Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSanyi
tag
válasz
Dello79
üzenetére
A pulzus mérése relatíve egyszerű ésakár pontosabb is lehet a vérnyomásmérő által mutatott értéknél, pusztán a számítási intervallum miatt (a vérnyomásmérőim, amik voltak eddig, általában 10-15mp-ig mértek.
És sajnos igen, az óra vérnyomásmérése "bohóckodás" mint írtad, mert csak egy adott helyzethez mérten viszonyít, ez a kalibrálási érték.
Akinek annyira kaotikus a vérnyomása mint nekem, (a felső érték nyüzüge :110-160 ig kedve szerint) ott állandóan hamis lesz.
A kalibrálás csak a kő stabil vérnyomású embereknél megoldás.
A szükségességét, mint az ekg-t is indokolatlannak tartom, hasznosabb és egyszerűbb az SPO és hőmérséklet mérés. -
Dello79
aktív tag
Igen igazad van .. jogos vérnyomásmérés .. dehogy 80-90% .. TIPP re megy .. annak akinek nem jó a vérnyomása és ingadozik nagyon O tudna letesztelni érdemben ..
Az Apple Watch ban benne van minden ami a jelenlegi technikai színvonalon elérhető .. gondolom ez azért nincs benne .. mert ők ezt a bohockodast nem vállalták be.. amit ők megcsinálnak az működik nem csak papíron ..
-
válasz
prehistoric
üzenetére
Telekomos, remélem rendben lesz, nagyon megszerettem az órát.
-
kmarci25
veterán
Feleségem az előbb szólt, hogy a padlón találta meg az órája hátlapját...
Extreme digital, decemberi vásárlás. Egyből mehetünk a SEStore-ba? -
S@c@
őstag
Az új frissítés valóban stabilabb és gyorsabb rendszert eredményezett, de ennek az az ára, hogy az üzemidő visszaesett a korábbi 2 nap 8 órára a 3 napról nekem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Közben látom, hogy az órán a samsung health, testmozgás, válasszon edzést, futás fogaskerék, majd a közös beállításoknál be van kapcsolva a hely és a nagy pontosságú hely, szóval gondolom nem kell külön bekapcsolni a fönti gyorsmenüben a gps-t.
Viszont kijjebb a samsung health, beállítások között nincsenek ezek a közös beállítások, ellenben fölös/nem oda való beállítások (pl folyamatos pulzusmérés, ami nem az edzés közbeni, hanem általános) van
-
ArthurShelby
addikt
válasz
kkdesign
üzenetére
Tudom, hogy vak vagyok, de nem találom. Rengeteg az adat, de ez nincs meg.

szerk: közben megtaláltam órán hogy lehet visszanézni, ott mutatja a térképet a végén. Viszont most látom, hogy nem volt bekapcsolva a gps és csak cellainformációk alapján dolgozhatott. Ennek ellenére más edzésnél sem találom a térképet a telefonon, amikor tudom, hogy annál direkt bekapcsoltam.
-
Dello79
aktív tag
Kb 1 hete mérem rendszeresen , 2x lett újrakalibrálva .. direkt vettem egy Omront ehhez.. kimondható ! hogy a pluzusmérés TIPP ! ami többnyire nem jön be az órának.. a 84-et valószínű azért találta el.. mert tegnap a kalibrált értékeim 135 / 85 volt és úgy látom , hogy utána bárhogy mérek az órával.. +-10 értékkel behasolja a SYS-t valamint a DIA -t is tippeli -+5 értékkel.. és annyi... 1 esetben néz ki úgy mintha pontos lenne.. a kalibrálció után..
dehát úgy én is megmondom.. szóval kb. vicc.. a pluzusmérése. -
prehistoric
csendes tag
válasz
Ateszpapa
üzenetére
KÖKI szervíz tőlem nem kért számlát garanciális ügyintézéshez. Ha legális forrásból van a Samsung terméked, akkor a rendszerben látszódik, hogy melyik nagykerből, mikor és melyik kiskerbe került, ott pedig a kitöltött garancialevélen rajta van a vásárlás dátuma. Nem hiszem, hogy kérni fognak számlát.
-
kkdesign
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szia, Samsung health / edzések, majd kikeresed amelyik erdekel es rakattintasz, ott mindent mutat az adott edzesrol amit rogzitett
-
ArthurShelby
addikt
Tudom, láma vagyok, de hol találom a telefonon a samsung heath-ben a térképet, hogy merre futottam?
Illetve mikor vége volt az edzésnek az órán volt egy összegzés, azt miután leokéztam vissza tudom hozni? -
S@c@
őstag
Uj frissites elerheto!
-
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Már hívtak is nem kellett volna megkapnom azt az órát ők nem is "értik, hogy történthetett ilyen".
Küldenek futárt kicserélkik egy 2021-es gyártásúra. -
Képzeld, miközben írtam a sorokat, jött is a TMX-es futár, mert Vasárnap megrendeltem, de csak a garjegyet tudtam csatolni elektronikusan.
Úgy voltam vele, ha nem jelentkeznek, bemegyek a KÖKI SES szervizbe.
Nagyon kiváncsi vagyok meg is javítják-e vagy bent már hiányolják a számlát.
Pár nap és megírom mi lett a vége.
Egy biztos, gyorsan reagáltak az igénybejelentésre.
-
Sziasztok!
Szerintetek elég a Telekomos gari papír, vagy a számla is kell mindenképp?
Sajna úgy tűnik, behalt az órám. Nem érzékeli a kijelző az érintést. Használhatatlan lett.
Itt vettem HA- n használtan.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Azt lehet, hogy az óra egyáltalán ne jelezze, de a mobilon attól még ott lesznek.
-
ArthurShelby
addikt
Be lehet állítani az órán, hogy bizonyos alkalmazás értesítései (signal, viber, messenger) az értesítések megjöjjenek, de az óra ezeknél ne rezegjen?
-
válasz
anonymus89
üzenetére
Igen, sértetlennek kéne lennie.
-
adamklark
senior tag
válasz
anonymus89
üzenetére
elég régóta írják a csomagokra hogy sértetlennek kell lennie különben baj lehet..
-
Tilos szakmai topikban hirdetni!
-
jack982
senior tag
válasz
anonymus89
üzenetére
szerintem azt már valaki visszavitte a boltba, és eladták neked újként.
sérült pecséttel nem szabad átvenni, rá is van írva angolul. -
anonymus89
addikt
Az alura gondoltam mutatom a 2 közötti különbséget:
Láthatjátok nem egyezik a 2 szíj sőt a 2020-as még sötétebb árnyalatú szíjjal jött.
Nem beszélve milyen ótvar csomagolásban érkezett az amit ajándékba szántunk születésnapra.A dobozon lévő kis "pecsét" sérült volt ki kell bontaniuka terméket? Vissza kell ragasztani egy új "pecséttel"?
2019-es gyártasi szám
2020.11. havi
-
válasz
anonymus89
üzenetére
Más szíja van az acél (bőr) és az alu (szilikon) változatnak.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, létezik 2 fele szíjjal jött ki az óra? - mert az egyik óraszíjon nincs az a kis kiszélesedés, mint a galaxy watchon 46mm-nek
-
nak0n
aktív tag
Skacok, érdemes még ilyen órára beruházni (első órám lenne), hiszen másfél éves már, vagy várjak az újabb szériára?
-
róland
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Biztonsági frissítés volt.
-
ArthurShelby
addikt
Jött egy frissítés (5.5.0.2) az órámra (e-simes SM-R825), bár fogalmam sincs mi változott
-
válasz
evitiguF
üzenetére
Kmarci már válaszolt, de talán így egyértelműbb:
Egyszerre csak 1 telefonnal lehet párosítani az órát, ha másikhoz párosítod, akkor előtte resetelődik, vagyis minden törlődik az óráról. Csak akkor van ekg és vérnyomásmérés, ha folyamatosan a Samsunghoz van párosítva. Így meg már nincs értelme használni, ha nincs a telefon a közeledben (legalábbis szerintem). Persze ha csak a vérnyomásmérés és ekg a cél, akkor ez egy járható út, de minek ahhoz okosóra, aminek semmi más funkcióját nem tudod kihasználni, mert nem ahhoz a telefonhoz van párosítva, amit napközben használsz.
Amihez feltétlen kell Samsung telefon: ekg és vérnyomásmérés, sms-re válaszolás óráról (és talán telefonálás órán keresztül (ha nem simes)), meg ha jól tudom a telefon értesítéseit sem tudja kezelni nem Samsung telefonon (törlés, válaszok, stb). Lehet, hogy még több hátrány van iPhone esetén, mert azon ugye nem android fut.
-
kmarci25
veterán
válasz
evitiguF
üzenetére
Minden kérdésre igen a válasz.
A zárójeles részt nem értem: nyilván azzal a telefonnal fogod összepárosítani, amit használsz. Ha az egy Samsung akkor minden funkció működik. Ha nem, akkor nem. Az nem megy, hogy az egyik telefonnal használod, és néha összekapcsolod egy Samsung telefonnal is. Sőt, az sem működik, hogy egy Samsunggal összekapcsolod felteszed az órára az EKG és vérnyomásmérést, majd egy másik telefonnal használod, mert ha új készülékhez kapcsolod, akkor tulajdonképpen reseteli az órát.
-
evitiguF
senior tag
válasz
Kiskakukk
üzenetére
Egy kicsit segítek.
Kiskakukk arra lenne kíváncsi, hogy adott X helyen Samsung telefonnal párosítva elindítható, és lekérdezhető a vérnyomásmérés? Min indítható ez? Telefonon, vagy az óráról ( is ).
illetve
egy adott Y helyen, ahol már csak az óra van vele (a telefon valahol otthon), indítható-e közvetlenül az óráról, telefon nélkül a vérnyomás mérés. Ha igen, annak eredményét, később szinkronizálja össze a telefonnal?(ez számomra is kérdés, a céges telefon alma, de ha van a háztartásban Samsung telefon, ami többnyire nincs az óra közelében a nap folyamán, akkor milyen funkciókról kell lemondani?
Mi az amikkel tud kommunikálni, és mi az amihez feltétlen szükséges a samu telefon megléte?) -
anonymus89
addikt
Samsung galaxy watch 2 44mm ezüst, fekete 66.493,-Ft akicósan és még tovább csökkenthető 2.000,-Ft-tal ha valamikor vásároltatok már és értékelitek a boltot.
-
HSanyi
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
1. fizetős alkalmazás van ilyen
2. Van, de hogy a képernyő mely részén passz.
4. Az ébresztő nincs összekötve az alvás figyeléssel.
Ha Samu órád van, az ébresztés az órára is átmegy, Xiaomi-nál nem jött át. -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ezekre valaki tudja a választ?
-
Schuler888
senior tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Dehat pont most zarod ki a sajat mondandodbol az állítást, amire reagaltam.
"Maga az óra és az EKG mérés"
Az EKG merest emlitettem en is. Mindenki tudja hogy az nem non-stop.
-
pusihusi
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szia ezt hová kell beírni?
-
Kiskakukk
csendes tag
válasz
noicenoice
üzenetére
Köszönöm szépen!
Egyébként délután megvettem és teljesen odavagyok tőle, nagyon klassz. És a képek is lejönnek😃😃👍 -
Parallaxis
addikt
válasz
Schuler888
üzenetére
Dehogynem. A szoftver figyelmeztet is ra..

Viselés közben hol zavarna már be az EKG mérés amikor az csak kizárólag nyugalomban, szándékosan elindítva és csak 30 másodpercig működik???
-
Badboys
őstag
Valaki megtudná adni a sensor teszt kódot? Tudom volt már, de nem találom pedig vissza néztem. Amennyiben SGW3 ra is jó? Köszönöm
-
Kiskakukk
csendes tag
válasz
noicenoice
üzenetére
Le tudnád fotózni az órádat, amin látszik, hogy megjelenik a kép? Most kaptam választ a Samsung ügyfélszolgálatáról, hogy nem jelenik meg a kép.
-
Kiskakukk
csendes tag
válasz
noicenoice
üzenetére
vauu, akkor biztosan a watsapp is

-
pusihusi
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat
Sikerült! Egy kicsit balfék voltam! -
Kiskakukk
csendes tag
Végül is az Active 2 megjeleníti a watsappon küldött képeket?
-
Schuler888
senior tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Dehogynem. A szoftver figyelmeztet is ra..
-
válasz
Kiskakukk
üzenetére
Kép üzenetről nem tudok nyilatkozni, mert még nem kaptam olyankor, amikor nem a számítógép előtt voltam, de a többit biztos, hogy tudja.
A vérnyomás méréshez viszont havonta kell kalibrálni az órát, egy vérnyomás mérő készülékkel. Plusz, hivatalosan csak akkor működik, ha Samsung telefonod van. -
eriklili
tag
válasz
Dello79
üzenetére
Nagyon köszönöm a jó tanacsot.
Biztos van ilyen jellege is annak, hogy letettem, de az éjjeli nem alvás az 100%-hogy az óra hatására volt.
Ennek következtében gondoltam, hogy akkor árthat a nappali viselése is számomra. /ha nem éreztem jól magam gyakrabban mértem pulzust, vérnyomást stb. -
Kiskakukk
csendes tag
Szeretném ha válaszolnátok (tapasztalatból írjatok):
A Samsung Galaxy Watch Active 2
tudja-e az alábbiakat:
- minden üzenetet jelez
- erősen rezeg, ha értesítést kapok
- kép üzenetet is megjeleníti
- rövid válasz üzenetet lehet az órával küldeni
- ha eltávolodok a telefontól, majd visszatérek, akkor automatikusan kapcsolódik a két eszköz egymáshoz.
- vérnyomást mér (legalább az óra. nem baj, ha nem küldi át a telefonra) -
Dello79
aktív tag
válasz
eriklili
üzenetére
Mi lesz helyette ?
( Amúgy az óra ha zavar az valószínűleg Pszichés reakció.. mivel az óra csak olyan dolgokat használ amit egy normál telefon is és gondolom telefonod jó sok éve van, amin van ugyan úgy GPS , GSM antenna , BT , WIFI és jóval erősebb jeleket sugároz mint egy óra, nem akarom a telefonnal kapcsolatban is beléd állítani a frászt.. persze )
Amúgy én "repülő" módban használom sokat.. így 0 fogyasztása van ezeknek a dolgoknak a notification nem jön és a hívás ami pont jó nem zavar
ha fontos napom van, tárgyalások, fontos megbeszélések, vagy bármi akkor pedig teljes üzemben minden be van rajta kapcsolva.. -
eriklili
tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat, sajnos el kell adjam, mert azért vettem, hogy a lehetőségekhez képest mindent hasznaljak rajta.
Így kikapcsolva már semmi értelme nincs.
Fájó szívvel, de már fel is tettem eladásra.
Köszi a segítséget! 👍 -
ArthurShelby
addikt
válasz
pusihusi
üzenetére
Nem kell, hogy nagyon szoros (túl szoros) legyen a szíj, szimplán laza (hétköznapi viseletben) legyen a szíj meghúzva (nyilván ne úgy, hogy leessen a csuklóról). Enyhén nedves bőr elvileg nem hátrány (bár az én szőrös kezemmel nem volt gondja), illetve mutatja is néha, hogy elhelyezésileg egy ujjnyira legyen a csuklótól.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
pusihusi
üzenetére
Hali, csatlakozok én is a csoporthoz

Van pár kérdésem kérdéseim:
1. Látom, hogy lehet mérni a folyadékbevitelt. Engem a mérés kevésbé izgat, viszont néha nyaggathatna, hogy igyak (kevés folyadékot iszom), esetleg van ilyen funkciója?
2. Az automatikus fényerő mi alapján van? Ebben is van egy fényérzékelő szenzor? (ha igen, hol található)
3. Miben más a futás és az edzés? Ha elindítom a futást és nincs bekapcsolva a gps, akkor bekapcsolja?
4. Az ébresztő óra intelligens, azaz össze van kötve az alvásfigyeléssel? Illetve az ébresztőt lehet szinkronizálni a telefonnal (ha egyiken beállítok, akkor mind2-n jelez, vagy csak az egyiken)? -
pusihusi
addikt
Jó reggelt-egy kis segítség kellene! A vérnyomás kalibrálása nem sikerül! Vagy azt írja ki-gyenge a jel-szorítok a szíjon-akkor sem jó! Vagy gyenge a jel, v. vegyem le az órát és dörzsöljem a csuklómat-már fór a csuklóm, de így sem jó! Ötlet????
*Már vagy 50-szer próbáltam kalibrálni!
-
Parallaxis
addikt
válasz
eriklili
üzenetére
Maga az óra és az EKG mérés sem jelenthetne problémát, mert semmilyen szinten nem befolyásolhatja a közérzeted (ha igen, akkor ezt bármelyik, akár mechanikus óra is megteszi, mert egyszerűen nem viseled el, hogy van valami a kezeden /én ugyanígy vagyok az ékszerekkel/.)
Ami viszont okozhat nálad problémát, azok a rádiófrekvenciás jelek. Első körben tiltsd le az órán a Wifi-t, mivel az nagyobb teljesítménnyel kommunikál. Jó eséllyel minden kényelmetlen érzésed elmúlik. Ha nem, akkor még a BT lekapcsolását is megpróbálhatod, de az elvileg olyan kis teljesítménnyel kommunikál, hogy nem zavarhatna, no meg azt kikapcsolva megszűnik az óra és a telefon közti minden kapcsolat, így az értesítéseket sem kapnád meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 / Black Titanium / Black Ocean Band (0264B)
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Garmin Fenix 7s Solar eladó! Valós állapot, műszakilag hibátlan, számlával!
- szinte új Apple Watch Ultra 3 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 3 év garancia
- Apple watch SE 2022 44mm cellular akku 100%!
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
....igazából minden terméknél lehet bármi, ma már egyik sem örök életű sajnos.
dehát úgy én is megmondom.. szóval kb. vicc.. a pluzusmérése.