Aktív témák
-
drpele
senior tag
Biztos, hogy valami b@szás van nálad :)) ) és terheletlenül 53 celsius terhelve 60 celsius Sbreeze-el. (a szobában 26 fok van)
1.) Vagy k...va rossz a házad szellőzése (az enyémben is csak 1 enermax venti van teljesen lecsavarva)
2.) Rosszul van feltéve a borda (mondjuk lesarkazásgátlóval)
3.) Nincs alatta (kevés) hővezető paszta -
Polesz
addikt
Most néztem meg én is. Teljes terheléssel egy 1700+ tbred xp 55 fok most a rendszer vagyis a belső hőmérséklet a házban olyan 39-40 fok. Elég zárt a mini házam tehát ez még jónak is tekinthető mivel a szellőzés abszolút nincs megoldva.
Szedd le a bordát kend át pasztával a procit és rakd vissza és teszteld újra. -
Lethal Gene
aktív tag
? és?
én csak annyit mondtam, hogy 56 fok, vagy 50 az tok mindegy!
ugyis tok stabil, és azon a 6 fokon nem mulik semmi...plane ha halk hutovel is ilyen normalis hofokon tartható a gép. :)
kimondta neked, hogy a proci belseje 20 fokkal melegebb???? ez baromsag! a hoerzekelo a proci alatt van kozvetlenul, szoval a hoeltrese max 5 fok korul lehet, de semmikepp nem 20 fok..:)
azt meg senki nme mondta, max a kereskedok, hogyha 56fokon megy a procid, dobhatod ki negyedevente....
nekem 1600+ palominom van, felhuyva 2100+ ra, es 50 fok idle. tok stabil, és mar ket eve gond nelkul megy, ami ugyebar 8 negyedév..:) -
zeg
őstag
Zalman CNPS 5000 brutto 9875Ft. Ez egy síma léghűtőért sok.
Tehát nincs hűtő mondjuk 5 ezer körul ami ezt a procit lehűtené az előbb említett körülmények között, és még elviselhető zajjal rendelkezik? Esetleg a glacialtech diamond 2000 ami 24 karátos arannyal van bevonva? Valakinek nincs ilyen hűtője?
A proci abit kt7(kt133, NEM A) lapban van, ennek sajnos ez a max. Ha procit cserélek akkor alaplapot is, ha alaplapot akkor ramot....ennyi pénzem nincs. -
andorpapa
őstag
''A felhasználó, mint a megnevezés is mondja felhasznál és nem hibátbehatárol, futkos, keresgél, gépetbont, gépetösszerak, kipróbál, tesztel, csavaroz, szaladgál......'' - egy tökéltes világban... De mióta létezik tömegtermelés, azóta mindig vannak gyárilag hibás darabok is, de ettől függetlenül még nem az adott széria a rossz. És én a te hozzászólásaidból ilyesmi érződik ki. Legalábbis számomra.
És az nem baj, hogy ezt elmondod, sőt fontos! Viszont a tanácstalan felhasználók az ilyen topicokat használják fel arra, hogy okosabbak legyenek. A GlacialTech Silent Breeze pedig egy jó hűtő, erre bizonyítékaim vannak ( :) ), de amikor egy új arc azt olvassa, hogy két pofa oldalakon keresztül ezen állítás helyességén vitatkozik, akkor elbizonytalanodik, és esetleg egy rosszabb, hangosabb stb. hűtőt vesz, ami nekem azért rossz, mert az én (élet)célom, hogy az embereket a lehető legjobb tanácsokkal lássam el hűtéstechnika szempontjából. Nagyjából ennyi. De tudod mit? Én itt most befejezem ezt a vitát, mert túl sok értelmét nem látom, a kérdéseket és az új véleményeket örömmel várom mindenkitől. Tőled is, Perec. -
andorpapa
őstag
Te ezt most direkt csinálod? Nálad nem megy jól a cucc, oké, előfordul, de ha másnál megy, akkor miért az a hibás? Talán nem figyelted kellően, de az az Athlon XP 1700+ meg van húzva, méghozzá 1900+-os szintre, ami Palomino esetében is minimum 70 Watt, bár lehet akár 78 is, Thoroughbred esetében minimum 54 Watt, de vedd figyelembe a baromi kicsi magméretet, és máris arra a következtetésre fogsz jutni, hogy a max. 54 fok egy baromi jó érték, figyelembe véve azt a tényt, hogy itt bizony tuningról van szó.
Hogy nálad nem megy, az bizony szívás. Nem tudom, hogy mi okozza a problémát, de ettől függetlenül más coolerekkel is meg lehet szívni, nálam járt már több olyan cucc is, ami egyszerűen nem működött, nem érintkezett rendesen (semmilyen módon sem), be kellett lökni a ventit vagy hasonlók, de nem jöttem azonnal a fórumra és nem írtam meg minden topicba, hogy ''héló emberek, az összes XY cooler egy kalap szar, véletlenül se vegyetek!'', hanem esetleg kiderítettem a hiba okát, szereztem mégegy olyan coolert. Ha az sem ment, akkor küldtem anyjukba a cuccot. Tudom, mi alapon várom el tőled, hogy másik coolerért rohangálj. Nincs rá jogom.
De szerintem azt azért elvárhatom tőled, hogy egy konkrét cooler alapján ne fikázz le egy teljes szériát. Mert ez nem fair. Elmondom, hogy én már teszteltem a Silent Breeze nagytestvérét is, azzal sem volt semmi baj, az is kiválóan hűtött. És nem csak nálam. Másoknál is. Az eddigi információm szerint jelentős többségben vannak az elégedett Sb userek. Te nem tartozol közéjük, de a viselkedésed addig nem megalapozott, amíg nem tudod biztosan, hogy típus-, vagy szériahiba áll a háttérben. -
F7
tag
Szia
Igen, én is olvastam más fórumokat, de olyan emberke hümmögött, aki tuningolt, illetve fél, hogy a tuningolt 1.4 Tbirdje nem lesz 50C alatt. De ez nem arra van, halkabb, mint egy Zalman cooler. Zalmanal sem nyert még senki tuningbajnokságot :)
De mindegy, nem is mondom tovább, mert úgy is negatív választ kapnék tőled :( -
F7
tag
Hello
Ne haragudj Perec, de:
Végigolvastam a topicot, és bárki bármilyen pozitívat írt, te azonnal lehúztad az egészet.
Beírták, hogy egész jól hűt, te beírtad, hogy max 233MMX re csak. Sokan írták, hogy nincs hangja, beírtad, a Fan alarm bekapcsolt (egész addig nem volt ez gond), most a kapocsra érkezett pozitív hozzászólás, azonnal reagálsz: nincs értelme ennek a kapocsnak. Nos nem értelek igazán. :( -
andorpapa
őstag
Hát csak tippem van. A No FAN Shutdown System opció lényege, hogy a BIOS biztonsági okokból kikapcsolja a gépet, ha nem érzékel ventilátort a csatlakozón. Onnét tudja, hogy nincs venti, hogy nem kap jelet a fordulatszám-mérő vonalon. Vagy olyan alacsony sebességen forog a venti, hogy azt már nem képes észlelni a védelem. Ettől függetlenül a BIOS és a szoftverek képesek pontosan kijelezni az értéket, csak a védelem nem. Talán 2800 rpm lehet az alsó határ, és a SB még ennél is lassabban pörög.
Ezért nem okozott hibát az előző hűtővel. Bár ez csak feltételezés. De szerintem ez a BIOS opció eléggé felesleges, mert a hővédelem úgyis megvédi a procit, és nem okoz resetet/kikapcsolást sem. -
habarcs
csendes tag
-
Surranó
aktív tag
''Szerintem ott van a bibi, hogy egyszerűen így télvíz idején rámentek a hűtőgyártók a halk termékekre, és nyáron majd a többségünk, aki beugrott ezeknek az extrahiperszuperzajmentes cuccoknak, majd fogják a fejüket és
a pénztárcájukat egy új hűtő+proci konstrukcós beruházásban. :-)''
Mi van az ausztrálokkal? De Florida se kutya... (különben meg olyan helyeken, ahol légkondi van, az évszak úccse számít...)
''Alul elöl van 1 venti, ami befelé szipákol, és fent hátul van 1 ami kifelé tolja az
air-t.''
Még egy tipp :) -
andorpapa
őstag
Max. terhelés mellett 60 fok? Mármint szuperbrutálvideotömörítés esetében, vagy idle állapotban? Mert az sok. Nekünk nem sikerült 60 fokot kihozni belőle 2100+ hőleadásával sem. Felhelyezés, paszta, feszültség, szenzor pontatlansága stb?
Amúgy a SB-nek nem is feladata a Cool111+ elverése. Ha már verseny, akkor GT Igloo 2500 Pro, annak hangja is van, meg hűt is, mint az állat (SB borda, 2x gyorsabb venti)!
Aktív témák
Hirdetés
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged