- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Aktív témák
-
válasz
andorpapa #83 üzenetére
Én arra a kérdésre válaszoltam hogy mikor mérhetsz magasabb hőmérsékletet egy processzoron? Akkor amikor a procit 100% terheled pl. egy videotömörítő programmal, vagy akkor amikor a proci terhelés 95++ %-on van és egy brutkó játékkal játszol folyamatosan és a gép több eleme fűti a házban a levegőt.
Gyakorlatból tudom hogy az utóbbi esetben magasabb a hőmérséklet.
Én is teszteltem több gépen de minden esetben játék alatt lehetett mérni a max. hőmérsékletet ez nálam 3-4 fokkal magasabb mint bármilyen prioritású videotömörítés esetén.
Fogtál már te meg egy Gef4 TI4200 hűtőbordát 2 óra játék után? Már egy gef4-nek is elég nagy hőtermelése van. Szerinted minek találták ki az újabb geforce-okra azt a hűtőrendszert ami a szomszédos slot helyén rögtön a gépen kívülre szívja a meleg levegőt? Amikor a G400-am lecseréltem egy Leadtek Gef4-re a proci hőmérséklete 2 óra játék után 5 fokkal volt magasabb mint addig.
És Sblive-ot vagy egy realtek chipes LAN kártyát fogtál már meg? Ezek is tűzforróak. Ha a játék sokat nyúl a vinyóhoz az is melegszik rendesen nálam a 120GXP 44-45 fokon megy játék közben. Egy játék futtatásakor jóval nagyobb adatforgalom van,melegszenek a memórák az alaplapi chipset is,ha cd olvasót használ akkor az is.
Szal szerintem nekem van igazam. :) -
válasz
andorpapa #73 üzenetére
''És nálam a hőmérséklet nem játékkal jött ki, az gagyi mérés, sokkal kevesebb a valódi maximumnál. A most megjelent tesztemben szereplő videotömörítést alkalmaztam, ami valóban 100%-os terhelést ad.''
A processzor sokkal jobban melegszik ha egy brutál játékkal játszol,ez jelenti a max. hőterhelést a processzorra nézve. Nem azért mert a proci folyamatosan 100% terhelésen fut hanem azért mert a gépben levő vga+hangkártya+hálókártya (mp) ilyenkor sokkal jobban termeli a hőt és fűti a házban a levegőt ezen keresztül pedig a proc. hűtőbordát.
Kizárt dolog hogy egy szimpla videotömörítés vagy néhány párhuzamosan futtatott alkalmazás segítségével nagyobb hőmérséklet jön ki mint egy megfelelően kiválasztott játékkal. -
Még gondolokodom rajta hogy a Falconrock II-t vagy ea Silent Breeze-t vegyem.
De nálam nagyon rosszul szellőzik a ház és egy Leadtek Gef4+2 80GB 7200 RPM hdd+ tvtuner+sblive+lan kártya is termeli a hőt.
Szal izzik a gépem rendesen, tavaly nyáron a ház külső fém burkolata volt 40-45 fokos. :)
Az akkori 1600+ XP procim 58-60 fokos volt egy Titan D5TB-vel....
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- OTP Bank topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Crucial 240GB SSD eladó
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest