- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Perec
tag
Hi
Ha visszaolvasol valahová az eleje felé, akkor abból
kiderül, hogy ki nem állhatom a tuningolást! :)
Soha nem húztam semmit az eddigi gépeimen sem, és
nem is fogok. :) Ja és még annyit, hogy ez a hőfok XP alatt van,
amiben állítólag van valami integrált CPU cool! Levett házburkolattal még 2
fokot hül a proci, tehát elfogadható a szellőzése a háznak aszem.
Hi -
Perec
tag
Hi
Ház szellőzése kimondotan kielégítő. :)
1. Szerverház.
2db házventi 1 elöl alul 1 hátul táp alatt, és egy nagy jukban egy 8 Cm-es fordszzámszabájzós a ház oldalában.
2 borda marha jól fel van rakva, töbször átnéztem, alaplap kivételével, fény alatt....
3. Jó minőségű ezüstpaszta neves gyártótól ezermillió ajánlással minden médiában, minden fórumon.
lesarkazásgátló van alatta, mivel lekapartam a távtartófilceket a borda aljáról, ezzel is nyertem 3 fokot! sarkazásgátlóval az eredetivel roszabb volt 3 fokkal a hőmérséklet még télvíz idején, mikor rátettem. :)
Hi -
Perec
tag
Hi
Megint itt, és megint elégedetlenül. :)
Már akkor éreztem, hogy baj lesz vele nyáron! :(
Hi -
Perec
tag
Hi
Na akkor most ezt én nem értem.
Te is a Breeze -ről beszélsz? Most akkor ebből 2 féle van?
Van aranyos, meg nem aranyos? Én, ahol vettem ott 24k-s nak hírdették, és
úgy is kértem, de nekem jincs semmilyen diamond meg 2000 feltüntetve sehol.
Vagy valamit félreértettem!? Egyébkénmt az enyémnek is aranysárga a bordája is, meg a talpa is. Most akkor hol is vagyok!? :)
Hi -
Perec
tag
Hi
Első alkalommal én is szívtam a felrakással, mert nem voltam biztos,
hogy mind a két pöcökbe beakadt-e rendesen a fül mert nehézkes volt a felrakás nálam is. Sajnos ehhez még hozzájött az is, hogy elég ''eldugott'' helyen van a proci és nem lehet belátni, és normálisan hozzáférni is alig, így kénytelen voltam kiszerelni az alaplapot a házból és leellenőrozni, hogy valóban helyén van-e. Levenni is elég gázos volt, de harmadszorra már becsukott szemel.... . :)
Hi -
Perec
tag
válasz
Lethal Gene #209 üzenetére
Hi
Mint mondottam egyetértek veled nagy vonalakban 50, vagy 56
mind1. A proci külső és belső hőmérsékletéről valóban meghallgatnék egy vérprofit, hogy Ő hogy látja ezt a dolgot. Lehet, hogy nem 20, hanem csak 15, de én valahogy, lehet, hogy tök rosszul, de valami ilyen nagységrendű, tehát tizes nagyságrendű lehetséges hőkülömbségre emlékszem, de ha valaki tudja, akkor írja már meg legyenkedves, mert érdekelne a dolog. A procit nem azért dobhatod ki negyedévente, mert 56c-on megy, hanem azért, mert kvázi elavul negyedévente a mostani rohanó fejlődésben. Az 1600+-t nemtudom pontosan, hogy mióta lehet kapni itthon, de akkor Te vagy aranyárban vetted közvetlen a futószalagról, :) vagy az a 2 év ''lényegesen'' kevesebb, mint 2, de ezen most ne vesszünk ösze. :) -
Perec
tag
válasz
Lethal Gene #206 üzenetére
Hi
Nagy vonalakban egyetértek veled, bár én köztudottan bisztonságpárti
vagyok és a padlószőnyegre is védőhuzatot, és még a padlószőnyeg védőhuzatjára is még egy védőhuzatot teszek, sőtt nálunk még a nyitott ablakon uis huzat van! :)) Szóval tudom, hogy a procik max 90 fok maghő körül bírják a hőt max, de azért jobb tartalékolni a hőfokkülömbséget. :)) Na ezt jólmegaszondtam. :) A külső hő 57, a belső kb 20-al magasabb állítólag, akkor az már 77 körül tendál. Minél kisebb az állandó belső hő, a proci annál tovább él. Na nem mintha a mai prociknak olyan sokáig kellene menniük, mint mondjuk régebben, mikor még nem fejlődött ilyen gyorsan az iparág, de azért én szeretem a véksőkig megtartani a hardvereimet, mert a pénz ugye meg miegymás, szóval nincs annyi lóvém, hogy negyedévente cseréljek 1 teljes alaplapi garnitúrát procistul. :((
Hi -
Perec
tag
Hi
Andorpapa. Olyan teszteket nem csináltatok, véletlen, hogy melyik
oprendszernél milyen cpuhőfokok vannak alapjáraton? Érdekes tapasztalattal
lettem gazdagabb. Ugyanaz a gép, ugyanaz a szobahő és WinME és WinXP alatt 4-5fok eltérés a hőfokok között az XP javára. Ott 4-5fokkal volt alacsonyabb a hőfok, ha semmilyen progi nem ment a Win-en kívül. Ezekszerint alapból a ME jobban terhelné a procit? Ki hitte volna. Fordítva gondoltam, vagy ez téves meglátás? :)
Hi -
Perec
tag
Hi
Figyi kolléga! :p Ha megfogadsz egy jótanácsot, akkor
hallgass ide. Ha meg vagy elégedve a mostani hűtőddel,
akkor szerintem ne cserélj! Márpedig, mintha
úgy rémlene a levelezgetésünkből, hogy meg vagy elégedve
vele. Ha meg mégse, akkor cserélj. A 2500-ast én is nézegettem
a Brezze helyett, de most, hogy rendbejöttek a dolgok nem
aktuális egyenlőre. :DD
Hi -
Perec
tag
-
Perec
tag
Hi
Nem mondták, én marha meg nem is kérdeztem, mert örültem neki, mint * a *-ának. :)) De tényleg, ezt így szemre, hogy lehet megmondani?
Vagy van rá progi, ami meg tudja álapítani? Ha igen, akkor ide a nevét nekije! :)
Azt tudom, hogy az 1500+ az barnáspirossasakármilyen színű votl, ez meg ződ. :DD
Hi -
Perec
tag
Hi
Mélyentisztelt Andorpapa, kedves mindenki! :))
Hi -
Perec
tag
válasz
andorpapa #143 üzenetére
Hi
''ha másnál megy, akkor miért az a hibás?''
Na ezt a mondatodat nem értem!? Én nem mondtam egy szóval sem, hogy ami megy az hibás. Max. érdeklődtem, hogy az 54 fok ebben az esetben jó, vagy nem jó érték. Én azt írtam volna, hogy egy kalap szar az említett hűtő?
Hát nemtudom, de ezt szerintem nem írtam le. Azt viszont igeen, hogy nálam nem működik tökéletesen a cucc. Annak kiderítése, hogy ez tipus, vagy szériahiba azthiszem nem a felhasználó dolga lenne! A felhasználó, mint a megnevezés is mondja felhasznál és nem hibátbehatárol, futkos, keresgél, gépetbont, gépetösszerak, kipróbál, tesztel, csavaroz, szaladgál...... . A felhasználó használno akar és joggal várja el, hogy amit vesz az működjön nála is, a Pistikénél is, meg a Bélánál is.
Hi -
Perec
tag
Hi
Hát nem egy jó eredmény, vagy mégis? ?)
Majd nyáron meglátjuk, hogy mit bír a cucc.
Nálam ennyi alapban, ha nem nyúlok a géphez, csak a WinXP
megy, egy 19c-os szobában, 28c Chiphőfok mellett.
Most néztem a ház belső hőmérsékletét, és a legmagasabb érték
a legzsúfoltabb helyen 28.3c volt, a leghidegebb ponton meg
24.1c.
Hi -
Perec
tag
Hi
Engedd már meg nekem, hogy hadd legyen olyan véleményem a dolgokról, amilyet én érzek, én gondolok az adott témáról. Ha gondolod én szívesen eladom neked az én ventimet, mert nekem ez ablakon kidobott pénz volt. Ami atuningot illleti nem vagyok a híve. A ''pályán vagyok'' már vagy 15 éve, (még Videoton TVC 32k-val kezdtem) de bátran állíthatom neked, hogy egyszer sem használtam processzort a gyárilag megadott értékeknél magasabb beállításokkal, így a Tuning témához érdemben nem tudok és nem is akarok hozzászólni. Aki tuningol, nyilván tisztábanvan a saját és az alkatrész tulajdonságaival és ezért csinálja a dolgot.
Ha meg nem, akkor megérdemli a sorsát! Akár hiszed, akár nem, van olyan termék, amivel én is meg vagyok elégedve, de szerintem a negatív vélemény is vélemény, bármennyire nemtetszik is valakinek. Mi lenne, ha mindenkinek csak jó véleménye lenne a dolgokról? Azt úgy hívják, hogy cocializmus, de ebbe nem akarok mélyebben belemenni. :-) Mi lenne, akkor a technikai fejlődéssel, ha az első shit dologra azt mondanák a teszterbácsik, hogy verrigúd!? :-D
Hi -
Perec
tag
Hi
Ha figyelmesen végigolvastad volna, akkor láttad volna, hogy a hangjával, mármint ami nincs neki :-) azzal én it tökre meg vagyok elégedve, de aztán ezzel ki is merült minden, ami jó ebben a cuccban. Persze ez csak az én személyes véleményem és tapasztalatom! A 233MMx-es dolgot illetően ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a hűtési teéjesítménye elég erősen hagy kívánnivalót maga után. Nem kell mindent szószerint venni! Egyébként nem én vagyok az egyetlen, akinél nem hűt megfelelően. Vannak más fórumokon többen is, akik panaszkodnak, tehát nem egyedi a dolog! A NoFAN-os dolog, az azért került bele, mert esetleg más nem szív vele 2-3 prcig, hogy keresse a hibát, hanem egyből bekukkant a BIOS-ba és megnézi, hogy mi a tényálaadék. Én pl szívtam vele 4 újraindításig, míg bekukkantottam a BIOS-ba. Lehet, hogy más rutinosabb, de érdemes felívni a tisztelt társaság figyelmét, egy esetleges hiba elkerülése végett szerintem. Ami a rögzítést illeti ez szerintem túlbiztosítás egy ilyen kis súlyú hűtőnél. Ez amolyan reklám, hogy ez is van neki, ezért is el lehet kérni pár százassal többet, és a tesztekben esetleg emiatt is kap pár pluszpontot a cucc.
Hi -
Perec
tag
válasz
andorpapa #124 üzenetére
Hi
Hát az eléggé valószínű, hogy az előző ventit tutira érzékelte, mert az 8300-t
pörgött minxdenféle progi szerint is, meg a BIOS szerint is. :-)
Én is erre a bibire gondoltam, csak azért rákérdeztem. :-)
Ja egyébként alátámasztom azt az állításodat, miszerint játék alatt
kevésbé melegszik a proci! Tegnap kipróbáltam és 1 óra stabil GP4-ezés
után egyből megnéztem az USDM-el, ami CPU-ra mutatott 58 fokot, és
pár perc múlva lassan elkezdett felfelé kúszni egészen 60-ig. :-( Pedig csak a WinME futott, Semmi egyéb.
Hi -
Perec
tag
Hi
''Valami lehet hogy nem volt rendben azzal a Coolink-el''
Hát az eléggé valószínű, mert anno az én 1500+-omat egy 111+
venti 35-39 fokon tartota, akármit is csináltam a géppel.
a 2100+-t is 47 fokon tartotta, de vetem egy SBreezet és nálam meg ez
van 60 fok körül a 2100+-al. :-(
Hi -
Perec
tag
Hi
Hogy visszakanyarodjunk a Breeze-hez, még 1 érdekes momentum.
A BIOS-ban be van kapcsolva a No FAN Shutdown System menü.
Amikor elindítom a gépet és ez a menü aktív, akkor a Power megnyomása után kb 2-3mp-el a gép két füttyszó elhangzása után kikapcsol. 10-15mp után elindítve újra, nagynehezen sikerül elindítani, de a Winből RESTAR-al kilépve az újraindításnál újra kikapcsol. Ugyanilyen BIOS beállításnál az előző hűtőmnél nem volt ilyen gond!? Andorpapaaaaa!? Észrevétel, javaslat? :-)
Hi -
Perec
tag
Hi
Amikor elindítom a gépet és ez a menü aktív, akkor a Power megnyomása után kb 2-3mp-el a gép két füttyszó elhangzása után kikapcsol. 10-15mp után elindítve újra, nagynehezen sikerül elindítani, de a Winből RESTAR-al kilépve az újraindításnál újra kikapcsol. Ugyanilyen BIOS beállításnál az előző hűtőmnél nem volt ilyen gond!? Andorpapaaaaa!? Észrevétel, javaslat? :-)
Hi -
Perec
tag
Hi
Hi -
Perec
tag
Hi
''Ha jól rémlik, épp te írtad, h ''ha a házadban 30 fok fölött van a hőmérséklet, akkor már rég rossz''. Miért mondtad ezt, ha ez nem számít a procinak?''
Ezt is ki lehet magyarázni, mint olysok mást is. Pl.
Akkor, ha a házban 30 fok fölé megy a hő, akkor nem mással van gond, mint magával a házzal! :-)
Látod Surranó! :-)
De nyáron láttál már olyan házat, ami nincs 30 fok fölött?
Hja igen, a gyárilag szárazjéghűtővel ellátott csodaketyerék a laborban.... . :-)
Tedd be a házat egy másik házba, és vidd le nyáron a jó hideg borospincébe!
Ha már ottvagy, akkor kóstolj is meg pár üveggel a nedűből! :-)
100 szónak is egy a vége, megfizethető és ésszerű körülményekközt is mindenkor használható cuccokat kellene gyártani, Cak az ugye időbe és pénzbe kerül a gyártóknak, ami meg nem térül meg rövid távon!
Hi -
Perec
tag
Hi
Ügyeskedni kell, egyszerre semmiképp ne tedd rá mindkét fület. Az a lényeg, hogy ne remegjen a kezed! :-) Először a fix fület tedd rá, minimális oldalrabillentéssel, vagy az a legjobb, ha semennyire sem billented meg a bordát, bár ez a Breezenél elég nehéz, szinte lehetetlen volt. Aztán fixen tartva a bordát szépen rápattintod a másikkezeddel a mozgatható fület. Coolinknél ez kétújjas volt csak, mert ott egykézzel rá lehetett tenni szinte egy mozdulattal a bordát.
Nagyon tutin megcsinálták a 111+-t meg valószínűleg az összes ilyen, bár nem sok típust láttam belőle.
Hi -
Perec
tag
Hi
A lesarkazás az az a művelet, :-) mikor véletlenül rossz mozdulattal
teszed fel a hűtőventit a gépre, nem párhuzamos a ventiborda alja
a procimag tetejével, lebillen a venti, vagy elmozdul a kezecskédben a venti és
egy óvatan pillanatban a procimag tetejének a széle, éle, sarka letörik.
Eléggé kelemetlen szokott lenni és egyes kivételes esetekben a gari
érvényesítésénél is reklamálni szoktak érte, mivel nem szakszerűen..... .
Ezellen találták ki azt a kis réz hézagolólapocskát, amit a proci tetejére
kell tenni, és akkor nincs helye a ventinek megbillenni a procin, mert
ugye ottvan a rézlap, ami megtartja, és erre találták ki nagy bánatomra a
Brezze-n azt a kis szalagcsíkot, aminek ugyanez lene a szerepe, és ami miatt
nem lehet használni ezzel a ventivel a rézlapos megoldást, mert a hézagoló+a
szalagocska már sok, és akkor már nem ér le a ventiborda alja a procimagra!!!
Ezzel én is szívtam most 1et. :-) Aszem én levadászom róla és ráteszem
a rézlapot, ja egyébként erre találták ki eredetileg, ha jól emlékszem
az AMD-n azt a 4 korongot a proci 4 sarkában, ami an, de az valahogy nem tökéletes. :-)
Hi -
Perec
tag
válasz
andorpapa #93 üzenetére
Hi
Láttamperszehogyláttamezerbocs, de gondoltam, hogy 1 procifüst alatt
lereagolok mindent. :-)
Még1x bocsi. :-) Majd meglátom, ezt a visszacserét, most nincs kedvem
100Km-eket utazgatni, ugyanis nem itt nálunk vettem, hanem mikor fentjártam
nagyfalun, akkor vettem. tudod én egy kisvárosi fenegyerek vagyok, :-) nem
Nagyfalusi, így aztán, ha arra járok, akkor beviszem, de az nem most lesz.
Majd még gyíkolok vele, hátha összejön vele. Vettem én már nagyobb akadájt is ennél. :-) Legfeljebb visszateszem Coolink pajtást. :-) Ami a lesarkazást illeti, vannak remegőskezű ifjoncok :-) Akik életük első gépét rakják össze, nekik jól jön! Ami pedig a lesarkazásgátló /réz/ hűtési együtthatóját illeti, nekem a Coolink-el és egy réz lesarkazásgátlóval -3 fokot ment le a lesarkazásgátló nélküli állapothoz képest! Szóval jóljön az nehezebb időkre, Egyébként most azon gondolkodom, hogy legvégső esetben leveszem a hűtőventit a Coolinkről meg erről a csodabrízről és megcserélem. A Coolink rézbordára ráteszem a Breeze ventijét, kíváncsiságképp, hogy mit produkál! :-) ' elcseszett hétvégét megér. :-)
Hi -
Perec
tag
Hi
Tudomásom szerint a ''Glacialtech Igloo Silent Breeze 462 24k'' és a ''Glacialtech Igloo Silent Breeze 462'' az ugyanaz. A dobozon már nincs feltüntetve az a 24k az enyémen, de én is egy ilyen 24K-sat rendeltem és 24k nélkülit kaptam. Igaz a borda színe az aranyozottnak tűnik, mint az általad említett honlapon található fotón látszik.
Hi -
-
Perec
tag
Hi
Ezt a gagyi véleményt netán saját tapasztalataid alapján kalkuláltad ki, vagy valaki segített? Szerintem összetennéd Te a két kicsi praclidat, ha lenne 4-5
SCSI eszköz a gépedben!
1. Otthonra, játszani valóban tök felesleges!
2. Valamilyen csoda folytán, nekem nincs IDE cucc a gépemben, mert
mindent lecseréltem SCSI-re. 1db kisfloppy van benne, ami nem SCSI
így már azért némi nemű kis előnye azért látszik még akkor is, ha nagyritkán
leülök játszani.
3. Amióta SCSI minden, valamiért nincs IRQ ütközés a gépben, mivel a felesleges
IDE csatolók letiltásával nyertem pár IRQ címet, amit kioszthatok
máseszközöknek.
4. Ha nagy, állandó adatmozgás van a merevlemezek, CD-rom-ok között, akkor
megnézném én azt az IDE gépet, ami lepipálna egy SCSI rendszert. Esetleg
a hardveres RAID jöhetne még szóba, ami kb egy szinten van a fejlettebb SCSI
-vel.
5. Szerinted a szervergépekben miért pont SCSI az elterjedt szabvány?
6. Szerinted nagyipari, ipari gépekben miért SCSI-t használnak?
7. Ebből kifolyólag szerinted melyik eszköz tartósabb, és egyben drágább is? :-)
Na, mára lelövöm magam. Egyébként kössz az építő jellegű kritikádat, csak eredetileg nem azt szerettem volna megtudni, hogy nekem az IDE jobban megérné szerinted, (mert Te tudod, hogy én mire használom a gépemet) hanem
igaz nem ide vágó témában, de mást kérdeztem és ezért bocs mindenkitől, hogy ide is betettem!
Hi -
Perec
tag
válasz
andorpapa #73 üzenetére
Hi
Vegyesek az érzelmeim a hozzászólásoddal kapcsolatban. :-)
A ház nagy torony, 6 nagy 2 kicsi és 2 vinyó hellyel. Már a méretekből is gondolhatod, hogy van benne légtér. :-)
Alul elöl van 1 venti, ami befelé szipákol, és fent hátul van 1 ami kifelé tolja az
air-t. Gondolom ez így van rendjén. Nem állítom magamról, hogy gépépítőzseni vagyok, mindenki követhet és követ is el hibákat, de nem ma jöttem le a falvédőről azért. :-) A házzal szerintem nem sok gond lehet, ha összeépítve, tehát zárt házban csak 5 fokkal emelkedik meg a hő bévül, mint nyitott állapotban.
Szerintem ott van a bibi, hogy egyszerűen így télvíz idején rámentek a hűtőgyártók a halk termékekre, és nyáron majd a többségünk, aki beugrott ezeknek az extrahiperszuperzajmentes cuccoknak, majd fogják a fejüket és
a pénztárcájukat egy új hűtő+proci konstrukcós beruházásban. :-)
De visszakanyarodva az eredeti Tmához, semmi nem futott a háttérben. Használom a Setit, de kikapcsoltam mindent és eltűntettem minden felesleges
programot, ami esetleg használta volna még a gépet. A borda jól volt felszerelve és érintkezett is a procimaggal. Kivettem az alaplapot a házból és leelenőriztem, hogy felfekszik-e, igaz csak szemmel néztem meg és elemlámpával, meg sötétben, szóval röntgen alá nem tettem! :-) Szerintem a gubanc ott keresendő, hogy nem volt körültekintő a gyártó cég! Ha tényleg ennyire érzékeny lenne a venti az ilyenolyan házakra, meg ilyen egyéb nyalánkságokra, akkor miért nem tüntetik fel a csomagoláson, hogy KIZÁRÓLAG CSAK ILYENOLYAN HÁZBAN GARANTÁLT A HATÉKONYSÁG!!!! Nem a jól látható 19dBA és Athlon XP 2700+ feliratra kellet volna koncentrálni, hanem arra, hogy aki megveszi, ne dobjon ki feleslegesen 4 papírt az ablakon és még 5-öt, hogy vegyen egy másik, hatékonyabb ventit, mert ugye a boltban már vissza nem veszik, mert használva volt és egyébként is pörög rajta a venti, tehát működőképes. Kíváncsi lennék, hogy valóban mit produkálna egy 2700+ procival! Arról a kis csíkról ott a borda alján meg ne is beszéljünk. Szerintem a rázlapos lesarkazásgátló hűtés szempontjából is hatékonyabb megoldás, nem beszélve a tényleges véletlen lesarkazás elleni védelemről! Ha pedig a hőérzékelő pontatlanságáról esik szó, akkor essék szó arról is, hogy az nem csak úgy lehet pontatlan, hogy a valós hőfoknál többet mutat, hanem ellenkezőleg is, hogy a valós hőfoknál kevesebbet! Ezt mindenki elfelejti. :-) Na mindegy. A hülye a maga kárán tanul, az okos, meg a sajátján, ha pontosan akarom idézni a közmondást. :-D Szerintem nem az a legfejlettebb alkatrész, ami a leghipermodernebb cuccokban működőképes csak, hanem az, ami a legtöbb féle felhasználási környezetben is megállja a helyét.
Ha már elítetted volt a processzorfeszültségeket, akkor feldobhatál már egy rövid kis táblázatot, hogy mi mennyi v-on megy, hátha valakinek tényleg csak ez a gondja és akkor legalább neki megoldódik a problémája!
Hi -
Perec
tag
Hi
Bocs kétszer ment el, és az elsőről lemaradt pár dolog. :-)
Nem ide vágó téma, de nem tud valaki ajánlani HDD
hűtőt? Olyan kellene, ami SCSI HDD-t tud hűteni.
(ezt csak a csatlakozó miatt jegyeztem meg)
Egy 10000 fordulatos SCSI Compaq vinyóra kellene.
Hi -
Perec
tag
Hi
Nemtom, de nem rég óta. Kb 1-1.5 hónapja talán, de. használtam, így tudom,
hogy kb mikor mennyi volt a hője a Coolink-el.
Mert?
Előtte 1500+ volt a legelső szériából.
Az sem volt hideg proci a gyártó szerint, de az még a 40c
sem érte le, csak nagyritkán a nyár kellős közepén. :-)
Hi -
Perec
tag
Hi
Na ez egy érdekes momentum!
Az a helyzet, hogy lesarkazásvédővel nem ér rá a borda a
magra! Van a borda alján 2 db rugalmasnak látszó csík.
A borda két ellentétes alsó oldalán ez alapálapotban, ha
csak ráteszem a bordát a procira, akkor lesarkazásgátló nélkül kb 1-1.5mm-re
elálla proci testétől, de lesarkazásgátlóval pont ráfekszik.
Lesarkazásgátlóval nem érintkezik a borda a procimaggal, így
szoptam is vele. :-) Gép fütyülgetett kettőt és kikapcsolt 1 mp alatt. :-)
Nemtom, mindenki azt mondja, aki nem látott még ilyen ventit, hogy
nem kell az a csík oda, de az gyárilag marhára rá van ragasztva oda, így
nem ''egyszerű'', pláne nem garanciamegtartással eltávolítani.
most rendeztem át a nagytorony házat, amiben van +2 házventi, kivettem
minden felesleges kábelt, levettem minden matrivt, mert ugye garmatrica a procin pont rossz helyen! :-) és nyertem 1-1.5 fokot mínuszban! :-)
BIOS alatt levett gépoldallal system 21, CPU 41c, Összerakva sys25/CPU45c,
kb 15-20 perrces időtartamú méréssel. Szóval a ház jól szellőzik.
Win ME alapállapotban: System 30 CPU 57c És ez használat közben még feljebb megy. :-( Most max 58-59c-t mértem, hogy átpakoltam a belsejét a gépnek.
De még mindig nagyon sok. COOLINK 111+ és lesarkazásgátló max 47-50c terhelés alatt! -
Perec
tag
válasz
andorpapa #56 üzenetére
Hi
Na várj. Kicsit láma vagyok, de gyorsan tanulok. :-)
A terhelést azt úgy értettem, hogy játszottam vele kb 2-3 órát
GP4 és MOHAA-val. Na ekkor 60c volt.
Biosban is és az alaplaphoz adott USDM-esl (EPox 8KHA+)
Videotömörítéssel nem néztem, az IDLE az mit takar nálad? ?-)
Iyen dolgokban nem vagyok otthon mostanában, mert
nem kelett így tökölnöm egyik gépemmel sem, és
nem vagyok az a kimondott tunungGuru. :-) Így
nem foglalkoztam ilyen dolgokkal. :-)
Hi -
Perec
tag
Hi
Most vettem egy Sájleszbrízt.
Aki nem szereti, ha aprocija izzik, az ne vegyen!!
tuningőrültek, meg pláne!!!
Gyárilag 2700+ -ig ad rá garit, de szerintem P233MMX-ig jó csak. :-)
XP2100+ 60c!!!!! (21c van a szobában).
Igaz ezt tartja játék közben is, de nemtudom, hogy mi lesz,
ha a külső hőmérséklet elkezd majd emelkedni, és
nyáron lesz vagy 32 fok itbent!! Aszem vissza kell
tennem majd a jóöreg Coolink 111+ -t Az 47-50 fokon tartotta
a 2100+-t! Csendesnek csendes, de hűteni azt nem akar, ja és
van ráadásul még 2 házhűtő is a gépben!
Hi
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kuponkunyeráló
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Raijintek CRATOS 850 WHITE 80 PLUS Gold, 90% moduláris 5 év alza gar
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Noctua ventik 6db
- THERMALTAKE TOUGHLIQUID Ultra 360 AIO Vízhűtő
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest