- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
zeg
őstag
válasz
andorpapa #167 üzenetére
Természetesen a ház oldallapja levéve. Ha felteszem az oldalsó lemezt, akkor plussz ventik kellenek, ami még több zaj. De ha ezen házventik csak 5V vagy 7V feszültségen mennek, akkor viszont ugyanott vagyok mint ha az oldallemez a helyén maradna. (Két ventillátor-, és 38C hőm. esetén)
-
Perec
tag
válasz
andorpapa #143 üzenetére
Hi
''ha másnál megy, akkor miért az a hibás?''
Na ezt a mondatodat nem értem!? Én nem mondtam egy szóval sem, hogy ami megy az hibás. Max. érdeklődtem, hogy az 54 fok ebben az esetben jó, vagy nem jó érték. Én azt írtam volna, hogy egy kalap szar az említett hűtő?
Hát nemtudom, de ezt szerintem nem írtam le. Azt viszont igeen, hogy nálam nem működik tökéletesen a cucc. Annak kiderítése, hogy ez tipus, vagy szériahiba azthiszem nem a felhasználó dolga lenne! A felhasználó, mint a megnevezés is mondja felhasznál és nem hibátbehatárol, futkos, keresgél, gépetbont, gépetösszerak, kipróbál, tesztel, csavaroz, szaladgál...... . A felhasználó használno akar és joggal várja el, hogy amit vesz az működjön nála is, a Pistikénél is, meg a Bélánál is.
Hi -
Perec
tag
válasz
andorpapa #124 üzenetére
Hi
Hát az eléggé valószínű, hogy az előző ventit tutira érzékelte, mert az 8300-t
pörgött minxdenféle progi szerint is, meg a BIOS szerint is. :-)
Én is erre a bibire gondoltam, csak azért rákérdeztem. :-)
Ja egyébként alátámasztom azt az állításodat, miszerint játék alatt
kevésbé melegszik a proci! Tegnap kipróbáltam és 1 óra stabil GP4-ezés
után egyből megnéztem az USDM-el, ami CPU-ra mutatott 58 fokot, és
pár perc múlva lassan elkezdett felfelé kúszni egészen 60-ig. :-( Pedig csak a WinME futott, Semmi egyéb.
Hi -
-
válasz
andorpapa #83 üzenetére
Én arra a kérdésre válaszoltam hogy mikor mérhetsz magasabb hőmérsékletet egy processzoron? Akkor amikor a procit 100% terheled pl. egy videotömörítő programmal, vagy akkor amikor a proci terhelés 95++ %-on van és egy brutkó játékkal játszol folyamatosan és a gép több eleme fűti a házban a levegőt.
Gyakorlatból tudom hogy az utóbbi esetben magasabb a hőmérséklet.
Én is teszteltem több gépen de minden esetben játék alatt lehetett mérni a max. hőmérsékletet ez nálam 3-4 fokkal magasabb mint bármilyen prioritású videotömörítés esetén.
Fogtál már te meg egy Gef4 TI4200 hűtőbordát 2 óra játék után? Már egy gef4-nek is elég nagy hőtermelése van. Szerinted minek találták ki az újabb geforce-okra azt a hűtőrendszert ami a szomszédos slot helyén rögtön a gépen kívülre szívja a meleg levegőt? Amikor a G400-am lecseréltem egy Leadtek Gef4-re a proci hőmérséklete 2 óra játék után 5 fokkal volt magasabb mint addig.
És Sblive-ot vagy egy realtek chipes LAN kártyát fogtál már meg? Ezek is tűzforróak. Ha a játék sokat nyúl a vinyóhoz az is melegszik rendesen nálam a 120GXP 44-45 fokon megy játék közben. Egy játék futtatásakor jóval nagyobb adatforgalom van,melegszenek a memórák az alaplapi chipset is,ha cd olvasót használ akkor az is.
Szal szerintem nekem van igazam. :) -
Perec
tag
válasz
andorpapa #93 üzenetére
Hi
Láttamperszehogyláttamezerbocs, de gondoltam, hogy 1 procifüst alatt
lereagolok mindent. :-)
Még1x bocsi. :-) Majd meglátom, ezt a visszacserét, most nincs kedvem
100Km-eket utazgatni, ugyanis nem itt nálunk vettem, hanem mikor fentjártam
nagyfalun, akkor vettem. tudod én egy kisvárosi fenegyerek vagyok, :-) nem
Nagyfalusi, így aztán, ha arra járok, akkor beviszem, de az nem most lesz.
Majd még gyíkolok vele, hátha összejön vele. Vettem én már nagyobb akadájt is ennél. :-) Legfeljebb visszateszem Coolink pajtást. :-) Ami a lesarkazást illeti, vannak remegőskezű ifjoncok :-) Akik életük első gépét rakják össze, nekik jól jön! Ami pedig a lesarkazásgátló /réz/ hűtési együtthatóját illeti, nekem a Coolink-el és egy réz lesarkazásgátlóval -3 fokot ment le a lesarkazásgátló nélküli állapothoz képest! Szóval jóljön az nehezebb időkre, Egyébként most azon gondolkodom, hogy legvégső esetben leveszem a hűtőventit a Coolinkről meg erről a csodabrízről és megcserélem. A Coolink rézbordára ráteszem a Breeze ventijét, kíváncsiságképp, hogy mit produkál! :-) ' elcseszett hétvégét megér. :-)
Hi -
Perec
tag
válasz
andorpapa #73 üzenetére
Hi
Vegyesek az érzelmeim a hozzászólásoddal kapcsolatban. :-)
A ház nagy torony, 6 nagy 2 kicsi és 2 vinyó hellyel. Már a méretekből is gondolhatod, hogy van benne légtér. :-)
Alul elöl van 1 venti, ami befelé szipákol, és fent hátul van 1 ami kifelé tolja az
air-t. Gondolom ez így van rendjén. Nem állítom magamról, hogy gépépítőzseni vagyok, mindenki követhet és követ is el hibákat, de nem ma jöttem le a falvédőről azért. :-) A házzal szerintem nem sok gond lehet, ha összeépítve, tehát zárt házban csak 5 fokkal emelkedik meg a hő bévül, mint nyitott állapotban.
Szerintem ott van a bibi, hogy egyszerűen így télvíz idején rámentek a hűtőgyártók a halk termékekre, és nyáron majd a többségünk, aki beugrott ezeknek az extrahiperszuperzajmentes cuccoknak, majd fogják a fejüket és
a pénztárcájukat egy új hűtő+proci konstrukcós beruházásban. :-)
De visszakanyarodva az eredeti Tmához, semmi nem futott a háttérben. Használom a Setit, de kikapcsoltam mindent és eltűntettem minden felesleges
programot, ami esetleg használta volna még a gépet. A borda jól volt felszerelve és érintkezett is a procimaggal. Kivettem az alaplapot a házból és leelenőriztem, hogy felfekszik-e, igaz csak szemmel néztem meg és elemlámpával, meg sötétben, szóval röntgen alá nem tettem! :-) Szerintem a gubanc ott keresendő, hogy nem volt körültekintő a gyártó cég! Ha tényleg ennyire érzékeny lenne a venti az ilyenolyan házakra, meg ilyen egyéb nyalánkságokra, akkor miért nem tüntetik fel a csomagoláson, hogy KIZÁRÓLAG CSAK ILYENOLYAN HÁZBAN GARANTÁLT A HATÉKONYSÁG!!!! Nem a jól látható 19dBA és Athlon XP 2700+ feliratra kellet volna koncentrálni, hanem arra, hogy aki megveszi, ne dobjon ki feleslegesen 4 papírt az ablakon és még 5-öt, hogy vegyen egy másik, hatékonyabb ventit, mert ugye a boltban már vissza nem veszik, mert használva volt és egyébként is pörög rajta a venti, tehát működőképes. Kíváncsi lennék, hogy valóban mit produkálna egy 2700+ procival! Arról a kis csíkról ott a borda alján meg ne is beszéljünk. Szerintem a rázlapos lesarkazásgátló hűtés szempontjából is hatékonyabb megoldás, nem beszélve a tényleges véletlen lesarkazás elleni védelemről! Ha pedig a hőérzékelő pontatlanságáról esik szó, akkor essék szó arról is, hogy az nem csak úgy lehet pontatlan, hogy a valós hőfoknál többet mutat, hanem ellenkezőleg is, hogy a valós hőfoknál kevesebbet! Ezt mindenki elfelejti. :-) Na mindegy. A hülye a maga kárán tanul, az okos, meg a sajátján, ha pontosan akarom idézni a közmondást. :-D Szerintem nem az a legfejlettebb alkatrész, ami a leghipermodernebb cuccokban működőképes csak, hanem az, ami a legtöbb féle felhasználási környezetben is megállja a helyét.
Ha már elítetted volt a processzorfeszültségeket, akkor feldobhatál már egy rövid kis táblázatot, hogy mi mennyi v-on megy, hátha valakinek tényleg csak ez a gondja és akkor legalább neki megoldódik a problémája!
Hi -
johnson
csendes tag
válasz
andorpapa #73 üzenetére
''Ahhoz sem szabad nyúlni. És ha egyszer már lejött, akkor újat kell szerezni, és szakszerűen fel kell pasztázni a procit, nem elég, ha simán visszarakjátok a bordát.''
Üdv !
AMD XP1700+ (Palomino) két-két óra RC5-72 kódtörés után 22 fokos szoba hőmérséklet mellet gyári pasztával 53 fok, Titan mellé adott ezüstös pasztával 51 fok.
Johnson -
Tsaba
csendes tag
válasz
andorpapa #73 üzenetére
Én leszedtem a két csíkot (leasarkazás védőt), de gondolom ez nem befolyásolja a hűtés hatékonyságát. Én arra gyanakszom a saját konfigomnál, hogy a procihoz közel lévő táp, nagyon meleg és sugározza a hőt a proci felé. Hátul a tápból barom meleg levegő fúj ki. Lehet sok a 300W-os noname tápnak a konfig de biztosra akarok lenni abban, hogy ez a gond, mielőtt beruházok egy 17e forintos Chieftec cuccba.
Mindenesetre a CU5TB-vel is elég meleg volt a proci, kb 5C-al volt csak hűvösebb, ezért szinte tuti, hogy nem a hűtő a ludas, hanem a ház.
tehát jelenleg idle:60C, full:66-67C -
válasz
andorpapa #73 üzenetére
''És nálam a hőmérséklet nem játékkal jött ki, az gagyi mérés, sokkal kevesebb a valódi maximumnál. A most megjelent tesztemben szereplő videotömörítést alkalmaztam, ami valóban 100%-os terhelést ad.''
A processzor sokkal jobban melegszik ha egy brutál játékkal játszol,ez jelenti a max. hőterhelést a processzorra nézve. Nem azért mert a proci folyamatosan 100% terhelésen fut hanem azért mert a gépben levő vga+hangkártya+hálókártya (mp) ilyenkor sokkal jobban termeli a hőt és fűti a házban a levegőt ezen keresztül pedig a proc. hűtőbordát.
Kizárt dolog hogy egy szimpla videotömörítés vagy néhány párhuzamosan futtatott alkalmazás segítségével nagyobb hőmérséklet jön ki mint egy megfelelően kiválasztott játékkal. -
Perec
tag
válasz
andorpapa #56 üzenetére
Hi
Na várj. Kicsit láma vagyok, de gyorsan tanulok. :-)
A terhelést azt úgy értettem, hogy játszottam vele kb 2-3 órát
GP4 és MOHAA-val. Na ekkor 60c volt.
Biosban is és az alaplaphoz adott USDM-esl (EPox 8KHA+)
Videotömörítéssel nem néztem, az IDLE az mit takar nálad? ?-)
Iyen dolgokban nem vagyok otthon mostanában, mert
nem kelett így tökölnöm egyik gépemmel sem, és
nem vagyok az a kimondott tunungGuru. :-) Így
nem foglalkoztam ilyen dolgokkal. :-)
Hi -
Surranó
aktív tag
válasz
andorpapa #34 üzenetére
Andorpapa! (v bárki)
Akkor egy könnyebb kérdés :) Titan TTC-D5TB, vagy ez az új csoda? :)
AXP1700+-om van (úgy rémlik, kockamagos, tehát palomino), de ha becsukom a Codegen házam oldalát, akkor könnyedén 55-60 fokig kúszik a hőmérséklet, míg végül szaggatni nem kezd a hálókártyám (!) Most a D5TB kevés neki, vagy a ház (szerintem jól perforált) oldala nem megfelelő, esetleg még valami más csinálja a meleget?
Lehet olyan pl, h a RAM (Seitec DDR333) melegszik, vagy a meleg miatt szaggat ő is?
Jah, hogy el ne felejtsem: a TNT2-es kártyámat a hűtőborda hűti, 0 dB-lel :) -
gaboka75
tag
válasz
andorpapa #34 üzenetére
Én tegnap vettem egy FR II-t, tubus nem volr benne, csak fehér paszta alapból rákenve az aljára.
Megtaláltam a hiba okát (lásd feljebb), miért volt melegebb a Falconrock-al mint a WBK-68-al. A FR-on a a bemarást elég paszentosra szabták és az egyik sarok egy kicsit felfeküdt a foglalat mechanikájára. :)
Szétszedtem, összerektam most idle 45, max 49 fok.
A system temp. is eset 3 fokot, ez viszont érdekes.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jogász topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kuponkunyeráló
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest