- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
Új hozzászólás Aktív témák
-
tipuka
addikt
majd kiderül milyen lesz, egyszer úgy is be lesz jelentve hivatalosan
persze ez a full kijelzős dolog eléggé bejövős(jó tudom, van pár szenzor ott, de az kell is ! )
-
Látnok
aktív tag
válasz
Dr. 444Hertz #150 üzenetére
a háttérkép ugye állandóan rajta van, így ha csak gyakran van bekapcsolt állapotban, de nincs használatban, akkor is be tud égni.
-
Pot$imanu$
tag
Ez elég kínais beütésű.
-
válasz
szupermacs #154 üzenetére
Ja, igen. Ez is egy megoldás az Amoled kinyírására
-
szupermacs
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #153 üzenetére
Fél év alatt beleégett nekem a billentyűzet az AMOLED kijelzőbe. Nem is kell munkaeszközként használni. Elég naponta órákig fórumozni.
-
válasz
whatwhatwhat #151 üzenetére
Egyébként az ilyesfajta használat után nincs az a telefon, ami ne égne be.
Annyi, hogy az amoled valóban hajlamosabb rá.Joey: igaz igaz
-
joey04
titán
Egyik sem pontos. Elég napi 2-3 órát használni egy alkalmazást ha mást nem használsz utána, akkor attól is be fog égni. Ha viszont használsz más programot is, hogy teljesen más grafikai elemek legyenek a kijelzőn, akkor meg a napi több óra GPS sem fogja beégetni.
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Dr. 444Hertz #150 üzenetére
Hmmm okééé. Na most én erre nem gondoltam. Akkor tulajdonképpen ugyanaz a helyzet, mint a kiállított daraboknál, azok is nyilván beégnek.
De ki használja napi 10 óráig ugyanazt az alkalmazást?Én sose vettem észre semelyik galaxy-mnál a beégést(ahogy írtam feljebb). Pedig jó ideig megvoltak. És volt, hogy sokat játszottam ugyanazzal a játékkal, meg gps-t is sokat használom, meg nyilván a szokásos, szinte minden nap lemerítem estére a telefont, és több mint egy év után nincs nyoma a beégésnek*.
De ja.. ha valaki rengeteget használja ugyanazt az alkalmazást, annak ez valóban nem való.*Kivéve(ahogy feljebb írtam) teljesen fehér tartalomnál ha hunyorogva nézem, akkor látni az értesítési sáv helyét.
-
válasz
whatwhatwhat #149 üzenetére
Simán beéghet, ha állandóan ugyanazt a programot használja (Pl. GPS), minimum napi 10 órában.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Egy szóval sem mondtam, hogy hazudsz. Azt nem hiszem el, hogy vett egy új telefont, ami ténylegesen új volt, és 1 hónap alatt beégett. Ez szerintem úgy lehetséges, hogy mint ahogy mondtad előtte ki volt állítva, vagy használt volt vagy ilyesmi. Persze ahogy írtam, lehet hogy az az eszköz hibás valamiért(mert a többi nem ég be ilyen gyorsan). De ezt nagyon kétlem, mert nem hallottam ilyesmiről.
Szóval azt elhiszem amit mondasz, azt nem, hogy ez általánosan igaz az amoledekre. -
Látnok
aktív tag
válasz
whatwhatwhat #52 üzenetére
Most gondolod, hogy hazudok? Miért tenném? az én telefonomban is almoled van, az nem égett be, de az övé igen. felül a bal oldalon (az íven) ott figyelt a háttérkép folyamatosan.
Ahogy írtam, nem kizárt, hogy olyan készüléket kapott amit korábban bemutatóra használtak, de valós volt a hiba. Az, hogy ez mennyi telefont érint nem tudom.. -
válasz
szupermacs #146 üzenetére
Á, világos
-
szupermacs
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #144 üzenetére
Formaság.
-
dave0825
őstag
válasz
szupermacs #143 üzenetére
Ok, hagyjuk, látom nem érted, mit írtam. És még én vagyok óvodás.....
-
válasz
szupermacs #143 üzenetére
Miért rakjátok offba?
Már rég nem az iPhone 8 előlapjáról szól a topik. -
dave0825
őstag
válasz
szupermacs #139 üzenetére
Igaz, sokkal intelligensebb beszólni, azt lelépni.
Írtam följebb, aki velem amilyen, olyan vagyok én is vele, de alapból normális. Ő alapból se, ennyi a történet.
-
szupermacs
veterán
-
dave0825
őstag
válasz
szupermacs #137 üzenetére
A tipikus "nincs pénzed rá" szöveggel... Ezt a lenézést valahogy nem tudom szó nélkül hagyni. Mikor azt hiszik az ilyenek, hogy egy telefontól menők.
-
joey04
titán
válasz
whatwhatwhat #133 üzenetére
A jack elhagyása valóban tudatos döntés, ami azt a célt szolgálja, hogy a gyártó minél több pénzt beszedjek a tartozékokkal.
Ezt nem értem. Átalakító gyárilag van hozzá, bt fülest meg nem csak az almától lehet venni. sőt. egy forintot nem húzott be rajtam az apple a jack elhagyása miatt. mondjuk nekem i7 előtt is bt fülesem volt és az van most is. nem apple.
-
Lall
veterán
válasz
whatwhatwhat #133 üzenetére
Használtál már ilyen egert? Kb. két hónapja nem töltöttem, egyébként százalékosan jelzi a mac - mintha telefon lenne - hogy épp hogy áll. Ha véletlenül 10% alá esne a töltöttség még akkor is van jópár napod, hogy feltöltsd.
Btw... Az a topikhoz szorosqn kapcsolódó gondolat volt már, hogy ki mennyit keres és mi a szakmája?
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Stanley-B. #130 üzenetére
Hát nem tudom, hogy vagy vele, de ha lemerül az egerem és nem tudom egyszerrre tölteni és használni akkor az FAIL. Még ha pár perce is. (Szoktam így járni a vezetéknélküli egeremmel, annak ellenére, hogy szólnia kéne a rohadéknak mielőtt lemerül, de olyankor csak bedugom a kábelt és kb 1 óráig vezetékes egerem van, nincs olyan, hogy nem tudom használni.)
A toll egészen addig nem fail, ameddig bele nem töröd a végét. Onnantól viszont elég durva.
A jack elhagyása valóban tudatos döntés, ami azt a célt szolgálja, hogy a gyártó minél több pénzt beszedjek a tartozékokkal. Pedig a vásárlónak amúgy semmi más indoka nem lenne rá, hogy megvegyek őket. Persze, a vállalatnak ez WIN. A vásárlónak ha az nem fail, hogy belenyúlnak a zsebébe és kiveszik belőle a pénzt, akkor nem tudom mi az...Értem én, hogy az FM transmitter szar. Soha nem használtam, de tisztában vagyok vele, hogy gagyi.
DE.
Olyan nem létezik, hogy valaminél jobb a semmi. A valamit még mindig tudod nem használni, ha nem felel meg neked. A semmit sosem fogod tudni használni. Ez nagyon isheep duma, hogy ha valami nem tökéletes akkor értelmetlen... Hagyjuk már pls. -
dave0825
őstag
válasz
Stanley-B. #130 üzenetére
Azért megmutatnám szívesen, mennyire volt fos az SP-n, pendrive-ról szinte ugyanúgy szólt, kocsiban nem lehetett különbséget észrevenni.
Ugyanúgy te is csak úgy beszélsz róla hogy konkrétan azt nem használtad. Ezért szóltak be nekem is följebb....
-
Stanley-B.
őstag
válasz
whatwhatwhat #112 üzenetére
amiket beraktál azok működésével semmi gond nincs, legfeljebb van, akinek nem tetszik a megoldás (több ezek közül nekem sem), de annak nem sok köze ahhoz, hogy jól működik-e vagy sem.
(pl a pencil töltés nekem sem tetszik így, de ugyebár tudjuk, hogy elég neki néhány perc is, ahogy a magic mouse-nak is).
A tok szubjektív, szeritnem is ronda, de attól még jól működik, a csatlakozók elhagyása pedig tudatos döntés, nem alacsony színvonalú megoldás...
Ettől függetlenül abban egyetértek, hogy ezek közül 3 valóban fail, ha a designt nézzük.az én sztorim meg arról szólt, hogy fm transmitternél jobb a semmi is, tehát vészmegoldásként is szar.
És nem kell TOP1 megoldásnak lennie, de ez a TOP1 leggázabb megoldás, fos a minősége még ahhoz is, hogy csak úgy háttérben menjen valami... -
-
szupermacs
veterán
válasz
whatwhatwhat #127 üzenetére
Vicces ez a topic.
-
Lall
veterán
Nem akarom végigolvasni a topikot, de az volt már, hogy mérnök vagyok és négy kilót keresek?
-
zuioch
aktív tag
Őőő.. ha az anyagiakon túl vagyunk, jöhetne a farokméregetés is?
-
joey04
titán
Az elmúlt években rengeteg androidos telefont is használtam, drágát, olcsót, samut, kínait, mindent. Azért tértem vissza, mert ez a kényelmes. Te viszont képzettségtől, fizetéstől és mindentől függetlenül egy arrogáns, beképzelt, másokat lenéző ember vagy. Ezt bizonyítja, hogy többször leírtad lelépsz, mégis válaszolgatsz. Van amit nem lehet pénzért megvenni... Szakmailag is megmosolyogtató, hogy pont egy SP-t hozol példának, ami nem csak az Androidos mezőnyben, de a Sony palettáján belül is az egyik leggyengébben sikerült példány. Na én viszont nem válaszolok többet, mert emberileg a szimpla érettségivel sem rendelkező, a fizetésednek negyedét sem megkereső takarítónéni többet ér nálad.
-
-
dave0825
őstag
válasz
szupermacs #119 üzenetére
Negyed annyiba került, és többet tudott. Kérdés?
-
-Skylake-
addikt
válasz
dave0825 #114 üzenetére
Nekem most s7e van, elotte N4 szoval nem vagyok tul nagy alma user, de meg igy "android felhasznalokent" is azert nehezen tudok elmenni szo nelkul az SP mellett. Meg egy akkora pocsek keszeuleket mint az, csak nagyon nagyon sok keresgeles utan tudnek talalni, ha egyaltalan tudnek
-
törölt tag
válasz
Magától egy telefon se hajlik el, márkafüggetlenül.
-
dave0825
őstag
válasz
Mondtam, szerintem hiába minden...
(#111) munnergep: őt nem, de most hirtelen tudnék mást...
(#113) szupermacs: némi iróniát érzek a dologban, pedig logikus döntés lenne.
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Stanley-B. #109 üzenetére
"az Apple nem épít alacsony színvonalon működő megoldásokat a készülékeibe"
Kivéve amikor kézzel le lehetett árnyékolni az antennát(persze mindig lehet másképp fogni...), meg amikor magától elhajlott a telefon. Na meg akkor ott vannak ezek:
De ja.. az apple sosem hibázik!
Amúgy nehéz feldolgozni, hogy a story arról szólt, hogy egy "vészmegoldás" kellett, és ezt éppen nem egy iphone tudta szolgáltatni?! Senki nem mondta, hogy ez a top1, jézus...
-
dave0825
őstag
válasz
Stanley-B. #109 üzenetére
Nem mondtam, hogy mindenki divatból használja, kedves legalábbegymilliótkereső, de felénk a legtöbben igen, illetve akikkel én találkoztam, szinte mind. Köcsöghaj-szűkgatya-ályfon, legjellemzőbb. De mint mondtam, én végeztem itt.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
whatwhatwhat #93 üzenetére
ezt neked is meg (#91) dave0825-nek is írom: az fm transmitteres zenénél a síri csend is sokkal jobb már, az Apple nem épít alacsony színvonalon működő megoldásokat a készülékeibe, az fm transmitter a TOP1 leggázabb megoldás zenehallgatásra.
dave0825: én többször (!) annyit keresek mint te ha már itt tartunk és távolról sem divatból használom a nagy számú Apple termékeimet és a 14 éves korosztálytól eltekintve nem hinném, hogy jellemző lenne az, hogy valaki kifejezetten azért érzi magát menőnek, mert iPhone-ja van.
Ennél viszont sokkal inkább jellemző az az ellentmondást nem tűrő habzószájúság, amivel előadod, hogy az Apple divat, aki ezt vesz az divatból veszi és pont. -
whatwhatwhat
aktív tag
"Az a baj, hogy megint ott tartunk, hogy melyik jobb a másiknál."
Én nem ezért írtam amiket írtam, pont azért mert amit te írtál értelmeztem úgy, hogy az iphone jobb, mert tudja mindezt. Én meg leírtam, hogy szerintem az android is tudja.
Ennyi. Mivel nem szoktam semmilyen hangvezérlést, se diktálást, se okosotthont, se autós kihangosítást használni. Ezért nem tudom saját tapasztalattal alátámasztani, de azt tudom, hogy minderre van lehetőség. Ezért leírtam, hogy ne könyveljük el ezeket iphone előnynek.
Nem akartalak én meggyőzni, hogy jobb.
A problémáimat is azért írtam le, hogy alátámasszam, hogy olyan érveket nem fogadok el hogy megbízható meg hogy "működik". Mert nekem nem ez a tapasztalat, amit egy viszonylag friss telefonnal szereztem. Azt elhiszem, hogy nektek jó, meg nektek működik. Csak ha érvelünk egyik-másik mellett akkor ezeket nem fogadom el érvnek, mert én pont az ellenkezőjét állítom.
De mondom mindentől függetlenül, mindenki azt használ amit szeret és/vagy akar. Én személy szerint nehezen értem meg néha, de ez már az én dolgom, ha beszélgetünk valakivel erről, akkor objektívan állok hozzá.
Egyébként én nagyon szokszor azt tapasztalom ismerősöktől, akiknek iphone-ja van, hogy fogalmuk sincs, hogy az androidos csúcskészülékek milyenek és mit tudnak.
A leggyakrabban azt hallom, hogy vett valaki egy iphone-t és milyen elégedett vele. Aztán megkérdezem, hogy előtte miylen telefonja volt. Amire általában az a válasz, hogy valamilyen olcsó samsung(pl galaxy ace és társai), tehát egy kb 50ezer forintos és mellé még régi, alsó kategóriás telefon. Ami már akkor is szar volt amikor megjelent, azóta meg lassú lett, ronda, és tulajdonképpen használhatatlan.
Na hát ha ezután vesz valaki egy 5ször annyiba kerülö új csúcskészüléket, akkor nem kell csodálkozni, hogy sokkal elégedettebb vele... Én úgy gondolom, hogy ugyanolyan elégedett lenne valaki egy csúcskategóriás samsungal, pixellel, huawei-jel, vagy oneplus-szal.
Persze ezután úgy van elkönyvelve a dolog, hogy iphone > andoird. És ez elszomorít. -
.Szaki.
addikt
válasz
whatwhatwhat #105 üzenetére
Az a baj, hogy megint ott tartunk, hogy melyik jobb a másiknál. Pont ezt írtam, hogy ugyanolyan jó mindkettő, egyik sem különb a másiknál. Az akkuprobléma (3:30-tól) egy létező dolog, ezt egyébként az Apple garanciában cserélte is az érintett készülékekben. Az összes többi amit felsoroltál nálunk egyáltalán nem jelentkezik, nekem akku-gate problémám sem volt egyébként az 5S-sel. Ezek a tapasztalatok alapján tudok véleményt nyilvánítani, amiből az egyik saját. Ez alapján az iPhone jó és megbízható. Mondhatnám ismerősöm Note4-ét is, valamint a most újonnan beszerzett S8-át, azok is baromi jók, sőt az egyik komoly ügyfelem egy Note 3-at használ és a mai napig tökéletes. Pusztán annyit mondok, hogy nálunk sokkal több iPhone van és mindegyiket dicsérik.
Okosotthon: A Google Home-al pedig én nem vagyok tisztában, szóval fogalmam sincs, hogy mit kell róla tudni, nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy ugyanolyan jól tud működni, mint az Apple HomeKit eszközök.
Az én egy napom az iPhone-al. Reggel még ki sem keltem az ágyból a gyári dokkolójába helyezett 5S-t megkérdem mennyi az idő, mire az válaszol. Ezután megkérem, hogy kapcsolja fel a lámpát a hálóban, majd indítsa el a zenelejátszót. Ezt is megteszi, az ágyból még továbbra sem keltem ki. Munkahelyemre menet a kocsival BT-n keresztül párosítva van, amin vagy telefonálok, vagy zenét hallgatok. A munkahelyen e-mail-eket diktálok neki, vagy épp telefonálok, stb. Hazaérve megkérem, hogy kapcsolja fel a lámpákat, visszahelyezem a dokkolóba és megint megy minden, amit kérek tőle. Az autóban egyébként ugyanúgy működik a Siri, ugyanis az autó mikrofonját használja, tehát útközben ugyanúgy lehet diktálni, vagy utasításokat adni, mondjuk, hogy mutasson egy útvonalat, vagy bármit.
Na azt nem mondom, hogy nem lehet megtenni egy Androidos eszközzel, én azt mondom, hogy ezeket a dolgokat tökéletesen végrehajtja, míg az előző telefonjaim erre nem voltak alkalmasak, mert az alapfunkciók terén is akadtak problémák. Személy szerint én ilyet nem tapasztalok. Ha tapasztalnék, akkor azt leírnám, ahogy egyébként ha belépsz az iPhone topicba, akkor sokan le is írják. Pl. sok 5S-nek nem tett jót az iOS10 frissítés, valamiért pedig soknak semmi baja vele. Az enyémnek sincs.
Na de hogy tiszta legyen végre mindenkinek: Továbbra is csak azt mondom, hogy minden készüléknek megvan a maga előnye és maga hátránya, olyan, hogy tökéletes telefon nem létezik. Bizonyos emberek igényeinek tökéletes telefon viszont igen, nekem ilyen az 5S, Neked lehet ilyen a Galaxy és az is lehet, hogy Neked a Galaxy működik hibátlanul, míg a 6 nem. Kívánom, hogy továbbra se legyen gondod a Galaxyval.
Én ahogy az előző hsz-emben írtam, anno egy Samsunggal fürödtem be, de azzal borzasztóan. Szóval annyi a lényeg, hogy ne általánosítsunk, ne telefonok alapján ítélkezzünk, a birkákkal pedig sem Apple fronton, sem Andorid fronton, sem pedig Windows fronton nem szabad foglalkozni szerintem, mert már ezért kezdem azt érezni, hogy itt fogom hagyni az egész fórumot a francba, mert unom a sok buta embert, aki se nem olvas, se nem lát, csak gépel-gépel-gépel. (Nem Rád értem)
-
whatwhatwhat
aktív tag
Én annyit tennék hozzá, hogy amennyire én tudom, a google assistant is kb olyan szinten van mint a siri. Így tudja ugyanazokat amiket felsoroltál. Diktálni is ugyanúgy tudsz, bár én csak egyszer próbáltam. Okosotthonra pedig ottvan a google home, amihez aztán tényleg nem értek, így nem tudom, milyen lehetőségek vannak hozzá, így lehet, hogy jobb az apple megoldása.
Csak azért mondom ezeket, mert nekem úgy jön le, hogy az ilyesmiket az iphone előnyeiként soroltad fel, pedig tudja ezeket a google is. De javíts ki ha tévedek, vagy jobban tud ezt-azt.A másik pedig, hogy a mai napig mindenki azt mondja, hogy nagyrészt azért szeretik az iphone-t mert az "működik". Na nekem pont nem ilyen tapasztalataim vannak. Egy i6 a céges telefonom, és rengeteg problémám van vele. Egy régebbi oprendszer verzióval azt csinálta, hogy "lefagyott", vagyis megállt a kép egy kb 10 másodpercre. Aztán utána meg ment tovább mintha mi se történt volna, ezt napi rendszerességgel. Ezt mondjuk már régóta nem csinálja.
Továbbá olyat szoktam gyakran tapasztalni, hogy rezeg egyet a telefon, pedig az égvilágon semmi nem történt. Semmi új értesítés.. Sokszor azt hittem csak behalucináltam, de amikor már a kezemben rengett akkor rájöttem, hogy nem.
Az egyik legdurvább gond vele, az az, hogy hívnak és a telefon egyszerűen sehogyan sem jelzi. Nem csörgött és nincs benne az előzményekben se.. A hívónál ott van az előzményekben és ki is csöngöt. Ez azért elég durva, főleg egy céges telefonnál.
A legrosszabb viszont az, hogy télen ha már 0 fok vagy az alatt van a hőmérséklet, akkor ha több mint 10 percet vagyok kint az utcán, akkor fogja magát és kikapcsol a telefon. Ezt most télen csinálta, amikor alig múlt el egy éves a telefon... És szó szerint majdnem az összes ezt csinálja, a cégnél rengetek embertől hallottam ezt. 6 és 6s modellekknél egyaránt. Valamint apám 5-öse is csinálja.
Ezek jutottak most eszembe.Persze nem azt mondom, hogy a galaxym tökéletes, de ilyen durva dolgokat nem csinál... Úgyhogy én személy szerint nem hiszem el, hogy az iphone megbízhatóbb, mint egy csúcskategóriás androidos telefon.
-
dave0825
őstag
válasz
LurkerSheik #103 üzenetére
Meló miatt mentünk, és minek vigyek, ha van egy jó telóm? A ramkezelése más kérdés, voltak hibái, ahogy az iPhone-nak is vannak.....
S8 megint csak a Samsung. Honor 8-nak tökéletes helyen van az ujjlenyomat-olvasója, annak a működése is az, meg szinte az egész telefon. De csak az iPhone..... -
válasz
dave0825 #101 üzenetére
Hordom is magamnal az n73-am, mert azota nem nagyon van fm t, a droidokban sem. De az sp-megoldas a problemara, szoftveresen nem egy eletbiztositas, csak zene legyen es jack.
Szeretek zenet hallgatni ugy indulok el 900km-re h se egy cd, se usb-s fejegyseg, se egy fm t a kesztyutartoban, de talan a kulfoldi radiokat elmeny lesz hallgatni
Tipikus elethelyzetek.Ui.: iphonet hasznalok, tudom a gyengesegeit, szar minosegu toltokabelt, a jack hianyat, ami biztos fajo pont de ugy 3 eve nem dugtam jacket
zart(abb)sagot, ertelmes JB sincs ios10-re.
S8 remek kis telo lett, de az elbaszott ujjlenyomat olvaso helyevel nalam kihuzta magat. Ergonomia. Note 7-et is kiprobaltam volna, ha nem kaszaljak el a startnal. -
.Szaki.
addikt
Kicsit felületes voltam, nem olvastam el azt a hozzászólást, amire reagáltál (#58), így jogosnak érzem a reakciódat, őt tényleg nevezhetjük iSheep-nek. Ettől függetlenül a hozzászólásod stílusa továbbra sem túl szimpatikus, mert ugyanúgy általánosít, ahogy ő. Így ez Téged sem tesz különbbé. Ha ezt egy személynek célozva írtad volna meg, nem pedig nagy általánosságban értve, akkor még azt is mondtam volna, hogy igazad van, hiszen egy konzumidiótának üzensz. Így viszont én is és sok más -ahogy látom- normális Apple user is megszólítva érezte magát. Hozzáteszem ugyanúgy felemelem a hangom akkor is, hogy ha ez fordítva történik meg mondjuk egy Samsung, vagy LG poszt alatt.
Na de akkor a mostani hsz-edre:
Nem tagadom, tényleg vannak olyan emberek, akik ezt a nagy menőségnek hiszi és úgy gondolja, hogy ő innentől kezdve valaki, mert iPhone van a kezében. Hozzáteszem ez nem csak iPhone kompatibilis jellemző, ugyanúgy látok ilyen embereket edge telefonnal a kezükben is. Azt megértem, hogy az ilyen emberek irritálóak, engem is zavar és azért is hihetjük azt, hogy ők vannak többségben, mert értelemszerűen ők azok akik ezt hangoztatják, a csendes többségről meg nem is tudnád meg, hogy épp S8-a, vagy valamilyen iPhone-ja van, mert ott lapul a zsebében. Nekem egy éves volt az 5S-em, amikor az egyik ismerősöm megkérdezte, hogy lecseréltem-e a telefonom, pedig első iPhone-om. Az utódja is Alma lesz egyébként, nagyon bevált, szeretem, semmi baja nincs, pedig a legfrissebb rendszer fut rajta. Szerencsére az ismerőseim sem "menőznek", igazából szerintem nagyon nem is lehet menőzni, az az ember annyit is ér, aki annyit tud maximum felmutatni, hogy milyen telefonra sikerült neki beruházni. Fanatikus körben, vagy szűk baráti körben ha felmerül maga a telefon téma, akkor nyilván szóba kerülhet, hogy ki mire cserélne, vagy kinek mik a tapasztalatai a jelenlegi készülékével, de ismétlem, szerintem kulturált ember ilyennel nem vág fel. De a fizetésével, vagy végzettségével sem. Ezen a fórumon szerintem sokan megtehetnék ugyanezt.
Az, hogy ki mire használja a telefonját teljesen igény kérdése, én sok kiegészítőt vásároltam a telefonhoz, így azokat a plusz funkciókat nem is soroltad fel, amikről lényegében egy iPhone szólhat (szerintem). A hangvezérlés például egy remek dolog, a személyi asszisztens kiválóan működik, persze előfordul, hogy nem ért meg, de ez ritka. Például egy hosszabb e-mail megírása is kényelmesebb úgy, hogy nem gépelek, hanem diktálok, hiba nélkül megérti és leírja. Az Apple HomeKit eszközök is hasznos dolgok, ezeket megintcsak Sirivel lehet vezérelni. Kvázi egy "fél-okosothont" is ki lehet alakítani a segítségükkel.
Azt kell látni, hogy akinek bejött az iOS felület, az nem fog átállni Androidra és ez fordítva is igaz, alapjaiban tér el a két rendszer, ezért is tapasztalhattad azt, hogy vett valaki egy iPhone-t és utána már vágyakozott vissza Androidra. Én nem térnék vissza, sokkal több nyűgöm volt a másik rendszerrel. A Windows Phone pedig rossz példa, Lumiám is volt. A felületet nagyon szerettem, a csempék kifejezetten tetszettek, igazából jól is működött a telefon, viszont az áruház szegényes kínálata, majd a folyamatosan érkező rendszer frissítések folyamatos bugjai tönkretették a telefont, és szerintem ez is ölte meg a WP-t. Kár érte. Ha működött volna és egy fejlődő rendszer lett volna, akkor lehet, hogy a mai napig Lumiám lenne.
Android rendszeren belül csak Honorom volt (Azon kívül meg 2 tabletem), szerettem, de az is bugos volt, volt, hogy nem engedte azt sem, hogy felvegyem a telefont, amikor hívtak, mert meghalt a kijelző, stb-stb, sorolhatnám, de nem akarom, egy restart mindig segített bármilyen probléma volt vele, de nekem ez nem tetszett. Persze az is lehet, hogy egy hibás darabot fogtam ki, biztosan okkal sikeres a Huawei/Honor páros, kollégáim közül három is Huawei-t használ és elégedettek velük hosszú idők óta.
Apple féle kötöttségek: Amióta az Apple létezik azóta van az, hogy kb semmivel sem kompatibilisek az Apple termékei más eszközökkel. Ez annak, aki helyből a cupertinoiakat választja minden téren fel sem tűnik, mert a Mac, az iPad és az iPhone irigylésre méltóan tud együtt dolgozni. Ez a kompatibilitási probléma már régóta van, már az Apple II sem volt kompatibilis semmivel sem, sőt anno a Lisa azért indult teljesen bukó projectnek, mert az még az Apple cuccokon belül sem volt kompatibilis semmivel. (Igaz ez nagyrészt S.J. bosszú hadjárata miatt volt, na meg iszonyat pénzt kellett beleölni, de akkor is..) Na de a lényeg, hogy akit ezek a kötöttségek zavarnak, az vagy ne vegyen iPhone-t (senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy neked márpedig iPhone kell) vagy pedig ha bejött, akkor bőven van lehetőség arra, hogy ilyen probléma ne legyen, vagy pedig szimplán együtt tud ezekkel élni.
A testreszabhatóságot én személy szerint nem igénylem, ahogy említettem volt WP-m is, az még ennyire sem volt testreszabható, a Honor is gyári állapotban volt.
Samsungom is volt, még a badás időkből, fél évet volt hajlandó működni. Ettől függetlenül nem mondom, hogy a Samsung szar, sőt, Android vonalon látjuk, hogy milyen készülékeket dobtak piacra az utóbbi időben és egyik jobb, mint a másik. A Huawei/Honorral sincs továbbra sem semmi bajom. Csak nem gondolom, hogy ezek alapján kéne megítélnem más embereket. Remélem így már érthető. Szimplán csak annyit szeretnék, hogy topicokban értelmes viták legyenek, ne pedig a mutogatás, hogy büdös ájfonos, szemétszamszungos stb, stb..
-
dave0825
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #96 üzenetére
Szegények meg is állnak a fejlődésben.
(#100) LurkerSheik: Mi is gondoltunk rá, hogy német autópályán keresztül 900km-ről hazafele egy seggel, megvárjunk egy Kínából érkező 2 hét alatt odaérő cuccot. Nem volt egyszerűbb azt mondani, hogy várj, van egy jó telóm, rakok be zenét, mert ilyet IS tud, a sok más hasznos funkció mellett. Tényleg...
(#99) whatwhatwhat: szerintem hagyjuk, én végeztem, sok az off és úgyis hiába minden.
-
válasz
whatwhatwhat #99 üzenetére
Vagy aztmondjak tolj mar be te valamit a Bt-S hangprojin boomboxon, csorobb helyeken kis BT hangszoron.
Az nemet autos kisfiu pedig beszerezhet 3 ezerert kinabol fm transzmittert szivargyujtoba es a remek szoftveru Sp-t is megtarthatja vagy iphonera, WM-re is valthat, so simple. -
whatwhatwhat
aktív tag
Nem voltam ott, de feltételezem nem térdeld le és vetette alá magát a csodás Android istenség kegyelmének. Egyszerűen elfogadta, hogy hát ja, ezt az iphone nem tudja... Nem tudom, mi olyan hihetetlen ebben. Nekem tetszik a sztori.
Amúgy ki tudok találni még jobbat. Egy gigapartyban vagy és be akarod nyomni a kedvenc számod, hogy megmutast a plebs-nek, hogy milyen az igazi hip-háp. Mindenki izgatottan várja, hogy mit fogsz itt csapatni. Szétmegy a ház meg minden. Odaadják neked az aux kábelt... hoppá
-
szupermacs
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #96 üzenetére
Én kérek elnézést.
-
Lall
veterán
válasz
whatwhatwhat #93 üzenetére
Tehát ezért az iPhone-os sofőr lapított. Aranyos sztori. Köszönöm, még megy az értő olvasás.
-
válasz
szupermacs #95 üzenetére
9 évesek is már i7-en tolják.
-
Édesapám Apple user.
Laptopja, telója mind almás termék.
Munka miatt használja őket (CAD szoftverek, Photoshop stb.).
iPhone 5S a telója, szereti, mert folyamatosan szinkronban van a gépével, és sok mindent rapid módon intézheti a kicsikén.
De köszöni szépen, nem azért használja, mert alma, hanem mert bejött neki.Sokan vannak ilyenek, akik nem hangoztatják, hogy mennyire imádják az iTermékeket.
Az iSheepek jellemzően megszólalnak.
Nem érdemes magad felhúzni miattuk. -
dave0825
őstag
Attól, hogy nem használtam "csak" hallottam/láttam/olvastam, még így vannak, vagy mindenki hazudik?! Nem lesz az FM transzmitter éve, de vicces volt, mikor Németországból jöttünk hazafelé, német rádiót nem szerettünk volna hallgatni, nem volt nálam pendrive, amire rakhattam volna zenéket OTG-n keresztül az Xperia SP-mről, így maradt a benne lévő FM transzmitterként használt rádióantenna. A sofőrnek meg persze iphone-ja volt, és csak lapított, jogosan.
Mindenki arra használja,amire akarja, mármintamire tudja (Android-ot meg amire akarja...).(#89) Dr. 444Hertz: nem is azon húztam föl magam, hogy itt sokan iphone-t használnak, használja, ha neki az jó. Azon, ahogy lenézett az illető másokat, teljesen jogtalanul. Mindig is olyan voltam, amit másoktól kapok, azt kapják vissza tőlem is. Ez nem zárja ki azt, hogy alapból nem adok jót természetesen.
És én a legtöbb embert, akiknek ilyen telójuk van, így láttam viselkedni. Persze, van kivétel, az itt levők többsége az (úgy tűnik, nem mindenki), de felénk nem ők vannak nagyobb számban sajnos. -
whatwhatwhat
aktív tag
Igen, az emberek nagy része munkára használja az apple termékeit.. Perszeeee.
Amúgy én személy szerint párhuzamosan használok iphonet és samsungot. Valamint használtam macbook-ot is. És annak ellenére, hogy elismerem a jó tulajdonságaikat is, "utálom" az apple termékeket. Most akkor mi van?
Amúgy meg mindenki azt használ amit akar.. Csak ne tekintsék már magukat emiatt felsőbbrendűnek. Meg ne beszéljenek úgy a másik oldalról, hogy fogalmuk sincs annak előnyeiről.
-
-
Lall
veterán
Hallottam, láttam, olvastam... ennyiről szólnak a hozzászólásaid. Azon kívül hogy "sokat" keresel és villamosmérnök vagy azt is megtudhattuk, hogy soha nem használtál sem iPhone-t, sem Windows Mobilt. (Utóbbi lassan már nincs is.) Lehetne, hogy elfogadod, hogy akinek Apple termékei vannak - legyen az telefon, tablet vagy laptop - az munkára is használhatja!? Mert pl. én majd egész nap arra használom és köszönöm jól elvagyok vele. Még az FM transmittert sem hiányolom. De várom 2018-at, mert az az FM transmitter éve lesz.
-
dave0825
őstag
Néhányan ár-érték arány miatt veszünk telefont, nem úgy, mint te.
Mondjuk ez most nagyon megrázott, hogy fogom most tovább élni az ősember életem. Inkább ősember legyek (OFF)(villamosmérnök diplomával a zsebemben)(/OFF), mint divatmajom.Pont nem érdekel a véleményed.
(#82) whatwhatwhat: Végre valaki, nem vagyok egyedül.
(#84) .Szaki.: Senkire nem tartozik, ki, mennyit keres, de tényleg fölhúzott ezzel a nincsrápénzed-dologgal......
Én pont azokkal találkoztam eddig kevesebb számban, akik nem azért vettek iphone-t, mert a másiknak is az van, és az menő, vagy azért, mert húúúmeraazazértájfon, azaminőség, lehet, hogy rossz környéken élek. Ehhez képest nem 1 embertől hallottam, akinek volt iphone-ja, hogy örömmel cserélte le Android-ra, mert ez, meg ez, meg ez használhatatlan volt benne. Elhiszem én, hogy e-maileket olvasni, Messenger-ezni, meg Facebookozni jó, esetleg még telefonálni, aztán szerintem ennyi. 1-1 plusz valamit beletesznek, és kész. Se pl. a többi eszközzel kommunikálás (csak iphone-nal, csak apple kábellal, csak apple fülessel, amiért eltűnt a jack), zene másolása gépről (persze, megoldható, kínlódással, max saját gépről), OTG támogatás, infra, FM transmitter-ként használható rádióantenna, szinte határtalan mértékben testreszabhatóság, ezektől azért még pár évvel le vannak maradva, árban pedig már megtriplázták az értéküket. Valakinek ezek nem hiányoznak, de amit nem értek, hogy aki csak alap dolgokra használ egy telefont, a fönt említetteken kívül, miért nem Windows rendszerű telefont vesz? Ugyanezekre az is használható, kevesebbtől hallottam, hogy lecserélte, és nincsenek is elszállva az árakkal sem, aránylag tartják magukhoz, hogy mennyit érnek.
Ha így nézzük, hogy volt Honor-od, és nem ájultál el tőle, akkor ennyiből én is mondhatom, hogy volt Samsungom (Galaxy Ace) és nem ájultam el tőle. Honor 8 sokkal jobb, mint a Honor 6 pl. (nem tudom, melyik volt neked). Samsungot nem vennék már, nem az Ace miatt, hogy abból következtetek a többire, hanem olvasgattam, utánanéztem, rootolni sem egyszerű, mióta a Knox-ot behozták (azóta nem tudom, változott-e valamit a dolog, megoldható-e, eltűntethető-e garancia miatt), kijelzői sem tetszenek, teljesen természetellenesek, igaz, az állítható (csak itt olvastam, nem néztem utána). Sony-t sem vennék, az új X-szériából 1 olyan sincs, ami tetszik, ilyen alsó-fölső kávákkal, meg ilyen ár-érték aránnyal. Z-szériával még nem szálltak így el, de az X-szel nagyon. -
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
#40359168 #71 üzenetére
Egy szóval nem mondom, hogy a többi gyártó tökéletes.
DE.
Először is leszögezem, hogy a feature-ök közül a hajlított kijelzőt kedvelem legkevésbé az S7 edge-emen.
Ugyanakkor bár szubjektív, de szerintem baromi jól néz ki. És sok embertől hallom ezt vissza. És ha már pont apple-samsung összehasonlítást végzünk, akkor tudni kell, hogy inkább az apple köszönheti a népszerűségét a design-nak. Így nem kell meglepődni, ha más is néha erre helyezi a hangsúlyt.
Továbbá baromi kényelmes a telefon szélét tapizni. De tényleg. Sokat számít, hogy nem érzed a telefon szélét.
És persze megkapod hozzá az edge-featureket. Amit én napi szinten használok. (persze ennek konkrétan semmi köze a hajlított kijelzőhöz, de csak ehhez van..)
Ezek után nem nevezném teljesen mókusvakításnak. Akkor sem, ha néha elég kényelmetlen kezelni a telefont miatta, mert az újabbaknál úgy tudom ez már nem áll fent, mert kevésbé hajlik le a kijelző mint az enyémen.Amúgy személyes véleményem, hogy az apple sikere szinte teljes egészében mókusvakításra épül.
Ettől függetlenül nem gyártanak rossz telefonokat... Na de ezt hosszú lenne kifejteni. -
.Szaki.
addikt
A nagy probléma az, hogy úgy ítélkezel mások felett, hogy biztosan azért van rengeteg embernek iPhone-ja, mert azzal feltud vágni és le tudja nézni az embereket és ők aztán megmutatják, hogy ki az igazi elit, mert ők Almát tartanak a kezükben, miközben Te egy fórumon leírod, hogy mennyit keresel, ami momentán nem tartozik senkire. Értem egyébként, hogy Te a konzumidiótákról beszélsz, csak éppen az a gond, hogy az a réteg, amit Te szépen tulajdonképpen az egész almás táborra vetítesz, egy borzasztó kis töredéke az Apple felhasználók közösségének. Képzeld iPhone-t használok. Méghozzá egy '13-as konstrukciójú 5S-t. A baráti társaságomban szintén majdnem csak iPhone van, 4-től az új 7-ig bezárólag. Meg fogsz lepődni, egyikünk sem azért használ iPhone-t, mert az menő, hanem azért, mert működik és szeretjük.
Egyébként ezt az idióta általánosítást egy-két átlagembertől (értsd.: nem műszaki témájú fórumokon is szereplő emberek) még meg is értem, hogy találkozott egy prosztóval, aki pont az almáját mutogatta és ezért utál mindenkit, akinél Apple terméket talál, de egy szakmai fórumon ez nagyon nagy gondnak számít. Az Android egyáltalán nem rosszabb, vagy jobb az iOS-nél, mindkettő ugyanolyan jó, csak másképp, Kinek mi a kényelmesebb, ki mit tud jobban belakni, ennyin múlik az egész, semmi többön. Az, hogy a Honor feleannyiért "kenterbe hugyozza" (Jézusom, milyen stílus ez) az iPhone-t pedig egy nevetséges túlzás, volt Honor készülékem is, egyáltalán nem voltam elájulva tőle, de tény, hogy nem adnak ki rossz telefonokat ők sem.
A telefonos világban egyébként tetszik-nem tetszik a flagshipek között a legnagyobb versengés a Samsung Galaxy aktuális S szériája és az Apple iPhone aktuális szériája között van, ezért is jogos valahol az, amikor egy iPhone user az Androidot a Samsunggal azonosítja, még ha valójában több más telefon is Androidot futtat. Egyébként sem gondolom, hogy ez az Androidnak olyan nagy sértés volna, a Samsung készülékek egyáltalán nem rosszak, sőt el kell ismerni, hogy a Galaxy S7 edge és az új S8 is remekül sikerült.
-
somogyib
őstag
válasz
whatwhatwhat #82 üzenetére
Annyiban igaza van, hogy nekem például nincs pénzem ilyenekre. Inkább másra költöm.
-
spect80
senior tag
Az Apple-nél nem az a gond, hogy innováció nincs, hanem hogy még újdonság sem nagyon.
De nem is kell, elégséges a beidegződött mantrákat hajtogatni, úgyis veszik (egyelőre).
Az amoled beég, túlszaturált. Az Apple csak akkor teszi bele ha kiforrott. meg az `ökoszisztéma`, ami milliókért csak kicsit jobb, mint bármi más, blabla. Tegnapi hír, hogy végre van drag and drop az ios-ben vao. vajon mit finomítottak eddig rajta, hogy tökéletes legyen?!
Szóval amíg ilyen bullshiteket hajtogatnak a hívők, addig piaca is lesz, és felesleges vitázni. -
törölt tag
Az én 5s-em tán 50-et érhet, nem akarom cserélni (bár a dual SIM fasza lenne), mindenesetre semmi rongyrázás, szeretem használni és kész. Alapvetően amúgy szinte mindenkinek lehet iPhone-ja, nyilván nem mérce egy kütyü zsebrevágása semmilyen szempontból, értem és tudom, miről beszélsz.
-
dave0825
őstag
válasz
#40359168 #76 üzenetére
Az a baj, hogy itt már nem is csak telefonokról van szó, hanem az emberi butaság határtalanságáról.
IPhone itt, iPhone ott, divat, semmi más, mindenki megy utána, mert "én megtehetem", más meg (szerintük) nem. Nem is akarok belemenni, kevés vagyok egyedül ehhez, de mindig is zavart az, amikor valaki azért vesz valamit, mert másnak is az van, a többit meg lenézi, mert szerinte nekik nem lehet.
Lehet, hogy régen jó telefonokat, vagy más cuccokat gyártott az Apple, de mára divat csak, semmi más, nagyon kevés kivétellel, akik meg 30k-s, esetleg drágább noname kínai Android alapján ítélik meg mindet (vagy csak Samsung után). -
dave0825
őstag
Esti poén rovatunkat halották, köszönjük!
Bírom, hogy sokaknak a Samu csak az Android. 400k-t keresek havonta, így se veszek soha crapple iphos-t, a divatot meghagyom másnak. Honor 8-am van, hibátlan, kettéhúgyozza az összes iPhone-t egyszerre, de hidd csak, hogy kínai sz@r. Amíg te azt gondolod, hogy sokan pénzhiány miatt nem vesznek iPhone-t, addig mi is azt gondoljuk (tudjuk), hogy te (meg még sokan) agyhiány miatt nem veszel (nem 20-50k-s) Android-ot.
-
shiftac
aktív tag
De bírom az ilyen címeket: „talán már tényleg”.
Nem tetszik a teteje, hülyén néz ki. Ha viszont tényleg a képernyőben lesz az ujjlenyomatolvasó, akkor az már tényleg innováció lenne, nem úgy mint a 3.5mm-es jack lehagyása. -
törölt tag
válasz
whatwhatwhat #55 üzenetére
Ha van valami, ami igazán mókusvakítás, az pont a hajlított kijelző. Sok dolog miatt lehet ekézni az almát - szoktam én is -, jellemzően olyan dolgok miatt, amik NINCSENEK benne a termékeikben, de amit beleraknak, az általában a funkcionalitást szolgálja.
-
assemble
addikt
Hat nemtom, bullshiteles persze mindenhol van valamennyire, de azert ilyen szintu kijelenteseket tenni hogy a vilag legfejlettebb xy-ja, a samsung vagy legtobb masik gyarto azert nem szokott ugy, hogy az ne lenne valamennyire megalapozott, ne lenne mogotte valami adat, kutatas, felmeres, vagy valami, barmi. Itt pedig nincs semmi magyarazat, csak azt irjak, hogy az a legfejlettebb. Csak mert ok ezt megaszontak. Ez azert a bullshitnek valami egeszen mas dimenzioja.
Szoval ez azert mar konkretan ovoda. Az o apukajuk is erosebb, mint a tied.Ok kulonbet szarnak mindenkitol. Kb errol szol az egesz marketingjuk. (Kozben meg egyre jobban inkabb kb az ellenkezoje igaz..)
-
Tibee86
nagyúr
Ha felnézek pl a Samsung honlapjára elég hasonlóakat látok.
Marketing az egész, ha el akarsz adni valamit, nyilván használsz ilyen kifejezéseket, mint mindenki (még ha ezt az Apple azért túlzásba tudja vinni rendesen sokszor
), de az innováció kicsit mást jelent. Ennek a jelentését kéne tisztába tenni itt a legtöbb fórumozónál.
"Masoktol osszeszedik a dolgokat (tipikusan jopar ev lemaradassal), szepen becsomagoljak, es agressziv marketinggel jo dragan eladjak. Most nyilvan sarkitottam, de gyakorlatilag errol van szo.
"
Én ezt inkább úgy látom, hogy az Apple akkor tesz bele valamit a termékeibe, amikor azok már úgy működnek ahogy a felhasználók elvárják, nem pedig mindenféle kompromisszummal és hébe hóba vagy nem tökéletesen. Lásd pl. a touch id.
Vezetéknélküli töltés is szerintem csak akkor lesz náluk, amikor az nem fog kompromisszummal járni, hanem legalább lesz olyan hatótávolsága, mint egy vezetékes töltőnek. Jó dolog, hogy csak leteszed egy lapra és tölt, de nem az igazi. -
assemble
addikt
Hat amennyire tudom, manapsag is boven barmelyik keynote-jukban szerint minden masodik szo az, hogy "revolutionary", "magical", "cool", "great", "best".
De egy keynote-jukba se kell belenezni, eleg peldaul megnezni mit irnak sajat maguk az ios-rol: "The world’s most advanced mobile operating system." [link] Hat igen. A kis szerenyek.(megjegyzem ezt nem most irtak ki, hanem 5 vagy 10 eve, kb azokban az idokben amikor talan meg egy szaros hatteret sem lehetett meg beallitani azon a "vilag legfejlettebb mobil OS"-en
Lenyegeben folyamatosan ugy csinalnak, mintha ok szartak volna a spanyol viaszt, mikozben valojaban szinte soha semmit nem ok csinaltak meg tenylegesen eloszor. Masoktol osszeszedik a dolgokat (tipikusan jopar ev lemaradassal), szepen becsomagoljak, es agressziv marketinggel jo dragan eladjak. Most nyilvan sarkitottam, de gyakorlatilag errol van szo. -
NeRo28
aktív tag
válasz
A 2. Vesztes #2 üzenetére
Már most érzed h nem volt jó a 7-es mi?
Miau... -
Tibee86
nagyúr
válasz
Juhaszatti #62 üzenetére
Kijátszható az is: [link].
-
QwErTy42
addikt
válasz
Juhaszatti #62 üzenetére
Hagyd! Csak képen látott ilyet, így nem is tudhatja...
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Dr. 444Hertz #60 üzenetére
"A különbség az, hogy ők újdonságként hirdetik ezeket, nem innovációként.
Van egy kis különbség."
Tudsz mondani pár példát az elmúlt évekből amit innovációként harangozott be az Apple? Nem, nem a neten fellelhető cikkekre és kommentekre gondolok, hanem amit az Apple nevezett annak. Mert, hogy Jobs minden második szava az volt az oké, de az nem mostanság volt már. -
-
válasz
2 év múlva az lesz az innováció, hogy nem lesz rajta töltőcsati.
"Nem kell több energiát pazarolnia a töltésre. Mi megspóroljuk önnek. Innováció."
Aztán ha lemerült a telód, vagy veszel újat 370ezerért, vagy elmész az Apple boltba, és igénybe veszed az iBattery szolgáltatást, és 500k-ért kicserélik neked az akksit.. -
csabiks
senior tag
megmosolyogtato egy - egy ilyen android / iphone vita
ha mar innovacio: az s8 ba mi volt innovacio? a gagyi kijatszhato iriszkenner vagy az elerhetetlen helyre tett ujjlenyomatolvaso? esetleg a keret nelkuli kijelzo? ami hasznalat kozbe inkabb hatrany? vagy a tavalyi s7es optika?
csak irigykedtek mert sose lesz penzetek iphonera, vegyetek csak a kinai noname szrokat 8 giga rammal 373838 biztonsagi ressel es 0 tamogatottsaggal -
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Az ívelt kijelző aztán hatalmas innováció.
Azon kívül, hogy jól néz ki csak hátránya van, gyakorlati haszna meg pont nulla. Remélhetőleg az Apple nem ül fel erre a hülyeségre. -
-
Tibee86
nagyúr
Ezt már el tudom képzelni végleges variációnak. Hála az égnek, hogy nem mennek rá az ívelt kijelzőre (vagyis remélhetőleg).
-
Nekem egyenlőre a furcsa kinézete pont az ami tetszik. De majd élőben derül ki igazán mennyire lesz jó,.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Na ez az amit nem hiszek el, bocsi. Mármint, hogy ő vett egy új telefont és 1 hónap alatt beégett. Ott valapi turpisság van, vagy ténylegesen az a konkrét készülék volt hibás. De ilyenről még nem hallottam, hogy olyan hibája lenne, hogy hamar beég.
Volt galaxy S(1)-em több mint 2 évig, S3-am több mint 1 évig, note4-em fél évig(de már előtte használt volt, több mint 1 évesen vettem), és most az S7e-em van 1 éve. Egyiknél se tapasztaltam szemmel látható beégést.
-
Látnok
aktív tag
válasz
whatwhatwhat #40 üzenetére
Sajnos egy ismerősöm samsung s7-e szimpla használat mellett is beégett, már az első hónapban. Persze lehet olyat kapott, ami előtte kirakatban volt, ezt nem tudom. Szóval ez valós probléma, amit bizonyára meg lehet valahogy oldani.
-
törölt tag
válasz
Eugene Roe #44 üzenetére
Polárban minden kijelző gáz, amúgy én szemüveges vagyok, a teljesen jól működő csíptetős megoldás cirka 1500-2000 forintból megvan Ofotértből.
-
hemaka
nagyúr
Ha ilyen ocsmany lesz, 7+...
-
szupermacs
veterán
válasz
Eugene Roe #44 üzenetére
Sose próbáltam a Polaroiddal az OLED kijelzőt. Otthon megnézem, erre kíváncsi vagyok.
-
Eugene Roe
őstag
Az komolyabbnak hatna, hogy ne nézegesd szemből? Az esti fekete az fontosabb nekem, egyébként meg polarizált szemüvegben még gázabb az oled, gyakorlatilag egy instant lsd trip, ez elfogadhatóbb érv lenne, de szerencsére 99% nem vesz 20k polaroid, vagy 60k oakley/rayban polarizált napszemüveget, mert "mindenki" megáll a 35k natúrnál!
-
szupermacs
veterán
Érdekes, de szerintem túl sok helyet foglal el a renderkép alapján a kijelző tetejéből. Nem lesz hely az értesítési ikonoknak és a szolgáltató nevének. Valami más megoldásra gondolok, mint arra, hogy belelóg a kijelzőbe egy nagy sáv felül.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Bemész a beállításokba és átállítod a színmélységet. 15 másodpercbe telik.
Legalábbis ha samsungról beszélünk, márpedig úgy gondolom 99%-ban samsungról beszélsz.
A gyári beállítás az, hogy túlszaturált. Ezért látod úgy, hogy mindegyik az.
Egyébként nekem pl így tetszik. Sokkal feltűnőbbek, "kiugranak" a szinek. Képeken is, midnen tartalomnál. Sokkal jobban néz ki szerintem. Viszonylag kevesen vagyunk professzionális fotósok, de ha mégis, ott van a lehetőség az átállításra.A beégés sajnos "létező" probléma. Kifejtem az idézőjelet: Nem úgy létező, mint ahogy előadod. A te telefonod nem fogja 2-3 hónapig 0-24-ben ugyanazt a tartalmat megjeleníteni. Több mint 1 éves S7 edge-emen észrevehetetlen a beégés. Ha egy tiszta felhér képet nézek, akkor látom csak és kizárólag az értesítési sáv helyét elkülönülni. De azt is csak azért veszem észre oylan könnyen, mert tudom, hogy ott van. Először elég közelről kellett néznem.
Szóval számomra tulajdonképpen nem létező.
Szerintem további előnye, hogy nagyobb fényerőre képes. Ezt inkább kérdezem, mint mondom. De én úgy látom, hogy az új telefonoknál általában az oled-esek nagyobb fényerőre képesek. Javítson ki valaki ha tévedek, nincs kedvem utánanézni
-
balgab84
aktív tag
Koveti a trendeket, mar nem diktalja, sajnos. Osszel tenyleg a nagy durranasa az lesz, h oled kijelzoje lesz???😀😀 Ilyeneken mar csak mosolyog az ember....le van maradva sajnos, de nagyon😀
-
peter_k
tag
Persze.
Azért, mert még nem láttam színhelyes OLED kijelzőt. A metrón 4 méterről kiszúrom, melyik telefonnak van Oled kijelzője, az oldalról látható zöldes elszíneződésről. Túlszaturált, beégésre hajlamos, nem a valóságot
megjelenítő kijelző. Az IPS-el, ezek a problémák nem jelentkeznek.
Az iPhone 7-es szériának, meg tényleg 100-as a színhűsége. Ezt reklámozták is rendesen. Erre most az egészet hazavágják. Kíváncsi leszek, hogy az új iPhone esetében is kitérnek-e a színhűség méltatására?
Évek óta írogatják, hogy az OLED már kinőtte a gyermekbetegségeit. Aha. Menjél be egy Samsung márkaboltba és nézd meg a 2-3 hónapja pulton lévő, folyamatosan bekapcsolt telefonokat. 90%-nak be van égve és borzalmas a kijelzője. De ha vadi újat nézel oldalról, akkor sem színhelyes.
Az energiafogyasztás csökkentésen és a tényleg fekete "színen" kívül, csak hátrányt látok.
Az lenne a korrekt, ha kétféle kijelzővel forgalmaznák és választhatnánk. De ez csak álom... -
goncz_83
csendes tag
válasz
whatwhatwhat #35 üzenetére
Nem szóltam, eddig nem láttam, de most meggugliztam
-
goncz_83
csendes tag
válasz
whatwhatwhat #31 üzenetére
Én kérek elnézést...
Nem hiszem hogy az oldalgombba beleférne egy olyan olvasó, amin nem huzkodni kell az ujjat
-
-
whatwhatwhat
aktív tag
+ goncz_83
Az alsó-renderképről beszélünk.
Játszottam anno azzal a játékkal, amiben formákat kell bedobálni a megfelelő lyukakba. Látom, hogy a kamerák üvege az, beleillik a helyére.
Az alsó képen láthatjátok, hogy elég rendesen megnyúlt a bekapcsoló gomb.
Nyilván nem kezelem tényként, de ha lehet hinni a rendernek, akkor feltételezem, hogy az olvasó miatt nyújtották meg. Ahogy anno a sony is. -
roli543
őstag
válasz
whatwhatwhat #23 üzenetére
Azért van kerete a telefonnal mert nem edge kijelző lesz benne.
Nekem kifejezetten tetszik ez a kialakítás, kiváncsian várom, hogy valóban ilyen lesz-e, és a pontos méretekre is.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Juhaszatti #20 üzenetére
attól függ mit értesz a jobban megoldott alatt. Azt, hogy lefolyik oldalra is a kijelző? CSak mert az az én szememben éppen a rosszabbul megoldott dolog.
-
goncz_83
csendes tag
válasz
whatwhatwhat #11 üzenetére
A képen az nem a bekapcsológomb, hanem a dupla kapera fedele, középen a vakuval. Az alsó képen már a helyére rakták
-
somogyib
őstag
válasz
De az nem is a bekapcsológomb.
-
assemble
addikt
Hat nem tul szep. Ha tenyleg ilyen lesz, van mit tanulniuk a samsung-tol, az s8 ezzel felmossa a padlot, pedig az mar meg is jelent par honapja.
-
janeszgol
félisten
válasz
whatwhatwhat #23 üzenetére
Mivel nem hiszem, hogy Edge kialakításra váltana, ezért.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Amúgy csak nekem tűnik fel, hogy korántsem káva nélküli a telefon? Arra gondolok, hogy azért egy egységes kerete van az egésznek(a benyúló tetejét leszámítva). Ez persze alul elképesztően vékonynak tűnik. De oldalt? Szerintem teljesen átlagos, és jóval vastagabbnak tűnik mint egy S8-é...
-
A 2. Vesztes
senior tag
válasz
Stanley-B. #16 üzenetére
Indulok, mutasd az irányt!
A 7 plus topic jó lesz?
Persze a technológiai kérdésben igazad lehet, de én a külsőre gondoltam.
Vuff!
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Stanley-B. #19 üzenetére
Felfogtuk, apple fan vagy.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Stanley-B. #16 üzenetére
Elég sok hasonló, vagy jobban megoldott bezelless telefon van már most a piacon. Vagy éppen bejelentve van, végleges formatervvel.
A kijelzőbe integrált leolvasóval kísérleteznek a gyártók egy ideje, meglátjuk hogy a Samsung a Note 8-al, vagy az Apple lesz az első az új iPhoneal. Reméljük kiforott technikát kapunk kézbe, bármelyikük is lesz az első. -
Stanley-B.
őstag
válasz
A 2. Vesztes #2 üzenetére
menj már a követi a trendet dologgal, ha valóban ilyen lesz, melyik gyártó tett le akár csak hasonlót is az asztalra?
képernyőbe integrált ujjlenyomat olvasóval meg minden.... -
Воланд
titán
válasz
De az egy sima renderkep.
-
kiezTe90
senior tag
Nem vagyok Iphone fan, de ez tetszik.
Nagy érdekesség lenne ha az apple lenne az első, amelyik megoldaná a kijelzőbe integralt újlenyomatolvasót! -
peter_k
tag
Én meg azért drukkolok, hogy kihagyják az OLED kijelzőt.
Ha meglépik, nekem ott lenne vége az iPhone-nak. -
somogyib
őstag
válasz
whatwhatwhat #6 üzenetére
Hol van szó a bekapcsológomb méretéről?
-
GALARDO
addikt
Hacsak az az almás logó alá nem kerül, a megoldás a képernyőbe épített azonosítás lehet.
Ámen, és akkor kapargatnám az államat, és azonnali vétel lenne.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Valóba úgy tűnik, hogy a bekapcsoló gombban lesz, nem hiszem, hogy lenne más indok a méretének a növelésére. Egyébként ez szerintem egész jó megoldás. Mindenhogyan kényelmes lesz feloldani, jobb/bal kézzel, kézben fogva, asztalon, autóban stb.. Nem látom hátrányát. Ugyanakkor kijelzőben még jobb lenne... Na nem mintha valaha is vennék iphone-t.
Én abban reménykedem, hogy a note8-ban a kijelzőben lesz. -
Juhaszatti
addikt
Így hogy a benyúlás mellett csak értesítések jelennek meg, nem gáz szerintem. Jobb mint a Mi Mix megoldása, már csak a beszédhangszóró miatt is. Bár az Essential hasonló kialakítása talán esztétikusabb.
Az ujjlenyomatolvasóra meg kíváncsi leszek.
Nagy blama lenne ha beraknák a kijelző alá úgy hogy hogy még nem tökéletes a technológia és pontatlan lenne vagy sűrűn meghibásodna. -
batai15
félisten
ha home gomb sem lesz akkor a kezelés változik? mint tudjuk, az ios 1 gombal operál.
-
m@xsys
senior tag
Majd kiderül. Az iPad Pro egyelöre nagyon jó lett. Remélem ez is
Értelmes ember nem vág fel egy telefonnal, csak használja -
A 2. Vesztes
senior tag
Követi a trendet. Ha ilyen lesz.
Remélem jó drága lesz, akkor kevésbé fog fájni, hogy beruháztam a 7 plusra.
Vuff.
-
kmarkk22
aktív tag
Nekem nem tetszik, hogy belelóg a kijelzőbe a teteje.
Az ujjlenyomatolvasó pedig szerintem az oldalsó bekapcsológombba kerül majd, azért lett olyan nagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest