- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajtqukac
tag
válasz
Dottore #45868 üzenetére
Most kezdtem el használni a SlimLaunchert pont amiatt hogy hátha jó alternatíva, de sajnos hiába van ez a legközelebb a GEL-hez még mindig zavar hogy nem az. Egy időben zavart hogy nem tudom meg változtatni az ikonokat GEL alatt és végig próbáltam elég sok launchert, mindegyiket legalább 2 napig erőltetve és ezek után is a GEL jött vissza. Az teljesen jól működik a Now funkciókkal (értsd: úgy működik ahogy annak kell) és nekem ez lényeg mert míg itthon sok pluszt nem ad, külföldön rendkívül hasznos. És ezért remélem hogy minél előbb jobb egy újabb google update és vissza kaphatunk működésben valamit a régi GEL-ből.
-
Sajtqukac
tag
válasz
Dottore #45862 üzenetére
Azért mert én folyamatosan használom a Google now funkciókat és a search bart is és egyszerűen semelyik másik launcheren nem úgy mennek ezek ahogy kellene nekik. Gondolok itt arra hogy míg a GEL-ben minden szépen animációval át vezetve röccenés nélkül megy, addig máshol ugrik a kép, nem lehet a Now oldalról vissza lapozni csak a vissza gombbal, stb. Egyedül ami megoldást találtam most arra hogy a GEL megint 5x5-ös grid-el rendelkezzen az az xposed de azt meg kerülném és így úgy látszik marad a várakozás, vagy erre a rövid időre míg ezen variálnak addig kipróbálom a slim launchert ami a legközelebb áll a GEL-hez. No mindegy. Köszi a segítséget azért!
(#45866) dwelablack:
Az a fekete pont nálam pont fordítva van. App drawer 5 oszlopos, a home page meg 4x4-es ami olyan ostobán néz ki hogy valami hihetetlen. (DPI 380)
-
Krisz79
őstag
válasz
Dottore #45852 üzenetére
Kicsi változatosság végett megnéztem 1 S6 készüléket...
Ami nagyon tetszik benne,hogy roppant jó fotókra képes ellenben, iszonyat csúszós a készülékház...
Összességében annyival többet nem kaptam tőle,mint az asztalomon fekvő Nexus5-m...Szóval?
Most Te jössz...
Új készülékek debütálása...? -
Madoc
veterán
válasz
Dottore #45570 üzenetére
Olvass vissza kb 3x leírtam ha kíváncsi vagy rá rákeresel. Nekem van és nem ajánlom senkinek. A nexussal semmi gondom nem volt a tárhely méretén kívül. Annak meg gyógyíthatatlan gyerekbetegségei vannak. Akad minden kernellel és minden rommal. Mutatja hogy van mobilneted és mégse kapsz meg egy üzenetet-se és emilt-se csak random. Akkuidő:szar, a nex tud cataclysm-elementalx párossal ugyanennyit-sőt többet. Egy sima twrp rom mentés és visszaállítás törölte az imei számomat és a support alig tudta visszahozni. (azóta is volt 2x és órákig tartott mire visszahoztam a látottak alapján.
-
slice14
veterán
válasz
Dottore #45458 üzenetére
Én szivem szerint meg a cataclysm-et használnám, de a fejlesztő még mindig ül a 48I-s build stabil kiadásán. Tudom a béta is használható, de ha már az image-ból fejeszti és csak hozzáadja az extrákat, akkor legyen már kicsit gyorsabb a dolog. Egyébként a chroma-val sincs bajim, csak hiányzik a qs-ből a network kapcsoló (2g/3g/lte).
-
zolka95
őstag
válasz
Dottore #45248 üzenetére
És hogy kell feltenni recoveryből?
Mert az 'Install' opciót választottam, ott kiválasztottam a .zip-et, swipe-oltam és hibát írt ki.
"E:Error executing updater binary in zip '/sdcard/ (fájlnév) "
Ezután bekapcsolásnál írja, hogy alkalmazások telepítése, elindul a rendszer és 15GB szabad hellyel azt írja, hogy "Kevés a szabad tárhely a rendszernek" -
CB
senior tag
válasz
Dottore #45162 üzenetére
Hát, végül is sok minden nem hiányzik, talán az emelkedő csengőhang az ébresztő, és a telefonhívások alól.
A többi hiányával elvagyok, mint pl. a CM-es akku kijelzés, a képernyő lapozásának módjai.Az emelkedő csengőhangra kaptam ötletet a szoftver kibeszélő topikban. Készítsek egy olyan csengőhangot(kat), aminek a hangereje folyamatosan emelkedik.
vacs: Köszönöm az iránymutatást. Ezt 4.4.4 alá is fel lehet flashelni, vagy csak loli alatt műkszik stabilan?
Bocs, de az én mániám a 4.4.4-es felület, ahol a telefonkönyvben, meg mindenhol tökéletesen látni az arcokat, és a kezdőképernyőn nem világít fehéren a gugli keresősáv, stb. -
-
SybenX
őstag
válasz
Dottore #45084 üzenetére
Én is nagyon sokáig használtam olyan becsúsztathatós bőrtokot,de zavart,hogy nem tudtam egy kézzel felvenni a telefont,mert állandóan ki kellett belőle vennem és ez nem megy egy kézzel.A másik dolog meg,ha a kezedben van a telefon akkor nincs rajta tok és ha akkor ejted ki,aminek nagyobb a valószínűsége mint amikor tokban van,akkor nem ér sokat.Egy sipigen tok jobban véd mint bármi más.
-
Martinitius
tag
válasz
Dottore #44989 üzenetére
Szívemből szóltál. Eleve nem értem mi értelme az NRTnek, mikor mindent el lehet intézni 1-2-3 szögegyszerű parancsból. Bootloadert nyitni 1db parancs, zárni (minek?) úgy szintén. Egy img flash sem több 2-nél, ha nem kézzel rakod fastbootba akk 3, de ennyi.
Ennél egyszerűbbé nehéz lenne tenni az ilyen műveleteket szvsz. -
TOZ
addikt
válasz
Dottore #44997 üzenetére
Az NRT-vel az a "rossz" szerintem, hogy olyanok hasznaljak, akik nem igazan tudjak, hogy mi mit csinal pontosan.
Mi akik nem nrt-zunk siman lenyomjuk fastbootbol ugyanazt, de tudjuk, hogy mivel mi jar (jarhat).
Dev 2-t en is hirtelen oteltbol userdata nelkul flasheltem (nem nrt-vel) es tudtam, hogy beszophatom, be is szoptam. Sokan azonban azt gondoljak, hogy az nrt-vel vegrehajtott muveletek nem vezetnek problemahoz, pedig igazabol csak egy gui a fastboot flash kore.Písz, láv, fláörpávör
-
pzoley
őstag
válasz
Dottore #44481 üzenetére
Nincs itt semmilyen rejtély, bár a programot soha nem használtam, de ahhoz is kernel támogatás kellett, tehát max. a paraméterekkel tudott variálni. Maga a funkció csak kernel szintem megy, így csak az előre beállított paramétereken lehetett változtatni, amivel sokat lehet rajta javítani. Amikor a sajátomat csináltam, megkérdeztem a tagokat mit szeretnének, és az alapján csináltam meg a rutinokat.
A Nexus S-nél több féle feloldást csináltam, még a szöveget is felismerte, amit a képernyőre a beállításkor lehetett írni, úgy mint a pattern-nél, csak ott bármit rajzolhattál, írhattál a kijelzőre. -
pzoley
őstag
válasz
Dottore #44473 üzenetére
Jól látod, csak akkor már nem fog ébreszteni sem
Ez a timeout általában 15-30 perc, és utána kikapcsolja önmagát. Ezután már csak a beállított hardvergombokra fog felébredni, nem úgy mint az LG-nél ahol bármikor ha koppintasz azonnal ébred. Ez így alig különbözik attól, hogy ha kikapcsolod a kijelzőt, egy bizonyos ideig, még ha hozzá érsz visszakapcsol.
Sajnos el kell fogadni, hogy a Nexus nincs felkészítve erre a funkcióra hardveresen, ezért csak szoftveresen lehet megoldani. Ahhoz, hogy a szoftver észrevegye, ahhoz futnia kell, tehát a procnak van órajele, működik, fogyaszt. Sleep állapotban leáll az oszcillátor teljesen, az órajel 0, így csak a statikus állapot miatt fogyaszt.
A saját kernelemben, ilyenkor az órajel 96MHz-en megy, így sokkal kevesebbet fogyaszt, de fogyaszt !
20 éve csak ezekkel foglalkozom a cégnél, és itthon is, és nem lehet sleep nélkül semmilyen project, drága az aksi -
( V )
veterán
válasz
Dottore #44469 üzenetére
pedig sajna úgy van ahogy pzoley írta, több XDA fórumon is ki volt már vesézve - a G2 is nem véletlen hogy külön chipet alkalmaz erre a funkcióra, mert a Nexus a CPU-val kénytelen figyelni a touchpad-et ami miatt nem tud deep sleep-be menni - ergo fogyasztani fogja az akksit.
-
pzoley
őstag
válasz
Dottore #44453 üzenetére
Pont fordítva van sajnos, akkor meríti amikor nem használod és a kijelző kikapcsolt állapotban van.
Írhat bárki bármit, a Nexus 5 nem tudja hardveresen lekezelni a wakeup-ot a kijelzőn keresztül. A lényeg, hogy ha a processzor sleep-ben van, akkor nem tudja, hogy hozzáértek a kijelzőhöz, ezért nem is tud megszakítást /interrupt-ot/ generálni és ezáltal kijönni a sleep állapotból. A többlet fogyasztás pedig abból adódik, hogy ha be van kapcsolva ez a funkció, a proc. nem mehet le sleep-be, hanem folyamatosan figyelni kell neki, hogy megérintették-e a kijelzőt. Más LG-ben erre van hardveres megoldás, mégpedig az, hogy ha a proc. sleep-ben van, akkor ha megérinted a kijelzőt, akkor az egyik interrupt bemeneten keresztül ébreszti fel a proc-ot, és onnan már ugyan úgy figyeli az érintés koordinátáit mint a Nexus-ban a kernel, és ez alapján dönti el, hogy a kijelző bekapcsoljon vagy ne. Nem tudom érthető voltam-e, de másképp nem tudom elmagyarázni -
LógaGéza
veterán
válasz
Dottore #44448 üzenetére
Azt nem hiszem, hogy semmit nem fogyasztott. A működése miatt fenn kellett tartania egy magot minimum ébren, ezért sose megy Deep Sleepbe a készülék. Más telefonokon ami így működik (pl Moto X), van egy külön chip csak a szenzoroknak, így tud aludni a SoC, miközben mégis működnek ezek a funkciók.
Fkris
Még ez se igazán hivatalos bejelentés - azért a kommentek közti megjegyzés, hogy 69%-os arányú a kijelző/előlap, azért gondolkodásra ad okot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Interactive Brokers társalgó
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Újabb fejlesztői videót kapott a Gothic Remake
- Milyen egeret válasszak?
- Horgász topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- iPhone 13 Mini 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4357
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest