Új hozzászólás Aktív témák
-
szupermacs
veterán
-
joey04
titán
Az elmúlt években rengeteg androidos telefont is használtam, drágát, olcsót, samut, kínait, mindent. Azért tértem vissza, mert ez a kényelmes. Te viszont képzettségtől, fizetéstől és mindentől függetlenül egy arrogáns, beképzelt, másokat lenéző ember vagy. Ezt bizonyítja, hogy többször leírtad lelépsz, mégis válaszolgatsz. Van amit nem lehet pénzért megvenni... Szakmailag is megmosolyogtató, hogy pont egy SP-t hozol példának, ami nem csak az Androidos mezőnyben, de a Sony palettáján belül is az egyik leggyengébben sikerült példány. Na én viszont nem válaszolok többet, mert emberileg a szimpla érettségivel sem rendelkező, a fizetésednek negyedét sem megkereső takarítónéni többet ér nálad.
-
-
-Skylake-
addikt
válasz
dave0825 #114 üzenetére
Nekem most s7e van, elotte N4 szoval nem vagyok tul nagy alma user, de meg igy "android felhasznalokent" is azert nehezen tudok elmenni szo nelkul az SP mellett. Meg egy akkora pocsek keszeuleket mint az, csak nagyon nagyon sok keresgeles utan tudnek talalni, ha egyaltalan tudnek
-
válasz
dave0825 #101 üzenetére
Hordom is magamnal az n73-am, mert azota nem nagyon van fm t, a droidokban sem. De az sp-megoldas a problemara, szoftveresen nem egy eletbiztositas, csak zene legyen es jack.
Szeretek zenet hallgatni ugy indulok el 900km-re h se egy cd, se usb-s fejegyseg, se egy fm t a kesztyutartoban, de talan a kulfoldi radiokat elmeny lesz hallgatni
Tipikus elethelyzetek.Ui.: iphonet hasznalok, tudom a gyengesegeit, szar minosegu toltokabelt, a jack hianyat, ami biztos fajo pont de ugy 3 eve nem dugtam jacket
zart(abb)sagot, ertelmes JB sincs ios10-re.
S8 remek kis telo lett, de az elbaszott ujjlenyomat olvaso helyevel nalam kihuzta magat. Ergonomia. Note 7-et is kiprobaltam volna, ha nem kaszaljak el a startnal. -
.Szaki.
addikt
Kicsit felületes voltam, nem olvastam el azt a hozzászólást, amire reagáltál (#58), így jogosnak érzem a reakciódat, őt tényleg nevezhetjük iSheep-nek. Ettől függetlenül a hozzászólásod stílusa továbbra sem túl szimpatikus, mert ugyanúgy általánosít, ahogy ő. Így ez Téged sem tesz különbbé. Ha ezt egy személynek célozva írtad volna meg, nem pedig nagy általánosságban értve, akkor még azt is mondtam volna, hogy igazad van, hiszen egy konzumidiótának üzensz. Így viszont én is és sok más -ahogy látom- normális Apple user is megszólítva érezte magát. Hozzáteszem ugyanúgy felemelem a hangom akkor is, hogy ha ez fordítva történik meg mondjuk egy Samsung, vagy LG poszt alatt.
Na de akkor a mostani hsz-edre:
Nem tagadom, tényleg vannak olyan emberek, akik ezt a nagy menőségnek hiszi és úgy gondolja, hogy ő innentől kezdve valaki, mert iPhone van a kezében. Hozzáteszem ez nem csak iPhone kompatibilis jellemző, ugyanúgy látok ilyen embereket edge telefonnal a kezükben is. Azt megértem, hogy az ilyen emberek irritálóak, engem is zavar és azért is hihetjük azt, hogy ők vannak többségben, mert értelemszerűen ők azok akik ezt hangoztatják, a csendes többségről meg nem is tudnád meg, hogy épp S8-a, vagy valamilyen iPhone-ja van, mert ott lapul a zsebében. Nekem egy éves volt az 5S-em, amikor az egyik ismerősöm megkérdezte, hogy lecseréltem-e a telefonom, pedig első iPhone-om. Az utódja is Alma lesz egyébként, nagyon bevált, szeretem, semmi baja nincs, pedig a legfrissebb rendszer fut rajta. Szerencsére az ismerőseim sem "menőznek", igazából szerintem nagyon nem is lehet menőzni, az az ember annyit is ér, aki annyit tud maximum felmutatni, hogy milyen telefonra sikerült neki beruházni. Fanatikus körben, vagy szűk baráti körben ha felmerül maga a telefon téma, akkor nyilván szóba kerülhet, hogy ki mire cserélne, vagy kinek mik a tapasztalatai a jelenlegi készülékével, de ismétlem, szerintem kulturált ember ilyennel nem vág fel. De a fizetésével, vagy végzettségével sem. Ezen a fórumon szerintem sokan megtehetnék ugyanezt.
Az, hogy ki mire használja a telefonját teljesen igény kérdése, én sok kiegészítőt vásároltam a telefonhoz, így azokat a plusz funkciókat nem is soroltad fel, amikről lényegében egy iPhone szólhat (szerintem). A hangvezérlés például egy remek dolog, a személyi asszisztens kiválóan működik, persze előfordul, hogy nem ért meg, de ez ritka. Például egy hosszabb e-mail megírása is kényelmesebb úgy, hogy nem gépelek, hanem diktálok, hiba nélkül megérti és leírja. Az Apple HomeKit eszközök is hasznos dolgok, ezeket megintcsak Sirivel lehet vezérelni. Kvázi egy "fél-okosothont" is ki lehet alakítani a segítségükkel.
Azt kell látni, hogy akinek bejött az iOS felület, az nem fog átállni Androidra és ez fordítva is igaz, alapjaiban tér el a két rendszer, ezért is tapasztalhattad azt, hogy vett valaki egy iPhone-t és utána már vágyakozott vissza Androidra. Én nem térnék vissza, sokkal több nyűgöm volt a másik rendszerrel. A Windows Phone pedig rossz példa, Lumiám is volt. A felületet nagyon szerettem, a csempék kifejezetten tetszettek, igazából jól is működött a telefon, viszont az áruház szegényes kínálata, majd a folyamatosan érkező rendszer frissítések folyamatos bugjai tönkretették a telefont, és szerintem ez is ölte meg a WP-t. Kár érte. Ha működött volna és egy fejlődő rendszer lett volna, akkor lehet, hogy a mai napig Lumiám lenne.
Android rendszeren belül csak Honorom volt (Azon kívül meg 2 tabletem), szerettem, de az is bugos volt, volt, hogy nem engedte azt sem, hogy felvegyem a telefont, amikor hívtak, mert meghalt a kijelző, stb-stb, sorolhatnám, de nem akarom, egy restart mindig segített bármilyen probléma volt vele, de nekem ez nem tetszett. Persze az is lehet, hogy egy hibás darabot fogtam ki, biztosan okkal sikeres a Huawei/Honor páros, kollégáim közül három is Huawei-t használ és elégedettek velük hosszú idők óta.
Apple féle kötöttségek: Amióta az Apple létezik azóta van az, hogy kb semmivel sem kompatibilisek az Apple termékei más eszközökkel. Ez annak, aki helyből a cupertinoiakat választja minden téren fel sem tűnik, mert a Mac, az iPad és az iPhone irigylésre méltóan tud együtt dolgozni. Ez a kompatibilitási probléma már régóta van, már az Apple II sem volt kompatibilis semmivel sem, sőt anno a Lisa azért indult teljesen bukó projectnek, mert az még az Apple cuccokon belül sem volt kompatibilis semmivel. (Igaz ez nagyrészt S.J. bosszú hadjárata miatt volt, na meg iszonyat pénzt kellett beleölni, de akkor is..) Na de a lényeg, hogy akit ezek a kötöttségek zavarnak, az vagy ne vegyen iPhone-t (senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy neked márpedig iPhone kell) vagy pedig ha bejött, akkor bőven van lehetőség arra, hogy ilyen probléma ne legyen, vagy pedig szimplán együtt tud ezekkel élni.
A testreszabhatóságot én személy szerint nem igénylem, ahogy említettem volt WP-m is, az még ennyire sem volt testreszabható, a Honor is gyári állapotban volt.
Samsungom is volt, még a badás időkből, fél évet volt hajlandó működni. Ettől függetlenül nem mondom, hogy a Samsung szar, sőt, Android vonalon látjuk, hogy milyen készülékeket dobtak piacra az utóbbi időben és egyik jobb, mint a másik. A Huawei/Honorral sincs továbbra sem semmi bajom. Csak nem gondolom, hogy ezek alapján kéne megítélnem más embereket. Remélem így már érthető. Szimplán csak annyit szeretnék, hogy topicokban értelmes viták legyenek, ne pedig a mutogatás, hogy büdös ájfonos, szemétszamszungos stb, stb..
-
Édesapám Apple user.
Laptopja, telója mind almás termék.
Munka miatt használja őket (CAD szoftverek, Photoshop stb.).
iPhone 5S a telója, szereti, mert folyamatosan szinkronban van a gépével, és sok mindent rapid módon intézheti a kicsikén.
De köszöni szépen, nem azért használja, mert alma, hanem mert bejött neki.Sokan vannak ilyenek, akik nem hangoztatják, hogy mennyire imádják az iTermékeket.
Az iSheepek jellemzően megszólalnak.
Nem érdemes magad felhúzni miattuk. -
-
Lall
veterán
Hallottam, láttam, olvastam... ennyiről szólnak a hozzászólásaid. Azon kívül hogy "sokat" keresel és villamosmérnök vagy azt is megtudhattuk, hogy soha nem használtál sem iPhone-t, sem Windows Mobilt. (Utóbbi lassan már nincs is.) Lehetne, hogy elfogadod, hogy akinek Apple termékei vannak - legyen az telefon, tablet vagy laptop - az munkára is használhatja!? Mert pl. én majd egész nap arra használom és köszönöm jól elvagyok vele. Még az FM transmittert sem hiányolom. De várom 2018-at, mert az az FM transmitter éve lesz.
-
.Szaki.
addikt
A nagy probléma az, hogy úgy ítélkezel mások felett, hogy biztosan azért van rengeteg embernek iPhone-ja, mert azzal feltud vágni és le tudja nézni az embereket és ők aztán megmutatják, hogy ki az igazi elit, mert ők Almát tartanak a kezükben, miközben Te egy fórumon leírod, hogy mennyit keresel, ami momentán nem tartozik senkire. Értem egyébként, hogy Te a konzumidiótákról beszélsz, csak éppen az a gond, hogy az a réteg, amit Te szépen tulajdonképpen az egész almás táborra vetítesz, egy borzasztó kis töredéke az Apple felhasználók közösségének. Képzeld iPhone-t használok. Méghozzá egy '13-as konstrukciójú 5S-t. A baráti társaságomban szintén majdnem csak iPhone van, 4-től az új 7-ig bezárólag. Meg fogsz lepődni, egyikünk sem azért használ iPhone-t, mert az menő, hanem azért, mert működik és szeretjük.
Egyébként ezt az idióta általánosítást egy-két átlagembertől (értsd.: nem műszaki témájú fórumokon is szereplő emberek) még meg is értem, hogy találkozott egy prosztóval, aki pont az almáját mutogatta és ezért utál mindenkit, akinél Apple terméket talál, de egy szakmai fórumon ez nagyon nagy gondnak számít. Az Android egyáltalán nem rosszabb, vagy jobb az iOS-nél, mindkettő ugyanolyan jó, csak másképp, Kinek mi a kényelmesebb, ki mit tud jobban belakni, ennyin múlik az egész, semmi többön. Az, hogy a Honor feleannyiért "kenterbe hugyozza" (Jézusom, milyen stílus ez) az iPhone-t pedig egy nevetséges túlzás, volt Honor készülékem is, egyáltalán nem voltam elájulva tőle, de tény, hogy nem adnak ki rossz telefonokat ők sem.
A telefonos világban egyébként tetszik-nem tetszik a flagshipek között a legnagyobb versengés a Samsung Galaxy aktuális S szériája és az Apple iPhone aktuális szériája között van, ezért is jogos valahol az, amikor egy iPhone user az Androidot a Samsunggal azonosítja, még ha valójában több más telefon is Androidot futtat. Egyébként sem gondolom, hogy ez az Androidnak olyan nagy sértés volna, a Samsung készülékek egyáltalán nem rosszak, sőt el kell ismerni, hogy a Galaxy S7 edge és az új S8 is remekül sikerült.
-
törölt tag
Az én 5s-em tán 50-et érhet, nem akarom cserélni (bár a dual SIM fasza lenne), mindenesetre semmi rongyrázás, szeretem használni és kész. Alapvetően amúgy szinte mindenkinek lehet iPhone-ja, nyilván nem mérce egy kütyü zsebrevágása semmilyen szempontból, értem és tudom, miről beszélsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest