- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bmwk1200s #335 üzenetére
A Linux egy UNIX-hoz hasonló rendszer. A szó legszorosabb értelmében nem egy UNIX verzió, még ha annak idején a GNU/Linunx egy UNIX kernelt vett is alapul. A Linux a GNU alapján ingyenes, míg a UNIX verziói nem azok. A UNIX több eltérő verzióban létezik, míg Linuxból van vagy 200 féle így túlságosan részletező összehasonlítást ne is várj.
És van még vagy ezer nézőpont...
-
dabadab
titán
válasz
bmwk1200s #335 üzenetére
A #315-ben szerintem minden konkret info ott van, csaladfa meg itt.
[ Egyebkent nem teljesen ertem a hangnemet azutan, hogy magabiztosan osztottad az eszt olyan temaban, amiben lathatolag nem voltal otthon. ](#336) bambano: jajjjaj, osszekevertem a BSD-ket.
-
dabadab
titán
válasz
bmwk1200s #309 üzenetére
Jajj, ne legyél már ilyen facepalm alapanyag... Ja, hasonlít a Linuxra, amennyiben az is *nix meg open source, de a konkrét kódhoz semmi köze, már csak azért is, mert a Darwinnak tök más licensze van meg a belső felépítése is tök más, mert az mikrokerneles, a Linux meg monolitikus. Mindezen túl pár másodperccel később ott vannak a konkrét adatok is, amik - surprise, surprise - pont ugyanazok, amint én mondtam: FreeBSD + Mach (az Openstep kernel a Machra épült és a kettő közül a Mach az ismertebb, minden bizonnyal azért az szerepel).
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
bmwk1200s #297 üzenetére
jaja, erre gondoltam én is, hogy majd ezek elől a pontok elől kiszedegetem a pipát, hogy elakezekkel.
Amúgy mikor bejött az xp sp2, akkortájt (mivel az sp1-re felkúszogató adware-el tele lett a tököm, meg újratelepítés közben neten maradtam, és kb 2 óra után felugrott egy kaszinós weboldal az addig el sem indított ie-ben, ez kb 2004 környékén volt) feltettem egy új xp telepedést. Egy ideig jól bírta, majd belassult, 10 percet molyolt az indulással, usb2 nem működött a scannerrel, hajamat téptem. Majd megkotlott alatta az alaplap, vettem másik gépet, amd->intel, ati->nvidia. Fél órát harákolt az xp, hogy ez most mi a jó franc, de utána jobb lett, mint volt. kb 5 perces felállás, frankón üzemelő usb2, stb. Pedig lelkiekben fel voltam készülve a reinstallra
Az vetett véget a pályafutásának, hogy tavaly felraktam a win7-et.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #233 üzenetére
"Akkor én biztosan más jelentéseket láttam, és azt is beszívva!"
"4-5 leginnovatívabb megoldásai?? Mint pl?"
mintpl. a Win 7 teljes felhasználói felülete, biztonsági megoldásai, a ribbon, az IE9 funkciói, a DX11, stb. ezek mind népszerű és előremutató megoldások. a Win8 meg ugye jókis valódi multiplatformos OS-nek készül, aztán majd meglátjuk."a linux és a mac is többet ad... mert mit is nevezünk innovációnak?"
Linuxban annyira nem vagyok otthon, de Mac? most az innováció, hogy készítünk egy gui-t az alkalmazásboltnak meg beteszünk +1 launchert? ahogy olvasom, a Lion-tól még a hardcore Mac-esek sincsenek túlságosan elájulva. -
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #161 üzenetére
azért írtam fél világgazdaságot.
dabadab: nyilván nem közvetlenül a reaktorok hűtését szabályozzák Windows NT-vel, egyébként úgy tudom a Windows Embedded cuccok használhatók real-time rendszerek építéséhez. (ha kukacoskodni akarok, olyan hogy real-time OS nem is létezik.
)
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #112 üzenetére
alapvetően ott van a hiba a gondolatmenetben, hogy sokan úgy gondolják, a Microsoftnál idióták dolgoznak, nem tudnak rendesen programot írni, valamint nem ismerik a saját terméküket.
senki ne higgye azt, hogy a boltban kapható Windows kódja nincs a végletekig optimalizálva, gyorsítva és "gyárilag" tele van hibával. egészen biztosak lehetünk benne, hogy ha egyszer kiadták a kezükből és rányomták az RTM plecsnit, azt ötmilliószor végignézték, különböző stabilitási és terhelésteszteket végeztek rajta és házi módszerekkel lényegében képtelenség egyetlen plusz milliszekundumot is kicsikarni belőle.
sokan jönnek a szolgáltatások letiltásával, mert minek fusson pl. a spooler, ha nincs is nyomtatóm. ja, csak például a nyomtatási kép generálása, a faxolás és még kismillió program helyes működése is függhet tőle. persze, le lehet tiltogatni, csak ha kezdenek előjönni a rejtélyes hibajelenségek, jusson eszünkbe, hogy a rendszer bizony nem gyári állapotban van, hanem belepiszkáltunk. (ja, service letiltás az már belepiszkálásnak számít.)
az, hogy a rendszer használatba véve lassulhat a szűz állapothoz képest, az természetes, hiszen bekerülnek plusz programok az autostart listába, szolgáltatások települnek, extra DLL-eket kell betölteni, stb. és bizony nem minden 3rd party program van tökéletesen kitesztelve kompatibilitás terén minden Windows verzióval. a nagyobb nevek nyilván gond nélkül működnek, de a különféle sufnicégek programjaival bizony akadhat probléma.
azt pedig még mindig tartom, hogy ha a registry-ben vagy a fájlrendszerben ott marad néhány fölösleges* cucc, az semmit nem lassít, mivel a registry-fájlokat amúgy is egy darabban tölti be a memóriába (abban a 7-8 MB-os fájlban három plusz sor szöveg nem számít), a mappákkal, fájlokkal meg simán nem foglalkozik.
*egészen addig fölösleges, amíg újra nem telepítjük a programot és csodálkozunk, hogy hová lettek a beállításaink, adataink.
RaZroX: napi defrag meg cleaner és 20-30 programtól "könnyen" összeomló Windows... LOL
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #91 üzenetére
"ne mond nekem, hogy ha áll az, hogy a win tökéletes, csak a felhasználók szarhatják el, akkor ez Macre ne lenne igaz."
nem mondtam. épp ellenkezőleg arra próbáltam célozni, hogy az idióták mindent szét tudnak barmolni maguk alatt, aki meg csak használja* annak egyik rendszerrel se lesz túl sok gondja.
*gondolom, a Mac userek többsége nem "ért" annyira a számítógépekhez és nem is próbálja meg "megjavítani".
-
rt06
veterán
válasz
bmwk1200s #91 üzenetére
"ne mond nekem, hogy ha áll az, hogy a win tökéletes, csak a felhasználók szarhatják el, akkor ez Macre ne lenne igaz."
nem mondta
imho arra celzott, hogy a tisztelt user ugyanugy szet tudja verni a mac os-t is (vagy mint en korabban celoztam ra, a linux-ot is), mint adott esetben a windoze-t -
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #86 üzenetére
az, hogy az Entourage-ból egyszerűen eltűnnek a fiókbeállítások (mielőtt belekötnél, a Mail-ből is), a programok fele nem indul, néhány fájlt nem lehet átnevezni vagy átmásolni, mert unknown error, és úgy az egész kb. 15 perc alatt bootol be.
mivel Mac-hez annyira nem értek, többnyire marad a program/rendszer újratelepítés.
ccleaner-hez és társaihoz sok szerencsét, az én gépeimen sosem járt egyetlen ilyen szar sem, aztán továbbra sem érzem szükségét egyiknek sem.
twine: vidd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Crypto Trade
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Asztalos klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest