- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Igen azért, hogy catlogot kérjenek és rendesen dokumentálni tudják, tényleg nem lehet mást csinálni.
@falcon-max: Ha jól olvastam neked a felújított példányok egyike van, és elég gyanús, hogy azokkal elég sok a gond, illetve ha szintén jól olvastam egyikre se jött frissítés. Így eléggé lehetséges, hogy valami nem stimmel azokkal.
Igazából nincs hír róla, hogy a Google befejezte volna a full rollout-ot, de az hogy jelenleg 0,1 alatt van a Lollipop részesedése még mindig, az elég erősen azt sejteti, hogy nem ment végig és a 25%-os szinten megállították, de ez csak részemről erősen spekuláció. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Amúgy most már 2x is előjött a némulás N10-en is, amit még 5.0-on hagytam. Tehát nem N4 specifikus, és nem is 5.0.1-el jön a dolog, hanem 5.0 globális. Amúgy amíg nem küld be valaki catlogot, addig elég esélytelen megtalálni mi a gond.
Ma jöttek ki a 5.0.2 image-ek N7 és N10-re lehet nemsokára jön N4-re is valamennyire lesz megoldás. Abban vannak ilyen jellegű módosítások, majd kiderül javítja-e.Illetve ezt is meg tudom erősíteni:
"Same problem - After using Bluetooth, Android wont switch back to inbuilt earpiece when Bluetooth device is no longer connected."
N4 és N10 is, nem mindig hanem random. -
Integra
titán
nem tudom, de ha van a guglinak 100-200 millio dodója elkezdeni, próbálgatni... miért ne? ki tudja, lehet, hogy bukik az egész ahogy mondod, de lehet, hogy a k+f alatt valami más ötlet jut az eszükbe, ami valahol máshol teljesen mást változtathat meg, amiből nagyon okos dolog sülhet ki.
én ezért támogatom alapvetően ezeket az ötleteket, mert pontosan a friss gondolkodás útja ez, nem a megszokott, beidegződött gondolkodásé. ha ugyanazt az utat járod, ugyanazt fogod csinálni. változtatni kell, akkor jöhet az igazi ihlet, az új lehetőség. na pont ezért nem szórok az ilyen ötletekre azonnal földet -
Integra
titán
amögött semmi pénz nem volt, itt meg a google lapátolhatja a milliókat, nem mindegy. persze, ez semmire nem garancia, de máris több mint a másiknál. várjunk még a temetéssel.
valszeg lesz bőven hiba, gyerekbetegség etc, de kíváncsi vagyok milyen alapokat tudnak lefektetni, ha sikerül.
-
assemble
addikt
Azert szep kis vilagban elunk: 4 magos 2,3 GHz-es Snapdragon 800 soc-os, 1080p fullhd kijelzos telefonra azt mondjuk hogy nem igazi csucstelo, nem high-end
Megis milyen egy "igazi" csucstelo ha ez nem az?
Mindez azert, mert az aksija "csak" 2300 mah-s.
(most komolyan: megis milyen aksit vartatok bele? Ugyanazt, ami a nagyobb fizikai meretu, nagyobb kijelzos G2-ben van amivel meg a nagyobb kategoriajaban is abszolut a legdurvabb aksija van? Hogy majd ugyanazt amivel a nagyobb kategoriajaban is nagyjabol a vilag legdurvabb aksija van benne belepreselik egy fizikailag jelentosen kisebb modellbe? Mert ha igen: ez azert nem volt tul realis elvaras...)
A G2 a nagyobb kijelzojevel 11+ oraig birja a webbongeszest, videolejatszast: [link]
Ha pedig azt nem is szamoljuk bele hogy az N5 esetleg kevesebbet fogyaszt (pedig jo esellyel igy lesz marcsak a kisebb kijelzo miatt is) akkor is ha aranyosan levonjuk a G2 aksi teljesitmenyebol annyit amennyivel ez kisebb lesz, az meg mindig 8+ orat (video/bongeszest) jelent, ami meg mindig atlag feletti, es jo esellyel igy is jobban birja, mint pl az N4.
Szoval amig nem latok valos aksi teszteket, addig abszolut nem mondanek velemenyt, es nem irnam le a helyzetet.
Atlagos hasznalattal boven el fog ketyegni egy napig, visszafogott hasznalattal pedig tobb napig is, ebben latatlanul is kozel biztos vagyok. Ennel tobbet pedig nem sok okostelo tud manapsag felmutatni.Meg azert, mert "csak" 8 megapixeles a kameraja?
Ami mellesleg az elozetes infok szerint OIS-es lesz, ezt hany masik telefonrol lehet elmondani? Nem olyan sokrolSzoval azt se irnam meg le igy latatlanul. A celnak biztosan boven meg fog felelni az emberek 99%-anak, aki meg tobbet akar, az nem egy szaros telefonnal fog fotozgatni, hanem egy komolyabb cuccal.
A microsd bovithetosegnek meg semmi koze a "csucssaghoz" vagy sporolashoz, tudatosan egysegesen nem tesznek ilyet Nexus cuccokba, igy megy ez kb 3 eve, nem is ertem miert kerul meg mindig megemlitesre. Arrol nem beszelve, hogy jelen esetben meg a G2 sem bovitheto.
Ez amugy engem is zavar, ez egy kompromisszum amit egyszeruen el kell fogadni. Ha tenyleg annyira kell a tarhely, meg mindig ott van az OTG lehetoseg, nem olyan kenyelmes, de nem athidalhatatlan problema.Szamomra ezzel egyutt is messze a Nexus-ok a legkompromisszummentesebb keszulekek a piacon.
Nalam onmagaban az, hogy a tobbi keszulek hivatalosan nem hackelheto, nem nyithato a bootloader-juk, nem adnak ki rendesen drivereket hozzajuk, nem frissitik oket, teleganyoljak a sajat szemetukkel es nem utolso sorban legalabb masfelszer-ketszer dragabbak, mind-mind sokkal nagyobb kompromisszumok lennenek. -
cyberkind
félisten
Legyen dragabb, mint az iPhone, vagy akarmi, csak tegyenek bele _mindent_, plusz egy stock Androidot.
Igen, és az Apple kiütéssel győzött .
Az Apple akármit kiadhat, akármilyen áron amíg órákon át képesek sorban állni a "gyökerek" .
Google-nél most sem ez a helyzet, a remek ár/érték arány ellenére se . -
fatal`
titán
Azért, ha figyelembe veszed az árát, ami mondjuk úgy általában a fele a hagyományos csúcskészülékekhez képest, akkor messze nem olyan rossz a helyzet.
Ráadásul inkább a kamera legyen elszarva, mint a vas, vagy a kijelző.
Az aksiról annyit, hogy lehet, hogy kisebb, de így sem bír kevesebbet, mint mondjuk egy S3, aminek az az oka, hogy nincs telegányolva a szoftver mindenféle fossal.
-
cyberkind
félisten
Az általad leírtak közül a Samsung sok lényegesben nem jár az élen, mégis viszik mint a cukrot .
(#28326) emvy
Azért ha annyira rossz lenne nem lenne sikere, meg a Google e pont így adná ki, ami pont elég mindenhez, majd a 6-tal robbantanak, abban már úgy is az új proci lesz talán az új graf. chippel együtt . -
fatal`
titán
A kompakt kategória azért haldoklik, mert a legtöbb embernek bőven megfelelnek a jelenlegi mobilos kamerák. A fácséra feltölteni a hányós képeket, meg instagramra a 640x480-as csodafényképeket bőven megfelel.
Nekem meg a DSLR nem felel meg, nem értek annyira hozzá és nem is akarok.
De a mobilos zajháború nem felel meg.
-
MartOOn
addikt
Sztem az angol halozatokat ne keverjuk bele. Az O2 pl olyan szinten van neha mint a pannon volt anno 1996-ban. Epuleten belul alig van terero... 3g akadozik... Komolyan vicc ez az orszag. Pedig nem tanyan elek jo nem is Londonban... Szal Anglia ebben is egy kicsit mas. Oket nem zavarja ha eppen most nm lehet telefonalni... Majd felhivja kesobb akit akart. Raer. Egy eve hasznalok O2-ot es mar haromszor vagy negyszer volt hogy fel napig sem volt szolgaltatasuk... Erre kuldtek egy sms-t kesobb h sorry. Have a nice day! Hatkoszbammeg en meg pont hazatelefonaltam volna.
Egyszoval angol 2g 3g lte... Olyan mint Gabentol autot venni... -
FearTomi
őstag
Igen emvy, te mindig mindenkit olyan jól ismersz. Az USA-ban csak LTE-t használtam és egyáltalán nem adott semmivel többet mint a 3G, de biztos az itthoni jobb
Viszont, 4 órával kevesebb aksi időt, na azt kaptam
Mellesleg skype-ot és a viber-t is simán használtam EDGE-n akadás nélkül
-
zack
nagyúr
De a rossz és rossz között lehet nincs különbség, csak annyi, hogy egy főzelék nem úgy működik ahogy kell. Szerintem hardveres hiba esetén nem csak a főzöttekkel jönne elő a probléma. Ha alap gyári rommal jó, akkor a hardver hibátlan. De a gyártás folyamán lehetnek nüansznyi különbségek, amit a főzött cucc nem tolerál úgy, mint a gyári. De igazából erre pontos magyarázatot még nem talált senki. Sok esetben van júzer error is, ami a szoftverre, hardverre van fogva.
-
-
TomPack
őstag
Engem is elkapott a gépszíj, hogy telót kéne cserélni, de csak az unalom, és a megszokás miatt!
De jobbat nem kapni. Majd a következő Nexusra... Addig is rendeltem a T-Home -tól egy Nexus7-et.
Éppen ma voltam bennt személyesen, mert a neten leadott rendelésre nem reagáltak, nem hívtak fel 3 napon belül. De ma elindult a folyamat, azt mondták 30 napon belül megkapom.... Nem tom mi tarthat addig. De az ára miatt megéri várni rá. 19.900Ft. Ipad- ot akart rámtukmálni a fickó, hogy az mennyivel jobb, nem hagyta magát, végül érvelésképp előkaptam a Nexus 4-et, és egy 'értem'- el lezárta a győzködést.
-
zack
nagyúr
Hát ja. Fakóbbnak nem fakóbb, de nekem is jobban bejön az IPS. Eleve itt N4-en változtatható az RGB egyéni ízlés szerint ahogy a gamma is. sAMOLED-nél ez annyiban kimerül hogy van egy szemet bántóan túlsztaturált, egy normál túlszaturált, meg egy fakó beállítás.
Hazudnék ha azt mondanám, nem tetszett, de az IPS magasan jobb, természetesebb. Még az LG L9 IPS panelje is.
Lag az tényleg borzalmas S4-en, de kezdem azt hinni, közel sem biztos hogy ebből lesz a tökéleteshez közeli driver optimalizálás I9505 esetében.Viszont arra rájöttem hogy a Wifi hotspot zabálja legjobban az aksit, amikor az N7-nek osztom meg a netet. Szinte jobban eszi, mintha folyamatosan menne a kijelző. Egyébként ha nincs bekapcsolva simán elketyeg 1,5-2 óra kijelzővel 20-30 órát készenlétben.
-
klasszsrac
tag
Ha megnézed a Htc One-t 2 dedikált gombja van. Home és Back. Számomra elég idegesítő volt használni. A s4-nek pedig hardveres gombjai vannak. Ezeken használni a szoftveres gombokat elég öszvér megoldásnak tűnik. Pont valamelyik nap tettem barátom s4-jére Aokp-t. Nosza be is izzítottam a navigációs gombokat. De annyira esetlen volt, hogy le is tettünk róla. Így az azokról elérhető kényelmi funkciók el is vesztek.
Ezzel a pure android felkiáltással max annyit könnyítenek, hogy nem kell végig csinálni a gyári rom lerugását a telefonról. Azt megcsinálják helyettünk. Hurrá!Talán még annyi előny származhat, hogy a drivereket elérhetővé teszik és könnyebb dolguk lesz a fejlesztőknek
Ez személyes vélemény ami az említett 2 készülék használatának tapasztalataira alapszik. Ha android akkor számomra Nexus. -
crhis86
tag
Titanium néven fut a dbrand oldalán. De tényleg tök mindegy.
Ti szoktátok visszahallani a saját hangotokat, ha pl. zenehallgatás közben, mikrofon nélküli fülhallgatóval telefonáltok? (Tehát odarakom a telót a számhoz és annak a mikrofonját használom.) Még nem próbáltam másik fülessel, szóval lehet emiatt van, nagyon mindenesetre idegesítő.
-
törölt tag
nekem a 03.02-es nightly van most fent, alapvetően jó és stabil eddig, csak néha úgy tűnik kicsit sokat fogyaszt a rendszer. jelenleg a phone idle eszi a legtöbbet, és reggel flight módból kilépés után 1-2 óra alatt lement vagy 10%-ot nagyjából, pedig alig használtam valamire...
-
törölt tag
jó, ez félreérthető volt, akkor úgy írom, hogy nem kell folyton a szervert piszkálja. elég ha létező kapcsolata van az internetre. érdekes, hogy egyébként az energiatakarékos wifi policy-vel is megjönnek a push értesítések, pedig lekapcsolt kijelzővel elvileg le kéne kapcsolja elég gyorsan a wifit.
-
Darth_Revan
veterán
Cseréld le a kernelt, állítólag a legfrissebb "Bricked kernel"-ben le lett cserélve a thermald, aminek köszönhetően már nem veszi le játék alatt szemmel láthatóan az órajelet melegedésnél.
Amit még rásegíthetsz a módosított kernel mellett, hogy system tunerrel beállítod, hogy minden mag legyen online 1 GHZ-en bootolás után és a governor "performance" legyen.
-
twine
veterán
A NFSMW semmi ilyesmit nem csinál nálam... az első játék volt amit telepítettem...és hidd el, nem fagyasztóban lakom... a kanapé nem messze van a kandallótól, és dög meleg tud lenni itthon...
a telefon pedig ugyancsak melegszik játék közben.. érzem a kezemen, de nem szaggat a NFS... tudom milyen ha szaggat.. volt OneX-em -
twine
veterán
elektromüszerésznek tanultam anno, így a suliból maradtak meg valami halvány emlékek az ionokról,részecskékről, töltésről.... de mivel sajnos nem szerettem soha a szakmám, így nem is értek hozzá.... nem véletlenül irtam azt hogy " hiszek abban", és nem azt, hogy " pontosan tudom" ! minden esetre a halvány emlékképek miatt logikusnak tűnik a lassabb töltés" boldogabb" aksi elmélet....
-
FearTomi
őstag
Na, nem hittem volna, de egyetértünk valamiben. Nem válaszoltam neki, mert úgy látszik ma mindenki kötekedő kapszulát vett be
De nekem se hiányzott a lockscreen widget, sem a notification bar módosítás, amit egyáltalán nem haszálok, mert nem sikerült valami praktikusra...
-
z0d1AK
nagyúr
Ez egyébként akár véletlen is lehet. Mind az, hogy a Nexus One makulátlan, mind az, hogy a Nexus 4 foltos.
Mondjuk az engem zavarna, ha a kijelző láthatósága romolna egy folttól (nem csak egy karctól). Nem azért, mert karcállónak van kikiáltva, hanem mert tényleg vizuálisan rontja az élményt. -
rum-cajsz
őstag
Most fejeződött be egy iOS-Android háború, ne nyissunk frontot linux-windows téren, mert nem ez volt az írásom lényegi része azt hiszem.
de akkor a teljesség kedvéért leírom, hogy a gyárban Windows 7 operációs rendszeren nem kellett semmit kézzel telepítenem, az első rádugásnál megcsinált mindent magának. és működött.
-
-
djgeg
őstag
????
Te .... "Androidos hirdetésekből" ki beszélt az androidos hirdetésről?
Egyszerűen az érték amit azzal adsz a cégnek hogy beregelsz! Gyüjthet rőlad infót, használod a gmailt. Amiből még több infót nyer. Aztán belépsz a gépen és még több infót gyűjthet rólad. Majd mind ezt minden általad elérhető platformon, illetve felületen felhasználja és ömleszti a reklámot, vagy csak szimplán eladja a gyűjtött adatokat. De inkább mind 2.Ennyire ne legyél naív... hogy nem keres az androidos useren...
Leszarja miközben 90%-95% ékban reklámból van a pénze.
Nehéz megérteni, hogy neki még akkor is megérné neki ha 100 dollárért adná a telefont?Nincs itt külön platform... Csak 1 a Google user profilod ami minden felülettel amit használsz csak egyre jobban duzzad az adatoktól...
Ez az érték, és ezzel keres pénzt.Google jelenleg a legnagyobb infógyűjtő a világon. Lassan (vagy már ki tudja) az FBI meg CIA hozzá jár infót kuncsorogni.
Hogy tudja ezt megtenni? Minden felületet amit a userek gyakran használnak megpróbál lefedni. Videómegosztó, közösségi oldal, Telefonok, Fizetési lehetőségek, stb stb... Szerinted poénból vette meg ezeket , vagy fejlesztett rá csilliókért? -
djgeg
őstag
Te ember.... csak amerikai userekből a google 119$ MILLÁRD-otkeresett.... 2011 ben...
Nem hasból mondom... Értékesebb a Googlenek az emberke aki beregel... Mint a rohadt telefon...
Mivel mai napig rohadtul nem az a fő profiluk hanem a reklám...
Ezt most komolyan el kell magyarázni?Akkor megteszem.
Leszarja hogy mennyiért adja a rohadt eszközt...
Ő nem egy hardvergyártó! Nem Apple! Hanem egy reklámból élő multicég. Akinek az az érték ha minél több a usere akikből élhet. Nem a hardverből él. Miért adná őrült haszonnal? Minek? Amikor piaci hátrányban van ilyen téren? Nem Eladja lószar áron, hogy minél többen regeljenek be hozzá.Nézzél utánna telán te.
Igaz hogy a fenti összeg egy becslés... de elégé "pontos" kalkuláció... a mellet ha figyelembe vesszük ezt: "For comparison Google’s global market cap is $187.04 billion." Szerinted mi a fő profiljuk? -
djgeg
őstag
Már párszor szerintem kifejtettük, hogy dehogynem az lenne üzletileg kifizetődő... Csak nem a telefonból hanem a későbbi szolgáltatásokból, appokból, abból hogy bekerülsz a rendszerbe és még több reklámot a nyakadba tudnak várni...
10X is visszanyerik a teló árát rajtad...
Az LG-nek meg megvan a maga kis haszna azt se kell félteni... Max tényleg nem akar saját magának konkurenciát. -
twine
veterán
Te "képtelenségnek érzed" a scrollozást, én meg azt látom hogy akad,
Viszont gyorsan betöltődik az oldal és utána hibátlanNa részemről befejeztem, mert nem akarom a végletekig védeni...
nem célom, hogy bárkinek is bármit bizonyítsak...Csak azért írtam ma, mert láttam, hogy kezdődik a:
"ez egy sz@r" (mert nem lehet kapni)
És gondoltam jelzem, hogy szerintem a piac egyik legjobb telefonja, és aki szeretett volna venni, ne mondjon le róla a várakozási idő miatt -
twine
veterán
"multitouch/scroll macerakat"
Na az ilyen "hibákra" írtam, hogy nem vagyok egy "fikázós tipus"....
Ha nem olvasom, lehet hogy észre sem veszem,,,
De tesztelgetés közben direkt kipróbáltam vajon miről van szó...Én azok táborát gyarapítom akiknek ez feature, és nem bug...("véletlen érintések" ellen)
De különbözőek vagyunk...
Kinek mi a priortiás, tudni kell szelektálni a forumokon,,,és nem a tömegek után menni -
agabe
addikt
Ez tenyleg durva, nem csodalom, hogy cserelik. Biztos van benne olyan alkatresz aminek a quality control-ja nem volt megfelelo, es amelyikbe teloba rosszabb peldany jutott az tud ilyet...lehet, hogy szoftveresen majd javitjak, es a gyengebb alkatreszuek is jol fognak viselkedni, de addig csere a megoldas.
Nekem eddig a kettobol egy sem produkalt hasonlot.(#1640) twine:
A bumpernel majd ne lepodj meg, hogy a fogasa kevesbe lesz jo. Meg azzal is jobb mint sok mas teloe, de nem olyan jo "gumis" erzetu muanyagbol van mint a keret, es raadasul a bumper kozepen vegig futo femcsik (vagy olyanra festett muanyag) is eleg vastag ami miatt osszessegeben nem olyan biztos a fogasa. Meg lehet szokni, es utana nincs baj vele, csak elsore olyan erzes volt, hogy azzal rosszabb a fogas. Ezen felul viszont jo, mert igy nincs eselye a szilikon szemcseknek, hogy barhova leteve hozzaerjenek az elo / hatlap uvegehez.
Mindenesetre elore azt hittem, hogy ugyanolyan anyagu lesz mint az alap keret, es lehet, hogy igy pl. konnyebben csusztathato tokba (az eredetivel eleg nehezkes pl egy neoprem-be bujtatni ez teny), de akkor is meglepett, mert pl. unboxing videon azt mondta aki korabban kapott, hogy nagyon fasza a fogas...hat nem rossz, de nelkule jobb. -
djgeg
őstag
Már leírtuk párszor, hogy a Google nem hülye... Nem poénból adja el kb 0 haszonnal a Nexus szériáját...
Hanem mert terjeszkedik... A Szoftveres részéből meg úgy is bejön neki a haszon...
Annyira ne legyünk elvakultak hogy azt higgyük, hogy a Google olyan jófej hogy csak úgy poénból, jótékonyságból ad a kezedbe haszon nélkül egy hardvert?!
Azt meg végkép ne, hogy azért szarakodnak a Nexus 4 el mert paráznak a nagy igényektől...
Örülnek ezek nekik csak bénák és nem voltak felkészülve rá...Arrol meg hogy mennyit adtak el eddig... Gondoljatok már bele hogy olyan szintű cégek mint a Google meg az LG köt egy szerződést akkor azt milyen kínszenvedés módosítani... Ilyen léptékű szerződések teljes felépítse átfutása megkötése fél-egy év... Ezek után nem lehet csettintésre meg triplázni a kiegyezett mennyiséget.
Ennyi
-
edward2
addikt
És a nexus 7en mi a nyereség? Vagy akkor azt miért éri meg eladni olcsón.
Amúgy az LG optimusban nagyságrenddel jobb sajnos a kamera. Gsmarenan meg lehet nézni. Most azon filozók kell-e végül ez nekem vagy varjam meg CESt és az új Sony telókat. Bár igazából a régivel is elvagyok.
-
törölt tag
ez nagyon nagyon kevés... ilyen számok mellett nem hogy a logisztikának kellene hibátlannak lenni, de a legyártott termékeknek is. csak összehasonlításként, a Xiaomi ekkora mennyiséget olyan 2-3 hetente gyárt(at) le, és náluk már azért is sűrű bocsánatkérések voltak, hogy a vásárlók egy részénél egy hetes csúszással kellett számolni a szállításnál. és az nem Google meg LG, hanem egy piti kis kínai cégecske.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest