol. 10-15mp után elindítve újra, nagynehezen sikerül elindítani, de a Winből RESTAR-al kilépve az újraindításnál újra kikapcsol. Ugyanilyen BIOS beállításnál az előző hűtőmnél nem volt ilyen gond!? Andorpapaaaaa!? Észrevétel, javaslat? :-)
Hi -
Perec
tag
Hi
Amikor elindítom a gépet és ez a menü aktív, akkor a Power megnyomása után kb 2-3mp-el a gép két füttyszó elhangzása után kikapcsol. 10-15mp után elindítve újra, nagynehezen sikerül elindítani, de a Winből RESTAR-al kilépve az újraindításnál újra kikapcsol. Ugyanilyen BIOS beállításnál az előző hűtőmnél nem volt ilyen gond!? Andorpapaaaaa!? Észrevétel, javaslat? :-)
Hi -
Perec
tag
Hi
Hi -
Perec
tag
Hi
''Ha jól rémlik, épp te írtad, h ''ha a házadban 30 fok fölött van a hőmérséklet, akkor már rég rossz''. Miért mondtad ezt, ha ez nem számít a procinak?''
Ezt is ki lehet magyarázni, mint olysok mást is. Pl.
Akkor, ha a házban 30 fok fölé megy a hő, akkor nem mással van gond, mint magával a házzal! :-)
Látod Surranó! :-)
De nyáron láttál már olyan házat, ami nincs 30 fok fölött?
Hja igen, a gyárilag szárazjéghűtővel ellátott csodaketyerék a laborban.... . :-)
Tedd be a házat egy másik házba, és vidd le nyáron a jó hideg borospincébe!
Ha már ottvagy, akkor kóstolj is meg pár üveggel a nedűből! :-)
100 szónak is egy a vége, megfizethető és ésszerű körülményekközt is mindenkor használható cuccokat kellene gyártani, Cak az ugye időbe és pénzbe kerül a gyártóknak, ami meg nem térül meg rövid távon!
Hi -
andorpapa
őstag
Persze hogy én írtam, és igaz is. Flashcash elmélete akkor helyes, ha zárt házról beszélünk, és semmilyen szellőzés nincs benne. Ha ki van alakítva az ideális légáramlás, akkor a procin kívüli melegedő alkatrészek nem módosítják számottevően a CPU hőmérsékletét. De mondom, erről ne itt beszéljünk, ha ezt akarjuk kitárgyalni, nyissunk egy új topicot.
-
-
andorpapa
őstag
válasz
Flashcash #112 üzenetére
Nos, érdekes. El tudom képzelni, hogy nálad magasabb a CPU hőmérséklet játék közben, ez nem kizárt, de az általam ismert esetek 98%-ában ez nem így van. Mivel rendszeresen tesztelek coolereket, így tapasztalatból mondom. Próbáltam már én is játékkal, terhelő progikkal, de a legjobban a videotömörítés jött be. Ezt méréseim is igazolják. Fogtam Gef4 bordát játék után, tudom, hogy forró. De az tévedés, hogy emiatt gyártanak PCI slotot is elfoglaló coolert rá. Egyetlen cég, az Abit csinál ilyet, és az OTES nem a nagy melegedés ellen van, hanem azért, hogy jobban el lehessen adni. Olvastam már róla pár tesztet, és gyalázatos. Gondolom láttad már a referencia kártyát. Egy falatnyi kis borda hűti, mégis működik! Ez alapján arra lehet következtetni, hogy azért mégsem termel annyi hőt, mint egy Athlon.
SB Live! van a régi gépemben, tudom jól, hogy mennyire melegedik. De azért az szar érv, hogy ez felfűti a házat. Hiszen bordát sem raknak rá, ebből pedig máris látszik, hogy nem olyan jelentős a hőtermelése. A LAN kártyáról hasonló módon vélekedek. Elismerem, hogy a vinyó, a CD meghajtó, a VGA, a hangkártya és a LAN kártya is fűt, de a legjelentősebb hőleadása a procinak van, amit pedig úgy lehet elérni, hogy maximálsan terheljük. Méréseim szerint a gépházon belüli hőmérsékletváltozás nem egyenesen arányos módon befolyásolja a proci hőjének emelkedését. Annyi biztos, hogy én továbbra is videót fogok tömöríteni, és ezt a vitát nem folytatom, nem akarom szétoffolni a Silent Breeze topicot. -
válasz
andorpapa #83 üzenetére
Én arra a kérdésre válaszoltam hogy mikor mérhetsz magasabb hőmérsékletet egy processzoron? Akkor amikor a procit 100% terheled pl. egy videotömörítő programmal, vagy akkor amikor a proci terhelés 95++ %-on van és egy brutkó játékkal játszol folyamatosan és a gép több eleme fűti a házban a levegőt.
Gyakorlatból tudom hogy az utóbbi esetben magasabb a hőmérséklet.
Én is teszteltem több gépen de minden esetben játék alatt lehetett mérni a max. hőmérsékletet ez nálam 3-4 fokkal magasabb mint bármilyen prioritású videotömörítés esetén.
Fogtál már te meg egy Gef4 TI4200 hűtőbordát 2 óra játék után? Már egy gef4-nek is elég nagy hőtermelése van. Szerinted minek találták ki az újabb geforce-okra azt a hűtőrendszert ami a szomszédos slot helyén rögtön a gépen kívülre szívja a meleg levegőt? Amikor a G400-am lecseréltem egy Leadtek Gef4-re a proci hőmérséklete 2 óra játék után 5 fokkal volt magasabb mint addig.
És Sblive-ot vagy egy realtek chipes LAN kártyát fogtál már meg? Ezek is tűzforróak. Ha a játék sokat nyúl a vinyóhoz az is melegszik rendesen nálam a 120GXP 44-45 fokon megy játék közben. Egy játék futtatásakor jóval nagyobb adatforgalom van,melegszenek a memórák az alaplapi chipset is,ha cd olvasót használ akkor az is.
Szal szerintem nekem van igazam. :) -
Surranó
aktív tag
válasz
bélanéni #109 üzenetére
Asszem, van valami összefüggés a +10 decibel és x2 hangerő között, de asszem, a decibel felel meg az érzékelt skálának.
Tehát: 2db venti +10 decibel, 4db venti +20, 8 db +30...
VAGY fordítva: +10 decibel olyan, mintha 2 ventid lenne, +20 decibel olyan, mintha 4...
Azaz egy 35 decibeles venti kb olyan hangos, mint kétgyökkettő darab 20 decibeles, vagyis kb 3 db 19 decibeles.
Fizikusok! Jól mondom? -
bélanéni
őstag
Asszem én is beruházok egy ilyen ''Halk fuvallatra''.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen.
Azzal meg nem értek egyet, hogy tök mindegy, hogy 19 vagy 25 vagy 35 dBA, mert a többi alkatrész úgyis nagyobb zajszinttel rendelkezik, ugyanis a zajforrások számától is függ az ''összhangzás''. (pl. tegyél magad elé egy 35 dBA zajszintű ventit, majd tegyél még 10 ugyanilyet. Nem gondolom, hogy ugyanazt fogod hallani) -
habarcs
csendes tag
Egyébként szerintem egy 26db-s hűtőt sem lehet hallani, így
az Igloo 2500 elég jó hűtő lehet.
Nekem 2410 van, az 1600-asomat(@1900) lazán hűti,
általában 4x fokos.
Az Igloo Breeze inkább 1900-tól lefelé jó szerintem,
tuti halk lesz a gép, 1900-tól felfele az Igloo 2500 jó lehet. -
habarcs
csendes tag
-
cole1
csendes tag
Hello újra! Szóval ma vettem egy Silent Breezet.
Sikeresen felügyeskedtem:))) A hűtőnek egyszerűen nincs hangja, olyan lassan jár a venti rajta, hogy szinte nem hallom. Csak ugye a hőmérséklet az játék közben igencsak 58 Celsius lett(1.6 xp-1.9+ on, kikapcsolt házventikkel) de most Cpucool al 35 fok 7 volton járatott ventikkel...Szóval ajánlom mindenkinek aki nem tuningol és éjszaka töltöget... De összességében nem bántam meg azt, hogy megvettem.Bátran ajánlom mindenkinek! -
Perec
tag
Hi
Ügyeskedni kell, egyszerre semmiképp ne tedd rá mindkét fület. Az a lényeg, hogy ne remegjen a kezed! :-) Először a fix fület tedd rá, minimális oldalrabillentéssel, vagy az a legjobb, ha semennyire sem billented meg a bordát, bár ez a Breezenél elég nehéz, szinte lehetetlen volt. Aztán fixen tartva a bordát szépen rápattintod a másikkezeddel a mozgatható fület. Coolinknél ez kétújjas volt csak, mert ott egykézzel rá lehetett tenni szinte egy mozdulattal a bordát.
Nagyon tutin megcsinálták a 111+-t meg valószínűleg az összes ilyen, bár nem sok típust láttam belőle.
Hi
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1 humoros
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest