- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Musaka
senior tag
válasz
Dello79 #8156 üzenetére
Szerencsére egy óra újraindítás is elég volt. De valahogy tegnap ez pont nem jutott eszembe. Végig a telefonom állítgattam azt hittem azzal van valami.
Hiába ha megszokja az ember hogy nem kell ujraindítgatni, mókólni hogy valami működjön akkor a legkézenfekvőbb ki- be kapcs nem jutt eszébe
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Dello79 #8138 üzenetére
Nem hinném, hogy a magyar bankok lobbiznának a Samunál, hogy használhassák a Samsung Payt. (Közép-Európa nem piac nekeik.) Amúgy is a saját appjukat erőltetik a bankok.
Pedig jó lenne, ha mókolás nélkül lehetne használni. Pl. futásnál/cangázásnál nem kéne 'cipelni' a mobilt, hogy fizethess! -
Geni86
csendes tag
válasz
Dello79 #7831 üzenetére
Hát nem tudom. Az elmúlt időszakban a következőkkel hasonlítottam össze: Honor band 5, Honor band 6, Mi band 6, Amazfit gts 2. Mindegyik konstans 60-75 közötti pulzust mutat éjszaka. Csak a samsung ugrál széles értékek között. Van, hogy 100at is mér. Lehet, hogy az enyémnek esetleg hibás a pulzusmérője? Vagy túl szorosan lenne a csuklómon?
-
Balanna
tag
válasz
Dello79 #7663 üzenetére
Rendben van hogy nem látod szükségét a jövőbeni támogatásnak, nem is neked írtam.
Gondolom mindenki el tudja dönteni, hogy ez fontos-e a számára, vagy sem.
Én mindössze bátorkodtam ezt is megemlíteni...
Előtte amúgy Wear OS-os órám volt, hadd gondoljak én - esetleg - mást. Köszi. -
lumpy95
tag
válasz
Dello79 #7458 üzenetére
Dupla ár?
Ment a matek fejben. Tavaly vettem MM-ben 80ért a gwa2-t, most előrendelve a wa4 100k. A gwa2 használtan garanciában 40 körül mennek (az más kérdés, hogy mennyire gyorsan viszik el az órát).
Tfh, eladom a garis órát pl 40-ért, akkor kvázi 60-ban van a wa4 40mm előrendelve.
-
adamklark
senior tag
válasz
Dello79 #7407 üzenetére
elvárható lenne egy ekkora márkától hogy itt is engedélyezve legyenek a fizetési lehetőségek meg úgy egyébként hogy androidos telefonokkal menjen mindenféle mókolás nélkül, csak ugye ez nem éri meg nekik, üzleti döntés :\
és nem parázás hogy megfontoltan nem teszed ki magad felesleges veszélynek aminek egyébként normálisan elérhetőnek kéne lennie
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Dello79 #7082 üzenetére
"ha komoly mérés lenne, nem kellene havonta újra tanítani az algoritmust"
Műszerek kalibrálása az egyik leglényegesebb dolog. Az, hogy milyen gyakran kell kalibrálni egy műszert semmilyen arányosságot nem mutat a technológia megbizhatóságával, ellenben a kényelmetlenséggel igen.
Az autók teljesítményméréséhez is évente kell kalibrálni a padot, de a rendőrségi szondáknál is van kalibrált és hitelesített mérő. Minden műszert kalibrálni kell bizonyos időközönként. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Dello79 #6852 üzenetére
Nekem telekomos lte van (44mm), fekete acél, és ez az ezüsttel ellentétben egyáltalán nem csillog.
Még várok a szíjakra, amit rendeltem hozzá, de az alap fekete "bőr" szíjjal a fekete óra full átlagos, észre se veszik az emberek, h ez egy okosóra, és abból is az egyik legjobb.
Ha nem kell a feltűnősködés, a csillogás, akkor ez az egyik legjobb sleeper (így ebben a felállasban) -
atike
nagyúr
válasz
Dello79 #6818 üzenetére
Láthattál már itt a fórumban nem egy képet amit a fórumtársak csatoltak. Részemről sem időm sem energiám azzal nyaggatni az asszonyt, hogy csináljon plusz méréseket és képeket azért, mert itt valaki kételkedik abban amit mondtam. Ne haragudj ezért, ha emiatt te ezt az egészet úgy rakod el, hogy "persze, bemondta, csak kamu" akkor a szíved joga.
Ismétlem magam, naponta többször kell mérnie, és szokott kontroll méréseket csinálni, hogy nehogy félrevezesse a kapott érték (ezt maximum egy héten egyszer megteszi, de van hogy sűrűbben). A felkaroshoz képest minimális eltérés szokott lenni (1-2 , így ő (és ezáltal én is) elfogadom az óra által mérteket.
Azon szokott bosszankodni, hogy kalibrálni kell időnként (nem tudom ilyen időközönként, de szokta azt tudom), de ennyi.
Olyat nem szokott csinálni, hogy egymás után megmérje többször (azaz a legelején csinált amikor próbálgatta) de neki nem volt szórás a mért értékekben.
Peace.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Dello79 #6800 üzenetére
Köszönöm! Most már azért okosabb lettem. A Covid óta nem tudják beállítani a vérnyomásomat rendesen. A fiam AW6 os óráját egy hétvégén hordtam az és nagyon jól mutatta a változásokat,amit mindíg leellenőriztem egy vérnyomásmérővel.Iphon telefont azért nem szeretnék venni. Gondoltam,hogy ha ennyit kellett várni a Samsung watch engedélyezésére,akkor valószínűleg nem mutat teljes hülyeséget. Ezt több fórumon is leírták olyanok akik használták. Nem az a lényeg,hogy a pontos eredményt mutassa,hanem az,hogy lásd a tendenciát.
Egyébként köszönöm jól vagyok,nem szorulok orvosra,mivel a poszt-Covidrol szinte semmit nem tudnak. Amazfit Bip U Pro órát használtam eddig - meg látom,hogy ezután is - és mielőtt Covidos tüneteim jelentkeztek,előtte 2 nappal az Amazfit Notify alkalmazásban lévő Covid jelző már jelezte,hogy gond van a pulzusommal,nézessem meg magamat. ( Akkor nyugalmi állapoban is 80-90volt) Mit ad Isten rá 3 napra pizitív lett a tesztem és csak szag,íz vesztés volt. A post covidnál a fertőzés után 2 hónappal az óra volt az első ami jelzett folyamatosan,hogy 45 alá esett a pulzusom nap közben,és vérnyomásmérés is ezt a pulzus értéket mutatta. 43-as pulzus és 160 as vérnyomás. Ha nem az óra,soha nem jövök rá. Ezért mentem el egy teljes kivizsgálásra,ahol mindez orvosilag is beigazolódott. Szóval lehetsz szkeptikus,de én bízok abban,hogy egy okosóra is ad némi táppontot.
Az oltásban sem hisznek sokan,de attól még ad védettséget 😁
Üdvözlettel: Attila
Látom más is ezen a véleményen van. Köszönöm atike -
atike
nagyúr
válasz
Dello79 #6800 üzenetére
"Vernyomásmérő semmit sem ér."
Csak hogy legyen ellenvélemény is - nagyon is ér.
A feleségemnek magas a vérnyomása és eddig a felkarossal mérte (naponta többször). Mióta ezt az órával is meg tudja tenni azóta a felkarossal csak heti 1-2 alkalommal csinál kontroll mérést.
Nála tökéletesen működik és napi használatban van ez a funkció.
-
Schuler888
senior tag
válasz
Dello79 #6779 üzenetére
Milyen programozas?! En letezo szamlapokrol beszelek ombre, amik ezt tudjak watchon, vagyis sokkal tobbet mint ez a randa fitness fit valami amit beraktal ide... vicces hogy a sokkal tobbet tudo tizen "szar" de ez a fitness fit valami meg jo... ahh inkabb röhejes, ahogy utana neztem a cuccnak, használd azt
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Dello79 #6775 üzenetére
Hát ezt is valaki "leprogramozta". Régen én is gyártottam témákat a Sony Ericsson telefonomra és fel is töltöttem őket az akkori közös helyre. Te is csinálhatsz ilyeneket mind Samura, mind Garminra. Én mondjuk szerettem a Garminom, - s most is vagy Venu 2s-t fogok venni, vagy az új Samu órát -, de nekem ami hiányzott Garminról, ami Samun megvolt: az óralapon csak rányomtam az általam beállított tevékenységre (esetemben bringázás), és már ment is a tevékenység rögzítés. Aztán megnyomtam kétszer az egyik gombot, amire egy előre beprogramozott app indult el (esetemben Strava). Illetve, hogy Samun a widget az tényleg Widget volt. Tehát, ha töröltem egy Widgetet, attól még az óra menüjében elérhető maradt továbbra is maga az alkalmazás. Ja és persze a Samu a szundikat is méri.
-
kmarci25
veterán
válasz
Dello79 #6779 üzenetére
Hát nem tudom. Ezen elég infó van?
És a középső sávot állítani lehet, ha akarod a légnyomást is mutatja garfikonon.
Tényleg nincs miből választani... Bezzeg mindenhol másutt van! Jajj...
-
válasz
Dello79 #6775 üzenetére
Igazából ilyen óralapot 1 óra alatt össze lehet dobni Galaxy Watch Studioban. Hogy miért nincs? Mert szerintem olyan sok információ van rajta, hogy már kontraproduktív. Viszont vannak mindenféle óralapok, melyeken ugyanezen információk megvannak, csak nem egyszerre.
Gyárilag ezeket az infókat tudod kitenni az óralapra, mindenféle programozás nélkül, igen, akár egyszerre:
Battery %
Battery level
Battery charging status
Steps %
Steps count
Speed
Burned Calorie
Moved Distance
Steps Goal
Hearth Rate (bpm)
Water Intake
Caffeine Intake
Moon Phase Position
Moon Phase Type
Weather Type
Current Temperature
Weather Humidity
City Name
Last Update TimeTöbb infót akkor tudsz, ha leprogramozod.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Dello79 #6758 üzenetére
Miért használsz samsung emailt, és outlook-ot is?
Illetve nálam elég, hogy megjön a gmail-es értesítés, fölösleges az app. Válaszolni úgysem az órán fogok (alapból telefonon sem szeretek emailt írni, azt inkább laptopon).
A Locus Map milyen, kiránduláshoz mennyire hasznos?
Sleep as android-ról mi a véleményetek?Más: éppen az ürülékem kefélem le a wc-n, mikor rezeg az óra és gratulál, hogy újra aktív vagyok
-
Schuler888
senior tag
-
Schuler888
senior tag
válasz
Dello79 #6697 üzenetére
Ha bohockodas lenne nem kapta volna meg az engedelyt az egeszsegugyi szervezettol. Ez azert nem ilyen random belerakjuk dolog. Most pl a vercukor merest fejlesztik, es nem a marketingesek hanem neves egyetemek kozremukodesevel. En is kalibraltam mar be szarul, de nyar ota hasznalom, random kontrollmeresekkel es a sys max 1-2t ter el, a dia az mondjuk van hogy 5ot is, sztem ez trend figyelesbe siman belefer, hozzateve hogy 2 egymásutani meres is ter el ennyit sot van hogy tobbet is egy azon felkarossal.
-
HSanyi
tag
válasz
Dello79 #6697 üzenetére
A pulzus mérése relatíve egyszerű ésakár pontosabb is lehet a vérnyomásmérő által mutatott értéknél, pusztán a számítási intervallum miatt (a vérnyomásmérőim, amik voltak eddig, általában 10-15mp-ig mértek.
És sajnos igen, az óra vérnyomásmérése "bohóckodás" mint írtad, mert csak egy adott helyzethez mérten viszonyít, ez a kalibrálási érték.
Akinek annyira kaotikus a vérnyomása mint nekem, (a felső érték nyüzüge :110-160 ig kedve szerint) ott állandóan hamis lesz.
A kalibrálás csak a kő stabil vérnyomású embereknél megoldás.
A szükségességét, mint az ekg-t is indokolatlannak tartom, hasznosabb és egyszerűbb az SPO és hőmérséklet mérés. -
eriklili
tag
válasz
Dello79 #6606 üzenetére
Nagyon köszönöm a jó tanacsot.
Biztos van ilyen jellege is annak, hogy letettem, de az éjjeli nem alvás az 100%-hogy az óra hatására volt.
Ennek következtében gondoltam, hogy akkor árthat a nappali viselése is számomra. /ha nem éreztem jól magam gyakrabban mértem pulzust, vérnyomást stb. -
용 Bob
senior tag
válasz
Dello79 #6543 üzenetére
Én a Gear Trackert használom, amivel teljesen elégedett vagyok. Testreszabható a legapróbb részletekig (futás közbeni adatok, Layerek ezer féle kiosztása), illetve bármilyen futásedzést betudsz neki programozni. 3k a teljes app. És van még 410 Ft havi előfizetés is extra funkciókért, ami főleg az azonnali szinkronizációt segíti kevésbé ismert oldalakra (Smash Run, Final Surge, Relive, Runanalyze...stb.). Strava szinkronhoz nem kell subscribe.
Részletes bemutató videó -
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Dello79 #6494 üzenetére
Sajnos itt ennyi a max. kijelző idő. Garmintól egyedül a Venunak van Amoled kijelzője, az is elalszik AOD mellett 5 másodperc után, sajnos az Amoled sokat eszik, a transzreflektíves kijelzővel rendelkező modelleket ez nem érinti (nekem is volt egy VA 4s-em), de az meg más kategória.
@HSanyi: hát Anyukámnak Huawei és Xiaomi telefonja van, a majdnem férjemnek Ulefone, nekem Samu és iPhone. Használtam már Honor Band 5-öt Samu telefonnal, látom milyen az Amazfit T-Rex nem Xiaomi készülékkel. S azt is, hogy IOS alatt mit produkálnak ezek az Egészség appok, mennyire lightosabbak egy droidos készülékhez képest. Sajnos csak a teljesen gyártófüggetlen órák azok, amik egyformák lesznek, pl Garmin/Suunto, ezek minden androidon egyformák lesznek. Én ezért is igyekszem kerülni a gyártói dolgokat, mert teljesen "ökoszisztémába" kényszerítenek. Persze ebben Samu nagyon elszaladt, mert lassan olyan lesz, mint az Apple. De remélem tényleg lesz Wear OS-es óra, Samu Helath-tél, mert azért azt nagyon megszerettem.
Én azon pislogtam, mikor vmelyik
Huaweivagy Honor óránál olvastam, hogy csak telefonról lehet indítani kültéri bringát? Ha nem Huawei telefonnal használod... Nem emlékszem pontosan, de pislogtam nagyokat. -
용 Bob
senior tag
válasz
Dello79 #6309 üzenetére
" - Az persze nem inkorrekt hogy az Apple Watch meg csak iPhone -al megy.."
Mióta az ifjú Jobs bácsi először kiállt a nagyszínpadra (isten nyugosztalja) tudjuk, hogy az alma csak almával működik. De ezt #6249 hsz-ben le is írta + még egy páran előttem.- Nekem 2 céges telefonom van egyik Samu A70 másik Alma .. hát az alma valami katasztrófa korlátozott..privát telefonom is Andoridos, egyszerűen hülyét kapok az Apple-től..Ja és részedről nem korrekt hogy Apple telefont egy fos A51 hez hasonlítasz.. nézz meg egy normális Andoridos telefont #6252 hasonlítsunk
köszi.
#6252 hsz-ben leírtam a fő problémámat az akadozó OS-el kapcsolatban. Ezt még kiegészíteném akkor azzal, hogy a fos 100 ezres A51-en az ultra szuper 48 megapixeles kameráját memória túlcsordulás miatt nem tudom használni (Filter provider hibával mindig hibát dob), telefonálni 5-ből 2x nem tudok vele, mert vagy nem indítja el a hívást, vagy beszélgetés közben elmegy a hang. Az applikációk nyitás idejéről meg ne is beszéljünk. Lehet drágább telefont venni droidból? Igen. De akkor ne gyártsanak 150 ezer alatt telefont, mert hulladék mindegyik. Órákban mérhető, hogy munka miatt mennyit kell telefonálnom egy nap és 4 éve ebben az Iphone nálam verhetetlen."- Ha van majomra legyen banánra is.. eszembe nem jutna Apple telefonhoz, nem bármilyen Apple Watch-ot használni.."
Azt, hogy okosóra tekintetben mi az én saját értékrendem, azt hagy döntsem már el én. Ezt a majmos, banános hasonlatodat ezért kicsit erősnek érzem.. A telefont anno megvettem, mert használom munkához, levelezéshez, zenehallgatáshoz, fizetéshez...stb.
A smart watch nem ebbe a kategóriába tartozik nálam (kényelmet és kicsit egészségtudatosabb életmódot ad, ami koránt sincs pariban a fenti szempontokkal). Továbbá (és ezt is leírtam fentebb) nekem nem ér +80 ezer forintot egy kicsit nagyobb aksi és memória az apple watchban. Mert az Active 2 minden mást tud, amit a vetélytársa."Amúgy ha valaki 100% ki akarja használni az órát akkor Huawei hez Huawei órát , Apple - Apple Watch , Samung - Samsung watch... sportra Garmin, Polar .. Fitbit meg vegyes."
Ebben teljes mértékben egyetértek -
Schuler888
senior tag
válasz
Dello79 #6075 üzenetére
"wiwe-t az hasznos is.. ez csak játékszer"
Ez miben merul ki?"Szerintem ha a kariológusnak megmutatsz egy ilyen samsung által kiállított PDF-et semmivel sem lesz előrébb.."
Nem is az a cel. De ezt vilagosan kozli is az app, pitvarfibrillaciot (afib) kepes felismerni. Ennyit tud a ket vegtagod altal felmerni -
Austin F.
tag
válasz
Dello79 #5716 üzenetére
"évi 1* van cégnél orvosi munkaalkalmassagi .. ott normális orvosi műszerrel .. 12 elvezetésest csinálnak ingyen"
Megtoszhatod te a 12 elvezetéses orvosi EKG-t, ha pont akkor nincsen kardiológiai epizódod, amikor fekszel az üzemorvos asztalán. Az órában az az okosság, hogy ott van a csuklódon mindig, és ha érzed a tüneteket, rá tudsz mérni.
Kivéve persze ha mindig kocsival jársz, és a csomagtartódban mindig van egy üzemorvos egy professzionális EKG-val. -
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Dello79 #5661 üzenetére
Ó, én szerettem, hogy Strava kevesebbet mutatott
Nekem pont ez hiányzik
A Wear OS témához, mmint hogy nagy é kihátrál: Nekem is a Fitbit jutott eszembe. De persze az idő igazol mindent. Még az is lehet, hogy Samu valami új dologra készül és így akarja gyorsan megvetetni a mostani órákat, mármint kiszórni. Vagy csak fogyjanak.
Suuntonak is van guglis órája. A noname kínaiak meg nem is weart, hanem egy másként lebutított droidot húznak az órákra.
De kíváncsi vagyok a One Plus órára is. Én örülnék, ha lenne még konkurencia. Más kérdés, hogy OP telefont viszont nem vennék a hatalmas méret miatt... -
padi68
senior tag
válasz
Dello79 #5517 üzenetére
azt nem sajnálom, hogy írtam, de azt igen, hogy más írhat ide bármit és mégis az én offként írt posztom bánt valakit....
Ha tehetném minden hozzászólásomat törölném, de ezt nem engedi a rendszer....
lassan ez a topik is kezd olyan lenni mint sok-sok más, ahol csak páran beszélgethetnek és szólhatnak hozzá..... -
róland
veterán
válasz
Dello79 #5284 üzenetére
Telefonon nekem is megy a GPay Revolut-tal, s idén még a bankom is bevezeti a GPay-t.
Mégis az órával való fizetés hiányzik. Igazából nyárra, strandra kell az óra nekem, mert egyedül úszás közben nincs nálam mobil. Ha menne az órás fizetés, akkor 1-1 napi strandoláshoz nem vinném a telefont se, helyette inkább egy jó könyvet cipelnék. -
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Dello79 #5245 üzenetére
Akkor ezen az analógián egy Garmin is okosóra, hiszen "gyártótól független szereplők bármit tudnak az órához fejleszteni".
Egyébként a GPS nyugodtan rajta maradhat, mert ameddig ott a telefon, azét fogja használni elsődlegesen, sőt vannak olyan appok, amik anélkül nem is nagyon működnek. Legalábbis nekem tavaly Strava esetén csak úgy sikerült kültéri edzést indítani, ha ott volt a telefonom.Egyébként egyetértek, kell idő míg beáll az akksi és az ember se nyomkodja összevissza. Nekem a kisebb is bőven többet bírt mint egy nap.
-
kátú
őstag
válasz
Dello79 #5150 üzenetére
Az óralapok, telefonálok róla, időjárást nézek, városban navigálok vele ha esetleg sétálok, meg olyankor trackel is ugye, itthon zenét vezérel plusz a telefonálás, mert csak le van téve egy helyre a telefon. Ha értesítés jön, nem egyszer előfordul, hogy megírom róla a kis üzenetet, mert 5-7 szóig bármikor írok erről, mert nem rossz a t9 es bill. Rajta van a google assistant is, így tudok paraqncsokat is adni a világítással kapcsolatosan, szóval azért elég sok mindenre használom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged