Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
róland
veterán
Ma elindult itthon a Samsung Wallet.
Valaki próbálta már a GWA2-vel? -
róland
veterán
Valaki meg tudná nézni, hogy a GWA2-t mennyiért számolja be a Samsung az új GW6 árába? (Érdekelne, hogy mennyit buktam a beázással, mert így 25010,- Ft-ot adnak érte, ez a minimum beszámítás [10,- Ft] az extra 25.000,- Ft-tal megtoldva.)
-
róland
veterán
Én az utolsó úszásig szerencsés voltam, többször volt medencében, Balatonban és bírta. (Válaményem szerint itt a kijelzőt tartó ragasztás elégtelen. Ám ugyanezt a ragasztós dolgot telefonon sikerül megugrania a Samsungnak, S8 telefonomat jó párszor elmostam folyó vizes csap alatt.)
-
róland
veterán
Én sajnos búcsúzom a topiktól. Múlt héten a Balatonban elvesztettem a kijelzőt (s így értelemszerűen jó pár percen keresztül ázott is az óra belseje). Szervizt kérdeztem, de inkább nem költenék 60.000,- Ft-ot vagy többet a javításra.
Valószínű, egy Watch 6/5/4 lesz az utód. Azokon legalább működik az órás fizetés. -
róland
veterán
Ha minden igaz, itthon is elindul a Samsung Wallet (megfelelő telefonon már telepíthető az akamazás, de még nem lehet bejelentkezni a szolgátatásba). (Még reménykedek benne, hogy így erre az órára is elérhető lesz. A mai napig ez a legfájóbb hiányossága az LTE változatnak, amely mellé nem kellene telefont vinni, hogy fizetni lehessen valahol érintésmentes megoldással.)
-
róland
veterán
válasz
Angel2014 #8321 üzenetére
IKEA töltő, biztosan nem fogja tölteni. (Az összes Ikea-s töltőt kipróbáltam GWA2-vel, s egyik se megy.)
Baseus Simple tölti, de kb. 1/4 óra után annyira felmelegíti, hogy le kell venni töltőről. -
róland
veterán
-
róland
veterán
válasz
Sumptuous #8179 üzenetére
1.) Ha egy telefonszámmal akarod az órát és a telefont, akkor MultiSIM szerződést kell kötnöd a Telekomnál. (Technikailag kap egy külön telefonszámot az órához rendelt eSIM, de össze lesz kötve a telefon SIM kártyájához tartozó telefonszámmal.)
Ebben az esetben az óra a telefon nélkül is használható telefonálásra is. (Sajnos az sms-hez kell a telefonos kapcsolat.) Pl. kíváló, ha úszni megy az ember, s arra a pár órára elég a karóra nála.
2.) Másik lehetőség a Samsung megoldása, hogy a Samsung fiókban összeköthetők eszközök és létező internet kapcsolat esetén akár a hívást is továbbítja a Samsung. (Ebben az esetben akár másik szolgáltató internetes előfizetéséhez kapcsolódó eSIM vagy akár wifi is használható.)
3.) Teljes értékű MultiSIM megoldása egyelőre csak a Telekomnak van. Többiek csak a netet engedik több SIM kártyával egyidejűleg használni. -
róland
veterán
válasz
krisz12071 #7894 üzenetére
Mivel hivatalos magyarországi forgalmazó, így nagyon minimális az esélye, hogy nem itteni régióst adnának el bárkinek is.
-
róland
veterán
válasz
Schuler888 #7610 üzenetére
2000-től kötelezően használom a bankkártyámat, sőt az elsőt talán 1996-ban vagy 1997-ben kaptam.
-
róland
veterán
válasz
Schuler888 #7608 üzenetére
MasterCard kivezeti a mágnescsíkot. Az elmúlt hetekben volt róla hír a médiában.
-
róland
veterán
válasz
Badboys #7597 üzenetére
Erste már jelezte, hogy idén elindul náluk is. Takarékbank szintén Google Pay-t fogja mobilos fizetésként indítani, mivel nekik nincs saját megoldásuk. Az úgy már 3 bank lesz.
Az OTP kérdéses, hogy feladja-e a Simple-t, vagy tudja-e azt újra pozícionálni, bár szerintem nem maradnak ki ők se.GWA2-re még kevesebb a hatása a GPay indulásának. Én ezért fogok váltani.
-
-
róland
veterán
válasz
Indiant #7199 üzenetére
Úszásra használható: gyógyfürdőben, Balatonban (többször is) teszteltem. Ha nem versenyszerűen úszol, valószínű nem lesz 5 bar-nál nagyobb nyomásnak kitéve az óra.
EKG használható, de vannak a piacon szenzorhibás példányok. (Saját megfigyelés, hogy hosszabb kihagyás után nehezen indul el az EKG mérés, de után szinte bármennyiszer megfelelően működik. Mintha nem is szenzorhiba lenne, hanem nehezen jönne össze a szenzor bőrfelület elektromos kontaktus.)
Sajnos az mobilfizetés hiányzik, hiába van benne NFC chip. (Samsungnál érdeklődtem, de egy semmitérő levelet kaptam arról, hogy dolgoznak a Samsung Pay illetve Google Pay elérhetővé tételén.)
LTE/eSIM - nekem ilyen órám van. Szükség megoldásként használható telefon helyett. (Ha működne a mobilfizetés, akkor egy jó strandolós/fürdőzős óra lehetne az LTE változat.)
-
róland
veterán
Hétvégén jó 3 órán keresztül teszteltem wellness és gyógyfürdőben.
Voltam vele gőzfürdő részben, volt különböző hőfokú gyógyvizes medencékben és úsztam is úgy, hogy közben track-elt.
(Nekem kell megszokni, hogy az edzés track-elését csak úgy lehet leállítani, ha kilépek a víz alatti módból.)Viszont még mindig nagyon hiányzik, hogy Samsung/Google Pay elérhető legyen az órán.
-
róland
veterán
válasz
ArthurShelby #6652 üzenetére
Biztonsági frissítés volt.
-
róland
veterán
válasz
Schuler888 #6335 üzenetére
Abban soha sem volt.
-
róland
veterán
válasz
Dello79 #5284 üzenetére
Telefonon nekem is megy a GPay Revolut-tal, s idén még a bankom is bevezeti a GPay-t.
Mégis az órával való fizetés hiányzik. Igazából nyárra, strandra kell az óra nekem, mert egyedül úszás közben nincs nálam mobil. Ha menne az órás fizetés, akkor 1-1 napi strandoláshoz nem vinném a telefont se, helyette inkább egy jó könyvet cipelnék. -
róland
veterán
válasz
pusihusi #5271 üzenetére
Mindkettőt felraktam. Itt a topicban linkelte valaki az egyszerű TPK pusher-es megoldást, azzal a módszerrel raktam fel. (Ma már inkább kivárnám a hivatalos megoldást, tényleg itt van max 1-2 héten belül.)
Néha csináltattam vele EKG-t, kíváncsiságból, de hetek óta eszembe se jutott ránézni se. A vérnyomásmérőt meg lusta voltam kalibrálni. -
róland
veterán
Jelenleg az nagyobb gond, hogy csak korlátozottan használható itthoni bankkártyákkal. Az utolsó info az volt, hogy a régi Revolut/Curve kártyákkal működött, az újakkal nem.
De funkcióban szerintem is a Samsung Pay fontosabb lenne, mint az EKG vagy vérnyomásmérés. (Utóbbiakat felraktam az órámra, EKG-t ki is próbáltam, de nem használom napi szinten.) -
róland
veterán
válasz
adamklark #5206 üzenetére
Mint minden informatikai terméknél, ennél is elosztva élesítik a frissítés elérhetőségét. Részben, hogy a szerverek bírják kapacitással, részben, ha bármi hiba előjönne, úgy ne érintsen minden felhasználót.
Az LTE változatok frissítése pedig csak február 22-től várható. -
róland
veterán
válasz
barcaforca #5156 üzenetére
Azért nem jelzi az sms-t, mert azokat nem irányítja át a szolgáltató, kizárólag a hívásokat. (Technikailag az LTE változat külön telefonszámot használ.)
-
róland
veterán
válasz
polonic #5063 üzenetére
Helyi kiadásban a hír. Akkor már csak február 4-ig kell türelemmel várnunk, hogy hivatalosan is működjön.
(Gondolom, ez a nem Samsung telefonnal használóknak lesz jelentős könnyebbség.)
-
róland
veterán
válasz
kakuk.tamas #4473 üzenetére
Hozzáadtalak az ismerőseimhez SH alkalmazásban.
-
róland
veterán
válasz
kakuk.tamas #4469 üzenetére
De, megy LTE változaton is az EKG. (Nekem is LTE-s van, működik.)
guifater#4463: Ki kell tapasztalni, hogy hogyan érzékel megfelelően. Nem csak a gomb érzékelőjénél lehet gond, hanem a hátlapi 2 érzékelőnek is megfelelő érintkezés kell. (Ha a három érzékelőből valamelyik nem érintkezik megfelelően, akkor nem fog rendesen mérni.
-
róland
veterán
válasz
eichmull #4402 üzenetére
Valószínű, nem bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telfonodhoz. (A wifi és/vagy LTE kapcsolat sokkal energiaigényesebb).
Parallaxis #4403: Nálam folyamatosan aktív az eSIM, GPS, wifi. De csak akkor merül gyorsabban, ha nem BT-n kapcsolódik a telfonhoz, vagy egyáltalán nincs telefonos kapcsolat.
-
róland
veterán
válasz
Schuler888 #4398 üzenetére
Legtöbbször nálam is ott a telefon. De nyáron strandra elég lenne az óra is, főleg az LTE változat. S működő SPay-el fizetni is tudnék.
(Én a kültéri/nyíltvizí úszás trackeeléséhez vettem az órát. Minden más esetben ott a telefon.)
-
róland
veterán
válasz
verser233 #4188 üzenetére
Most is tudja, mert a stressz szintet a pulzusból és a véroxigén-szintből számolja. (Azért egy pulzoximéter nem űrtechnika, kb. 5-6e Ft valamelyik gyógyászati segédeszköz boltban. A Samsung Galaxy S8 Shealth alkalmazásába 1-2 hónapja visszakerült ez a funkció, s annak a pulzoximétere jóval egyszerűbb darab, mint a GWA2-é.)
-
róland
veterán
Nyugi Fiúk!
Még 5 nap és 3,5 óra van a frissítés októberi megérkezésére. -
róland
veterán
válasz
Parallaxis #3844 üzenetére
Van hardver hozzá az órában, mivel a pulzust is ugyanaz a pulzoximéter szenzor csoport méri.
(Kisker áron kb. 5-6k HUF egy pulzoximéter, ami csak pulzust és oxigén szaturációt [véroxigén szintet] mér. Gondolom a gyári beszerzési ár ennek töredéke.)
S a VO2Max-hoz is ezeket a szenzorokat használja.Valószínű, hogy tényleg valami felhasználói hiszti lehet a háttérben, mert annak idején a Galaxy S8 telefon SHealth alakalmazásából is kivették az SpO2 mérést, de az kb. 1-1,5 hónapja visszakerült.
-
róland
veterán
Rajtam kívül ki használ még GWA2 LTE változatot?
-
róland
veterán
Mert a frissítést a gyártó adja ki, a gyártói szerverekről kapják meg a szolgáltatói készülékek is. De a hivatalos szolgáltatói köröket le kell futniuk. (Plusz ellenőrzés. Jelen esetben a telefon rész működőképessége. Addig nem fogja átaemgedni a szolgáltató, amíg nem problémamentes a frissítés.)
-
róland
veterán
válasz
Gubu0101 #3568 üzenetére
Mivel az LTE verziók szolgáltatói forgalmazásban beszerezhetők, így az ő rendszerükön is végig kell mennie a frissítés engedélyezésének.
Bár itthon nem szokott sokat késni. (Emlékeim szerint általában 1-2 nappal később érkezett az enyémre is a frissítés minden alkalommal.)
-
róland
veterán
válasz
Schuler888 #3146 üzenetére
A véroxigénszint mérést (SpO2) visszahozzák, a telefonos SHealth alkalmazásba kb. 1 hónapja visszakerült. (Ezért jó az öreg S8, mert így kipróbálhattam.)
-
róland
veterán
válasz
SpongyaBob #2737 üzenetére
Bízom benne, hogy az új eü. funkciók (EKG, BP) aktiválása miatt várakoztatnak minket!
-
róland
veterán
Jön vissza a véroxigénszint mérés. S8 telefonomon ma frissült az Shealth app, s újra belekerült a funkció. (Szerintem hamarosan az órára is várható,mivel S9/Note9 óta a telefonokban már nincs hozzá érzékelő.)
-
róland
veterán
válasz
NiceCube #2557 üzenetére
Balatoni csobbanás tesztelve, bírja. (Amúgy gyárilag az IP68 minősítés mellett 5 ATM nyomásállóságra is hitelesített, tehát kb. 40 m-el a vízfelszín alatt se lehet baja.)
eSIM: technikailag kapsz egy másik telefonszámot és ha az órád feljelentkezett a hálózatra, akkor az összerendelt telefonod és órád egyszerre csörög, amikor hívnak. Te bármelyikről tudsz hívást kezdeményezni. Ha csak az óra van nálad, zabálja az akkut, de azért így is kibír egy fél - majdnem egész napot.
Sajnos a SamsungPay nem érhető el idehaza. Pedig én is azért választottam ezt, mert egy szem órával szeretnék menni a Balatonra.
-
róland
veterán
Kültéri úszás trackelést próbálta valaki?
-
róland
veterán
válasz
rozsagabor #2180 üzenetére
Media-nál és Edigital-nál tisztességes a garanciális ügyintézés, akármilyen webshop esetében ez nem feltétlenül igaz. Mint ahogy a termék eredetével is előfordulhatnak gondok (pl. nem megfelelő régiós terméket vásárolsz).
-
róland
veterán
A párosított telefonon keresztül kell az eSIM-et konfigurálni. Azon futó megfelelő programmal kell a Telekomtól kapott QR kódot beolvastatni.
-
róland
veterán
válasz
polonic #1824 üzenetére
Nem feltétlenül kell várni itt Európában az USA hitelesítésre/jóváhagyásra. (De ott előbb szokott átmenni, s vannak olyan megállapodások, hogy egymás ilyen jóváhagyásait egyszerűsített eljárással hagyja jóvá a másik fél.)
Én egyébként jobban várom a Samsung Pay érkezését. Sokkal hasznosabb funkció lenne itthon is.
-
róland
veterán
válasz
Luser2000 #1801 üzenetére
A gyári dobozban csak a bőr szíj van/volt. (Én januárban vettem az LTE-s órámat. Talán volt valami bevezető akció, ahol adtak szilikon szíjat is.)
A Samsungnak van saját megoldása a hívás internetre csatolt eszközre továbbítására. Vagy egy egyszerű hívásátirányítással.
Számkijelzés kapcsán a Telekom tud segíteni. (Valószínű, nem kapcsoltak be valamit a rendszerükben. Nem először fordulna elő.)
-
róland
veterán
válasz
Fixmiki #1771 üzenetére
Telefon nélkül még nem nagyon próbálgattam az órát. (De ma otthon hagytam, s 11 óra alatt kb. 45%-ot merült, azaz este valamivel több mint 50%-nyi töltés volt benne.)
Talán azért kibír egy reggeltől-estig etapot. (Hamarosan jön a biciklizős időszakom, így lesz alkalmam kipróbálni.
-
róland
veterán
válasz
Fixmiki #1768 üzenetére
Ha sokat nézegeted az órát, akkor inkább csak 1 nap telefon nélkül. A 2 napos üzemidő BT-vel a telefonhoz kapcsolva elérhető, vagy energiatakarékos módban.
Igen a Samsung kb. múlt év végén, idei év elején vezette be a kapcsolt eszköz szolgáltatását, azaz a Samsung mobiltelefonhoz kapcsolt másik eszközre tudja továbbítani hálózaton keresztül a hívást. Viszont, valamilyen módon csatlakoznia kell az órának a netre, ami vagy wifi, vagy az LTE (eSIM) változattal a mobilinternet. Utóbbinál meg a hívást maga Magyar Telekom is továbbítja az órára.
Én LTE (eSIM) változatot vettem, mert ahol használni akarom ott inkább nincs wifi és így a telefont nem kell magammal vinnem. (Azt a pár órát meg kibírja az óra akkuja, amíg így kell használnom.) -
róland
veterán
Moss kezet alkalmazás elérhető GWA2-re is.
-
róland
veterán
GWA2 4G LTE változaton hogyan lehet beállítani, hogy telefonos kapcsolat nélkül működjön az SMS funkció?
-
róland
veterán
válasz
hubertus33 #1461 üzenetére
Hidd el jó az az érték. Ennyire elkényelmesedett a világunk, hogy egy kis mozgás és máris egekben a pulzusunk.
-
róland
veterán
válasz
HoldfenyLuna #1359 üzenetére
Északi sí: sífutás, síugrás és északi összetett (ami az előző kettő 1-1 futama)
Manapság inkább az alpesi sí divatos, ami: lesiklás, műlesiklás, óriás-műlesiklás, szuper óriás-műlesiklás, alpesi összetett, párhuzamos lesiklás részekre tagolható
Ezek alapján az Endomondo jobb választás, ott van: sítúra, cross-country síelés, lesiklás, snowboardozás, hótalpazás, jégkorcsolya.
-
róland
veterán
válasz
csikteszta #1351 üzenetére
Magában az óra fitnesz alkalmazásában nincs. Viszont az Endomondo alkalmazásban van. (Strava-abn is szerintem, de az nincs fent az órámon.)
-
róland
veterán
válasz
Juhaszatti #1250 üzenetére
GWA2 bármely normál 20 mm-es szíjjal használható. (Gyárilag a könnyebb cserélgetés miatt gyorszáras a rugója.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ránézésre nem sok minden történt a Watch Active szériával, de több, eddig hiányzó technológiát integráltak a jól bevált formaterv meghagyása mellett, többek között ismét van tekerőgyűrű. Csak nem látszik.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- AliExpress tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- League of Legends
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest